abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_181681154
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
2s.gif Op dinsdag 4 september 2018 11:47 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Klopt hoor, wat mij betreft hadden ook de direct betrokkenen die nog in dienst waren in de Libor-zaak best vervolgd mogen worden, maar topmensen strafrechtelijk vervolgen omdat werknemers iets strafbaars doen gaat wel weer wat ver. Topmensen vervolgen omdat ze hun werk niet goed uitvoeren gaat nog weer verder.
Ja mijn eerste keutel trek ik hierbij ook in. Ik ken deze zaak onvoldoende om te kunnen bepalen of vervolging hier zou moeten plaatsvinden.
She was born in spring but I was born too late, blame it on a simple twist of fate.
pi_181681158
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 september 2018 12:08 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Heb jij er last van dan als iemand geld krijgt dat hij niet waard is?
Sinds wanneer is "heb je er zelf last van" een criterium om het ergens wel of niet mee eens te zijn? Ik heb er ook geen last van als iemand jou doodschiet, toch zou ik dat niet willen.
pi_181681174
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 september 2018 12:09 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Jaloezie dus.
Noem je het jaloezie dat mensen in Amerika zonder zorgverzekering zitten als ze afgeven op een CEO die 20miljoen "verdient" in een jaar? Dat is gewoon een klasse maatschappij.
pi_181681184
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 september 2018 12:08 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Heb jij er last van dan als iemand geld krijgt dat hij niet waard is?
Wel als hij hierdoor verkeerde beslissingen neemt en de gevolgen daarvan voor de maatschappij en/of de belastingbetaler zijn.
She was born in spring but I was born too late, blame it on a simple twist of fate.
pi_181681240
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 september 2018 12:08 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Heb jij er last van dan als iemand geld krijgt dat hij niet waard is?
Dat maakt voor ťťn persoon weinig uit, maar kan op lange termijn met een aanzienlijk aantal personen natuurlijk wel schadelijk zijn voor de samenleving. Althans, dat is dan ook wel afhankelijk van je eigen denkbeelden daarover natuurlijk.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  dinsdag 4 september 2018 @ 13:23:26 #206
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_181682163
Nieuws van 18 maart jl. :P

Geen transfer voor ING-topman Hamers, voorlopig

Het is voor het eerst dat Hamers zelf in de publiciteit treedt na de felle discussie over zijn salaris afgelopen maart. In eerste instantie zou de topman een salarisverhoging van 50 procent krijgen.

Volgens de bank was dat nodig, omdat Hamers anders mogelijk over zou stappen naar een bank in het buitenland, waar de salarissen hoger zijn. _O- _O- _O- _O- _O- _O-

https://nos.nl/artikel/22(...)amers-voorlopig.html

Nou Hamers ik zou zeggen rot lekker op naar het buitenland
:W :W :W :W :W :W :W :W :W :W :W :W :W :W :W

Daar zitten ze echt te wachten op jou _O- _O- _O- _O-

strassenschild-strafbank.jpg

Dat is de enige bank waar je thuishoort :7
  dinsdag 4 september 2018 @ 13:35:37 #207
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_181682360
registreer om deze reclame te verbergen
Topman Britse bank treedt af om IT-chaos

Topman Paul Pester heeft zijn biezen gepakt bij de Britse bank TSB, een dochterbedrijf van Spaanse bankengroep Sabadell Group.

Pester die zeven jaar aan het roer heeft gestaan bij TSB werd afgerekend op de grote problemen die optraden bij de herziening van de IT-systemen eerder dit jaar.

Miljoenen klanten bij de Britse bank werden getroffen door de enorme chaos bij de aangepaste IT-systemen van de bank.

https://www.telegraaf.nl/(...)reedt-af-om-it-chaos

Zo kan het dus ook Ralph Hamers :6
En IT chaos bij de ING, ook niet bekend bij Hamers :') Website ligt er om de haverklap uit }:|

:W :W :W :W :W :W :W :W :W Wegwezen nu en snel :(
  dinsdag 4 september 2018 @ 13:55:41 #208
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_181682668
ING topte witwassignalen af tot drie per dag :D

ING sloot opzettelijk de ogen voor het risico dat de bank mogelijk misbruikt zou kunnen worden voor witwassen of financiering van terrorisme. ING hanteerde in Nederland een methode die de bank het 'aftoppen' noemde van het aantal alarmsignalen dat het monitoringsysteem voor financiŽle transacties kon genereren.

Dit systeem van 'toppings' mocht van ING maximaal resulteren in slechts drie witwassignalen per dag per risicocategorie. :D _O- _O- Boven dit plafond van drie 'alerts' stopten de ING-computers automatisch met het monitoren van andere witwasrisico's.

Het maximeren van het aantal witwasrisico's dat de bank kon waarnemen, was doelbewust beleid :( :(

In een intern advies van ING Nederland over de beoordeling van de alarmsignalen over witwassen staat: 'Draai (..) aan parameters om de (over)vloed aan alerts af te toppen en zo de werkdruk te beperken.' Een ING-medewerker plaatste daarbij de opmerking: 'Wordt al gedaan.'

'Business ging boven compliance,' concludeert het OM over de nalatigheid van ING.

Het aantal witwastransacties en de hoeveelheid crimineel geld die er bij ING doorheen is geglipt, valt zelfs bij benadering niet meer vast te stellen. Het moet in ieder geval 'zeer aanzienlijk' zijn, schrijft het OM.

https://fd.nl/ondernemen/(...)-af-tot-drie-per-dag

Die Hamers had in Amerika al lang in de gevangenis gezeten :7
Die mogen ze hier nu ook wel eens vervolgen ;)
pi_181682721
ikweethetookniet kan weer los.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  dinsdag 4 september 2018 @ 14:01:33 #210
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_181682752
ING neemt maatregelen tegen 'een tiental' werknemers om witwaszaak

ING heeft maatregelen genomen tegen een tiental medewerkers "van wie kon worden verwacht dat ze meer zouden doen" tegen financiŽle criminaliteit door klanten.
Dat zei topman Ralph Hamers in een toelichting op de boete van honderden miljoenen euro's die ING van het Openbaar Ministerie (OM) opgelegd kreeg.

De ingrepen variŽren van het uit functie zetten van een personeelslid tot het schrappen van bonussen. Hamers en andere leden van de raad van bestuur blijven overigens wel in functie, maar zien ook van hun bonus af.

Volgens Hamers waren de tekortkomingen te wijten aan een gebrek aan afstemming tussen commerciŽle afdelingen en medewerkers die op wettelijke naleving moeten toezien.

Hij vertelde verder dat het OM geen bewijs heeft gevonden dat medewerkers op individueel niveau hebben meegeholpen aan criminele activiteiten, noch dat ze daar persoonlijk baat bij hebben gehad.

https://www.nu.nl/economi(...)mers-witwaszaak.html

Lekker bezig Hamers :r verantwoording afschuiven, hard schoppen naar beneden terwijl het van bovenaf opgelegd beleid was :X :r :r :r :r
  dinsdag 4 september 2018 @ 14:05:32 #211
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_181682793
Structureel niet op orde :D
Als voorbeeld noemt het OM smeergeldbetalingen aan Gulnara Karimova, de dochter van de voormalige Oezbeekse president. Het in Nederland gevestigde telecomconcern VimpelCom betaalde haar jarenlang steekpenningen voor toegang tot de Oezbeekse telecommarkt. In totaal liep zo tussen 2007 en 2011 55 miljoen dollar via Nederlandse ING-rekeningen. Al in 2012 kwamen bij de bank signalen binnen dat het om corruptie ging, maar de transacties werden pas in 2015 naar het landelijke witwasmeldpunt gestuurd, nadat een journalist vragen had gesteld aan ING. :') _O- _O-

Het OM heeft nog drie zaken uitgezocht, maar benadrukt dat dit slechts voorbeelden zijn. Het aantal transacties die hadden moeten opvallen, is niet meer te achterhalen, evenals het bedrag dat ermee gemoeid was. Maar omdat het bedrijf zijn controlesystemen structureel niet op orde had, en wel honderden miljoenen transacties per maand uitvoert, moet het aantal ‘foute’ transacties „zeer aanzienlijk” zijn geweest, concludeert het OM.

Al in 2008 instrueerde toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) de bank om de controles op orde te krijgen. :D In 2015 volgde een boete van DNB voor de afdeling private banking van ING Nederland. Ook de Europese Centrale Bank, die sinds 2014 toezicht houdt op de grootste Europese banken, heeft op de risico’s gewezen, aldus het OM. Toch voelde niemand van de betrokken diensten van de bank zich „verantwoordelijk voor het geheel”.

Als organisatie gefaald
ING heeft „een aantal” medewerkers of voormalige medewerkers uit het senior management gestraft, door ze taken te ontnemen of bonussen in te houden. Na de rel over de salarisverhoging van topman Ralph Hamers ziet de raad van bestuur af van zijn bonussen over dit jaar. Onduidelijk blijft in het persbericht of er mensen zijn ontslagen.

Voor strafrechtelijke vervolging van personen ziet het OM te weinig aanleiding. :D :( :( De bank heeft als organisatie gefaald, en hoewel het onderzoek heeft aangetoond dat individuen steken hebben laten vallen, is er onvoldoende bewijs dat zij actief hebben meegewerkt aan het witwassen. ING heeft een programma in werking gesteld dat de systemen moet verbeteren.

In tegenstelling tot Rabobank-topman Piet Moerland, die in 2013 aftrad na de Libor-fraude, blijft het ING-bestuur zitten. Topman Ralph Hamers zei dinsdagmorgen in een conference call: „Wij nemen juist de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de maatregelen worden doorgevoerd.” :') :')

https://www.nrc.nl/nieuws(...)-het-geheel-a1615215

Klinkt als ene Hennis :') Ik wil niet aftreden maar optreden :|W :|W :|W
  dinsdag 4 september 2018 @ 14:39:15 #212
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181683301
Een celstraf van acht weken heeft de politierechter in Leeuwarden maandag opgelegd aan een Zwollenaar (27) die zich schuldig maakte aan witwassen van in totaal 42.600 euro.

http://www.lc.nl/frieslan(...)warden-23506248.html

ING wast een 1300 keer zoveel wit en dan krijgt de bank een boete en de CEO een keer geen bonus.
Hulde aan landen als Duitsland en de VS waar topmensen uit het bedrijfsleven gewoon verantwoordelijk worden gehouden en de bak in gaan. Schande dat Nederland dit nalaat

[ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 04-09-2018 17:40:04 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 4 september 2018 @ 15:03:12 #213
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_181683679
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 september 2018 14:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Een celstraf van acht weken heeft de politierechter in Leeuwarden maandag opgelegd aan een Zwollenaar (27) die zich schuldig maakte aan witwassen van in totaal 42.600 euro.

http://www.lc.nl/frieslan(...)warden-23506248.html

ING was een 1300 keer zoveel wit en dan krijgt de bank een boete en de CEO een keer geen bonus.
Hulde aan landen als Duitsland en de VS waar topmensen uit het bedrijfsleven gewoon verantwoordelijk worden gehouden en de bak in gaan. Schande dat Nederland dit nalaat
Zelden tot nooit zoiets positiefs van jou gelezen.
Ben het er echter mee eens, als uitzondering een keer.
  dinsdag 4 september 2018 @ 15:08:20 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181683757
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 15:03 schreef john2406 het volgende:

[..]

Zelden tot nooit zoiets positiefs van jou gelezen.
Ben het er echter mee eens, als uitzondering een keer.
Als je met lezen net zo bent als met schrijven ben ik niet verbaasd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 4 september 2018 @ 15:09:55 #215
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_181683784
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 15:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je met lezen net zo bent als met schrijven ben ik niet verbaasd
Dus ik heb het fout gelezen?

quote:
1s.gif Op dinsdag 4 september 2018 14:39 schreef Pietverdriet het volgende:

Hulde aan landen als Duitsland en de VS waar topmensen uit het bedrijfsleven gewoon verantwoordelijk worden gehouden en de bak in gaan. Schande dat Nederland dit nalaat
Al lees ik graag selectief.

Het liefste zag ik het ook in de politiek.
  dinsdag 4 september 2018 @ 15:11:15 #216
38496 Perrin
Sapere aude
pi_181683800
quote:
6s.gif Op dinsdag 4 september 2018 14:05 schreef ikweethetookniet het volgende:

Klinkt als ene Hennis :') Ik wil niet aftreden maar optreden :|W :|W :|W
En dat na jarenlang bewezen te hebben totaal niet in staat te zijn om op te treden.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
  dinsdag 4 september 2018 @ 17:21:44 #217
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_181686165
ING faalde jarenlang in het tegengaan van witwassen

Dat ING onderwerp was van strafrechtelijk onderzoek was al langer bekend. Het OM noemt vier specifieke zaken waar ING ernstig tekort is geschoten, die symbool staan voor een ‘breed, falend beleid’ bij de banken. Een van die zaken betreft het Noors-Russische telecombedrijf Vimpelcom, dat via ING-rekeningen tientallen miljoenen aan smeergeld betaalde aan de dochter van de president van Oezbekistan. Vimpelcom schikte deze zaak eerder met het OM voor een bedrag van 397,5 miljoen dollar.

In een beschrijving van de zaak schets het OM een onthutsend beeld van het controlebeleid bij ING. Zo werd een automatisch systeem dat verdachte transacties moet signaleren zo afgesteld dat er maximaal drie transacties per dag gemeld konden worden. ING had namelijk te weinig mensen in dienst om verdachte transacties te controleren. Zelfs als opsporingsinstanties navraag deden naar klanten van de bank, zag ING geen aanleiding een eigen onderzoek in te stellen naar de klanten. :') _O-

Banken zijn verplicht om van klanten te weten wie zij zijn, wat de aard van hun transacties is en zo te signaleren wanneer er sprake is van verdachte betalingen. ING wist in veel gevallen niet eens wie zijn klanten waren. In 2011 moest de bank van een miljoen klanten opnieuw uitzoeken wie zij eigenlijk waren. Het duurde drie jaar voordat ING deze basisinformatie over die groep klanten op orde had. :') _O- _O-

Volgens het Openbaar Ministerie nam ING jarenlang – in elk geval vanaf 2010 – de wettelijk vereisten voor controle niet serieus :')
De bank richtte zich op het maken van winst en liet de verplichte controle lopen. Klanten werden ingedeeld in te lage risicoklassen, zodat de controlevereisten minder hoog zouden zijn :') _O-
Signalen hierover van de werkvloer drongen niet door tot het hogere management, constateert het OM.

Eigenlijk is het beleid van het OM om in dit soort zaken over te gaan tot strafrechtelijk vervolging, en niet te schikken.

Dat daar toch voor gekozen is, is volgens het OM omdat ING een aantal toezeggingen heeft gedaan. Zo mag het OM de komende tijd mee blijven kijken naar de manier waarop ING zijn klanten controleert. Ook het feit dat ING heeft meegewerkt aan het onderzoek en publiekelijk schuld erkent en verantwoording neemt, is voor het OM aanleiding om af te wijken van het eigen beleid.

https://www.trouw.nl/home(...)-witwassen~a8db2200/

Er was dus wel voldoende bewijs en reden genoeg om tot vervolging over te gaan :7
Maar Hamers is gered door de politiek, want anders te groot schandaal :|W
En dat zou het vetrouwen in banken schaden _O- _O-
Welke imbeciel vertrouwt er nu nog banken 8)7 8)7 8)7
  dinsdag 4 september 2018 @ 17:27:46 #218
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_181686320
‘Beschamend dat ING-top zich verschuilt’

ING schikt voor 775 miljoen met het OM. Misdaadverslaggever John van den Heuvel en DFT-verslaggever Edwin van der Schoot over deze ongekende witwaszaak.

https://www.telegraaf.nl/(...)-top-zich-verschuilt

Filmpje met leuke details *O* *O*
pi_181686633
Ikweethetookniet bewaart z'n geld in een sok.
Of is arm.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  dinsdag 4 september 2018 @ 17:49:51 #220
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_181686957
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 september 2018 12:08 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Heb jij er last van dan als iemand geld krijgt dat hij niet waard is?
Uiteindelijk betaald iedere klant van die bank aan dit salaris mee, als de top te zwaar wordt wat doet men dan?
  dinsdag 4 september 2018 @ 17:54:53 #221
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_181687103
50% eerlijk, hoeveel heeft de werknemer gehad afgelopen jaren, 2,5% inflatie en 5% meer betalen?
  dinsdag 4 september 2018 @ 22:32:04 #222
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_181693721
Leuk stuk bij nieuwsuur over ING

Hhertoetsing Hamers is mogelijk bij nieuwe feiten van justitie *O* *O*
Volgens regels van DNB

Ik ga popcorn pakken :7
  dinsdag 4 september 2018 @ 22:37:22 #223
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_181693843
De ING-leeuw lag jarenlang te slapen :D _O-

Een greep uit wat er mis ging bij ING:


Vimpelcom
De meest spraakmakende casus is de enorme omkopingsaffaire door Vimpelcom. Het Noors-Russische telecombedrijf betaalde de dochter van de toenmalige president van Oezbekistan, Gulnara Karimova, die in ruil daarvoor vergunningen regelde op de Oezbeekse telecommarkt. Vimpelcom had om belastingtechnische redenen zijn hoofdkantoor in Amsterdam. Een deel van het betaalde smeergeld, circa 55 miljoen dollar, liep via een rekening bij de Nederlandse ING. Het ging van Vimpelcom naar het bedrijf Takliant dat was gelieerd aan Karimova.

De Amerikaanse en Nederlandse justitie brachten de omkoping aan het licht. Vimpelcom kreeg een boete van 795 miljoen dollar opgelegd, waarvan de helft naar de Nederlandse schatkist ging. Na de afwikkeling van het justitiŽle onderzoek naar Vimpelcom verlegden de Fiod en het Openbaar Ministerie hun aandacht naar ING, die de smeergeldtransacties had genegeerd en daardoor gefaciliteerd. Pas jaren later maakte ING melding van deze ongebruikelijke transacties.

Bouwmaterialen
Een kleinere maar wel exemplarische zaak voor witwaspraktijken betrof een eenmanszaak in bouwmaterialen die in Amsterdam was gevestigd maar in Suriname opereerde. Het bedrijfje kocht nooit bouwmaterialen in Nederland. Het had wel een zakelijke rekening bij ING met daaraan gekoppeld vijftien mobiele pinautomaten. In totaal liep er 9 miljoen euro aan crimineel geld via deze rekening, die weer cash werd opgenomen. ING deed nauwelijks onderzoek naar de cliŽnt en de herkomst van deze bedragen.

Damesondergoed
Een handelaar in damesondergoed met een vennootschap in Amsterdam opereerde in CuraÁao. Er ging maar liefst 150 miljoen euro over deze bankrekening die vervolgens doorgeboekt werd naar de Verenigde Staten, CuraÁao en Panama.

ING deelde het bedrijf in bij het midden- en kleinbedrijf, waar het gezien de geldstroom niet thuishoort. Het monitoringsysteem van ING sloeg wel aan op de ongebruikelijk grote geldtransacties, maar die werden door de bank zonder nader onderzoek aan de kant geschoven.

Signalen uit een andere hoek wezen het Openbaar Ministerie op deze witwasconstructie. Met crimineel geld werden Amerikaanse dollars duur verkocht aan Venezolanen. In 2015 werden er zes verdachten gearresteerd. Daarna kwam ING in beeld.

Groente en fruit
Een zogenaamde handelaar in groente en fruit werkte met twee vennootschappen en stortte in totaal 131 keer geld op rekeningen van deze bedrijven. ING merkte slechts een van die stortingen aan als ongebruikelijk. De totale waarde van alle stortingen was 500.000 euro.

Bij ING hadden de alarmbellen meteen af moeten gaan toen de man de rekeningen opende, omdat hij bij de bank al als failliet geregistreerd stond.

https://www.trouw.nl/home(...)-te-slapen~a63971fc/

En Ralph Hamers denkt te kunnen blijven zitten :|W :|W :|W

Zitten wel maar dan in het gevang _O- _O-
pi_181695493
Deze man verdient echt een topsalaris idd :')
Iemand die zijn of haar emoties laat heersen over logisch redeneren heeft of een groot hart of een klein brein...
  woensdag 5 september 2018 @ 09:28:10 #225
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_181698965
Hoofdofficier: we zochten 'gericht' maar vergeefs naar leidinggevenden van misstappen ING

Ondanks ruim tien doorzoekingen, honderd in beslag genomen mailboxen en telefoontaps bij bankiers heeft het Openbaar Ministerie (OM) 'niet kunnen aantonen dat een natuurlijk persoon bewust verantwoordelijk was' voor het falende anti-witwasbeleid van ING. Dit zegt de leidinggevende hoofdofficier van het Functioneel Parket, Margreet FrŲberg, tegen het FD in een toelichting op de recordschikking van het OM met ING. :|W :|W

Zijn de betreffende vier witwaszaken hiermee klaar?

'Voor ING zelf wel. Maar behalve de vier onderzochte casussen heeft de Fiod tientallen andere zaken en signalen binnengekregen over ING-klanten. :|W Het onderzoek naar die nieuwe zaken gaat gewoon door. Afgesproken is dat ING daaraan meewerkt.'

https://fd.nl/economie-po(...)n-van-misstappen-ing

Falend OM, leiding geven aan een criminele organisatie is voldoende voor een veroordeling trut :(
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')