ik zal het zien, het extra half uur van eerste rijs maar afgetrokken van de tweede. Staat net in de ovenquote:Op zondag 1 april 2018 19:41 schreef cafca het volgende:
[..]
Heb ik laatst ook een keer gehad... is niet meer goed gekomen
nou valt mee, best wat ovenspring nog en opengesprongen aan de zijkant zoals vaak bij busbroden bij mij. Hij is nog beetje te warm om te snijden maar eerste kapje smaakte goed (lichtbruin, uit Levine2)quote:
Oeh die zien er perfect uit! Sn klinken heel lekker! Ben ook erg benieuwd naar de babyshower broodjes, lekker kitschquote:Op vrijdag 27 april 2018 19:14 schreef douche-eendje het volgende:
Mooi zo is dat! Ik heb deze week voor het eerst een busbrood geprobeerd te maken, ik ben nog niet helemaal tevreden over de vorm
Vandaag een lading kaasbroodjes uit Levine deel 2
[ afbeelding ]heb 2x deeg gemaakt, wat variaties op het recept uit het boek. Belegen kaas met zwarte olijven en parmezaanse kaas met oregano.
Morgen de kokos-macadamia broodjes met witte chocolade maken voor een babyshower. Komt nog foute roze en blauwe glittersuiker bovenop.
Welk meel gebruik je?quote:Op maandag 7 mei 2018 15:13 schreef tetsuo-shima het volgende:
Ja de ingrediėnten had ik ook allemaal nieuw besteld bij de zuidmolej na de eerste keer idd omdat ik dat dus wilde uitsluiten. Maar misschien dat het kneden wel scheelt ja. Ik gebruik een Kenwood apparaat en zij een echte brooddeegkneefmachine.
de melen/bloemen die ik gebruik zijn van de zuidmolen:quote:
ja dat bedacht ik me ook toen ik het neergezet had, de precieze linkjes van het product zal ik even opzoeken en hier neerzettenquote:Op maandag 7 mei 2018 16:19 schreef qltel het volgende:
[..]
Okee, maar ze hebben ongeveer 20 soorten. Welke daarvan?
Ik vind het mooie broden trouwens. (en de reden dat het niet werkt is omdat FOK! is geblokkeerd door imgur).quote:Op maandag 7 mei 2018 16:52 schreef tetsuo-shima het volgende:
nou ja platte pannekoeken kan ik niet zeggen, maar ze zijn gewoon echt veel kleiner dan tijdens de workshop
dit was het resultaat:
https://imgur.com/a/Q08VEhI
de foto deed het niet, waarom weet ik niet, dus maar even een linkje
Bij Levine heb je waarschijnlijk gekneed met een goede spiraalkneder (rofco, maxima, teddy oid) en bak je het af in een rofco op een steen. Als je het in thuisconditie doet is dat echt wel anders, bakplaat versus ovensteen is al gigantisch op bijvoorbeeld temperatuurbehoud. Maar ze zien er echt wel goed uit hoor!quote:Op maandag 7 mei 2018 13:56 schreef tetsuo-shima het volgende:
Ik ben laatst bij levine geweest voor een workshop brood bakken en daar hebben we een vloerbrood met sesamzaad gemaakt welke echt heerlijk was. Nu heb ik thuis het recept ook al een paar keer geprobeerd. Maar de broden blijven zo klein. Ze zien er verder prachtig uit maar gewoon klein. Wat zou hiervan de reden kunnen zijn?
Navragen zegt dat we precies hetzelfde recept hebben gebruikt op de workshop maar daar waren de broden.veel groter.
Oh en edit 2. Het gist dat ik gebruikte was nieuw gekocht in de ah want na de eerste poging dacht ik dat het gist misschien wel dood was
wat zijn die roze blauwe broodjes?quote:Op maandag 7 mei 2018 17:43 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Bij Levine heb je waarschijnlijk gekneed met een goede spiraalkneder (rofco, maxima, teddy oid) en bak je het af in een rofco op een steen. Als je het in thuisconditie doet is dat echt wel anders, bakplaat versus ovensteen is al gigantisch op bijvoorbeeld temperatuurbehoud. Maar ze zien er echt wel goed uit hoor!
Mijn resultaten lijken ook lang niet altijd op die van het plaatje in het boek, maar ik kneed dan ook maar gewoon met mijn planetaire mixer en bak het af in mijn gewone huis-tuin-en keuken oventje .
Deze hadden jullie nog tegoed:
[ afbeelding ]
En gisteren weer een gewoon broodje gebakken, semolina met rozijnen en rozemarijn uit het 2e deel van Levine.
[ afbeelding ]
Kokos, macadamia en witte chocolade-broodjes. Waren voor de babyshower van mijn schoonzusje.quote:Op maandag 7 mei 2018 18:51 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
wat zijn die roze blauwe broodjes?
Deze zijn mooi. Ik heb vandaag ook een desembroodje gebakken, maar krijg nooit zo'n goede "oven spring" dus het ingesneden stuk wordt niet net zo mooi. Deze blijft redelijk vlak. De smaak en structuur wel prima, met vrij compact kruim.quote:Op zaterdag 9 juni 2018 19:12 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Stil hier
Vandaag weer desembroodjes gebakken met lijnzaad, sesam en havervlokken
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |