abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 13 februari 2018 @ 16:12:27 #1
188813 de_boswachter
Viesdik varken (ja jij ja!)
pi_177154630
registreer om deze reclame te verbergen
image?span=6m&size=medium&currency=EUR&exchange=coinbase image?span=24h&size=medium&currency=EUR&exchange=coinbase

Cryptocoins?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Naast Bitcoins zijn er nog heel veel 'altcoins' kijk hier maar eens voor een overzicht; CryptoCurrency Market Capitalizations. Bitcoin is bedoeld als betaalmiddel, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is anoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus.
In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain; Bitcoin Block Explorer - Blockchain

Wie houdt de blockchain bij?
De blockchain wordt bijgehouden door zogeheten 'miners'. Deze (groepen van) pc's stoppen transacties in een block en voegen die toe aan de blockchain. De miner die het block uiteindelijk maakt wordt beloond met Bitcoin.
Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en (Leased) Proof of Stake (LPoS of PoS). Wil je meer weten hierover dan ga je dit maar Googlen. :P

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
De verschillen tussen al die coins zijn soms minimaal en soms gigantisch groot. Op de verschillende websites van de coin is informatie te vinden over de technische werking of de visie van het team erachter.

gd_5f2pyoZ8gxwrYhBap_OI50bVaAb1LHOFosDdFyfI.gif?w=320&s=c91eed716989331dbc88262dc07ca9b2
groeten

Oké. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via bedrijven of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een bedrijf. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc / laptop / telefoon / tablet en daar je coin in opslaan. Maakt wel een backup van je private key zodat als deze crasht je je coins nog wel van recoveren.

Daarnaast zijn er ook hardware wallets tekoop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Een paper wallet is heel simpel. Je maakt online een bitcoinadres aan en stuurt naar dat adres je coins. Je print je private key uit. Deze sla je op een aantal plekken veilig op en je coins staan nu op dat adres in de blockchain opgeslagen. Met die key kun je op een later tijdstip een wallet installeren en bij je coins.

Meer info: https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Probeer 3rd party wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

Wat een hoop info. Waarom moet ik instappen?
Omdat je bank 0.1% rente per jaar geeft en omdat de blockchain de toekomst heeft. Het is niet voor niks dat er steeds meer geld in cryptocurrency omgaat. To the moon motherfuckers!

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Maar nu even serieus, ik snap er nog steeds niks van!
Lees hier een uitleg, handleidingen, crypto-woordenboek etc,
Bekijk hier stap voor stap handleidingen:
BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #1 Voor al je kleine en grote vragen

Hoe claim ik een geforkte munt?
Door je private key in een wallet te importeren die de nieuwe munt support (wel eerst je Bitcoins verplaasen naar een ander adres!). Gedetailleerde uitleg voor Bitcoin Cash en Bitcoin Gold: BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #2 Voor al je kleine en grote vragen

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt geïntroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.
Hodlen - Je cryptomunten altijd houden (holden).

Shorten? Long gaan? Margin trading? Leverage?
Geen zin om nu deze termen nu uit te leggen. Google er maar op :').

Exchanges;
Kraken | Buy, Sell and Margin Trade Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) - Buy, Sell, Trade Bitcoin
Bittrex.com - Bittrex, The Next Generation Digital Currency Exchange
Binance - Chinese exchange, werkt goed voor handelen tussen crpytomunten

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitcoins Kopen en Verkopen met iDEAL, Bancontact of SEPA | LiteBit
Bitonic
Bitcoins kopen - iDEAL, Banktransfer of Creditcard | BTC Direct

Bitcoin block explorers
Blockchain.info
BlockExplorer.com
CryptoGraffiti.info

Crypto koersen
Coinmarketcap.com - CryptoCurrency Market Capitalizations
Cryptodashboard.io - Lichtgewicht versie van Coinmarketcap met auto refresh
cryptowat.ch - Live koersen van de belangrijkste exchanges

Gedetailleerde crypto statistieken
fork.lol
coin.dance
Statoshi.info
Cryptocurrency Mining Profitability
BitcoinWisdom.com

Crypto nieuws
Bitcoin Magazine
Coindesk
CoinTelegraph
/r/CryptoCurrency
/r/Bitcoin
/r/btc

Bitcoin resources (websites)

Bitcoin en belastingaangifte

Bitcoins als vermogen: box 3
Het bezit van bitcoins en andere cryptovaluta wordt gezien als vermogen. Vermogen moet worden opgegeven in box 3.

De waarde die u opgeeft is de waarde (in euro’s) van uw cryptovaluta op 1 januari van het fiscale jaar. Bij uw belastingaangifte over het jaar 2016, geeft u dus aan hoeveel uw ‘coins’ op 1 januari waard waren. Wij adviseren u om altijd al uw currencies op te geven, ook als het om kleine bedragen gaat. Immers kan uw cryptovaluta in een jaar sterk in waarde stijgen, als u het niet eerder heeft opgegeven dan kampt u in de toekomst wellicht met een voor de belastingdienst onverklaarbaar vermogen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Belastingdienst.

Starten met het kopen van Bitcoin of Altcoins
- Open een account op bijv Binance.(Zie hierboven)
- Bij de tab 'Deposits/withdrawals' kies je 'Deposit' bij Ether. Kopieer het wallet-adres.
- Koop Ether (bijvoorbeeld bij BTC-direct of Bitonic). Verzend het naar het adres van Binance. Betaal met iDeal.
- Na de verwerkingstijd (meestal 20-30 min) staat je saldo in Ether op Binance. Via de Exchanges kan je Ether kopen/verkopen voor andere Crypto.
(Elke transactie -dus koop/verkoop van crypto op Binance- kost je 0,1% van de transactiesom aan fee. Lagere fee (0,05%) is mogelijk als je BNB-crypto gekocht hebt. In dat geval gaan deze fees direct van je BNB-saldo af.)

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen. Don't invest recklessly.

[ afbeelding ]
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_177154700
Zijn het de futures? Die dikke smerige sell wall op 9k. Dacht ergens gelezen te hebben dat we zo rond de 8375 moeten uitkomen voor de volgende close date. Wordt al aardig die kant op gemanipuleerd dus
pi_177154967
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 15:22 schreef Idlerrr9292 het volgende:

[..]

Ik had ethereum overgemaakt, duurde niet lang, maar werkt wel. Waarschijnlijk duurt btc dan wat langer.
Held geld is inmiddels binnen dus heb ik BTC op mijn Cobinhood account. Nu wil ik Universa daarvan kopen. Ik kom er alleen niet achter hoe het moet. Zou iemand me daarmee kunnen helpen?
Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen.
pi_177155107
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 16:28 schreef satecl het volgende:

[..]

Held geld is inmiddels binnen dus heb ik BTC op mijn Cobinhood account. Nu wil ik Universa daarvan kopen. Ik kom er alleen niet achter hoe het moet. Zou iemand me daarmee kunnen helpen?
nee, als je hier zelf niet achter kan komen ben je te dom voor crypto gebleken
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 13 februari 2018 @ 16:38:21 #5
416575 crew  Kyran
pi_177155176
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 16:28 schreef satecl het volgende:

[..]

Held geld is inmiddels binnen dus heb ik BTC op mijn Cobinhood account. Nu wil ik Universa daarvan kopen. Ik kom er alleen niet achter hoe het moet. Zou iemand me daarmee kunnen helpen?
Met alle respect, als je dit moet vragen dan heb je nog veel huiswerk te doen. Als je niet eens kan uitzoeken (of snapt) hoe dit moet dan vraag ik mij serieus af of je wel in crypto moet stappen.
pi_177155264
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 16:38 schreef Kyran het volgende:

[..]

Met alle respect, als je dit moet vragen dan heb je nog veel huiswerk te doen. Als je niet eens kan uitzoeken (of snapt) hoe dit moet dan vraag ik mij serieus af of je wel in crypto moet stappen.
Binance, Bitrrex en Kucoin. Ik heb overal genoeg op staan en het is me allemaal duidelijk. Alleen bij CobinHood lukt het me niet.
Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen.
pi_177155308
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 16:34 schreef r3gi3boy het volgende:

[..]

nee, als je hier zelf niet achter kan komen ben je te dom voor crypto gebleken
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 16:38 schreef Kyran het volgende:

[..]

Met alle respect, als je dit moet vragen dan heb je nog veel huiswerk te doen. Als je niet eens kan uitzoeken (of snapt) hoe dit moet dan vraag ik mij serieus af of je wel in crypto moet stappen.
Je kan 'm ook doorverwijzen naar het noob topic. Dat is er niet voor niets en net wat vriendelijker.
pi_177155323
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 16:45 schreef Scrummie het volgende:

[..]

[..]

Je kan 'm ook doorverwijzen naar het noob topic. Dat is er niet voor niets en net wat vriendelijker.
Thnx ik zal het daar vragen. Ik dacht: Ik doe het hier even, lekker snel.
Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen.
pi_177155436
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 16:38 schreef Kyran het volgende:

[..]

Met alle respect, als je dit moet vragen dan heb je nog veel huiswerk te doen. Als je niet eens kan uitzoeken (of snapt) hoe dit moet dan vraag ik mij serieus af of je wel in crypto moet stappen.
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 16:34 schreef r3gi3boy het volgende:

[..]

nee, als je hier zelf niet achter kan komen ben je te dom voor crypto gebleken
Ik ben er inmiddels achter. Evengoed bedankt toppers!
Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen.
pi_177155483
quote:
14s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 16:50 schreef satecl het volgende:

[..]

[..]

Ik ben er inmiddels achter. Evengoed bedankt toppers!
Success met de fok chill coin!
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 13 februari 2018 @ 16:52:54 #11
416575 crew  Kyran
pi_177155489
quote:
14s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 16:50 schreef satecl het volgende:

[..]

[..]

Ik ben er inmiddels achter. Evengoed bedankt toppers!
Netjes :) Met info dat je Binance etc. wel snap klinkt het al heel anders. Mooi dat het gelukt is, have fun ^O^ al snap ik niet wat je in Universa ziet :P
pi_177155497
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 16:50 schreef satecl het volgende:

[..]

[..]

Ik ben er inmiddels achter. Evengoed bedankt toppers!
nee JIJ bent de topper!
pi_177156147
quote:
14s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 16:50 schreef satecl het volgende:
[..]
[..]
Ik ben er inmiddels achter. Evengoed bedankt toppers!
ohoh... nog een universaa maffiosi erbij...
het rijtje wordt steeds groter :)
pi_177156919
Het kort vraagje, ben een klein detail vergeten.
Waar kan ik ETH kopen, zonder teveel poespas.
pi_177157301
Etc bedoel je
pi_177157365
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 17:56 schreef Dwaalboy het volgende:
Etc bedoel je
Nee,weg met je kut ETC.
Help me met ETH, zonder verificatie shit. Heb voor 2k euro nodig.

Edit: 1220 eur nu. HELP :D

[ Bericht 11% gewijzigd door anoniem_250520181709 op 13-02-2018 18:00:09 ]
pi_177157427
Haha eth is ook goed...

Heb alleen eth en etc
pi_177157450
Maar etc is nu leuker!
pi_177157700
ZCL gaat lekker 👌🏻
  dinsdag 13 februari 2018 @ 18:13:48 #20
406944 SugeLucky
Heeft een snoeiharde ripple
pi_177157703
Is handig om je eerst ergens te verifiëren. Dan kan je de volgende keer ETH kopen.
pi_177157740
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 18:13 schreef SugeLucky het volgende:
Is handig om je eerst ergens te verifiëren. Dan kan je de volgende keer ETH kopen.
Klopt, maar het duurt al weken -,-
Maar ben er al. Morgen kan ik resterende zelf fixen :)
pi_177158838
When lambo?
pi_177158921
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 19:02 schreef Manzonderschouders het volgende:
When lambo?
Eind april.
Even wachten nog.
  dinsdag 13 februari 2018 @ 19:15:20 #24
141665 IrishBastard
Is that right, Rambo?
pi_177159212
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 19:05 schreef pnxsinned het volgende:

[..]

Eind april.
Even wachten nog.
When moon?
pi_177159246
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 19:15 schreef IrishBastard het volgende:

[..]

When moon?
Echt moon?
april dus.

Oh, heb het over mijn portfolio ;p geen idee die van jullie

[ Bericht 7% gewijzigd door anoniem_250520181709 op 13-02-2018 19:16:57 ]
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')