abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_190155487
Och jeetje, ik heb deels leren koken door zijn programma’s.
  woensdag 25 december 2019 @ 16:25:11 #227
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_190647666
Topkok Lucas Rive (57) is vandaag na een kort ziekbed overleden. Hij was sinds 2013 samen met zijn vrouw Deborah eigenaar van restaurant Lucas Rive in de historische haven van Hoorn. Daarvoor was hij bijna 27 jaar chefkok bij restaurant De Bokkedoorns in Overveen.



De Bokkedoorns haalde onder hem twee Michelinsterren. In 2012 ging hij er weg omdat hij voor zichzelf wilde beginnen in zijn woonplaats Hoorn. Daar verdiende hij snel ook een Michelinster.

[ Bericht 33% gewijzigd door golfer op 25-12-2019 17:37:46 (foto toegevoegd) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_190647896
Jemig, hier schrik ik gewoon van. Op die leeftijd?! Half december mijn man een nachtje Hoorn cadeau gedaan met een geweldig etentje in zijn restaurant. WTF
Is dat zo?
  woensdag 25 december 2019 @ 17:08:15 #229
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_190648147
quote:
1s.gif Op woensdag 25 december 2019 16:44 schreef Smallish het volgende:
Jemig, hier schrik ik gewoon van. Op die leeftijd?! Half december mijn man een nachtje Hoorn cadeau gedaan met een geweldig etentje in zijn restaurant. WTF
Ik schrok ook. We hebben een aantal keren bij hem gegeten, eerst bij De Bokkedoorns en later ook een keer in Hoorn.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 25 december 2019 @ 18:20:05 #230
131800 Tarado
capô de fusca
pi_190648928
heel triest dit, rip
  vrijdag 3 januari 2020 @ 11:32:14 #231
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_190854376
Bron Misset Horeca:

Onwetende dame (90) bestelt tosti en krijgt speciale service van sterchef De Rozario

Sterchef Jermain de Rozario van restaurant De Rozario in Helmond deelde donderdag 2 januari op social media een ontroerende mail waarin een vrouw het sterrestaurant bedankte voor de wel heel bijzondere service richting haar 90-jarige moeder.

De dame op leeftijd verbleef tijdens de feestdagen in Hotel Westende in Helmond. Het diner was inbegrepen bij de boeking van het hotel, maar voor de lunch besloot de 90-jarige elders wat te gaan eten. ‘Tijdens de kerstdagen krijg ik een enorm enthousiaste moeder aan de telefoon’, zo schrijft de dochter aan het restaurant. ‘Ze had zin gehad in een tosti en was daarvoor naar een tegenoverliggende restaurant gegaan. Ze vertelde dat ze enorm hartelijk was ontvangen en dat men had gezegd dat het eigenlijk niet mogelijk was om een tosti te bestellen, maar men maakte een uitzondering.’ De kok was de tosti persoonlijk komen brengen. ‘Ze had in heel haar leven nog nooit zo’n lekker tosti geproefd.’ De Rozario besluit de tosti bovendien gratis aan te bieden, omdat het kerst is.

We reden langs jullie restaurant en mijn moeder wees me er nog even op waar ze die super tosti had gegeten en toen moest ik stiekem enorm lachen

De dochter schrijft in haar mail: ‘Vandaag was haar verblijf voorbij en ging ik haar ophalen om naar huis te brengen. We reden langs jullie restaurant en mijn moeder wees me er nog even op waar ze die super tosti had gegeten en toen moest ik stiekem enorm lachen.’ De vrouw sluit haar mail af met een hartelijk dank voor de bijzondere service. ‘Vind het echt enorm tof dat jullie dit voor haar hebben gedaan, ze was er echt door ontroerd en ik ook!’

‘Af en toe maken wij een uitzondering’, reageert Jermain de Rozario. ‘Als je dan zo’n mail terugkrijgt dan word ik daar blij van. En als we het doen, dan doen we het goed’, besluit hij met een knipoog.

De Rozario startte zijn horecacarrière als gastheer. Bij restaurant ’t Parlement verwisselde hij de voorkant voor de keuken en klom hij op van leerling tot chef, om vervolgens van 2013 tot 2016 als chef de partie te gaan werken bij tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen. In mei 2016 opende hij zijn eigen restaurant De Rozario in Helmond, dat eind 2018 werd bekroond met een Michelinster.

In 2014 werd hij Variatiechef van het Jaar en in 2017 werd hij door JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Vorige maand kondigde de chef aan dat hij met zijn restaurant gaat verhuizen van de Steenweg naar de monumentale Villa Prinzen aan de Markt in Helmond.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 3 januari 2020 @ 14:17:59 #232
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_190857153
:D
Dat is nog eens een verrassing!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_190858718
Wat een leuk bericht O+
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  vrijdag 3 januari 2020 @ 16:11:52 #234
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_190858761
Awesome _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 4 januari 2020 @ 12:08:23 #235
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_190871802
https://fd.nl/ondernemen/(...)rs-leidt-tot-kraptes

Groeiende honger naar vleesvervangers leidt tot kraptes

quote:
De populariteit van vleesvervangers heeft een run op plantaardige grondstoffen in gang gezet, met stijgende prijzen tot gevolg. Dat vertellen fabrikanten en chemiebedrijven aan het FD. 'Voor 2020 rekenen we op 50% groei, maar als het meer is zitten we zonder grondstoffen’, zegt directeur Frank Giezen van vleesvervangerfabrikant Ojah uit Gelderland.

In het kort

• De vraag naar vleesvervangers groeit zo hard, dat fabrikanten het amper kunnen bijhouden.
• Ze breiden hun productie wel uit, maar lopen tegen grenzen aan.
• Gebrek aan capaciteit en schaarste aan grondstoffen drijven de prijzen van soja-eiwitten op

Verder lezen bij het FD.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 5 januari 2020 @ 10:44:30 #236
131800 Tarado
capô de fusca
pi_190886635
RTLnieuws twitterde op zondag 05-01-2020 om 10:38:33 Het gaat om het sinds 1992 met drie Michelinsterren bekroonde restaurant Schwarzwaldstube. https://t.co/BrSQwkbSCd reageer retweet
Duits 3-sterrenrestaurant verwoest door grote brand
  maandag 6 januari 2020 @ 15:56:07 #237
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_190905553
quote:
Hierbij danken wij u hartelijk voor alle lieve en overweldigende steunbetuigingen voor en na het overlijden van onze man, vader, opa en chef.
Uw warmte en betrokkenheid heeft veel voor ons betekent de afgelopen verdrietige periode.
Momenteel is restaurant Lucas Rive nog gesloten i.v.m. de wintersluiting, maar vanaf dinsdag 14 januari zijn wij weer geopend volgens reguliere openingstijden.

We gaan verder met ons restaurant zoals Lucas dat had gewild. Lucas was een groot meester en heeft onze brigade dusdanig opgeleid dat zij verder kunnen op basis van zijn signatuur en culinaire denkwijze.

Wij kijken ernaar uit u te mogen ontvangen vanaf 14 januari. Graag tot dan!

Met gastvrije groet,

Deborah, Rebecca & brigade Lucas Rive
Mooi dat ze uit zijn naam verder gaan. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_190905850
Wat een begin van 2020 voor hen zeg. ;(

Maar fijn dat ze doorgaan, ja.
Is dat zo?
  woensdag 8 januari 2020 @ 14:23:26 #239
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_190936117
Bron Misset Horeca:

Sterrestaurant De Heer Kocken in Vught stopt.

Restaurant De Heer Kocken in Vught stopt in maart of april 2020. John Kocken en Kirsty de Heer-Kocken hebben de zaak 22 jaar gerund. Het restaurant staat ononderbroken in de Michelingids met een ster sinds de editie 2009.

