Dat klopt.quote:Op vrijdag 16 maart 2018 08:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Volgens mij zijn in de hele EU legbatterijen verboden, sinds 2012. Echter, de regelgeving is voor kippen
Verrijkte kooien zijn blijkbaar nog wel toegestaan.quote:En Europe, à partir du 1er janvier 2012, après une période d'ajustement de 13 ans, l'élevage en batterie conventionnelle des poules pondeuses est interdit par la Directive du Conseil Européen 1999/74/CE, remplacé par des cages aménagées. Ceci concerne les établissements de plus 350 pondeuses, excluant les plus petits et ceux d'élevage de ces poules8.
quote:Doordat het in Europa verboden wordt kippen in legbatterijen te houden schakelen vele boeren over naar de wel nog toegestane verrijkte kooien.
Een dergelijke kooi is iets groter dan de legbatterij en heeft een oppervlakte van 750 cm² per kip in plaats van 550 cm². Tevens zijn de kooien 5 cm hoger.
Verder is er enkele centimeter boven de gazen vloer een zitstok voorzien die de kip een makkelijkere zitplaats moet geven.
Er is een kleine bijkomende nestruimte.
Als laatste is er ook nog een nestbakje waar één kip tegelijk in kan.
Deze verbeteringen zouden er voor moeten zorgen dat de hen haar natuurlijke gedrag kan blijven behouden. In deze verrijkte kooien zitten nog steeds 3 tot 5 leghennen. Critici stellen dat het nauwelijks een verbetering is ten opzichte van de legbatterijen. Binnen Europa zijn de verrijkte kooien toegelaten tot 2025.
quote:Keuringsdienst van Waarde: Dode vis
5 APR 2018 om 20:25
Hoe gaat een vis dood? Simpele vraag. Toch heeft zelfs de visboer vaak geen idee. Hoe komt een haring, een zalm of een kabeljauw precies aan zijn einde? Bij een kip of koe maken we ons daar druk om, bij vissen blijft het gissen. Waarom eigenlijk? De Keuringsdienst wil het weten en gaat op zoek naar hoe de vis het loodje legt.
Keuringsdienst van Waarde, donderdag 5 april om 20.25 uur op NPO 3.
Die uitzending is volgende week.quote:Op donderdag 22 maart 2018 10:07 schreef JayHovah het volgende:
Vanavond geen KvW, volgende week:
[..]
Yep. Laag vetgehalte en lange houdbaarheid EN koks die niet met room kunnen omgaan.quote:Op dinsdag 27 maart 2018 18:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Vetgehalte en toevoegingen
Koksroom Hollandia
ROOM, gemodificeerd zetmeel, stabilisatoren: E466, E331, carrageen, emulgator: E471.
En veel marketing natuurlijk, maaak mensen wijs dat ze meer geld moeten betalen voor een inferieur product dat KOKsroom heet, binnenlopen. Koop gewoon pakjes houdbare slagroom bij de Aldi om mee te koken, kost geen drol.quote:Op dinsdag 27 maart 2018 19:01 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Yep. Laag vetgehalte en lange houdbaarheid EN koks die niet met room kunnen omgaan.
Zelfs een debiel krijgt dit niet geschift...kan in elke tomatensoep.
Daarnaast lekker goedkoop, want het melkvet is er deels uitgehaald en dat wordt dan weer verkocht als poeder voor in roomijs.
Heb kwv niet gezien trouwens.
Daar zit overigens ook stabilisator in. Anders coalesceert het vet. De boel.zal sowieso wel een beetje opromen, maar als de bolletjes gescheiden blijven is de boel.met een keer schudden weer stabiele slagroomquote:Op dinsdag 27 maart 2018 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En veel marketing natuurlijk, maaak mensen wijs dat ze meer geld moeten betalen voor een inferieur product dat KOKsroom heet, binnenlopen. Koop gewoon pakjes houdbare slagroom bij de Aldi om mee te koken, kost geen drol.
Waarom houdbare slagroom en geen gewone?quote:Op dinsdag 27 maart 2018 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En veel marketing natuurlijk, maaak mensen wijs dat ze meer geld moeten betalen voor een inferieur product dat KOKsroom heet, binnenlopen. Koop gewoon pakjes houdbare slagroom bij de Aldi om mee te koken, kost geen drol.
Goedkoop, en als je er toch mee gaat koken is verse onzinnigquote:Op dinsdag 27 maart 2018 19:19 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Waarom houdbare slagroom en geen gewone?
is dat geen hh ?quote:Op dinsdag 27 maart 2018 17:31 schreef golfer het volgende:
[..]
Die uitzending is volgende week.
Deze week:
Room.
Kookroom, slagroom, koksroom en vele andere varianten: er is genoeg te kiezen als je een romige maaltijd op tafel wilt zetten. Maar wat is nou het verschil tussen al deze producten? Een chefkok en een patissier vertellen.
Er was al weleens een aflevering over gemaakt ja https://www.npo3.nl/keuri(...)6-02-2017/KN_1687600quote:Op dinsdag 27 maart 2018 19:20 schreef ddx het volgende:
[..]
is dat geen hh ?
kan me herinneren dat ik dat onderwerp al eens gezien heb, maar kan zijn dat het bij een ander programma was
De Jumbo heeft potjes met houdbare clotted cream (ligt bij onze Jumbo bij de 'verse' kaasafdeling). Nooit gekocht, leek me 3x niks.quote:Op dinsdag 27 maart 2018 19:19 schreef SiGNe het volgende:
En waarom zijn zaken als double cream en clotted cream hier zo moeilijk te krijgen?
Al is clotted cream dacht ik een DOP en mag dat dus alleen in een bepaalde streek gemaakt worden ook.
Ja, van die minipotjes met 25cl voor ¤3,99..quote:Op dinsdag 27 maart 2018 19:57 schreef Isabeau het volgende:
[..]
De Jumbo heeft potjes met houdbare clotted cream (ligt bij onze Jumbo bij de 'verse' kaasafdeling). Nooit gekocht, leek me 3x niks.
En ik mis double cream enorm hier Dat is zó lekker.
Je kan van 3 merken creme fraiche krijgen, biologisch en light etc. Dan allerlei kookromen, allerlei houdbare en verse slagromen,. sour creams van verschillende merken en 8 soorten slagroom in bus. Maar géén double creamquote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:04 schreef SiGNe het volgende:
Ja, van die minipotjes met 25cl voor ¤3,99..
Ook nooit gekocht want te weinig en te prijzig.
En met double cream, een hoop gerechten vragen daar wel om, 55% vet.. maar dus niet te krijgen hier en da's best raar eigenlijk.
Da's een grote faal inderdaad.quote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:16 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Je kan van 3 merken creme fraiche krijgen, biologisch en light etc. Dan allerlei kookromen, allerlei houdbare en verse slagromen,. sour creams van verschillende merken en 8 soorten slagroom in bus. Maar géén double cream
Gewoon een keer op zondag opzetten en maken, dan in ijsblokjeszakjes invriezenquote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:24 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Da's een grote faal inderdaad.
Ik mis zo ook bijv. Espagnole saus, een van de 7 basissauzen waar je zelf bijv. demi glace van kan maken.
Knorr en Maggi maken het voor restaurants maar voor de consument niet te krijgen.
Natuurlijk is zelf maken lekkerder maar je maakt niet "even" een demi glace zoals je even een creme anglaise maakt.
Niemand nog, want de uitzending hierover is a.s. donderdag.quote:
Misschien inderdaad maar eens doen. of anders Knorr en Maggi nóg maar eens mailen dat ze een gat in hun aanbod hebbenquote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gewoon een keer op zondag opzetten en maken, dan in ijsblokjeszakjes invriezen
De poeders lijken net zo op een zelfgemaakte als de warme frietsaus die in pakjes Hollandaise zit.quote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:30 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Misschien inderdaad maar eens doen. of anders Knorr en Maggi nóg maar eens mailen dat ze een gat in hun aanbod hebben
Of net als heston zelf poeders maken.. hmmm...quote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De poeders lijken net zo op een zelfgemaakte als de warme frietsaus die in pakjes Hollandaise zit.
Zo eens met die espagnole. Veel werk en industrieel prima te maken zonder troep. Zou mooi zijn als je dat kunt kopen. Maar helaas, mensen koken dat soort dingen niet zelf.quote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:24 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Da's een grote faal inderdaad.
Ik mis zo ook bijv. Espagnole saus, een van de 7 basissauzen waar je zelf bijv. demi glace van kan maken.
Knorr en Maggi maken het voor restaurants maar voor de consument niet te krijgen.
Natuurlijk is zelf maken lekkerder maar je maakt niet "even" een demi glace zoals je even een creme anglaise maakt.
Ze zouden makkelijk sauce espagnole in een pak kunnen doen, en/of demi-glace (en dat doen ze ook, alleen niet voor consumenten)quote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De poeders lijken net zo op een zelfgemaakte als de warme frietsaus die in pakjes Hollandaise zit.
Yepquote:Op donderdag 29 maart 2018 20:27 schreef alpeko het volgende:
Herhaling toch zeker? Andries, die gast van de Unilever heb ik al eerder gezien. Die ken ik namelijk.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |