ja voor mijn doen goed gelukt vond ik. Meestal bak ik gedrochten die ik hier niet laat zien.quote:Op zaterdag 9 juni 2018 20:25 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Deze zijn mooi. Ik heb vandaag ook een desembroodje gebakken, maar krijg nooit zo'n goede "oven spring" dus het ingesneden stuk wordt niet net zo mooi. Deze blijft redelijk vlak. De smaak en structuur wel prima, met vrij compact kruim.
als de steen het probleem is ff naar de action een pizza steen van Jamie Oliver halen voor 8 euro ofzo. Ligt bij de BBQ spullenquote:Op maandag 7 mei 2018 17:43 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Bij Levine heb je waarschijnlijk gekneed met een goede spiraalkneder (rofco, maxima, teddy oid) en bak je het af in een rofco op een steen. Als je het in thuisconditie doet is dat echt wel anders, bakplaat versus ovensteen is al gigantisch op bijvoorbeeld temperatuurbehoud. Maar ze zien er echt wel goed uit hoor!
Mijn resultaten lijken ook lang niet altijd op die van het plaatje in het boek, maar ik kneed dan ook maar gewoon met mijn planetaire mixer en bak het af in mijn gewone huis-tuin-en keuken oventje .
Deze hadden jullie nog tegoed:
[ afbeelding ]
En gisteren weer een gewoon broodje gebakken, semolina met rozijnen en rozemarijn uit het 2e deel van Levine.
[ afbeelding ]
de geur vond ik al smerig tijdens het maken, het is niet mijn ding zeg maarquote:Op zaterdag 9 juni 2018 21:29 schreef Bleie het volgende:
Hmmm, lekker allemaal! Behalve het sodabrood, kennelijk. Nog nooit gehad.
Hier staan hamburgerbroodjes in de koelkast voor lange tweede rijs. Morgen afbakken, en s avonds opeten.
Oooh, die bollen zien er heerlijk uit .quote:Op zaterdag 9 juni 2018 20:58 schreef Goitske het volgende:
Ik heb vorig jaar ooit brood gebakken welke ik echt niet lekker vond. De structuur stond mij tegen
Gisteren een bakdag met een vriendin
-iers soda bread, mijn collega eet hem elke dag.. nou dat raad ik niet aan. Maja ik vind bananenbrood ook niet te eten dus zal wel aan mij liggen
[ afbeelding ]
Eerste x witte bollen, met wat tips en hulp van m'n vriendin en haar eigen recept heerlijke zachte witte bolletjes
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 10 juni 2018 00:00 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Oooh, die bollen zien er heerlijk uit .
Zou ik het recept mogen?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Sodabrood heeft niet zoveel tijd nodig. Ingrediënten bij elkaar gooien, vormen en in de oven doen is genoeg .quote:
klopt het is makkelijk te maken maar hier is het echt de container in gegaan. Ik vind het echt niet lekker. Maar ik ben een vrij moeilijke brood eterquote:Op zondag 10 juni 2018 08:41 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Sodabrood heeft niet zoveel tijd nodig. Ingrediënten bij elkaar gooien, vormen en in de oven doen is genoeg .
Sodabrood werkt met een reactie van een zuur (meestal karnemelk) op baking soda, het blijft een redelijk compact, wat zurig brood. Ik heb het in Ierland veel gegeten, ik ben wel een liefhebber ervan.
Ik ook. Ik eet alleen zelfgemaakt broodquote:Op zondag 10 juni 2018 08:43 schreef Goitske het volgende:
[..]
Maar ik ben een vrij moeilijke brood eter
nou dat is het bij mij niet. Van de bakker is ook goed.quote:Op zondag 10 juni 2018 08:45 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik ook. Ik eet alleen zelfgemaakt brood
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik ben allergisch voor sesam dus ik kan nergens brood kopen wegens contaminatie/kruisbesmetting. Dus toem ben ik zelf maar gaan bakken .quote:Op zondag 10 juni 2018 08:49 schreef Goitske het volgende:
[..]
nou dat is het bij mij niet. Van de bakker is ook goed.
En gewoon lekkere broodjes
Maar bijv bananenbrood en soda brood gatver
conserveringsmiddelen gok ikquote:Op zondag 10 juni 2018 09:13 schreef bonke het volgende:
[ afbeelding ]
deze gemaakt met de dutch oven in de open haard
wat ik me afvraag is hoe bakkers hun brood een paar dagen vers kunnen houden
dit brood was na een dag eigenlijk niet lekker meer
Vet erin. Ik meng bij brood wat lang goed moet blijven altijd 3% margarine (bakkersformule) door het deeg.quote:Op zondag 10 juni 2018 09:13 schreef bonke het volgende:
[ afbeelding ]
deze gemaakt met de dutch oven in de open haard
wat ik me afvraag is hoe bakkers hun brood een paar dagen vers kunnen houden
dit brood was na een dag eigenlijk niet lekker meer
bij mij zit er roomboter in maar eigenlijk is dit brood dan nog alleen maar lekker als je hem dezelfde dag eetquote:Op zondag 10 juni 2018 09:28 schreef qltel het volgende:
[..]
Vet erin. Ik meng bij brood wat lang goed moet blijven altijd 3% margarine (bakkersformule) door het deeg.
quote:Op zondag 10 juni 2018 09:53 schreef Bleie het volgende:
[ afbeelding ]
Een Dutch oven, dat is toch gewoon een gietijzeren braadpan, of niet?
wauw hoe snijd je die plakjes zo netjesquote:Op zondag 10 juni 2018 09:58 schreef Zo-is-dat het volgende:
Oeh wat een lekkere dingen komen er voorbij!
Die witte bolletjes zien er echt perfect uit!
En sodabread vind ik ook echt niet lekker
En Bleie wat zullen dat fotogenieke hamburgers worden!
[ afbeelding ]
Hier gelukkig niet allergisch voor sesam maar alsnog zelf gebakken
ooh wauw die zien er lekker uit!quote:Op zondag 10 juni 2018 09:53 schreef Bleie het volgende:
[ afbeelding ]
Hamburgerbroodjes voor vanavond.
Mooi brood Bonke! Een Dutch oven, dat is toch gewoon een gietijzeren braadpan, of niet?
Heb het ook ooit gemaakt uit nieuwsgierigheid. Maar echt een plakje was al lastig om weg te krijgen. Dus ik heb de rest meteen de vuilnisbak in gekieperd.quote:Op zondag 10 juni 2018 08:43 schreef Goitske het volgende:
[..]
klopt het is makkelijk te maken maar hier is het echt de container in gegaan. Ik vind het echt niet lekker. Maar ik ben een vrij moeilijke brood eter
Dit mes: https://www.kookpunt.nl/s(...)rEAQYASABEgKIdvD_BwEquote:Op zondag 10 juni 2018 10:03 schreef Goitske het volgende:
[..]
wauw hoe snijd je die plakjes zo netjes
ik heb deze daar moet het dan ook wel mee lukkenquote:Op zondag 10 juni 2018 15:08 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Dit mes: https://www.kookpunt.nl/s(...)rEAQYASABEgKIdvD_BwE
Die is echt geweldig!!
kan je met gemak nog een lijk in stukken zagen volgens mijquote:Op zondag 10 juni 2018 15:08 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Dit mes: https://www.kookpunt.nl/s(...)rEAQYASABEgKIdvD_BwE
Die is echt geweldig!!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |