abonnement Unibet Coolblue
  zondag 8 juli 2018 @ 16:07:46 #121
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_180334094
quote:
10s.gif Op zondag 8 juli 2018 15:48 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Alles!!!
Turks brood staat nu te rijzen. Heb ik jaren niet meer kunnen eten. Bwoh ik hoop zo dat ie lukt :9
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 8 juli 2018 @ 16:30:34 #122
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_180334636
quote:
14s.gif Op zondag 8 juli 2018 16:07 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Turks brood staat nu te rijzen. Heb ik jaren niet meer kunnen eten. Bwoh ik hoop zo dat ie lukt :9
Ik hoop met je mee. :D Nu heb ik er ook trek in. :9
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zondag 8 juli 2018 @ 17:26:29 #123
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_180336174
Okdoei. ik ga eten.

pi_180336314
quote:
17s.gif Op zondag 8 juli 2018 17:26 schreef douche-eendje het volgende:
Okdoei. ik ga eten.

[ afbeelding ]
zit daar iets kazigs in?
  zondag 8 juli 2018 @ 17:59:54 #125
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_180336875
quote:
1s.gif Op zondag 8 juli 2018 17:31 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

zit daar iets kazigs in?
Nee :)
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 8 juli 2018 @ 18:25:38 #126
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_180337391
quote:
17s.gif Op zondag 8 juli 2018 17:26 schreef douche-eendje het volgende:
Okdoei. ik ga eten.

[ afbeelding ]
Oh nice!!!
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 8 juli 2018 @ 19:38:39 #127
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_180338973
Smakelijk! :Y) ^O^
pi_180473884
Brood met sesam
pi_180637251
Kaas ui broodjes deel twee, nu ook met kaas bovenop
pi_181279124
Voor Havermoutkoekje en degene die de Broodbijbel hebben, er staat een drukfoutje in het recept met de uienkruiers. Bij stap 1 staat boter vermeld, dat moet er niet in (staat ook niet in de ingrediëntenlijst). Heb hem gemeld bij de auteur.
pi_181279395
quote:
14s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 18:33 schreef douche-eendje het volgende:
Voor Havermoutkoekje en degene die de Broodbijbel hebben, er staat een drukfoutje in het recept met de uienkruiers. Bij stap 1 staat boter vermeld, dat moet er niet in (staat ook niet in de ingrediëntenlijst). Heb hem gemeld bij de auteur.
thanks!
pi_181446348


Kickje met mijn 1e poging-croissantjes.
pi_181446445
Helemaal from scratch gemaakt? Netjes! _O_
Ik heb het ooit 1x geprobeerd en besloten dat nooit meer zelf te doen :D
pi_181446488
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 14:54 schreef Hupje het volgende:
Helemaal from scratch gemaakt? Netjes! _O_
Ik heb het ooit 1x geprobeerd en besloten dat nooit meer zelf te doen :D
Ja! Recept uit het 1e boek van Levine. Wel een werkje en dacht echt dat het mis zou gaan met het toeren van het deeg, maar ze zijn toch lekker :D :9
pi_181446754
quote:
17s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 14:47 schreef douche-eendje het volgende:
[ afbeelding ]

Kickje met mijn 1e poging-croissantjes.
^O^
pi_181449080
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:11 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

^O^
Ja, mijn persoonlijke uitdaging op pagina 1 van dit topic eindelijk aangegaan :7
pi_181452773
Wow, supermooi! Wil ik ook ooit maken, maar ik durf niet...
pi_181456818
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 19:20 schreef Bleie het volgende:
Wow, supermooi! Wil ik ook ooit maken, maar ik durf niet...
Gewoon proberen! Ik bak nu best veel dus was wel toe aan een nieuwe uitdaging. Had niet verwacht dat het gelijk zo zou lukken.
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 04:26:32 #139
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_181510883
Ze zijn erg mooi geworden inderdaad! Ik opende dit topic op mijn mobiel en nog voordat ik de foto had gezien of meer had gelezen dacht ik door de reactie van Bleie al dat het over croissantjes ging :D. Dat blijft op de een of andere manier heel intimiderend. Nog tips?
pi_181512360
Ik wil trouwens ook weleens mueslibollen maken. Heeft iemand daar een goed recept voor?
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 28 augustus 2018 @ 09:41:22 #141
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_181512894
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 09:14 schreef Bleie het volgende:
Ik wil trouwens ook weleens mueslibollen maken. Heeft iemand daar een goed recept voor?
Ik maak vaak mueslibrood. Maar daar zijn ook makkelijk bollen van te maken. Alleen een recept heb ik er niet echt van. Ik maak een normaal tarwebrood met 500 gram meel, daar doe ik 2 gesnipperde appels doorheen, zo'n 50 gram geroosterde walnoot, 150 gram rozijnen en 100 gram muesli (of andere zaden en pitten). Na het vormen draai ik 'm nog door 100 gram muesli, zodat dat aan de buitenkant zit.

Tje, een recept is het niet echt, maar misschien heb je wat aan dit eigen ontwerp. Mij bevalt het goed, ik eet het vrijwel dagelijks. Gewichten en ingrediënten zijn trouwens redelijk variabel, beetje afhankelijk van wat ik in huis heb en wat ik erin wil doen. Maar wat hierboven staat is zo'n beetje de standaard (waar ik dus wel vaak wat van afwijk).
pi_181520879
Dank!
pi_181864582
Ik lees al een tijdje mee hier, het is leuk alle verschillende broden te zien die iedereen bakt. Zelf bak ik ook regelmatig wat. Ik merk dat het bakken van goed brood toch wel een uitdaging is, koek en taarten zijn toch een stuk makkelijker.

Ik heb vandaag een brioche gebakken. Deeg gemaakt volgens het recept uit Patisserie! van Christophe Felder. Het is een stuk beter gelukt dan eerdere pogingen (in een ver verleden), je moet vooral geduld hebben bij het mengen van de boter door het deeg. In het verleden had het brood meer de structuur van cake, nu is het echt een brood geworden.





[ Bericht 20% gewijzigd door -banaan2- op 12-09-2018 18:58:22 (foto's gefixt) ]
pi_181866101
Ik vind hem prachtig!
Stukkie over? :Y)
pi_181867284
Heel mooi! O+
pi_181964240
Hij smaakte ook goed! Volgende keer misschien iets minder gist toevoegen (nu 10 g gedroogde gist) en langer laten rijzen, de gist was wel aanwezig in het brood.

Het is dan wel geen brood, maar er zit ook gist in: pains aux raisins.



Anders dan bij croissantdeeg, zit er ei in het gebruikte Danishdeeg. Ik weet niet precies wat het voor verschil geeft, misschien dat de smaak er nog wat rijker van wordt, maar met alle boter en de crème patisserie die erin zit proefde ik niet echt verschil met wanneer ik croissantdeeg gebruikte.

Verder heb ik ook weer een desemstarter opgestart. De eerste pogingen waren niet zo succesvol, maar deze staat nu goed te bubbelen:



Ik heb de werkwijze van Levine gebruikt, maar met het verschil dat ik in het begin niet een vervoersverhouding van 1 deel desem en 2 delen bloem+water gebruikte maar een verhouding van 1:1. Heeft er iemand nog een suggestie voor een simpel (bruin) desembrood?
pi_182079555


Gisteren een desembroodje gemaakt :) Hij was nogal enthousiast.

[ Bericht 2% gewijzigd door douche-eendje op 23-09-2018 15:33:47 ]
pi_182084233
En omdat die van gisteren iets te goed is bevallen, nog maar een. Gisteren alleen tarwebloem, nu roggebloem en tarwebloem.


pi_182084477
Heel erg mooi
pi_182085698
quote:
17s.gif Op zondag 23 september 2018 15:35 schreef douche-eendje het volgende:
En omdat die van gisteren iets te goed is bevallen, nog maar een. Gisteren alleen tarwebloem, nu roggebloem en tarwebloem.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
^O^ _O_
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')