Als je dat doet verdien je het om ziek te worden.quote:Op maandag 12 februari 2018 22:12 schreef Jordy-B het volgende:
Het gevaar schuilt hem vooral in kruisbesmetting in dezelfde sessie, dus als je bijvoorbeeld kipfilet snijdt, en vervolgens op dezelfde plank de salade snijdt.
Moet je dan niet eerst de zijkanten schuren ivm splinters? Lijkt me wat onhandig veel werk.quote:Op dinsdag 13 februari 2018 06:12 schreef autoknutselaar het volgende:
Je kan ook gewoon een houten plaat van de gamma in kleine stukjes laten zagen. Gebruik je dat als snijplank. Na een paar dagen gooi het in de kachel en pak je een nieuwe. Heb je altijd een redelijk verse plank.
Als je lui genoeg bent om je eigen wegwerp snijplanken te laten produceren ga je je niet druk maken om wat splintersquote:Op dinsdag 13 februari 2018 06:24 schreef Trashcanman het volgende:
[..]
Moet je dan niet eerst de zijkanten schuren ivm splinters? Lijkt me wat onhandig veel werk.
Kunststof is overigens wel minder hygiënisch idd.
Ikea heeft veel snijplanken.quote:Op dinsdag 13 februari 2018 09:14 schreef Najieto het volgende:
Bij de Ikea hebben ze prima houten snijplanken. 20 euro kosten ze geloof ik.
Het was ook een gok. Ik zie net dat wat ik heb idd een slagersblok is. Gewoon lekker groot en zwaar. Verschuift die tenminste niet zo snel tijdens mijn hakwerkzaamhedenquote:Op dinsdag 13 februari 2018 10:58 schreef sigme het volgende:
[..]
Ikea heeft veel snijplanken.
http://www.ikea.com/nl/nl/search/?query=snijplank
Van hout, van kunststof, groot, klein. Vanaf een paar euro.
Een plank van 20 euro noem ik geen snijplank maar een hakblok.
Op hout blijft je mes ook langer scherpquote:Op dinsdag 13 februari 2018 11:02 schreef Mr_Belvedere het volgende:
Het is maar wat je belangrijk vindt.
Plastic is beter, want vaatwasser en goedkoop.
Hout is beter, want hygiëne.
Glas is beter, want ziet leuk uit.
Ik vind een superscherp goed mes nog wat belangrijker eerlijk gezegd.
Hmm.. dat zie ik als een uitdaging. Effe hakken met mijn mesjes.quote:Op dinsdag 13 februari 2018 11:51 schreef Najieto het volgende:
Op hout blijft je mes ook langer scherp
Dan valt glas per definitie af, hč...quote:Op dinsdag 13 februari 2018 11:02 schreef Mr_Belvedere het volgende:
Ik vind een superscherp goed mes nog wat belangrijker eerlijk gezegd.
Gewoon de PROPPMÄTT van 45x28cm voor ¤5. Prima plankje, trekt na een poosje wel iets krom, maar dat komt omdat hij een paar keer in de vaatwasser geweest is, en dat vinden houten planken niet zo heel tof. De bamboe APTITLIG (45x28cm voor ¤6) zijn ook prima, maar wel iets aan de harde kant.quote:Op dinsdag 13 februari 2018 09:14 schreef Najieto het volgende:
Bij de Ikea hebben ze prima houten snijplanken. 20 euro kosten ze geloof ik.
Ja, maar daar word je hard van.quote:Op dinsdag 13 februari 2018 16:43 schreef sjappiehunter het volgende:
Bij plastic sneed ik erin, en kwamen er stukjes plastic los... dat komt dan in mijn eten potentieel... hebben jullie dat niet?
Neuhquote:Op dinsdag 13 februari 2018 10:58 schreef sigme het volgende:
[..]
Ikea heeft veel snijplanken.
http://www.ikea.com/nl/nl/search/?query=snijplank
Van hout, van kunststof, groot, klein. Vanaf een paar euro.
Een plank van 20 euro noem ik geen snijplank maar een hakblok.
Mits je het goed schrobt en schoonhoudt, goed laat drogen.quote:Op dinsdag 13 februari 2018 17:46 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Hout zoals al genoemd omdat het meer grip geeft en redelijk hygiënisch is.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |