abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_178577120
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 14:05 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Je maakt een behoorlijke denkfout als je meent dat meer brouwerijen ook automatisch meer verschillende bieren betekent.
Dat lijkt mij een volledig acceptabele aanname, tenzij je reden hebt om aan te nemen dat ze in de VS per craft beer brewery veel meer soorten bier maken. Ik heb dat nog niet gezien in elk geval.
pi_178577132
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 14:05 schreef GurneyIsBestOke het volgende:

[..]

dan snap je er al helemaal niks van, schultenbrau en holtland serveer je uit blik, en dan het liefste uit halve liters. Verder is de kachel wel echt een goede plek, maar in de zomer kan je ze het beste gewoon permanent buiten zetten in de felle zon, dan rijpt hij wat natuurlijker.

Als je hem hebt werkt boven de openhaard ook heel goed, soms smelt het blikje dan een beetje dus dan komt er ook een soort van ijzersmaak door het bier.
Ik heb het natuurlijke rijpingsproces in de zon al in ogenschouw genomen, ik ben bang dat blik niet het gewenste 'funky' effect heeft omdat het mogelijk toch enige zonnestralen tegen houdt.
pi_178577175
quote:
10s.gif Op dinsdag 17 april 2018 14:07 schreef Tchock het volgende:

[..]

Dat is misschien wel waar, maar daar staat wel tegenover dat de bestverkochte bieren stuk voor stuk piswater zijn. Doe mij dan maar die pilswoestijn hoor :')

[ afbeelding ]
Who cares man
Of je nou Bud of Jup hijst
pi_178577176
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 14:09 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Ik heb het natuurlijke rijpingsproces in de zon al in ogenschouw genomen, ik ben bang dat blik niet het gewenste 'funky' effect heeft omdat het mogelijk toch enige zonnestralen tegen houdt.
Wellicht kun je proberen het in glas uit te schenken, dan in de zon te laten rijpen en daarna weer terug in het blik te gieten voor consumptie.
pi_178577217
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 april 2018 14:11 schreef Saind het volgende:

[..]

Who cares man
Of je nou Bud of Jup hijst
Ik heb de top vijf van die lijst gedronken en elke keer ben ik weer blij met onze Heineken en Amstel. Dat is zó veel lekkerder (en dat wil nogal wat zeggen, bedoel ik maar). Bud light smaakt gewoon echt naar niks.
pi_178577227
Ik vermoed dat er in de VS een hoog MURICA FUCK YEAHHH gehalte heerst, waardoor Amerikanen hun eigen bieren overdreven hoog waarderen en dan qua ratings niet achter kunnen blijven als ze Europees bier in handen hebben gekregen. Is misschien ook nog een statussymbool? Weet niet hoe makkelijk Europees bier in de VS verkrijgbaar is.
  Moderator dinsdag 17 april 2018 @ 14:13:25 #257
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_178577243
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 april 2018 14:09 schreef Tchock het volgende:

[..]

Dat lijkt mij een volledig acceptabele aanname, tenzij je reden hebt om aan te nemen dat ze in de VS per craft beer brewery veel meer soorten bier maken. Ik heb dat nog niet gezien in elk geval.
Nee, dat jij nog niet veel hebt gezien is wel duidelijk. Ik vind je arrogante houding in deze discussie nogal hinderlijk.

Europa loopt qua craft echt jaren achter op Amerika. Alles wat we hier nu tegenwoordig doen is komen overwaaien uit Amerika. Maar volgens jou hebben ze afgelopen week voor het eerst van bier gehoord in Amerika. Lekker man.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  dinsdag 17 april 2018 @ 14:13:30 #258
315766 MrBanaan1
nou nou nou
pi_178577245
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 14:12 schreef Tchock het volgende:

[..]

Ik heb de top vijf van die lijst gedronken en elke keer ben ik weer blij met onze Heineken en Amstel. Dat is zó veel lekkerder (en dat wil nogal wat zeggen, bedoel ik maar). Bud light smaakt gewoon echt naar niks.
Ja precies. Als je Bud hebt gehad ben je al blij met Heineken. En dan heb je Bud light en dan smeek je zelfs voor Amstel.
pi_178577263
oUMpRTa.jpg

Deze Taras Boulba smaakt wel goed uit een Jup glas trouwens
pi_178577277
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 14:13 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Nee, dat jij nog niet veel hebt gezien is wel duidelijk. Ik vind je arrogante houding in deze discussie nogal hinderlijk.
Eerst zo sneren en dan mij een arrogante houding verwijten is nogal ironisch.
quote:
Europa loopt qua craft echt jaren achter op Amerika. Alles wat we hier nu tegenwoordig doen is komen overwaaien uit Amerika. Maar volgens jou hebben ze afgelopen week voor het eerst van bier gehoord in Amerika. Lekker man.
Dat zeg ik toch helemaal niet. Jemmig, jij kunt echt voor geen meter discussiëren.
pi_178577320
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 14:09 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Ik heb het natuurlijke rijpingsproces in de zon al in ogenschouw genomen, ik ben bang dat blik niet het gewenste 'funky' effect heeft omdat het mogelijk toch enige zonnestralen tegen houdt.
Overschenken dan inderdaad, je kan hem laten rijpen op fles en dan overschenken in een eerder geopend blik. Zorg er wel voor dat je bij het eerder geopende blik waar je het inschenkt een klein beetje bier in laat zitten, dan krijg je een mengproces tussen 75% oud bier en 25% nieuw bier (doet Rodenbach bijvoorbeeld ook).

Als je het trouwens op fles laat rijpen, zoek een fles waar eerder ander bier heeft ingezeten. Ik rijp het liefste op 0.0 ijsthee radler flessen van een paar weken oud, meestal zijn die lekker plakkerig en zwemmen daar nog een paar dode muggen in. Voor je rijping is dat écht lekker.
pi_178577438
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 14:15 schreef GurneyIsBestOke het volgende:

[..]

Overschenken dan inderdaad, je kan hem laten rijpen op fles en dan overschenken in een eerder geopend blik. Zorg er wel voor dat je bij het eerder geopende blik waar je het inschenkt een klein beetje bier in laat zitten, dan krijg je een mengproces tussen 75% oud bier en 25% nieuw bier (doet Rodenbach bijvoorbeeld ook).

Als je het trouwens op fles laat rijpen, zoek een fles waar eerder ander bier heeft ingezeten. Ik rijp het liefste op 0.0 ijsthee radler flessen van een paar weken oud, meestal zijn die lekker plakkerig en zwemmen daar nog een paar dode muggen in. Voor je rijping is dat écht lekker.
Ik gooi er wel een scheutje oud bruin bij (die van Heineken dan he), heb wel zin in een vensterbank-aged sjoes.
pi_178577562
Hebben jullie nog goede tips voor Quads/Barley wines? In de slijterijen hier in de buurt heb ik het meeste inmiddels wel gedronken.
  Moderator dinsdag 17 april 2018 @ 14:23:54 #264
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_178577566
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 14:14 schreef Tchock het volgende:

[..]

Eerst zo sneren en dan mij een arrogante houding verwijten is nogal ironisch.

[..]

Dat zeg ik toch helemaal niet. Jemmig, jij kunt echt voor geen meter discussiëren.
Je doet wel, ten onrechte, nogal geringschattend over bier in Amerika. Getuigt niet echt van heel veel kennis. En dat is prima hoor, maar dan moet je natuurlijk niet met zoveel bombarie dingen beweren.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_178577644
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 14:23 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Je doet wel, ten onrechte, nogal geringschattend over bier in Amerika. Getuigt niet echt van heel veel kennis. En dat is prima hoor, maar dan moet je natuurlijk niet met zoveel bombarie dingen beweren.
Welnee, dat doe ik helemaal niet.

Het ging er over waarom hetzelfde bier in de VS een (iets) hoger cijfer krijgt dan in Europa. Daarop opperde ik dat er daar minder speciaalbier is (wat objectief waar is) en dat er minder biercultuur heerst (wat in mijn ogen waar is, maar daar kun je over twisten uiteraard). Uiteraard wil ik daarmee niet zeggen dat ze in de VS niet van bier hebben gehoord of zoiets belachelijks zoals jij er van maakt. Het zijn hooguit kleine verschillen, zoals het verschil in beoordeling ook subtiel is. Er zijn vele duizenden brouwerijen die vele tienduizenden goede bieren maken aan beide kanten van de Atlantische oceaan, iets wat natuurlijk volstrekt evident is maar wat ik hier blijkbaar toch even moet bevestigen omdat jij niet goed leest.
pi_178577701
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 14:19 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Ik gooi er wel een scheutje oud bruin bij (die van Heineken dan he), heb wel zin in een vensterbank-aged sjoes.
Goeie, ik rijp momenteel ook New England IPA's in halfopgedronken Heineken Oud Bruin flessen.

Trouwens, voor de geinteresseerden hier, ik heb nog een flink aantal flessen 0.0 Grolsch Ice Tea Radler flessen, zo ongeveer 20% gevuld nog, van afgelopen zomer. Als iemand zo'n fles wil lenen om op te rijpen, neem even contact met mij op aub.
  dinsdag 17 april 2018 @ 14:36:19 #267
144695 Sinister-D-
NL'er in België
pi_178577872
Godverdomme man, en ik maar denken dat ik gelukkig een serieus topic in mijn MyAt had staan :{w
Inwoner van Verenigd Limburgia! [i]Waar in 't bronsgroen eikenhout, 't nachtegaaltje zingt.[/i]
  Moderator dinsdag 17 april 2018 @ 14:50:28 #268
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_178578225
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 april 2018 14:27 schreef Tchock het volgende:

[..]

Welnee, dat doe ik helemaal niet.

Het ging er over waarom hetzelfde bier in de VS een (iets) hoger cijfer krijgt dan in Europa. Daarop opperde ik dat er daar minder speciaalbier is (wat objectief waar is) en dat er minder biercultuur heerst (wat in mijn ogen waar is, maar daar kun je over twisten uiteraard). Uiteraard wil ik daarmee niet zeggen dat ze in de VS niet van bier hebben gehoord of zoiets belachelijks zoals jij er van maakt. Het zijn hooguit kleine verschillen, zoals het verschil in beoordeling ook subtiel is. Er zijn vele duizenden brouwerijen die vele tienduizenden goede bieren maken aan beide kanten van de Atlantische oceaan, iets wat natuurlijk volstrekt evident is maar wat ik hier blijkbaar toch even moet bevestigen omdat jij niet goed leest.
Het feit dat je hier alles aan het nuanceren bent geeft wel aan dat je opmerking in eerste instantie niet echt heel sterk was.

De biercultuur in Amerika is anders dan hier, om te beweren dat ze daar minder biercultuur hebben is een bijzonder gewaagde stelling. Ook de stelling dat er daar minder bier is blijft bijzonder twijfelachtig. Nogmaals, de cijfers over het aantal brouwerijen zeggen niets over het aantal verschillende bieren. Daar zijn ook veel moeilijker cijfers over te vinden. Dus dat het objectief waar is, mwah.

Ik zou zelf eerder zeggen dat Amerikanen veel hypegevoeliger zijn en daarom alles een hoog cijfer geven. Dat zie je bijvoorbeeld heel sterk aan Westvleteren. Gewoon vijf sterren geven, want het was moeilijk te krijgen en het schijnt goed te zijn. Dat andere vergelijkbare bieren veel lagere cijfers krijgen zegt genoeg. Al is ook dat niet voorbehouden aan Amerikanen, maar toch leven dat soort sentimenten daar naar mijn idee sterker.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_178578351
Is niet eens per definitie biergerelateerd, de verschillende schalen. Nederland is naast VS het meest actieve land op Untappd en ik hoorde op de uni wel eens verhalen van uitwisselingsstudenten in Nederland die heel teleurgesteld waren met een 8 of een 8.5. Blijkbaar is het in de VS heel normaal om altijd boven de 8 te krijgen, terwijl je in Nederland in je handen mag knijpen met zo'n beoordeling. Dat speelt ook mee in zo'n app natuurlijk. Nederlanders raten gewoon lager dan Amerikanen, in het algemeen. Is een cultuurgebonden dingetje.
pi_178578640
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 14:50 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Het feit dat je hier alles aan het nuanceren bent geeft wel aan dat je opmerking in eerste instantie niet echt heel sterk was.
Nee, dat geeft aan dat ik in de eerste plaats al een vrij genuanceerd standpunt had.
pi_178578676
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 14:56 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
Is niet eens per definitie biergerelateerd, de verschillende schalen. Nederland is naast VS het meest actieve land op Untappd en ik hoorde op de uni wel eens verhalen van uitwisselingsstudenten in Nederland die heel teleurgesteld waren met een 8 of een 8.5. Blijkbaar is het in de VS heel normaal om altijd boven de 8 te krijgen, terwijl je in Nederland in je handen mag knijpen met zo'n beoordeling. Dat speelt ook mee in zo'n app natuurlijk. Nederlanders raten gewoon lager dan Amerikanen, in het algemeen. Is een cultuurgebonden dingetje.
Pas op, nu komt Rellende_Rotscholier je standpunt volledig uit context trekken en grotesk opblazen om vervolgens te concluderen dat je er niks van snapt en arrogant bent.
pi_178578808
quote:
10s.gif Op dinsdag 17 april 2018 15:08 schreef Tchock het volgende:

[..]

Pas op, nu komt Rellende_Rotscholier je standpunt volledig uit context trekken en grotesk opblazen om vervolgens te concluderen dat je er niks van snapt en arrogant bent.
wil je mij aub niet betrekken bij jullie discussie? Ik laat mij daar liever buiten.
  dinsdag 17 april 2018 @ 15:34:02 #273
315766 MrBanaan1
nou nou nou
pi_178579442
Bierfittie?
pi_178579568
Wij Hollanders kunnen nog wel wat leren van de biercultuur in de USA hoor. Vooral in echte bierstaten zoals Oregon en Colorado kun je echt je lol op.
En dan zijn wij in Nederland nog onwijs verwend vergeleken met andere Europese landen.

Volgens mij stonden Amsterdam en Eindhoven echt hoog in de top Untappd steden.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_178579613
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 april 2018 15:34 schreef MrBanaan1 het volgende:
Bierfittie?
Welnee. :P
pi_178579837
quote:
Ik geloof dat Seul debierliefhebber tegenwoordig aardig leeg koopt
Maandelijks toch een bestelling van 100-150¤... Prijzen nagenoeg hetzelfde als in de bierzaken hier, en aangezien ik zelf niet rijd...
pi_178579864
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 15:48 schreef Seul het volgende:

[..]

Maandelijks toch een bestelling van 100-150¤... Prijzen nagenoeg hetzelfde als in de bierzaken hier, en aangezien ik zelf niet rijd...
Wow :D Hoe veel bieren koop je dan ongeveer?
  Official ESF Kreviewer dinsdag 17 april 2018 @ 15:52:36 #278
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_178579954
Enschede krijgt volgens mij nu ook een stanislaus brewskovitch kroegding. Is wel prima bier dat ze maken (prima red ipa). Hopelijk gaat dat lopen, want het is nu best droevig in de omgeving hier qua speciaalbiertjes.
De enige kroeg die Ipa uit het vat schenkt is de Beiaard.

Graag gedaan voor deze nutteloze informatie.

(tevens ben ik een biernewbie)

Groetjes,

Krea.
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
pi_178579967
Hangt er vanaf... IPA's: schat 5-6¤ gemiddeld per blik... Imperial Stouts: gemiddeld 8-10...

Etre Gourmet is inderdaad ook een leuke keuze... Gratis verzending boven de 50¤... Wel wat duurder maar ja...

Vandaag deze van hen mogen ontvangen trouwens...

1 ea. Siren Summer Encore
1 ea. Siren Shattered Dream Salted Chocolate Caramel Edition
1 ea. Siren Barrel Aged Shattered Dream (Bourbon BA)
1 ea. Siren / Cigar City Caribbean Chocolate Cake
1 ea. Sori / Kees We'll Always Have Paris
1 ea. Siren Acid Jam
1 ea. Siren / Wiper and True Wilde Geest
1 ea. Siren / Casita Double Iced Latte
1 ea. Siren / Other Half I Love You Honey Bunny
1 ea. Siren / Hill Farmstead Limoncello IPA
1 ea. Hof Ten Dormaal / Weird Beard If only the Hof Had a Beard
1 ea. De la Senne I rate Saison
1 ea. Kees Chocolate Porter
1 ea. Oude Gueuze Oud Beersel Barrel Seclection Oude Pijpen
2 ea. Lervig Perler for Svin

PS: hallo Krea :)
pi_178580060
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 april 2018 15:52 schreef Kreator het volgende:
Enschede krijgt volgens mij nu ook een stanislaus brewskovitch kroegding. Is wel prima bier dat ze maken (prima red ipa). Hopelijk gaat dat lopen, want het is nu best droevig in de omgeving hier qua speciaalbiertjes.
De enige kroeg die Ipa uit het vat schenkt is de Beiaard.

Graag gedaan voor deze nutteloze informatie.

(tevens ben ik een biernewbie)

Groetjes,

Krea.
In Zwolle is ook een Stanislaus geopend vorig jaar, prima winkel! Daarvoor was het beste in de stad ongeveer de Mitra. Erg vriendelijk personeel ook.
  Official ESF Kreviewer dinsdag 17 april 2018 @ 15:57:40 #281
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_178580103
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 april 2018 15:56 schreef Tchock het volgende:

[..]

In Zwolle is ook een Stanislaus geopend vorig jaar, prima winkel! Daarvoor was het beste in de stad ongeveer de Mitra. Erg vriendelijk personeel ook.
ja, ik zag het net op de interwebs. Ze gaan hier een kerkje die verbouwd was tot discotheek nu ombouwen tot bierliefhebberskroeg.

De Mitra is hier idd ook de betere keus naast een hele goede lokale zaak (Berendsen). Maar ik doelde eigenlijk meer op buitenshuis drinken. :7.
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
  dinsdag 17 april 2018 @ 15:59:41 #282
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_178580159
Ik kwam er in Breda een tijdje geleden achter dat de tent die >10 jaar terug nog de toon leek te zetten qua speciaalbier inmiddels eigenlijk hopeloos achterloopt. Het kan verkeren...
It's always around me, all this noise
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
pi_178580239
quote:
7s.gif Op dinsdag 17 april 2018 15:59 schreef JDude het volgende:
Ik kwam er in Breda een tijdje geleden achter dat de tent die >10 jaar terug nog de toon leek te zetten qua speciaalbier inmiddels eigenlijk hopeloos achterloopt. Het kan verkeren...
In Groningen heb je dat ook, je hebt de Pintelier, wat overigens nog steeds erg populair en bekend is, maar voor het bieraanbod hoef je er niet heen te gaan. Jarenlang was dit zo ongeveer de enige plek waar je een redelijk biertje kon krijgen, er is toch wel veel veranderd de laatste jaren.
pi_178580286
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 16:02 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Jarenlang was dit zo ongeveer de enige plek waar je een redelijk biertje kon krijgen, er is toch wel veel veranderd de laatste jaren.
Dit zie ik in andere steden ook wel. Het aantal brouwerijen, speciaalbierzaken en -café's explodeert hier echt in Amsterdam. Ik houd mijn hart vast wat er gaat gebeuren als de speciaalbierhype weer gaat liggen straks.
pi_178580304
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 16:04 schreef Tchock het volgende:

[..]

Dit zie ik in andere steden ook wel. Het aantal brouwerijen, speciaalbierzaken en -café's explodeert hier echt in Amsterdam. Ik houd mijn hart vast wat er gaat gebeuren als de speciaalbierhype weer gaat liggen straks.
Ik ben echt direct getriggerd als iemand het een hype noemt maar ik hou me in
  Official ESF Kreviewer dinsdag 17 april 2018 @ 16:05:26 #286
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_178580318
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 16:04 schreef Tchock het volgende:

[..]

Dit zie ik in andere steden ook wel. Het aantal brouwerijen, speciaalbierzaken en -café's explodeert hier echt in Amsterdam. Ik houd mijn hart vast wat er gaat gebeuren als de speciaalbierhype weer gaat liggen straks.
Amerikaanse toestanden daar.

(ik burger snel in)
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
pi_178580360
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 april 2018 16:04 schreef Saind het volgende:

[..]

Ik ben echt direct getriggerd als iemand het een hype noemt maar ik hou me in
Waarom? Oprechte vraag.

Volgens mij is er duidelijk sprake van een hype, al is dat woord nogal aan inflatie onderhavig op FOK!. Wat ik bedoel is dat speciaalbier overduidelijk "in" is momenteel, wat je ziet door explosieve groei van het aanbod en aantal verkooplocaties en zeer veel aandacht in media (van online tot kranten tot tv etc). De consumptie stijgt ook gigantisch.

Als het grote publiek zijn aandacht op iets anders richt over een aantal jaren en de vraag weer daalt, vraag ik me af wat er gebeurt. Het lijkt me haast onvermijdelijk dat een hoop van die nieuwe brouwerijtjes het niet gaan redden op lange termijn, al hoop ik uiteraard van niet.
  dinsdag 17 april 2018 @ 16:08:50 #288
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_178580385
Alle bierdrinkers gaan dan over op wijn of wat?
It's always around me, all this noise
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
pi_178580391
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 16:07 schreef Tchock het volgende:

[..]

Waarom? Oprechte vraag.

Volgens mij is er duidelijk sprake van een hype, al is dat woord nogal aan inflatie onderhavig op FOK!. Wat ik bedoel is dat speciaalbier overduidelijk "in" is momenteel, wat je ziet door explosieve groei van het aanbod en aantal verkooplocaties en zeer veel aandacht in media (van online tot kranten tot tv etc). De consumptie stijgt ook gigantisch.

Als het grote publiek zijn aandacht op iets anders richt over een aantal jaren en de vraag weer daalt, vraag ik me af wat er gebeurt. Het lijkt me haast onvermijdelijk dat een hoop van die nieuwe brouwerijtjes het niet gaan redden op lange termijn, al hoop ik uiteraard van niet.
Hype is per definitie iets van korte termijn dat ook echt weer verdwijnt. Flippo's zeg maar.
Dit is meer een echte verandering in de biercultuur
pi_178580404
Ter illustratie: er zijn momenteel 47 brouwerijen in Amsterdam, waarvan er slechts vijf (!) zijn opricht vóór 2010. De overgrote meerderheid is van de afgelopen 3-5 jaar.

https://www.biernet.nl/bi(...)ij,brouwerij_huurder
pi_178580415
Dat er wat brouwerijen failliet gaan is dan verder irrelevant. Als er een bedrijf failliet gaat in een andere sector is het ook niet direct het einde van een hype.
pi_178580448
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 april 2018 16:09 schreef Saind het volgende:

[..]

Hype is per definitie iets van korte termijn dat ook echt weer verdwijnt. Flippo's zeg maar.
Dit is meer een echte verandering in de biercultuur
Een modeverschijnsel/hype kan ook iets langer duren natuurlijk. Maar ik hoop het met je mee hoor, vind het erg prettig dat je tegenwoordig vrijwel overal fatsoenlijk bier kunt bestellen.
pi_178580474
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 16:09 schreef Tchock het volgende:
Ter illustratie: er zijn momenteel 47 brouwerijen in Amsterdam, waarvan er slechts vijf (!) zijn opricht vóór 2010. De overgrote meerderheid is van de afgelopen 3-5 jaar.

https://www.biernet.nl/bi(...)ij,brouwerij_huurder
Dat er daar wat kutte brouwerijen over de kop gaan lijkt me wel wenselijk maar dat is ook gewoon logisch. Niet meteen een teken ofzo dat er iets mis is.

Cultuur qua eten en drinken is verandert in Nederland en andere landen en blijft dat ook doen.
pi_178580497
quote:
7s.gif Op dinsdag 17 april 2018 16:08 schreef JDude het volgende:
Alle bierdrinkers gaan dan over op wijn of wat?
Wat dronken al die mensen tien jaar geleden? Geen speciaalbier in elk geval.
pi_178580525
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 april 2018 16:11 schreef Tchock het volgende:

[..]

Een modeverschijnsel/hype kan ook iets langer duren natuurlijk. Maar ik hoop het met je mee hoor, vind het erg prettig dat je tegenwoordig vrijwel overal fatsoenlijk bier kunt bestellen.
Definieer "iets langer". Is een Sierra Nevada dan met een bijna 40 jarige hype bezig of zo?
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_178580585
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 april 2018 16:13 schreef OMG het volgende:

[..]

Definieer "iets langer". Is een Sierra Nevada dan met een bijna 40 jarige hype bezig of zo?
Ik snap je vraag niet helemaal. Het is toch niet zo dat elke brouwerij onderdeel is van de hype?

Ook in de VS is het aantal brouwerijen verdubbeld in vijf jaar, trouwens.
pi_178580630
Ik merk dat mijn woordkeuze voor "hype" nogal wat mensen tegen de schenen schopt. We zijn het er toch wel over eens dat er in de recente jaren een ontwikkeling plaats heeft gevonden waarin speciaalbier veel meer mainstream is geworden, het aanbod veel groter is en er veel meer aandacht voor is?
pi_178580718
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 16:16 schreef Tchock het volgende:
Ik merk dat mijn woordkeuze voor "hype" nogal wat mensen tegen de schenen schopt. We zijn het er toch wel over eens dat er in de recente jaren een ontwikkeling plaats heeft gevonden waarin speciaalbier veel meer mainstream is geworden, het aanbod veel groter is en er veel meer aandacht voor is?
Ja.
pi_178580740
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 april 2018 16:20 schreef Saind het volgende:

[..]

Ja.
Nou ja, dat bedoel ik dus. Niet zoals in VBL "de AZ-hype" of zo.
  dinsdag 17 april 2018 @ 16:38:33 #300
356424 PrideoftheSouth
Quod licet Iovi non licet bovi
pi_178581139
Wat is hier gaande? Ik moet zowaar serieus scrollen!

En verder ben ik het natuurlijk eens met de stelling dat RR voor geen meter kan discussiëren.
NAC Breda
Rèsbaarge
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')