abonnement Unibet Coolblue
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 12 juli 2019 @ 11:52:01 #176
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_187879269
quote:
Restaurant De Pauw in Groningen is genoodzaakt te stoppen. Eigenaar Theo Mulder ziet geen mogelijkheden om zijn restaurant in de Gelkingestraat voort te zetten. Per 1 augustus is de zaak gesloten.

Marijke Brouwer
Dit tot groot verdriet van gastheer Mulder (59) die De Pauw, z’n witte tafellinnen en witte interieur kent sinds Frank Verbeek en Jacques Muller het restaurant in 1982 oprichtten. Mulder tafelde er graag vanwege de culinaire kwaliteiten, de entourage en de sfeer die de toenmalige eigenaren er creëerden. Hij had toen nog geen idee dat hij er later zelf aan het roer zou staan.

Dat het na zoveel jaar niet goed is gegaan met De Pauw, heeft volgens Mulder tal van oorzaken.

,,We hebben de zaak niet tijdig gemoderniseerd om de jeugd te trekken. Dat is een beetje een spagaat: nieuwe aanwas vinden, terwijl we ook onze oude, trouwe gasten willen behouden. En eerlijk is eerlijk: er is sprake van een zekere vergrijzing van ons gastenbestand.’’

Ook het imago van De Pauw speelt het restaurant parten. ,,Jonge mensen denken ten onrechte dat we chic en duur zijn. In 2008 hebben we geïnvesteerd in een nieuwe keuken en nieuwe toiletten. We wilden verder moderniseren, in interieur en entree, maar door de crisis is het er niet van gekomen.’’

Volgens Mulder is er bovendien veel te veel horeca in Groningen. ,,Mensen kunnen hun geld maar één keer uitgeven. En door al die horeca wordt het ook lastiger om goed gekwalificeerd personeel te vinden.’’

Vorig jaar kwam het pand waarin De Pauw zetelt in andere handen. Mulder hoopte dat een verbouwing van de woonlagen boven De Pauw wellicht zou leiden tot een lagere huurprijs voor hem én dat hij z’n restaurant eindelijk kon verbouwen zodat hij een nieuwe doelgroep kon aanboren.

Zo ver komt het niet, omdat de verbouwing een zaak van lange adem is. Mulder heeft geen reserves meer om die tijd te overbruggen. Om een faillissement te voorkomen, sluit hij De Pauw over drie weken.

Mulder is een geboren Groninger die al jong ontdekte dat de horeca hem lag. Hij volgde de hotelschool, werkte bij Chinees restaurant Mandarin, bij discotheek Cachet en bij restaurant La Crémaillère toen hij werd aangenomen bij een restaurant in Oegstgeest. Vlak voor zijn voorgenomen vertrek uit Groningen kwam hij Frank Verbeek van De Pauw tegen, die zich afvroeg waarom hij niet ‘gewoon’ daar gastheer werd. Mulder zegde Oegstgeest snel af en sindsdien werkt hij bij De Pauw.

Hij heeft de wereld aan herinneringen aan die beginjaren bij De Pauw, die avonden kenden met dubbele bezetting. De eigenaren begonnen ook restaurant Muller in de Turftorenstraat, waar Mulder vijf jaar werkte onder chef-kok Jean Michel Henge. Samen met Jan van Delden nam hij in 1996 De Pauw over.

Nu, 23 mooie, roerige jaren later, is het voorbij. ,,Ik heb het lang volgehouden, ik heb de laatste jaren gebuffeld. Ik was gastheer en schoonmaker, ik deed de was en de strijk. Nu lukt het niet meer. Stoppen met De Pauw is het verstandigste wat we kunnen doen, maar het is met pijn in het hart.’’

Hij hoopt, ooit, op een vervolg voor zijn restaurant. Het meeste zal hij zijn vaste gasten missen.

Een van hen is hoogleraar Europees recht Laurence Gormley aan de RUG. Hij was nog niet op de hoogte van de problemen waarin De Pauw verkeert en schrikt van de op handen zijnde sluiting. ,,De Pauw, dat was je van het, een goed adres met interessant en boeiend eten. Denk alleen maar aan de trolleys met voor- en nagerechten die ze naar je tafeltje reden. Sinds ik in 1990 in Groningen kwam wonen, ben ik er veel en graag geweest. Het personeel was er sympathiek. Frank, Jacques en Theo zetten een mooie sfeer neer. De laatste tijd kwam ik er niet veel meer, omdat mijn echtgenoot hier is komen wonen en die kookt heel goed. Ook is er concurrentie van andere goeie restaurants. Maar De Pauw, dat was een vast eiland in een zee van veranderingen die de horeca is. Een baken, een stralend baken.’’
https://www.e-pages.dk/dv(...)56513f827007ddee6786
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  woensdag 31 juli 2019 @ 12:06:20 #177
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_188219757
Bij restaurant Wils kookt sterrenchef Joris Bijdendijk met zijn team op open vuur.

Het wordt binnenkort pendelen geblazen voor sterrenchef Joris Bijdendijk (RIJKS*). Want op 7 oktober start zijn nieuwe project: restaurant Wils in Amsterdam-Zuid, waar de chef samen met zijn team zal koken op open vuur.
Op de bovenste verdieping in het verzamelgebouw MOVE, wat ooit een Citroën garage was. Het ligt direct aan het Stadionplein en vanuit het restaurant heb je straks nét een doorkijkje in het stadion.

Het restaurant is bovendien vernoemd naar Jan Wils, de architect die het Olympisch Stadion (én de Citroën garage) ontwierp en daarmee de Olympische vlammen naar Amsterdam haalde. De cirkel is rond.

Bij Wils gaat de chef samen met Friso van Amerongen en Erwin Oudijk aan de slag. En yes: Joris gaat zijn tijd dus verdelen tussen RIJKS en Wils. Ook bij de andere chefs zijn we in goede handen: Friso werkte in The Dylan onder chef Dennis Kuipers, Erwin heeft 8 jaar lang in Australië gekookt op open vuur. “Onze vuurmeester”, aldus Joris.

Daarnaast beschikt Wils straks ook over een eigen bakkerij, waar bakker Max de lekkerste broden gaat bakken. Zonder toevoegingen, op houtvuur, in een oude Franse bakkersoven die ze hebben gekocht. De rest van de gerechten gaat bereid worden op een kachel die is geïnspireerd op de kolenkachel van de ouders van Joris, maar dan in een extra grote versie. Daar heeft de sterrenchef in zijn jeugd op leren koken.
Bij Wils kunnen binnen 80 couverts worden geserveerd, buiten op het terras 100. Het is volledig open en er zijn alleen al 40 seats om de keuken heen. Kom je binnen, dan krijg je meteen een drankje aangeboden uit één van de vier taps aan de muur.

https://www.culy.nl/resta(...)k#Echobox=1564491978
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 31 juli 2019 @ 12:09:41 #178
131800 Tarado
capô de fusca
pi_188219791
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2019 12:06 schreef golfer het volgende:
Bij restaurant Wils kookt sterrenchef Joris Bijdendijk met zijn team op open vuur.

Het wordt binnenkort pendelen geblazen voor sterrenchef Joris Bijdendijk (RIJKS*). Want op 7 oktober start zijn nieuwe project: restaurant Wils in Amsterdam-Zuid, waar de chef samen met zijn team zal koken op open vuur.
Op de bovenste verdieping in het verzamelgebouw MOVE, wat ooit een Citroën garage was. Het ligt direct aan het Stadionplein en vanuit het restaurant heb je straks nét een doorkijkje in het stadion.

Het restaurant is bovendien vernoemd naar Jan Wils, de architect die het Olympisch Stadion (én de Citroën garage) ontwierp en daarmee de Olympische vlammen naar Amsterdam haalde. De cirkel is rond.

Bij Wils gaat de chef samen met Friso van Amerongen en Erwin Oudijk aan de slag. En yes: Joris gaat zijn tijd dus verdelen tussen RIJKS en Wils. Ook bij de andere chefs zijn we in goede handen: Friso werkte in The Dylan onder chef Dennis Kuipers, Erwin heeft 8 jaar lang in Australië gekookt op open vuur. “Onze vuurmeester”, aldus Joris.

Daarnaast beschikt Wils straks ook over een eigen bakkerij, waar bakker Max de lekkerste broden gaat bakken. Zonder toevoegingen, op houtvuur, in een oude Franse bakkersoven die ze hebben gekocht. De rest van de gerechten gaat bereid worden op een kachel die is geïnspireerd op de kolenkachel van de ouders van Joris, maar dan in een extra grote versie. Daar heeft de sterrenchef in zijn jeugd op leren koken.
Bij Wils kunnen binnen 80 couverts worden geserveerd, buiten op het terras 100. Het is volledig open en er zijn alleen al 40 seats om de keuken heen. Kom je binnen, dan krijg je meteen een drankje aangeboden uit één van de vier taps aan de muur.

https://www.culy.nl/resta(...)k#Echobox=1564491978
gevoel voor marketing kan Bijdendijk niet ontzegd worden
  Moderator / Redactie Sport woensdag 31 juli 2019 @ 12:16:21 #179
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_188219862
Ik rij er iedere dag langs dat pand en ben steeds benieuwd wat er nu in komt. Deloitte met een afdeling. Maar ook dus Joris Bijdendijk. Ben benieuwd. :s). Moet maar eens op culinaire verkenning rondom het Olympisch stadion. En dan verderop heb je ook nog Knotje zitten met Zuid.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  woensdag 31 juli 2019 @ 12:28:54 #180
131800 Tarado
capô de fusca
pi_188220001
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2019 12:16 schreef borisz het volgende:
Ik rij er iedere dag langs dat pand en ben steeds benieuwd wat er nu in komt. Deloitte met een afdeling. Maar ook dus Joris Bijdendijk. Ben benieuwd. :s). Moet maar eens op culinaire verkenning rondom het Olympisch stadion. En dan verderop heb je ook nog Knotje zitten met Zuid.
Bar Alt schijnt ook goed te zijn, een goed bier/spijs menu, nog niet geweest, Zuid ben ik wel geweest wel value for money.
https://www.parool.nl/ps/bar-alt-8~beff713d/
  Moderator / Redactie Sport woensdag 31 juli 2019 @ 14:56:08 #181
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_188221983
Nav het goedkoopste terras-onderzoek. Het verschil in precario per stad
https://www.missethoreca.(...)E86CCF7A64138483DYI4
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_188439857
Nu begrijp ik de prijzen ook meer die je betaalt voor een drankje. Alles x 3 dus (soms 4-5) :{
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 23 augustus 2019 @ 15:16:54 #183
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_188589360
De eerste namen van Foodhallen Den Haag zijn bekend. Het gaat dit najaar open. https://www.missethoreca.(...)4B06957D7E6DBEAE3YI4
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_188629318
quote:
3s.gif Op vrijdag 5 juli 2019 11:13 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Aldi gebruikt Disney-figuren om kinderen aan de snacktomaatjes te krijgen

Aldi gaat als eerste supermarkt kinderen met Disney-figuren verleiden om aan de gezonde hap te krijgen. Vanaf 2020 staan er op de verpakkingen van de snacktomaatjes, minibanaantjes, yoghurt en volkorenbolletje Cars-figuren en Disney-prinsessen.

[ afbeelding ]

Normaliter vind je de Disney-figuren op ongezonde producten als snoep en koek. Aldi gooit het over de gezonde boeg en zegt kindermarketing alleen nog op een positieve manier te willen gebruiken. ,,Hiermee zetten we een volgende stap en maken we het jonge gezinnen makkelijker om voor een gezond alternatief te gaan”, aldus Nadie Winde van Aldi.

De supermarkt heeft van Disney een licentie verkregen, waarmee het drie jaar lang Cars-figuren en Disney-prinsessen als Assepoester, Ariël, Pocahontas, Sneeuwwitje, Doornroosje en Belle mag gebruiken. In overleg met het Voedingscentrum heeft de supermarktketen een aantal producten uit de Schijf van Vijf uitgekozen.

De supermarkt benadrukt al langer bezig te zijn met het thema ‘gezondheid onder jongeren'. Vorig jaar is het begonnen met het verwijderen van kinderfiguren op ongezonde voeding. Ook voerde de keten een minimumleeftijd op energiedrankjes in.

De supermarkt wil zo een steentje bijdragen aan het bestrijden van gezondheidsproblemen bij kinderen. Zo is een op de zeven kinderen te zwaar. Die kinderen blijken vaker niet lekker in hun vel te zitten, zijn minder fit en worden vaker gepest. Bovendien kampen ze op latere leeftijd vaker met fysieke problemen.
https://www.ad.nl/koken-e(...)te-krijgen~a55c6a10/
Nog niet eens zo'n gek idee :)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 26 augustus 2019 @ 12:18:39 #185
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_188631560
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2019 09:04 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Nog niet eens zo'n gek idee :)
Er waren al flesjes Woezel en Pip ( :r ) water en Suske en Wiske appeltjes. Hoe is dit nou echt nieuwswaardig?

Vind het allemaal belachelijk rondom kinderen trouwens, maar goed, marketing shizzle dit dat
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_188631753
Ik drink gewoon Smurfenwater :7
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_188632251
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2019 15:16 schreef borisz het volgende:
De eerste namen van Foodhallen Den Haag zijn bekend. Het gaat dit najaar open. https://www.missethoreca.(...)4B06957D7E6DBEAE3YI4
Ik ben benieuwd.. we hadden natuurlijk MingleMush al.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_188637311
quote:
1s.gif Op maandag 26 augustus 2019 12:18 schreef Molo het volgende:

[..]

Er waren al flesjes Woezel en Pip ( :r ) water en Suske en Wiske appeltjes. Hoe is dit nou echt nieuwswaardig?

Vind het allemaal belachelijk rondom kinderen trouwens, maar goed, marketing shizzle dit dat
Ik heb bij de Jumbo gewerkt en daar was een heel assortiment Woezel & Pip spul, oa soepstengels, snack komkommers en -tomaten. Vooral die laatste twee waren zakjes met een paar losse groente erin voor ¤1,49 ofzo.
pi_188637406
quote:
7s.gif Op maandag 26 augustus 2019 13:01 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik ben benieuwd.. we hadden natuurlijk MingleMush al.
? Wat is dat dan?
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  maandag 26 augustus 2019 @ 19:42:50 #190
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_188637487
quote:
1s.gif Op maandag 26 augustus 2019 19:30 schreef JayHovah het volgende:

[..]

Ik heb bij de Jumbo gewerkt en daar was een heel assortiment Woezel & Pip spul, oa soepstengels, snack komkommers en -tomaten. Vooral die laatste twee waren zakjes met een paar losse groente erin voor ¤1,49 ofzo.
Ja precies, onzin allemaal. Goeie marketing wel
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_188637587
quote:
1s.gif Op maandag 26 augustus 2019 19:42 schreef Molo het volgende:

[..]

Ja precies, onzin allemaal. Goeie marketing wel
Ik bedoelde er niks negatiefs mee overigens, het is zoals je zegt goede marketing. En ik heb liever dat ze bij W&P dat assortiment hebben en niet van die vloeibare suikerdranken of kleurstoffen in een zakje onder de noemer “snoepgoed”.
  maandag 26 augustus 2019 @ 19:52:36 #192
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_188637640
quote:
1s.gif Op maandag 26 augustus 2019 19:49 schreef JayHovah het volgende:

[..]

Ik bedoelde er niks negatiefs mee overigens, het is zoals je zegt goede marketing. En ik heb liever dat ze bij W&P dat assortiment hebben en niet van die vloeibare suikerdranken of kleurstoffen in een zakje onder de noemer “snoepgoed”.
Absoluut waar :Y
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_188649065
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2019 19:38 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

? Wat is dat dan?
http://www.minglemush.nl/

Minglemush ligt tegenover het Centraal Station en kent ook een aantal foodstandjes.
Het is niet helemaal vergelijkbaar, maar het concept lijkt er wel wat op.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_188706390
Avant-Garde Van Groeninge stopt ermee.

https://www.ed.nl/eindhov(...)nauw-gehad~a4aab033/
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
  vrijdag 30 augustus 2019 @ 20:12:16 #195
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_188712251
Bron: Misset Horeca.

Budget eten restaurant: 7 procent zit boven 300 euro per maand

Van de Nederlanders geeft 18 procent maximaal twintig euro per maand uit aan eten buiten de deur. Gemiddeld (28%) besteedt een Nederlander twintig tot vijftig euro per maand in een restaurant. Zeven procent geeft meer dan 300 euro per maand uit in restaurants.

