abonnement Unibet Coolblue
pi_177174072
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 11:32 schreef bascross het volgende:

[..]

Niet echt een principe hoor. Zoals ik al aangaf mogen ze mijn organen best hebben. Alleen de manier waarop het nu gebeurt spreekt mij niet zo aan. En het is logisch dat het op deze manier gebeurt, anders heb je er niks aan, maar ik ben nog niet overtuigd.

Aan de andere kant kan het misschien ook veel lijden besparen als je toch wakker wordt en alleen kan knipperen met je ogen.
Als je nog kan knipperen met je ogen om te communiceren dan ben je niet hersendood, grote kans dat je familie alles in het werk doet om je in leven te houden in de hoop dat je ooit weer "bakje koffie?" zegt.
pi_177174091
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 11:27 schreef very het volgende:

[..]

Het gebeurt natuurlijk uiterst zelden, maar ik heb wel eens verhalen gehoord over mensen die dood verklaard zijn en toch opeens niet dood bleken te zijn.

En natuurlijk kan het ook een denkbaar argument zijn dat een dokter niet zijn uiterste best doet om je in leven te houden wanneer de levenswaarde in diens ogen verder weinig meer voorstelt maar een donorhart goed uit komt.
Doemdenken natuurlijk, maar helaas blijkt dit soort scenario's niet altijd helemaal ondenkbaar.
Sowieso kan familie het doneren tegenhouden. Je zou afspraken kunnen maken dat ze alleen toestemmen als er geen twijfel is. Als de driekwart van je hersenen op straat ligt maar je hart klopt nog, dan is er niet zoveel twijfel.
  woensdag 14 februari 2018 @ 11:37:47 #103
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_177174110
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 11:36 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Als je nog kan knipperen met je ogen om te communiceren dan ben je niet hersendood, grote kans dat je familie alles in het werk doet om je in leven te houden in de hoop dat je ooit weer "bakje koffie?" zegt.
Als je hartdood bent en daarna gereanimeerd wordt kan het wel. Misschien doen ze minder hun best als je donor bent.
Bedankt Hans.
pi_177174183
quote:
10s.gif Op woensdag 14 februari 2018 11:37 schreef bascross het volgende:

[..]

Als je hartdood bent en daarna gereanimeerd wordt kan het wel. Misschien doen ze minder hun best als je donor bent.
Ja, dat verhaal wordt altijd aangehaald.

Ik ken iemand die door zijn kerk is overgehaald geen donor te worden, prachtige argumenten om het niet te worden, er is altijd wel een excuus te bedenken.

Een hulpverlener die je reanimeert gaat niet eerst op zoek naar je donorcodicil, die is veel te druk met het zingen van "stayin alive".
En familie kan er bij twijfel altijd voor kiezen om geen akkoord te geven.
  woensdag 14 februari 2018 @ 11:43:07 #105
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_177174226
quote:
10s.gif Op woensdag 14 februari 2018 11:37 schreef bascross het volgende:
Misschien doen ze minder hun best als je donor bent.
Dit ja, waarom zouden ze hard hun best doen 1 persoon op te lappen terwijl ze voor dat ene leven er misschien 5 kunnen redden.

Nu ziekenhuizen van die commerciële instellingen zijn geworden waar geld op de eerste plaats komt heb ik daar steeds minder vertrouwen in.
pi_177174262
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 11:43 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Dit ja, waarom zouden ze hard hun best doen 1 persoon op te lappen terwijl ze voor dat ene leven er misschien 5 kunnen redden.

Nu ziekenhuizen van die commerciële instellingen zijn geworden waar geld op de eerste plaats komt heb ik daar steeds minder vertrouwen in.
Zou je wel een orgaan accepteren als het je leven kan redden?

Niet om je om te praten overigens, als je niet wil doneren moet je dat zelf weten.

[ Bericht 30% gewijzigd door TheFreshPrince op 14-02-2018 11:56:32 ]
pi_177174284
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 11:28 schreef very het volgende:

[..]

Ik zie niet in waarom je mij quote? Zoals ik daar zeg ben ik al donor.
Foutje in de reeks quotes dan, excuus. :)
pi_177174451
quote:
Redenen die je kunt hebben om geen donor te worden

Veel mensen worstelen door verschillende redenen met de vraag of ze wel of geen donor willen worden. Deze redenen kunnen zijn: anonimiteit, het afscheid nemen door de nabestaanden, het geloof, leeftijd, seksuele geaardheid en ziekte. Ook vragen veel mensen zich af of er niet te snel wordt besloten om de organen en weefsels te gebruiken, kortom ben je wel echt overleden? Worstel jij ook met één of meerdere van die vragen? Op deze pagina proberen wij je ermee te helpen. Ook geven wij onderaan deze pagina onze mening. Hopelijk heb je er iets aan!

Anonimiteit:
In Nederland is de anonimiteit van een donor, van de nabestaanden en van de ontvanger juridisch geregeld. Ziekenhuis mogen bijvoorbeeld nooit de persoonsgegevens van de nabestaanden van de donor of ontvanger van de donor verstrekken. Soms kunnen betrokkenen, vooral nabestaanden van de donor, toch behoefte hebben aan meer informatie. De betrokkenen mogen op zoek gaan naar elkaar. Als zowel de nabestaanden als de ontvanger samen de wens uitspreken om de anonimiteit op te heffen en elkaar te ontmoeten is dat in individuele gevallen mogelijk.

Terughoudendheid:
Toch moet hier terughoudend mee om gegaan worden. Een donatie en transplantatie gaan met veel emoties gepaard. De ontvanger is uiteraard heel dankbaar en blij, terwijl de nabestaanden vooral heel verdrietig zijn. Hierdoor is er sprake van een ongelijkwaardige situatie en verschillende verwachtingen bij de ontvanger en de nabestaanden. Omdat vooraf niet duidelijk is welke emoties een ontmoeting teweegbrengen zullen ziekenhuizen de grootst mogelijke terughoudendheid betrachten.

Ben je wel echt overleden?
Veel mensen vragen zich af of je wel echt overleden bent voor dat een arts besluit om je dood te verklaren voor de organen. Hierdoor zijn zij bang dat zij te vroeg aan hun eind komen. In dit stukje kun je lezen of die angst gegrond is of niet.

Je bent overleden als het hart en de longen zijn gestopt met functioneren, maar ook als de hersenen voorgoed zijn uitgevallen. Zelfs als met kunstmatige beademing en medicijnen het hart en daarmee ook de bloedcirculatie op gang wordt gehouden, kan het bloed de hersenen niet meer bereiken. De persoon is dan hersendood en overleden, waardoor blijven behandelen zinloos is.

Hersendood en orgaan- en weefseldonatie
Onze hersenen sturen alle lichaamsfuncties aan. Als iemand hersendood is, gebeurt dat niet meer. Beademingsapparatuur kan ervoor zorgen dat het hart en longen nog een aantal uren functioneren, waardoor organen geschikt blijven voor transplantatie. Daarom is orgaandonatie meestal alleen mogelijk als de donor is overleden op de lntensive Care-afdeling van een ziekenhuis.

Hoe wordt de hersendood vastgesteld?
Maar hoe stellen zij dan vast dat je hersendood bent? Daar is een speciaal Hersendoodprotocol voor opgesteld dat in Nederland gebruikt wordt voor de vaststelling van de hersendood. In het protocol staat stapsgewijs beschreven welke onderzoeken artsen moeten uitvoeren om de hersendood vast te stellen. Ook moet het volgens de wet door ieder ziekenhuis gebruikt worden. Deze artsen die het moeten vaststellen zijn niet betrokken bij de uitname en transplantatie van organen.

De behandelende arts(en) stelt de hersendood vast als uit onderzoek blijkt dat:
• De hersenbeschadiging van dodelijke aard en onbehandelbaar is. Oorzaken van bewusteloosheid en reactieloosheid zoals onderkoeling en vergiftiging moeten uitgesloten zijn.
• Zowel het bewustzijn als hersenstamreflexen ontbreken.
• Er geen elektrische activiteit en geen spontane ademhaling meer is.

Testen
Met een Elektro-encefalogram (EEG) wordt de elektrische activiteit van de hersenen gemeten. Als er geen elektrische activiteit wordt gemeten, is verwarring met een coma meteen uitgesloten. Bij een coma, ook wel schijndood genoemd, is er namelijk nog wel sprake van elektrische activiteit in de hersenen. De test wordt minstens twee keer uitgevoerd. Bij de apneutest wordt de beademingsmachine losgekoppeld om te kijken of de ademhaling spontaan komt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van koolzuurmetingen in het bloed.

Contrastvloeistof
Wanneer een EEG niet mogelijk is (bijvoorbeeld bij een verbrijzelde schedel) of als blijkt dat de apneutest niet goed uitvoerbaar is, wordt een angiogram gedaan. Dat is een onderzoek van de bloedvaten, waarbij de arts contrastvloeistof in de hersenen spuit en zo kan vaststellen of er nog bloed door de hersenen stroomt.

Tijdstip van overlijden
Het moment waarop de hersendood wordt vastgesteld, is het officiële tijdstip van overlijden. Deze definitieve diagnose kan dus pas worden gesteld nadat alle voorgeschreven onderzoeken zijn uitgevoerd.

Het afscheid nemen door nabestaanden:
Het afscheid nemen van de overledene is altijd mogelijk. Ook is er voldoende tijd voor. Bij donatie van organen kunnen nabestaanden, zowel voor als na de donatieoperatie afscheid nemen. Ook is het niet nodig om de begrafenis of crematie uit te stellen bij donatie. De overledene blijft maar een halve tot een hele dag extra in het ziekenhuis.

Opbaren is altijd mogelijk:
Het uitnemen van organen en weefsels gebeurt met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en respect voor de overledene. Daarom kan een overledene altijd opgebaard worden. Wel moeten nabestaanden rekening houden met een zeer bleke kleur van de overledene als er organen gedoneerd worden. Dit komt door het bloedverlies tijdens de donatieoperatie.

Ook bij afnemen van de huid is het mogelijk om de overledene thuis of in het uitvaartcentrum op te baren. Dit komt doordat er nooit huid van het gezicht, de hals of handen wordt verwijderd. De rest van het lichaam is bij het opbaren altijd bedekt met kleding, waardoor de huid daar wel verwijderd kan worden, zonder dat dit te zien is voor de nabestaanden.

Het geloof:
De meeste mensen die worstelen met de vraag of ze donor willen worden doen dit vanwege hun geloofsovertuiging of levensbeschouwelijke overtuiging. Een antwoord als “alle religies staan positief tegenover orgaandonatie” doet daar geen recht aan, omdat ieder geloof anders is. Daarom hebben wij de kijk op orgaan- en weefseldonatie vanuit de meeste geloven en levensovertuigingen, die in Nederland voorkomen, op een rij gezet.

Rooms-katholieke kerk:
Het katholieke leergezag is positief tegenover orgaandonatie. De katholieke ethiek benadrukt dat orgaandonatie gezien moet worden als een goede en vrijwillige daad uit altruïsme. Een daad zonder eigenbelang maar volledig gericht op de ander. Het kan alleen nooit als plicht worden beschouwd. Wel is er een verschil tussen de opvatting van het officiële leergezag en de religieuze professionals.

Protestantse Kerken:
De afweging om organen te doneren is een persoonlijke kwestie. De Bijbelse waarde van integriteit van het menselijk lichaam is een argument tégen orgaandonatie. Aan de andere kant staat de Bijbelse waarde van naastenliefde, wat een argument vóór is. Ook bij het Protestantse geloof geldt dat orgaandonatie aan te bevelen is, maar dat het geen verplichting mag zijn. Over het algemeen vindt men dat het ontbreken van organen de wederopstanding niet in de weg staat. Hierover is nog wel steeds discussie binnen de Protestantse Kerken.

Islam:
Binnen de verschillende richtingen in de Islam wordt de houding tegenover orgaandonatie steeds positiever. Islam-geleerden vinden het toelaatbaar met een beroep op de regel ‘nood breekt wet’ en het principe van naastenliefde.

Een argument om voor orgaandonatie te zijn, is het begrip ‘maslaha’. Op basis hiervan is elke daad acceptabel en aanbevolen als ze een bijdrage levert aan het maatschappelijk belang. Het doneren van een orgaan kan leiden tot een betere maatschappij, tot betere sociale verhoudingen en tot een betere mensheid.

Aan de andere kant wijzen sommige autoriteiten orgaandonatie na de dood af, omdat het lichaam dan aan God toebehoort en als zodanig niet geschonden mag worden.

Jodendom:
De orthodoxe stroming denkt anders over orgaandonatie dan de liberale stroming. De liberale stroming vindt dat de zorg voor het leven boven dat van de eer van het dode lichaam staat. Volgens de orthodoxie mag juist geen inbreuk worden gemaakt op de integriteit van het lichaam, dat als aards omhulsel geschapen is naar Gods beeld en gelijkenis. Ook het doodscriterium speelt een belangrijke rol: hersendood alleen is onvoldoende, omdat volgens de halacha verschillende symptomen tezamen de zekerheid vormen dat de dood is ingetreden.

Boeddhisme:
Volgens het Boeddhisme is het menselijk lichaam een onverbrekelijk geheel van lichaam(sdelen) en geest. De dood is het geleidelijk natuurlijk verval van de eenheid ‘geest-lichaam’. Het vaststellen van de hersendood gaat tegen deze opvatting in. Orgaanuitname zou het lichaam onteren. Toch zijn ook binnen het Boeddhisme argumenten voor orgaandonatie te vinden: vooral de noodzaak om medeleven te betonen wordt binnen het Boeddhisme als een belangrijke deugd gezien.

Hindoeïsme:
Volgens het hindoeïsme leeft de ziel voort na de dood en wordt herboren in een nieuw lichaam. Hoewel er scheiding van lichaam en ziel plaatsvindt, overheerst toch het idee dat het lichaam na de dood ongeschonden hoort te blijven. Maar er zijn geen religieuze wettelijke verboden op orgaantransplantatie. Over het algemeen dient ieder mens zelf een besluit te nemen.

New Age:
Er zijn veel mensen en organisaties die zich rekenen tot het “nieuwe tijdsdenken” of de esoterische stroming. Er is geen algemene mening over orgaandonatie. Over het algemeen is de gedachte (zeer) kritisch tot negatief. Het criterium ‘hersendood’ wordt vaak gezien als een te materialistische benadering van de dood. De donor zou in het leven na de dood nadeel kunnen ondervinden, omdat een deel van zijn geest nog huist in het weggeschonken orgaan. Voor de ontvanger kan de transplantatie ook negatief zijn. Zo kan het orgaan nog eigenschappen hebben van de overledene waardoor de ontvanger als persoon verandert. Daarnaast zal, als hij/zij niets leert van de ziekte, de transplantatie tot mislukken gedoemd zijn.

Humanisme:
Het Humanisme kent geen officieel standpunt maar zelfbeschikkingsrecht en onschendbaarheid van het lichaam spelen een belangrijke rol. De uiteindelijke beslissing ligt bij de persoon zelf. Het argument dat met orgaandonatie levens gered kunnen worden is hierbij zeer belangrijk. Ook zou de beleving en betrokkenheid van nabestaanden in de besluitvorming een belangrijke rol moeten spelen.

Shintoïsme:
In het Shintoïsme stuit het uitnemen van organen aan het stoffelijk overschot op bezwaren, omdat dit het lichaam van de gestorvene onteert. Een intact lichaam (gotai) garandeert de hergeboorte van de ziel. Daarnaast bestaat bezorgdheid of wel alle sporen van leven zijn verdwenen uit een lichaam dat is doodverklaard op basis van een techniek die alleen hersenactiviteiten meet.

Jehova’s Getuigen:
In de Bijbel staat niets specifieks over orgaantransplantatie. Beslissingen over transplantatie van weefsel of organen kunnen daarom door individuele Getuigen worden genomen. Als Getuige kan het daarom toegestaan zijn een orgaantransplantatie te aanvaarden. Voorwaarde hierbij is dat tijdens de operatie geen (donor)bloed hoeft te worden gebruikt.

Leeftijd:
Misschien denk worstel je met het idee van donor worden, omdat je denkt dat je te jong of juist te oud bent om donor te worden. Dit is niet helemaal ongegrond. Leeftijd speelt namelijk wel een rol bij het beoordelen of iemand donor kan zijn of niet. Alleen is die rol heel klein. Vanaf je geboorte tot en met je 81ste kun je sowieso donor worden. Kijk voor meer informatie op onze pagina, wanneer wel donor, wanneer niet?.

Seksuele geaardheid:
Iedereen kan zich laten registreren in het donorregister. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen homoseksuele en heteroseksuele potentiële donoren. Homoseksualiteit is dus geen uitsluitingsgrond voor orgaan- en weefseldonatie. Wel worden homo- en heteroseksuelen met risicovolle seksuele contacten tot een risicogroep voor HIV-overdracht gerekend. Daarom vraagt de arts na overlijden aan elke familie of nabestaande of de potentiële donor hoorde bij deze risicogroep. Het maakt daarbij niet uit of een partner van hetzelfde geslacht is. Kijk voor meer informatie over of een potentiële donor met HIV wel donor kan worden of niet op onze pagina: wanneer wel donor, wanneer niet?. Het antwoord is verrassend.

Ziekte:
Heb of had je een (ernstige) ziekte en betwijfel je of je nog donor kunt worden? Er zijn inderdaad ziekten die ervoor kunnen zorgen dat je geen donor meer kunt worden. Maar het is geen reden om geen donor te worden. Een arts kijkt bij overlijden altijd of je organen en weefsels geschikt zijn voor transplantatie. Hierbij wordt ook gekeken naar je medische geschiedenis. Daarnaast groeit de medische kennis iedere dag, waardoor in de toekomst een (bepaalde) ziekte geen belemmering meer is om donor te worden. Kijk voor meer informatie op onze pagina: wanneer wel donor, wanneer niet?.
  woensdag 14 februari 2018 @ 11:55:42 #109
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_177174517
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 11:44 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Zou je wel een orgaan accepteren als het je leven kan redden?

Niet om je om te praten overigens, als je niet wil doneren moet je dat zelf weten.
Hangt er vanaf van wie het afkomstig is >:)

Maar dat andere mensen de keus maken wel donor te zijn geeft mij nog niet de verplichting om het ook maar te doen.
Het lijkt me gewoon een vervelend idee dat als je na een ernstig ongeval binnen wordt gebracht dat ze tijdens het redden van je leven ook al aan het rondbellen zijn waar ze eventueel je organen kwijt zouden kunnen.
pi_177174578
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 11:55 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Hangt er vanaf van wie het afkomstig is >:)

Maar dat andere mensen de keus maken wel donor te zijn geeft mij nog niet de verplichting om het ook maar te doen.
Het lijkt me gewoon een vervelend idee dat als je na een ernstig ongeval binnen wordt gebracht dat ze tijdens het redden van je leven ook al aan het rondbellen zijn waar ze eventueel je organen kwijt zouden kunnen.
Als je al in zo'n situatie bent beland dat ze daarover gaan rondbellen dan mag je je afvragen of je nog veel kwaliteit van leven hebt als je het wel zou navertellen.

Bij een gebroken been doen ze dat niet...

quote:
Artsen doen er alles aan jouw leven te redden Een arts doet niet minder goed zijn best als hij weet dat jij donor bent. Sterker nog, hij is er waarschijnlijk niet van op de hoogte omdat een andere arts hierover gaat. Wanneer er is geconstateerd dat jij overleden bent, dan wordt pas in het Donorregister gekeken of je geregistreerd staat als donor.
Maar je kan natuurlijk prima geloven dat het anders werkt en je uitschrijven als donor.
Dat is je goed recht, daarom is die mogelijkheid er.
En bij twijfel kan je ook je familie nog instrueren.
pi_177174998
Voor de nee-stemmers, een hypothetische vraag: wat zou je doen als een familielid of vriend gered zou kunnen worden met één van jouw organen?
pi_177175463
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 10:34 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Een serieuze vraag:

Als over 3 maanden blijkt dat je hart een onherstelbare beschadiging heeft opgelopen en je zonder donorhart de winter niet haalt, zou je dan een donorhart accepteren als het voor je beschikbaar komt? Of accepteer je dan je dood?
Nee dan neem ik dat orgaan. Je haalt twee discussies door elkaar.

De andere discussie over wel of niet een orgaan doneren, zeg ik overigens nee tegen. Maar ik ontvang ze al te graag mocht het nodig zijn.

Maar wat mij betreft kunnen ze al die energie veel beter in onderzoek steken om organen beter te maken en/of organen te kweken.
Mij maakt het niet zoveel uit waar ze een orgaan vandaan halen, zolang het maar werkt.
pi_177176040
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 12:20 schreef Deckard het volgende:

[..]

Nee dan neem ik dat orgaan. Je haalt twee discussies door elkaar.

Oh, ik haal 2 discussies door elkaar? Dus volgens jou zijn er wel organen beschikbaar zonder donoren?

quote:
De andere discussie over wel of niet een orgaan doneren, zeg ik overigens nee tegen. Maar ik ontvang ze al te graag mocht het nodig zijn.

Maar wat mij betreft kunnen ze al die energie veel beter in onderzoek steken om organen beter te maken en/of organen te kweken.
Mij maakt het niet zoveel uit waar ze een orgaan vandaan halen, zolang het maar werkt.
Daar wordt onderzoek naar gedaan op verschillende wijzen, er zijn al organen en weefsel gekweekt maar het is meer "proof of concept" dan praktisch en schaalbaar.
Tot die tijd hebben we dus donororganen nodig.

Ik vind het wel bijzonder dat mensen die principieel tegen het doneren van organen zijn, geen moeite hebben om ze van een andere donor te ontvangen.
pi_177176845
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 12:38 schreef MaGNeT het volgende:
Oh, ik haal 2 discussies door elkaar?
ja

quote:
Dus volgens jou zijn er wel organen beschikbaar zonder donoren?
Wie zegt dat ze er niet zijn?

quote:
Daar wordt onderzoek naar gedaan op verschillende wijzen, er zijn al organen en weefsel gekweekt maar het is meer "proof of concept" dan praktisch en schaalbaar.
Tot die tijd hebben we dus donororganen nodig.
En worden mensen weer geforceerd in een actie. Heeft de staat ineens in de basis beschikking over je lichaam. Dat deugd totaal niet.

quote:
Ik vind het wel bijzonder dat mensen die principieel tegen het doneren van organen zijn, geen moeite hebben om ze van een andere donor te ontvangen.
Als andere mensen kiezen om hun donor af te staan, heb ik er geen moeite mee die te ontvnagen. Zelf wil ik geen donor zijn, daar is weinig bijzonders aan.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 14 februari 2018 @ 13:16:47 #115
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_177177074
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 12:09 schreef MaGNeT het volgende:
Voor de nee-stemmers, een hypothetische vraag: wat zou je doen als een familielid of vriend gered zou kunnen worden met één van jouw organen?
Probleem bij die is dat je eerst de pijp uit moet, en dan staat niet eens vast dat ie daar naartoe gaat.

Het is gewoon een persoonlijke keuze waar niemand zich ooit voor zou moeten verdedigen. Als je donor was, was dat een mooi besluit. Nu is het veranderd in een soort harteloze industrie.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177177223
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 13:16 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Probleem bij die is dat je eerst de pijp uit moet, en dan staat niet eens vast dat ie daar naartoe gaat.

Het is gewoon een persoonlijke keuze waar niemand zich ooit voor zou moeten verdedigen. Als je donor was, was dat een mooi besluit. Nu is het veranderd in een soort harteloze industrie.
Daarom ook "hypothetisch ".
  Moderator woensdag 14 februari 2018 @ 13:54:53 #117
441859 crew  Lenny77
pi_177177873
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 13:16 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Probleem bij die is dat je eerst de pijp uit moet, en dan staat niet eens vast dat ie daar naartoe gaat.

Het is gewoon een persoonlijke keuze waar niemand zich ooit voor zou moeten verdedigen. Als je donor was, was dat een mooi besluit. Nu is het veranderd in een soort harteloze industrie.
Nou, een stuk lever, een nier, een long,.. kan je rustig in leven afstaan hoor.
Horum omnium fortissimi sunt Belgae
  woensdag 14 februari 2018 @ 16:12:59 #118
282135 PietPossum
Disputatio non grata
pi_177180647
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 16:54 schreef Taaladvies het volgende:
Om deze reden heb ik mijn donorschap opgezegd. Voorheen was ik wel donor. :W
welke reden?
pi_177184287
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 16:12 schreef PietPossum het volgende:

[..]

welke reden?
Pia
paypal.me/taaladvies
pi_177184314
quote:
11s.gif Op woensdag 14 februari 2018 19:15 schreef Taaladvies het volgende:

[..]

Pia
Dus je straft Klaas om Pia te pakken ?
  woensdag 14 februari 2018 @ 19:29:27 #121
282135 PietPossum
Disputatio non grata
pi_177184622
quote:
11s.gif Op woensdag 14 februari 2018 19:15 schreef Taaladvies het volgende:

[..]

Pia
ik vergeleek het al met een 50km/u weg. Je rijdt er bewust iedere dag wat langzamer doorheen, 30km/u , want je weet dat er veel kinderen spelen. Totdat de overheid (of jouw Pia) besluit dat het een 30 zone wordt. Vervolgens blaas je er iedere dag met 50 doorheen?
pi_177187386
  Moderator woensdag 14 februari 2018 @ 21:51:21 #123
441859 crew  Lenny77
pi_177188615
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 21:15 schreef Arthur_Spooner het volgende:
Dan zijn dan eigenijk geen nieuwe nee-registraties maar oude ja's die veranderd zijn :D.
Oja, en alle stemmen van Petra haar familie en de leden uit de moskee.
Horum omnium fortissimi sunt Belgae
pi_177188710
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 17:04 schreef Taaladvies het volgende:

[..]

In Nederland heerst er democratische armoede. Wij krijgen slechts 1x per vier jaar de kans om onze mening te laten horen, op ook nog eens een slechte manier. Deze kans pak ik aan om mijn ongenoegen te laten blijken over het beleid van D66 en Pia Dijkstra. Overigens ben ik niet de enige die dit deed. Vele mensen met mij hebben hun donorschap ingetrokken.
Lekker een punt maken over de rug van mensen die erg ziek zijn. ^O^
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
  Moderator / Redactie Sport woensdag 14 februari 2018 @ 21:54:26 #125
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_177188716
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 21:51 schreef Lenny77 het volgende:

[..]

Dan zijn dan eigenijk geen nieuwe nee-registraties maar oude ja's die veranderd zijn :D.
Oja, en alle stemmen van Petra haar familie en de leden uit de moskee.
Dat zijn er 3000 geweest.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  Moderator / Redactie Sport woensdag 14 februari 2018 @ 21:54:48 #126
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_177188723
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 21:54 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Lekker een punt maken over de rug van mensen die erg ziek zijn. ^O^
Hou eens op met die drogreden iedere keer :')

Iemand had een goede reden om die stap naar ja te nemen. Dat iemand nu heeft besloten om dat niet meer te willen moet ie helemaal zelf beslissen.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177188752
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 21:54 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Hou eens op met die drogreden iedere keer :')
Nee. :6
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_177188758
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 21:54 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Lekker een punt maken over de rug van mensen die erg ziek zijn. ^O^
Lekker organen roven van mensen die laaggeletterd zijn. :W
paypal.me/taaladvies
pi_177188780
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 21:55 schreef Taaladvies het volgende:

[..]

Lekker organen roven van mensen die laaggeletterd zijn. :W
Heerlijk, bakken met een eitje.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_177188837
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 21:56 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Heerlijk, bakken met een eitje.
:')
paypal.me/taaladvies
pi_177188859
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 21:57 schreef Taaladvies het volgende:

[..]

:')
Ja want Alibaba gaat wel uit roven voor organen. :')
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_177188877
Maar zoals ik al zei, lekker je punt maken over de rug van zieke mensen, echt fantastisch.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_177188894
quote:
16s.gif Op woensdag 14 februari 2018 21:59 schreef FlippingCoin het volgende:
Maar zoals ik al zei, lekker je punt maken over de rug van zieke mensen, echt fantastisch.
Accepteer het lot.
paypal.me/taaladvies
pi_177188916
quote:
6s.gif Op woensdag 14 februari 2018 21:59 schreef Taaladvies het volgende:

[..]

Accepteer het lot.
Ik accepteer het, jouw keuze, maar dan mag ik wel benoemen zoals ik het zie.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
  Moderator / Redactie Sport woensdag 14 februari 2018 @ 22:02:01 #135
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_177188975
quote:
16s.gif Op woensdag 14 februari 2018 21:59 schreef FlippingCoin het volgende:
Maar zoals ik al zei, lekker je punt maken over de rug van zieke mensen, echt fantastisch.
Wat ik net al zei: drogreden, eigen keuze, niet zeikstralen, dinges, yadiyada.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177188983
quote:
16s.gif Op woensdag 14 februari 2018 22:00 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Ik accepteer het, jouw keuze, maar dan mag ik wel benoemen zoals ik het zie.
Klaagzucht.
paypal.me/taaladvies
pi_177188997
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 22:02 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Wat ik net al zei: drogreden, eigen keuze, niet zeikstralen, dinges, yadiyada.
Als je hier je eigen keuze komt verkondigen dan mag ik daar overheen zeiken als ik dat wil. :*
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_177189061
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 22:02 schreef Taaladvies het volgende:

[..]

Klaagzucht.
Je komt hier zelf als held verkondigen dat jij jezelf als donor hebt afgemeld om een punt te maken, maar daar mag niemand wat van vinden vervolgens? :D
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_177189520
quote:
16s.gif Op woensdag 14 februari 2018 22:04 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Je komt hier zelf als held verkondigen dat jij jezelf als donor hebt afgemeld om een punt te maken, maar daar mag niemand wat van vinden vervolgens? :D
Je moet niet zo zeiken.
paypal.me/taaladvies
pi_177189576
quote:
14s.gif Op woensdag 14 februari 2018 22:17 schreef Taaladvies het volgende:

[..]

Je moet niet zo zeiken.
ja maar ik heb hem toch gekocht !?
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_177191415
quote:
16s.gif Op woensdag 14 februari 2018 22:19 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

ja maar ik heb hem toch gekocht !?
ZEIK NIET SEAUX!
paypal.me/taaladvies
pi_177191466
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 23:27 schreef Taaladvies het volgende:

[..]

ZEIK NIET SEAUX!
Oké. -O-

Stampen mag wel nog of...?
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_177191565
quote:
16s.gif Op woensdag 14 februari 2018 23:30 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Oké. -O-

Stampen mag wel nog of...?
Ga slapen.
paypal.me/taaladvies
pi_177191624
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 23:35 schreef Taaladvies het volgende:

[..]

Ga slapen.
Nee. }:|
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_177191644
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 23:38 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Nee. }:|
Eet een bord havermout en doe een dutje.
paypal.me/taaladvies
pi_177191950
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 23:39 schreef Taaladvies het volgende:

[..]

Eet een bord havermout en doe een dutje.
Hmmm klinkt wel oké, zal er over nadenken. O+
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_177191960
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 23:54 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Hmmm klinkt wel oké, zal er over nadenken. O+
4 minuten bedenktijd.
paypal.me/taaladvies
pi_177191973
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 23:54 schreef Taaladvies het volgende:

[..]

4 minuten bedenktijd.
Je kan mijn respons per post verwachten.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
  donderdag 15 februari 2018 @ 10:12:28 #149
475818 BlauweHoofd
Nee ik ben geen smurf
pi_177197559
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 12:09 schreef MaGNeT het volgende:
Voor de nee-stemmers, een hypothetische vraag: wat zou je doen als een familielid of vriend gered zou kunnen worden met één van jouw organen?
Irrelevant wat ik ervan vind.

Relevant is dat mijn meest persoonlijke bezittingen nu bezit worden van de ROVERHEID.

Het gaat allang niet meer om iemand te redden. Orgaanhandel is een lucratieve business en wie het meest betaald wordt geholpen.
Voorbeeld? Acteur Larry Hagman ,(J.R. uit Dallas) kreeg tot 2x toe een nieuwe lever. Hij kon het betalen en zoop gewoon door. Had je hem willen redden of iemand die het echt nodig had?

Ja, ik zie het ook als mijnen hoor. De gouddelvers zien weer een nieuw lucratief handeltje. Die Soros heeft al een derde hart bvb. Rotshield al 6. Gewone mensen laten ze sterven.. ups eerst de onderdelen er uit natuurlijk , om de rijken der aarde langer hun slechte daden te laten doen.
"Turks klinkt net alsof een aap een andere aap verkracht en tien eromheen schreeuwend masturberen."
GC / Hoe klinkt Turks voor Nederlanders zonder immigratie-achtergrond?
  donderdag 15 februari 2018 @ 10:14:16 #150
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_177197588
Roverheid!!!11!!!

Mensen die uit principe (...) geen donor willen zijn, zouden wat mij betreft vanuit datzelfde principe ook een donororgaan moeten weigeren. Maar ik betwijfel dat, als de nood aan de man is, die principes nog zo sterk aanwezig zijn.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')