‘We weten nog niet precies wat we na ‘De Heer Kocken’ gaan doen,’ laat John Kocken (51) aan Misset Horeca weten. ‘We gaan heel open minded de toekomst in. Er komen vast mooie dingen op ons pad. We willen graag wat meer vrijheid en flexibiliteit en die wens is lastig te combineren met een eigen restaurant.’
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 10 januari 2020 @ 16:17:16 #240
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_190965426
Rambam pakt The Fork aan: ‘Zelfs slechte reviews leveren voldoende op’


In een uitzending van BNN Vara-programma Rambam lijkt het gemiddelde reviewcijfer op The Fork te worden gemanipuleerd ten faveure van het verdienmodel van de site. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) eist transparantie en duidelijkheid van de reserveringssite naar aanleiding van de uitzending. 'Een nep-restaurant met slechte recensies krijgt een hoger cijfer.'

In de uitzending van Rambam, donderdagavond 9 januari 2020 lijkt het gemiddelde reviewcijfer van restaurants door The Fork te worden gemanipuleerd.
Niet de kwaliteit van de reviews of de zoekfunctie op de website lijkt volgens de programmamakers voorop te staan, maar het verdienmodel van het reserveringsplatform zelf.

In de uitzending van Rambam lijkt het erop dat het gemiddelde reviewcijfer op The Fork kunstmatig hoog wordt gehouden. Een slecht restaurant bestaat niet op The Fork, zo lijkt het in de uitzending.

Rambam begon een eigen restaurant, de Mambar, waar zij zelf recenseerden met nepaccounts. Recensies kwamen probleemloos op de site. Ook kon het restaurant, zonder echt te bestaan, ruim drie weken op het platform blijven staan. Het getoonde gemiddelde reviewcijfer op de site kwam niet overeen met het gemiddelde van de tientallen reviews.

Rambam vroeg The Fork om uitleg. The Fork verwees in een mail naar een algoritme zonder deze toe te lichten. Kortom, hoe het reviewcijfer op The Fork tot stand komt is volkomen onduidelijk.

Ook blijkt dat het reserveringsplatform ondernemers ongezien op kosten jaagt door de blauwe reserveringsknop op Google.
Reserveringen komen via die knop namelijk binnen via The Fork en niet rechtstreeks bij het restaurant zelf, waardoor de restaurateur commissie moet afdragen aan The Fork.

Zo ging bij een ondernemer met vijf horecazaken het maandbedrag per bedrijf omhoog van 65 euro, naar ruim 800 euro per bedrijf, per maand. Volgens deze ondernemer betekent dit in totaal ongeveer 50.000 euro per jaar. Volgens KHN is de berichtgeving van The Fork over de samenwerking met Google erg onduidelijk.De reserveringsknop van Google wordt bijvoorbeeld nu standaard geplaatst zonder expliciete toestemming vooraf.

KHN-voorzitter Robèr Willemsen geeft in de uitzending aan geschrokken te zijn van de berichtgeving: ‘Ik schrik daarvan. Het kan niet zo zijn dat wat er op de website staat, niet in overeenstemming is met de recensies die mensen achterlaten.’

KHN is van mening dat de gast ervan op aan moet kunnen, dat de reviews over een restaurant betrouwbaar zijn. Daarnaast is KHN van mening dat platformen zoals The Fork vooraf duidelijker moeten communiceren over belangrijke wijzigingen – zoals bij de samenwerking tussen The Fork en Google – en om instemming vooraf moeten vragen.

Naar aanleiding van de uitzending stuurt KHN een brief aan de Tweede Kamer en de Nederlandse Europarlementsleden. Twee concrete punten moeten volgens de brancheorganisatie zo snel mogelijk verbeteren.
Ten eerste moet het voor gasten en ondernemers op korte termijn duidelijk worden hoe de reviews en rankings op platformen, zoals The Fork, tot stand komen. Dit vraagt om actieve monitoring en handhaving van bestaande wetgeving rondom consumentenbescherming bij platformen door de Reclame Code Commissie en de ACM.

