Maandelijks toch een bestelling van 100-150¤... Prijzen nagenoeg hetzelfde als in de bierzaken hier, en aangezien ik zelf niet rijd...quote:Ik geloof dat Seul debierliefhebber tegenwoordig aardig leeg koopt
Wow Hoe veel bieren koop je dan ongeveer?quote:Op dinsdag 17 april 2018 15:48 schreef Seul het volgende:
[..]
Maandelijks toch een bestelling van 100-150¤... Prijzen nagenoeg hetzelfde als in de bierzaken hier, en aangezien ik zelf niet rijd...
In Zwolle is ook een Stanislaus geopend vorig jaar, prima winkel! Daarvoor was het beste in de stad ongeveer de Mitra. Erg vriendelijk personeel ook.quote:Op dinsdag 17 april 2018 15:52 schreef Kreator het volgende:
Enschede krijgt volgens mij nu ook een stanislaus brewskovitch kroegding. Is wel prima bier dat ze maken (prima red ipa). Hopelijk gaat dat lopen, want het is nu best droevig in de omgeving hier qua speciaalbiertjes.
De enige kroeg die Ipa uit het vat schenkt is de Beiaard.
Graag gedaan voor deze nutteloze informatie.
(tevens ben ik een biernewbie)
Groetjes,
Krea.
ja, ik zag het net op de interwebs. Ze gaan hier een kerkje die verbouwd was tot discotheek nu ombouwen tot bierliefhebberskroeg.quote:Op dinsdag 17 april 2018 15:56 schreef Tchock het volgende:
[..]
In Zwolle is ook een Stanislaus geopend vorig jaar, prima winkel! Daarvoor was het beste in de stad ongeveer de Mitra. Erg vriendelijk personeel ook.
In Groningen heb je dat ook, je hebt de Pintelier, wat overigens nog steeds erg populair en bekend is, maar voor het bieraanbod hoef je er niet heen te gaan. Jarenlang was dit zo ongeveer de enige plek waar je een redelijk biertje kon krijgen, er is toch wel veel veranderd de laatste jaren.quote:Op dinsdag 17 april 2018 15:59 schreef JDude het volgende:
Ik kwam er in Breda een tijdje geleden achter dat de tent die >10 jaar terug nog de toon leek te zetten qua speciaalbier inmiddels eigenlijk hopeloos achterloopt. Het kan verkeren...
Dit zie ik in andere steden ook wel. Het aantal brouwerijen, speciaalbierzaken en -café's explodeert hier echt in Amsterdam. Ik houd mijn hart vast wat er gaat gebeuren als de speciaalbierhype weer gaat liggen straks.quote:Op dinsdag 17 april 2018 16:02 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Jarenlang was dit zo ongeveer de enige plek waar je een redelijk biertje kon krijgen, er is toch wel veel veranderd de laatste jaren.
Ik ben echt direct getriggerd als iemand het een hype noemt maar ik hou me inquote:Op dinsdag 17 april 2018 16:04 schreef Tchock het volgende:
[..]
Dit zie ik in andere steden ook wel. Het aantal brouwerijen, speciaalbierzaken en -café's explodeert hier echt in Amsterdam. Ik houd mijn hart vast wat er gaat gebeuren als de speciaalbierhype weer gaat liggen straks.
Amerikaanse toestanden daar.quote:Op dinsdag 17 april 2018 16:04 schreef Tchock het volgende:
[..]
Dit zie ik in andere steden ook wel. Het aantal brouwerijen, speciaalbierzaken en -café's explodeert hier echt in Amsterdam. Ik houd mijn hart vast wat er gaat gebeuren als de speciaalbierhype weer gaat liggen straks.
Waarom? Oprechte vraag.quote:Op dinsdag 17 april 2018 16:04 schreef Saind het volgende:
[..]
Ik ben echt direct getriggerd als iemand het een hype noemt maar ik hou me in
Hype is per definitie iets van korte termijn dat ook echt weer verdwijnt. Flippo's zeg maar.quote:Op dinsdag 17 april 2018 16:07 schreef Tchock het volgende:
[..]
Waarom? Oprechte vraag.
Volgens mij is er duidelijk sprake van een hype, al is dat woord nogal aan inflatie onderhavig op FOK!. Wat ik bedoel is dat speciaalbier overduidelijk "in" is momenteel, wat je ziet door explosieve groei van het aanbod en aantal verkooplocaties en zeer veel aandacht in media (van online tot kranten tot tv etc). De consumptie stijgt ook gigantisch.
Als het grote publiek zijn aandacht op iets anders richt over een aantal jaren en de vraag weer daalt, vraag ik me af wat er gebeurt. Het lijkt me haast onvermijdelijk dat een hoop van die nieuwe brouwerijtjes het niet gaan redden op lange termijn, al hoop ik uiteraard van niet.
Een modeverschijnsel/hype kan ook iets langer duren natuurlijk. Maar ik hoop het met je mee hoor, vind het erg prettig dat je tegenwoordig vrijwel overal fatsoenlijk bier kunt bestellen.quote:Op dinsdag 17 april 2018 16:09 schreef Saind het volgende:
[..]
Hype is per definitie iets van korte termijn dat ook echt weer verdwijnt. Flippo's zeg maar.
Dit is meer een echte verandering in de biercultuur
Dat er daar wat kutte brouwerijen over de kop gaan lijkt me wel wenselijk maar dat is ook gewoon logisch. Niet meteen een teken ofzo dat er iets mis is.quote:Op dinsdag 17 april 2018 16:09 schreef Tchock het volgende:
Ter illustratie: er zijn momenteel 47 brouwerijen in Amsterdam, waarvan er slechts vijf (!) zijn opricht vóór 2010. De overgrote meerderheid is van de afgelopen 3-5 jaar.
https://www.biernet.nl/bi(...)ij,brouwerij_huurder
Wat dronken al die mensen tien jaar geleden? Geen speciaalbier in elk geval.quote:Op dinsdag 17 april 2018 16:08 schreef JDude het volgende:
Alle bierdrinkers gaan dan over op wijn of wat?
Definieer "iets langer". Is een Sierra Nevada dan met een bijna 40 jarige hype bezig of zo?quote:Op dinsdag 17 april 2018 16:11 schreef Tchock het volgende:
[..]
Een modeverschijnsel/hype kan ook iets langer duren natuurlijk. Maar ik hoop het met je mee hoor, vind het erg prettig dat je tegenwoordig vrijwel overal fatsoenlijk bier kunt bestellen.
Ik snap je vraag niet helemaal. Het is toch niet zo dat elke brouwerij onderdeel is van de hype?quote:Op dinsdag 17 april 2018 16:13 schreef OMG het volgende:
[..]
Definieer "iets langer". Is een Sierra Nevada dan met een bijna 40 jarige hype bezig of zo?
Ja.quote:Op dinsdag 17 april 2018 16:16 schreef Tchock het volgende:
Ik merk dat mijn woordkeuze voor "hype" nogal wat mensen tegen de schenen schopt. We zijn het er toch wel over eens dat er in de recente jaren een ontwikkeling plaats heeft gevonden waarin speciaalbier veel meer mainstream is geworden, het aanbod veel groter is en er veel meer aandacht voor is?
Nou ja, dat bedoel ik dus. Niet zoals in VBL "de AZ-hype" of zo.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |