abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_177653025
registreer om deze reclame te verbergen
H Phaidra, niet lekker om je daar zorgen om te moeten maken ;(

Maar MM, ik vind dat niet echt geforceerd afdwingen, hoe je dat bij J aanpakte. Hij kon het allemaal al goed aangeven en was dus al fysiek klaar om zindelijk te worden. Sommige kinderen hebben gewoon een duwtje (of flinke zet ;) ) nodig :)
pi_177653353
Vervelend Phaidra!

Ow was met drie jaar en 7 maanden pas zindelijk. Daarvoor ook angst en vooral geen enkele interesse. Met Ow het er toen over gehad dat het moest gaan gebeuren en toen hadden we samen een moment uitgekozen. Binnen een week was hij dag en nacht zindelijk :@

Nu toevallig vorige week begonnen op dezelfde manier bij Js ( 3 jaar en 5 maanden) vooral omdat we in de meivakantie op vakantie willen en in de zomer wordt echt te laat (en zie ik niet zitten hoogzwanger). Sinds een week gaat hij wel echt op het potje en daarvoor ook angst. Vandaag zelfs voor het eerst op het toilet :D (ik haat potjes). Helaas kreeg hij afgelopen week een klein buikgriepje, dus het gaat wel iets langer duren, maar ik heb nog de tijd :)

Conclusie van mijn verhaal: bij beide kinderen heeft het "een keuze geven wanneer zindelijk te worden" echt heel erg geholpen. (En ok, ik heb die keuze stiekem wel een beetje gestuurd)
  woensdag 7 maart 2018 @ 22:24:32 #203
171422 LadyBlack
paint it black
pi_177674734
Crump, mijn dochter deed haar eerste plas op een potje toen ze 3,5 was :') Daarna liet ze het er een tijdje bij zitten, en heb ik uiteindelijk net als MM een 'zetje' moeten geven. Het kind doet op allerlei vlakken dingen pas als ze zeker weet dat ze het kan, zo ook plassen....

Heb wel heel veel vertrouwen in haar moeten hebben trouwens, want ze vertikte het heel lang om op het potje / de wc te gaan voor de zekerheid. Kan haar plas dus ook lang ophouden, en dan pist ze bijna een gat in de wc zeg maar :')! Inmiddels hebben we wel de afspraak dat ze iig gaat voor we de deur uitgaan of voor ze naar bed gaat.

Ohja, de nachten duurden hier trouwens ook nog wel een tijdje maar inmiddels is ze bijna 5 en heeft ze sinds september niet meer in haar bed geplast O+
E & S
  woensdag 7 maart 2018 @ 23:27:43 #204
409579 LuDann
All the way
pi_177676210
registreer om deze reclame te verbergen
Hoe werkt dat dan met elk half uur op een potje zetten? Die van mij vindt dat 1 of 2 keer ok (voor 5 seconden) maar daarna is ze er wel klaar mee verwacht ik. :') Die ga ik echt zover dan niet meer krijgen.

Ze wil nog steeds wel enkele malen per dag op de wc, maar er gebeurt nooit iets.
  donderdag 8 maart 2018 @ 07:16:18 #205
268038 kwakz0r
snowclones you an eggcorn
pi_177678860
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 21:24 schreef mousemicky het volgende:
Ja, hoi, hier dus ervaring met een kind dat elke vorm van wc/potje etc weigerde totdat hij 3 jaar en 11 maanden was. Toen was k het zat, en moest ie van mij verplicht elke dag 4 keer op de wc. Hij kon het namelijk best (gaf precies aan wanneer hij in zn luier ging plassen), hij wlde niet. Het was geloof ik binnen 2 weken gepiept (lang leve de kerstvakantie).

En tja, op school is zindelijkheid toch wel heel gewenst hoor. Natuurlijk, Een enkele keer een ongelukje kan, maar geen elke juf wordt blij van poepbroeken of regelmatige broekplassers.

Dus ja, ik herken de frustratie en de angst dat het niet goed gaat komen, maar hier kwam het dus net op tijd goed. Op een wat minder pedagisch verantwoorde en met-je-kind-meeverende manier dus, maar bij J is duidelijkheid en regels stellen dus soms blijkbaar de enige manier die wl tot resultaat leidt.

Wat mij trouwens altijd verbaast: veel mensen hebben het hier over in de zomer bloot laten rondlopen. Ik zie dat gewoon niet voor me. Gewoon in de blote billen? In huis en in de tuin? En dan zelf de hele dag vragen of ze niet moeten plassen of sprintjes trekken naar de wc om er voor te zorgen dat de stoffen bank/ het kleed/ de trapbekleding etc niet natgeplast wordt? Ik zie t niet gebeuren. Ik laat mn kinderen trouwens nooit bloot rondlopen, hier hebben ze gewoon altijd een broek aan...
Melba is zindelijk als hij bloot is. Dan voelt hij plas en poep op tijd aankomen. Met kleding aan lukt het nog niet.

Dus als hij van de zomer eerst lekker veel in zn blote togus rondloopt (zijn favorietw kleding is je blootje), dan kunnen we kijken of t een keer een hele dag lukt, en nog een keer, en dan een keer met broekje etc.

Melba loopt regelmatig in zn blote kont. Soms wil hij geen luier en broek aan na t verschonen, nou prima, als we gewoon thuis zijn. Onderbroek vind ik voor mijzelf wel prettig, dus geen geblotekont voor mij, maar als t heet is gooi ik ook kleren uit hoor. vind er niks mis mee in huiselijke kring hoor, of buiten in de tuin als er geen inkijk is.

[ Bericht 1% gewijzigd door kwakz0r op 08-03-2018 21:19:36 ]
  donderdag 8 maart 2018 @ 11:56:11 #206
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_177682454
Vv heeft ook gewoon to-taal geen zin om op de wc te gaan. Toch proberen we hem 3x per dag zover te krijgen. We proberen het nu leuk te maken met spelletjes, ik zie ik zie wat jij niet ziet, enz.
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
pi_177683631
registreer om deze reclame te verbergen
Sjaak loopt thuis vaak in blote billen door het huis. Hij vindt dat heerlijk! We zetten dan de verwarming net wat hoger, zodat hij het niet te koud krijgt. Onze kleine naaktloper O+
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
pi_177684799
Ik ben nog op vorige pagina maar crump heb je ook wc verkleinen geprobeerd? Wij hebben beide, voor de afwisseling. Ik begrijp je helemaal. Helemaal als hij er bang voor is. Hier niet bang maar het gaat voor geen meter, maar ik laat het nu weer rusten. Boekjes heb je natuurlijk al geprobeerd. Ik las ook iets laatst over stickers in potje plakken waar je over heen kan plassen en dan verandert het. Of wat ik had aangeschaft is led verlichting voor in de wc pot (AliExpress) :')

Interessant om te lezen van dat laagje om de billen en dan dat zien als luier. Dat kan dus zeker wel helpen om in blote billen te laten lopen. Hopelijk in mei vakantie anders zomervakantie alleen voelt dat heel last minute.

Mousmickey, ik herken jouw vraag over bloot lopen. Ik zie het ook niet snel voor me, bloot loopt hij nooit, binnen sowieso panisch met handdoeken op de bank enz. En zie het zo voor me dat hij heerlijk gaat staan plassen in de tuin. Wordt hij daar zindelijk van?

[ Bericht 7% gewijzigd door Hilmo op 08-03-2018 14:17:28 ]
<a href="http://s1175.photobucket.com/user/HilmoFOK/library/Maat%2074%20jongens?sort=3&page=1" rel="nofollow" target="_blank">Mijn verkoop pagina kleertjes jongens</a>
pi_177685455
Loj, kan je meer vertellen over dat gesprek met je kinderen? Die van ons zijn ongeveer even oud. Hoe heb je het gestuurd? Klinkt namelijk als een goed idee. In zomervakantie vind ik het ook wat te laat, al begint die in juli al, maar als we dan nog maanden nodig hebben, is het te laat.
<a href="http://s1175.photobucket.com/user/HilmoFOK/library/Maat%2074%20jongens?sort=3&page=1" rel="nofollow" target="_blank">Mijn verkoop pagina kleertjes jongens</a>
pi_177686219
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 23:27 schreef LuDann het volgende:
Hoe werkt dat dan met elk half uur op een potje zetten? Die van mij vindt dat 1 of 2 keer ok (voor 5 seconden) maar daarna is ze er wel klaar mee verwacht ik. :') Die ga ik echt zover dan niet meer krijgen.

Ze wil nog steeds wel enkele malen per dag op de wc, maar er gebeurt nooit iets.
Potje voor de tv zetten en de tv op pauze zetten ofzo als die van t potje afgaat.
pi_177688151
L kon elke keer als hij voor bed of bad op t potje/wc moest wel plassen. (was makkelijk, want zindelijke kleuter ging dan ook, dus hij er direct achteraan. Toen hij ging weigeren om zijn luier te laten verschonen kreeg hij een onderbroek aan. Natte broeken vond/vind hij heeel naar, dus in ieder geval wilde hij dan een nieuwe. Hij heeft nog een tijd elke keer geroepen dat hij niet op t potje wilde en het wel kon ophouden. Het kwartje dat plas er uiteindelijk echt een keer uit moet moest nog even vallen. Het heeft echt best een tijd geduurd voor het altijd goed ging (itt zuslief die zelf aangaf geen luier meer aanwilde en toen ook meteen zindelijk was, dit was effe wennen) Toen hij zindelijk was met plassen was dat met poepen helaas nog niet zo. Hij durfde niet goed. Hij gaf aan dat hij moest, ik tilde m op de wc en dan riep hij dat hij toch niet moest en uiteindelijk poepte hij dan toch in zijn broek..
De truuc hier bleek simpel. Hij wilde op de wc, oh toch niet.. toen hij er naast stond kwam zuslief aanrennen dat ze hl nodig moest. L: nee, want ik moet poepen. W: maar ik moet heel nodig, ik plas bijna in mijn broek en jij gaat toch niet.. L: WEL!. Dus ik til m erop en hij poept meteen |:( :o :Y
Sindsdien gaat t prima. Naar t KDV durft hij nog niet trouwens, daar mag hij van mij best een luier aan ook al blijft die de hele dag droog..

naaktlopen hebben ze allebei nooit gedaan. Panisch met handdoeken ben ik nooit geweest. Dan wordt t vies, och.. De poes veegt ook al zijn pootjes niet als hij binnenkomt. Bank was niet duur en we kopen wel een nieuwe als hij 'af" is. -huishouden van Jan Steen present-
  donderdag 8 maart 2018 @ 21:21:41 #212
268038 kwakz0r
snowclones you an eggcorn
pi_177693784
Alleen nu hij ziek in blote waterpokkenbillen op de bank ligt liggen er handdoeken op. Maar we hebben nog maar 1 keer een bankongelukje gehad, en de hoezen zijn wasbaar. Oh en wat plasjes op de vloer, nou das ook zo weg.

Melba drinkt goed dus t is altijd lekker waterige niet-stinkpies :')

[ Bericht 0% gewijzigd door kwakz0r op 08-03-2018 21:30:21 ]
pi_177700462
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 23:27 schreef LuDann het volgende:
Hoe werkt dat dan met elk half uur op een potje zetten? Die van mij vindt dat 1 of 2 keer ok (voor 5 seconden) maar daarna is ze er wel klaar mee verwacht ik. :') Die ga ik echt zover dan niet meer krijgen.

Ze wil nog steeds wel enkele malen per dag op de wc, maar er gebeurt nooit iets.
Ik ben geen voorstander van elk half uur op potje/wc zetten. Je creert dan zogenaamde "klokzindelijkheid" en het kind hoeft amper iets op te houden. Je lichaam produceert elke minuut een druppel urine ofzo, en 30 druppels ophouden is geen kunst... Ik heb dit met oppaskindjes gezien, als je dan een keer te laat was plasten ze in hun broek. Zindelijkheid is controle over de kringspieren, en die krijg je niet door je elk half uur te ontlasten.

Bij de oudste heb ik gewoon afgewacht en die zei op een dag "nee, geen luier" en was sindsdien zindelijk. Hij was toen net 3. Als het bij de jongste net zo gaat, vind ik het prima.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
  Moderator vrijdag 9 maart 2018 @ 08:51:13 #214
149959 crew  Stormqueen
snelle trees
pi_177700495
Ik geloof ook niet zo in dat de hele dag maar op potjes zetten. Nou heb ik wel een kind met een bizarre blaas (die plast 2 keer per 24 uur :')) maar nog steeds leer je ze op die manier niet om plas op te houden en aan te voelen wanneer ze moeten plassen.
Ik kan me de frustratie en wanhoop wel een beetje voorstellen, maar het komt bijna altijd cht goed zonder noodgrepen.
Mijn kind was ook niet van de een op de andere dag zindelijk, daar is echt wel een jaar overheen gegaan, met tussentijdse fases van niet willen / niet durven, maar ik heb daar gewoon weinig aandacht aan besteed of druk op gelegd en sinds een paar weken is ze nu wel luiervrij.
disclaimer
Friettijdpietvoeding
  vrijdag 9 maart 2018 @ 08:57:51 #215
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_177700571
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 08:47 schreef McLaura het volgende:

[..]

Ik ben geen voorstander van elk half uur op potje/wc zetten. Je creert dan zogenaamde "klokzindelijkheid" en het kind hoeft amper iets op te houden. Je lichaam produceert elke minuut een druppel urine ofzo, en 30 druppels ophouden is geen kunst... Ik heb dit met oppaskindjes gezien, als je dan een keer te laat was plasten ze in hun broek. Zindelijkheid is controle over de kringspieren, en die krijg je niet door je elk half uur te ontlasten.

Bij de oudste heb ik gewoon afgewacht en die zei op een dag "nee, geen luier" en was sindsdien zindelijk. Hij was toen net 3. Als het bij de jongste net zo gaat, vind ik het prima.
Maar dat is toch ook niet iets wat je blijvend doet :? Althans ik deed dat de eerste dag ofzo, om het in haar systeem te krijgen. Toen dat potje eenmaal in haar hoofd zat, was dat niet meer nodig. Lijkt me ook nogal ondoenlijk om dit vol te houden.
pi_177700629
Elk half uur op het potje zetten is natuurlijk ook niet hetzelfde als ieder half uur vragen of er nog geplast moet worden.

S. mocht gisteren bij de action wat uitzoeken. Hij koos badeendjes en bootjes. 1 euro uitgegeven, kind helemaal in de wolken. De hele weg terug hoorde ik ‘dankie mamie!’ O+
pi_177701225
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 08:57 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Maar dat is toch ook niet iets wat je blijvend doet :? Althans ik deed dat de eerste dag ofzo, om het in haar systeem te krijgen. Toen dat potje eenmaal in haar hoofd zat, was dat niet meer nodig. Lijkt me ook nogal ondoenlijk om dit vol te houden.
Er werd van mij verwacht dat ik dit elke dag, wekenlang... maandenlang deed.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_177708841
Bedankt voor weer de interessante inzichten. Wij deden dat elk half uur op wc, ook al tijden wel met tussenpozen. Maar goed dat was hier geen knop om. Dan maar in de meivakantie. En vragen of hij moet.
<a href="http://s1175.photobucket.com/user/HilmoFOK/library/Maat%2074%20jongens?sort=3&page=1" rel="nofollow" target="_blank">Mijn verkoop pagina kleertjes jongens</a>
pi_177709323
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 09:51 schreef McLaura het volgende:

[..]

Er werd van mij verwacht dat ik dit elke dag, wekenlang... maandenlang deed.
Wie verwacht dat dan van je? Lijkt me toch behoorlijke onzin om dat langer dan 1of 2 dagen te doen, als je er al voor kiest.
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
pi_177710563
Snap het wel MC Laura, vriendin van me zei ook van elk half uur op wc, en dat opvang dat ook moest doen anders geen zin. Ik zei beginnen we niet aan, want ze hebben vooral baby's en kunnen niet elk half uur mijn kind op wc zetten. En als ik het wel had gevraagd waren we, lees, zij, nu nog bezig geweest.
<a href="http://s1175.photobucket.com/user/HilmoFOK/library/Maat%2074%20jongens?sort=3&page=1" rel="nofollow" target="_blank">Mijn verkoop pagina kleertjes jongens</a>
pi_177715901
Mijn peuter is a b s o l u u t niet op de WC te krijgen als ze op dat moment niet dringend hoeft. Heel fijn, zit je net 5 minuten in de auto.. “Ja! Nu moet ik WEL plassen!”. }:| .

Zo. De slingers hangen voor Tas z’n feestje morgen :7 . Er is eergisteren een nieuw nichtje geboren dus de schoonfamilie laat het afweten morgen. Gelukkig komen er nog wat mensen. Tas vraagt al de hele week om “tatootjes” en “taat!”, dus de verjaardagsstemming zit er goed in. Hij is dus echt twee nu h. Het raakte me net ineens zo, dat ik van zijn eerste twee jaar nu alweer de helft vergeten ben door de drukte van twee kindjes en een baan en een leven enzo. En dan is hij zo ineenkeer twee :o . Of zoals hij zelf zegt “ZES NEGE TIEN ZES!”. Hoe dan!?
pi_177718116
Veel plezier vandaag! Wat zal Tas genieten van de tatootjes O+
pi_177718442
Ik hoop dat A nog een groeispurtje heeft binnen 6 maanden Phaidra ;) .
Wij zullen binnenkort ook wel weer de oproep krijgen (over een week is Q 3, whut :o ). Ik vrees vooral de testjes (als hij niet wil doet hij niks of gaat alleen maar zitten huilen) en z'n gewicht. Eten blijft dramatisch, ik verbaas me er juist over dat hij zo actief is en gewoon blijft groeien..

Veel plezier met Tas z'n feest! Ook alweer 2 jaar, gefeliciteerd!
  Moderator zaterdag 10 maart 2018 @ 09:07:05 #224
319937 crew  Roomsnoes
pi_177718448
Razz van harte met Tas! Twee is echt heel groot al ja. Twee peuters gewoon!?

Mijn peuter 3j8m is echt niet geintereseerd in potjes en wc’s. Ze heeft n paar keer op de pot geplast en zelfs 1xgepoept, maar die vind het dan ook prima haha. We vragen wel soms maar ze wil steeds niet. Nou ja, dan niet.
pi_177718535
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 09:06 schreef Gevalletje het volgende:
Ik hoop dat A nog een groeispurtje heeft binnen 6 maanden Phaidra ;) .
Wij zullen binnenkort ook wel weer de oproep krijgen (over een week is Q 3, whut :o ). Ik vrees vooral de testjes (als hij niet wil doet hij niks of gaat alleen maar zitten huilen) en z'n gewicht. Eten blijft dramatisch, ik verbaas me er juist over dat hij zo actief is en gewoon blijft groeien..

Veel plezier met Tas z'n feest! Ook alweer 2 jaar, gefeliciteerd!
Volgende week is onze vierling gewoon alweer jarig ja... wat gaat het belachelijk snel!
Die testjes... ja, ach... Ik zorg altijd voor een afspraak in de ochtend, want in de middag wil Sjaak ook niets. In de ochtend hebben we nog kans dat hij meewerkt. Maar ook kans dat het niet gebeurt, want hij laat zich niet vertellen wat hij moet doen :') Niet door het CB, maar ook niet door ons helaas.

Razz, gefeliciteerd met jullie Tas en veel plezier met het feestje vandaag. 2 peuters, ik heb zoveel respect voor je!!
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')