abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_177683299
registreer om deze reclame te verbergen
Oorspronkelijke OP
quote:
“U bent een dief!”
‘Nee dat ben ik niet’
“U bent een dief!”
‘Nogmaals: dat ben ik niet’.
“Dief! Dief! Dief!”
Hoe ongefundeerd de beschuldiging ook is: onvermijdelijk zet zij zich al gauw vast in de harten en hoofden van de toehoorders. Twijfel slaat toe. En dan komen de krantenkoppen: ‘Beschuldigde ontkent een dief te zijn!’ De talkshows organiseren discussietafels. ‘Is de beschuldigde een dief?’ Voor- en tegenstanders worden uitgenodigd. Want de waarheid - die ligt toch altijd in het midden?

Na enige tijd blijft rondom de beschuldigde hoe dan ook ‘een sfeertje’ hangen. Een gevoel van ‘waar rook is, is vuur’. Mensen zullen zich afvragen waar die beschuldigingen toch steeds vandaan komen. ‘Dat wordt toch niet zomaar geroepen?’ Binnen de kortste keren kan men onomwonden schrijven dat je ‘meermaals van diefstal werd beschuldigd’ en dat je in elk geval ‘niet onomstreden’ bent.

Journalisten wassen hun handen in onschuld. Zij hebben toch alleen maar aandacht besteed aan ‘de actualiteit’? Dat ze zich nauwelijks richtten op veel serieuzere thema’s - het onderonsje van een politicus met Oekraïense oligarchen, een onderhands geschonken penthouse, mislukt beleid in Amsterdam - niemand zal het ze euvel duiden omdat daarover minder ‘maatschappelijke commotie’ ontstond (precies doordat die journalisten daaraan nauwelijks aandacht besteedden). Zo houden gevestigde partijen en gevestigde media elkaar in stand.

Het is een bekende strategie. Demonisering: een zodanige stapeling van ongefundeerde verwijten dat iemand uiteindelijk buiten de orde wordt gedrukt. Een zodanige focus op bepaalde kwesties - hoe klein en onbelangrijk misschien ook - dat ze vanzelf groot en dreigend boven de markt gaan hangen. En men dan verbaast kan uitroepen: ‘Waarom is de beschuldigde toch zo geobsedeerd door het thema diefstal? Waarom begint hij steeds over het stelen van spullen?’ (Terwijl je dat helemaal niet doet - je verdedigt je slechts omdat anderen er voortdurend over beginnen!).

Smalend wordt het gadegeslagen door de gevestigde spelers. Het is een beproefd recept, dat slechts weinig politieke nieuwkomers overleven. En het is precies deze sluipmoord - met voorbedachte rade - die D66-leider Alexander Pechtold in het kielzog van minister Kajsa Ollongren nu op Forum voor Democratie probeert te plegen met zijn spervuur van eindeloze ‘racisme’-beschuldigingen aan mijn adres.

We zagen het bij talloze andere democratische vernieuwingsbewegingen. Wie staat voor gecontroleerde immigratie, voor herstel van de soevereiniteit, voor échte invloed van de bevolking, wordt murw gebeukt door ongefundeerde beschuldigingen die ad nauseam worden herhaald en gretig worden opgepikt in de mainstream media. ‘Xenofoob’, ‘populist’, ‘racist’, ‘haatzaaier’, ‘tweedracht brenger’, ‘rattenvanger’: het zijn steeds weer dezelfde woorden die niets anders beogen dan het bespelen van de onderbuik van het publiek - precies de onderbuik die deze zelfbenoemde moraalridders zo zeggen te verafschuwen. Precies de onderbuik die zij met hun ‘redelijkheid’ willen temmen.

En wij zijn er helemaal klaar mee.

Wij willen het hebben over de inhoud van onze plannen. Over de reële problemen die mensen in Nederland dagelijks ervaren. Het verslechterende onderwijs, de onveiligheid op straat, de bureaucratie in de zorg. MKB-ers en ZZP-ers die worden dwarsgezeten door een regelzieke overheid. De massale immigratie uit Islamitische landen die de afgelopen decennia onze cultuur, onze verzorgingsstaat en onze gemoedsrust onder grote druk heeft gezet. De Europese Unie, die ons geld, onze vrijheid en onze democratie bedreigt.

Niets willen wij te maken hebben met racisme, discriminatie en andere vormen van uitsluiting. Integendeel: we willen samen met zoveel mogelijk medestanders nadenken over oplossingen voor de problemen waar we voor staan. Iedereen die Nederland wil versterken is daarbij welkom en iedereen heeft precies dezelfde rechten.

Maar dat gesprek wil Pechtold blijkbaar niet voeren. Afgelopen zondag maakte hij bij WNL voor de zoveelste keer duidelijk dat hij slechts wil demoniseren. Met kreten wil strooien. Flauwe one liners wil inzetten om een sfeertje te scheppen.

Nu wil Pechtold komende vrijdag met mij op Radio1 discussiëren over de stelling: ‘Voor discriminatie is geen plek in onze gemeenten”. Het is een stelling waar ik het direct voor de volle honderd procent mee eens ben. Een stelling waarmee het FVD partijprogramma in volkomen overeenstemming is. Een stelling die op geen enkele manier uitnodigt tot een serieuze, inhoudelijke gedachtewisseling maar slechts bedoeld is om tot in den treure met uit de context gehaalde citaten van jaren geleden allerlei idiote verwijten en verdachtmakingen te uiten - om steeds maar weer met het beschuldigende vingertje te gaan roepen: ‘U bent een dief! Een dief! Een dief!’

Ik bedank daarvoor. Ik gun Pechtold de volledige air time die voor dat ‘debat’ was gereserveerd om zijn hatelijkheden jegens mij en jegens FVD te spuien. De smalende, handenwringende journalisten moeten er dan maar van maken wat ze willen. Maar ik ga er niet langer in mee. Ik ga me niet voortdurend in het verdachtenbankje laten drukken en ik ga de media niet voortdurend de kans geven daar dan weer ‘ophef’ in te zien en schreeuwerig te melden dat ‘Baudet fel heeft gereageerd op beschuldigingen’. Nee. Wij nemen nogmaals - voor de zoveelste keer - afstand van alle vormen van racisme en discriminatie. Niets daarover staat in ons partijprogramma, niets van dien aard hebben wij ooit voorgesteld in de Tweede Kamer, niets van dat alles zullen wij ooit verdedigen.

Voor een inhoudelijk debat over onze plannen met Nederland staan we altijd open. Ook de komende weken gaan we weer volop de zalen in om met kiezers het gesprek te voeren over wat anders kan en moet. Maar tegen de holle kreten van Pechtold, de doorzichtige demonisering en vooral: de haatzaaierij richting mijzelf en FVD gaan we ons niet langer eindeloos verdedigen. Het is tijd dat Alexander Pechtold bij zinnen komt. Tot die tijd heeft het voeren van een ‘debat’ geen enkele zin.

Thierry Baudet
Wat mij betreft een begrijpelijke keuze, ik denk dat hij goed ziet dat dit debat weinig inhoudelijks kan brengen, maar enkel tot meer geroeptoeter zal leiden.
pi_177683322
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:51 schreef probeer het volgende:
Hoe ze Ollongren neerzetten.
Wat vind jij daar mis mee ?
Jij vind de uitlatingen van Ollongren in de media en in de Kamer allemaal wel best ?
quote:
Discutabel. Je kan ook stellen dat Pechtold's kritiek gebaseerd is op daadwerkelijke uitspraken van FvD-ers.
Uitspraken van jaren geleden meestal, meestal compleet uit zijn verband gerukt en zonder context.
Of zelfs uitspraken uit een roman die Baudet jaren geleden geschreven heeft 8)7 (zoals Pechtold toegaf Zondag bij WNL)
quote:
Dat vind ik ook. Helaas lopen er hier aardig wat mensen rond die alles wat niet Fvd / PVV is, links noemen. Heb zelfs een keer horen verdedigen dat de VVD niet meer echt tot rechts behoort.
Daar zit dan ook een kern van waarheid in.
Echt rechtse, noem het misschien conservatieve stemmers in Nederland hebben maar verrekte weinig keus.
De linkervleugel is aardig machtig bij VVD en CDA, een paar praatjes van Buma over de Nederlandse identiteit doen daar niets aan af.

PVV zou ik trouwens ook niet echt rechts willen noemen.
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:52 schreef ludovico het volgende:
Godzijdank zijn er nog genoeg partijen die het belang inzien van verregaande samenwerking en soevereiniteitsoverdracht op zeer selecte zaken die politiek een grote mate van overeenstemming genieten en daarnaast m.b.t. de internationale handel essentieel zijn om in overeenstemming met elkaar te verzorgen.
En hier is ook vrijwel niemand op tegen, ook Baudet denk ik niet.
Maar we weten allemaal dat de EU veel meer geworden is dan dit.
quote:
Maarrr over alle arbitraire zaken m.b.t. overeenstemming en alle zaken die niet of nauwelijks belang hebben bij internationale samenwerking horen niet bij een samenwerkingsverband maar bij een overheidsinstituut die het draagvlak geniet van de bevolking die - naar mijn idee - A wenst dat de soevereiniteit bij het eigen volk ligt - dus niet de EU maar bij Nederland - en B dat zij ook een directe stem hebben over wie hen gaat vertegenwoordigen.

A en B worden sterk geschonden
Juist :Y
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:54 schreef KoosVogels het volgende:
Jammer alleen dat het FvD pleit voor een Nexit en samenwerking daarmee de nek omdraait.
Ja, wat moet je anders als in de EU elke hervorming onbespreekbaar is ?
Baudet zal best terugwillen naar een vorm van Europese samenwerking zoals we dat een pakweg 30 jaar geleden hadden, maar dat is volledig onbespreekbaar bij de EU.
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 13:50 schreef KoosVogels het volgende:
Dat slaat nergens op. Zelfverklaarde rechtsen die ageren tegen open grenzen en vrije marktwerking zijn simpelweg niet zo rechts als zij zelf denken.
Fout.
Zelfverklaarde rechtsen die voor open grenzen en het toelaten van kansloze economische migranten zijn, die zijn simpelweg niet zo rechts als zij zelf denken.
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:42 schreef capricia het volgende:
Het lijkt me dat Thierry al weken van te voren kan zien aankomen waarmee Pechtold kennelijk gaat komen. "u bent een dief" volgens Thierry.
En hij kan zich dus ook al weken van te voren voorbereiden om dit soort vragen / beschuldigende vingers te counteren en te weerleggen.
Nee, zoals Baudet al zei, als je 10x dief wordt genoemd, en je weerlegd het 10x met argumenten dan blijft op het eind bij mensen toch het woordje "dief" hangen.
"goh, is hij dan toch een dief ?"
quote:
Het is gewoon een zwaktebod. Net als in de balie. Ook daar had hij het kunnen zien aankomen.

Thierry is als debater kennelijk gewoon niet sterk genoeg om het op te nemen tegen Pechtold hierin.
Erg jammer.

Thierry:Gewogen en te licht bevonden.
De enige die hier zwak en niet sterk genoeg als debater is, dat is Pechtold want die kan het schijnbaar niet over de inhoud hebben maar blert de hele tijd over racisme en discriminatie.
Met zo iemand kun je gewoon geen discussie voeren, op de kleuterschool werd ie in een kwartier in de hoek gezet om uit te razen denk ik _O-
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:04 schreef KoosVogels het volgende:
Het was inderdaad hilarisch hoe Baudet doordraaide en op hoge toon 'demonisering' begon te roepen.
Ik kan mij dat wel voorstellen, hij zag in zijn gedachten dat Volkert zijn wapen al weer aan het poetsen was :{
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:19 schreef capricia het volgende:
Van een goede debater zou ik verwachten dat ie dit juist perfect kan counteren. Maar dat kan Baudet niet. Die loopt weg.
Ik snap niet waarom je hier steeds op terugkomt ?
Pechtold wil helemaal geen argument, counter, ontkenning of weerwoord horen.
Die gaat gewoon steeds over hetzelfde door, dat moet ook wel want verder heeft hij blijkbaar niets zinnigs te melden.
quote:
11s.gif Op woensdag 7 maart 2018 19:04 schreef Argo het volgende:
Vergeet zijn nummer 1 niet:

[ afbeelding ]
Die tweet linksboven is een letterlik citaat van Hans Teeuwen, rechtsboven is een reactie op het verbod op MeinKampf, linksonder was waarschijnlijk een persoonlijke fittie met die FransTraas, dat had volgens mij niets met joden of nazi`s te maken.
En rechtsonder stukje ironie, mag dat ook al niet meer ?
quote:
Nee absoluut geen racisme bij FvD! :') Thierry laffaard
Je hebt verder niets wat het racisme bij Nanninga kan onderbouwen ?
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 19:19 schreef wawowiewa het volgende:
Ben ik het niet mee eens.
A) 6 jaar is relatief kort
B) Oude tweets geven meer inzicht over de persoon, omdat wanneer ze bekender worden meer gaan oppassen met abjecte meningen.

Ik denk niet dat ze zo'n text nog gaat herhalen nu
Het is nogal kinderachtig om die tweets nu aan te halen om te "bewijzen" hoe slecht Nanninga wel niet is.

Kijk maar eens naar de reactie`s onder die tweets, die zijn allemaal van de laatste paar weken.
Toen ze die tweets jaren geleden maakte zat ze als columnist bij GeenStijl, toen viel er niemand over, want ja dat hoorde een beetje bij die provocerende rol......
pi_177683470
quote:
Ik kan mij dat wel voorstellen, hij zag in zijn gedachten dat Volkert zijn wapen al weer aan het poetsen was
Ah, de pimwin.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_177684412
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 12:42 schreef bluemoon23 het volgende:
En hier is ook vrijwel niemand op tegen, ook Baudet denk ik niet.
Maar we weten allemaal dat de EU veel meer geworden is dan dit.

Ja precies en dat vind ik wel echt jammer
  donderdag 8 maart 2018 @ 20:23:34 #5
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_177692383
Blue, doe mij een lol... lees je eens fatsoenlijk in in wat rechts en links politiek gezien betekenen.
Omnibus in omnibus.
  vrijdag 9 maart 2018 @ 00:03:47 #6
463917 Buurtzwaan
Houdt van de polder
pi_177697843
Normaal gesproken zou ik dit een zwaktebod van jewelste vinden, maar ik denk dat Baudet er goed aan doet om niet in debat met Pechtold te gaan. Pechtold voert op het moment niet zelf op een normale manier debat met FvD en blijft maar wijzen hoe akelig haar partijleden zijn. Uiteraard heeft FvD dat over zichzelf geroepen door IQ uitspraken over rassen te maken, maar Pechtold buit deze faux pas van FvD ook maximaal uit. Zo'n debat zal dan ook puur uit vingerwijzen bestaan waar je als kiezer niks aan hebt. Leuk voor tv leedvermaak, maar informatief is het niet.
pi_177698517
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 20:23 schreef EttovanBelgie het volgende:
Blue, doe mij een lol... lees je eens fatsoenlijk in in wat rechts en links politiek gezien betekenen.
Dat klinkt heel leuk en belerend van je.
Maar echte standaard definitie`s van links en rechts zijn er niet echt volgens mij, dat is voortdurend aan verandering onderhevig.
En heel veel, ook hier op Fok geven er hun eigen uitleg aan.

