abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  vrijdag 16 maart 2018 @ 10:50:18 #126
5802 Techno
firestarter
pi_177858988
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 08:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Volgens mij zijn in de hele EU legbatterijen verboden, sinds 2012. Echter, de regelgeving is voor kippen
Dat klopt.
quote:
En Europe, à partir du 1er janvier 2012, après une période d'ajustement de 13 ans, l'élevage en batterie conventionnelle des poules pondeuses est interdit par la Directive du Conseil Européen 1999/74/CE, remplacé par des cages aménagées. Ceci concerne les établissements de plus 350 pondeuses, excluant les plus petits et ceux d'élevage de ces poules8.
Verrijkte kooien zijn blijkbaar nog wel toegestaan.
quote:
Doordat het in Europa verboden wordt kippen in legbatterijen te houden schakelen vele boeren over naar de wel nog toegestane verrijkte kooien.

Een dergelijke kooi is iets groter dan de legbatterij en heeft een oppervlakte van 750 cm² per kip in plaats van 550 cm². Tevens zijn de kooien 5 cm hoger.
Verder is er enkele centimeter boven de gazen vloer een zitstok voorzien die de kip een makkelijkere zitplaats moet geven.
Er is een kleine bijkomende nestruimte.
Als laatste is er ook nog een nestbakje waar één kip tegelijk in kan.

Deze verbeteringen zouden er voor moeten zorgen dat de hen haar natuurlijke gedrag kan blijven behouden. In deze verrijkte kooien zitten nog steeds 3 tot 5 leghennen. Critici stellen dat het nauwelijks een verbetering is ten opzichte van de legbatterijen. Binnen Europa zijn de verrijkte kooien toegelaten tot 2025.
  dinsdag 20 maart 2018 @ 17:31:51 #127
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_177961433
Die handel in kwarteleikes is ook luguber. Die hebben gewoon iedereen incluis appie happie opgelicht, jaar en dag. 4000 kwartels produceert nooit voldoende eikes voor heel Nederland, ze logen als ze barsten!.
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
pi_178006479
Vanavond geen KvW, volgende week:
quote:
Keuringsdienst van Waarde: Dode vis
5 APR 2018 om 20:25
Hoe gaat een vis dood? Simpele vraag. Toch heeft zelfs de visboer vaak geen idee. Hoe komt een haring, een zalm of een kabeljauw precies aan zijn einde? Bij een kip of koe maken we ons daar druk om, bij vissen blijft het gissen. Waarom eigenlijk? De Keuringsdienst wil het weten en gaat op zoek naar hoe de vis het loodje legt.

Keuringsdienst van Waarde, donderdag 5 april om 20.25 uur op NPO 3.
  dinsdag 27 maart 2018 @ 17:31:01 #129
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_178127758
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2018 10:07 schreef JayHovah het volgende:
Vanavond geen KvW, volgende week:

[..]

Die uitzending is volgende week.

Deze week:
Room.
Kookroom, slagroom, koksroom en vele andere varianten: er is genoeg te kiezen als je een romige maaltijd op tafel wilt zetten. Maar wat is nou het verschil tussen al deze producten? Een chefkok en een patissier vertellen.
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 27 maart 2018 @ 18:18:31 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_178128739
Vetgehalte en toevoegingen
Koksroom Hollandia
ROOM, gemodificeerd zetmeel, stabilisatoren: E466, E331, carrageen, emulgator: E471.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_178129503
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 maart 2018 18:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Vetgehalte en toevoegingen
Koksroom Hollandia
ROOM, gemodificeerd zetmeel, stabilisatoren: E466, E331, carrageen, emulgator: E471.
Yep. Laag vetgehalte en lange houdbaarheid EN koks die niet met room kunnen omgaan.

Zelfs een debiel krijgt dit niet geschift...kan in elke tomatensoep.

Daarnaast lekker goedkoop, want het melkvet is er deels uitgehaald en dat wordt dan weer verkocht als poeder voor in roomijs.

Heb kwv niet gezien trouwens.
Whatever...
  dinsdag 27 maart 2018 @ 19:09:50 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_178129640
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 maart 2018 19:01 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Yep. Laag vetgehalte en lange houdbaarheid EN koks die niet met room kunnen omgaan.

Zelfs een debiel krijgt dit niet geschift...kan in elke tomatensoep.

Daarnaast lekker goedkoop, want het melkvet is er deels uitgehaald en dat wordt dan weer verkocht als poeder voor in roomijs.

Heb kwv niet gezien trouwens.
En veel marketing natuurlijk, maaak mensen wijs dat ze meer geld moeten betalen voor een inferieur product dat KOKsroom heet, binnenlopen. Koop gewoon pakjes houdbare slagroom bij de Aldi om mee te koken, kost geen drol.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_178129705
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 maart 2018 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En veel marketing natuurlijk, maaak mensen wijs dat ze meer geld moeten betalen voor een inferieur product dat KOKsroom heet, binnenlopen. Koop gewoon pakjes houdbare slagroom bij de Aldi om mee te koken, kost geen drol.
Daar zit overigens ook stabilisator in. Anders coalesceert het vet. De boel.zal sowieso wel een beetje opromen, maar als de bolletjes gescheiden blijven is de boel.met een keer schudden weer stabiele slagroom
Whatever...
  dinsdag 27 maart 2018 @ 19:19:56 #134
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_178129849
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 maart 2018 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En veel marketing natuurlijk, maaak mensen wijs dat ze meer geld moeten betalen voor een inferieur product dat KOKsroom heet, binnenlopen. Koop gewoon pakjes houdbare slagroom bij de Aldi om mee te koken, kost geen drol.
Waarom houdbare slagroom en geen gewone?

En eigenlijk klopt onze benaming slagroom niet, dat kan zowel ongeslagen slagroom zijn als geslagen slagroom ipv dat men het simpel bij room en slagroom gehouden had.

En waarom zijn zaken als double cream en clotted cream hier zo moeilijk te krijgen?
Al is clotted cream dacht ik een DOP en mag dat dus alleen in een bepaalde streek gemaakt worden ook.
  dinsdag 27 maart 2018 @ 19:20:38 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_178129864
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 maart 2018 19:19 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Waarom houdbare slagroom en geen gewone?

Goedkoop, en als je er toch mee gaat koken is verse onzinnig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_178129866
quote:
3s.gif Op dinsdag 27 maart 2018 17:31 schreef golfer het volgende:

[..]

Die uitzending is volgende week.

Deze week:
Room.
Kookroom, slagroom, koksroom en vele andere varianten: er is genoeg te kiezen als je een romige maaltijd op tafel wilt zetten. Maar wat is nou het verschil tussen al deze producten? Een chefkok en een patissier vertellen.
is dat geen hh ?
kan me herinneren dat ik dat onderwerp al eens gezien heb, maar kan zijn dat het bij een ander programma was
pi_178130457
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 maart 2018 19:20 schreef ddx het volgende:

[..]

is dat geen hh ?
kan me herinneren dat ik dat onderwerp al eens gezien heb, maar kan zijn dat het bij een ander programma was
Er was al weleens een aflevering over gemaakt ja https://www.npo3.nl/keuri(...)6-02-2017/KN_1687600
Built for Speed
pi_178130724
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 maart 2018 19:19 schreef SiGNe het volgende:

En waarom zijn zaken als double cream en clotted cream hier zo moeilijk te krijgen?
Al is clotted cream dacht ik een DOP en mag dat dus alleen in een bepaalde streek gemaakt worden ook.
De Jumbo heeft potjes met houdbare clotted cream (ligt bij onze Jumbo bij de 'verse' kaasafdeling). Nooit gekocht, leek me 3x niks.

En ik mis double cream enorm hier -O- Dat is zó lekker.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 27 maart 2018 @ 20:04:10 #139
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_178130908
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 maart 2018 19:57 schreef Isabeau het volgende:

[..]

De Jumbo heeft potjes met houdbare clotted cream (ligt bij onze Jumbo bij de 'verse' kaasafdeling). Nooit gekocht, leek me 3x niks.

En ik mis double cream enorm hier -O- Dat is zó lekker.
Ja, van die minipotjes met 25cl voor ¤3,99..
Ook nooit gekocht want te weinig en te prijzig.

En met double cream, een hoop gerechten vragen daar wel om, 55% vet.. maar dus niet te krijgen hier en da's best raar eigenlijk.
pi_178131158
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 maart 2018 20:04 schreef SiGNe het volgende:

Ja, van die minipotjes met 25cl voor ¤3,99..
Ook nooit gekocht want te weinig en te prijzig.

En met double cream, een hoop gerechten vragen daar wel om, 55% vet.. maar dus niet te krijgen hier en da's best raar eigenlijk.
Je kan van 3 merken creme fraiche krijgen, biologisch en light etc. Dan allerlei kookromen, allerlei houdbare en verse slagromen,. sour creams van verschillende merken en 8 soorten slagroom in bus. Maar géén double cream |:(
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 27 maart 2018 @ 20:24:52 #141
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_178131339
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 maart 2018 20:16 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Je kan van 3 merken creme fraiche krijgen, biologisch en light etc. Dan allerlei kookromen, allerlei houdbare en verse slagromen,. sour creams van verschillende merken en 8 soorten slagroom in bus. Maar géén double cream |:(
Da's een grote faal inderdaad.
Ik mis zo ook bijv. Espagnole saus, een van de 7 basissauzen waar je zelf bijv. demi glace van kan maken.
Knorr en Maggi maken het voor restaurants maar voor de consument niet te krijgen.
Natuurlijk is zelf maken lekkerder maar je maakt niet "even" een demi glace zoals je even een creme anglaise maakt.
  dinsdag 27 maart 2018 @ 20:28:22 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_178131428
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 maart 2018 20:24 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Da's een grote faal inderdaad.
Ik mis zo ook bijv. Espagnole saus, een van de 7 basissauzen waar je zelf bijv. demi glace van kan maken.
Knorr en Maggi maken het voor restaurants maar voor de consument niet te krijgen.
Natuurlijk is zelf maken lekkerder maar je maakt niet "even" een demi glace zoals je even een creme anglaise maakt.
Gewoon een keer op zondag opzetten en maken, dan in ijsblokjeszakjes invriezen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 27 maart 2018 @ 20:29:06 #143
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_178131453
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 maart 2018 19:01 schreef Spanky78 het volgende:

Heb kwv niet gezien trouwens.
Niemand nog, want de uitzending hierover is a.s. donderdag. ;)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 27 maart 2018 @ 20:30:42 #144
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_178131498
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 maart 2018 20:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gewoon een keer op zondag opzetten en maken, dan in ijsblokjeszakjes invriezen
Misschien inderdaad maar eens doen. of anders Knorr en Maggi nóg maar eens mailen dat ze een gat in hun aanbod hebben ;)
  dinsdag 27 maart 2018 @ 20:33:57 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_178131609
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 maart 2018 20:30 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Misschien inderdaad maar eens doen. of anders Knorr en Maggi nóg maar eens mailen dat ze een gat in hun aanbod hebben ;)
De poeders lijken net zo op een zelfgemaakte als de warme frietsaus die in pakjes Hollandaise zit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 27 maart 2018 @ 20:51:11 #146
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_178132100
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 maart 2018 20:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De poeders lijken net zo op een zelfgemaakte als de warme frietsaus die in pakjes Hollandaise zit.
Of net als heston zelf poeders maken.. hmmm...
Dat wordt helemaal een leuk experiment dan :)
pi_178133003
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 maart 2018 20:24 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Da's een grote faal inderdaad.
Ik mis zo ook bijv. Espagnole saus, een van de 7 basissauzen waar je zelf bijv. demi glace van kan maken.
Knorr en Maggi maken het voor restaurants maar voor de consument niet te krijgen.
Natuurlijk is zelf maken lekkerder maar je maakt niet "even" een demi glace zoals je even een creme anglaise maakt.
Zo eens met die espagnole. Veel werk en industrieel prima te maken zonder troep. Zou mooi zijn als je dat kunt kopen. Maar helaas, mensen koken dat soort dingen niet zelf.
Whatever...
pi_178133022
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 maart 2018 20:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De poeders lijken net zo op een zelfgemaakte als de warme frietsaus die in pakjes Hollandaise zit.
Ze zouden makkelijk sauce espagnole in een pak kunnen doen, en/of demi-glace (en dat doen ze ook, alleen niet voor consumenten)
Whatever...
pi_178177270
Herhaling toch zeker? Andries, die gast van de Unilever heb ik al eerder gezien. Die ken ik namelijk.
  donderdag 29 maart 2018 @ 20:51:33 #150
35768 descon
Music is the answer
pi_178178142
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2018 20:27 schreef alpeko het volgende:
Herhaling toch zeker? Andries, die gast van de Unilever heb ik al eerder gezien. Die ken ik namelijk.
Yep
Mixing for a living
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')