abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_178210796
Gisteren bij Aandacht voor eten geweest.
40 euro voor 4 gangen.

*Zalm met salade en een beetje hangop, filodeeg met inktvisinkt zodat het op huid lijkt. Goede zalm, mooi grote portie. Valt niet veel fout aan te doen.

*Ravioli met pompoen en parmezaan, lekker, maar wat gewoon. Wel goede wijn erbij.

*eendenborst met jus en biet (gerookt, in het zuur en mousse) en een dobbelsteentje polenta. Weer een flinke portie vlees. M’n vriend had een stuk met een te dikke laag vet, das jammer.

*chocomousse, chocosorbet en luchtig chocobiscuit met stoofpeer en dragoncreme. Ik hou van chocolade, dan is het al snel goed. De dragen had prominenter gemogen en ik denk dat ik gewone peer lekkerder had gevonden erbij.

Leuk gezellig restaurant met een Italiaanse keuken. De bediening vertelt graag over het eten en de wijn, die was ook echt goed gekozen bij het menu.
Met een bobarrangement en een fles water (maar ze schenken ook kraanwater) kwam het neer op 115 euro. Zeker niet goedkoop, maar zeker in Utrecht wel een van de betere plekken om te eten.
  zaterdag 31 maart 2018 @ 12:12:24 #127
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178210799
quote:
11s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 12:06 schreef golfer het volgende:
Pekelvlees met piccalilly? :{w
Ik zou denken dat het best kan, maar het kon niet. :N
pi_178211754
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 12:12 schreef MevrouwPuff het volgende:
Gisteren bij Aandacht voor eten geweest.

Zeker niet goedkoop, maar zeker in Utrecht wel een van de betere plekken om te eten.
Herkenbaar en eens.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_178217021
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 12:12 schreef MevrouwPuff het volgende:
Gisteren bij Aandacht voor eten geweest.
Die staat ook nog op mijn lijstje. Samen met Gastmaal die er naast zit.

Waar?
Chin.-Sur. Afh. Cent. Albina in de Albert Cuypstraat
Wanneer?
Gistermiddag
Wat at je?
Moksi Meti

Impressie?
Veel voor de prijs. De Moksi Meti was prima, maar was wel wat erg aan de zoete plakkerige kant. Maar prima gegeten, voor 7,95 klaag ik niet.
Kosten?
7,95, inclusief drankjes en een stuk spekkoek iets van 11,-
Cijfer?
7
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zaterdag 31 maart 2018 @ 19:14:45 #130
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178218138
quote:
Dikke, bruine saus. :{w
pi_178218426
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 19:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dikke, bruine saus. :{w
Gewoon lekker ketjapsjuutje. We hoeven serieus niet overal commentaar op te leveren en onze vraagtekens bij te zetten Mevrouw Ook. Dit is gewoon eerlijk lekker voedsel zoals miljoenen dat eten. Zij vinden dat lekker, en terecht. En dat alles voor een eerlijke prijs ook nog. Smakelijk gegeten met een drankje en toetje voor 11 euro... Zie dit liever dan al die hoogdravende en zeer vergezochte voedselporno.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 31 maart 2018 @ 20:42:18 #132
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178220133
Oh, sorry hoor. Toch denk ik dat die miljoenen hun moksi meti liever anders eten. Zonder bruine saus dus.
stavromulabeta , zet je foto eens in het Surinaamse eten topic, alsjeblieft. Kijken wat de reacties daar zijn.

Hier dus : CUL / De Surinaamse keuken #3

[ Bericht 20% gewijzigd door RobinOok op 31-03-2018 23:18:25 ]
pi_178220982
Albina is een prima eethuisje met erg vriendelijke bediening. Misschien geen Michelin ster maar voor de burger met de gewone portemonnee een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

En in het geval Albina dicht is heb je een stuk of 10 panden verderop Nieuw Albina. Bijna identiek qua inrichting, menu en prijs. *O*
pi_178221230


Bistro Saté (a ¤ 4,95) van de Snackbistro. O+ was lekker :Y)
  Moderator zaterdag 31 maart 2018 @ 21:35:44 #135
236264 crew  capricia
pi_178221421
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 21:28 schreef Mojo.jojo het volgende:
[ link | afbeelding ]

Bistro Saté (a ¤ 4,95) van de Snackbistro. O+ was lekker :Y)
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 19:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dikke, bruine saus. :{w
_O- ;)
Definitely not CIA
pi_178221504


Irish Whiskey Steak te Paddy O'Ryan in Leeuwarden. ¤ 16,50

In 1 woord: hemels O+
pi_178223914
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 19:27 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Gewoon lekker ketjapsjuutje. We hoeven serieus niet overal commentaar op te leveren en onze vraagtekens bij te zetten Mevrouw Ook. Dit is gewoon eerlijk lekker voedsel zoals miljoenen dat eten. Zij vinden dat lekker, en terecht. En dat alles voor een eerlijke prijs ook nog. Smakelijk gegeten met een drankje en toetje voor 11 euro... Zie dit liever dan al die hoogdravende en zeer vergezochte voedselporno.
Zij geeft overal commentaar op, denk dat het chronisch is.
Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
pi_178223979
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 23:38 schreef renwan het volgende:

[..]

Zij geeft overal commentaar op, denk dat het chronisch is.
Dat is waar. Maar ik vind het evenzogoed een woest aantrekkelijke vrouw enkel door hoe en wat zij schrijft. Maar tegengas heeft zij nodig, zoveel is zeker. :Y
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_178224077
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 20:42 schreef RobinOok het volgende:
Zonder bruine saus dus.
Het zit je wel dwars die bruine saus. Bij ons thuis aten we dat altijd met bruine saus (en dat ie ook een beetje dik was). Wij wisten niet anders en vonden dat uitstekend. Dus de liefhebbers van bruine saus (ook als ie een beetje dik is) graag in haar en zijn waarde laten. Dankjewel. ^O^
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 31 maart 2018 @ 23:48:43 #140
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178224233
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 23:44 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Het zit je wel dwars die bruine saus. Bij ons thuis aten we dat altijd met bruine saus (en dat ie ook een beetje dik was). Wij wisten niet anders en vonden dat uitstekend. Dus de liefhebbers van bruine saus (ook als ie een beetje dik is) graag in haar en zijn waarde laten. Dankjewel. ^O^
Sinds wanneer ben jij Surinaams?
pi_178225515
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 23:48 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Sinds wanneer ben jij Surinaams?


[ Bericht 4% gewijzigd door Lucky_Strike op 01-04-2018 10:14:22 (Niet op de man spelen.) ]
Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
  zondag 1 april 2018 @ 08:30:49 #142
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_178228057
Zonder die saus inderdaad.
Maar ieder z’n ding :P
With the stars as her umbrella
  zondag 1 april 2018 @ 12:17:00 #143
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_178231929
Wanneer: zaterdag 31-3-2018
Waar: Het Oude Dykhuys in Lisserbroek. (https://www.hetoudedykhuys.nl/)
Wat:

Naar aanleiding van een 'Heerlijk'-aanbieding en de lovende recensies over dit restaurant besloten om maar eens een bezoek te brengen aan dit aan de Lisserdijk gelegen restaurant te Lisserbroek.
Bezitter van een Michelin Bib Gourmand en onder leiding van chefkok Alfred van Dijk. (whats in a name...)
We hadden met deze aanbieding een 5-gangen menu gekozen en begonnen met een glas witte wijn (Kurt Angerer, gruner veltliner 'Kies', Kamptal, Oostenrijk) en een fles bruisend water.

Al vrij snel kregen we een amuse:

Een pompoensoepje met curry en een glaasje met pana cotta met tijm en parmaham.

1e gerecht:

Steak tartaar met een bonbon van eendenlever, schuim van piccalilly en een gepocheerd kwarteleitje.
Heerlijk!

