https://www.e-pages.dk/dv(...)56513f827007ddee6786quote:Restaurant De Pauw in Groningen is genoodzaakt te stoppen. Eigenaar Theo Mulder ziet geen mogelijkheden om zijn restaurant in de Gelkingestraat voort te zetten. Per 1 augustus is de zaak gesloten.
Marijke Brouwer
Dit tot groot verdriet van gastheer Mulder (59) die De Pauw, z’n witte tafellinnen en witte interieur kent sinds Frank Verbeek en Jacques Muller het restaurant in 1982 oprichtten. Mulder tafelde er graag vanwege de culinaire kwaliteiten, de entourage en de sfeer die de toenmalige eigenaren er creëerden. Hij had toen nog geen idee dat hij er later zelf aan het roer zou staan.
Dat het na zoveel jaar niet goed is gegaan met De Pauw, heeft volgens Mulder tal van oorzaken.
,,We hebben de zaak niet tijdig gemoderniseerd om de jeugd te trekken. Dat is een beetje een spagaat: nieuwe aanwas vinden, terwijl we ook onze oude, trouwe gasten willen behouden. En eerlijk is eerlijk: er is sprake van een zekere vergrijzing van ons gastenbestand.’’
Ook het imago van De Pauw speelt het restaurant parten. ,,Jonge mensen denken ten onrechte dat we chic en duur zijn. In 2008 hebben we geïnvesteerd in een nieuwe keuken en nieuwe toiletten. We wilden verder moderniseren, in interieur en entree, maar door de crisis is het er niet van gekomen.’’
Volgens Mulder is er bovendien veel te veel horeca in Groningen. ,,Mensen kunnen hun geld maar één keer uitgeven. En door al die horeca wordt het ook lastiger om goed gekwalificeerd personeel te vinden.’’
Vorig jaar kwam het pand waarin De Pauw zetelt in andere handen. Mulder hoopte dat een verbouwing van de woonlagen boven De Pauw wellicht zou leiden tot een lagere huurprijs voor hem én dat hij z’n restaurant eindelijk kon verbouwen zodat hij een nieuwe doelgroep kon aanboren.
Zo ver komt het niet, omdat de verbouwing een zaak van lange adem is. Mulder heeft geen reserves meer om die tijd te overbruggen. Om een faillissement te voorkomen, sluit hij De Pauw over drie weken.
Mulder is een geboren Groninger die al jong ontdekte dat de horeca hem lag. Hij volgde de hotelschool, werkte bij Chinees restaurant Mandarin, bij discotheek Cachet en bij restaurant La Crémaillère toen hij werd aangenomen bij een restaurant in Oegstgeest. Vlak voor zijn voorgenomen vertrek uit Groningen kwam hij Frank Verbeek van De Pauw tegen, die zich afvroeg waarom hij niet ‘gewoon’ daar gastheer werd. Mulder zegde Oegstgeest snel af en sindsdien werkt hij bij De Pauw.
Hij heeft de wereld aan herinneringen aan die beginjaren bij De Pauw, die avonden kenden met dubbele bezetting. De eigenaren begonnen ook restaurant Muller in de Turftorenstraat, waar Mulder vijf jaar werkte onder chef-kok Jean Michel Henge. Samen met Jan van Delden nam hij in 1996 De Pauw over.
Nu, 23 mooie, roerige jaren later, is het voorbij. ,,Ik heb het lang volgehouden, ik heb de laatste jaren gebuffeld. Ik was gastheer en schoonmaker, ik deed de was en de strijk. Nu lukt het niet meer. Stoppen met De Pauw is het verstandigste wat we kunnen doen, maar het is met pijn in het hart.’’
Hij hoopt, ooit, op een vervolg voor zijn restaurant. Het meeste zal hij zijn vaste gasten missen.
Een van hen is hoogleraar Europees recht Laurence Gormley aan de RUG. Hij was nog niet op de hoogte van de problemen waarin De Pauw verkeert en schrikt van de op handen zijnde sluiting. ,,De Pauw, dat was je van het, een goed adres met interessant en boeiend eten. Denk alleen maar aan de trolleys met voor- en nagerechten die ze naar je tafeltje reden. Sinds ik in 1990 in Groningen kwam wonen, ben ik er veel en graag geweest. Het personeel was er sympathiek. Frank, Jacques en Theo zetten een mooie sfeer neer. De laatste tijd kwam ik er niet veel meer, omdat mijn echtgenoot hier is komen wonen en die kookt heel goed. Ook is er concurrentie van andere goeie restaurants. Maar De Pauw, dat was een vast eiland in een zee van veranderingen die de horeca is. Een baken, een stralend baken.’’
gevoel voor marketing kan Bijdendijk niet ontzegd wordenquote:Op woensdag 31 juli 2019 12:06 schreef golfer het volgende:
Bij restaurant Wils kookt sterrenchef Joris Bijdendijk met zijn team op open vuur.
Het wordt binnenkort pendelen geblazen voor sterrenchef Joris Bijdendijk (RIJKS*). Want op 7 oktober start zijn nieuwe project: restaurant Wils in Amsterdam-Zuid, waar de chef samen met zijn team zal koken op open vuur.
Op de bovenste verdieping in het verzamelgebouw MOVE, wat ooit een Citroën garage was. Het ligt direct aan het Stadionplein en vanuit het restaurant heb je straks nét een doorkijkje in het stadion.
Het restaurant is bovendien vernoemd naar Jan Wils, de architect die het Olympisch Stadion (én de Citroën garage) ontwierp en daarmee de Olympische vlammen naar Amsterdam haalde. De cirkel is rond.
Bij Wils gaat de chef samen met Friso van Amerongen en Erwin Oudijk aan de slag. En yes: Joris gaat zijn tijd dus verdelen tussen RIJKS en Wils. Ook bij de andere chefs zijn we in goede handen: Friso werkte in The Dylan onder chef Dennis Kuipers, Erwin heeft 8 jaar lang in Australië gekookt op open vuur. “Onze vuurmeester”, aldus Joris.
Daarnaast beschikt Wils straks ook over een eigen bakkerij, waar bakker Max de lekkerste broden gaat bakken. Zonder toevoegingen, op houtvuur, in een oude Franse bakkersoven die ze hebben gekocht. De rest van de gerechten gaat bereid worden op een kachel die is geïnspireerd op de kolenkachel van de ouders van Joris, maar dan in een extra grote versie. Daar heeft de sterrenchef in zijn jeugd op leren koken.
Bij Wils kunnen binnen 80 couverts worden geserveerd, buiten op het terras 100. Het is volledig open en er zijn alleen al 40 seats om de keuken heen. Kom je binnen, dan krijg je meteen een drankje aangeboden uit één van de vier taps aan de muur.
https://www.culy.nl/resta(...)k#Echobox=1564491978
Bar Alt schijnt ook goed te zijn, een goed bier/spijs menu, nog niet geweest, Zuid ben ik wel geweest wel value for money.quote:Op woensdag 31 juli 2019 12:16 schreef borisz het volgende:
Ik rij er iedere dag langs dat pand en ben steeds benieuwd wat er nu in komt. Deloitte met een afdeling. Maar ook dus Joris Bijdendijk. Ben benieuwd. . Moet maar eens op culinaire verkenning rondom het Olympisch stadion. En dan verderop heb je ook nog Knotje zitten met Zuid.
Nog niet eens zo'n gek ideequote:Op vrijdag 5 juli 2019 11:13 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Aldi gebruikt Disney-figuren om kinderen aan de snacktomaatjes te krijgen
Aldi gaat als eerste supermarkt kinderen met Disney-figuren verleiden om aan de gezonde hap te krijgen. Vanaf 2020 staan er op de verpakkingen van de snacktomaatjes, minibanaantjes, yoghurt en volkorenbolletje Cars-figuren en Disney-prinsessen.
[ afbeelding ]
Normaliter vind je de Disney-figuren op ongezonde producten als snoep en koek. Aldi gooit het over de gezonde boeg en zegt kindermarketing alleen nog op een positieve manier te willen gebruiken. ,,Hiermee zetten we een volgende stap en maken we het jonge gezinnen makkelijker om voor een gezond alternatief te gaan”, aldus Nadie Winde van Aldi.
De supermarkt heeft van Disney een licentie verkregen, waarmee het drie jaar lang Cars-figuren en Disney-prinsessen als Assepoester, Ariël, Pocahontas, Sneeuwwitje, Doornroosje en Belle mag gebruiken. In overleg met het Voedingscentrum heeft de supermarktketen een aantal producten uit de Schijf van Vijf uitgekozen.
De supermarkt benadrukt al langer bezig te zijn met het thema ‘gezondheid onder jongeren'. Vorig jaar is het begonnen met het verwijderen van kinderfiguren op ongezonde voeding. Ook voerde de keten een minimumleeftijd op energiedrankjes in.
De supermarkt wil zo een steentje bijdragen aan het bestrijden van gezondheidsproblemen bij kinderen. Zo is een op de zeven kinderen te zwaar. Die kinderen blijken vaker niet lekker in hun vel te zitten, zijn minder fit en worden vaker gepest. Bovendien kampen ze op latere leeftijd vaker met fysieke problemen.
https://www.ad.nl/koken-e(...)te-krijgen~a55c6a10/
Er waren al flesjes Woezel en Pip ( ) water en Suske en Wiske appeltjes. Hoe is dit nou echt nieuwswaardig?quote:Op maandag 26 augustus 2019 09:04 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[..]
Nog niet eens zo'n gek idee
Ik ben benieuwd.. we hadden natuurlijk MingleMush al.quote:Op vrijdag 23 augustus 2019 15:16 schreef borisz het volgende:
De eerste namen van Foodhallen Den Haag zijn bekend. Het gaat dit najaar open. https://www.missethoreca.(...)4B06957D7E6DBEAE3YI4
Ik heb bij de Jumbo gewerkt en daar was een heel assortiment Woezel & Pip spul, oa soepstengels, snack komkommers en -tomaten. Vooral die laatste twee waren zakjes met een paar losse groente erin voor ¤1,49 ofzo.quote:Op maandag 26 augustus 2019 12:18 schreef Molo het volgende:
[..]
Er waren al flesjes Woezel en Pip ( ) water en Suske en Wiske appeltjes. Hoe is dit nou echt nieuwswaardig?
Vind het allemaal belachelijk rondom kinderen trouwens, maar goed, marketing shizzle dit dat
? Wat is dat dan?quote:Op maandag 26 augustus 2019 13:01 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd.. we hadden natuurlijk MingleMush al.
Ja precies, onzin allemaal. Goeie marketing welquote:Op maandag 26 augustus 2019 19:30 schreef JayHovah het volgende:
[..]
Ik heb bij de Jumbo gewerkt en daar was een heel assortiment Woezel & Pip spul, oa soepstengels, snack komkommers en -tomaten. Vooral die laatste twee waren zakjes met een paar losse groente erin voor ¤1,49 ofzo.
Ik bedoelde er niks negatiefs mee overigens, het is zoals je zegt goede marketing. En ik heb liever dat ze bij W&P dat assortiment hebben en niet van die vloeibare suikerdranken of kleurstoffen in een zakje onder de noemer “snoepgoed”.quote:Op maandag 26 augustus 2019 19:42 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja precies, onzin allemaal. Goeie marketing wel
Absoluut waarquote:Op maandag 26 augustus 2019 19:49 schreef JayHovah het volgende:
[..]
Ik bedoelde er niks negatiefs mee overigens, het is zoals je zegt goede marketing. En ik heb liever dat ze bij W&P dat assortiment hebben en niet van die vloeibare suikerdranken of kleurstoffen in een zakje onder de noemer “snoepgoed”.
http://www.minglemush.nl/quote:
quote:Maandag 30 september verschijnt de eerste Nationale Smulgids. Deze nieuwe adreswijzer met “frituurspeciaalzaken die een omweg waard zijn” vormt de opmaat tot een sterrengids voor cafetaria’s, snackbars en frituren in ons land. Tegelijk met de verschijning van de Nationale Smulgids, vindt de aftrap plaats van de online ratingstool Smulscore, waarmee consumenten frituurspeciaalzaken kunnen beoordelen. Lees verder op de Frontpage
Toch maar hier plaatsen i.p.v. in het zo gigantisch goed lopende CUL / Persberichten ?quote:
Het persbericht is omgezet naar nieuwsbericht voor de FP dus dan hoort het hier en niet bij persberichten. Maar er is inderdaad al een tijdje niets met dat persberichtentopic gedaan zie ik. Zal eens vragen hoe dat zit. Ik weet ook niet hoe vaak we persberichten over culinair nieuws krijgen natuurlijk dus voor de vulling van dat topic zijn we afhankelijk van op wiens mailinglijst we staan.quote:Op maandag 23 september 2019 16:03 schreef golfer het volgende:
[..]
Toch maar hier plaatsen i.p.v. in het zo gigantisch goed lopende CUL / Persberichten ?
Ik krijg vrijwel dagelijks culinaire persberichten in mijn mailbox via o.a. Missset Horeca.quote:Op maandag 23 september 2019 16:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
Het persbericht is omgezet naar nieuwsbericht voor de FP dus dan hoort het hier en niet bij persberichten. Maar er is inderdaad al een tijdje niets met dat persberichtentopic gedaan zie ik. Zal eens vragen hoe dat zit. Ik weet ook niet hoe vaak we persberichten over culinair nieuws krijgen natuurlijk dus voor de vulling van dat topic zijn we afhankelijk van op wiens mailinglijst we staan.
Zoals we al eerder vermeldden, persberichten en nieuwsberichten zijn niet hetzelfde. Media krijgen persberichten en herschrijven die als ze willen naar nieuwsberichten. Jij krijgt dus nieuwsberichten van Misset Horeca, nieuwsberichten n.a.v. de naar hen gezonden persberichten. Uiteraard wordt het persberichtentopic hier tzt geëvalueerd.quote:Op maandag 23 september 2019 16:18 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik krijg vrijwel dagelijks culinaire persberichten in mijn mailbox via o.a. Missset Horeca.
Het persberichtentopic blijkt, zoals ik al eerder vermeldde, volkomen overbodig te zijn omdat de pers- en nieuwsberichten gewoon in dit topic geplaatst kunnen worden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |