abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_177791272
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 12:43 schreef matigeuser het volgende:

[..]

Ik vind dat jij wel heel makkelijk doet over schieten, danwel jezelf als op anderen. Alsof het allemaal pijnloos en makkelijk is. Je hebt teveel Hollywood gezien.

Ga zelf maar even googelen op hoe vaak een zelfmoordpoging met een pistool fout gaat.
Prima, als jij de statistieken even opzoekt naar het aantal gevallen waarin een vuurwapen een inbraak heeft verijdeld. Hint: volgens mij was dat in slechts 1% van de gevallen waarin een bewoner een wapen had in zijn woning en waarbij er contact is geweest tussen de bewoner en de inbreker. In al die gevallen heeft slechts bij 1% een vuurwapen iets geholpen. En dan denk jij dat jij bij die 1% gaat horen? Als iemand teveel Hollywood heeft gezien hier..

quote:
Als je niet precies op de goede plekken schiet, dan lig je daar met heel veel pijn en uitvalverschijnselen te creperen. En zo makkelijk is dat niet, een stuk lood door je eigen hersenen rammen die (hopelijk) je ineens van deze wereld verwijderd.
Elke idioot kan een pistool tegen z'n tempel zetten, of in z'n mond steken richting de hersenstam. Je lichaam is mss niet in 1x dood, maar reken maar dat het licht uit is. Zoek reddit.com/r/WatchPeopleDie er maar op na.

quote:
Zeker niet makkelijker dan besluiten om naar het spoor te rennen en voor die 50.000 kilo wegende trein te springen.
Natuurlijk is een wapen tegen je hoofd zetten makkelijker dan voor een trein springen. Al die tijd dat je daarnaartoe loopt gaan al die scenario's door je hoofd, en je ziet al wat treinen in volle vaart voorbij razen. Om nog maar te zwijgen over het trauma die het de bestuurder oplevert. Nee, ik weet zeker dat we meer zelfmoorden gaan zien als er gewoon wapens te verkrijgen zijn.

quote:
Daarnaast ga je volledig voorbij aan het feit dat luchtbuksen met ongelimiteerde joules gewoon vrij verkrijgbaar zijn in dit land waar je, naast wilde zwijnen en herten ook gewoon mensen mee kunt afschieten. Die kun je vandaag nog kopen in de winkel als je wilt. Net als hand- en kruisbogen. Of zoals eerder gezegd een auto met een grote gril voorop, of welke methode je dan ook prefereert. Als je iemand echt dood wil hebben, dan lukt je dat op de een of andere manier wel.
Oke, ten eerste, een luchtbuks is nou eenmaal minder dodelijk dan een vuurwapen.
Ten tweede, als luchtbuksen zo effectief zijn, waarom koop je die dan niet gewoon om jezelf te verdedigen? :') Waarom moeite doen om vuurwapens legaal te maken als je precies hetzelfde kan bereiken met een luchtbuks (je eigen woorden).

quote:
Daarnaast, als ik boven lig te slapen en ik hoor beneden geluid en mijn slaapkamer is op slot, dan heb ik zeker nog wel een minuutje de tijd om een wapen uit de kluis te halen. Helaas heb ik er geen, maar mocht het legaal worden dan zou ik dat in ieder geval zeker doen.
Luchtbuksen zijn al legaal, dat zei je net, en je zei ook dat die makkelijk iemand kunnen doden.. wat wil je nou nog meer?

quote:
Sowieso is dit geen argument van je want naast dat dit mijn overlevingskans niet garandeert, is het nog altijd beter dan de inbrekers gewoon boven uitnodigen en je vrouw laten zien alsook je sok met 5000 euro onder het bed.
Die inbrekers zijn gewoon uit op je eigendommen. Je overlevingskans is kleiner als je ze tegemoet komt in een vuurgevecht, ook daar zijn gewoon statistieken voor te vinden.

quote:
Voor de rest blijf je mijn zelfmoordmehoden afzeiken maar toch wordt bijvoorbeeld in Japan het meeste zelfmoord gepleegd van alle landen en daar zijn wapens ook niet legaal.
Precies, stel je voor als wapens daar legaal waren, dan rijst het aantal zelfmoorden daar de pan uit.

quote:
Daarnaast ben ik inderdaad momenteel niet in gevaar. Maar dit kan in de nabije toekomst wel eens veranderen. Wie ben jij dan om te zeggen dat ik me daar niet op mag voorbereiden?
Tuurlijk mag je je daar op voorbereiden, binnen de kaders van de wet. Dit is een democratie, en de meerderheid moet er niet aan denken om wapens op straat te zien bij Jan en alleman, dus daar zal je het mee moeten doen. Niet tevreden? Verhuis dan lekker naar een land waar dat wel kan. Dat zeggen we tegen immigranten die het niet eens zijn met onze gebruiken en tradities, maar het geldt dus ook gewoon voor Hollanders die een probleem hebben met dit land. En als je de emigratie er niet over hebt voor die zogenaamde veiligheid van je familie dan zal het probleem dus lang niet zo erg zijn als je beweert.

quote:
Ik zou alleen wel blij zijn met de mogelijkheid om mij zelf en mijn gezin te kunnen verdedigen tegen misdadigers die wÚl wapens hebben en schijt hebben aan wat wel en niet legaal is.
Dat kan je dus al, met die superdodelijke luchtbuksen waar je het over had.
pi_177791674
Hier wat 'leuke' statistieken die zelfmoordmethodes beoordelen aan de hand van effectiviteit, snelheid, en pijn. En jij beweert dat wapens geen #1 keuze zouden zijn als ze vrij beschikbaar waren?

http://lostallhope.com/su(...)-most-lethal-methods

Oh, kijk eens aan, idd:

http://lostallhope.com/suicide-statistics/us-methods-suicide
pi_177792188
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 11:20 schreef matigeuser het volgende:

[..]

Nee het is gewoon een onzin-argument. Ik weet niet of jullie mensen hebben gekend of gezien die echt graag dood willen. Ik kan je een ding verzekering, die vinden een manier. Of ze knopen zichzelf op, of ze nemen een gifmiddel, of ze rijden met hun auto tegen een boom, etc. Er zijn ontelbare manieren om jezelf van kant te maken en de meeste su´cidalen doen dat absoluut niet in een opwelling maar vol overwogen.

Datzelfde geldt voor moord. Als jij iemand dood wil hebben, dan kun je dat op zoveel manieren doen. Je kunt hem opwachten en omrijden, vergiftigen, neersteken, neerknuppelen, iemand inhuren, etc. Allemaal relatief eenvoudig te plannen en uit te voeren. Op de laatste optie na, allemaal 'legale' dingen die je mag hebben (auto, mes, honkbalknuppel, luchtbuks, schoonmaakmiddelen, etc).

Daarnaast moeten jullie eens wat meer vertrouwen hebben in de mens. Vrijwel mensen die ik ken en waar ik mee omga, zijn gewoon normale mensen met het hart op de juiste plek. Die gaan niet meteen voor een verkeersruzie of burenruzie er een pistool bij halen. Om dezelfde reden dat ze er nu ook geen keukenmes of een kettingzaag bij gaan halen. Ik vertrouw vrijwel mijn gehele sociale omgeving een pistool toe voor zelfverdediging, op dezelfde manier dat ik ze ook een kettingzaag of een 2000 kilo wegende auto toe vertrouw.

En het argument van de 'politie beschermt ons wel' is natuurlijk grote onzin. Als er 2 mannen je huis binnen komen vallen met vuurwapens en je moet nog beginnen met bellen, dan ben je allang dood / bestolen / je vrouw verkracht voordat de politie ook nog maar onderweg is. En met een keukenmes begin je niks tegen mensen met vuurwapens. Dus nee, om je zelf en je gezin te beschermen is de enige optie om ˇˇk vuurwapens te hebben. Ik leg even de nadruk op het woord 'ook' want veel mensen gaan er hier aan voorbij dat criminelen veel vaker vuurwapens hebben dan 'wij' gehoorzame burgers. Criminelen houden zich namelijk niet aan de wet.

Dus omdat jij tegen vuurwapenbezit bent, breng jij andere goedwillende burgers in gevaar omdat zij zich niet kunnen beschermen tegen overvallers, gangs, moordenaars, verkrachters, etc die zich toch al niet aan de wet houden en een veel hoger percentage wapenbezit hebben. Leuk dat jij er niet voor bent, maar door jouw mening op te dringen breng je dus indirect mij en mijn familie in gevaar mocht het ooit zover komen.

En dan heb ik als laatste nog het argument dat onze overheid, die voor mijn bescherming zou moeten zorgen, keer op keer beslissingen neemt die daar haaks op staan. Zoals het bezuinigen op politie, het importeren van veel moslims, het bommen gooien op andere landen, etc. De overheid is er niet om mij te beschermen, ze hebben hun eigen agenda waar wij door middel van schijndemocratie geen directe invloed op hebben. En iedereen weet dat de Úchte reden waarom legaal wapenbezit is verboten, omdat wij nu geen fuck meer kunnen inbrengen tegen het beleid van onze grote staat die nu het monopolie op wapenbezit Ún geweld heeft.

Dat kun je eenvoudig testen. Betaal je belasting of verkeersboete maar eens een jaar niet. Kijk maar wat er gebeurt. Dan worden de wapens vanzelf op jou gericht.
Lange lap tekst even inkorten: Overheid wil burgers geen wapens verstrekken omdat overheid bang is dat het klootjesvolk de hoge heertjes neermaait.
<a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/" target="_blank" rel="nofollow"><a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt" target="_blank" rel="nofollow">http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt</a>;/a>
  dinsdag 13 maart 2018 @ 14:55:20 #79
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_177792448
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 14:29 schreef MrAero het volgende:
Hier wat 'leuke' statistieken die zelfmoordmethodes beoordelen aan de hand van effectiviteit, snelheid, en pijn. En jij beweert dat wapens geen #1 keuze zouden zijn als ze vrij beschikbaar waren?

http://lostallhope.com/su(...)-most-lethal-methods

Oh, kijk eens aan, idd:

http://lostallhope.com/suicide-statistics/us-methods-suicide
Maar wacht eens, waarom moet iemand niet in staat zijn om zichzelf te verdedigen omdat je wat gekke mensen hebben die zelfmoord willen plegen?
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_177792588
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 14:55 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Maar wacht eens, waarom moet iemand niet in staat zijn om zichzelf te verdedigen omdat je wat gekke mensen hebben die zelfmoord willen plegen?
We hadden het toevallig over zelfmoord, vandaar dat ik het heb over zelfmoord. En als zelfmoord er makkelijker en toegankelijker mee wordt, kan je er natuurlijk van uitgaan dat moord er ook makkelijker mee wordt. Als je alle andere redenen tegen vuurwapenbezit wilt weten lees je maar wat posts terug.
pi_177792669
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 14:55 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Maar wacht eens, waarom moet iemand niet in staat zijn om zichzelf te verdedigen omdat je wat gekke mensen hebben die zelfmoord willen plegen?
Man, ga karatelessen volgen of leer boksen of zo.

:N
<a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/" target="_blank" rel="nofollow"><a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt" target="_blank" rel="nofollow">http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt</a>;/a>
  dinsdag 13 maart 2018 @ 15:09:17 #82
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_177792853
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 15:03 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Man, ga karatelessen volgen of leer boksen of zo.

:N
Sorry, we kunnen niet allemaal jackie chan zijn he ;)
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_177793589
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 15:09 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Sorry, we kunnen niet allemaal jackie chan zijn he ;)
Jij toch wel. Zelfverdediging is toch zo belangrijk voor jou.
<a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/" target="_blank" rel="nofollow"><a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt" target="_blank" rel="nofollow">http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt</a>;/a>
pi_177793856
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 14:46 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Lange lap tekst even inkorten: Overheid wil burgers geen wapens verstrekken omdat overheid bang is dat het klootjesvolk de hoge heertjes neermaait.
Dat was maar 1 argument en ik heb er meerdere gegeven, dus matige samenvatting. Maar inderdaad, wel een goed argument. Vandaar ook dat de Amerikanen zo dol zijn op hun wapens.
pi_177793886
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 15:03 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Man, ga karatelessen volgen of leer boksen of zo.

:N
Haha karate tegen iemand met een pistool. In Jackie Chan films zou dit absoluut werken ja.
pi_177794102
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 14:29 schreef MrAero het volgende:
Hier wat 'leuke' statistieken die zelfmoordmethodes beoordelen aan de hand van effectiviteit, snelheid, en pijn. En jij beweert dat wapens geen #1 keuze zouden zijn als ze vrij beschikbaar waren?

http://lostallhope.com/su(...)-most-lethal-methods

Oh, kijk eens aan, idd:

http://lostallhope.com/suicide-statistics/us-methods-suicide
Oh ik beweerde niet dat wapens niet zouden leiden tot de meest gekozen methode om zelfmoord te plegen. Dat geloof ik direct en de statistieken ondersteunen dit.