Ik neem aan dat je doelt op mijn vluchtelingen kansloze economische migranten standpunt ?
Het bewust importeren van economische migranten heeft ons gigantisch veel geld gekost, ik heb geen zin om zo laat op de avond bedragen er bij te zoeken, maar het gaat om vele tientallen miljarden, dat is al vaker uitgezocht.
Een grotere belasting op de zorg, onderwijs (achterstanden), de woningmarkt en het sociale stelsel.
Het land heeft daar netto gezien alleen maar nadeel van gehad, en dat is voor mij geen rechts beleid......

"Je bent tegen het importeren van kansloze economische migranten" ? (en dat zijn uiteindelijk ook vluchtelingen natuurlijk) , dan ben je tegenwoordig "automatisch" rechts.
Terwijl dit juist uitermate ongunstig is voor de traditionele achterban ("de arbeider" )van de linkse partijen :?
Het bespreekbaar willen maken van deze problematiek word al vele decennia snel onbespreekbaar gemaakt door gelijk discriminatie en racisme te roepen 8)7

https://www.parlement.com/id/vh8lnhrp8wsy/links_en_rechts
https://nl.wikipedia.org/wiki/Rechts_(politiek)

Vertel mij dan jouw definitie ?

[ Bericht 21% gewijzigd door bluemoon23 op 09-03-2018 03:10:51 ]
  vrijdag 9 maart 2018 @ 13:32:07 #8
339669 JerryWesterby
Keep rocking in the free world
pi_177704977
Goed betoog van Baudet ook.

En verbazend ook de ontwikkeling van D'66. Van kleurloze middenmoter naar vluchtheuvel voor zowel teleurgestelde PvdA'ers als VVD'ers. En dan in plaats van die kiezers vast te houden gaat men zich profileren met extreme standpunten. Misschien uit balans gegooid door alle aandacht?

Het demoniseren van FvD (een partijtje met 2 kamerzetels dat bijna nergens meedoet in de gemeenteraadsverkiezingen) begint op ze terug te slaan. Overal lees je over Demofoben '66, Demonen 666, orgaanrovers, etc.
Ze roepen nu nog meer negatieve reacties op dan de PVV, die even een adempauze krijgt.
The 'physical world' is a postulated explanatory framework which abstracts certain properties (physical properties) from our experience and thinks of them as objectively existing.
pi_177714346
Pechtold haalde in 1995 zijn diploma Veilinghouder. In 1996 behaalde hij zijn doctoraalexamen kunstgeschiedenis en archeologie aan de Universiteit van Leiden.

Dat zijn beide vakken waarbij uitsluitend kennis wordt getoetst. Waarvan de toegepaste maatschappelijke waarde op een micro niveau ligt.

Dat heeft dus niets met kennis van en over mensen te maken. En al helemaal niet met inzichten en vaardigheden over het leiden van een organisatie. Welke organisatievorm dan ook.

[ Bericht 9% gewijzigd door cempexo op 09-03-2018 22:19:35 ]
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_177716957
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
pi_177717185
Pechtold is gewoon oikofoob alsmede voorstander van de bourgeois-loyaliteit van de natiestaat
  zaterdag 10 maart 2018 @ 10:08:36 #12
167383 Molurus
the talking snake
pi_177719007
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
  zaterdag 10 maart 2018 @ 11:15:46 #13
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177720086
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 13:32 schreef JerryWesterby het volgende:
Overal lees je over Demofoben '66, Demonen 666, orgaanrovers, etc.

Overal op GeenStijl/DDS/TPO. Voor de rest nergens.
pi_177743614
Baudet is bang omdat Pechtold wel kan debatteren.
pi_177743796
Baudet _O_

Mensen die ontkennen dat mensen uit Afrika/Midden-Oosten gemiddeld dommer zijn dan blanken, terwijl dat wetenschappelijk te onderbouwen is :') :')
  zondag 11 maart 2018 @ 13:02:32 #16
167383 Molurus
the talking snake
pi_177744383
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 12:31 schreef JaJammerJan het volgende:
Baudet _O_

Mensen die ontkennen dat mensen uit Afrika/Midden-Oosten gemiddeld dommer zijn dan blanken, terwijl dat wetenschappelijk te onderbouwen is :') :')
Het is ook wetenschappelijk te onderbouwen dat mensen die op populisten zoals Wilders en Baudet stemmen dommer zijn dan het landelijk gemiddelde.

En het is geen van beide interessant om te weten als we niet weten welke mechanismen daarachter schuil gaan. De nationaliteit die in je paspoort staat heeft net zo min invloed op je intelligentie als de woordensalades van Baudet.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
pi_177744492
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:02 schreef Molurus het volgende:

[..]

Het is ook wetenschappelijk te onderbouwen dat mensen die op populisten zoals Wilders en Baudet stemmen dommer zijn dan het landelijk gemiddelde.

En het is geen van beide interessant om te weten als we niet weten welke mechanismen daarachter schuil gaan. De nationaliteit die in je paspoort staat heeft net zo min invloed op je intelligentie als de woordensalades van Baudet.
Wat bepaalt uberhaupt of je dommer bent? Dat vind ik altijd zo kortzichtig, en al zouden ze dommer zijn, alsof hun mening en stem niet zou tellen. Schijnbaar zijn die hyperintelligente andere partijen niet in staat dat 'domme' grutjesvolk achter zit te krijgen. Wie is er dan echt dom in zo'n campagne.
  zondag 11 maart 2018 @ 13:12:05 #18
242879 Onnoman
The On And Only
pi_177744593
Thierry is volgens mij bewust van zijn beperking in een goede dialoog, wat dat is kan ik niet exact omschrijven maar het valt mij soms op dat hij niet altijd sterk uit zijn woorden komt. Als hij echt achter zijn opvattingen staat, treedt hij op en toont hij geen Wilders gedrag.
Echte staatsmannen zijn niet bang voor dergelijke debatten, dat heb je bij Pim Fortuyn gezien.
Ik vind het ergens ook wel laf te noemen.
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  zondag 11 maart 2018 @ 13:12:17 #19
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177744595
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:07 schreef DeParo het volgende:

Schijnbaar zijn die hyperintelligente andere partijen niet in staat dat 'domme' grutjesvolk achter zit te krijgen. Wie is er dan echt dom in zo'n campagne.
A. heeft een ingewikkeld verhaal.
B. snapt het niet.
A. is dus echt dom.

Wat is dat nou weer voor een logica?
  zondag 11 maart 2018 @ 13:13:35 #20
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177744622
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:12 schreef Onnoman het volgende:
Thierry is volgens mij bewust van zijn beperking in een goede dialoog, wat dat is kan ik niet exact omschrijven maar het valt mij soms op dat hij niet altijd sterk uit zijn woorden komt. Als hij echt achter zijn opvattingen staat, treedt hij op en toont hij geen Wilders gedrag.
Echte staatsmannen zijn niet bang voor dergelijke debatten, dat heb je bij Pim Fortuyn gezien.
Ik vind het ergens ook wel laf te noemen.
Baudet is een schrijver, geen spreker. Debatten liggen hem niet.
  zondag 11 maart 2018 @ 13:14:04 #21
242879 Onnoman
The On And Only
pi_177744633
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:13 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Baudet is een schrijver, geen spreker. Debatten liggen hem niet.
dan had hij schrijver moeten blijven
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
pi_177744642
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:12 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

A. heeft een ingewikkeld verhaal.
B. snapt het niet.
A. is dus echt dom.

Wat is dat nou weer voor een logica?
Heeft het iets met snappen te maken dan? Volgens mij heeft het te maken met beloftes die niet worden nagekomen? Dat mensen zich niet meer kunnen identificeren met partijen. Het feit dat een Baudet en Wilders het goed doen betekent niet dat hun kiezers de andere partijen niet snappen, alsof die de algemene waarheid verkondigen, nee dat betekent dat er een ontevreden gevoel in de samenleving is die mensen vanuit onvrede doet overwaaien naar types als Baudet en Wilders.
  zondag 11 maart 2018 @ 13:14:26 #23
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177744644
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:14 schreef Onnoman het volgende:

[..]

dan had hij schrijver moeten blijven
Te laat.
  zondag 11 maart 2018 @ 13:15:59 #24
80382 manny
30 is best veel
pi_177744672
als je vijf(tig) keer achter elkaar demoniseren of “de zittende elite” gebruikt dan gebruik je precies dezelfde taktiek, maar daar lijkt baudet geen enkele moeite mee te hebben.

ik heb het idee dat hij in de kamer aan het leren is dat praten tegen een zaal vol medestanders en het voeren van debat iets heel anders is. en dat lijkt em ook wat tegen te vallen. komt goed, als ie wat meer ervaring krijgt.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  zondag 11 maart 2018 @ 13:16:09 #25
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177744675
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:14 schreef DeParo het volgende:

[..]

Heeft het iets met snappen te maken dan? Volgens mij heeft het te maken met beloftes die niet worden nagekomen? Dat mensen zich niet meer kunnen identificeren met partijen. Het feit dat een Baudet en Wilders het goed doen betekent niet dat hun kiezers de andere partijen niet snappen, alsof die de algemene waarheid verkondigen, nee dat betekent dat er een ontevreden gevoel in de samenleving is die mensen vanuit onvrede doet overwaaien naar types als Baudet en Wilders.
Ah, zo.

Ja, ik ga er nog altijd heel naïef vanuit dat mensen stemmen op partijen waarmee ze het grotendeels eens zijn.
pi_177744716
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:16 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Ah, zo.

Ja, ik ga er nog altijd heel naïef vanuit dat mensen stemmen op partijen waarmee ze het grotendeels eens zijn.
Mensen stemmen voornamelijk op partijen en vertegenwoordigers waarmee ze zich kunnen identificeren, dat is inclusief algemene ideeen, dat zal niet snel veranderen behalve in de technocratie van de D66 maar dan heb je ook minder mensen die mogen kiezen.
  zondag 11 maart 2018 @ 13:18:24 #27
242879 Onnoman
The On And Only
pi_177744721
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:14 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Te laat.
Denk je dat je mij kan hebben met je arrogante houding. Gast, ik poep op je hoofd.
Ik heb op FvD gestemd, maar wel op Theo Hiddema, ik verwacht wel een verandering in de houding van onze Baudet anders vrees ik dat hij niet in staat is dit land te besturen en dat zal hem rond de verkiezingen zeer veel zetels kunnen kosten die tot nu toe positief in de peilingen staan. Ik hoop dat hij doorrijpt in zijn functie, want tot nu toe staat daar voor mij nog steeds een onzeker jochie die af en toe wat mooie woorden gebruikt.
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  zondag 11 maart 2018 @ 13:19:04 #28
167383 Molurus
the talking snake
pi_177744734
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:07 schreef DeParo het volgende:

[..]

Wat bepaalt uberhaupt of je dommer bent?
Dat is een interessant vraagstuk. Heel kort door de bocht: nature en nurture. Hoe dan ook lijkt een bespreking van factoren die invloed hebben op intelligentie mij hier nogal off topic gaan. Voor hier volstaat het om te zeggen dat nationaliteit, huidskleur en politieke gezindte geen invloed hebben op intelligentie.

quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:07 schreef DeParo het volgende:

Dat vind ik altijd zo kortzichtig, en al zouden ze dommer zijn, alsof hun mening en stem niet zou tellen.
Dit zegt helemaal niemand.

quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:07 schreef DeParo het volgende:

Schijnbaar zijn die hyperintelligente andere partijen niet in staat dat 'domme' grutjesvolk achter zit te krijgen. Wie is er dan echt dom in zo'n campagne.
Dat domme grutjesvolk.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
  zondag 11 maart 2018 @ 13:19:12 #29
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177744737
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:18 schreef Onnoman het volgende:

[..]

Denk je dat je mij kan hebben met je arrogante houding. Gast, ik poep op je hoofd.
Eh... Wat is dit nou weer...?
  zondag 11 maart 2018 @ 13:20:18 #30
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177744757
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:18 schreef DeParo het volgende:

[..]

Mensen stemmen voornamelijk op partijen en vertegenwoordigers waarmee ze zich kunnen identificeren, dat is inclusief algemene ideeen, dat zal niet snel veranderen behalve in de technocratie van de D66 maar dan heb je ook minder mensen die mogen kiezen.
Je denkt dat D66 de democratie wil afschaffen of zo?
pi_177744764
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:02 schreef Molurus het volgende:

[..]

Het is ook wetenschappelijk te onderbouwen dat mensen die op populisten zoals Wilders en Baudet stemmen dommer zijn dan het landelijk gemiddelde.

En het is geen van beide interessant om te weten als we niet weten welke mechanismen daarachter schuil gaan. De nationaliteit die in je paspoort staat heeft net zo min invloed op je intelligentie als de woordensalades van Baudet.
Als Baudet-stemmer met een IQ van 132 krik ik dat landelijk gemiddelde gelukkig omhoog.

Tuurlijk is het interessant om te weten, ook zonder de mechanismen erachter. Het heeft immers vergaande gevolgen voor de manier waarop je het onderwijssysteem inricht, wat voor effect immigratie uit een bepaalde regio op de arbeidsmarkt en nog veel meer.
  zondag 11 maart 2018 @ 13:21:49 #32
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177744779
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:20 schreef JaJammerJan het volgende:

[..]

Als Baudet-stemmer met een IQ van 132 krik ik dat landelijk gemiddelde gelukkig omhoog.
In je eentje?!

Hoe absurd dom denk je dat de rest van de FvD-achterban dan wel is?
  zondag 11 maart 2018 @ 13:23:23 #33
80382 manny
30 is best veel
pi_177744809
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:21 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

In je eentje?!

Hoe absurd dom denk je dat de rest van de FvD-achterban dan wel is?
gniffel
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  zondag 11 maart 2018 @ 13:23:33 #34
167383 Molurus
the talking snake
pi_177744814
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:21 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

In je eentje?!

Hoe absurd dom denk je dat de rest van de FvD-achterban dan wel is?
_O-
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
pi_177744819
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:19 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dat is een interessant vraagstuk. Heel kort door de bocht: nature en nurture. Hoe dan ook lijkt een bespreking van factoren die invloed hebben op intelligentie mij hier nogal off topic gaan. Voor hier volstaat het om te zeggen dat nationaliteit, huidskleur en politieke gezindte geen invloed hebben op intelligentie.
Jij stelt dat mensen die op Wilders en Baudet dommer zijn. Dus volgens mij is het een vrij terechte vraag dan.

[..]

quote:
Dit zegt helemaal niemand.
De minachting die bij de kwalificatie 'dom' komt kijken, puur omdat iemand op Wilders en Baudet stemt, insinueert dat wel degelijk.

[..]

quote:
Dat domme grutjesvolk.
Jammer dat een discussie over intelligentie moet gaan en niet simpelweg waar een partij of politicus voor staat.
  zondag 11 maart 2018 @ 13:27:19 #36
242879 Onnoman
The On And Only
pi_177744880
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:21 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

In je eentje?!

Hoe absurd dom denk je dat de rest van de FvD-achterban dan wel is?
stemvee
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  zondag 11 maart 2018 @ 13:30:51 #37
167383 Molurus
the talking snake
pi_177744945
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:23 schreef DeParo het volgende:

[..]

Jij stelt dat mensen die op Wilders en Baudet dommer zijn. Dus volgens mij is het een vrij terechte vraag dan.
Ik geef ook aan dat dat gegeven niet interessant is -->

quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:02 schreef Molurus het volgende:

[..]

En het is geen van beide interessant om te weten als we niet weten welke mechanismen daarachter schuil gaan. De nationaliteit die in je paspoort staat heeft net zo min invloed op je intelligentie als de woordensalades van Baudet.
Het is een analogie die uitsluitend bedoeld is om te illustreren dat statistische significantie niet altijd even interessant is.

quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:23 schreef DeParo het volgende:

[..]

De minachting die bij de kwalificatie 'dom' komt kijken, puur omdat iemand op Wilders en Baudet stemt, insinueert dat wel degelijk.
Ah ja. En het benadrukken van de relatie tussen intelligentie en nationaliteit is zeker niet minachtend? Mooi stukje schijnheiligheid dit.

Kijk, ik ben niet degene die dat soort relaties interessant vind.

quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:23 schreef DeParo het volgende:

[..]

Jammer dat een discussie over intelligentie moet gaan en niet simpelweg waar een partij of politicus voor staat.
_O- zeg dat tegen die kleuters bij FvD.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
pi_177745229
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:20 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Je denkt dat D66 de democratie wil afschaffen of zo?
Ik denk dat de D66 de democratie wilt inperken, ongetwijfeld zal er gestemd blijven worden, maar onder het kader van 'democratische vernieuwing' zullen we meer en meer een technocratie krijgen als het aan de D66 ligt in ieder geval.
  zondag 11 maart 2018 @ 13:44:21 #39
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177745251
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:43 schreef DeParo het volgende:

[..]

Ik denk dat de D66 de democratie wilt inperken, ongetwijfeld zal er gestemd blijven worden, maar onder het kader van 'democratische vernieuwing' zullen we meer en meer een technocratie krijgen als het aan de D66 ligt in ieder geval.
Hoe zie je dat concreet voor je?
pi_177745318
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:30 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik geef ook aan dat dat gegeven niet interessant is -->
Maar je benoemt het zonder je woorden terug te nemen.

[..]

quote:
Het is een analogie die uitsluitend bedoeld is om te illustreren dat statistische significantie niet altijd even interessant is.
Welke statistische significantie?

[..]

quote:
Ah ja. En het benadrukken van de relatie tussen intelligentie en nationaliteit is zeker niet minachtend? Mooi stukje schijnheiligheid dit.

Kijk, ik ben niet degene die dat soort relaties interessant vind.
Het benadrukken van de relatie tussen ingelligentie en nationaliteit heeft niks te maken met wat ik zeg. Misschien met wat Wilders en Baudet zeggen. Maar ok.

[..]

quote:
_O- zeg dat tegen die kleuters bij FvD.
Ik zeg het tegen jou.
pi_177745394
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:44 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Hoe zie je dat concreet voor je?
Minder belang hechten aan een verkiezingsresultaat en publieke functies steeds vaker invullen op basis van 'kwalificaties' ipv democratische vertegenwoordiging.
  zondag 11 maart 2018 @ 13:52:33 #42
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177745416
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:51 schreef DeParo het volgende:

[..]

Minder belang hechten aan een verkiezingsresultaat en publieke functies steeds vaker invullen op basis van 'kwalificaties' ipv democratische vertegenwoordiging.
Nee, ik bedoel concreet. Tweedekamerverkiezingen zijn geweest en dan?
pi_177745437
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:52 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Nee, ik bedoel concreet. Tweedekamerverkiezingen zijn geweest en dan?
Dat moet je de D66 vragen zoals je merkt ben ik geen stemmer op die partij ;).
  zondag 11 maart 2018 @ 13:55:19 #44
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177745465
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:53 schreef DeParo het volgende:

[..]

Dat moet je de D66 vragen zoals je merkt ben ik geen stemmer op die partij ;).
Als ik aan D66 vraag hoe ze de democratie willen gaan inperken zeggen ze dat ze dat helemaal niet willen doen. Maar jij zegt dat ze dat wél willen, dus ik ben wel benieuwd wat je daar concreet mee bedoelt. Dat is namelijk nogal lastig.
pi_177745529
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:55 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Als ik aan D66 vraag hoe ze de democratie willen gaan inperken zeggen ze dat ze dat helemaal niet willen doen. Maar jij zegt dat ze dat wél willen, dus ik ben wel benieuwd wat je daar concreet mee bedoelt. Dat is namelijk nogal lastig.
Klopt. Ik zie het als een technocratisch streven van de D66. Wat betekent dat de politiek steeds meer wordt ingevuld door 'bestuurders'. Mensen die volgens zichzelf en andere mensen 'gekwalificeerd' genoeg zijn, volgens de D66-standaard, om zo'n positie in te mogen vullen. Dat betekent niet per se dat mensen 'minder' hoeven te stemmen maar wel dat hun stem minder waard zal zijn als je bijvoorbeeld weet dat alleen een select groepje D66-gekwalificeerden specifieke functies zal kunnen invullen. Dat zou na een verkiezing verschillende invullingen kunnen krijgen, dat de directe vertegenwoordigers nog minder specifieke functies zullen invullen maar hoogstens zoals in het Europees Parlement een semi-democratisch orgaan vormen met weinig macht, of dat partijen alleen maar gevuld kunnen worden door mensen die binnen dat kader passen.
  zondag 11 maart 2018 @ 14:02:28 #46
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177745605
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:59 schreef DeParo het volgende:

[..]

Klopt. Ik zie het als een technocratisch streven van de D66. Wat betekent dat de politiek steeds meer wordt ingevuld door 'bestuurders'. Mensen die volgens zichzelf en andere mensen 'gekwalificeerd' genoeg zijn, volgens de D66-standaard, om zo'n positie in te mogen vullen. Dat betekent niet per se dat mensen 'minder' hoeven te stemmen maar wel dat hun stem minder waard zal zijn als je bijvoorbeeld weet dat alleen een select groepje D66-gekwalificeerden specifieke functies zal kunnen invullen. Dat zou na een verkiezing verschillende invullingen kunnen krijgen, dat de directe vertegenwoordigers nog minder specifieke functies zullen invullen maar hoogstens zoals in het Europees Parlement een semi-democratisch orgaan vormen met weinig macht, of dat partijen alleen maar gevuld kunnen worden door mensen die binnen dat kader passen.
Maar die mensen moeten nog steeds gewoon gekozen worden. Dus stel dat D66 alleen nog maar carrièrepolitici op de kieslijst zet, dan moeten die ook nog even gekozen worden. Dat doet dus geen enkele afbreuk aan de parlementaire democratie.

En op wat andere partijen doen heeft D66 natuurlijk geen enkele invloed. Dus al zou D66 de democratie willen inperken, het kán simpelweg niet.
pi_177745726
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:13 schreef Jigzoz het volgende:
Baudet is een schrijver, geen spreker. Debatten liggen hem niet.
Er staan ondertussen al een stuk of wat debatten op Youtube betreffende de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam.
Annabel Nanninga lijkt al een stuk beter uit de verf te komen bij debatten dan Baudet.

Al scheelt het misschien dat Nanninga geen hysterische Pechtold tegenover zich heeft 8)7
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:20 schreef Jigzoz het volgende:
Je denkt dat D66 de democratie wil afschaffen of zo?
Heeft niets met denken te maken.
Ze zijn er actief mee bezig.....
pi_177745761
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 14:02 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Maar die mensen moeten nog steeds gewoon gekozen worden. Dus stel dat D66 alleen nog maar carrièrepolitici op de kieslijst zet, dan moeten die ook nog even gekozen worden. Dat doet dus geen enkele afbreuk aan de parlementaire democratie.

En op wat andere partijen doen heeft D66 natuurlijk geen enkele invloed. Dus al zou D66 de democratie willen inperken, het kán simpelweg niet.
Dat hoeft dus niet per se, het parlement kan wel gekozen worden, maar het parlement kan nog verder verwijderd worden van het dagelijkse bestuur zoals dat in het Europees Parlement gebeurt. De Europese Commissie is via via wel degelijk afhankelijk van verkiezingen maar in dit model zal dat nog minder het geval zijn en kan het dus via 'kwalificatie' worden ingevuld. Hoef je niet eens op een kiestlijst te staan verder.

Dat laatste klopt, laten we Hopen dat de D66 daar geen steun in krijgt, verder.
pi_177745771
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:21 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

In je eentje?!

Hoe absurd dom denk je dat de rest van de FvD-achterban dan wel is?
Gemiddeld minder dan een IQ van 132, anders zou ik het gemiddelde niet omhoog halen. Vreemde vraag van je.
  zondag 11 maart 2018 @ 14:13:33 #50
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177745823
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 14:09 schreef JaJammerJan het volgende:

[..]

Gemiddeld minder dan een IQ van 132, anders zou ik het gemiddelde niet omhoog halen. Vreemde vraag van je.
Was natuurlijk een retorische vraag Henk.
  zondag 11 maart 2018 @ 14:15:30 #51
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177745844
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 14:07 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Er staan ondertussen al een stuk of wat debatten op Youtube betreffende de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam.
Annabel Nanninga lijkt al een stuk beter uit de verf te komen bij debatten dan Baudet.

Al scheelt het misschien dat Nanninga geen hysterische Pechtold tegenover zich heeft 8)7

[..]

Heeft niets met denken te maken.
Ze zijn er actief mee bezig.....
Dat valt nogal mee. Eerst kwamen ze met het correctief referendum, dat haalde het niet door Wiegel. Daarvoor in de plaats kwamen ze met het raadgevend referendum, dat bleek een mislukking, dus dat gaat er weer uit.

Ik zie het punt niet.
  zondag 11 maart 2018 @ 14:16:11 #52
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177745860
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 14:09 schreef DeParo het volgende:

[..]

Dat hoeft dus niet per se, het parlement kan wel gekozen worden, maar het parlement kan nog verder verwijderd worden van het dagelijkse bestuur zoals dat in het Europees Parlement gebeurt. De Europese Commissie is via via wel degelijk afhankelijk van verkiezingen maar in dit model zal dat nog minder het geval zijn en kan het dus via 'kwalificatie' worden ingevuld. Hoef je niet eens op een kiestlijst te staan verder.

Dat laatste klopt, laten we Hopen dat de D66 daar geen steun in krijgt, verder.
Nu blijf je weer hangen in abstracties.
pi_177745878
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 14:13 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Was natuurlijk een retorische vraag Henk.
Niet veel retorisch aan. Eerder weer het typisch belachelijk maken van PVV/FvD stemmers door te doen alsof ze allemaal domme imbecielen zijn. Want als je slim bent stem je op deze of die partij, want daar stem ik ook op en mensen die het niet met mij eens zijn, zijn dom.
  zondag 11 maart 2018 @ 14:18:26 #54
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177745900
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 14:17 schreef JaJammerJan het volgende:

[..]

Niet veel retorisch aan. Eerder weer het typisch belachelijk maken van PVV/FvD stemmers door te doen alsof ze allemaal domme imbecielen zijn. Want als je slim bent stem je op deze of die partij, want daar stem ik ook op en mensen die het niet met mij eens zijn, zijn dom.
Nee, je legde hem per ongeluk voor, ik kopte 'm alleen even in.

Raar dat ik dat aan iemand die zegt zo vreselijk slim te zijn moet uitleggen.
  zondag 11 maart 2018 @ 14:18:59 #55
167383 Molurus
the talking snake
pi_177745914
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 14:17 schreef JaJammerJan het volgende:

[..]

Niet veel retorisch aan. Eerder weer het typisch belachelijk maken van PVV/FvD stemmers door te doen alsof ze allemaal domme imbecielen zijn. Want als je slim bent stem je op deze of die partij, want daar stem ik ook op en mensen die het niet met mij eens zijn, zijn dom.
Lees anders even terug wat de aanleiding was voor die opmerking. Met een IQ van 132 moet je dat kunnen.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
  zondag 11 maart 2018 @ 14:25:39 #56
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177746049
Je weet die zogenaamde intelligentie wel goed te verbergen zeg. Holy fuck.
pi_177746056
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 14:16 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Nu blijf je weer hangen in abstracties.
Integendeel. Ik heb zojuist al gezegd dat publieke functies worden ingevuld op basis van kwalificaties. Alleen indirect zijn ze afhankelijk van politieke aanstellingen terwijl die op hun beurt minder daadwerkelijke macht hebben.
  zondag 11 maart 2018 @ 14:27:22 #58
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177746091
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 14:26 schreef DeParo het volgende:

[..]

Integendeel. Ik heb zojuist al gezegd dat publieke functies worden ingevuld op basis van kwalificaties. Alleen indirect zijn ze afhankelijk van politieke aanstellingen terwijl die op hun beurt minder daadwerkelijke macht hebben.
Noem eens een voorbeeld dan. Mag fictief zijn, maar in ieder geval concreet.

Alvast een tegenvoorbeeld: D66 is voor een gekozen burgemeester.
pi_177746284
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 14:27 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Noem eens een voorbeeld dan. Mag fictief zijn, maar in ieder geval concreet.
- Politieke partijen mogen alleen worden opgevuld door gekwalificeerden.
- Publieke functies mogen alleen worden opgevuld door 'onafhankelijke' gekwalificeerden en worden direct gekozen door 'verkozen' gekwalificeerden.
- Verkozen partijen en politicu vullen alleen een controlerend parlement in en hebben geen effect op de invulling van de overheid

quote:
Alvast een tegenvoorbeeld: D66 is voor een gekozen burgemeester.
Maar wie mag zich kandidaat stellen als burgemeester?
  zondag 11 maart 2018 @ 14:34:45 #60
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177746318
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 14:33 schreef DeParo het volgende:

[..]

- Politieke partijen mogen alleen worden opgevuld door gekwalificeerden.
- Publieke functies mogen alleen worden opgevuld door 'onafhankelijke' gekwalificeerden en worden direct gekozen door 'verkozen' gekwalificeerden.
- Verkozen partijen en politicu vullen alleen een controlerend parlement in en hebben geen effect op de invulling van de overheid

[..]

Maar wie mag zich kandidaat stellen als burgemeester?
Ah, ja, dat is concreet genoeg.

Er is alleen geen enkele reden om te denken dat D66 dat nastreeft. Integendeel.
pi_177746344
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 14:34 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Ah, ja, dat is concreet genoeg.

Er is alleen geen enkele reden om te denken dat D66 dat nastreeft. Integendeel.
Ik vrees dus het tegendeel wat de D66 betreft er zal toch nog wat meer van die moeten afstralen in deze opvallend voor een Nederlandse partij misschien.
  zondag 11 maart 2018 @ 14:36:20 #62
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177746355
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 14:36 schreef DeParo het volgende:

[..]

Ik vrees dus het tegendeel.
Gebaseerd op...?
pi_177767956
Even over dat demoniseren.

Baudet heeft sinds hij in de kamer zit niks anders gedaan dan "partijkartel" "onkunde" "demoniseren" te herhalen. Dat is echt niet anders dan wat hij de andere partijen nu verwijt. Beetje pot en ketel verhaal imo :(
What we do in Life - Echoes in Eternity
pi_177835342
Roelof twitterde op woensdag 07-03-2018 om 15:05:53 Als je niet met mensen in debat wilt, is politiek misschien gewoon niet echt je ding. #Wilders #Baudet #Simons https://t.co/iaq9l6EJkB reageer retweet
pi_177839941
#Pechtold mist bij die tweet, die wil namelijk ook niet in debat.
Die wil alleen maar racisme schreeuwen :{w
pi_177840010
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2018 15:56 schreef bluemoon23 het volgende:
#Pechtold mist bij die tweet, die wil namelijk ook niet in debat.
Die wil alleen maar racisme schreeuwen :{w
Dat komt dichter bij een debat dan de acties van Thierry, Geert en Sylvana bij elkaar. Een debat weigeren als politicus is gewoon zwak.
  donderdag 15 maart 2018 @ 16:57:26 #67
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177841504
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2018 15:59 schreef Hugo862 het volgende:

[..]

Dat komt dichter bij een debat dan de acties van Thierry, Geert en Sylvana bij elkaar. Een debat weigeren als politicus is gewoon zwak.
Simons zegt ook debatten af?
pi_177842171
quote:
1s.gif Op donderdag 15 maart 2018 16:57 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Simons zegt ook debatten af?
Weekje geleden weigerde ze naar een debat te komen waar Naninga ook zou zijn.
https://www.parool.nl/ver(...)l-nanninga~a4578498/
  donderdag 15 maart 2018 @ 19:25:01 #69
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177844614
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2018 17:22 schreef Hugo862 het volgende:

[..]

Weekje geleden weigerde ze naar een debat te komen waar Naninga ook zou zijn.
https://www.parool.nl/ver(...)l-nanninga~a4578498/
Stomme keuze.
  donderdag 15 maart 2018 @ 19:36:31 #70
167383 Molurus
the talking snake
pi_177844877
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2018 15:56 schreef bluemoon23 het volgende:
#Pechtold mist bij die tweet, die wil namelijk ook niet in debat.
Die wil alleen maar racisme schreeuwen :{w
Dat gekanker op Pechtold begint nu wel heel sneu te worden.

Maar goed, zeiken over wat anderen doen en zeggen is ook het enige dat populisten kunnen wanneer ze zelf geen politieke inhoud te bieden hebben. Ik denk ieg niet dat Pechtold ermee zit.

Dat FvD volk maakt voornamelijk zichzelf belachelijk op deze manier.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
  vrijdag 16 maart 2018 @ 12:33:03 #71
339669 JerryWesterby
Keep rocking in the free world
pi_177860968
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2018 19:36 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dat gekanker op Pechtold begint nu wel heel sneu te worden.

Maar goed, zeiken over wat anderen doen en zeggen is ook het enige dat populisten kunnen wanneer ze zelf geen politieke inhoud te bieden hebben. Ik denk ieg niet dat Pechtold ermee zit.

Dat FvD volk maakt voornamelijk zichzelf belachelijk op deze manier.
Baudet heeft er een hele goeie onderbouwing van gegeven:

https://forumvoordemocrat(...)-met-d66-in-debat-ga

Ik heb daar wel begrip voor. Als een ander een debat misbruikt om je steeds maar weer van diefstal te kunnen beschuldigen, om je in een kwaad daglicht te stellen, zodat je zelf steeds weer moet zeggen geen dief te zijn en diefstal af te keuren, dan gaat het er toch steeds weer over en gaan mensen je er mee associeren. Dat is het hele doel van die ander, in plaats van een echt debat. Op een gegeven moment houdt het debat met die ander dan op. Die heeft dat dan zelf verbruid. Dan kan je je tijd beter besteden aan debatten met mensen die wel serieus willen debateren.
The 'physical world' is a postulated explanatory framework which abstracts certain properties (physical properties) from our experience and thinks of them as objectively existing.
pi_177861014
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2018 19:36 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dat gekanker op Pechtold begint nu wel heel sneu te worden.

Maar goed, zeiken over wat anderen doen en zeggen is ook het enige dat populisten kunnen wanneer ze zelf geen politieke inhoud te bieden hebben. Ik denk ieg niet dat Pechtold ermee zit.

Dat FvD volk maakt voornamelijk zichzelf belachelijk op deze manier.
De demonisatie gaat wel hard ja. Voor je het weet komt de kogel van rechts.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  vrijdag 16 maart 2018 @ 13:43:05 #73
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177862277
Hoe gaan die debatweigeraars dat op de lange termijn doen? Pechtold en Baudet komen elkaar wel wat vaker tegen in debatsituaties, lijkt me.

En nog vaker gaan Nanninga en Simons elkaar treffen. Of gaat Simons altijd gewoon de andere kant op kijken als Nanninga wat te melden heeft?
pi_177863996
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 13:43 schreef Jigzoz het volgende:
Hoe gaan die debatweigeraars dat op de lange termijn doen? Pechtold en Baudet komen elkaar wel wat vaker tegen in debatsituaties, lijkt me.

En nog vaker gaan Nanninga en Simons elkaar treffen. Of gaat Simons altijd gewoon de andere kant op kijken als Nanninga wat te melden heeft?
Terechte vraag. Tweede kamer lijkt me daar bij uitstek geschikt voor. Maar goed, daar had kereltje Pechtold niet veel zin in de laatste keer toen het notabene over racisme ging.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_177864378
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 15:04 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Terechte vraag. Tweede kamer lijkt me daar bij uitstek geschikt voor. Maar goed, daar had kereltje Pechtold niet veel zin in de laatste keer toen het notabene over racisme ging.
Baudet heeft toch aangegeven in zijn verklaring dat hij graag in debat gaat, alleen niet over het gekozen onderwerp van Peggie.
  zaterdag 17 maart 2018 @ 11:10:34 #76
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177879230
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 15:21 schreef Sylv3se het volgende:

[..]

Baudet heeft toch aangegeven in zijn verklaring dat hij graag in debat gaat, alleen niet over het gekozen onderwerp van Peggie.
Raar. Juist over dát onderwerp mag FvD wel eens wat duidelijkheid verschaffen.
pi_177880521
Juist over dát onderwerp is hij toch gewoon duidelijk ?
Hoe vaak moet hij zich nog verduidelijken dan ?
Dat racisten zoals jij vinden dat hij zich nog 100x over hetzelfde moet uitspreken, dat is de reden dat hij er niet over in debat wil.
  zaterdag 17 maart 2018 @ 12:39:41 #78
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177880603
O ja. Bij extreemrechts heten antiracisten racisten en racisten juist niet. Ik was het alweer bijna vergeten.

Maar nee, daar is hij helemaal niet duidelijk over. Verre van.
pi_177880679
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 12:35 schreef bluemoon23 het volgende:
Juist over dát onderwerp is hij toch gewoon duidelijk ?
Hoe vaak moet hij zich nog verduidelijken dan ?
Dat racisten zoals jij vinden dat hij zich nog 100x over hetzelfde moet uitspreken, dat is de reden dat hij er niet over in debat wil.
Van moslims is al 100000000x verwacht dat ze zich ergens over uitspreken. Klaagde je toen ook?
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  zaterdag 17 maart 2018 @ 12:47:47 #80
167383 Molurus
the talking snake
pi_177880755
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 12:35 schreef bluemoon23 het volgende:
Juist over dát onderwerp is hij toch gewoon duidelijk ?
Hoe vaak moet hij zich nog verduidelijken dan ?
Dat racisten zoals jij vinden dat hij zich nog 100x over hetzelfde moet uitspreken, dat is de reden dat hij er niet over in debat wil.
Dat "wat je zegt ben je zelf" is mogelijk nog kinderachtiger dan het eindeloos zeiken over Pechtold.

Ben je nou echt verbaasd dat FvD topics nooit over politieke inhoud gaan?

Populisten blijven maar klagen over politieke correctheid. Maar strict genomen zijn zij zelf degenen die zichzelf de mond snoeren. Uiteindelijk hebben ze toch niet de ballen om "politiek incorrecte uitspraken" te doen, en geven vervolgens mensen zoals Pechtold de schuld van hun eigen lafheid.

[ Bericht 4% gewijzigd door Molurus op 17-03-2018 13:38:15 ]
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
pi_177882715
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 12:39 schreef Jigzoz het volgende:
O ja. Bij extreemrechts heten antiracisten racisten en racisten juist niet. Ik was het alweer bijna vergeten.

Maar nee, daar is hij helemaal niet duidelijk over. Verre van.
Nee, daarom noemde ik je geen racist :{w
Jij hebt toch een hekel aan blanken en Nederlanders, net als je andere maten van de anti-FvD club ?
quote:
2s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 12:42 schreef xpompompomx het volgende:
Van moslims is al 100000000x verwacht dat ze zich ergens over uitspreken. Klaagde je toen ook?
Je hebt dan ook 100000000x meer moslims dan er Thierry Baudets zijn.....
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 12:47 schreef Molurus het volgende:
Ben je nou echt verbaasd dat FvD topics nooit over politieke inhoud gaan?
Dat verbaast mij niet, gaan die topics misschien nooit over politieke inhoud omdat er eigenlijk niet zoveel op aan te merken is ?
En daarom ga je maar over op geruchten, soundbites en persoonlijke aanvallen van de partijleden ?
quote:
Populisten blijven maar klagen over politieke correctheid. Maar strict genomen zijn zij zelf degenen die zichzelf de mond snoeren.
Uiteindelijk hebben ze toch niet de ballen om "politiek incorrecte uitspraken" te doen, en geven vervolgens mensen zoals Pechtold de schuld van hun eigen lafheid.
Wie heeft er niet het lef om "politiek incorrecte uitspraken" te doen ? :?
Pectold is toch ook gewoon laf als hij niet normaal een debat kan voeren en altijd maar persoonlijke aanvallen doet die nergens op gebaseerd zijn ?
pi_177885777
quote:
2s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 12:42 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Van moslims is al 100000000x verwacht dat ze zich ergens over uitspreken. Klaagde je toen ook?
Wat niet betekent dat ook die individuen verantwoordelijk gehouden worden. Overigens zijn er ook islamitische organisaties die aangeven dat de moslimgemeenschap zich meer en feller uit moeten spreken tegen de extreme islam. Dat lijkt me voor de integratie en waardering alleen maar goed overigens: een beetje zelfreinigend vermogen.

Je kan het vergelijken met de uitspraken van Baudet: van racisme en discriminatie moeten wij niks hebben. Dat heeft hij ongeveer 1000x aangegeven. Je lijkt een wat selectief geheugen te hebben.
  zondag 18 maart 2018 @ 05:47:10 #83
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177899120
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 14:39 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Nee, daarom noemde ik je geen racist :{w
Jij hebt toch een hekel aan blanken en Nederlanders, net als je andere maten van de anti-FvD club ?

Jeeeeeeeezus...... Nee.

Tering, wat een triestheid.
  zondag 18 maart 2018 @ 06:19:58 #84
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177899131
O. Ik besef serieus nu pas dat die freaks dat echt geloven.

"Oikofobie." Retards.
  was: computergirl zondag 18 maart 2018 @ 06:58:22 #85
17493 HaverMoutKoekje
pi_177899159
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 14:39 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Nee, daarom noemde ik je geen racist :{w
Jij hebt toch een hekel aan blanken en Nederlanders, net als je andere maten van de anti-FvD club ?

wat een ontzettend sneue redenatie zeg.
  zondag 18 maart 2018 @ 11:51:23 #86
167383 Molurus
the talking snake
pi_177903015
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 14:39 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Wie heeft er niet het lef om "politiek incorrecte uitspraken" te doen ? :?
Jij niet, Baudet niet, Wilders niet. Het blijft allemaal bij janken over moslims, immigranten en politieke correctheid... maar gewoon ronduit uitspreken wat je daarmee wilt doen... zo ver komt het gewoon niet. "Want dat mogen jullie niet zeggen van mijnheer Pechtold" en de "haters van blanken en Nederlanders" hier.

Zoals hierboven gezegd... totale triestheid dit. En intussen maar schijnheilig volhouden dat je geen racist bent. Je moet je kapot schamen.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
pi_177904156
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 11:51 schreef Molurus het volgende:
Jij niet, Baudet niet, Wilders niet. Het blijft allemaal bij janken over moslims, immigranten en politieke correctheid... maar gewoon ronduit uitspreken wat je daarmee wilt doen... zo ver komt het gewoon niet.
Ja, wat wil je nu eigenlijk ???
"Ronduit uitspreken wat je daarmee wilt doen" :? Zit je te hinten op "oplossingen" zoals die gebruikelijk waren in socialistische regimes ofzo ?
Medunkt dat Baudet, Wilders en ikzelf genoeg politiek incorrecte uitspraken doen, alleen het doen van die uitspraken is al heel wat in Nederland waar heel veel liever decennialang wegkijken en net doen alsof er niets aan de hand is....
quote:
"Want dat mogen jullie niet zeggen van mijnheer Pechtold" en de "haters van blanken en Nederlanders" hier.
Dat dit niet mag van de hysterische Pechtold hebben we wel kunnen zien he ?
En wou jij ontkennen dat jij geen hekel aan blanken en Nederlanders hebt ?, hoe moet ik het anders zien dan, aangezien jij een voorstander bent van de massaimmigratie en islamisering ?
quote:
Zoals hierboven gezegd... totale triestheid dit. En intussen maar schijnheilig volhouden dat je geen racist bent. Je moet je kapot schamen.
Jij moet je kapot schamen dat je ontkent een racist en Nederlandhater te zijn, bah schijnhelig figuur dat je bent :r
pi_177904228
quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2018 12:39 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Ja, wat wil je nu eigenlijk ???
"Ronduit uitspreken wat je daarmee wilt doen" :? Zit je te hinten op "oplossingen" zoals die gebruikelijk waren in socialistische regimes ofzo ?
Medunkt dat Baudet, Wilders en ikzelf genoeg politiek incorrecte uitspraken doen, alleen het doen van die uitspraken is al heel wat in Nederland waar heel veel liever decennialang wegkijken en net doen alsof er niets aan de hand is....

[..]

Dat dit niet mag van de hysterische Pechtold hebben we wel kunnen zien he ?
En wou jij ontkennen dat jij geen hekel aan blanken en Nederlanders hebt ?, hoe moet ik het anders zien dan, aangezien jij een voorstander bent van de massaimmigratie en islamisering ?

[..]

Jij moet je kapot schamen dat je ontkent een racist en Nederlandhater te zijn, bah schijnhelig figuur dat je bent :r
Wat een debiele redenaties man.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  was: computergirl zondag 18 maart 2018 @ 14:33:13 #89
17493 HaverMoutKoekje
pi_177906363
quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2018 12:39 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]


[..]


Jij moet je kapot schamen dat je ontkent een racist en Nederlandhater te zijn, bah schijnhelig figuur dat je bent :r
randdebiel. Of heb je ipv beperkt rationeel vermogen een psychiatrische aandoening?
pi_177907041
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 11:10 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Raar. Juist over dát onderwerp mag FvD wel eens wat duidelijkheid verschaffen.
Beetje slap dit. Of ben je simpelweg niet op de hoogte van het feit dat D'66 het debat over racisme in de 2e kamer geblokt heeft terwijl FvD zelf wel voorstander was?

De 2e kamer lijkt me dan toch bij uitstek de plek om dat debat te voeren.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
  zondag 18 maart 2018 @ 15:01:11 #91
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177907144
quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2018 14:57 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Beetje slap dit.
Zal wel. Maar als het hem op de man af gevraagd wordt, dan vertikt ie het om antwoord te geven, terwijl hij wel om de haverklap minstens dubieuze stellingen de wereld in helpt. Komt daar nog dat zuiver racistische gelul van die Ramautarsing bij, waar Baudet geen afstand van wil nemen en daarna nog eens de opmerking van Hiddema dat die rassentheorieën van Ramautarsing wetenschappelijk bewezen feiten zijn.

Dus ja, enige duidelijkheid zou wel gepast zijn.
pi_177907227
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:01 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Zal wel. Maar als het hem op de man af gevraagd wordt, dan vertikt ie het om antwoord te geven, terwijl hij wel om de haverklap minstens dubieuze stellingen de wereld in helpt. Komt daar nog dat zuiver racistische gelul van die Ramautarsing bij, waar Baudet geen afstand van wil nemen en daarna nog eens de opmerking van Hiddema dat die rassentheorieën van Ramautarsing wetenschappelijk bewezen feiten zijn.

Dus ja, enige duidelijkheid zou wel gepast zijn.
Volgens mij heeft Baudet al 180 x gezegd geen racist te zijn. Dat behoeft niet meer tekst en uitleg me dunkt.
  zondag 18 maart 2018 @ 15:04:34 #93
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177907290
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:02 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Volgens mij heeft Baudet al 180 x gezegd geen racist te zijn. Dat behoeft niet meer tekst en uitleg me dunkt.
Normaal gesproken niet. Maar na zijn eigen opmerkingen en die van partijgenoten wel degelijk, want die waren zuiver racistisch. Dat ie dat zelf geen racisme noemt, geloof ik wel.
pi_177907328
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:04 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Normaal gesproken niet. Maar na zijn eigen opmerkingen en die van partijgenoten wel degelijk, want die waren zuiver racistisch. Dat ie dat zelf geen racisme noemt, geloof ik wel.
Dat is wat jij erin wil zien. Als ik zeg geen racist te zijn dan moet je het daar maar mee doen. Of ik dat wel of niet ben zal de tijd uitwijzen, maar er continu naar vragen komt nogal amateuristisch over (D66 etc). Omdat ze geen debat kunnen voeren op het gebied van andere punten in het programma van FvD etc. Zoeken naar iets wat er niet is.
  zondag 18 maart 2018 @ 15:08:51 #95
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177907433
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:05 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Dat is wat jij erin wil zien. Als ik zeg geen racist te zijn dan moet je het daar maar mee doen. Of ik dat wel of niet ben zal de tijd uitwijzen, maar er continu naar vragen komt nogal amateuristisch over (D66 etc). Omdat ze geen debat kunnen voeren op het gebied van andere punten in het programma van FvD etc. Zoeken naar iets wat er niet is.
Hiddema stelt dat wetenschappelijk bewezen is dat zwarten dommer zijn dan blanken. En dan vind jij de verklaring 'we zijn niet racistisch' ruim voldoende?

Nou ja, goed. Voor de FvD-aanhang is dat blijkbaar genoeg. Wat mij betreft is het niet eens een poging tot antwoord.
pi_177907451
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:01 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Zal wel. Maar als het hem op de man af gevraagd wordt, dan vertikt ie het om antwoord te geven, terwijl hij wel om de haverklap minstens dubieuze stellingen de wereld in helpt. Komt daar nog dat zuiver racistische gelul van die Ramautarsing bij, waar Baudet geen afstand van wil nemen en daarna nog eens de opmerking van Hiddema dat die rassentheorieën van Ramautarsing wetenschappelijk bewezen feiten zijn.

Dus ja, enige duidelijkheid zou wel gepast zijn.
Baudet is duidelijk zat. Dat jij het om de een of andere reden niet wil geloven is een andere zaak.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_177907477
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:08 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Hiddema stelt dat wetenschappelijk bewezen is dat zwarten dommer zijn dan blanken. En dan vind jij de verklaring 'we zijn niet racistisch' ruim voldoende?

Nou ja, goed. Voor de FvD-aanhang is dat blijkbaar genoeg. Wat mij betreft is het niet eens een poging tot antwoord.
Hiddema zegt niet; Ik vind dat.... Er is een onderzoek geweest en hij refereert daarna, niks mis mee toch? Zoals ik al zij zoeken naar dingen die je graag zo ziet, maar die er helemaal niet zijn. Maak jij je druk om zoiets achterlijks dan maak ik mij druk om partijpunten zoals EU, economie etc. Iets belangrijker dan deze onzin.
pi_177907491
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:08 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Hiddema stelt dat wetenschappelijk bewezen is dat zwarten dommer zijn dan blanken.
Haha wat een onzin man.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
  zondag 18 maart 2018 @ 15:13:16 #99
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177907545
quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:09 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Baudet is duidelijk zat. Dat jij het om de een of andere reden niet wil geloven is een andere zaak.
Die een of andere reden bestaat onder andere uit de rassentheorie van Ramautarsing, de weigering van Baudet om daar afstand van te nemen en de ondersteuning ervan door Hiddema, de opmerkingen van Baudet over het blank willen houden van Nederland, over de homeopathische verdunning van 'de Nederlander' en over wat hij noemt vijandige elementen die we Nederland actief aan het binnenhalen zouden zijn.

Kunnen we lang over welles/nietesen, maar wat mij betreft is simpelweg even een keer zeggen dat je geen racist bent dan niet eens een begin van een verklaring.
pi_177907579
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:13 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Die een of andere reden bestaat onder andere uit de rassentheorie van Ramautarsing, de weigering van Baudet om daar afstand van te nemen en de ondersteuning ervan door Hiddema, de opmerkingen van Baudet over het blank willen houden van Nederland, over de homeopathische verdunning van 'de Nederlander' en over wat hij noemt vijandige elementen die we Nederland actief aan het binnenhalen zouden zijn.

Kunnen we lang over welles/nietesen, maar wat mij betreft is simpelweg even een keer zeggen dat je geen racist bent dan niet eens een begin van een verklaring.
Ik denk dat je je veel meer zorgen moet maken om het Federale Europa dan om dit soort nonsens eerlijk gezegd.
  zondag 18 maart 2018 @ 15:14:20 #101
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177907583
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:10 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Hiddema zegt niet; Ik vind dat.... Er is een onderzoek geweest en hij refereert daarna, niks mis mee toch? Zoals ik al zij zoeken naar dingen die je graag zo ziet, maar die er helemaal niet zijn. Maak jij je druk om zoiets achterlijks dan maak ik mij druk om partijpunten zoals EU, economie etc. Iets belangrijker dan deze onzin.
Ik maak me er niet druk om. Ik vind de constatering dat FvD racistisch is helemaal niet zo schokkend. Ik vind het raar dat de aanhang daar niet gewoon voor uitkomt.
pi_177907634
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:14 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Ik maak me er niet druk om. Ik vind de constatering dat FvD racistisch is helemaal niet zo schokkend. Ik vind het raar dat de aanhang daar niet gewoon voor uitkomt.
Omdat het niet zo is. Als Baudet/Hiddema zeggen; Ik vind zwarten mensen niet kunnen dan zou ik zeggen fuck off, natuurlijk. Maar als hun refereren naar een onderzoek (wat niet van hun is) dan is dat niet hun mening.
  zondag 18 maart 2018 @ 15:17:07 #103
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177907680
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:15 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Omdat het niet zo is.
Ik weet dat de achterban dat graag gelooft. Ik zie geen enkele reden om dat aan te nemen.
pi_177907713
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:17 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Ik weet dat de achterban dat graag gelooft. Ik zie geen enkele reden om dat aan te nemen.
Omdat je dat zo wil zien :) Racisten dulden geen gekleurde mensen in hun partij, denk daar maar eens over na.
  zondag 18 maart 2018 @ 15:19:31 #105
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177907754
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:18 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Omdat je dat zo wil zien :) Racisten dulden geen gekleurde mensen in hun partij, denk daar maar eens over na.
Lijkt me niet echt stof tot nadenken. Als je denkt dat daar de grens pas ligt...
pi_177907770
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:19 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Lijkt me niet echt stof tot nadenken. Als je denkt dat daar de grens pas ligt...
Ik zei al maak je hier druk om dan maak ik mij druk om belangrijke dingen zoals onze economie, scholing, EU etc.
  zondag 18 maart 2018 @ 15:21:02 #107
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177907797
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:20 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Ik zei al maak je hier druk om dan maak ik mij druk om belangrijke dingen zoals onze economie, scholing, EU etc.
Prima.
pi_177908007
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:14 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Ik maak me er niet druk om. Ik vind de constatering dat FvD racistisch is helemaal niet zo schokkend. Ik vind het raar dat de aanhang daar niet gewoon voor uitkomt.
Dat jij het niet schokkend vind betekend niet dat het ook daadwerkelijk zo is.

Als ik het idee had dat FvD racistisch was zou ik er nooit op stemmen.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
  zondag 18 maart 2018 @ 15:32:15 #109
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_177908041
quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:30 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Dat jij het niet schokkend vind betekend niet dat het ook daadwerkelijk zo is.

Als ik het idee had dat FvD racistisch was zou ik er nooit op stemmen.
Ik geloof best dat jullie een heel andere definitie van racisme hebben dan ik.
  was: computergirl zondag 18 maart 2018 @ 15:47:32 #110
17493 HaverMoutKoekje
pi_177908372
quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:30 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Als ik het idee had dat FvD racistisch was zou ik er nooit op stemmen.
oh wat snoezig :D
  zondag 18 maart 2018 @ 17:11:50 #111
167383 Molurus
the talking snake
pi_177910645
quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:47 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

oh wat snoezig :D
Ja, net zoals die demonstranten bij AZCs indertijd... ook geen racisten. Die kwamen gewoon op voor onze vrouwen, onze homo's en onze lesbiennes.

Zo lief. :D
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
pi_177913644
Thanks!
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_177915887
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:14 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Ik maak me er niet druk om. Ik vind de constatering dat FvD racistisch is helemaal niet zo schokkend. Ik vind het raar dat de aanhang daar niet gewoon voor uitkomt.
Bedoel je dat er racisten in de partij zitten? Of is het FvD als partij zelf racistisch? Graag moties, beleidspunten of citaten uit het partijprogramma in dat geval?
  zondag 18 maart 2018 @ 20:34:12 #114
167383 Molurus
the talking snake
pi_177916305
quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2018 20:21 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Bedoel je dat er racisten in de partij zitten? Of is het FvD als partij zelf racistisch? Graag moties, beleidspunten of citaten uit het partijprogramma in dat geval?
Ik vraag het mij echt af he... vind je het nu echt vreemd dat een partij die - zoals je zelf zegt - "massa-immigratie aan de kaak stelt", wiens leider spreekt over "een homeopathische verdunning van het Nederlandse volk", wordt verdacht van racistische denkbeelden?

Of doe je gewoon alsof je dat vreemd vindt?
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
pi_177918903
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 20:34 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik vraag het mij echt af he... vind je het nu echt vreemd dat een partij die - zoals je zelf zegt - "massa-immigratie aan de kaak stelt", wiens leider spreekt over "een homeopathische verdunning van het Nederlandse volk", wordt verdacht van racistische denkbeelden?

Of doe je gewoon alsof je dat vreemd vindt?
Dat vroeg ik niet.

Ja, dat vind ik oprecht vreemd. Stel he, stel, dat massaimmigratie een probleem is -want daarin verschillen jij en ik van mening, dan is diegene alsnog een racist?

Zo ja: nou lekker dan.
Zo nee: je kan niet iemand als racist bestempelen, alleen omdat hij het politiek gezien niet met je eens is.

Natuurlijk is dat niet zo, want racisme heeft niets te maken met kritiek op massa-immigratie. Hoewel een racist waarschijnlijk natuurlijk nooit voor massa-immigratie zal zijn.
pi_177922011
quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2018 21:56 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Dat vroeg ik niet.

Ja, dat vind ik oprecht vreemd. Stel he, stel, dat massaimmigratie een probleem is -want daarin verschillen jij en ik van mening, dan is diegene alsnog een racist?

Zo ja: nou lekker dan.
Zo nee: je kan niet iemand als racist bestempelen, alleen omdat hij het politiek gezien niet met je eens is.

Natuurlijk is dat niet zo, want racisme heeft niets te maken met kritiek op massa-immigratie. Hoewel een racist waarschijnlijk natuurlijk nooit voor massa-immigratie zal zijn.
Denk dat veel racisten zijn voor de stelling "alle Marokkanen terug naar Istanbul", is ook een vorm van massa-immigratie. :P
Alhoewel satirisch, niet onwaar en geeft een probleem aan.
pi_177922063
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 00:35 schreef V1z0R het volgende:

[..]

Denk dat veel racisten zijn voor de stelling "alle Marokkanen terug naar Istanbul", is ook een vorm van massa-immigratie. :P
Alhoewel satirisch, niet onwaar en geeft een probleem aan.
Vanuit ons perspectief is dat natuurlijk massa-emigratie. Maar goed ik denk inderdaad niet dat dat nou haalbaar is.
pi_177922116
quote:
1s.gif Op maandag 19 maart 2018 00:45 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Vanuit ons perspectief is dat natuurlijk massa-emigratie. Maar goed ik denk inderdaad niet dat dat nou haalbaar is.
Is ook niet haalbaar. Er zijn in Deventer meerdere zaken met precies hetzelfde menu, 1x raden of je dezelfde bezorger krijgt wanneer je bestelt bij alle <hoeveel het nu is>. :')
Sorry maar 5x zelfde bezorger gehad in dezelfde week bij vijf andere tenten iets besteld te hebben omdat we ze allemaal wilden proberen.
pi_177922252
quote:
10s.gif Op zondag 18 maart 2018 12:42 schreef xpompompomx het volgende:
Wat een debiele redenaties man.
Wat is daar debiel aan mijn redenaties ?
In jou ultieme streven om te "deugen" ben jij een warm pleitbezorger van de multiculturele samenleving, massaimmigratie van kansloze economische migranten uit MiddenOosten en Afrika en van de islam.
Allemaal zaken die Nederland vele tientallen miljarden hebben gekost en niets hebben bijgedragen aan Nederland.

Mensen en partijen die kritiek hebben op bovengenoemde zaken worden onmiddelijk neergesabeld door je
en weggezet als racist, nazi, fascist etc.

Hoe moet ik jou posts anders interpreteren als een hekel aan Nederland, Nederlanders en blanken ? :? [/quote]
quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2018 14:33 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
randdebiel. Of heb je ipv beperkt rationeel vermogen een psychiatrische aandoening?
Nu ben ik ineens de randdebiel en heb ik een psychiatrische aandoening ?

Ik hoor niet bij het hatersclubje die al 125 delen lang onzin, leugens en laster verspreid over een marginaal partijtje met slechts 2 kamerleden.
Met eindeloos uitpluizen van soundbites, interviews van vaak vele jaren geleden, "guilt by association" of godbetert een roman wat Baudet heeft geschreven 8)7
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:01 schreef Jigzoz het volgende:
Zal wel. Maar als het hem op de man af gevraagd wordt, dan vertikt ie het om antwoord te geven, terwijl hij wel om de haverklap minstens dubieuze stellingen de wereld in helpt.
Begin je waar over dat gelul ? 8)7
Wat wil je nou ?
Volgens mij ben jij pas tevreden als Baudet zegt "ik ben een racist"
Is dat waar het bij jou alles om draait ?
quote:
Komt daar nog dat zuiver racistische gelul van die Ramautarsing bij, waar Baudet geen afstand van wil nemen en daarna nog eens de opmerking van Hiddema dat die rassentheorieën van Ramautarsing wetenschappelijk bewezen feiten zijn.
:? Hiddema bedoelde toch gewoon die mooie lijstjes met gemiddelde IQ resultaten per land ?
Die is niet bij alle landen keurig 100 hoor :{w
Of wil jij die resultaten en data ontkennen ?
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:08 schreef Jigzoz het volgende:Hiddema stelt dat wetenschappelijk bewezen is dat zwarten dommer zijn dan blanken. En dan vind jij de verklaring 'we zijn niet racistisch' ruim voldoende?
Nou ja, goed. Voor de FvD-aanhang is dat blijkbaar genoeg. Wat mij betreft is het niet eens een poging tot antwoord.
Voor jouw bestaat blijkbaar je hele leven uit op zoek gaan naar racisme, ras, vermeende racistische dingen etc
"Is een huidskleurige BH racistisch omdat deze beige en niet bruin is ?" 8)7
In elke zin of uitspraak kan volgens jou wel iets racistisch schuilen, helemaal als die verfoeide blanken iets zeggen.

