abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_177315590
registreer om deze reclame te verbergen
De opkomst van electrisch vervoer lijkt ondanks de flink lagere olieprijs door te zetten. Het percentage electrische voertuigen bedraagt vaak nog geen 1% van het totaal aantal voertuigen in welvarende landen. Global warming zet diverse overheden ertoe aan elektromobiliteit te stimuleren. Met de introductie van goedkopere electrische autos die een grote actieradius hebben zoals de Model 3 van Tesla kan het aantal electrische voertuigen snel stijgen. Ook de electrische fiets is bezig met een flinke opmars. De toename van elektromobiliteit kan op termijn flinke geopolitieke veranderingen te weeg brengen. Immers de afhankelijkheid van aardolie zal verder afnemen waardoor olielanden in de problemen kunnen geraken. Hoe snel en op welke wijze zal de transitie verlopen en wat voor gevolgen heeft het op diverse raakvlakken?

quote:
Tesla levert recordaantal auto's in eerste kwartaal 2017

De fabrikant van elektrische auto's Tesla heeft in het eerste kwartaal van dit jaar het record van 25.000 auto's afgeleverd, in aanloop naar de productie van de nieuwe Model 3 later dit jaar.

Analisten hadden verwacht dat de leveringen van Tesla op 24.200 wagens zouden uitkomen.

Voor de eerste helft van dit jaar heeft het Californische bedrijf van multimiljardair Elon Musk een doelstelling om 50.000 voertuigen te leveren aan klanten. De productie in de eerste drie maanden van dit jaar lag op 25.418 auto's, eveneens een record.

Tesla wil in juli zijn nieuwe goedkopere Model 3 op de markt gaan brengen. Dat zou de eerste auto van het bedrijf zijn die in massaproductie wordt genomen. Musk heeft gezegd in 2018 de productie op te willen voeren tot een half miljoen wagens.
quote:
Fietsenverkoop zakt naar laagste punt in dertig jaar

De fietsenverkoop in Nederland is in 2016 gezakt naar het laagste niveau sinds 1987. Daar staat tegenover dat de omzet uit de verkoop van nieuwe tweewielers een record bereikte, vooral door de populariteit van elektrische fietsen. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van RAI Vereniging, Bovag en onderzoeksbureau GfK.

Er werden vorig jaar 928.000 nieuwe fietsen verkocht, een daling van 5,7 procent ten opzichte van 2015. Daarmee nam de verkoop af tot het laagste punt in dertig jaar. Zo werden in 2007 nog 1,4 miljoen tweewielers verkocht, maar sindsdien is de verkoop elk jaar afgenomen.

E-bikes
De omzet uit de fietsenverkoop nam echter met 4,2 procent toe naar bijna 937 miljoen euro. De verkoop van e-bikes lag op 271.000 stuks, tegen 276.000 een jaar eerder. Daarmee waren de relatief dure elektrische fietsen goed voor een omzet van ruim 534 miljoen euro, bijna 57 procent van het totaal.
De gemiddelde verkoopprijs van een nieuwe fiets kwam vorig jaar voor het eerst boven de 1000 euro uit. In 2015 was dat nog 914 euro en in 2007 iets meer dan 600 euro.
q9kuBXv.png

Be3hbOP.png

https://avt.inl.gov/sites/default/files/pdf/fsev/compare.pdf

Hier weer verder
pi_177315618
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 09:45 schreef nils7 het volgende:

[..]

Elke Tesla (oke dat is niet de gemiddelde EV) rijdt volledig uitstoot vrij dus ik gok (ook al reken je de uitstoot gedurende productie van de auto + batterij) dat jouw DAFje qua uitstoot een Tesla zo voorbij is.,
Zelfs als je een Tesla rijdt op zonnestroom dan heb je nog de uitstoot die vrijkomt bij de productie van zonnepanelen.
pi_177315642
TS kan je niet wat recentere nieuwsberichten vinden? Over bijvoorbeeld de productieproblemen bij Tesla? Musk kan wel veel roepen maar maakt het nog steeds niet waar.

quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 09:47 schreef grimselman het volgende:
Dat is wel een bekend probleem, we kijken slechts naar de uitstoot en energiekosten van het gebruik van auto's en niet naar de productie en recycling.
daarom krijg ik altijd wat jeuk als ze roepen 'zero emission'. Als je het hele proces bekijkt is dat gewoon niet waar.
pi_177315782
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
19s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 09:53 schreef Gunner het volgende:
TS kan je niet wat recentere nieuwsberichten vinden? Over bijvoorbeeld de productieproblemen bij Tesla? Musk kan wel veel roepen maar maakt het nog steeds niet waar.

De productiecijfers van de Model 3 van Tesla blijven achter bij de prognoses. De doelstelling van Tesla is nu om circa 5000 autos per week te produceren eind Q2. Bloomberg heeft een monitor opgestart die regelmatig het productieniveau zal updaten. Op dit moment staat de teller op 1052 autos per week.

Bloomberg: Tesla Model 3 Tracker
We can't afford the illusion anymore
pi_177335840
De autogiganten in Duitsland worden beschuldigd van Fake News door de duitse ANWB en minister van milieu. De softwarefraude modellen diesels zijn wel degelijk aan te passen om de uitstoot van NOx terug te dringen. Dit kan binnen een redelijke tijd en met overzienbare kosten. Het ziet er niet naar uit dat de de autofabrikanten wegkomen met slechts een goedkope software update.

quote:
Video: ADAC testet Diesel-Hardware Und es geht doch!
Hardware-Nachrüstungen von Dieselautos sind nach Einschätzung des ADAC möglich und "hochwirksam". Wie der Autoclub mitteilte, können die Stickoxid-Emissionen drastisch verringert werden.
quote:
ADAC fordert nach Test Hardware-Nachrüstung Dreckige Diesel lassen sich mit Erfolg alltagstauglich nachrüsten
Dreckige Diesel lassen sich so nachrüsten, dass sie im regulären Fahrbetrieb bis zu 70 Prozent weniger Stickoxidausstoß ausstoßen. Davon ist der ADAC nach einem umfangreichen Test überzeugt. Der Verein kritisiert die Autobauer scharf und fordert eine schnelle Hardware-Nachrüstung.

Die Autobauer haben es lange bestritten und tun es immer noch - doch der Stickoxidausstoß von Dieselfahrzeugen in Deutschland lässt sich über eine technische Nachrüstung effektiv reduzieren: im Stadtverkehr um bis zu 70 Prozent. Die Belastung mit diesem gesundheitsschädlichen Reizgas in deutschen Großstädten könnte damit um ein Viertel und mehr sinken. Das ist das zentrale Ergebnis eines umfangreichen Tests mit gebrauchten Autos , den der ADAC Württemberg am Dienstag vorstellte.

"Der Test hat die Fake News der Industrie endgültig widerlegt: Hardware-Nachrüstung funktioniert", feuerte Dieter Roßkopf gleich eine volle Breitseite gegen die Autobauer ab. Ebenso wie Baden-Württembergs Umweltminister Winfried Hermann sieht der Vorstandsvorsitzender des ADAC Württemberg die Autobauer in der Pflicht, die Millionen betroffenen Dieselfahrzeuge nachzurüsten.

Die Hardware-Nachrüstung habe den doppelten Effekt wie eine Software-Nachrüstung, betonte Hermann. "Jetzt müssen die Hersteller endlich ran, sie tragen die Verantwortung für die Schlechtleistung bei Euro 5-Fahrzeugen und für die schlechte Luft in den Städten". Rund 5,9 Millionen Diesel mit diesem älteren Umweltstandard fahren laut Kraftfahrtbundesamt auf Deutschlands Straßen.


[ Bericht 19% gewijzigd door Digi2 op 21-02-2018 09:24:58 ]
We can't afford the illusion anymore
pi_177337299
verkeerde topic

[ Bericht 79% gewijzigd door Gunner op 21-02-2018 07:49:50 ]
pi_177595946
registreer om deze reclame te verbergen
Door tol te heffen op brandstof autos die in de stad rijden en electrische autos gratis laad en parkeergelegenheid te bieden is Oslo erin geslaagd de belasting met NOx drastisch terug te dringen. De duitse automobiel industrie probeert ondertussen zo lang mogelijk de brandstofauto uit te melken omdat de marges daarop groter zijn dan die van elektrische autos.

quote:
Video: So geht’s auch ohne Fahrverbote

Das Bundesverwaltungsgericht hat den Weg für Fahrverbote in deutschen Städten freigemacht. Dabei gibt es durchaus Wege, diese zu umfahren. Die Norweger machen es vor.
We can't afford the illusion anymore
pi_177640057
Dat meer steden dit voorbeeld navolgen ^O^

quote:
Den Haag wil vanaf 2025 alleen schone bevoorrading binnenstad

Winkels, horeca, kantoren en bewoners in de Haagse binnenstad moeten vanaf 2025 alleen nog worden bevoorraad door voertuigen die geen schadelijke stoffen uitstoten.

Dat heeft de gemeente afgesproken met onder meer de Binnenstad Ondernemers Federatie, Koninklijke Horeca Nederland en MKB Den Haag, Stichting Binnenstad en de ondernemersorganisaties VNO NCW, Uneto-Vni, TLN en EVO Fenedex.

Om dit voor elkaar te krijgen, gaan de partijen de komende tijd maatregelen uitwerken. Tot de mogelijke maatregelen behoren een subsidie om schone voertuigen aan te schaffen en het slim organiseren van de bevoorrading.

Het doel wordt vastgelegd in het ‘Convenant Stedelijke Distributie, dat op 8 maart door onder anderen de Haagse wethouder Tom de Bruijn (Milieu) wordt ondertekend.
We can't afford the illusion anymore
pi_178443517
Volgens de Bloomberg Tesla Model 3 tracker is de productie plots flink gestegen en staat nu op circa 2300 model 3 wagens per week. Dat 5000 wagens per week gehaald zal worden eind Q2 lijkt niet meer zo onwaarschijnlijk. De verkoop van een 200 Megawatt batterij door Tesla aan BP levert ook flink wat cashflow op.
We can't afford the illusion anymore
  woensdag 11 april 2018 @ 11:56:53 #10
82396 nils7
De forumkrokodil
pi_178445450
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 10:10 schreef Digi2 het volgende:
Volgens de Bloomberg Tesla Model 3 tracker is de productie plots flink gestegen en staat nu op circa 2300 model 3 wagens per week. Dat 5000 wagens per week gehaald zal worden eind Q2 lijkt niet meer zo onwaarschijnlijk. De verkoop van een 200 Megawatt batterij door Tesla aan BP levert ook flink wat cashflow op.
Vergeet de verkopen van de Tesla Semitruck ook niet welke een kleine roadshow heeft gedaan langs serieuze spelers.
N/A
pi_178547538
quote:
Tweakers: '86 procent bezitters elektrische auto wil niet meer terug naar brandstof'

Van de elektrische rijders wil 86 procent niet meer terug naar een brandstofauto; 13 procent wil 'misschien' terug. Iets meer dan 60 procent van de bezitters van een brandstofauto denkt erover een elektrische auto aan te schaffen.

Van de bezitters van een elektrische auto overweegt slechts 1,6 procent daadwerkelijk terug te keren naar een brandstofmodel. Dat blijkt uit onderzoek onder achthonderd respondenten, onder wie bezoekers van het Tweakers-forum, dat Tweakers-redacteur Jeroen Horlings op eigen initiatief heeft gehouden. De nadelen van elektrisch rijden die bezitters noemen, is dat laadplekken soms bezet zijn door andere auto's, met of zonder stekker, en dat de actieradius beter en laadtijden korter kunnen.

De grootste voordelen zijn volgens hen het rijgedrag, de lagere onderhouds- en rijkosten, en het milieu. Van de bezitters van brandstofauto's ziet 38 procent er niets in om over te stappen naar elektrisch. Een meerderheid, 62 procent, overweegt binnen vijf jaar wel de overstap te maken en 41 procent van hen verwacht dit zelfs binnen twee jaar te doen.

De helft van de bezitters van brandstofauto's vreest dat de actieradius onvoldoende is en een kwart maakt zich zorgen over de levensduur van de accu. Bij de elektrische rijders liggen deze percentages op respectievelijk 28 en 5 procent. Van de rijders op fossiele brandstof denkt 60,4 procent dat in 2030 de meerderheid van de auto's elektrisch is.
We can't afford the illusion anymore
pi_178561971
Er komt blijkbaar schot in de productie van de Model 3, de teller staat op circa 2700 stuks per week nu.

Tesla Model 3 Tracker
We can't afford the illusion anymore
  dinsdag 17 april 2018 @ 09:14:57 #13
82396 nils7
De forumkrokodil
pi_178571032
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 20:16 schreef Digi2 het volgende:
Er komt blijkbaar schot in de productie van de Model 3, de teller staat op circa 2700 stuks per week nu.

Tesla Model 3 Tracker
Er reed gisteren er 1tje rond in NL van een Amerikaan die m in een container heeft laten verschepen door Europa.
N/A
  dinsdag 17 april 2018 @ 10:30:13 #14
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_178572141
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 20:16 schreef Digi2 het volgende:
Er komt blijkbaar schot in de productie van de Model 3, de teller staat op circa 2700 stuks per week nu.

Tesla Model 3 Tracker
https://tweakers.net/nieu(...)g-te-verbeteren.html

Pauze van een aantal dagen. Niet heel lang maar zal toch een hoop auto's schelen.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_178572279
quote:
Tesla staakt Model 3-productie tijdelijk om automatisering te verbeteren

Tesla heeft de productielijn van de Model 3-auto tijdelijk stilgelegd. Een woordvoerder van Tesla heeft tegenover BuzzFeed bevestigd dat er sprake is van een pauze, zodat de automatisering kan worden verbeterd.

Het gaat om een tijdelijke pauze van het productieproces van in totaal vier of vijf dagen, zo melden Tesla-medewerkers aan Buzzfeed. Volgens hen kwam de stillegging uit de lucht vallen en was er geen waarschuwing gegeven. Het grootste deel van de medewerkers moet naar verluidt vakantiedagen of onbetaald verlof opnemen.

Tussen 20 en 24 februari was er ook al een tijdelijke pauze in de productie van de Model 3, meldde Bloomberg in maart op basis van uitlatingen van Tesla. Ook toen werd de productie enkele dagen stilgelegd om de 'automatisering te verbeteren en flessenhalzen weg te werken'. Deze tijdelijke pauze werd door Tesla aangeduid als 'niet ongewoon'.
....
..
Na de vorige optimalisatie ging het productie-niveau van circa 1000 per week naar nu 2700 per week. Het zal me dan ook niet verbazen dat de 5000 stuks per week op korte termijn gehaald gaan worden na deze vervolgende optimalisatiestap.
We can't afford the illusion anymore
  dinsdag 17 april 2018 @ 10:39:58 #16
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_178572320
Dus de productie loopt gewoon vet achter en is nog steeds niet zoals afgegeven.
't Is dat er voldoende fanboys zijn want normale mensen hadden dit niet geaccepteerd.
Benzin im Blut.
Adrenalin im Tank.
Stroh in der Birne.
pi_178572468
quote:
6s.gif Op dinsdag 17 april 2018 10:39 schreef daNpy het volgende:
Dus de productie loopt gewoon vet achter en is nog steeds niet zoals afgegeven.
't Is dat er voldoende fanboys zijn want normale mensen hadden dit niet geaccepteerd.
Het is niet alsof Tesla nooit eerder achterliep met de productieverwachtingen. Een normaal mens lijkt me daar dan ook vanuit te gaan. Mijn vermoeden is dat uiteindelijk Tesla de productie verwachtingen veruit gaat overtreffen. Volgens mij valt het aantal cancellations van bestellingen erg mee.
We can't afford the illusion anymore
pi_178593873
quote:
Tesla maakt tijdelijk geen Model 3-auto's om productie flink te kunnen verhogen

Elon Musk, de topman van Tesla, heeft in een e-mail aan medewerkers van de autofabrikant gezegd dat de tijdelijke pauze in de productie van de Model 3-auto te maken heeft met voorbereidingen om de productiecapaciteit aanzienlijk uit te breiden.

Musk zegt in de e-mail, die door onder andere website Electrek is gepubliceerd, dat er voor drie tot vijf dagen een pauze wordt ingelast bij de productie van de Model 3, zodat er een uitgebreid aantal upgrades kan worden doorgevoerd. Volgens hem zorgen deze upgrades ervoor dat het mogelijk wordt om in mei een wekelijks productieaantal van drieduizend tot vierduizend auto's te halen.

Uiteindelijk wil Musk dat er eind juni wekelijks zesduizend Model 3's van de band rollen. Om dat mogelijk te maken worden er eind mei weer nieuwe upgrades doorgevoerd, zodat de productiecapaciteit verder wordt verhoogd. Musk gaat niet specifiek in op de upgrades, maar hij zegt wel dat het streefaantal van zesduizend alleen gehaald kan worden als toeleveranciers een groter aantal onderdelen kunnen leveren. Als zij dat niet halen, zegt Musk dat ze met een goede verklaring moeten komen.

Ook moet de fabriek in Fremont 24 uur per dag gaan draaien om het aantal van zesduizend Model 3's per week mogelijk te maken. Daarbij worden meer medewerkers ingezet bij het assembleren van de auto. Tesla neemt in de komende weken per week zo'n vierhonderd nieuwe medewerkers aan.

Het streefaantal van zesduizend auto's per week is echter geen harde eis; Musk houdt er rekening mee dat het productieaantal eind juni op vijduizend zal uitkomen, aangezien hij uitgaat van een foutmarge en eventuele leveringsproblemen bij de benodigde onderdelen. De topman verwacht dat een stabiel productieaantal van zesduizend auto's per week pas enkele maanden na juni wordt gehaald.

