Is ook zo.quote:Op maandag 5 februari 2018 13:08 schreef just me het volgende:
Als ze er op je werk niet mee zitten moet jij het ook niet doen
quote:Op maandag 5 februari 2018 12:40 schreef Brighteyes het volgende:
Ja he, dat had ik idd ook al gevonden, dat het puur voor acute zorg is.
Mijn werkgever is heel coulant en flexibel hoor, en ik heb er vooralsnog geen commentaar op gekregen als ik weg ga voor een afspraak en dan in de avonduren nog even wat werk, maar het leek me voor mijn gemoedsrust een fijn gevoel om te kunnen zeggen 'maar daar en daar staat dat dat ook echt mag'.![]()
Het voelt gewoon toch heel rot om zo vaak te zeggen 'dan en dan moet ik eerder weg' etc. etc.
quote:Op maandag 5 februari 2018 13:29 schreef Worteltjestaart het volgende:
Zolang je kind niet zelfstandig naar een arts kan zou ik het zien als een vorm van calamiteitenverlof.
Linkquote:Moet u vrij nemen om een dringend privéprobleem op te lossen, dan kunt u calamiteitenverlof of kort verzuimverlof opnemen. Het moet gaan om zeer bijzondere persoonlijke of onvoorziene omstandigheden waardoor u vrij moet nemen.
Tsja... als je met je werkgever in die discussie komt, dan is de relatie al niet best vrees ik. Maar het komt er op neer dat je betaald wordt voor een x-aantal uur. Kan je het blijkbaar in minder uur, dan krijg je teveel. Als je het werk buiten kantooruren kunt inhalen, dan is er weinig aan de hand.quote:Op maandag 5 februari 2018 18:48 schreef Brighteyes het volgende:
Ik ben het niet helemaal eens dat de rekening bij mijn werkgever ligt. Misschien in een baan waar ik per se vervangen zou moeten worden (bijv winkel).
In mijn geval komt het neer op ‘hetzelfde werk in minder uren of buiten kantooruren’.
Ik denk niet dat werknemers er zo naar kijken, maar daartoe geven de meeste werkgevers méér dan de 20 wettelijke vrije dagen. Dan heb je wat extra ruimte om dingen te regelen.quote:Maar je hebt op zich gelijk hoor, het is mijn kind hoor, niet die van hen, absoluut.
Toch denk ik dat vrije uren ook echt ontspannen door kunnen brengen ook nodig is, zowel voor mezelf als voor mijn werkgever.![]()
Het knijpen zal wel wederzijds zijn; als jij een goede werknemer bent (wat je ongetwijfeld en vast en zeker bentquote:Ik knijp mezelf dan maar in mijn handen met mijn flexibele werkgever.
Zo werkt het natuurlijk niet altijd.quote:Op maandag 5 februari 2018 18:56 schreef Queller het volgende:
Maar het komt er op neer dat je betaald wordt voor een x-aantal uur. Kan je het blijkbaar in minder uur, dan krijg je teveel.
Zo werkt het hier inderdaad ook. Ik kan geen overuren schrijven, ook niet als ik in het weekend en op vrije dagen op reis ben voor mijn werk, dus het gaat hier op zich goed, met geven en nemen zeg maar. Zij flexibel, ik flexibel, als mijn werk maar af is.quote:Op dinsdag 6 februari 2018 07:29 schreef Worteltjestaart het volgende:
[..]
Zo werkt het natuurlijk niet altijd.
Van mij wordt verwacht dat ik mijn taken doe, en er wordt niet met een prikklok oid gekeken of ik niet eens 5 minuten eerder weg ben.
Dat werkt twee kanten op: incidenteel overwerk wordt ook niet als extra loon uitbetaald.
Tx, dat lijkt hem toch wel te zijn inderdaad. Mocht het ooit nodig zijn.quote:Op dinsdag 6 februari 2018 07:56 schreef Fe2O3 het volgende:
Calamiteitenverlof ...
https://www.rijksoverheid(...)teitenverlof-opnemen
Laatste punt staat jouw situatie zelfs als voorbeeld. Kost je geen geld en geen uren.
Bij mijn weten mag een CAO geen beperkingen stellen aan minimale wettelijke bepalingen, maar mag het wel verruimen.quote:Op dinsdag 6 februari 2018 10:10 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Kan het soms niet afwijken per CAO?
Helaas...quote:Op dinsdag 6 februari 2018 10:50 schreef Worteltjestaart het volgende:
[..]
Bij mijn weten mag een CAO geen beperkingen stellen aan minimale wettelijke bepalingen, maar mag het wel verruimen.
Dus als de wet zegt dat het calamiteitenverlof is met 100% doorbetaling, mag de CAO niet spreken van zorgverlof met <100% doorbetaling.
Jouw verplichte aanwezigheid is niet voor zorg, maar om beslissingen te nemen aangaande de zorg die het ziekenhuis levert en natuurlijk om je kind een beetje te ondersteunen ed.quote:Op dinsdag 6 februari 2018 16:01 schreef d.k. het volgende:
[..]
Helaas...
"Andere afspraken zorgverlof in cao
In uw cao of regeling van uw personeelsvertegenwoordiging kunnen andere afspraken staan over zorgverlof. Als dit zo is, gelden die afspraken. Ook als deze nadelig voor u zijn." https://www.rijksoverheid(...)zorgverlof-aanvragen
En over een opname:
Voor iemand die bijvoorbeeld in het ziekenhuis ligt, kunt u meestal geen kortdurend zorgverlof opnemen. Want de zieke krijgt al verzorging.
Dat is het kromme: ik mag wel calamiteitenverlof opnemen om mijn kind van school op te pikken en naar het ziekenhuis te brengen, maar als het kind dan moet blijven krijg ik geen zorgverlof. Want er wordt toch voor dat kind gezorgd in het ziekenhuis. Terwijl het ziekenhuis dus andersom redeneert en zegt dat de ouder verplicht aanwezig moet zijn.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |