abonnement Unibet Coolblue
  maandag 11 juni 2018 @ 18:59:36 #76
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_179730928
Oke ik weet het, Poké Bowls zijn alweer zooo 2017, maar ik wil toch even pronken met de mijne :P



[ Bericht 2% gewijzigd door Guanabana op 11-06-2018 19:43:14 ]
Koel en donker bewaren
  maandag 11 juni 2018 @ 19:40:44 #77
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_179731598
Ziet er hartstikke 2018 uit hoor :9
pi_180357991
pi_180393992
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juni 2018 16:50 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Geblakerde Shishito


Gegrillde milde chilipepers, tenminste dat zijn ze 9 van de 10 keer, die 10e keer is ie wel scherp. Leuk Russisch Roulette spelen met een biertje. En neeee, dat zijn geen Pimientos de Padrón maar superchique Shishito's!
(nou ja, chique, ik vind ze gewoon veel leuker omdat ze Japans zijn natuurlijk. Maar wel hier geteeld in het Westland)
Oeh, heerlijk!! Ik ken ze eigenlijk vooral uit Portugal. :)
  zaterdag 14 juli 2018 @ 13:28:30 #80
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180467007


Ik maakte vorige week voor het eerst kaya. God, wat is dat lekker zeg!
En als je een Anova of ander warmwaterbadapparaat hebt zou ik het zeker een keer maken!
En ook als dat snotterige eitje je niks lijkt : gewoon doen! :-)

Recept enzo hier: http://www.aziatische-ingredienten.nl/kaya/
pi_180488674
quote:
12s.gif Op maandag 11 juni 2018 18:59 schreef Guanabana het volgende:
Oke ik weet het, Poké Bowls zijn alweer zooo 2017, maar ik wil toch even pronken met de mijne :P

[ afbeelding ]
:9~
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 22 juli 2018 @ 15:47:06 #82
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_180653357
Alweer even geleden dat ik hier iets heb geplaatst, maar gisteren ben ik weer aan de slag gegaan. Het werd:

- Gepofte biet met aardbei, ingelegde ui, geitenkaascrème, vijgen-dadelbalsamico en olijfolie.
- Kogelbiefstuk met vier bereidingen van broccoli (puree, gekarameliseerd, gebrand en zurige topjes) en pommes anna
- Panna cotta van witte chocolade met vanille-yoghurtijs, amandelcrumble, fambozengelei, pistachetuille en rood fruit

Foto's niet allemaal even scherp, maar goed. Het was lekker. :9 Ik was vooral blij met de volle smaak van de biet (had meer geitenkaas bij gemogen) en de heerlijk zachte broccolipuree.





  zondag 22 juli 2018 @ 16:42:13 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180654835
Ik vind het altijd zo knap dat je hele menu's maakt. ^O^
Alleen, ik mis de frieten! :+
  zondag 22 juli 2018 @ 17:32:39 #84
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_180656130
quote:
0s.gif Op zondag 22 juli 2018 16:42 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind het altijd zo knap dat je hele menu's maakt. ^O^
Alleen, ik mis de frieten! :+
Ja dat is ook wel de uitdaging die ik mezelf opleg als ik voor bezoek kook: drie gangen en iets wat ik niet eerder heb gemaakt. Heb ik af en toe wel nodig om het leuk te houden; te weinig uitdaging houd ik niet van.

Friet zet ik nooit op de foto hoor. Daarom had ik nu pommes anne met tijmboter gemaakt, die ligt onder het vlees. ;-)
pi_180656499
Heb je iets bijzonders gedaan met die broccolipuree? Ziet er wel lekker uit.
  zondag 22 juli 2018 @ 17:57:25 #86
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180656808
quote:
0s.gif Op zondag 22 juli 2018 17:32 schreef vinnypassy het volgende:

[..]
Daarom had ik nu pommes anne met tijmboter gemaakt, die ligt onder het vlees. ;-)
Aha! Dus toch! Gelukkig! :+
  zondag 22 juli 2018 @ 18:28:47 #87
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_180657394
quote:
0s.gif Op zondag 22 juli 2018 17:47 schreef Myraela het volgende:
Heb je iets bijzonders gedaan met die broccolipuree? Ziet er wel lekker uit.
Nee, broccoli koken in zout water en daarna wat wat kookvocht op relatief lage snelheid blenderen. Begonnen met heel weinig water, steeds iets meer erbij gedaan tot het mooi alles pakte en daarna paar minuutjes de blender laten werken.
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 15:05:17 #88
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181275644
Voordat het topic weer van de bladzijde valt. Mijn lief verrastte me deze week met nieuw recept (uit een boek, maar nog niet eerder gemaakt) dat ik erg lekker vond.



Simpelweg gegrilde kipfilet in stukjes mengen met groene salsa en dat op waterkers en plakje bleekselderij. Ik vond het erg lekker. Oh, dat schreef ik al.

De salsa maak je door dit in een keukenmachientje/choppertje te gooien:
1 groene (punt) paprika
2 groene chilipepers
1 teentje knoflook
1 handje peterselie
1 handje basilicum

Dat laat je dan 20-30 minuten uitlekker in een zeef. (zeef hang je in een kom)
Daar komt prachtig groen "water" vanaf.

Daarna mengen met
3 lente-uitjes in ringetjes
1 el citroensap
1 el olijfolie
peper en zout naar smaak.

Ik denk dat het een blijvertje wordt.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 18-08-2018 19:02:37 ]
pi_181276909
Klinkt ook laag in calorieen, die onthoud ik 8-)
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 18:27:15 #90
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181279047
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 16:26 schreef emmyemmy2 het volgende:
Klinkt ook laag in calorieen, die onthoud ik 8-)
:Y
pi_181279554
Blijvertje :+

Klinkt heerlijk maar ( :@ ) ik kan zo vreselijk slecht tegen pittige dingen als groene pepers :%
Is daar een alternatief voor denk je?
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 19:02:19 #92
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181279673
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 18:56 schreef tombolafan het volgende:
Blijvertje :+

Klinkt heerlijk maar ( :@ ) ik kan zo vreselijk slecht tegen pittige dingen als groene pepers :%
Is daar een alternatief voor denk je?
Meer groene paprika.
En een mild pepertje ipv een hete.
pi_181285385
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 19:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Meer groene paprika.
En een mild pepertje ipv een hete.
tnx! Lijkt me heerlijk om mee naar werk te nemen als lunch O+
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_181676523
Leuk topic.

Ik ga vannacht om 4 uur kip maken met groenten, roerbakmix met champignons en prei, rode ui en peterselie. Ga kip marineren en kijk nog wat ik kwa kruiden in huis heb. Misschien vannacht post ik een foto.
pi_181677592


Vannacht gemaakt. Naast de dingen die ik hierboven schreef heb ik teriyakisaus in de kip laten trekken en ook ketjap kruiden en knoflook meegebakken. Heb foto van de pan gemaakt want ik heb geen fatsoenlijke eettafel.
pi_181680148
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 22:28 schreef RobinOok het volgende:
tandoori masala
Dit moet ik binnenkort eens eten! Ziet er echt super lekker uit!
Uitvinder van de biersmiley.
  zondag 21 oktober 2018 @ 18:59:47 #97
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182653171

Salade met pomelo en garnaa


Pomelo, garnalen, komkommer, koriander, munt, sjalot, lente-ui, chilipeper, geroosterde geraspte kokos, gehakte pinda's en een dressing op basis van vissaus, suiker en limoenssap. :P

Heee, AIVD-mevrouw. Nu je culmod bent, doe je weer mee? Dit topic redden van de stervensdood?
pi_182673561
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 18:59 schreef RobinOok het volgende:

Heee, AIVD-mevrouw. Nu je culmod bent, doe je weer mee? Dit topic redden van de stervensdood?
Alleen als ik iets maak dat er enigszins appetijtelijk uit ziet.

Je salade ziet er trouwens goed uit, klinkt ook erg lekker!
pi_182777759
Ik ga proberen weer wat vaker foto's te maken. Stap twee is om de recepten uit te gaan schrijven voor m'n blog.

Dit was in ieder geval Chinese koolsla, geïnspireerd door m'n Marley Spoon box, maar dan met viskoekjes.

pi_182777849
Ziet er lekker uit, Myraela! Wat zit er in die koolsla?
Is dat zo?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')