FOK!forum / Culinesse à gogo / Welke vis is nou echt lekker uit de oven?
#ANONIEMzondag 8 april 2018 @ 18:03
Voorheen haalde ik wel eens vis in de supermarkt, maar vond dit nooit echt super lekker. Ik woon nu vlakbij een vishandel, dus kan nu goede vis krijgen.

Ik maak graag gebruik van oven i.p.v. pan. Welke vis leent zich volgens jullie bij uitstek voor bereiding in oven? Zalm heb ik al op, maar daar ben ik geen enorme fan van.
RobinOokzondag 8 april 2018 @ 18:13
Ik doe nooit vis in de oven.
golferzondag 8 april 2018 @ 18:14
Skrei.
#ANONIEMzondag 8 april 2018 @ 18:14
Makreel
Hiddendoezondag 8 april 2018 @ 18:25
https://www.google.nl/sea(...)ceid=chrome&ie=UTF-8
SwJzondag 8 april 2018 @ 18:26
Vissticks. Met curry _O_
Pietverdrietzondag 8 april 2018 @ 18:32
Rode Poon serveer ik altijd in Folie, je neemt een groot stuk folie en slaat het dubbel, vouw er een schuitje mee, leg daar lekker veel kleingesneden prei, peen, knoflook, sjalot, peper en peterselie in, ontdoe de poon van ingewanden en schubben en leg hem er op, zo dat de groenten ook in de buik zitte
Witte wijn (droog) erover, dichtvouwen, maar zo dat er nog veel lucht in zit, en een minuut of twintig in de oven bij 200 graden
Zo serveren.
Je vouwt het aan tafel open en dan pas komen alle aroma's vrij, een stoomwolk met goddelijk geur.
#ANONIEMzondag 8 april 2018 @ 18:50
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2018 18:14 schreef golfer het volgende:
Skrei.
Is dat kabeljauw of iets anders?
#ANONIEMzondag 8 april 2018 @ 18:55
quote:
1s.gif Op zondag 8 april 2018 18:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Rode Poon
Had ik nog nooit van gehoord, Ziet er uit als een enge vis, maar dat maakt niet uit haha.


quote:
ontdoe de poon van ingewanden en schubben
Doet de visboer dat al niet standaard? :{

quote:
Witte wijn (droog) erover,
Heb je ook een alternatief voor wijn?

quote:
Je vouwt het aan tafel open en dan pas komen alle aroma's vrij, een stoomwolk met goddelijk geur.
Ik ga het eens proberen, als de lokale vishandel deze vis in het assortiment heeft althans.
Sigaartjezondag 8 april 2018 @ 19:14
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2018 18:13 schreef RobinOok het volgende:
Ik doe nooit vis in de oven.
Nee ik ook niet, puur om de reden dat het hele huis er naar gaat ruiken.
Ik vind het wel ontzettend jammer.
Dus ik koos voor een tussenoplossing: af en toe een harinkje en af en toe kibbeling van de visboer van de markt.
anndbzondag 8 april 2018 @ 19:44
Zeebaars uit de oven, altijd lekker
golferzondag 8 april 2018 @ 19:55
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2018 18:50 schreef Hamzoef het volgende:

Is dat kabeljauw of iets anders?
Winter kabeljauw van de Lofoten. :9
basbousazondag 8 april 2018 @ 19:57
Harder.

SPOILER
that's what she said
RobinOokzondag 8 april 2018 @ 20:04
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2018 19:14 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Nee ik ook niet, puur om de reden dat het hele huis er naar gaat ruiken.
Dan is die manier van Piet iets voor jou. En papillot. Je verpakt de vis luchtdicht in alufolie, dus stinken doet het pas als je het pakketje open maakt. En dat stinkt veel minder en anders.
#ANONIEMzondag 8 april 2018 @ 20:41
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2018 19:55 schreef golfer het volgende:

[..]

Winter kabeljauw van de Lofoten. :9
Oh, ik dacht wellicht een variant uit de Jiddische keuken, kon de klank "skrei" niet echt thuis brengen. In welk opzicht verschilt deze van 'gewone' kabeljauw?
RobinOokzondag 8 april 2018 @ 21:57
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2018 20:41 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Oh, ik dacht wellicht een variant uit de Jiddische keuken, kon de klank "skrei" niet echt thuis brengen. In welk opzicht verschilt deze van 'gewone' kabeljauw?
In prijs-opzicht
golfermaandag 9 april 2018 @ 00:57
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2018 20:41 schreef Hamzoef het volgende:

Oh, ik dacht wellicht een variant uit de Jiddische keuken, kon de klank "skrei" niet echt thuis brengen. In welk opzicht verschilt deze van 'gewone' kabeljauw?
Witter en steviger met zwarte huid.
capriciamaandag 9 april 2018 @ 01:04
Even volgen. :)
SiGNemaandag 9 april 2018 @ 01:07
Zalm..
3 minuten op de huid bakken in de pan en daarna nog 5 minuten op 180 graden in de oven.
Veel malser krijg je je zalm niet.
[edit]Oh, geen fan van zalm.. ik moet beter lezen.
#ANONIEMmaandag 9 april 2018 @ 18:39
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 00:57 schreef golfer het volgende:

[..]

Witter en steviger met zwarte huid.
Ok, en bereid je dat "en papillot"?
Pietverdrietmaandag 9 april 2018 @ 18:42
Skrei of kabeljauw is veel lekkerder op de huid gebakken. Lekker krokant.
golfermaandag 9 april 2018 @ 20:23
quote:
1s.gif Op maandag 9 april 2018 18:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Skrei of kabeljauw is veel lekkerder op de huid gebakken. Lekker krokant.
Klopt, maar de vraag was welke vis lekker is uit de oven en daarvoor leent de skrei zich ook prima:
https://lekkertafelen.nl/(...)s/skrei-uit-de-oven/
Eejitmaandag 9 april 2018 @ 20:27
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 18:39 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Ok, en bereid je dat "en papillot"?
Vis op aluminiumfolie leggen. Kruiden erbij, beetje citroensap, eventueel wat tomaat/prei of andere groente erbij. Pakketje dichtmaken en dan in de oven.

Hoort met wijn, maar die kan je vervangen met iets met een zuurtje, vandaar de citroensap.

[ Bericht 7% gewijzigd door Eejit op 09-04-2018 20:33:38 ]
RobinOokmaandag 9 april 2018 @ 20:41
Ben ik de enige die een tyfushekel aan en papillot heeft? :D
En dan helemaal als je zo'n pakket geserveerd krijgt.
Heb altijd de associatie met een volle luier op je bord. ;(

Naast dat ik het een budmethode vindt omdat je de garing niet kan zien/checken.
Pietverdrietmaandag 9 april 2018 @ 20:47
quote:
1s.gif Op maandag 9 april 2018 20:41 schreef RobinOok het volgende:
Ben ik de enige die een tyfushekel aan en papillot heeft? :D
En dan helemaal als je zo'n pakket geserveerd krijgt.
Heb altijd de associatie met een volle luier op je bord. ;(

Naast dat ik het een budmethode vindt omdat je de garing niet kan zien/checken.
Jij bent toch vooral gek op zalm omdat ie tegen de stroom inzwemt?
RobinOokmaandag 9 april 2018 @ 20:52
quote:
1s.gif Op maandag 9 april 2018 20:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jij bent toch vooral gek op zalm omdat ie tegen de stroom inzwemt?
De zalm die ik eet zwemt in geen stroom hoor. :P
#ANONIEMmaandag 9 april 2018 @ 21:00
Verse dorade doe ik meestal in de oven. Met cherry tomaten, bosuien enz.
Pietverdrietmaandag 9 april 2018 @ 21:01
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 21:00 schreef Hexx. het volgende:
Ontdooide dorade doe ik meestal in de oven. Met cherry tomaten, bosuien enz.
Ik gooi die liever op de grill
#ANONIEMmaandag 9 april 2018 @ 21:04
quote:
1s.gif Op maandag 9 april 2018 21:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik gooi die liever op de grill
Ja, ook lekker. Maar vaak wel beetje droog, he?
Pietverdrietmaandag 9 april 2018 @ 21:05
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 21:04 schreef Hexx. het volgende:

[..]

Ja, ook lekker. Maar vaak wel beetje droog, he?
Nee hoor.
Ticootjemaandag 9 april 2018 @ 21:07
Dorade.

Lekker met een beetje pesto risotto. Vis met een beestje limoen en citroen rasp, peter en zout de oven in.
Rickocummaandag 9 april 2018 @ 21:08
Ik doe ook vaak zalm (met huid) in een bootje in de oven met witte wijn,citroen etc.
habituemaandag 9 april 2018 @ 21:47
Zeebaars
Het_Bokjemaandag 9 april 2018 @ 22:08
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 21:08 schreef RickoKun het volgende:
Ik doe ook vaak zalm (met huid) in een bootje in de oven met witte wijn,citroen etc.
Hoe groot is jouw oven??? :')