abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  vrijdag 2 maart 2018 @ 17:43:39 #1
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_177554433
registreer om deze reclame te verbergen
Waarschuwing voor gladde wegen door ijzel en sneeuw

Vooral wie in het zuidwesten van het land de weg op gaat, moet de komende uren voorzichtig zijn. Wegen kunnen daar spekglad worden door ijzel. Ook in de rest van het land kan het plaatselijk glad worden.

Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor het hele land, behalve de drie noordelijke provincies. Rijkswaterstaat waarschuwt dat het tot morgenochtend in het hele land her en der heel glad kan zijn. Het Rode Kruis heeft op Twitter adviezen gegeven vanwege de gladheid.


Vooral in zuidwesten van Zeeland kan het de komen uren spekglad worden door ijzel, vertelt weerman Reinier van den Berg. "En we weten dat het bij ijzel altijd heel verraderlijk en gevaarlijk op de weg is."

Ook in de rest van het land kan het plaatselijk glad worden, zegt Van den Berg. "Er zal lichte sneeuw vallen, de sneeuwval breidt zich langzaam uit vanuit het noorden. Ik verwacht daar geen grote problemen van, maar het kan op sommige plekken in het land wel glad worden."

Sneeuw blijft liggen
De sneeuw zal vannacht blijven liggen omdat de temperaturen niet boven het vriespunt komen. "Morgen ligt er dan in zo'n twee derde van het land een beetje sneeuw. Niet heel veel hoor: op heel veel plaatsten hooguit een centimeter."

Morgen valt er verder alleen nog in het noorden een klein beetje sneeuw. In de rest van het land wordt het droog. In het noordoosten blijft de temperatuur overdag nog net onder het vriespunt, in de rest van het land zal het niet meer vriezen. In de Limburgse heuvels kan het zelfs al zo'n 8 graden worden.

Vakantiegangers moeten dit weekend rekening houden met lange files. De ANWB verwacht vooral in Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Oostenrijk drukte op de weg.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)door-ijzel-en-sneeuw
Staring at the sea
Staring at the sand
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')