Maar de meeste mensen interesseert dat allemaal niet zo, en worden knap geirriteerd als ze onterecht van racisme worden beschuldigd.
Maar dat vind jij natuurlijk heel erg raar :O
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:13 schreef Jigzoz het volgende:
*de opmerkingen van Baudet over het blank willen houden van Nederland,
*over de homeopathische verdunning van 'de Nederlander'
*en over wat hij noemt vijandige elementen die we Nederland actief aan het binnenhalen zouden zijn.

Kunnen we lang over welles/nietesen, maar wat mij betreft is simpelweg even een keer zeggen dat je geen racist bent dan niet eens een begin van een verklaring.
Dus ook de 3 bovenstaande zaken vind jij al racistisch ? 8)7
Ja, dan zijn we klaar natuurlijk........
Wat is daar in hemelsnaam racistisch aan ?

*de opmerkingen van Baudet over het blank willen houden van Nederland:
Ja, ik weet niet of je het gemist hebt, maar Nederland is historisch gezien (duizenden jaren) nu eenmaal een blank land
:{w
Pas in de laatste 70 jaar is daar verandering gekomen omdat de immigratie van niet westerse immigranten werd aangezwengeld door de overheid.
Dat je je eigen land wat historisch blank is, ook graag blank wilt houden, tja ik zie daar geen racisme in.

*over de homeopathische verdunning van 'de Nederlander'
Ja, wat is daar racistisch aan ?
Als het percentage niet westerse migranten langzaam aan groter wordt, en een steeds groter deel van de bevolking gaat uitmaken (door overheidsbeleid), dan kun je stellen dat de Nederlander homeopatisch verdund wordt.
Nogmaals, wat is hier racistisch aan ?

*en over wat hij noemt vijandige elementen die we Nederland actief aan het binnenhalen zouden zijn.
Ook dat klopt, in de migrantenstroom zitten vele vijandige elementen.
Ten eerste natuurlijk al de jihadisten, oorlogsmisdadigers en ander radicaal tuig, waar zo goed als niet gescreend wordt, dat zijn zeer zeker vijandige elementen.
Maar ook de "gewone" niet-westerse migrant heeft vaak (religeuze of culturele) normen en waarden die niet bepaald stroken met hoe wij in Nederland met elkaar om wensen te gaan.

Of bijvoorbeeld de Turken bij wie het hart ook na 50 jaar in Nederland nog steeds meer bij Turkije dan bij Nederland ligt.
Turkse politici komen bij verkiezingen in Turkije campagne voeren in Nederland en Duitsland 8)7
Tegenwoordig hebben ze zelfs hun eigen conservatieve Turkse partij (DENK) die je wat mij betreft toch echt wel als vijandige elementen kunt bestempelen.
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:14 schreef Jigzoz het volgende:
Ik maak me er niet druk om. Ik vind de constatering dat FvD racistisch is helemaal niet zo schokkend.
Ik vind het raar dat de aanhang daar niet gewoon voor uitkomt.
Voor jou is die constatering niet zo schokkend omdat jij om de 2 zinnen het woord racisme wel een keer gebruikt, en gebleekt toiletpapier nog racistisch vindt omdat het witter is dan gerecycled papier.
"Normale mensen" vinden niet zo snel iets racistisch, en kwalificeren zich dus ook niet als racist......

Maar dat de je politieke zelfmoord pleegt als je als politicus racist bent, dan dringt niet echt tot je door.
Voor een politicus kan het ook wel letterlijk zelfmoord zijn als hij door tegenstanders en vooral collega politici openlijk als racist bestempeld wordt, (nu komt de Pimwin :D ).
Er is vast wel een nuttige idioot te vinden die zich moreel verheven voelt en ermee wil afrekenen :(
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:32 schreef Jigzoz het volgende:
Ik geloof best dat jullie een heel andere definitie van racisme hebben dan ik.
:D _O- No shit Sherlock.
Jij hebt vermoedelijk een andere definitie van racisme dan 99% van Nederland.

Doe ons eens een lol, een geef eens jouw definitie van racisme ?
Eens kijken hoe die overeenkomt met definitie in bijvoorbeeld de Van Dale.
pi_177922286
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 17:11 schreef Molurus het volgende:
Ja, net zoals die demonstranten bij AZCs indertijd... ook geen racisten. Die kwamen gewoon op voor onze vrouwen, onze homo's en onze lesbiennes.

Zo lief. :D
Waarom zouden dat racisten zijn ?

Voor jou is dat werkelijk de enigste reden waarom die mensen er tegen zouden zijn geweest ?
Je denk niet dat ze ook volkomen legitieme en terechte zorgen hadden ?

Goed, de manier waarop de demonstraties en protesten verliepen was niet bepaald fraai te noemen, maar dat had de lokale politiek toch echt zelf in de hand.....
Beslissingen die er snel doorheen gedrukt werden, inspraak of informatieavonden terwijl de komst van een AZC al een voldongen feit was, een totaal gebrek aan draagvlak bij de burgers en dat niet erkennen als bestuurfers, AZC,s vrijwel alleen in de "armere volksbuurten" etc etc
Wat had je dan verwacht ? Dat die burgers zich allemaal maar zo lieten naaien door de bestuurders ?

Je moet blijkbaar in dit land soms voor jezelf opkomen anders wordt er over je heen gewalst door de plaatselijke bestuurders.
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 20:34 schreef Molurus het volgende:
Ik vraag het mij echt af he... vind je het nu echt vreemd dat een partij die - zoals je zelf zegt - "massa-immigratie aan de kaak stelt", wiens leider spreekt over "een homeopathische verdunning van het Nederlandse volk", wordt verdacht van racistische denkbeelden?

Of doe je gewoon alsof je dat vreemd vindt?
Zoals ik mijn eerdere post ook al melde, ja ik vind het heel erg vreemd dat je zaken als "massa-immigratie aan de kaak stelt", wiens leider spreekt over "een homeopathische verdunning van het Nederlandse volk", racisme vindt ?

Geef eens een definitie van racisme waaruit moet blijken dat die uitspraken racistisch zijn ?
pi_177922326
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 00:58 schreef V1z0R het volgende:

[..]

Is ook niet haalbaar. Er zijn in Deventer meerdere zaken met precies hetzelfde menu, 1x raden of je dezelfde bezorger krijgt wanneer je bestelt bij alle <hoeveel het nu is>. :')
Sorry maar 5x zelfde bezorger gehad in dezelfde week bij vijf andere tenten iets besteld te hebben omdat we ze allemaal wilden proberen.
Dusss... antwoord geven op de vraag is lastig zeker. Ik ga nooit iets bestellen in Deventer maar anders had het relevant geweest hoor.

Iemand anders?
pi_177922347
Is het FvD als partij zelf racistisch? Graag moties, beleidspunten of citaten uit het partijprogramma in dat geval?

Stel dat massaimmigratie een probleem is, is degene die dat aankaart dan alsnog een racist?
pi_177925514
quote:
1s.gif Op maandag 19 maart 2018 01:31 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Wat is daar debiel aan mijn redenaties ?
In jou ultieme streven om te "deugen" ben jij een warm pleitbezorger van de multiculturele samenleving, massaimmigratie van kansloze economische migranten uit MiddenOosten en Afrika en van de islam.
Allemaal zaken die Nederland vele tientallen miljarden hebben gekost en niets hebben bijgedragen aan Nederland.

Mensen en partijen die kritiek hebben op bovengenoemde zaken worden onmiddelijk neergesabeld door je
en weggezet als racist, nazi, fascist etc.

Hoe moet ik jou posts anders interpreteren als een hekel aan Nederland, Nederlanders en blanken ? :?
[/quote]

Je argumenten zijn, voor zover je het al argumenten kan noemen, gewoon totale uit de duim gezogen onzin. Ga maar lekker iemand anders proberen te framen met je aids.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  maandag 19 maart 2018 @ 11:04:40 #124
167383 Molurus
the talking snake
pi_177927410
quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2018 21:56 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Ja, dat vind ik oprecht vreemd.
Dat lijkt me dan behoorlijk naïef, maar goed.

quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2018 21:56 schreef Mr.Major het volgende:

Stel he, stel, dat massaimmigratie een probleem is -want daarin verschillen jij en ik van mening, dan is diegene alsnog een racist?
Als je je hypothese dat dat een probleem is koppelt aan cultuur en etniciteit dan ben je inderdaad een racist. Overigens niet alleen volgens mij, maar ook volgens de Nederlandse wet.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
pi_177927963
quote:
14s.gif Op maandag 19 maart 2018 11:27 schreef Molurus het volgende:

[..]

Exact.

En voor alle duidelijkheid (voor de FvD'ers hier): de wetenschap zegt hier helemaal niets over.
Deze vraag is irrelevant, dat heb ik al uitgelegd. De reden voor hun lagere intelligentie is niet noodzakelijk voor het effect op beleidsvoering.

quote:
Het enige dat men heeft zijn statistiekjes. En die zijn op zichzelf compleet oninteressant. Sterker nog: er zouden dikke vette vraagtekens moeten worden gezet bij pogingen om IQ te correleren aan huidskleur.
Statistiek is ontzettend interessant voor politieke bestuursorganen die beleid moeten voeren dat ten gunste gaat van 17 miljoen mensen. Dat is altijd statistiek.
  maandag 19 maart 2018 @ 11:39:49 #126
167383 Molurus
the talking snake
pi_177928007
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 11:37 schreef JaJammerJan het volgende:

[..]

Deze vraag is irrelevant, dat heb ik al uitgelegd. De reden voor hun lagere intelligentie is niet noodzakelijk voor het effect op beleidsvoering.
Als je mensen beoordeelt op basis van statistieken van arbitrair gekozen groepen waartoe ze behoren is dat wel degelijk relevant. Dat is namelijk compleet verwerpelijk om precies dezelfde reden dat racisme verwerpelijk is.

Maar goed, ik kreeg al eerder het gevoel dat jij eenvoudig niet begrijpt waarom racisme verkeerd is.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
pi_177928156
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 11:35 schreef JaJammerJan het volgende:

[..]

Dat zijn de vragen die je erna kunt stellen inderdaad, maar irrelevant voor een hoop zaken. Want of ze nou dommer zijn doordat ze een bepaalde soort fruit eten in Afrika, of omdat ze geen goed onderwijs gehad hebben. De consequentie is dat met hun lagere gemiddelde intelligentie gemiddeld minder bij kunnen dragen aan de economie in het westen. En dat zou consequenties moeten hebben voor het immigratiebeleid dat je gaat voeren en ook andere wetgeving.
Me dunkt dat het van belang is. Op basis van een correlatie kun jr geen beleid maken. Als jr een causaliteit hebt, zou kan dat wel. Dan kun je namelijk de oorzaak aanpakken (tenzij je dat niet wil, maar daar ga ik even niet van uit.
pi_177928168
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 11:39 schreef Molurus het volgende:

[..]

Als je mensen beoordeelt op basis van statistieken van arbitrair gekozen groepen waartoe ze behoren is dat wel degelijk relevant. Dat is namelijk compleet verwerpelijk om precies dezelfde reden dat racisme verwerpelijk is.

Maar goed, ik kreeg al eerder het gevoel dat jij eenvoudig niet begrijpt waarom racisme verkeerd is.
:') Mensen zijn nou eenmaal niet gelijk en er zijn verschillen tussen rassen. Noem het racisme of geef het een ander naampje. Leuk voor je, maar de realiteit blijft hetzelfde.
pi_177928184
quote:
1s.gif Op maandag 19 maart 2018 11:47 schreef Degodvader het volgende:

[..]

Me dunkt dat het van belang is. Op basis van een correlatie kun jr geen beleid maken. Als jr een causaliteit hebt, zou kan dat wel. Dan kun je namelijk de oorzaak aanpakken (tenzij je dat niet wil, maar daar ga ik even niet van uit.
De oorzaak hoeft niet aangepakt te worden, alleen de consequenties zijn van belang. Waarom zou Nederland op moeten draaien voor bijvoorbeeld het verbeteren van het onderwijs in Afrika? Dat is niet in ons belang.
pi_177928271
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 11:48 schreef JaJammerJan het volgende:

[..]

De oorzaak hoeft niet aangepakt te worden, alleen de consequenties zijn van belang. Waarom zou Nederland op moeten draaien voor bijvoorbeeld het verbeteren van het onderwijs in Afrika? Dat is niet in ons belang.
Punt is natuurlijk dat wij hier de consequenties hebben, aangezien er nogal wat zwarten zijn met een Nederlands paspoort. Vandaar lijkt het me nogal zinvol om de oorzaak te pakken te krijgen, zodat je er iets aan kan doen. Ik zeg overigens helemaal niet dat Nederland het onderwijs in Afrika moet verbeteren, dat maak jij er van.
  maandag 19 maart 2018 @ 11:59:21 #131
167383 Molurus
the talking snake
pi_177928427
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 11:46 schreef JaJammerJan het volgende:

[..]

Bron voor het feit dat FvD'ers dommer zijn? En wat is het nu van deze informatie?
Deze informatie is exact even nutteloos als correlaties tussen huidskleur en intelligentie.

quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 11:46 schreef JaJammerJan het volgende:

Het nut van zwarten zien als dommer is het stoppen van massa-immigratie en het vernietigen van dit land door economisch onproductieve mensen te importeren. Lijkt mij een goed streven.
Gelukkig is Baudet nog zo intelligent om te ontkennen dat hij maatregelen wil nemen die zijn gebaseerd op huidskleur. Kennelijk ben jij iets minder snugger.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
  maandag 19 maart 2018 @ 12:00:20 #132
167383 Molurus
the talking snake
pi_177928456
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 11:47 schreef JaJammerJan het volgende:

[..]

:') Mensen zijn nou eenmaal niet gelijk en er zijn verschillen tussen rassen.
Rassen bestaan in biologische zin helemaal niet. Het is puur een cultureel label.

https://www.scientificame(...)ct-scientists-argue/

Dat jij graag ras ziet als een oorzaak van meer/minder intelligentie zegt meer over jouw intelligentie dan over de intelligentie van mensen met een kleurtje.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
  maandag 19 maart 2018 @ 12:05:40 #133
167383 Molurus
the talking snake
pi_177928571
quote:
1s.gif Op maandag 19 maart 2018 11:52 schreef Degodvader het volgende:

[..]

Vandaar lijkt het me nogal zinvol om de oorzaak te pakken te krijgen, zodat je er iets aan kan doen.
Deze vraag is vrees ik ongeveer net zo complex als pogingen om het weer op 18 juli 2022 te voorspellen. Het lijkt me best aardig om factoren die van invloed zijn op intelligentie in kaart te brengen, maar dat zijn er ongelofelijk veel.

Bovendien kun je je afvragen of IQ nu werkelijk zo belangrijk is. Het is zeker niet de enige factor die mensen meer of minder waardevol maakt. Bovendien kun je vraagtekens zetten bij het idee dat "waarde voor de maatschappij" een goed criterium is bij het beoordelen van aanvragen voor verblijfsvergunningen. Moeten we een vluchteling die vreest voor zijn of haar leven weigeren als blijkt dat de "waarde voor onze maatschappij" beperkt is?

Het is allemaal niet zo eenvoudig.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
pi_177928603
quote:
2s.gif Op maandag 19 maart 2018 09:36 schreef xpompompomx het volgende:
Je argumenten zijn, voor zover je het al argumenten kan noemen, gewoon totale uit de duim gezogen onzin.
Zo makkelijk kom je er niet mee weg.
Leg uit waarom mijn argumenten totaal uit de duim gezogen zijn ?
quote:
Ga maar lekker iemand anders proberen te framen met je aids.
Ik frame helemaal niemand, het is gewoon een logische conclusie na al jouw posts

Maar misschien heb ik je verkeerd ingeschat......
Wat zijn dan jouw standpunten ten opzichte van massa-immigratie en de islam ?
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 11:04 schreef Molurus het volgende:
Als je je hypothese dat dat een probleem is koppelt aan cultuur en etniciteit dan ben je inderdaad een racist.
Dus als je stelt dat massaimmigratie een probleem is, en dat koppelt aan cultuur en etnicitiet, dan ben je volgens jou een racist ? 8)7
Leg uit hoe dat past in de definitie van racisme ?

Geen wonder dat alle linksgekkie`s het zo vaak over racisme hebben als dit ook al racisme wordt genoemd _O-
quote:
Overigens niet alleen volgens mij, maar ook volgens de Nederlandse wet.
En waar staat dit in de wet ?
Graag meer tekst en uitleg O-)

[ Bericht 1% gewijzigd door bluemoon23 op 19-03-2018 12:23:06 ]
  maandag 19 maart 2018 @ 12:10:47 #135
167383 Molurus
the talking snake
pi_177928691
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 12:07 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Dus als je stelt dat massaimmigratie een probleem is, en dat koppelt aan cultuur en etnicitiet, dan ben je volgens jou een racist ? 8)7
Leg uit hoe dat past in de definitie van racisme ?
Goed gelezen van je. Zie wetgeving inzake racisme.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
pi_177928920
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 11:59 schreef Molurus het volgende:

[..]

Deze informatie is exact even nutteloos als correlaties tussen huidskleur en intelligentie.

[..]

Gelukkig is Baudet nog zo intelligent om te ontkennen dat hij maatregelen wil nemen die zijn gebaseerd op huidskleur. Kennelijk ben jij iets minder snugger.
Mijn carriëre hang niet af van of een aantal zeikerds mij een racist vinden of niet, dus ik hoef niet op mijn woorden te letten.
pi_177928983
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 11:35 schreef JaJammerJan het volgende:
De consequentie is dat met hun lagere gemiddelde intelligentie gemiddeld minder bij kunnen dragen aan de economie in het westen. En dat zou consequenties moeten hebben voor het immigratiebeleid dat je gaat voeren en ook andere wetgeving.
Precies, massaal Eritreers en Somaliers importeren met een IQ van 70 kost Nederland gewoon klauwen met geld.
We hebben niets aan de lui.
En misschien dat je de nakomelingen van die Eritreers wel op een IQ van 100 kan krijgen als ze van kinds af aan mee draaien in de maatschappij en het onderwijs.
Maar de ouders daarvan hebben dan al een vermogen aan uitkeringen gekost.....

quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 11:39 schreef Molurus het volgende:
Als je mensen beoordeelt op basis van statistieken van arbitrair gekozen groepen waartoe ze behoren is dat wel degelijk relevant. Dat is namelijk compleet verwerpelijk om precies dezelfde reden dat racisme verwerpelijk is.
Dat is helemaal niet verwerpelijk, dat is efficient beleid....
quote:
Maar goed, ik kreeg al eerder het gevoel dat jij eenvoudig niet begrijpt waarom racisme verkeerd is.
Ik krijg eerder het gevoel dat jij niet snapt dat overal racisme in zien ons niet vooruit helpt.
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 12:00 schreef Molurus het volgende:
Rassen bestaan in biologische zin helemaal niet. Het is puur een cultureel label.

https://www.scientificame(...)ct-scientists-argue/
Het feit dat dit hele "race is a social construct" een ding is geworden, dat is eigenlijk een social construct
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 12:05 schreef Molurus het volgende:
Bovendien kun je je afvragen of IQ nu werkelijk zo belangrijk is. Het is zeker niet de enige factor die mensen meer of minder waardevol maakt.
Dat klopt, ook mensen met een lager inkomen kunnen succesvol zijn en een goedlopend bedrijf hebben.
Maar als een zeer groot percentage van de migranten uit landen als Eritrea en Somalie na vele jaren in Nederland nog een uitkering heeft, dan zijn die natuurlijk niet waardevol.
quote:
Bovendien kun je vraagtekens zetten bij het idee dat "waarde voor de maatschappij" een goed criterium is bij het beoordelen van aanvragen voor verblijfsvergunningen. Moeten we een vluchteling die vreest voor zijn of haar leven weigeren als blijkt dat de "waarde voor onze maatschappij" beperkt is?
Kort antwoord: Ja

Ook jij weet heel goed dat voor geen enkele vluchteling Nederland het enigste land is waar ze terechtkunnen, en al helemaal niet bij mensen uit landen van 5000/6000 km verderop.
Ze komen naar Nederland in plaats van naar een ander land om 1 reden: geld
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 12:10 schreef Molurus het volgende:
Goed gelezen van je. Zie wetgeving inzake racisme.
Dat is geen antwoord, en dat weet je zelf ook heel goed :{w

Je maakt jezelf er heel makkelijk vanaf door zowat alles racisme te noemen, maar laat eens zien waar jij interpretatie van de wet dan exact staat ?
pi_177929002
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 12:05 schreef Molurus het volgende:

[..]

Deze vraag is vrees ik ongeveer net zo complex als pogingen om het weer op 18 juli 2022 te voorspellen. Het lijkt me best aardig om factoren die van invloed zijn op intelligentie in kaart te brengen, maar dat zijn er ongelofelijk veel.

Bovendien kun je je afvragen of IQ nu werkelijk zo belangrijk is. Het is zeker niet de enige factor die mensen meer of minder waardevol maakt. Bovendien kun je vraagtekens zetten bij het idee dat "waarde voor de maatschappij" een goed criterium is bij het beoordelen van aanvragen voor verblijfsvergunningen. Moeten we een vluchteling die vreest voor zijn of haar leven weigeren als blijkt dat de "waarde voor onze maatschappij" beperkt is?

Het is allemaal niet zo eenvoudig.
Op emotie inspelen is zwak. Die 'vluchtelingen' die hier komen, hebben genoeg mogelijkheden om veilig te leven, zelfs binnen Syrië zelf of waar ze ook vandaan komen.

En wanneer ze dan uiteindelijk hier zijn, bieden we ze geen veiligheid maar een leven met een westers welvaartsniveau waar de belastingbetaler voor op kan draaien.
pi_177929357
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 11:04 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dat lijkt me dan behoorlijk naïef, maar goed.

[..]

Als je je hypothese dat dat een probleem is koppelt aan cultuur en etniciteit dan ben je inderdaad een racist. Overigens niet alleen volgens mij, maar ook volgens de Nederlandse wet.
Als je immigratie koppelt aan cultuur ben je een racist? Nou nee hoor. Wie koppelt het aan etniciteit? Niemand in de politiek in ieder geval, hoewel dat het pro-immigratie kamp wel goed uit zou komen natuurlijk.

Helaas heeft natuurlijk een bepaald land zowel een bepaalde cultuur als een bepaalde etniciteit, waardoor ook etniciteit en cultuur met elkaar verbonden zijn. Als mensen van "arabische etniciteit" 20 jaar in Duitsland hebben gewoond en zijn ingeburgerd, en daarna emigreren naar Nederland, worden er geen additionele moeilijkheden verwacht tov een etnische duitser.

Dat kan je ook verifieren, doordat er ook mensen met die zogenaamd verkeerde etniciteit goed integreren, en bijv. doordat Baudet wel andere minderheden uit diezelfde landen zou willen opvangen. Eigenlijk is het enige wat hij wil meer controle.

Het heeft dus niets met racisme te maken.
pi_177930296
quote:
1s.gif Op maandag 19 maart 2018 01:57 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Dusss... antwoord geven op de vraag is lastig zeker. Ik ga nooit iets bestellen in Deventer maar anders had het relevant geweest hoor.

Iemand anders?
Ik denk inderdaad dat antwoord geven op de vraag lastig is.
pi_177930520
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 11:20 schreef JaJammerJan het volgende:
De feiten zijn dat zwarten gemiddeld dommer zijn dan blanken.

Je hebt nu 2 keuzes:

1)De realiteit onder ogen zien, dan ben je een racist.
2)Je kop in het zand steken en de realiteit ontkennen. Dan ben je goed bezig.
Leuk geprobeerd, alleen zie je het probleem niet.

Zwarte mensen kunnen gemiddeld genomen best dommer zijn als blanke mensen maar de huidskleur heeft daar geen invloed op. Het is slechts een statistisch gegeven. Derhalve heeft het ook 0 meerwaarde om het zo te benoemen; als je het zo benoemt insinueer je eigenlijk dat die huidskleur wel van invloed is.

Dat is nou juist het probleem.

[ Bericht 0% gewijzigd door Gohf046 op 19-03-2018 13:58:14 ]
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_177931110
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 12:05 schreef Molurus het volgende:

[..]

Deze vraag is vrees ik ongeveer net zo complex als pogingen om het weer op 18 juli 2022 te voorspellen. Het lijkt me best aardig om factoren die van invloed zijn op intelligentie in kaart te brengen, maar dat zijn er ongelofelijk veel.

Bovendien kun je je afvragen of IQ nu werkelijk zo belangrijk is. Het is zeker niet de enige factor die mensen meer of minder waardevol maakt. Bovendien kun je vraagtekens zetten bij het idee dat "waarde voor de maatschappij" een goed criterium is bij het beoordelen van aanvragen voor verblijfsvergunningen. Moeten we een vluchteling die vreest voor zijn of haar leven weigeren als blijkt dat de "waarde voor onze maatschappij" beperkt is?

Het is allemaal niet zo eenvoudig.
Natuurlijk is het een moeilijk te beantwoorden vraag, maar het is wel de juíste vraag, in tegenstelling tot het aanstippen van wen correlatie tussen kleur en IQ, om daar dan vervolgens beleid op te maken.
pi_177931308
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 13:23 schreef V1z0R het volgende:

[..]

Ik denk inderdaad dat antwoord geven op de vraag lastig is.
ok
pi_177931411
quote:
1s.gif Op maandag 19 maart 2018 13:31 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Leuk geprobeerd, alleen zie je het probleem niet.

Zwarte mensen kunnen gemiddeld genomen best dommer zijn als blanke mensen maar de huidskleur heeft daar geen invloed op. Het is slechts een statistisch gegeven. Derhalve heeft het ook 0 meerwaarde om het zo te benoemen; als je het zo benoemt insinueer je eigenlijk dat die huidskleur wel van invloed is.

Dat is nou juist het probleem.
Fair point. Maar als er mensen zijn die roepen: we moeten een vrouwen of allochtonenquotum gaan hanteren want er is discriminatie want niet 50% vrouw of niet X% allochtoon gelijk aan de verdeling in de bevolking.

Dán, is het wel goed als er iemand is die zegt: hoho: vrouwen willen liever parttime werken, vrouwen willen liever het gezin onderhouden, dus die 50% ga je nooit halen zonder op kwaliteit in te leveren.

Dan hoef je dat toch niet gelijk zo te spinnen dat Yernaz zou zeggen: oh nou dan ga je maar gelijk vrouwen weigeren om te komen solliciteren, die willen toch allemaal parttime werken. Hetzelfde geldt voor allochtonen. Yernaz zegt niet: laat ze vooral niet komen solliciteren. Hij zegt: als er verschillen zijn, hoeft dat niet per se door discriminatie te komen.

Dat kan iedereen nagaan: hij geeft namelijk aan: als je die mensen links laat liggen terwijl er geen verschillen zijn, schaad je je eigen bedrijf door niet de beste mensen aan te nemen, én dan is er een gigantische bron van arbeidskrachten waaruit men kan putten.

Nee, hij nuanceert de discussie dat een quotum -feitelijk discriminatie- noodzakelijk is. Dat lijkt me zeer wenselijk

Als je daar dan geen afstand van neemt, ben je een racist. Het moet toch niet gekker worden. Omgekeerde wereld. Logisch dus dat Baudet zegt: flikker maar op met jullie gejank, en dus alle verwijten maar op de koop toe neemt.

Hij had ook opportunistisch zijn partijgenoot voor de trein kunnen gooien, in een poging de partij uit de wind te halen. Ik ben blij dat hij dat niet deed. Opkomen voor je ideeën, en je partijgenoten zolang er niks verkeerd gaat, dat is wat er wordt verwacht van een fractievoorzitter.

Hoewel het dus verkeerd over kan komen, is het niet zo bedoeld en zeker niet vanuit een racistisch motief. Baudet gaat er dus ook geen afstand van nemen want dan zou hij Yernaz veroordelen voor iets dat hij nooit zo gezegd heeft, maar hem door anderen in de mond wordt gelegd.

[ Bericht 5% gewijzigd door Mr.Major op 19-03-2018 14:15:07 ]
pi_177931748
quote:
1s.gif Op maandag 19 maart 2018 14:00 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

ok
Veel denkwerk voor me nodig want ik moet m'n positie bepalen. Ik ga niet over een nacht ijs (en dan lieg ik, ben die sukkel geweest)
pi_177931872
Slapen want dit slaat nergens op in deel te nemen
pi_177932097
quote:
1s.gif Op maandag 19 maart 2018 14:03 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Fair point. Maar als er mensen zijn die roepen: we moeten een vrouwen of allochtonenquotum gaan hanteren want er is discriminatie want niet 50% vrouw of niet X% allochtoon gelijk aan de verdeling in de bevolking.

Dán, is het wel goed als er iemand is die zegt: hoho: vrouwen willen liever parttime werken, vrouwen willen liever het gezin onderhouden, dus die 50% ga je nooit halen zonder op kwaliteit in te leveren.

Dan hoef je dat toch niet gelijk zo te spinnen dat Yernaz zou zeggen: oh nou dan ga je maar gelijk vrouwen weigeren om te komen solliciteren, die willen toch allemaal parttime werken. Hetzelfde geldt voor allochtonen. Yernaz zegt niet: laat ze vooral niet komen solliciteren. Hij zegt: als er verschillen zijn, hoeft dat niet per se door discriminatie te komen.

Dat kan iedereen nagaan: hij geeft namelijk aan: als je die mensen links laat liggen terwijl er geen verschillen zijn, schaad je je eigen bedrijf door niet de beste mensen aan te nemen, én dan is er een gigantische bron van arbeidskrachten waaruit men kan putten.

Nee, hij nuanceert de discussie dat een quotum -feitelijk discriminatie- noodzakelijk is. Dat lijkt me zeer wenselijk

Als je daar dan geen afstand van neemt, ben je een racist. Het moet toch niet gekker worden. Omgekeerde wereld. Logisch dus dat Baudet zegt: flikker maar op met jullie gejank, en dus alle verwijten maar op de koop toe neemt.

Hij had ook opportunistisch zijn partijgenoot voor de trein kunnen gooien, in een poging de partij uit de wind te halen. Ik ben blij dat hij dat niet deed. Opkomen voor je ideeën, en je partijgenoten zolang er niks verkeerd gaat, dat is wat er wordt verwacht van een fractievoorzitter.

Hoewel het dus verkeerd over kan komen, is het niet zo bedoeld en zeker niet vanuit een racistisch motief. Baudet gaat er dus ook geen afstand van nemen want dan zou hij Yernaz veroordelen voor iets dat hij nooit zo gezegd heeft, maar hem door anderen in de mond wordt gelegd.
Ik ben sowieso geen voorstander van quota. Stel je voor dat je een bepaalde positie krijgt omdat ze toevallig nog een vrouw of iemand met een buitenlandse achternaam nodig hebben. Dan voel je je ook niet serieus genomen denk ik.

Ik denk overigens ook helemaal niet dat Yernaz het racistisch bedoelde. Maar hij was ook weer niet vies van een provocatie dus denk wel dat ie misschien bewust bepaalde zaken niet heeft ingevuld wat natuurlijk wel een hoop mensen getriggerd heeft.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_177932401
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 14:16 schreef V1z0R het volgende:
Slapen want dit slaat nergens op in deel te nemen
Ik volg je niet meer maar kan aan mij liggen
pi_177933776
quote:
1s.gif Op maandag 19 maart 2018 14:31 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Ik volg je niet meer maar kan aan mij liggen
Mijn fout.
Die hele discussie is nogal zinloos..

Je gaat hem toch niet overreden.
  maandag 19 maart 2018 @ 16:09:11 #150
167383 Molurus
the talking snake
pi_177934997
quote:
1s.gif Op maandag 19 maart 2018 13:51 schreef Degodvader het volgende:

[..]

Natuurlijk is het een moeilijk te beantwoorden vraag, maar het is wel de juíste vraag, in tegenstelling tot het aanstippen van wen correlatie tussen kleur en IQ, om daar dan vervolgens beleid op te maken.
Als het idee is om daar beleid op te baseren dan lijkt deze vraag me in geen enkele vorm zinvol, als ik eerlijk ben.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
pi_177935258
quote:
1s.gif Op maandag 19 maart 2018 14:23 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Ik ben sowieso geen voorstander van quota. Stel je voor dat je een bepaalde positie krijgt omdat ze toevallig nog een vrouw of iemand met een buitenlandse achternaam nodig hebben. Dan voel je je ook niet serieus genomen denk ik.

Ik denk overigens ook helemaal niet dat Yernaz het racistisch bedoelde. Maar hij was ook weer niet vies van een provocatie dus denk wel dat ie misschien bewust bepaalde zaken niet heeft ingevuld wat natuurlijk wel een hoop mensen getriggerd heeft.
Ik denk zelf dat ie zich van geen kwaad bewust was, onze enige lolbertarier. Dat an sich is natuurlijk wel een probleem als je volksvertegenwoordiger bent.
pi_177935391
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 12:05 schreef Molurus het volgende:

[..]

Deze vraag is vrees ik ongeveer net zo complex als pogingen om het weer op 18 juli 2022 te voorspellen. Het lijkt me best aardig om factoren die van invloed zijn op intelligentie in kaart te brengen, maar dat zijn er ongelofelijk veel.

Bovendien kun je je afvragen of IQ nu werkelijk zo belangrijk is. Het is zeker niet de enige factor die mensen meer of minder waardevol maakt.
Het ging dan ook om de vraag of de achterstandspositie op de arbeidsmarkt uitsluitend door discriminatie kwam. Ramautarsing gaf aan dat ook een meerdere generaties oud netwerk meespeelt en dat het om IQ zou draaien en je dan niet zomaar een evenredige verdeling krijgt.

quote:
Bovendien kun je vraagtekens zetten bij het idee dat "waarde voor de maatschappij" een goed criterium is bij het beoordelen van aanvragen voor verblijfsvergunningen. Moeten we een vluchteling die vreest voor zijn of haar leven weigeren als blijkt dat de "waarde voor onze maatschappij" beperkt is?

Het is allemaal niet zo eenvoudig.
Eigenlijk is het wel eenvoudig. Als je vluchtelingenproblematiek wil gebruiken/misbruiken om je eigen land beter te maken voor de huidige burgers moet je de waarde voor onze maatschappij als criterium nemen. Als je uit humanitaire overwegingen vluchtelingen wil opvangen dan moet je ze opvangen, maar geen naturalisatie in het vooruitzicht stellen.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_177935535
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 16:29 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het ging dan ook om de vraag of de achterstandspositie op de arbeidsmarkt uitsluitend door discriminatie kwam. Ramautarsing gaf aan dat ook een meerdere generaties oud netwerk meespeelt en dat het om IQ zou draaien en je dan niet zomaar een evenredige verdeling krijgt.

[..]

Eigenlijk is het wel eenvoudig. Als je vluchtelingenproblematiek wil gebruiken/misbruiken om je eigen land beter te maken voor de huidige burgers moet je de waarde voor onze maatschappij als criterium nemen. Als je uit humanitaire overwegingen vluchtelingen wil opvangen dan moet je ze opvangen, maar geen naturalisatie in het vooruitzicht stellen.
Precies

Wat natuurlijk ook de reden is dat het juist de economisch rechtse partijen waren die immigratie wilden stimuleren. Toen waren de linkse partijen ook geen racisten. De economische argumenten die rechts aandroeg zijn niet waar gebleken, en emotionele argumentatie van pro-immigratie partijen heeft de overhand gekregen.
  maandag 19 maart 2018 @ 16:42:05 #154
167383 Molurus
the talking snake
pi_177935666
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 16:29 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Eigenlijk is het wel eenvoudig. Als je vluchtelingenproblematiek wil gebruiken/misbruiken om je eigen land beter te maken voor de huidige burgers moet je de waarde voor onze maatschappij als criterium nemen. Als je uit humanitaire overwegingen vluchtelingen wil opvangen dan moet je ze opvangen, maar geen naturalisatie in het vooruitzicht stellen.
Dit is niet het doel van het opvangen van oorlogsvluchtelingen. Dat is ook nooit het doel daarvan geweest.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
pi_177935782
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 16:42 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dit is niet het doel van het opvangen van oorlogsvluchtelingen. Dat is ook nooit het doel daarvan geweest.
Wel van immigratie natuurlijk. En technisch gezien zijn oorlogsvluchtelingen gewoon immigranten. Dat als totaal verschillend behandelen is niet terecht.

Ook wordt het vaak zat als argument aangedragen: immigratie is juist goed voor de economie. De opmerking was dan ook op zijn plaats.
  maandag 19 maart 2018 @ 16:51:42 #156
167383 Molurus
the talking snake
pi_177935883
quote:
1s.gif Op maandag 19 maart 2018 16:47 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Wel van immigratie natuurlijk.
Nee, ook niet.

In de jaren '60-'70 hebben we actief gastarbeiders geworven om onze beroepsbevolking aan te vullen. Dat wil niet zeggen dat immigratie vandaag de dag dat als doel heeft.

quote:
1s.gif Op maandag 19 maart 2018 16:47 schreef Mr.Major het volgende:

En technisch gezien zijn oorlogsvluchtelingen gewoon immigranten. Dat als totaal verschillend behandelen is niet terecht.
Jij wilt alleen mensen in nood helpen als jij er iets aan hebt? Lekker is dat. Persoonlijk vind ik dat nogal asociaal.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
pi_177936079
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 16:42 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dit is niet het doel van het opvangen van oorlogsvluchtelingen. Dat is ook nooit het doel daarvan geweest.
Waarom hangt er dan naturalisatie aan vast?
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  maandag 19 maart 2018 @ 17:03:31 #158
167383 Molurus
the talking snake
pi_177936117
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 17:01 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Waarom hangt er dan naturalisatie aan vast?
Omdat je mensen niet eindeloos kunt laten wachten op terugkeer.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
pi_177936155
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 16:51 schreef Molurus het volgende:

[..]

Nee, ook niet.

In de jaren '60-'70 hebben we actief gastarbeiders geworven om onze beroepsbevolking aan te vullen. Dat wil niet zeggen dat immigratie vandaag de dag dat als doel heeft.

[..]

Jij wilt alleen mensen in nood helpen als jij er iets aan hebt? Lekker is dat. Persoonlijk vind ik dat nogal asociaal.
Ook niet van niet. Het wordt zo vaak gezegd: we helpen die mensen én het is goed voor de economie. Zij doen banen die wij niet willen doen, het zijn doktoren. Ook niks mis mee, een theoretische winwin situatie.

Zucht, we zijn weer terug bij af hoor dames en heren :') _O- dat zeg ik helemaal niet. Uit mijn schrijven is dat ook niet af te leiden dus deze interpretatie kan alleen maar ontsproten zijn aan een totale miscalculatie van mijn motivaties. Het is juist tegenovergesteld: ik wil ze wel helpen, ook al heb ik er zelf niets aan. Alleen wil ik ze niet hier helpen en/want ben ik ook van mening dat we hen en hun land helemaal niet helpen door ze hierheen te halen.

Je blijft natuurlijk liever in je asociaalrechts frame zitten. Maar dat ligt aan jou.

[ Bericht 0% gewijzigd door Mr.Major op 19-03-2018 17:10:49 ]
pi_177936196
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 17:03 schreef Molurus het volgende:

[..]

Omdat je mensen niet eindeloos kunt laten wachten op terugkeer.
Veel Syriers gaan overigens alweer terug dus dat eindeloos valt ook allemaal mee. Het duurt vooral eindeloos lang omdat men eindeloos lang gaat onderzoeken of ze niet eindeloos lang moeten wachten als we ze terugsturen, wat trouwens tot zeer schrijnende situaties leidt.
  maandag 19 maart 2018 @ 17:22:21 #161
167383 Molurus
the talking snake
pi_177936475
quote:
1s.gif Op maandag 19 maart 2018 17:05 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Ook niet van niet. Het wordt zo vaak gezegd: we helpen die mensen én het is goed voor de economie. Zij doen banen die wij niet willen doen, het zijn doktoren. Ook niks mis mee, een theoretische winwin situatie.

Zucht, we zijn weer terug bij af hoor dames en heren :') _O- dat zeg ik helemaal niet. Uit mijn schrijven is dat ook niet af te leiden dus deze interpretatie kan alleen maar ontsproten zijn aan een totale miscalculatie van mijn motivaties. Het is juist tegenovergesteld: ik wil ze wel helpen, ook al heb ik er zelf niets aan. Alleen wil ik ze niet hier helpen en/want ben ik ook van mening dat we hen en hun land helemaal niet helpen door ze hierheen te halen.

Je blijft natuurlijk liever in je asociaalrechts frame zitten. Maar dat ligt aan jou.
Wat wil je dan eigenlijk wel doen?
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
pi_177936567
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 17:22 schreef Molurus het volgende:

[..]

Wat wil je dan eigenlijk wel doen?
Opvang in de regio en een hoger budget aan ontwikkelingssamenwerking. Direct uitgevoerd mede door de overheid en dus niet enkel door hulporganisaties. En wat we willen doen en in welke landen gewoon opnemen in verkiezingsprogramma's en vermaken tot kabinetsbeleid.

Al het geld voor immigratie, integratie (voor nieuwe immigranten) en ontwikkelingshulp op een grote hoop gooien. Daar een begroting op laten maken, waarbij je het geld hier of daar 1x uit kan geven. Dan kan je veel meer doen voor hetzelfde (of iets minder) geld

[ Bericht 6% gewijzigd door Mr.Major op 19-03-2018 17:45:39 ]
pi_177936999
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 16:51 schreef Molurus het volgende:
Jij wilt alleen mensen in nood helpen als jij er iets aan hebt? Lekker is dat. Persoonlijk vind ik dat nogal asociaal.
Draai het eens om, ik vind het persoonlijk nogal asociaal tegenover je mede landgenoten dat je mensen binnenhaalt die niets bijdragen.

Het is niet alsof dit een kakelvers probleem is en het verleden ons niet geleerd heeft dat dit niet bepaald verstand beleid is :{w
  woensdag 21 maart 2018 @ 15:28:22 #164
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_177984820
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:20 schreef JaJammerJan het volgende:

[..]

Als Baudet-stemmer met een IQ van 132 krik ik dat landelijk gemiddelde gelukkig omhoog.

Tuurlijk is het interessant om te weten, ook zonder de mechanismen erachter. Het heeft immers vergaande gevolgen voor de manier waarop je het onderwijssysteem inricht, wat voor effect immigratie uit een bepaalde regio op de arbeidsmarkt en nog veel meer.
Goede zin wel, neem aan dat je uitblinkt in rekenreeksen?
  woensdag 21 maart 2018 @ 15:45:11 #165
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_177985208
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 17:47 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Draai het eens om, ik vind het persoonlijk nogal asociaal tegenover je mede landgenoten dat je mensen binnenhaalt die niets bijdragen.

Het is niet alsof dit een kakelvers probleem is en het verleden ons niet geleerd heeft dat dit niet bepaald verstand beleid is :{w
Waarom is steun aan vluchtelingen ook al weer asociaal?
pi_177988494
quote:
1s.gif Op woensdag 21 maart 2018 15:45 schreef Fretwork het volgende:
Waarom is steun aan vluchtelingen ook al weer asociaal?
Omdat je Nederland opzadelt met een gigantische kostenpost voor de komende decennia.
Ook jij weet dat veel van die migranten nooit aan het werk komen en aangewezen zijn op een uitkering.

En voor 100% van de vluchtelingen geldt dat Nederland niet het enigste land is waar ze terechtkunnen, daar zitten vele veilige landen en duizenden km`s tussen, (Syrie 4000km, Eritrea 5000km etc)
Aangezien ze bewust doorreizen naar landen met een riante welvaartsstaat noem ik ze economische migranten, en dan ook meestal kansloze economische migranten omdat verreweg de meesten niet de opleiding, ervaring en competenties hebben om van waarde te kunnen zijn op de arbeidsmarkt in NL.

Over afwijkende (culturele en religieuze) normen en waarden met alle bijkomende problemen van dien kunnen we ook wel hele boekwerken vullen natuurlijk :X

Dus ja, zulke mensen binnenlaten omdat je jezelf daar beter bij voelt, maar dat je dan niet stilstaat voor de gevolgen voor NL en de mensen die hier al wonen, dat vind ik redelijk asociaal.

[ Bericht 0% gewijzigd door bluemoon23 op 21-03-2018 18:40:20 ]
pi_177989468
Een dag niet gekankerd op vluchtelingen is een dag niet geleefd. ^O^
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_177989581
quote:
14s.gif Op woensdag 21 maart 2018 18:52 schreef xpompompomx het volgende:
Een dag niet gekankerd op vluchtelingen is een dag niet geleefd. ^O^
Een dag zonder daarop te hoeven kankeren is vaak juist heerlijk. Als je weer hoort dat 2 meisjes geroofied zijn door 4 Afrikanen heb ik nou niet per se het gevoel dat de zon zo lekker schijnt buiten. Dat jij dat denkt vind ik nogal cynisch en ik word er misselijk van wat het verpest m'n dag juist. Af en toe moet je nu eenmaal datgene doen wat moet, ook al is het niet zo leuk.

[ Bericht 3% gewijzigd door Mr.Major op 21-03-2018 19:13:53 ]
pi_177991593
quote:
14s.gif Op woensdag 21 maart 2018 18:52 schreef xpompompomx het volgende:
Een dag niet gekankerd op vluchtelingen is een dag niet geleefd. ^O^
'Vluchtelingen' is dan ook hardnekkige newspeak. Volk dat 3000km afreist naar het land met de beste sociale voorzieningen zijn per definitie economische migranten.
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
pi_177991726
quote:
14s.gif Op woensdag 21 maart 2018 18:52 schreef xpompompomx het volgende:
Een dag niet gekankerd op vluchtelingen is een dag niet geleefd. ^O^
Een dag niet gekankerd op vluchtelingen is een dag waar je niet doorhad hoe je genaaid wordt door de overheid :{w
pi_178003288
quote:
1s.gif Op woensdag 21 maart 2018 15:28 schreef Fretwork het volgende:

[..]

Goede zin wel, neem aan dat je uitblinkt in rekenreeksen?
:')
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')