Ten tweede moeten platformen tijdig toestemming vragen aan ondernemers indien zij de algemene voorwaarden aanpassen of belangrijke beleidswijzigingen doorvoeren. Dit moet volgens KHN geregeld worden in de Europese richtlijn voor online tussenhandelsdiensten die in juli 2020 van kracht wordt. Onduidelijkheid, zoals bij de samenwerking tussen The Fork en Google, moet hiermee in de toekomst worden voorkomen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 10 januari 2020 @ 16:26:09 #241
131800 Tarado
capô de fusca
pi_190965547
quote:
3s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 16:17 schreef golfer het volgende:
Rambam pakt The Fork aan: ‘Zelfs slechte reviews leveren voldoende op’


In een uitzending van BNN Vara-programma Rambam lijkt het gemiddelde reviewcijfer op The Fork te worden gemanipuleerd ten faveure van het verdienmodel van de site. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) eist transparantie en duidelijkheid van de reserveringssite naar aanleiding van de uitzending. 'Een nep-restaurant met slechte recensies krijgt een hoger cijfer.'

In de uitzending van Rambam, donderdagavond 9 januari 2020 lijkt het gemiddelde reviewcijfer van restaurants door The Fork te worden gemanipuleerd.
Niet de kwaliteit van de reviews of de zoekfunctie op de website lijkt volgens de programmamakers voorop te staan, maar het verdienmodel van het reserveringsplatform zelf.

In de uitzending van Rambam lijkt het erop dat het gemiddelde reviewcijfer op The Fork kunstmatig hoog wordt gehouden. Een slecht restaurant bestaat niet op The Fork, zo lijkt het in de uitzending.

Rambam begon een eigen restaurant, de Mambar, waar zij zelf recenseerden met nepaccounts. Recensies kwamen probleemloos op de site. Ook kon het restaurant, zonder echt te bestaan, ruim drie weken op het platform blijven staan. Het getoonde gemiddelde reviewcijfer op de site kwam niet overeen met het gemiddelde van de tientallen reviews.

Rambam vroeg The Fork om uitleg. The Fork verwees in een mail naar een algoritme zonder deze toe te lichten. Kortom, hoe het reviewcijfer op The Fork tot stand komt is volkomen onduidelijk.

Ook blijkt dat het reserveringsplatform ondernemers ongezien op kosten jaagt door de blauwe reserveringsknop op Google.
Reserveringen komen via die knop namelijk binnen via The Fork en niet rechtstreeks bij het restaurant zelf, waardoor de restaurateur commissie moet afdragen aan The Fork.

Zo ging bij een ondernemer met vijf horecazaken het maandbedrag per bedrijf omhoog van 65 euro, naar ruim 800 euro per bedrijf, per maand. Volgens deze ondernemer betekent dit in totaal ongeveer 50.000 euro per jaar. Volgens KHN is de berichtgeving van The Fork over de samenwerking met Google erg onduidelijk.De reserveringsknop van Google wordt bijvoorbeeld nu standaard geplaatst zonder expliciete toestemming vooraf.

KHN-voorzitter Robèr Willemsen geeft in de uitzending aan geschrokken te zijn van de berichtgeving: ‘Ik schrik daarvan. Het kan niet zo zijn dat wat er op de website staat, niet in overeenstemming is met de recensies die mensen achterlaten.’

KHN is van mening dat de gast ervan op aan moet kunnen, dat de reviews over een restaurant betrouwbaar zijn. Daarnaast is KHN van mening dat platformen zoals The Fork vooraf duidelijker moeten communiceren over belangrijke wijzigingen – zoals bij de samenwerking tussen The Fork en Google – en om instemming vooraf moeten vragen.

Naar aanleiding van de uitzending stuurt KHN een brief aan de Tweede Kamer en de Nederlandse Europarlementsleden. Twee concrete punten moeten volgens de brancheorganisatie zo snel mogelijk verbeteren.
Ten eerste moet het voor gasten en ondernemers op korte termijn duidelijk worden hoe de reviews en rankings op platformen, zoals The Fork, tot stand komen. Dit vraagt om actieve monitoring en handhaving van bestaande wetgeving rondom consumentenbescherming bij platformen door de Reclame Code Commissie en de ACM.

Ten tweede moeten platformen tijdig toestemming vragen aan ondernemers indien zij de algemene voorwaarden aanpassen of belangrijke beleidswijzigingen doorvoeren. Dit moet volgens KHN geregeld worden in de Europese richtlijn voor online tussenhandelsdiensten die in juli 2020 van kracht wordt. Onduidelijkheid, zoals bij de samenwerking tussen The Fork en Google, moet hiermee in de toekomst worden voorkomen.
geen verrassing toch, iens was net zo'n zaadsite
  Moderator / Redactie Sport maandag 13 januari 2020 @ 11:30:33 #242
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_191007262
De Horecava deze week. En dat levert vast een hoop nieuws op. Zoals https://www.rtlnieuws.nl/(...)oreca-1512-euro-jaar

quote:
Millennials eten vaker dan oudere generaties buiten de deur. Een gemiddelde jongere zou in het afgelopen jaar ruim 1500 euro hebben uitgegeven aan eetgelegenheden. Uit eten gaan is 'een speerpunt van hun levensstijl' geworden.

Dat blijkt uit onderzoek van het FoodService Instituut Nederland (FSIN). Volgens schattingen van dat instituut steeg de omzet van alle horecagelegenheden in het afgelopen jaar tot 21 miljard euro. Dat is ruim 4 procent meer dan vorig jaar.

De omzet van de horeca groeit al jaren, al is het volgens het FSIN steeds lastiger om te bepalen wat een horecagelegenheid is. Zo zijn warme maaltijden ook in supermarkten voor handen en is er in veel detailhandels tegenwoordig ook een eetgelegenheid.

Jongere generaties
Volgens schattingen van het instituut gaven millennials in 2019 gemiddeld 1512 euro uit aan eetgelegenheden. De generatie X, geboren na 1960, spendeerde er gemiddeld 1239 euro.

De jongere generaties besteden flink meer in horecagelegenheden dan babyboomers. Die laatste groep gaf gemiddeld 436 euro uit aan horecagelegenheden.

Andere levensstijl
Volgens de directeur van het FSIN, Jan-Willem Grievink, komt dat door een andere levensstijl. Regelmatig op stap gaan voor een hapje is volgens hem 'de normaalste zaak van de wereld' voor jonge generaties.

Toegenomen concurrentie
Ondanks een hogere omzet hebben sommige horecagelegenheden het lastig. Dat is vooral het geval in steden waar veel concurrentie is.

Zo zijn er volgens het instituut in Almere, Utrecht en Tilburg veel leegstaande winkelpanden omgetoverd tot horecagelegenheden. Dat zet het rendement van bestaande zaken onder druk.
Het hele rapport staat op https://fsin.nl. Echter dan moet je flink lappen.... Zou wel benieuwd zijn naar dat rapport. :s) Een paar korte puntjes op https://fsin.nl/fsin-foodshopper-monitor-2020

[ Bericht 2% gewijzigd door borisz op 13-01-2020 11:52:54 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_191030321
https://www.ad.nl/koken-e(...)rgiftiging~a4fb6eb7/

Boerenkaas AH veroorzaakt mogelijk voedselvergiftiging
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  Moderator / Redactie Sport woensdag 15 januari 2020 @ 14:50:45 #244
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_191042597
Er komt voor het eerst een HBO-koksopleiding https://www.parool.nl/ams(...)CTbF1AFlu1C6dOZWjZpM
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 17 januari 2020 @ 11:31:45 #245
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_191070295
Wereldberoemd Frans restaurant verliest na 55 jaar driesterrenstatus

L'Auberge du Pont-de-Collonges, het restaurant van de in 2018 overleden wereldberoemde chef-kok Paul Bocuse, is na ruim een halve eeuw zijn driesterrenstatus kwijt. Franse media spreken van een "aardbeving in de culinaire wereld".

Het restaurant, in Collonges-au-Mont-d'Or ten noorden van Lyon, kreeg zijn derde Michelinster in 1965 en was het oudste driesterrenrestaurant ter wereld. Het restaurant wordt gezien als een van de grondleggers van de huidige manier van koken.


In de Michelingids 2020 heeft het restaurant nog twee sterren. Critici zeggen dat het restaurant de drie sterren al jaren niet meer verdiende. Rapporteurs zouden kritische noten achterwege hebben gelaten vanwege de status van het restaurant en de reputatie van chef-kok Bocuse.

In zijn memoires Het heilige vuur (2005) definieerde Bocuse zichzelf als "een volgeling van de traditionele keuken". "Ik hou van boter, room en wijn, niet van erwten in vieren."

Naar Paul Bocuse werd een prestigieuze internationale kookwedstrijd vernoemd, de Bocuse d'Or. De prijs wordt sinds 1987 om het jaar uitgereikt en de wedstrijd staat bekend als de Olympische Spelen voor topchefs.

Paul Bocuse overleed in 2018 op 91-jarige leeftijd. Hij stierf in dezelfde kamer boven het restaurant waar hij in 1926 werd geboren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_191242314
quote:
De Turkse keten Pizza Locale opent binnenkort haar eerste Nederlandse vestiging aan de Karel Doormanstraat in het centrum van Rotterdam. De menukaart bestaat uit veel meer dan de bekende pizza's: zoetekauwen kunnen er terecht voor varianten met m&m's, Nutella of Toblerone.

De exacte openingsdatum van de pizzeria is nog niet bekend. De pizzaketen heeft vijf vestigingen in Istanbul, in totaal 26 vestigingen in Turkije. Ook in Azerbaijan heeft Pizza Locale twee vestigingen.
https://www.ad.nl/rotterd(...)enm-s-eten~a013ddf1/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  vrijdag 21 februari 2020 @ 13:24:50 #247
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_191614454
bron: Misset Horeca

Topchefs verdienen 60.000 euro per dag met gastkoken,

Voor chefs met Michelinsterren achter de naam is gastkoken op evenementen of privéfeestjes een zeer lucratief verdienmodel. Bedragen lopen voor Nederlandse topchefs als Jacob Jan Boerma op tot zo’n 15.000 euro per dag, voor wereldberoemde chefs als René Redzepi of Massimo Bottura kan het dagtarief voor gastkoken oplopen tot 60.000 euro.

Jacob Jan Boerma sloot eind 2019 driesterrenrestaurant De Leest, onder meer om zich toe te kunnen leggen op dat gastkoken. Voor een klus in Azië krijgt hij 12.000 tot 15.000 per dag en soms nog meer. ‘Ik doe dat soms drie dagen, dus dan zit je op bijna een halve ton voor een kleine week’, zegt hij in het FD. ‘Dat zijn bedragen die je in je eigen zaak niet netto kunt verdienen.’

Boerma geeft aan dat hij een kleintje is in het gastkookwereldje en dat beroemde collega’s als René Redzepi, Massimo Bottura of Alain Passard bedragen tot wel 60.000 euro per dag vragen. Vooral in Azië zijn de Europese gastkoks populair, en Boerma verwacht dat de bedragen op gaan lopen als ook landen als Rusland en Qatar zich op de markt gaan begeven.

‘De topgastronomie in Nederland doet tussen de 2 en maximaal 5 procent nettorendement. Nou, daar ga ik met mijn internationale koken dik overheen’, zegt Boerma in het FD. ‘Ik creëer een buitengewoon mooie nettowinst, want je hebt geen inkoop van producten en geen personeelskosten.’

Wel kleeft er volgens collega’s een risico aan veel gastkoken. Het is vermoeiend, je staat in een vreemde keuken met ingrediënten en een brigade die je niet goed kent. Het zijn vaak extreem lange dagen en niet zelden heb je een jetlag.

Sidney Schutte van Spectrum** in Waldorf Astoria Amsterdam zegt in hetzelfde artikel bijvoorbeeld hooguit twee keer per jaar ergens in de wereld als gastkok op te treden. ‘En dan alleen als ik een deel van mijn brigade kan meenemen. Het lijkt simpel om te koken in een vreemde keuken, maar het gaat al snel ten koste van de kwaliteit.’

Ook Boerma’s aanpak – je driesterrenrestaurant sluiten en meer focussen op gastkoken – is niet zonder risico. ‘Zo snel als je succes hebt, zo snel verdwijn je ook weer als je geen etalage meer hebt van drie sterren. Zo ben je hot, zo ben je not’, aldus Richard Ekkebus, chef-kok van Amber** in het Landmark Mandarin Oriental Hotel in Hongkong.

Zelf gaat hij maximaal vier keer per jaar op reis als gastkok voor een tarief van maximaal 15.000 voor drie dagen. Hij peinst er niet over zijn restaurant in te ruilen voor een bestaan als reizend kok. ‘Want het kost veel energie en voorbereiding. Ik vraag me af of het een duurzaam verdienmodel is.’
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 12 maart 2020 @ 18:47:26 #248
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_191987375


De beroemde chef Michel Roux Sr is overleden.

Hij had het eerste driesterrenrestaurant in het Verenigd Koninkrijk.
Zijn familie noemt hem een ‘bescheiden genie’ die een ongelooflijke levenslust had. De topchef is na een langdurige longaandoening in het bijzijn van zijn familie overleden.

In de jaren zestig bracht Michel Roux de Franse keuken naar Londen. Hij had zo een grote invloed op de Britse gastronomie. Onder zijn vleugels groeiden onder anderen Gordon Ramsay, Pierre Koffmann en Marco Pierre White uit tot topchefs.

Roux werd geboren in het Franse dorp Charolles. Later verhuisde zijn familie naar Parijs, waar hij op 14-jarige leeftijd in een patisserie begon te werken. Hij bleek veel talent te hebben, en maakte ook buiten de patisserie naam in de wereld van de haute cuisine.

In 1967 opende hij met zijn broer Albert het restaurant Le Gavroche in Londen, op een moment dat de Britse hoofdstad nog maar weinig met gastronomie had. Het werd een succes. In 1974 kreeg het restaurant zijn eerste michelinster, in 1977 volgde een tweede. In 1982 werd het een driesterrenrestaurant.
Ook de zonen van de broers groeiden uit tot bekende chefs, onder wie Michel Roux Jr. La Gavroche is met twee Michelinsterren vandaag nog altijd een van de meest gereputeerde restaurants in Londen.
Ook The Waterside Inn van Michel Roux werd een groot succes. Sinds 1985 heeft het drie Michelinsterren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport woensdag 1 april 2020 @ 14:25:51 #249
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_192391497
Jamie’s Italian restaurants definitief gesloten
https://www.ad.nl/rotterd(...)f-gesloten~ad7ac30f/

quote:
De restaurants Jamie's Italian in Den Haag en Rotterdam gaan definitief dicht. De verlenging van de coronamaatregelen tot 28 april heeft de horecazaken de das omgedaan, laat de directie van Italian Food Concepts Netherlands weten.

Lees verder bij AD.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  woensdag 1 april 2020 @ 14:46:12 #250
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_192391810
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 14:25 schreef borisz het volgende:
Jamie’s Italian restaurants definitief gesloten
https://www.ad.nl/rotterd(...)f-gesloten~ad7ac30f/

Zal ze niet missen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')