abonnement Unibet Coolblue
pi_176984198
Een nieuwe start




Welkom in het centrale FvD topic. Hieronder vind je in het kort waar deze partij voor staat:

Als enige politieke beweging handelen wij vanuit een totaalvisie op de grote problematiek die nu in Nederland speelt: we hebben ongetwijfeld op bepaalde punten overlap met allerlei partijen, maar Forum voor Democratie wil niet alleen de symptomen van de huidige crisis aanpakken (zoals de ongecontroleerde immigratie, de uitzichtloze euro2, het verslechterend onderwijs, en het onhoudbare zorgstelsel); vooral richten we ons op de achterliggende oorzaak: het politieke systeem zélf. Je gaat een huis niet verbouwen als de fundamenten verrot zijn. We moeten beginnen bij de basis: ons politieke systeem stamt uit 1848 en sluit niet meer aan bij deze tijd en bij de wensen van de kiezers.

Partijkartel
Een kleine groep partijleden – van een select aantal partijen – heeft in Nederland de touwtjes in handen. Deze groep van circa 10.000 mensen noemen wij het partijkartel1. Volksvertegenwoordigers en bestuurders worden nu vooral gerekruteerd door de partijleiding zélf – een systeem van coöptatie waardoor vooral meelopers en jaknikkers komen bovendrijven die het nogal eens aan visie en moed ontbreekt. Deze carrièrepolitici willen vervolgens doorschuiven naar een burgemeesterspost, een topfunctie bij een zorgverzekeraar of de hoofdprijs: iets in Brussel. Het is de partij die de baan regelt. De loyaliteit van de volksvertegenwoordiger ligt bij de partijtop – niet bij de kiezer. Hierdoor komen de belangen van de bevolking vaak laag op het prioriteitenlijstje terecht. Partijbelang gaat boven landsbelang.

Dit willen wij veranderen. Ons belangrijkste agendapunt is democratische vernieuwing. Zoals Eberhard van der Laan3 eerder deze week constateerde: “De partijpolitiek is aan het einde van zijn levenscyclus gekomen (…) de burger haakt af“. Daarom zijn bindende referenda noodzakelijk – evenals gekozen burgemeesters. Er is in ons land voldoende talent aanwezig – alleen komt dat niet tot wasdom door de achterhaalde partijcultuur. Nieuwe generaties gaan niet naar rokerige zaaltjes; daarom gaan we e-democracy in Nederland introduceren. De mensen zoveel mogelijk online betrekken bij de zaken die hen raken. Binnenkort lanceren we op onze website het ‘democratie dashboard‘ waar kiezers zélf het heft in handen kunnen nemen om dingen te veranderen via petities, burgerinitiatieven en crowdfunding – en waar ze zich bovendien kunnen kandideren voor openbare functies.

Filmpjes en plaatjes hieronder in de spoiler.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


Referendum sleepwet

Door de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) krijgen de Inlichtingendiensten AIVD en MIVD aanzienlijk meer bevoegdheden. In de nieuwe wet wordt zogeheten bulkinterceptie toegestaan. Simpel gezegd: de geheime dienst verzamelt een grote berg gegevens en filtert daar langzaam de nuttige informatie uit.

*O* Het referendum zal er komen! *O*
pi_176984211
chantebise twitterde op maandag 05-02-2018 om 18:53:21 Moet zojuist via een persbericht lezen, dat ik geroyeerd ben bij @fvdemocratie ,. Blijkbaar is het pleiten voor meer INTERNE democratie te bedreigend voor een "democratische" partij..... reageer retweet
pi_176984240
quote:
0s.gif Op maandag 5 februari 2018 23:54 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Complotdenken :') Kijk die docu van BNN over Fortuyn. Alles maar afdoen als complot :') Het kan ook gewoon zo zijn he?
Dat kan, 9/11 kan ook vooropgezet zijn. Maar als dat puur berust op 'vermoedens' is het een complottheorie.
pi_176984251
quote:
7s.gif Op maandag 5 februari 2018 17:44 schreef Xa1pt het volgende:
Nou ja, ik kan de lijst wel even aanvullen:
1) Toespraak op de IJzerwake, een extreemrechts evenement
2) Ontmoeting met Taylor die 5 uur duurt en waar die niet over uit wil wijden
3) Spreken over homeopathische verdunning
4) Naast extreemrechtse figuren protesteren tegen de EU in Polen
5) Europese Hof voor de Rechten van de Mens een inbreuk op de democratie achten
6) Openingsrede op een bijeenkomst van het Vlaams Belang, ook extreemrechts
7) Extreemrechtse partijen noemt hij avant-garde
8) Vindt dat Europa niet moet ‘Afrikaniseren’
9) Aanval op een AZC noemt hij een legitieme actie, want noodweer
10) Het verbod op discriminatie noemt hij onzin
11) Neemt het op voor Yiannoupolis en is op een feestje met hem, andere alt-right figuren en Wilders o.a., ook weer allerlei figuren uit die hoek
12) Zegt dat het Westen aan een auto-immuunziekte lijdt, dat spreekt verder voor zich lijkt me
13) Er speelde wat met het NVU, er zou sprake zijn van samenwerking maar Baudet zou niet weten wie Kusters is. :') NVU haalt handtekeningen op voor het FvD.
14) "Onze elite is bezig ons homeopathisch te vermengen met alle andere volken opdat er nooit meer een Nederlander zal zijn". Dergelijke uitspraken doet hij ook in zijn boek; ‘Aanval op een Natiestaat’.
15) Op een jongerenbijeenkomst van het FvD zijn Ad Verbrugge en Lawrence Urbain te vinden. Die laatste werkt voor een extreemrechtse werkgever. Vindt dat Vlaams Belang niet afgeschilderd moet worden als extremistisch.
16) Joost Niemöller, de journalist die gelooft dat zwarte mensen veel vaker crimineel zijn door hun dna-structuur, mocht zijn nieuwste boek presenteren op een avond van FvD".
17) Neemt weer deel aan e.o.a. kasteelfeestje met extreemrechtse figuren
1) Dat blijft een favoriet van je he ?
*Wat zei hij daar ?
*Hoeveel linkse politici hebben toespraken gehouden op bijeenkomsten van extreemlinks ?
3)En wat is daar mis mee ?
4) Die politici waar je het eerder over had ?, ik kan nergens vinden dat die extreem-rechts waren....
5)Uitspraken van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens zijn vaak niet positief voor de "normale belastingbetalende Europese burger", dus daar heeft hij gelijk in wat mij betreft.
6) En wat zei hij daar ?
7) Bron ?
8) En jij vindt dat Europa wel moet Afrikaniseren ?
Wat is daar het voordeel van denk je ? :')
9)bron ?
10)Artikel 1 van de grondwet wordt tegenwoordig veel te snel naar gegrepen door klaagzieke lui, dat mag wel wat ingeperkt worden inderdaad.
11)Neemt het op voor Yiannoupolis en is op een feestje met hem, andere alt-right figuren en Wilders o.a., ook weer allerlei figuren uit die hoek:
Doe toch eens een keer je huiswerk, met alt-right gebler de hele tijd, er is in de VS al lang een scheiding geweest in wat eerst allemaal alt-right was.
Milo hoort tegenwoordig bij de Alt-light, en wat is er volgens jou niet goed aan Milo ?
12)Dat het Westen aan een auto-immuunziekte lijdt: nouja, niet alle Westerse landen, maar sommigen zoals bijvoorbeeld Nederland, Zweden, Duitsland en Canada zijn wel behoorlijk de weg kwijt.
De weg-met-ons mentaliteit tiert welig.
13)Dat gedoe met de NVU ? Kom nou, wat zou Baudet nu met de NVU moeten ?
Die lui hebben een paar honderd leden en zijn paria`s in het politieke landschap.
Kusters probeert overal bij aan te haken en een vleugje publiciteit mee te pikken, omdat hem dat alleen niet meer lukt omdat niemand hem serieus neemt _O-
14)"Onze elite is bezig ons homeopathisch te vermengen met alle andere volken opdat er nooit meer een Nederlander zal zijn". Dergelijke uitspraken doet hij ook in zijn boek; ‘Aanval op een Natiestaat’.: Mwah, of het bewust beleid is of dat de overheid alles maar laat gebeuren en zich elke keer laat overvallen door de gevolgen van hun beleid, dat kan ik niet zeggen maar het gebeurt wel degelijk.
Je bent niet bekend met de bevolkingssamenstelling van Nederland over de laatste 5 decennia ?
15) Op een jongerenbijeenkomst van het FvD zijn Ad Verbrugge en Lawrence Urbain te vinden. Die laatste werkt voor een extreemrechtse werkgever. Vindt dat Vlaams Belang niet afgeschilderd moet worden als extremistisch.:
Welke Lawrence Urbain bedoel jij precies :? , degene die ik kan vinden die werkt volgens zijn Linkedin bij het Europees Parlement :D
https://nl.linkedin.com/in/lawrenceurbain
Policy adviser
European Parliament
februari 2015 – heden (3 jaar 1 maand)Brussel en omgeving, België
Advising on legislative work related to the

Committee on Economic and Monetary Affairs (ECON)
Committee on International Trade (INTA)
Committee on Money Laundering, Tax Avoidance and Tax Evasion (PANA)

Het Europees Parlement kan ik niet extreemrechts noemen, extreemlinks misschien nog wel...... _O-
En hij vindt dat Vlaams Belang niet extremistisch is ?
Ik heb nieuws voor je: dat zijn ze ook niet :{w
Weet je wel eens wat extremistisch betekent ? Of is dat het zoveelste begrip wat verwaterd is bij jou ? Volgens de AIVD: https://www.aivd.nl/onder(...)ingstypen/extremisme
quote:
De AIVD definieert extremisme als het fenomeen waarbij personen en groepen, bij het streven naar verbetering van de rechten en levensomstandigheden van individuen, groepen of dieren, bewust over de grenzen van de wet gaan en (gewelddadige) illegale acties plegen.
16) Ja en ?
17) Welke extreem rechtse figuren ?

quote:
Maar voor sommige mensen zijn Baudets intenties pas duidelijk als hij ze openlijk uitspreekt. Zolang hij dat niet doet blijven er altijd mensen die hem het voordeel van de twijfel geven.
Ik vind dat tamelijk naiëf, maar soit.
Tja, voor jou geldt dat ook.
Voor jou zijn de ware intenties van de EU en de Islam pas duidelijk als ze openlijk uitgesproken worden.
Ik vind dat tamelijk naiëf, maar soit.
quote:
Maar oprechte vraag, stel dat deze lijst voor Klaver en extreemlinks te maken zou zijn, dan zou je op z'n minst toch erg grote vraagtekens hebben bij het geheel? En dit is toch niet meer weg te zetten als wat 'casual gesprekken of ontmoetingen'?
Nou toe eens dan ?
Maak eens van die mooie lijstjes van linkse politici of voor mijn part Rutte en Buma, en daar ook flink wat "guilt by association" bij doen en citeren uit boeken die ze hebben geschreven.

Dan kun je daar ook erg grote vraagtekens bij zetten.
Jij en de andere Baudet-haters in dit topic zien dingen die er niet zijn, maar die je heel graag wil zien :{w
quote:
1s.gif Op maandag 5 februari 2018 18:41 schreef Gohf046 het volgende:
Ontzettend veel van je standpunten zijn "guilt by association"(17,1,2,4,6,15,16,11). Daarnaast vraag ik me bij een aantal punten af wat de context(5,9) is en of hij dat letterlijk(7) zo heeft gezegd.

Maar om je vraag te beantwoorden : Ja, een dergelijk lijstje wekt argwaan maar voor dat ik Klaver(in dit geval) zou veroordelen zal ik wel context en inhoudelijk meer moeten zien.
Zo`n zelfde soort lijstje kun je natuurlijk ook maken van andere politici/partijleiders, als we alle soundbites, interviews en "guilt by association" meenemen.

Na de demonstratie van 18 Maart in Amsterdan is het smullen denk ik, dan kunnen we heel wat linkse politici en partijen beschuldigen van anti-semitisme, racisme, terrorisme en wat al nog meer.
Guilt by association op zijn best, ik verheug mij er nu al op _O-
  dinsdag 6 februari 2018 @ 00:00:17 #5
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_176984254
Toepasselijke TT :P

Hmm.. Luizenmoeder of FvD: lastig te kiezen welke van de twee beter entertainment biedt de afgelopen maand.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_176984257
quote:
7s.gif Op maandag 5 februari 2018 23:59 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Dat kan, 9/11 kan ook vooropgezet zijn. Maar als dat puur berust op 'vermoedens' is het een complottheorie.
9/11 heeft wel veel argumenten om er nog eens goed naar te kijken. Ik zie niet in alles een complot, maar nu noem je net een gebeurtenis waar heel veel vraagtekens bij staan. Overigens zei een wijs man ooit; Waar geld en macht is is misbruik. Denk er eens over na.
pi_176984261
quote:
0s.gif Op maandag 5 februari 2018 23:57 schreef Bluesdude het volgende:
chantebise twitterde op maandag 05-02-2018 om 18:53:21 Moet zojuist via een persbericht lezen, dat ik geroyeerd ben bij @fvdemocratie ,. Blijkbaar is het pleiten voor meer INTERNE democratie te bedreigend voor een "democratische" partij..... reageer retweet
Wel zo netjes om ze vooraf even te informeren. Dan is het dus of een ongeorganiseerd zooitje of de hogere regionen kennen geen fatsoen.
pi_176984266
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 00:00 schreef Perrin het volgende:
Toepasselijke TT :P

Hmm.. Luizenmoeder of FvD: lastig te kiezen welke van de twee beter entertainment biedt de afgelopen maand.
Kansen gemist met de #Baudetwhisperer ;)
pi_176984277
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 00:00 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

9/11 heeft wel veel argumenten om er nog eens goed naar te kijken. Ik zie niet in alles een complot, maar nu noem je net een gebeurtenis waar heel veel vraagtekens bij staan.
Ja, bij iedere spraakmakende gebeurtenis zijn wel gekkies die uitgaan van een complot.

quote:
Overigens zei een wijs man ooit; Waar geld en macht is is misbruik. Denk er eens over na.
Zo hey, die gaat diep.
pi_176984297
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 00:02 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ja, bij iedere spraakmakende gebeurtenis zijn wel gekkies die uitgaan van een complot.

[..]

Zo hey, die gaat diep.
9/11 zijn er heel veel dingen die niet kloppen pik. Bataclan complot en shit daar geloof ik niet zo in, maar 9/11? Op zeker dat dat niet klopt.
pi_176984303
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 00:03 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

9/11 zijn er heel veel dingen die niet kloppen pik. Bataclan complot en shit daar geloof ik niet zo in, maar 9/11? Op zeker dat dat niet klopt.
Ok pik. Ieder z'n religie pik.
pi_176984316
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 00:04 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ok pik. Ieder z'n religie pik.
Jij denkt echt dat de hele wereld het beste met jou en mij voor heeft? Stop eens met het knuffelen van bomen joh _O- Enige wat die mensen interesseert is macht ten koste van jou en mij.
pi_176984322
Als je een politieke partij of bedrijf opricht en het dermate hard groeit, dan houd je toch de controle met een kleine groep. Zeker in het begin. Ik snap al die ophef niet zo.
pi_176984326
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 00:05 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Jij denkt echt dat de hele wereld het beste met jou en mij voor heeft? Stop eens met het knuffelen van bomen joh _O- Enige wat die mensen interesseert is macht ten koste van jou en mij.
Bedankt voor deze wijsheden pik, zover was ik nog niet.
  Eindredactie Games dinsdag 6 februari 2018 @ 00:07:07 #15
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_176984337
Is men al boos op Turkmen?
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_176984348
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 00:05 schreef KdwPPr het volgende:
Als je een politieke partij of bedrijf opricht en het dermate hard groeit, dan houd je toch de controle met een kleine groep. Zeker in het begin. Ik snap al die ophef niet zo.
Dat is partijdictatuur....
niks democratie wat het Forum zegt graag te willen
pi_176984364
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 00:05 schreef KdwPPr het volgende:
Als je een politieke partij of bedrijf opricht en het dermate hard groeit, dan houd je toch de controle met een kleine groep. Zeker in het begin. Ik snap al die ophef niet zo.
Aan de ene kant snap ik wat je zegt,aan de andere kant is het wel paradoxaal natuurlijk..

Referenda in Nederland bepleiten maar geen interne democratie?
pi_176984374
quote:
4s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 00:07 schreef Oscar. het volgende:
Is men al boos op Turkmen?
She is really keen on death sentences.Ja dus.
pi_176984386
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 00:07 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Dat is partijdictatuur....
niks democratie wat het Forum zegt graag te willen
Ja, het doet pijn om te zeggen dat ik het gedeeltelijk met je eens ben. Maar je moet ook voor de toekomst van de partij waken. Het is niet voor niks dat je in een commercieel bedrijf ook geen 100% democratie ziet.
pi_176984406
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 00:05 schreef KdwPPr het volgende:
Als je een politieke partij of bedrijf opricht en het dermate hard groeit, dan houd je toch de controle met een kleine groep. Zeker in het begin. Ik snap al die ophef niet zo.
Dan moet je snel vvd-ers die er weer een vvd van willen maken elimineren, idee van regio's is al een goed idee.
pi_176984452
quote:
4s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 00:07 schreef Oscar. het volgende:
Is men al boos op Turkmen?
Is geen tijd voor :P
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_176984594
Maar het royement is omdat het duo dreigementen en kwaadsprekerij deden ten einde nieuwe bestuurders aan te stellen.
Nieuwe bestuurders willen is een fundament van democratie en smaad en laster=kwaadsprekerij mag niet verboden worden , aldus een eerdere uitlating van de FvD.
Voor de tweede maal binnen 3 dagen verraad FvD haar eigen principe.
En alweer een hoofdrol voor Baudet

https://forumvoordemocrat(...)id-van-meningsuiting
pi_176985307
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 00:11 schreef KdwPPr het volgende:

[..]

Ja, het doet pijn om te zeggen dat ik het gedeeltelijk met je eens ben. Maar je moet ook voor de toekomst van de partij waken. Het is niet voor niks dat je in een commercieel bedrijf ook geen 100% democratie ziet.
Een bedrijf is wel wat anders dan een politieke partij, ik snap niet waarom iedereen steeds die vergelijking maakt.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_176986625
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 00:35 schreef Bluesdude het volgende:
Maar het royement is omdat het duo dreigementen en kwaadsprekerij deden ten einde nieuwe bestuurders aan te stellen.
Nieuwe bestuurders willen is een fundament van democratie en smaad en laster=kwaadsprekerij mag niet verboden worden , aldus een eerdere uitlating van de FvD.
Voor de tweede maal binnen 3 dagen verraad FvD haar eigen principe.
En alweer een hoofdrol voor Baudet

https://forumvoordemocrat(...)id-van-meningsuiting
Het gaat Baudet niet om de partij maar om zijn eigen status en inkomsten, hè ;)
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  dinsdag 6 februari 2018 @ 09:16:20 #25
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_176986684
quote:
2s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 09:09 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Het gaat Baudet niet om de partij maar om zijn eigen status en inkomsten, hè ;)
Baudetgod beledigen :N
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')