2e gerecht:

Gegrild stukje tarbot met citroenrijst, beurre blanc met citroen, gepickelde mais en rode biet.
Alweer een lekker hapje, hoewel de grondsmaak van biet minder goed paste bij de rest van het gerecht.

3e gerecht:

Geroosterde coquille en een geroosterde gamba op roergebakken groentes met een sojasaus.
Wat ons betreft het minste gerecht van de avond. De sojasaus overheerste de smaken van de andere ingrediënten.

Tot en met dit gerecht namen we kleine glaasjes van de witte wijn en bij het volgende gerecht gingen we over op een glas rode wijn (Beaurempart, Grande Réserve cabernet sauvignon - merlot, Pays d'Oc, Frankrijk).

4e gerecht:

Lamskoteletten en lamsfilets met een taartje van aardappel met lams-pastrami, courgette, tomaat, paprika en geroosterde ui en een vadouvansaus.
Hoogtepunt van de avond! Perfect gebakken lamsvlees met een heerlijke saus, maar vooral het taartje van aardappel met pastrami was geweldig. (aan het eind van de avond van de kok het recept ontfutseld om zelf een keer te gaan maken).

5e gerecht (dessert)

Bavaroise van steranijs met mango en passievrucht, merengue en ijs van yoghurt.
Lekker en fris.
Enige minpuntje van de avond: tussen het hoofdgerecht en het dessert moesten we erg lang wachten.
Totale rekening inclusief drank voor 2 personen ¤ 127,50

Conclusie:
Mooie en goed bereide gerechten met prima smaakcombinaties.
Goede, attente bediening.

8,5/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_178232266
Steak tartaar en lamsgerecht zien er geweldig lekker uit!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_178233899
Waar?
De Wijnhuistoren in Zutphen



Wanneer?
Gisteravond

Wat at je?
Het paas(keuze)menu. Ik begon met een zalmsandwich, mijn wederhelft nam de carpaccio. Het hoofdgerecht bestond voor haar uit gestoofde lamsbout en ik koos voor zeewolf in saffraansaus. Het nagerecht was voor beiden chocolademousse op vruchtengelei met advocaat.

Impressie?
Dat we hier beland waren was ongepland. Onderweg naar huis hadden we besloten een hapje ergens te gaan eten. De Wijnhuistoren ziet er aardig uit. De menukaart laat Italiaanse keuken zien en is niet al te avontuurlijk. De standaardgerechten staan allemaal op de kaart dus komt het op de uitvoering aan.

Voorgerechten
De carpaccio was in orde. Niets speciaals, maar verder degelijk in elkaar gezet. Wel een overdaad aan pesto waardoor van het vlees weinig overbleef. De zalmsandwich leed aan hetzelfde euvel: Veel teveel saus voor de hoeveelheid zalm.

Hoofdgerechten
De porties hier zijn fors. De hoofdgerechten werden bovendien geserveerd met een enorme hoeveelheid rozemarijnaardappelen. Daarbij werd een klein schaaltje sla geserveerd dat was verzopen in een dressing. Het overdadig gebruik van sauzen is bij de Wijnhuistoren kennelijk gewoonte. Het lam was duidelijk bij te hoge temperatuur gegaard waardoor het vlees erg droog was geworden. De geserveerde portie was ook enorm. Het bord was gegarneerd met wat ik denk dat geschaafde en dan gefrituurde schorseneren waren.

Dan de zeewolf. Ook dit was een behoorlijk groot stuk vis. Wel voorzichtiger gegaard dan het lam. Ook hier was de saus weer overdadig, door de hoeveelheid saffraan. Saus kun je ook niet eten, maar vis moet vers zijn en dat was deze zeewolf niet en dat was te proeven.

Nagerechten
In het nagerecht was de saus nu eens niet overheersend. De advocaat was heel subtiel aanwezig in een dun vloeibare vorm. De mousse was okay, maar de vruchtengelei sloeg nergens op. Dit was een soort taaie zure ijshockeypuck van rode vruchten vol met frambozenpitjes. Niet lekker van smaak, niet lekker van structuur en veel te groot.

Kosten?
Paasmenu's waren per stuk ¤30 exclusief drank. Met drankjes, voorgerecht, pizza's en ijs voor de kinderen erbij waren we ¤150 kwijt.

Cijfer?
Wat uit de keuken kwam geef ik een onvoldoende. De locatie is aardig, in het centrum van Zutphen. De bediening was vriendelijk en vlot. Alles bij elkaar: een 5,5. Ik zal hier niet snel nog een keer gaan eten.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 01-04-2018 13:48:36 ]
pi_178239296
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 23:48 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Sinds wanneer ben jij Surinaams?
Ik dacht altijd dat je dat wel wist. :D
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 1 april 2018 @ 18:13:28 #147
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178240739
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 17:04 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik dacht altijd dat je dat wel wist. :D
Nee, serieus. Geen idee.
Hoewel het ook mogelijk is dat ik het weer vergeten ben.
pi_178284168
quote:
14s.gif Op zondag 1 april 2018 12:17 schreef golfer het volgende:
Hoe maak jij eigenlijk je foto's? Als ik 's avonds in een restaurant mijn eten wil fotograferen wordt het of heel donker/slechte kwaliteit of ben ik een hufter die met flits fotografeert.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_178285909
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 19:27 schreef Bart2002 het volgende:



Gewoon lekker ketjapsjuutje. We hoeven serieus niet overal commentaar op te leveren en onze vraagtekens bij te zetten Mevrouw Ook. Dit is gewoon eerlijk lekker voedsel zoals miljoenen dat eten. Zij vinden dat lekker, en terecht. En dat alles voor een eerlijke prijs ook nog. Smakelijk gegeten met een drankje en toetje voor 11 euro..
Er is in de basis niks mis met een goed jus. Maar ik denk ik deze dat Robin met name ageerde tegen de jus die men gemiddeld genomen bij de Surinaamse eethuisjes serveert, en die vol met maizena of andere 'donkere' troep zit waardoor het vaak zo een drabachtige substantie is en wordt die in de basis ook nog erg ongezond is.

Ik houd er namelijk ook niet van in de basis terwijl ik een echte jus type ben.


Dit is voor mij dus een perfecte moksi met jus. Niet volgegooit met dat
dorstmakende bindingsmiddel.


Maar zoals met alles: Als jij het lekker vindt, wie zijn wij dan om je tegen te spreken. We hebben niet tenslotte niet allemaal dezelfde smaakpapillen... :s)

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 03-04-2018 20:22:00 ]
pi_178361629
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?


Waar?

l'Ami Jac in Utrecht


Wat at je?
• Gepocheerde kalfshersenen met sauce tartare
• Hopscheuten met een gepocheerd ei en sauce hollandaise
• Kalfstong met zwezerik en snijbiet


Impressie?
De kalfhersenen waren niet helemaal mijn ding, maar dat was volgens mij vooral psychologisch (de structuur was nog goed te herkennen). Maar verder: Wow!
De hopscheuten hadden qua structuur en bitterheid iets van asperges, met een fantastisch luchtige hollandaise saus. Daar heeft iemand flink staan roeren. De tong was perfect klaargemaakt en in dunne plakjes geserveerd. De snijbiet was er mooi bij uitgezocht: een beetje bitter maar minder bitter dan normaal waardoor hij er erg goed bij paste.

De bediening is losjes, vriendelijk en komt een beetje chaotisch over (de eerste tien minuten had ik zoiets van ' euh?'), maar bij nader inzien toch uitermate professioneel, enthousiast en deskundig. Vooral het enthousiasme over de wijnen straalde er van af.

Daarnaast hebben ze een ruime en goed geselecteerde keuze aan dessertwijnen, wat ik bij sommige restaurants toch wel mis.

Kosten?
200 euro voor 2 personen (3 gangen), inclusief een mooie fles wijn, apperatiefjes vooraf en een dessertwijn als toetje.

Cijfer?
Zonder twijfel een 9.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')