abonnement Unibet Coolblue
pi_177159679
Zijlstra wacht zwaar debat om verzonnen ontmoeting Poetin

quote:
Minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra kan vandaag een zwaar debat tegemoetzien in de Tweede Kamer na de ophef om zijn verzonnen ontmoeting met de Russische president Poetin in 2006. Nadat die leugen gisteren naar buiten was gekomen, ontstond ook twijfel aan de interpretatie aan zijn verhaal.

Zijlstra (VVD) citeerde de man van wie hij het verhaal 'geleend' had – voormalig topman Jeroen van der Veer van Shell – niet letterlijk. De oud-Shell-topman zei gisteren tegen RTL Nieuws dat hij niet letterlijk is geciteerd, maar dat Zijlstra een eigen interpretatie aan zijn verhaal heeft gegeven.

Groot-Rusland

Op een VVD-congres in 2016 hield Zijlstra een toespraak waarin hij vertelde dat Poetin opnieuw streeft naar een 'Groot-Rusland'. Maar Van der Veer, die wél te gast was in het buitenverblijf van Poetin, liet gisteren weten dat Poetin zijn opmerkingen historisch had bedoeld.

De Tweede Kamer zal vandaag willen weten wat Zijlstra precies heeft gehoord van Van der Veer over de ontmoeting met Poetin. Volgens politiek commentator Frits Wester kan het voor Zijlstra uitdraaien op een 'heel vervelend' debat.

'Oppositie ruikt bloed'

"De oppositie ruikt bloed", zegt Wester. "Als ook nog eens de inhoud niet helemaal klopt, wordt het debat voor Zijlstra nog vervelender." En ook bij de regeringspartijen groeit de twijfel, aan de vooravond van het al langer geplande bezoek van Zijlstra aan zijn Russische collega Lavrov. Kan Zijlstra daar nog wel functioneren? "Ik ben bang dat wij onderschat hebben hoe groot dit zou worden", zegt een ingewijde tegen RTL Nieuws.
Is over een uurtje hier te zien:

https://www.npo.nl/live/npo-politiek
speak only if it improves the silence.
pi_177159712
FAIL
  dinsdag 13 februari 2018 @ 19:34:34 #3
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_177159754
dubbel
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')