Je kan een kool gewoon kapot stampen en dan eventueel nog in kleinere stukjes snijden met je keukenmesje.quote:
das een moeilijke, het moet nl goed in de hand liggen, heb je grote of kleine handen?quote:Op vrijdag 23 maart 2018 20:35 schreef Bugno het volgende:
#TeamKoksmes.
Heb nu een Global, maar wil graag een nieuwe. Iemand tips? Mijn buurman zweert bij z'n Sabatier.
Wil je een zwaar mes of een licht mes, zoals de global?quote:Op vrijdag 23 maart 2018 20:35 schreef Bugno het volgende:
#TeamKoksmes.
Heb nu een Global, maar wil graag een nieuwe. Iemand tips? Mijn buurman zweert bij z'n Sabatier.
weet niet hoe ver je van Duitsland woont of er weleens doorheen komt, maar heb al een tijdje deze op het oog (niet leverbaar in NL of BE) https://www.ikea.com/de/de/catalog/products/90257576/quote:Op vrijdag 23 maart 2018 20:35 schreef Bugno het volgende:
#TeamKoksmes.
Heb nu een Global, maar wil graag een nieuwe. Iemand tips? Mijn buurman zweert bij z'n Sabatier.
Kijk eens naar Zwilling 5 sterquote:Op zaterdag 24 maart 2018 06:55 schreef Bugno het volgende:
Niet heel grote handen. De Global vind ik op zich prima snijden, maar denk dat ik zwaarder fijner vind. Duitsland is wel een eind weg helaas.
Hout is mooi. Maar niet erg praktisch, laat het iets te lang in water liggen en het zwelt opquote:Op zaterdag 24 maart 2018 04:02 schreef THEFXR het volgende:
[..]
weet niet hoe ver je van Duitsland woont of er weleens doorheen komt, maar heb al een tijdje deze op het oog (niet leverbaar in NL of BE) https://www.ikea.com/de/de/catalog/products/90257576/
Zwilling is prima spul. Herder is ook goed. Als je meer uit te geven hebt is Japans echt wel superieur. Tegenwoordig maakt zwilling ook Japanse stijl messen trouwens. Of tenminste, Europese stijl, Japans gesmeed, want dat is de truc.quote:Op zaterdag 24 maart 2018 08:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kijk eens naar Zwilling 5 ster
Erg degelijke messen.
Het liefst het ik een kern van koolstofstaal, heerlijk aan te zetten, extreem scherp te houden. Meeste koksmessen van chroom/nikkel/vandium/molybdeen staal zijn keihard en taai. Worden vaak niet optimaal geslepen verkocht en zijn nauwelijks zelf te slijpenquote:Op zaterdag 24 maart 2018 08:46 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Zwilling is prima spul. Herder is ook goed. Als je meer uit te geven hebt is Japans echt wel superieur. Tegenwoordig maakt zwilling ook Japanse stijl messen trouwens. Of tenminste, Europese stijl, Japans gesmeed, want dat is de truc.
Geen bandstaal, maar een kern van keihard staal en daaromheen wat flexibeler staal, eventueel laagjes damast, om breekbaarheid trekken voorkomen.
Dun, vlijmscherpe en kunstwerken om te zien. Wel prijzig.
Da's het mooie van Japans staal. Dat is niet roestvrij, maar wel keihard en niet echt taai. Staal staal eromheen is wel taai, dus je mes breekt alsnog niet.quote:Op zaterdag 24 maart 2018 09:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het liefst het ik een kern van koolstofstaal, heerlijk aan te zetten, extreem scherp te houden. Meeste koksmessen van chroom/nikkel/vandium/molybdeen staal zijn keihard en taai. Worden vaak niet optimaal geslepen verkocht en zijn nauwelijks zelf te slijpen
Welk Japanse koksmes zou je aanraden?quote:Op zaterdag 24 maart 2018 08:46 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Zwilling is prima spul. Herder is ook goed. Als je meer uit te geven hebt is Japans echt wel superieur. Tegenwoordig maakt zwilling ook Japanse stijl messen trouwens. Of tenminste, Europese stijl, Japans gesmeed, want dat is de truc.
Geen bandstaal, maar een kern van keihard staal en daaromheen wat flexibeler staal, eventueel laagjes damast, om breekbaarheid trekken voorkomen.
Dun, vlijmscherpe en kunstwerken om te zien. Wel prijzig.
Er is in Japans staal heel veel te krijgen. Maar dat is wel wat duurder dan een zwilling. Meestal handgesmede messen, dus tsja.quote:Op zaterdag 24 maart 2018 10:42 schreef Bugno het volgende:
[..]
Welk Japanse koksmes zou je aanraden?
Heb met een hakbijltje van Global wel gehad dat ie na een keer vallen op het lemmet direct doormidden brak
Zwilling ga ik bekijken.
er is zoveel staal voorhanden, ik vind zwilling echt overrated, echt duur voor wat je krijgt.quote:Op zaterdag 24 maart 2018 10:23 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Da's het mooie van Japans staal. Dat is niet roestvrij, maar wel keihard en niet echt taai. Staal staal eromheen is wel taai, dus je mes breekt alsnog niet.
Slijpen is goed te doen, maar niet heel makkelijk vanwege het harde staal.
Een zwilling slijp je makkelijker, maar die is zijn echte scherpte snel kwijt, terwijl mijn Japanse messen maanden scherp blijven met af en toe stroppen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |