abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 13 februari 2018 @ 19:59:48 #1
288545 PIETR
Facta non Verba
pi_177160619
Ben al een tijdje op zoek naar een kant-en-klare saus die ik zo'n 10 jaar geleden regelmatig at bij friet/gebakken aardappels en biefstuk, maar ik kan het bij geen enkele winkel meer vinden. Waarschijnlijk uit het assortiment gehaald.

Kenmerken:

- Het zat in een klein glazen potje van Remia of Calve
- Oranjebruinige kleur
- Het had een korte naam; iets in de trant van Warme Saus of Oranje Saus
- Stroganoffachtige smaak
- Zaten ook champignons in

Heb me rot gezocht op google, helaas nog zonder resultaat. Iemand enig idee waar ik het over heb?
Niets is sterker dan dat ene woord
  dinsdag 13 februari 2018 @ 20:02:36 #2
468509 _--_
In varietate concordia
pi_177160714
Klinkt wel lekker. Kan jou helaas niet helpen. ;(
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_177162456
jopiesaus?
  dinsdag 13 februari 2018 @ 20:49:16 #4
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_177162573
Damn, champignons in een kant en klare saus.
pi_177162591
Juin uit Eigen Tuin!
pi_177169155
Probeer eens Samba saus van Calve.
Heeft wel wat weg van Stroganoff.
Champignons staan wel op de ingrediëntenlijst. Geen stukjes of zo.
Kleur klopt ook wel.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_177176453
Jachtsaus/jagersaus?
  Moderator woensdag 14 februari 2018 @ 15:09:43 #8
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_177179404
quote:
Eenvoudig zelf te maken
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_177183152
Is dit niet gewoon stroganoffsaus? Met champignons, paprika, ui,wodka. demi glacé en wat je verder lekker vind eventueel augurk of kappertjes.
Whatever...
  donderdag 15 februari 2018 @ 12:58:38 #10
288545 PIETR
Facta non Verba
pi_177201293
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 18:20 schreef Spanky78 het volgende:
Is dit niet gewoon stroganoffsaus? Met champignons, paprika, ui,wodka. demi glacé en wat je verder lekker vind eventueel augurk of kappertjes.
Waarschijnlijk wel idd. Maar ik ben specifiek op zoek naar dat kant-en-klare potje van Calve/Remia want die was zo godsgruwelijk lekker.
Niets is sterker dan dat ene woord
pi_177204697
quote:
1s.gif Op donderdag 15 februari 2018 12:58 schreef PIETR het volgende:

[..]

Waarschijnlijk wel idd. Maar ik ben specifiek op zoek naar dat kant-en-klare potje van Calve/Remia want die was zo godsgruwelijk lekker.
Probeer dit eens. Kan niet anders dan lekkerder worden dan calve. Alleen demi glace moet je wel vinden. Zelf maken is het beste maar heel veel werk. Kopen is iets minder, maar alsnog veel beter dan een potje van calve of remia.
Whatever...
pi_177210663
quote:
0s.gif Op donderdag 15 februari 2018 14:26 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Probeer dit eens. Kan niet anders dan lekkerder worden dan calve. Alleen demi glace moet je wel vinden. Zelf maken is het beste maar heel veel werk. Kopen is iets minder, maar alsnog veel beter dan een potje van calve of remia.
Uit de beschrijving haal ik dat demi glace niet veel meer is dan een sterke bouillon met een roux.
Ik los een bouillonblokje op in wat water en bind het licht met allesbinder. Ook gebonden bouillon.
Mijn Stroganoffsaus smaakt er niet minder om. Nog geen klachten gehad.

Filmpje Stroganoffsaus


Ik laat alleen de champignons weg.
Ben ik niet zo van.

[ Bericht 21% gewijzigd door marc0871 op 15-02-2018 19:01:02 ]
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_177217448
quote:
0s.gif Op donderdag 15 februari 2018 18:54 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Uit de beschrijving haal ik dat demi glace niet veel meer is dan een sterke bouillon met een roux.
Ik los een bouillonblokje op in wat water en bind het licht met allesbinder. Ook gebonden bouillon.
Mijn Stroganoffsaus smaakt er niet minder om. Nog geen klachten gehad.

Filmpje Stroganoffsaus


Ik laat alleen de champignons weg.
Ben ik niet zo van.
Nee, demi glace is espagnole met fond Of goede bouillon. Die espagnole is best veel werk.

Alsnog is wat jij doet natuurlijk lekkerder dan een potje.
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')