Ik zeg alleen dat, wanneer je zelfmoord wilt plegen, dit ook op een andere manier kunt doen. Zo wordt er in Japan het meest zelfmoord gepleegd van allemaal en daar is wapenbezit illegaal. Dus er zit geen causaal verband tussen het aantal zelfmoorden per capita en legaliteit van wapenbezit. Dat jij dat 'denkt' is natuurlijk geen argument.

Maar ik vind het eigenlijk niet zo'n interessante discussie. Als je dood wilt dan moet je dat gewoon doen. Is iedereen zijn eigen vrije keuze. Net zoals het mijn eigen vrije keuze zou moeten zijn om wel of geen wapen aan te schaffen.

Overigens kun je lollig doen met je argumenten over mijn luchtbuks, maar het is gewoon zoals het is. Ze zijn inderdaad veel minder effectief dan een handpistool of hagelgeweer, maar met een welgeplaatst 'hoofdschot' gaan grote dieren toch in 1 keer liggen. En inderdaad, misschien is dat een goed idee voor iedereen om aan te schaffen. Zelfmoord plegen ermee gaat lastig en is te riskant, maar 10 keer schieten op een inbreker is waarschijnlijk toch wel effectief. Al is afschrikken in veel gevallen denk ik al voldoende. Ik ben niet voor buitensporig of disproportioneel geweld.

Ik vind het raar dat zoveel mensen zoveel vertrouwen hebben in papa de overheid. Alsof ze een autoritair figuur nodig hebben in hun leven om ervoor te zorgen dat hun leven in goede banen wordt geleid. Het kromme is alleen dat ze op deze manier andere mensen ook verplichten om afhankelijk te zijn van deze autoriteit, die middels dreiging van opsluiting en vuurwapengeweld, wordt afgedwongen. Dat is gewoon totaal niet ethisch verantwoord.

Of het nou gaat om wapenbezit of om vrouwenquota's of belasting betalen, waarom moet er meteen gedreigd worden met politiegeweld en opsluiting om iets voor elkaar te krijgen? Is het dan wel altijd de beste optie?

Ik heb liever zelf de controle over hoe ik mijn leven indeel en welke keuzes ik maak. Eigen verantwoordelijkheid nemen over al je acties brengt je heel ver in het leven. Volgens mij vinden veel mensen het heerlijk om lekker geborgen, ook al is dat niet realistisch, te kunnen leven met aan de rechterhand de grote broer Overheid.
  dinsdag 13 maart 2018 @ 16:02:54 #87
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_177794146
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 15:39 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Jij toch wel. Zelfverdediging is toch zo belangrijk voor jou.
Nee, ik moet toegeven dat zelfs ik niet zo goed ben als Jackie Chan ;(
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_177795696
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 16:02 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Nee, ik moet toegeven dat zelfs ik niet zo goed ben als Jackie Chan ;(
Hoeft ook niet. Als je maar harde klappen kunt uitdelen.
<a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/" target="_blank" rel="nofollow"><a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt" target="_blank" rel="nofollow">http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt</a>;/a>
  dinsdag 13 maart 2018 @ 17:12:30 #89
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_177795715
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 17:11 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Hoeft ook niet. Als je maar harde klappen kunt uitdelen.
Dan ben je al neer als je bent neergestoken of neergeschoten. :P
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_177795750
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 17:12 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Dan ben je al neer als je bent neergestoken of neergeschoten. :P
Okee, krijg ik nog een reactie van jou over mijn opmerking dat het merendeel van de mensen in deze discussie tegen wapenbezit voor de burger is.
Of blijf je dat liever negeren?
<a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/" target="_blank" rel="nofollow"><a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt" target="_blank" rel="nofollow">http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt</a>;/a>
  dinsdag 13 maart 2018 @ 17:15:00 #91
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_177795774
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 17:13 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Okee, krijg ik nog een reactie van jou over mijn opmerking dat het merendeel van de mensen in deze discussie tegen wapenbezit voor de burger is.
Of blijf je dat liever negeren?
Ik negeer dat zeker niet. Ja ik weet dat de merendeel tegen is, maar als dit soort gesprekken niet worden gevoerd zal niks veranderen. Dus omdat het nu zo is betekent niet dat het zinloos is.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_177796622
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 15:49 schreef matigeuser het volgende:

[..]