Maandag werd al duidelijk dat de productie van de Model 3 tijdelijk zou worden gestaakt om de automatisering te verbeteren. Musk zei onlangs nog dat er bij de Model 3 te veel robots zijn gebruikt. Volgens hem is dit mede de oorzaak van de productieproblemen van de Model 3. De fabrikant heeft meer dan eens de gestelde streefaantallen niet gehaald. Eerder zei de Tesla-topman dat dat ook te maken heeft met accuproblemen. Daarnaast speelt het feit dat de Model 3 in tegenstelling tot de Model X en S uit relatief veel staal bestaat, misschien ook een rol. Daardoor is meer laswerk nodig.
We can't afford the illusion anymore
  woensdag 18 april 2018 @ 11:18:25 #19
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_178596140
Samenvatting: ze blijven achterlopen op de planning.

Grote mond, niet kunnen leveren.
Benzin im Blut.
Adrenalin im Tank.
Stroh in der Birne.
pi_178596610
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2018 11:18 schreef daNpy het volgende:
Samenvatting: ze blijven achterlopen op de planning.

Grote mond, niet kunnen leveren.
Jammer dat ik niet wat meer geld heb, dan zou ik het bij ze investeren teneinde de productie wat op te schroeven.
  woensdag 18 april 2018 @ 15:03:09 #21
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_178600518
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2018 11:46 schreef Solstice1 het volgende:

[..]

Jammer dat ik niet wat meer geld heb, dan zou ik het bij ze investeren teneinde de productie wat op te schroeven.
Waarom, je betaalt toch al voldoende belasting :')
Benzin im Blut.
Adrenalin im Tank.
Stroh in der Birne.
pi_178616960
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2018 15:03 schreef daNpy het volgende:

[..]

Waarom, je betaalt toch al voldoende belasting :')
Omdat er nooit genoeg geld kan gaan naar initiatieven die ons minder afhankelijk maken van olie uiteraard.
  donderdag 19 april 2018 @ 13:11:06 #23
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_178619781
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2018 10:15 schreef Solstice1 het volgende:

[..]

Omdat er nooit genoeg geld kan gaan naar initiatieven die ons minder afhankelijk maken van olie uiteraard.
Want accu's worden niet van grondstoffen gemaakt?

Ik ben ook voor duurzame energie, maar op een of andere manier denken mensen dat elektrisch rijden (en Tesla-fanboys in het bijzonder) heilig is.
Dat is het niet. Elektrische auto's rijden op stroom van kolencentrales (ook een eindige grondstof). Er is meer olie beschikbaar om het huidige wagenpark deze eeuw uit te laten rijden dan dat er grondstoffen zijn om alle auto's van een accu te voorzien. En tel daar nog de belachelijke subsidie op dit soort ondoordachte projecten bij op om te realiseren dat het belastinggeld met deze "technologie" ook gedeeltelijk weggegooid wordt.

Niemand koopt van zijn eigen geld een Tesla. Er zijn veel mooiere en betere auto's te koop voor dat geld. En laten we dan ook nog eens nadenken over een auto die voor een prijs in de markt staat waar hij niet voor gemaakt kan worden. 't Is allemaal nep.
Benzin im Blut.
Adrenalin im Tank.
Stroh in der Birne.
pi_178620368
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2018 13:11 schreef daNpy het volgende:

[..]

Want accu's worden niet van grondstoffen gemaakt?

Ik ben ook voor duurzame energie, maar op een of andere manier denken mensen dat elektrisch rijden (en Tesla-fanboys in het bijzonder) heilig is.
Accu's kan je goed recyclen, diesel, kerosine en benzine niet. Er zijn ook fervente Tesla haters behalve fanboys. Elektrisch rijden voorkomt NOx en fijnstof problemen in de steden wat ik een groot voordeel vind.
We can't afford the illusion anymore
  donderdag 19 april 2018 @ 13:45:37 #25
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_178620565
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2018 13:37 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Accu's kan je goed recyclen, diesel, kerosine en benzine niet.
Volgens mij staat het recyclen van accu's nog in de kinderschoenen. Uiteraard zal dit op termijn wel verbeteren. Maar dan blijft het punt van te weinig grondstoffen nog steeds van kracht.

quote:
Elektrisch rijden voorkomt NOx en fijnstof problemen in de steden wat ik een groot voordeel vind.
Het Oud-Nederlandsche "Als ik er geen last van heb, is het goed". Probleemverplaatsing.
Benzin im Blut.
Adrenalin im Tank.
Stroh in der Birne.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')