27 procent gaat voor vijftig tot honderd euro per maand uit eten in een of meerdere restaurants. Daarnasat is er nog een groep mensen waarvan uit eten gaan een hobby is en die hier fors meer geld aan uitgeven. 19 procent heeft een budget voor eten in een restaurant van honderd tot driehonderd euro per maand en dus nog eens 7 procent meer dan driehonderd euro.
Dit blijkt uit onderzoek van Lightspeed, leverancier van kassasystemen voor retailers en horecaondernemers.

Het onderzoek is uitgevoerd onder duizend Nederlanders en belicht gewoontes rondom uit eten gaan. Naast de bestede bedragen laat het zien dat maar liefst vijftien procent van de Nederlanders bijna altijd bij hetzelfde restaurant eet. Ook wordt duidelijk dat eetcafés en fine dining restaurants het populairst zijn: respectievelijk 41 procent en 34 procent van de Nederlanders eet daar het vaakst.

Bij het maken van de restaurantkeuze laat de gemiddelde Nederlander (36%) zich het meest beïnvloeden door het type gezelschap waarmee zij opstap gaan. Ook het besteedbare bedrag speelt bij veel een rol (21%). Voor de keuze maakt het amper uit of het regent of dat de zon schijnt: slechts 7 procent laat zich beïnvloeden door het weer.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wij zitten bij de 19% die tussen de 100 en 300 per maand uitgeven aan restaurantbezoeken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_189085815
quote:
Maandag 30 september verschijnt de eerste Nationale Smulgids. Deze nieuwe adreswijzer met “frituurspeciaalzaken die een omweg waard zijn” vormt de opmaat tot een sterrengids voor cafetaria’s, snackbars en frituren in ons land. Tegelijk met de verschijning van de Nationale Smulgids, vindt de aftrap plaats van de online ratingstool Smulscore, waarmee consumenten frituurspeciaalzaken kunnen beoordelen. Lees verder op de Frontpage
Spoilers!
  maandag 23 september 2019 @ 16:03:23 #197
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_189085836
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 16:01 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Toch maar hier plaatsen i.p.v. in het zo gigantisch goed lopende CUL / Persberichten ?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_189085865
quote:
12s.gif Op maandag 23 september 2019 16:03 schreef golfer het volgende:

[..]

Toch maar hier plaatsen i.p.v. in het zo gigantisch goed lopende CUL / Persberichten ?
Het persbericht is omgezet naar nieuwsbericht voor de FP dus dan hoort het hier en niet bij persberichten. Maar er is inderdaad al een tijdje niets met dat persberichtentopic gedaan zie ik. Zal eens vragen hoe dat zit. Ik weet ook niet hoe vaak we persberichten over culinair nieuws krijgen natuurlijk dus voor de vulling van dat topic zijn we afhankelijk van op wiens mailinglijst we staan.
Spoilers!
  maandag 23 september 2019 @ 16:18:47 #199
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_189086022
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 16:05 schreef Lucky_Strike het volgende:

Het persbericht is omgezet naar nieuwsbericht voor de FP dus dan hoort het hier en niet bij persberichten. Maar er is inderdaad al een tijdje niets met dat persberichtentopic gedaan zie ik. Zal eens vragen hoe dat zit. Ik weet ook niet hoe vaak we persberichten over culinair nieuws krijgen natuurlijk dus voor de vulling van dat topic zijn we afhankelijk van op wiens mailinglijst we staan.
Ik krijg vrijwel dagelijks culinaire persberichten in mijn mailbox via o.a. Missset Horeca.
Het persberichtentopic blijkt, zoals ik al eerder vermeldde, volkomen overbodig te zijn omdat de pers- en nieuwsberichten gewoon in dit topic geplaatst kunnen worden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_189086072
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 16:18 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik krijg vrijwel dagelijks culinaire persberichten in mijn mailbox via o.a. Missset Horeca.
Het persberichtentopic blijkt, zoals ik al eerder vermeldde, volkomen overbodig te zijn omdat de pers- en nieuwsberichten gewoon in dit topic geplaatst kunnen worden.
Zoals we al eerder vermeldden, persberichten en nieuwsberichten zijn niet hetzelfde. Media krijgen persberichten en herschrijven die als ze willen naar nieuwsberichten. Jij krijgt dus nieuwsberichten van Misset Horeca, nieuwsberichten n.a.v. de naar hen gezonden persberichten. Uiteraard wordt het persberichtentopic hier tzt geëvalueerd.
Spoilers!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')