Dat was maar 1 argument en ik heb er meerdere gegeven, dus matige samenvatting. Maar inderdaad, wel een goed argument. Vandaar ook dat de Amerikanen zo dol zijn op hun wapens.
Zeer matige tekst.
Kwootje uit jouw tekst:

quote:
Dus omdat jij tegen vuurwapenbezit bent, breng jij andere goedwillende burgers in gevaar omdat zij zich niet kunnen beschermen tegen overvallers, gangs, moordenaars, verkrachters, etc die zich toch al niet aan de wet houden en een veel hoger percentage wapenbezit hebben. Leuk dat jij er niet voor bent, maar door jouw mening op te dringen breng je dus indirect mij en mijn familie in gevaar mocht het ooit zover komen.
Dus jouw veiligheid valt nu onder mijn verantwoordelijkheid.
Wat is dit? Het nieuwe racisme?

_O- _O- _O-
<a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/" target="_blank" rel="nofollow"><a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt" target="_blank" rel="nofollow">http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt</a>;/a>
pi_177797149
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 17:57 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Zeer matige tekst.
Kwootje uit jouw tekst:

[..]

Dus jouw veiligheid valt nu onder mijn verantwoordelijkheid.
Wat is dit? Het nieuwe racisme?

_O- _O- _O-
Jep, zo werkt de wereld. Eigen verantwoordelijkheid. Als jij stemt op een partij die bijvoorbeeld voor een vrouwenquota is, dan worden er door jou toedoen dus mannen gediscrimineerd onder dreiging van overheidsgeweld. Het mes snijdt altijd aan 2 kanten. En als jij voor een partij stemt die tegen wapenbezit is, dan ben jij inderdaad verantwoordelijk voor de misdaden die voorkomen hadden kunnen worden door dat wapenbezit.

Wat je je er van aantrekt moet jezelf weten. Maar jij legt andere mensen wel een verbod op door je stemgedrag.

Een disclaimer is dat we in Nederland niet 'direct' kunnen stemmen over bepaalde onderwerpen dus hiermee wil ik dit wel wat afzwakken. Daarnaast nog het feit dat politieke partijen niet al hun plannen in hun verkiezingsprogramma zetten en vaak halverwege hun termijn op nieuwe plannen komen waar jij en ik niet over hebben kunnen stemmen. In die zin ben je dus 'vrij' gewaard van je verantwoordelijkheid.

Maar stel dat er een referendum zou komen over legaal vuurwapenbezit voor alle burgers en jij zou 'nee' stemmen, dan gaat mijn vlieger wel degelijk op. Aangezien we criminelen nu ook al niet onder controle kunnen houden, kunnen we alleen bepalen wat de goedwillende burger wel en niet mag in reactie hierop.
pi_177797235
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 18:17 schreef matigeuser het volgende:

[..]

Jep, zo werkt de wereld. Eigen verantwoordelijkheid. Als jij stemt op een partij die bijvoorbeeld voor een vrouwenquota is, dan worden er door jou toedoen dus mannen gediscrimineerd onder dreiging van overheidsgeweld. Het mes snijdt altijd aan 2 kanten. En als jij voor een partij stemt die tegen wapenbezit is, dan ben jij inderdaad verantwoordelijk voor de misdaden die voorkomen hadden kunnen worden door dat wapenbezit.

Wat je je er van aantrekt moet jezelf weten. Maar jij legt andere mensen wel een verbod op door je stemgedrag.

Een disclaimer is dat we in Nederland niet 'direct' kunnen stemmen over bepaalde onderwerpen dus hiermee wil ik dit wel wat afzwakken. Daarnaast nog het feit dat politieke partijen niet al hun plannen in hun verkiezingsprogramma zetten en vaak halverwege hun termijn op nieuwe plannen komen waar jij en ik niet over hebben kunnen stemmen. In die zin ben je dus 'vrij' gewaard van je verantwoordelijkheid.

Maar stel dat er een referendum zou komen over legaal vuurwapenbezit voor alle burgers en jij zou 'nee' stemmen, dan gaat mijn vlieger wel degelijk op. Aangezien we criminelen nu ook al niet onder controle kunnen houden, kunnen we alleen bepalen wat de goedwillende burger wel en niet mag in reactie hierop.
Nee, zo werkt jouw overspannen fantasie.
<a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/" target="_blank" rel="nofollow"><a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt" target="_blank" rel="nofollow">http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt</a>;/a>
pi_177804852
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 18:20 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Nee, zo werkt jouw overspannen fantasie.
Goed argument.
pi_177805044
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 22:29 schreef matigeuser het volgende:

[..]

Goed argument.
Beter dan die dictatoriale houding van jou.
Gooi dan meteen de hele democratie in de uitverkoop.
<a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/" target="_blank" rel="nofollow"><a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt" target="_blank" rel="nofollow">http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt</a>;/a>
pi_177805314
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 22:34 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Beter dan die dictatoriale houding van jou.
Gooi dan meteen de hele democratie in de uitverkoop.
Huh hebben we het wel over hetzelfde? Wat is dit nou voor reactie. Alsof je er niks van begrepen hebt.

Jij roept de hulp van de staat in om andere mensen een verbod op te leggen, onder dreiging van geweld. In dit geval specifiek over het bezit van wapens.

Ik pleit juist voor vrijheid voor de burgers en minder inmenging van de staat.

Wie is hier dan dictoriaal bezig? Omgedraaide wereld dit.
pi_177805368
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 22:42 schreef matigeuser het volgende:

[..]

Huh hebben we het wel over hetzelfde? Wat is dit nou voor reactie. Alsof je er niks van begrepen hebt.

Jij roept de hulp van de staat in om andere mensen een verbod op te leggen, onder dreiging van geweld. In dit geval specifiek over het bezit van wapens.

Ik pleit juist voor vrijheid voor de burgers en minder inmenging van de staat.

Wie is hier dan dictoriaal bezig? Omgedraaide wereld dit.
Oh, ik moet het wat simpeler uitleggen? Als jij wordt neergeschoten is dat niet mijn schuld, maar de schuld van de schutter.
Snap je het nu wel?
<a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/" target="_blank" rel="nofollow"><a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt" target="_blank" rel="nofollow">http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt</a>;/a>
pi_177805602
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 22:43 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Oh, ik moet het wat simpeler uitleggen? Als jij wordt neergeschoten is dat niet mijn schuld, maar de schuld van de schutter.
Snap je het nu wel?
Je dictoriale opmerking gaat nog steeds nergens over, maar ik zal hierop reageren.

Schutters, criminelen dus, hebben vrij spel, of ze er nou wel of geen legaal wapenbezit is. Die kopen immers wel een wapen op de illegale markt want die hebben sowieso al kwaadwillende bedoelingen.

Stel er komt een referendum over legaal wapenbezit voor iedereen in Nederland en jij stemt tegen. En daardoor wordt het 50.001% winst voor de tegenstemmers en wapenbezit blijft dus illegaal.

Als er dan iemand, of ik, of mijn vrouw, wordt gedood en verkracht door een of andere bende die het huis binnen vallen, dan ben jij daar zeker wel voor een klein deel verantwoordelijk voor.

Ja, natuurlijk heb jij het zo niet gewild. Maar dat is geen argument. Natuurlijk zijn de criminelen de hoofdschuldigen, want zonder hen was deze actie niet gebeurd. Ik ben niet achterlijk.
Maar jij hebt het wel mede mogelijk gemaakt.

Net zoals wij alleen medeplichtig zijn aan de oorlogsmisdaden in Irak bijvoorbeeld. Die bommen die gegooid zijn daar zijn gefinancieerd door ons met ons belastinggeld en gegooid door onze overheden waar wij voor hebben gestemd. Ik snap niet hoe mensen hun eigen rol in dit leven volledig weg kunnen cijferen. Of ja, ik snap het wel. Dat is wel lekker makkelijk natuurlijk en voelt prettig.

Als jij een portie kippenvleugels bestelt in de snackbar, is dan alleen de slager verantwoordelijk voor de dood van die kippen?
pi_177805778
Lijkt mij wel wat kunnen we Nederland beetje schoonvegen van straatratten _O_ _O_
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')