Sinds gisteren heb je het programma "Opdienen of afserveren". Een soort "Ik vertrek" maar dan met mensen die in Nederland een horecazaak beginnen. Elke woensdagavond om half 10 op RTL4.
quote:
Afl. 1
Het verhaal achter de Ermelose lunchroom 'Kaneel en Kruimels' van de zusjes Anne-Wil en Nelleke is te zien. In de lunchroom gaan ze huisgemaakte taarten en lekkere koffies verkopen, alleen houden ze allebei niet echt van bakken en Anne-Wil heeft nog nooit een kop koffie gezet of gedronken. Ondanks het gebrek aan ervaring, de linkerhanden, de financiële worsteling en de sceptische partners, zijn de meiden vastberaden om hun droom te verwezenlijken!
Wat ik wel jammer vind is dat je het dus alleen tot de dag van de opening ziet. Het leek me leuker als ze daarna ook nog gevolgd werden en je dus ziet of het echt een beetje loopt of niet.
Deze vrouwen mogen blij zijn dat ze een vader hebben met geld en ervaring als ondernemer, anders hadden ze het echt niet gered. En hoe verzin je het, om een paar weken voor je open gaat en er nog van alles moet gebeuren een week op vakantie te gaan
Ik snap hun partners ook wel, het komt idd erg van de hak op de tak over en alles gebeurt op het laatste moment. Klinkt niet alsof ze er echt goed over nagedacht hebben wat er allemaal bij komt kijken. Twee dagen van te voren nog naar de Ikea moeten om servies te kopen etc. Of dat ze nog geen idee hebben hoe het met de financiën zit en wat ze overhouden