abonnement Unibet Coolblue
pi_177816787
quote:
1s.gif Op woensdag 14 maart 2018 13:59 schreef spiritusbus het volgende:

[..]

Niet lullig bedoeld, maar ben je überhaupt wel geschikt voor je werk? In mijn ogen zijn mensen die structureel overwerken ongeschikt voor hun werk of is de beloning dusdanig hoog dat het partner the job is.

Dat laatste lijkt op jouw werk niet van toepassing.
Die vraag mag je best stellen hoor. Ja, ik denk dat ik redelijk tot goed geschikt ben voor mijn werk. Ik ben op diverse vlakken actief en ik scoor zeker niet op alle vlakken een 10, maar (naar mijn eigen inschatting) op alle vlakken wel een voldoende. Een deel van mijn activiteiten is door de jaren aan me gegroeid en op die vlakken ben ik dan ook zeker niet onderwezen. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik voor die taken niet geschikt ben, maar een voldoende onderwezen persoon zal het er wellicht beter vanaf brengen. Je zou ook kunnen stellen dat er een te kort aan focus is.

Naast mijn werk heb ik ook zeker nog een partner (en een huis, en vrienden, een hond, sport ik, heb ik hobbies etc.). In de weekenden ben ik dan ook eigenlijk niet meer bereid vrije tijd op te geven.... en ik heb het "geluk" dat mijn partner diensten draait, waardoor we vaak ook langs elkaar leven.
Doeg!
pi_177817191
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 14:13 schreef janwvang het volgende:

[..]

Dat is zo en daar ben ik het helaas mee eens. Ik zie dat overigens wel meer in mijn omgeving, ook bij andere "jonge honden". Niet dat dat het goed praat, maar ik ben ook weer niet de enige in Nederland die dit doet...
Ik ben 28 maar never nooit dat ik dat ga doen.

Uurtje overwerken is ok. Zelfs onbetaald. Maar als het structureel is hebben ze toch echt een probleem :').
pi_177817864
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 14:15 schreef janwvang het volgende:

[..]

Waar, waar ik vooral mee zit is dat dit zou kunnen leiden tot een situatie dat ik hier weg moet en ik mijn kansen op de arbeidsmarkt donker in zie. Zo bezien zou uit eigen initiatief vertrekken naar een andere baan wellicht slimmer zijn.
Dan zou ik daar eens aan gaan werken. En let op we zitten in een hoogconjuctuur als je wilt overstappen is nu de tijd.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_177818804
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 14:41 schreef Redbullkid het volgende:

[..]

Ik ben 28 maar never nooit dat ik dat ga doen.

Uurtje overwerken is ok. Zelfs onbetaald. Maar als het structureel is hebben ze toch echt een probleem :').
Dit idd. Cut your losses en stop met overwerken. Verder kun je het wel als ervaring op je CV zetten.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  woensdag 14 maart 2018 @ 19:51:04 #55
365087 RamboDirk
is een beer!
pi_177822644
Als je zo doorgaat kom je wellicht in een burn out en dan ben je veel verder van huis. Kan je dan een hoop tijd kosten weer de "oude" te worden. Zoveel overwerken is niet goed, ben je ook wel eens niet met je werk bezig?

Volgens mij heb je de juiste werkethiek en een bak ervaring met een WO papiertje. Het gaat retegoed met de economie. Ga eens praten met een jobcoach of een HBO/WO recruiter. Gewoon om te kijken wat er zoal is.

En als je op "te grote voet" leeft zou je daarin een stapje terug kunnen doen. Ga kleiner wonen, schroef je vaste lasten terug. Dan stap je veel makkelijker uit dat patroon van een dik salaris gewenning.

Succes in ieder geval.
  Moderator woensdag 14 maart 2018 @ 20:15:47 #56
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_177823203
Standaard topic dit. 'ik zit vast, verdien goed, kan eigenlijk geen stap terugdoen maar wil het wel'. Zorg voor een goedkoper leven, maak je budgetplan en kijk hoe diep je kan gaan om (een stuk) gelukkiger te worden. Vermoord die beren op de weg en durf het aan. Zo niet, blijf in je huidige kringetje ronddraaien.
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  donderdag 15 maart 2018 @ 13:49:21 #57
370487 Hallmark
Geverifieerde account
pi_177837350
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 13:30 schreef janwvang het volgende:

[..]

Ik zou het inderdaad gewoon eens kunnen doen. Waar ik me wel overheen moet zetten (wellicht dat het maar moet) is dat ik een zeer laag rendement ga halen uit de tijd die ik geinvesteerd heb.
Dat moet je los zien van het solliciteren, mijns inziens. Eerst moet je eens kijken hoe de markt voor jou is. Wellicht valt het namelijk reuze mee, en wordt je links en rechts uitgenodigd. Dat zou een optie kunnen zijn om naar je baas te gaan, en te zeggen dat je partner wilt worden.
Geinspireerd door historische gebeurtenissen en karakters. Dit werk van fictie was ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door een multicultureel team van verschillende religies en geloven.
pi_177838411
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 13:18 schreef janwvang het volgende:

[..]

Het is niet uitzonderlijk dat ik tot 1 a 2 uur 's nachts werk. En ja, ik werk gewoon overdag, sta om 7 uur op etc. Mijn vrije tijd bestaat in een typische werkweek 4 a 5 avonden uit de avondmaaltijd.
Je spoort niet gast.

Je kan maar een paar tientjes per maand missen terwijl je feitelijk geeneens tijd overhoudt om überhaupt wat uit te geven? Omgerekend naar het uurloon verdien je minder dan het wettelijk minimum?
pi_177838469
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 19:42 schreef janwvang het volgende:

[..]

...Goed verhaal...
Moet je dit niet op het kantoor van je werkgever gaan vertellen?
pi_177843802
je klinkt niet als de meest kansloze op de arbeidsmarkt, WO, techniek en management ervaring, en ook niet bepaald lui.....volgens mij is er binnen diverse ICT bedrijven wel een plekje voor je......genoeg functies die ergens tussen techniek en management in zitten.
Dus laat je niet langer door je werkgever uitbuiten. Of ze moeten de uren betalen/je werkdruk aanpassen/je in de juiste functie zetten, of wegwezen daar (natuurlijk pas nadat je een andere job hebt).
pi_177843960
Als je die 20+ uur per week nou niet onbetaald zou werken maar onbetaald zou bijleren, thuis bij je gezin, zoals iedereen doet (of nou ja die bijleert in ieder geval)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')