FOK!forum / Culinesse à gogo / fond
goviedinsdag 3 april 2018 @ 20:42
Kan iemand mij vertellen of ik eens moet proberen om goedkoop te komen aan fonds of lekker moet blijven doormodderen met blokjes? Is het echt zoveel lekkerder of kan ik het ook zo oppakken dat de invloed van de fond dan velen malen groter is dan de invloed van de andere ingredienten die ik in de soep doe? Halfleeg of halfvol verhaal.

Ik ben ook benieuwd of soep koken met fond ipv bouillonblokjes ook op een budget kan en hoe.
Pietverdrietdinsdag 3 april 2018 @ 20:52
Ik begrijp je warrige verhaal niet helemaal maar de basis van veel soepen is een bouillon.
Een sterke bouillon die je reduceert tot ongeveer een kwart van het volume door inkoken is een fond, dit is de basis voor sauzen.
Je kan deze fond gemakkelijk zelf maken en invriezen in ijsblokjeszakjes. Wil je dan een saus maken, een a twee blokjes erbij voor de basis van de saus.
goviedinsdag 3 april 2018 @ 21:08
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 april 2018 20:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik begrijp je warrige verhaal niet helemaal maar de basis van veel soepen is een bouillon.
Een sterke bouillon die je reduceert tot ongeveer een kwart van het volume door inkoken is een fond, dit is de basis voor sauzen.
Je kan deze fond gemakkelijk zelf maken en invriezen in ijsblokjeszakjes. Wil je dan een saus maken, een a twee blokjes erbij voor de basis van de saus.
Op het etiket bij de appie stond basis voor sauzen maar ook soepen, dus toen ging ik denken dat ik dat ook daarvoor zou kunnen gebruiken of dat dit gebruikelijk was. Maar blijkbaar is dit niet zo?
Pietverdrietdinsdag 3 april 2018 @ 21:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2018 21:08 schreef govie het volgende:

[..]

Op het etiket bij de appie stond basis voor sauzen maar ook soepen, dus toen ging ik denken dat ik dat ook daarvoor zou kunnen gebruiken of dat dit gebruikelijk was. Maar blijkbaar is dit niet zo?
Als je goede bouillon of fond wilt moet je hem gewoon zelf maken.
Spanky78dinsdag 3 april 2018 @ 21:11
Kan prima. Fond is meestal wat minder zout en iets verfijnder van smaak.
Pietverdrietdinsdag 3 april 2018 @ 21:14
Als je de fond verdunt heb je weer een bouillon die als basis voor een soep kan gebruikt worden
goviedinsdag 3 april 2018 @ 21:17
Thanks alletwee! Als het ooit in de aanbieding is, dan zal ik eens een potje meenemen dan. Wel leuk om te proberen.
Pietverdrietdinsdag 3 april 2018 @ 21:22
Nog leuker, zelf een keer bouillon trekken
:9
goviedinsdag 3 april 2018 @ 23:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2018 21:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Nog leuker, zelf een keer bouillon trekken
:9
Dan moet ik eerst een kat vangen. :+