abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_177431035
registreer om deze reclame te verbergen
springtime-old-apple-tree-with-last-seasons-dropped-apples-vert.jpg

1 op de 1000 bomen zijn heilig. Ze geven meer vrucht af dan menig ander boom. Maar waar komen deze heilige bomen vandaan, is het God die ons een geschenk geeft? Hebben jullie weleens heilige bomen gezien?
Op donderdag 29 mei 2014 14:02 schreef SadPanda het volgende:
Er is een keuze, dat ze kiezen voor Assad staat alleen 100% vast.
pi_177431143
Geen idee.
Nee.
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_177431154
Alle bomen zijn heilig.

En even wat meer info
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Boomheiligdom
In Europa waren het de Kelten en Germanen, waaronder de Saksen, die heilige bomen hadden alwaar ze hun rituelen uitvoerden ten behoeve van hun religie. De Kelten gebruikten vooral de eik en de linde die ze als heilig zagen, Linde is nog altijd een veel voorkomende plaatsnaam. Ook bij de Grieken en Romeinen kende men heilige bossen en bomen, zoals de Zeuseik van het Orakel van Dodona (gewijd aan Zeus Naios en de moedergodin) en de twee lotusbomen bij de tempel van Juno Lucina.

...

In de Indiculus superstitionum et paganiarum uit de achtste eeuw werd de verering bij heilige plaatsen (zoals bij bomen en in bossen), net als andere heidense gebruiken, verboden. Toen de christelijke kerk in de vroege middeleeuwen begon met de kerstening van Nederland en Belgi werden vele heilige bomen omgehakt. Het hout werd vaak gebruikt voor de bouw van de kerk of kapel, ook werden er beelden van gemaakt (vaak Maria-beelden of kruisen). En van de bekendste boomheiligdommen is de Donareik, deze werd gerooid in opdracht van Bonifatius.

Soms bleef de boom zelf behouden, dan plaatste men vaak een kruis, beeld of kapelletje bij (of in) de boom om op die manier de bevolking te kerstenen. Later werden opnieuw pogingen gedaan de verering bij het boomheiligdom tegen te gaan, door het beeldje te verplaatsen naar een kerk in de omgeving. Dit had meestal niet het gewenste effect.
  Forum Admin maandag 26 februari 2018 @ 10:58:04 #4
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177456279
registreer om deze reclame te verbergen
Onzin.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')