abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_179211493
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 00:41 schreef kuolema het volgende:

[..]

Ik vind oprecht niets raar of stom aan bovenstaande. Gewoon echt niet dus. Ook niet licht ongemiddeld (ik heb zelf zojuist deze term bedacht). En ik vind echt wel eens mensen heel raar.
Ik denk dat ik van sommige dingen wel begrijp waarom jij of anderen zouden kunnen denken dat het afwijkend is. Dat geldt ook voor sommige van mijn eigen interesses.
Wat naar mijn idee een groot verschil maakt is met wat voor mensen je omgaat.
Als die mensen graag shoppen en flirten, en knutselen kinderachtig vinden, kun je je makkelijk een buitenstaander voelen, terwijl je in een grotere steekgroep net zo'n grijze muis zou zijn als de rest.
Als ik geen mensen had met wie ik mijn enthousiasme over bijvoorbeeld morbide zaken, Lego en Disneyfilms kon delen, zou ik me daar ook minder prettig bij voelen. Want ik weet dat er mensen zijn die dat raar vinden. Dat zal altijd voorkomen, wat je ook doet.
Ik heb ook altijd mijn best gedaan om dingen die 'normale' mensen doen leuk te vinden. Maar dat werkt niet. En het is zo zonde van je tijd!

Er zullen vast personen zijn die (een van je) interesses met je delen. Hoe denk je over hen? Vind je hen ook een beetje raar?
Als je het prettig vindt, omring je dan wat meer met deze mensen. Dan voel je je waarschijnlijk minder een gekkie.

Hebben mensen wel eens iets van afkeuring of onbegrip laten blijken wanneer ze iets van je interesses vernamen? Of vul jij dat voor ze in?

Anderen vind ik snel niet raar en ik heb wel een paar vriendinnen met dezelfde bezigheden. Alleen ik meet met twee maten. Bij anderen vind ik het hartstikke leuk als ze zulke dingen leuk vinden.

Het is gewoon zo dat ik heel mijn leven te horen heb gekregen vreemd te zijn, me beter moet leren aanpassen, gepest ben... Mijn vrienden vergelijken me met hun moeders en oma's, bedoelen ze goed, maar het steekt wel een beetje. Ondanks dat mensen zeggen mijn anderszijn leuk te vinden, geven ze me altijd het gevoel dat ik vreemd ben. Beetje het gevoel in een glazen kooitje te zitten, wel zien wat normaal is, maar het nooit bereiken.
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')