abonnement Unibet Coolblue
pi_179365757
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2018 21:18 schreef xzaz het volgende:
Oude generatie spreekt goed Nederlands. Kunnen andere bevolkingsgroepen nog wat van leren.
Koekoek! Tja niet zo heel lastig als je bezetter Nederlands spreekt. In Marokko spreken ze ook prima Frans.
pi_179365787
Die omaatjes :)
  donderdag 24 mei 2018 @ 21:53:06 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179365852
quote:
1s.gif Op donderdag 24 mei 2018 21:45 schreef alpeko het volgende:

[..]

Koekoek! Tja niet zo heel lastig als je bezetter Nederlands spreekt. In Marokko spreken ze ook prima Frans.
Fransen zagen koloniën anders dan Nederland dat deed, voor hun was het departement zoveel met Franse scholen, rechters, politie etc. Niet de wingewest attitude
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179366213
quote:
1s.gif Op donderdag 24 mei 2018 21:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Fransen zagen koloniën anders dan Nederland dat deed, voor hun was het departement zoveel met Franse scholen, rechters, politie etc. Niet de wingewest attitude
Dat doet niks af aan mijn punt.
  vrijdag 25 mei 2018 @ 00:10:33 #280
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_179368228
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2018 21:47 schreef Poepoog het volgende:
Die omaatjes :)
tantes O+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 25 mei 2018 @ 11:21:17 #281
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179374862
Aflevering staat nog niet online?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179375059
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2018 21:18 schreef xzaz het volgende:
Oude generatie spreekt goed Nederlands. Kunnen andere bevolkingsgroepen nog wat van leren.
Dat zijn dan ook vrijwel allemaal kinderen uit gemengde huwelijken, twee talig opgevoed.
pi_179504489
quote:
Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis: kibbeling
31 MEI 2018 om 21:00
Ons land ligt aan zee, maar vis eten doen we amper. Het enige dat er wel bij iedereen in gaat is een portie kibbeling. Blokjes vis die eigenlijk maar weinig naar vis smaken. Ooit een product om snijrestjes mee weg te werken, nu de reden voor een bezoek aan de viskraam. Waarom eten we zo graag kibbeling en hoe lang doen we dat al? En welke vis zit er eigenlijk onder dat krokante jasje? De Keuringsdienst onderzoekt de vis uit de frituur.

Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis: kibbeling, donderdag 31 mei om 21.00 uur op NPO 3.
pi_179508928
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 08:02 schreef JayHovah het volgende:

[..]

Leuk :)
pi_179522552
Plat is niet rond
  donderdag 31 mei 2018 @ 22:33:11 #287
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_179524585
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 21:27 schreef jevl het volgende:
Plat is niet rond
Dat is het ook wel een beetje qua scoop. Weinig spraakmakende aflevering.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_179530619
Goede aflevering. Ze gaan er naar mijn gevoel niet diep genoeg op in maar feitelijk wordt ik dus regelmatig belazerd als ik vraag of het kibbeling van kabeljauw is.

Mijn conclusie is getrokken, Alleen Brandt in Egmond vertrouw ik nog en voor de rest dan maar geen kibbeling meer bestellen. Gister ook weer bij een bekende viszaak in de buurt, nog net wel te eten dan maar niet de prijs waard. Ik heb her en der ook al diverse keren porties in de vullisbak gegooid.

Als tachtig procent van de leveranciers pollack voor kabeljauw verkopen dan wordt het tijd dat er eens flinke boetes uitgedeeld worden.
pi_179531589
quote:
99s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 09:08 schreef qajariaq het volgende:
Als tachtig procent van de leveranciers pollack voor kabeljauw verkopen dan wordt het tijd dat er eens flinke boetes uitgedeeld worden.
Doen ze dat dan? De meesten verkopen toch 'kibbeling', en vermelden niet welke vis het is?
En als een andere vissoort ook lekker is, wat maakt het dan uit?
pi_179531630
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 10:02 schreef Piles het volgende:

[..]

Doen ze dat dan? De meesten verkopen toch 'kibbeling', en vermelden niet welke vis het is?
En als een andere vissoort ook lekker is, wat maakt het dan uit?
Nee, ik vraag altijd of het kabeljauw is en vaak hangt er ook een bordje dat het kabeljauw is.
Dat lekker is mijn probleem. Als ik zes a zeven euro voor een bakje vis moet betalen dan verwacht ik iets smakelijks en niet iets wat ik in de vullisbak gooi of iets wat niet echt lekker is.

Opgepoetst koper glimt net zo mooi als goud, wat maakt het dan uit wat je krijgt?
pi_179534119
quote:
99s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 10:05 schreef qajariaq het volgende:

[..]


Opgepoetst koper glimt net zo mooi als goud, wat maakt het dan uit wat je krijgt?
het is een fastfood snack die gefrituurd wordt. goedkoop en lekker moet dat zijn.
en Pollack doet dat prima.

het is niet voor niks dat een frikandel van separatorvlees is gemaakt en nog prima smaakt ook.
en zoals altijd als de consument niet meer wilt betalen voor kwaliteit (zoals bv. in Italie of Frankrijk) dan krijg je gewoon goedkopere alternatieven.

[ Bericht 7% gewijzigd door fespo op 01-06-2018 12:04:12 ]
pi_179534891
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 11:54 schreef fespo het volgende:

[..]

het is een fastfood snack die gefrituurd wordt. goedkoop en lekker moet dat zijn.
en Pollack doet dat prima.

het is niet voor niks dat een frikandel van separatorvlees is gemaakt en nog prima smaakt ook.
en zoals altijd als de consument niet meer wilt betalen voor kwaliteit (zoals bv. in Italie of Frankrijk) dan krijg je gewoon goedkopere alternatieven.
Dus als jij in een restaurant lamskotelet besteld vind je het prima als je een varkenskarbonade krijgt want dat is ook prima te eten?

Als ik vraag of het kabeljauw is dan wil ik gewoon een eerlijk antwoord. En ja, ik betaal daarvoor een prijs die kabeljauw rechtvaardigt. Dan is het toch gewoon fraude als je dan pollack of zelfs wijting krijgt. Jij mag dat lekker vinden, ik dus niet. Ik wil gewoon krijgen wat ik lekker vind en waar ik voor betaal.

Ik heb het niet over obscure tentjes langs de boulevard maar gewoon bij gerenommeerde viszaken.
pi_179535580
quote:
99s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 12:34 schreef qajariaq het volgende:

[..]

Dus als jij in een restaurant lamskotelet besteld vind je het prima als je een varkenskarbonade krijgt want dat is ook prima te eten?

Als ik vraag of het kabeljauw is dan wil ik gewoon een eerlijk antwoord. En ja, ik betaal daarvoor een prijs die kabeljauw rechtvaardigt. Dan is het toch gewoon fraude als je dan pollack of zelfs wijting krijgt. Jij mag dat lekker vinden, ik dus niet. Ik wil gewoon krijgen wat ik lekker vind en waar ik voor betaal.

Ik heb het niet over obscure tentjes langs de boulevard maar gewoon bij gerenommeerde viszaken.
oh wellicht is het 2% Kabeljauw, dan liegen ze niet.
zo gaat dat in de voedselindustrie (helaas)

[ Bericht 0% gewijzigd door fespo op 01-06-2018 13:22:14 ]
pi_179535657
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 13:05 schreef fespo het volgende:

[..]

oh wellicht is het 2% Kabeljauw, dan liegen ze niet.
zo gaat dat in de voedselindustrie (helaas)
Nee, zo werkt het niet natuurlijk. Je mag niet 98% van een product uit iets anders laten bestaan dan wat je zegt dat het product is.
pi_179537126
quote:
99s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 12:34 schreef qajariaq het volgende:

[..]

Dus als jij in een restaurant lamskotelet besteld vind je het prima als je een varkenskarbonade krijgt want dat is ook prima te eten?

Als ik vraag of het kabeljauw is dan wil ik gewoon een eerlijk antwoord. En ja, ik betaal daarvoor een prijs die kabeljauw rechtvaardigt. Dan is het toch gewoon fraude als je dan pollack of zelfs wijting krijgt. Jij mag dat lekker vinden, ik dus niet. Ik wil gewoon krijgen wat ik lekker vind en waar ik voor betaal.

Die prijs rechtvaardigt helemaal geen kabeljauw! Wat kost zo'n portie? 5 euro? Ik kocht een pond meestal voor 7 euro. Een kilo kabeljauwfilet zit al op zo'n 16 euro. En dan is het nog geen kibbeling. Bedenk dan ook nog dat van 100 gr filet geen 100 gr overblijft als je het frituurt.

Dat praat niet goed dat de visboer vertelt dat het kabeljauw is natuurlijk maar het is wel wat naïef dat, als je geen tegen de 10 euro wil betalen voor kibbeling, dan wel kabeljauw verwacht. Als je het niet lekker vindt, koop je het niet, elders of je maakt het zelf. Er bestaat volgens mij geen recht op lekker eten.

[ Bericht 3% gewijzigd door alpeko op 01-06-2018 14:23:56 ]
pi_179537768
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 13:08 schreef Tchock het volgende:

[..]

Nee, zo werkt het niet natuurlijk. Je mag niet 98% van een product uit iets anders laten bestaan dan wat je zegt dat het product is.
Daarom dat Healthy People nog steeds blauwe bosbes/framboossap verkoopt terwijl het voor 87% uit andere vrachten (appel/druif) bestaat? Zolang het geen beschermde naam is, mag dat.
pi_179538306
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 14:27 schreef alpeko het volgende:

[..]

Daarom dat Healthy People nog steeds blauwe bosbes/framboossap verkoopt terwijl het voor 87% uit andere vrachten (appel/druif) bestaat? Zolang het geen beschermde naam is, mag dat.
Er zit verschil of iets gemaakt is met of van. En dan nog moet het op de verpakking vermeld worden wat er in zit. Kibbeling is een versproduct, maar dan nog horen claims gewoon te kloppen.

quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 14:01 schreef alpeko het volgende:

[..]

Die prijs rechtvaardigt helemaal geen kabeljauw! Wat kost zo'n portie? 5 euro? Ik kocht een pond meestal voor 7 euro. Een kilo kabeljauwfilet zit al op zo'n 16 euro. En dan is het nog geen kibbeling. Bedenk dan ook nog dat van 100 gr filet geen 100 gr overblijft als je het frituurt.

Dat praat niet goed dat de visboer vertelt dat het kabeljauw is natuurlijk maar het is wel wat naïef dat, als je geen tegen de 10 euro wil betalen voor kibbeling, dan wel kabeljauw verwacht. Als je het niet lekker vindt, koop je het niet, elders of je maakt het zelf. Er bestaat volgens mij geen recht op lekker eten.
De prijs van kibbeling van kabeljauw is bij een goede visboer 2,10 euro per 100 gram. Daarmee komt een portie meestal uit op 6 a 7 euro en dat wil ik best betalen. De betreffende zaak verkoopt ook kibbeling van pollack voor ik dacht 1,60 per 100 gram.

Jij gaat uit van 16 euro de kilo (consumentenprijs) voor kabeljauw. Heel veel water zal er niet verdampen maar er komt wel bafling bij en een beetje vet. Daarnaast zit er dan ook nog iets arbeid en verpakking bij. Vijf euro voor een portie zou net kunnen maar dan zijn het niet grote porties.

Inderdaad begon ik deze discussie dat mijn conclusie is getrokken en dat ik alleen nog maar kibbeling op één vertrouwd adres wil halen. Dat vind ik jammer.
  vrijdag 1 juni 2018 @ 14:56:00 #298
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179538390
quote:
99s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 12:34 schreef qajariaq het volgende:

[..]

Dus als jij in een restaurant lamskotelet besteld vind je het prima als je een varkenskarbonade krijgt want dat is ook prima te eten?

Enig idee hoe veel restaurants varkensvlees in een Wiener Schnitzel stoppen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179538436
quote:
99s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 14:51 schreef qajariaq het volgende:

Jij gaat uit van 16 euro de kilo (consumentenprijs) voor kabeljauw.
Wat is daar fout aan? De visboer kan of de kabeljauwfilet verkopen al filet voor 16 euro de kilo of hij kan er kibbeling van maken. Dan moet ie opeens geen consumentenprijs rekenen? Ook daar zit marge op.
pi_179538455
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 14:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Enig idee hoe veel restaurants varkensvlees in een Wiener Schnitzel stoppen?
Volgens wiki mag het gemaakt worden van kalfsvlees, varkenvlees, kippenvlees of tofu.
speak only if it improves the silence.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')