abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_176811347
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:37 schreef Wantie het volgende:

Keuzes...
Verder kun je best een baan hebben en je eigen voedsel verbouwen.
Mijn ouders hadden allebei een baan 5 kinderen en verbouwden hun eigen voedsel.
Dat vind ik wel mooi, maar was dat in de buurt van een landbouwgebied, en hoe ontliepen zij invloeden van het grondwater?

Waren zij in staat het gezin te voorzien van groente/fruit/vlees/zuivel/brood alles zelf verbouwd/gefokt, het hele jaar door?

[ Bericht 4% gewijzigd door Za op 29-01-2018 01:11:14 ]
pi_176811474
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:02 schreef Za het volgende:

[..]

Nee, ook bij een overmatig aanbod eten wilde dieren zich niet zwaarlijvig.
Waar baseer je dat op? Als je vissen teveel eten geeft, vreten ze zichzelf binnen een dag dood. Of ken jij tamme vissen?
pi_176811501
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:55 schreef illusions het volgende:

Waar baseer je dat op? Als je vissen teveel eten geeft, vreten ze zichzelf binnen een dag dood. Of ken jij tamme vissen?
Zodra jij de vissen eten geeft betreft het geen dieren in het wild meer.

Vreten de vissen die in de zee leven zich systematisch dood? Ik heb er nog nooit van vernomen.
pi_176811508
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:58 schreef Za het volgende:

[..]

Zodra jij de vissen eten geeft betreft het geen dieren in het wild meer.

Vreten de vissen die in de zee leven zich systematisch dood? Ik heb er nog nooit van vernomen.
Als je ze in het wild teveel eten geeft gaan ze ook dood. :')
  maandag 29 januari 2018 @ 01:01:52 #130
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_176811521
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:23 schreef Za het volgende:

[..]

Over welke condities hebben we het hier?
Hoe moet iemand die in een stad woont zijn voedsel gaan verbouwen?
op het dak of collectief, hier in Rotterdam zijn er mogelijkheden genoeg om dat te doen, volkstuin bijvoorbeeld.
pi_176811522
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:59 schreef illusions het volgende:

Als je ze in het wild teveel eten geeft gaan ze ook dood. :')
Zodra jij ze eten geeft kun je niet meer spreken van 'in het wild'.

Kom eens met wat artikelen van vissen die zich massaal dood eten zonder tussenkomst van de mens.
pi_176811528
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:01 schreef ootjekatootje het volgende:

op het dak of collectief, hier in Rotterdam zijn er mogelijkheden genoeg om dat te doen, volkstuin bijvoorbeeld.
Daar kun je geen vee houden, daarbij hebben we hier seizoenen en dan groeit er weinig op het dak.
  maandag 29 januari 2018 @ 01:12:23 #133
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_176811562
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 01:41 schreef Za het volgende:
Al decennia vraagt men zich af, waarom is er in relatief korte tijd zoveel overgewicht en obesitas bij mensen ontstaan, waarom zijn mensen bereid veel meer te eten dan ze nodig hebben, ook al willen ze niet graag te zwaar zijn?
Het is namelijk helemaal geen natuurlijk gedrag om veel meer te eten dan je nodig hebt. Bij dieren in de vrije natuur kom je het verschijnsel obesitas dan ook niet tegen, je zult bij voorbeeld nooit een hert of haas met extreem overgewicht tegenkomen in het wild.
Bijna overal lees je: “het is een welvaartsziekte, mensen eten gewoon teveel en bewegen te weinig that’s it!”
Mensen mogen dan meer energie tot zich nemen dan ze verbruiken, dat is gewoon een feit, maar het waarom blijft altijd onbeantwoord, ik heb zelfs weleens gelezen dat een virus de oorzaak van overgewicht zou kunnen zijn. Daarnaast heb ik meermaals gelezen dat eigenlijk in het geheel niet bekend is wat de daadwerkelijke oorzaak van obesitas ‘epidemie’ is, en dat betekend dus dat het antwoord overal te vinden moet kunnen zijn, als je maar lang genoeg zoekt.
Ik houd me nu 17 jaar bezig met overgewicht, en onlangs tijdens een discussie waarin werd beweerd dat kip gezonder zou zijn dan rund, bracht ik daar tegenin dat het toch niet gezond kan zijn om vlees te eten van een dier dat zijn hele leven stress heeft gehad; omdat vleeskuikens met 16-20 stuks leven op 1 vierkante meter, en niet kunnen slapen vanwege warmte, licht, lawaai en pijn. In 42 dagen groeien ze uit van een kuikentje tot een heel groot kuiken van twee en halve kilo en dat met 16-20 stuks op een vierkante meter, nee zulk vlees moet bol staan van de stresshormonen en dat kan niet gezond zijn zo redeneerde ik.

En toen opeens viel het kwartje; waarom zijn deze kuikens bereid om zo extreem veel te eten dat ze in 42 dagen uitgroeien tot vleesklompen van twee en halve kilo, die niet meer op hun poten kunnen staan?
“Ze worden vetgemest” is dan het antwoord, maar hoe dwing je een dier dat je niet onder mentale druk kunt zetten tot het zich ongans eten? Niet alleen vleeskippen, maar ook varkens en koeien uiteraard?
Deze dieren zijn zodanig gefokt (op slechte erfelijke afwijkingen) dat ze enorme eetlust hebben, snel aankomen en uitgroeien tot monsters, en krijgen stoffen toegediend die maken dat ze extra veel eten en aankomen.
Kortom, onze veestapel betreft zonder uitzondering obese dieren die hun hele leven onder enorme stress leven en wiens lichaam bol staat van de stress hormonen (cortisol; een eetlust opwekkend hormoon).
En wij eten deze dieren, dus wij krijgen al deze stoffen binnen, elke dag weer.
Wanneer je de wereldkaart erbij pakt loopt er een parallel tussen landen waarvan meer dan de helft van de bevolking overgewicht tot obesitas heeft en de aanwezigheid van de bio-industrie. In de landen waar er later met de bio-industrie is gestart zoals bv China en Zuid Afrika is er ook enorme toename van het aantal mensen met obesitas waar te nemen, en in sommige landen waar wel veel sprake is van obesitas maar geen bio-industrie (Saudi ArabiŽ) dan betreft dat landen die hun vlees importeren uit de bio-industrie hanterende landen.
Het land waar de obesitas het hoogst is (Koeweit) is tevens het land met de op een na hoogste vleesconsumptie (geÔmporteerd uit de VS) ter wereld. Het loopt gewoon synchroon, telkens weer, overgewicht, obesitas, en de (overmatige) consumptie van vlees uit de bio-industrie.
Wanneer je gaat zoeken welke middelen er zoal aan dieren worden gegeven om ze zo zwaar te krijgen zal je daar niet een twee drie een antwoord op vinden, maar een van de belangrijkste stoffen is antibiotica, en dan onder het mom ‘ter preventie van infecties’, en daarnaast hormonen onder het mom van ‘de vruchtbaarheid te verbeteren’..
Maar hoe het eigenlijk zit; vele jaren geleden kwamen boeren erachter dat wanneer ze geÔnfecteerd vee behandelden met antibiotica dat dat vee opeens veel meer gewicht kreeg, deze constatering heeft tot gevolg dat op dit moment in de Verenigde Staten jaarlijks 15.000.000 kilo antibiotica wordt toegediend aan vee.
Het werkt zo; antibiotica zorgt ervoor dat bepaalde bacteriŽn in de darmen worden gedood, en dat andere bacteriŽn de voedselopname middels de darm zodanig beÔnvloeden dat er vele malen meer energie uit hetzelfde voer wordt opgenomen. Mocht u hieraan twijfelen; in een publicatie van 7 november 2017 heeft de WHO onomwonden aangegeven dat antibiotica wordt gebruikt om vee sneller te laten groeien.
Plus in Amerika is het toegestaan groeihormonen toe te dienen aan dergelijke dieren. In Europa mag dat niet, maar dat wordt handig omzeilt door de dieren te voeden met genetisch gemanipuleerde soja, die rijk is aan plantaardige oestrogenen welke de werking van vrouwelijke oestrogenen prachtig weten te imiteren en dan is er nog het toedienen van hormonen ter vruchtbaarheidssynchronisatie.
Decennia lang doen mensen dus precies datgene waartoe de boeren het vee (het vlees dat wij eten) gemanipuleerd hebben; veel meer eten dan ze nodig hebben, snel in gewicht aankomen, het hebben van stress.
En nee het is duidelijk geen toeval noch een mysterie, het is simpelweg oorzaak en gevolg, ook al heb ik er zelf ook 17 jaar over gedaan om tot deze conclusie te komen, en natuurlijk ook wat research gedaan om te kijken of mijn vermoedens klopten, voor zover je met terugwerkende kracht iets kunt aantonen dat over een periode van 40 jaar heeft plaatsgevonden.
Maar nu de vraag, was het al die tijd echt een mysterie, was er niemand die deze link kon leggen? Ik geloof daar niet zo in eerlijk gezegd. Wij zien toch zelden obese veganisten en ook vegetariŽrs wegen over het algemeen vele malen minder zwaar dan vleeseters.
En dan onze huisdieren, ook zij hebben deze “welvaartsziekte” want de helft van onze huisdieren heeft overgewicht, en dat komt omdat zij vlees eten uit exact dezelfde veestapel als wij, ook zij krijgen voorgenoemde stoffen binnen en neigen snel naar overgewicht.
Amerikanen lopen zo’n 15 jaar voor op ons in de obesitas race, en dat is makkelijk te verklaren wanneer je beseft dat Amerikanen twee keer zoveel vlees eten als Europeanen.
Er is gewoon geen speld tussen te krijgen, het is zo logisch als het maar zijn kan, en alle statistieken plus tal van wetenschappelijke onderzoeken lijken eveneens deze richting uit te wijzen.
Dat vlees-vrij eten leidt tot gewichtsverlies is al langer bekend, maar voorgenoemde stoffen bevinden zich ook in dierlijke producten als eieren, boter, kaas melk etc. En aangezien de landbouwgrond wordt bemest met de mest van dit vee, worden de obesogene stoffen (antibiotica) dan ook eveneens teruggevonden in groenten en fruit, dus eigenlijk is het overal.
Had ik al gezegd dat de verwachting is dat in 2030 86% van de Amerikanen overgewicht zal hebben? En wij volgen hen op de voet. Maar ondertussen geen plastic tasjes meer in de winkels om het milieu te beschermen voor het nageslacht dat het straks waarschijnlijk fysiek maar met moeite op kan brengen van al dit natuurschoon te genieten.

Door je eetwijze iets aan te passen kan je er wel voor zorgen zo min mogelijk van deze rommel binnen te krijgen, en wanneer iedereen dat doet zal er automatisch een vraag ontstaan naar vlees zonder deze stoffen, dus vlees van dieren die nog een zeker deel van leven hebben gehad, en dat op zich zou een enorm grote winst zijn want de bio-industrie is zo betreurenswaardig dat de meeste mensen er zelfs liever niets over willen horen of zien.
Maar nu we er zelf het slachtoffer van lijken te gaan worden wordt het misschien een ander verhaal, en zijn we misschien bereid wat meer geld neer te tellen voor het vlees op ons bord. Wanneer dit tot gevolg heeft dat de generaties na ons niet volledig in overgewicht en obesitas vervallen, dan is dat toch zeer de moeite waard? (Ronald Leonardo, auteur ‘Afslanken voor echte mannen’).

=====================================================

De westerse mens zal binnen tientallen jaren standaard obese zijn/worden, omdat de overheden juist deze intensieve veeteelt hebben aangemoedigd en deze inmiddels onomkeerbaar is.

Zij zullen nooit toegeven dat de problemen van de bevolking helemaal niet liggen in teveel snoepen/snacken en te weinig bewegen, maar in het hen systematisch vergiftigen ten behoeve van een sterke economie.

Misschien kan iemand er in dit subforum iets mee.
Klopt, vers eten en weten wat je eet, lijkt ne stap 1. Ik ben 56 kilo en 8 weken geleden bevallen van nummer 4. Mijn lichaam is net als 20 jaar geleden en ik heb energie voor 10.

Lullig voor de rest of eten zij teveel of verkeerd? Ik kook dagelijks vers en beweeg veel, maar ben nog nooit in een sportschool geweest. Ik eet geen eten na 19:30 uur maar ben gezond.

Mijn kinderen eten naar eigen behoefte, volgens de richtlijnen dus teveel maar ze zijn nooit ziek of verkouden. Antibiotica hebben ze geen van allen ooit gehad. Luisteren naar je lichaam en geest maar niets overdrijven, misschien is dat de basis?
pi_176811566
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:01 schreef Za het volgende:

[..]

Zodra jij ze eten geeft kun je niet meer spreken van 'in het wild'.

Kom eens met wat artikelen van vissen die zich massaal dood eten zonder tussenkomst van de mens.
Tuurlijk wel, omdat jij er bent betekent het niet meer gelijk dat het geen wilde dieren zijn. Ben je echt zo simpel? Er zijn enorm veel dieren zie zich vet vreten als er teveel eten is - maar in het wild doe je daar over het algemeen meer moeite voor, maar het komt zeker voor.

Betekent niet dat de overheid ons mensen dik maakt ofzo.

Overigens, Googlen kan je vast zelf ook, maar ik heb het even voor je gedaan:
https://www.livescience.com/10277-obesity-rise-animals.html
pi_176811567
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:03 schreef Za het volgende:

[..]

Daar kun je geen vee houden, daarbij hebben we hier seizoenen en dan groeit er weinig op het dak.
Er zijn genoeg dingen die ook in de winter groeien. Er zijn zelfs wietplanten die bij temperaturen onder 0 doorgroeien.
pi_176811579
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:13 schreef illusions het volgende:

[..]

Tuurlijk wel, omdat jij er bent betekent het niet meer gelijk dat het geen wilde dieren zijn. Ben je echt zo simpel? Er zijn enorm veel dieren zie zich vet vreten als er teveel eten is - maar in het wild doe je daar over het algemeen meer moeite voor, maar het komt zeker voor.

Betekent niet dat de overheid ons mensen dik maakt ofzo.

Overigens, Googlen kan je vast zelf ook, maar ik heb het even voor je gedaan:
https://www.livescience.com/10277-obesity-rise-animals.html
Dat zijn huisdieren, gedomesticeerde dieren, geen dieren in het wild.
pi_176811600
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:17 schreef Za het volgende:

[..]

Dat zijn huisdieren, gedomesticeerde dieren, geen dieren in het wild.
Kan je wel Engels lezen?

De eerste paragraaf zegt het volgende:

The problem of obesity isn't confined to just humans. A new study finds increased rates of obesity in mammals ranging from feral rats and mice to domestic pets and laboratory primates.

Dat wil dus zeggen dat het over heel veel soorten dieren gaat, niet alleen huisdieren en proefkonijnen.
pi_176811658
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:12 schreef ootjekatootje het volgende:

Klopt, vers eten en weten wat je eet, lijkt ne stap 1. Ik ben 56 kilo en 8 weken geleden bevallen van nummer 4. Mijn lichaam is net als 20 jaar geleden en ik heb energie voor 10.

Lullig voor de rest of eten zij teveel of verkeerd? Ik kook dagelijks vers en beweeg veel, maar ben nog nooit in een sportschool geweest. Ik eet geen eten na 19:30 uur maar ben gezond.

Mijn kinderen eten naar eigen behoefte, volgens de richtlijnen dus teveel maar ze zijn nooit ziek of verkouden. Antibiotica hebben ze geen van allen ooit gehad. Luisteren naar je lichaam en geest maar niets overdrijven, misschien is dat de basis?
Ik denk dat het soort vlees is dat je eet een rol speelt, veel stoffen stapelen zich op in de lever of in het halsgebied van de dieren (wat dan weer verwerkt wordt in van alles).

Intensief sporten is een stress gebeurtenis voor je lichaam, omdat die het als fight or flight situatie ziet. Sporters hebben veel vaker meest last van ziektes, ontstekingen, virussen etc.
Gewoon bewegen is wel zo prettig dus. Ik neem aan dat je nooit een dieet hebt gevolgd en je spiermassa dus nog gewoon op orde is. Geen antibiotica dus darmflora niet verstoord.

Ik denk dat je alles goed doet, netjes :)
pi_176811676
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:41 schreef Za het volgende:

Of iets veel of weinig caloriŽn bevat is niet relevant. In het voorjaar is er heel erg veel voedsel voor de herten in de natuur, maar geen enkele heeft extreem overgewicht na die paar maanden.
Is wel relevant, afgezien dat herten mager uit de winter komen en dus sowieso nog flink moeten aanzetten om op normaal gewicht te komen: doordat het laagcalorisch voedsel is, is het voor het hert vrijwel onmogelijk om zichzelf te overvoeren.
pi_176811683
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:38 schreef Za het volgende:

[..]

Ik denk dat het soort vlees is dat je eet een rol speelt, veel stoffen stapelen zich op in de lever of in het halsgebied van de dieren (wat dan weer verwerkt wordt in van alles).

Intensief sporten is een stress gebeurtenis voor je lichaam, omdat die het als fight or flight situatie ziet. Sporters hebben veel vaker meest last van ziektes, ontstekingen, virussen etc.
Gewoon bewegen is wel zo prettig dus. Ik neem aan dat je nooit een dieet hebt gevolgd en je spiermassa dus nog gewoon op orde is. Geen antibiotica dus darmflora niet verstoord.

Ik denk dat je alles goed doet, netjes :)
Ja, negeer het feit maar dat er in de natuur dus ook gewoon obesitas voorkomt. :P
pi_176811685
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:03 schreef Za het volgende:

[..]

Daar kun je geen vee houden, daarbij hebben we hier seizoenen en dan groeit er weinig op het dak.
Vee is niet relevant, we hebben geen vlees nodig om te overleven. Verder hebben we in Nederland het jaar rond groente uit eigen land, ongeacht de seizoenen. Kwestie van de juiste technieken toepassen.

Je werpt steeds drempels op die er niet zijn.
pi_176811692
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:01 schreef Za het volgende:

[..]

Zodra jij ze eten geeft kun je niet meer spreken van 'in het wild'.

Oh jawel, alleen komt je dat niet goed uit in je relaas.
Punt is dat dieren in het wild te maken hebben met voedselschaarste en daardoor geringe kans hebben op overgewicht. Maar als ze toegang hebben tot ons voedsel, hetzij vrijwillig omdat wij ze dat geven, hetzij onvrijwillig omdat ze ons afval eten of eten 'stelen' merk je dat wilde dieren ook te maken krijgen met overgewicht.
Dus de stelling dat een wild dier nooit meer tot zich zal nemen dan nodig is onzin.
pi_176811693
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:58 schreef Za het volgende:

[..]

Zodra jij de vissen eten geeft betreft het geen dieren in het wild meer.

Dat zijn het wel.
pi_176811707
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:42 schreef Za het volgende:

[..]

Dat vind ik wel mooi, maar was dat in de buurt van een landbouwgebied, en hoe ontliepen zij invloeden van het grondwater?
Waar staat dat zij er voor hebben gekozen om die invloeden te vermijden?
En nee, dat was niet in de buurt van landbouwgebied, maar in het centrum van het dorp.

quote:
Waren zij in staat het gezin te voorzien van groente/fruit/vlees/zuivel/brood alles zelf verbouwd/gefokt, het hele jaar door?
Jazeker, hadden eigen kippen, een schaap zelfs op een gegeven moment.
Nomaals: keuzes.
Als jij zo bang bent voor residu in je voedsel, dan zul je zelf de keuze moeten maken om daar iets aan te doen. En dat kan best, mits je de juiste keuzes maakt. Maar elke keuze heeft zijn consequenties.
pi_176811711
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:47 schreef illusions het volgende:

[..]

Ja, negeer het feit maar dat er in de natuur dus ook gewoon obesitas voorkomt. :P
Het wordt heel hardvochtig ontkend :)
pi_176811720
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:21 schreef illusions het volgende:

[..]

Kan je wel Engels lezen?

De eerste paragraaf zegt het volgende:

The problem of obesity isn't confined to just humans. A new study finds increased rates of obesity in mammals ranging from feral rats and mice to domestic pets and laboratory primates.

Dat wil dus zeggen dat het over heel veel soorten dieren gaat, niet alleen huisdieren en proefkonijnen.
Muizen en ratten die in en om ons huis leven zijn dus geen wilde dieren...

Tja...
pi_176811725
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:01 schreef Za het volgende:

[..]

Zodra jij ze eten geeft kun je niet meer spreken van 'in het wild'.

Kom eens met wat artikelen van vissen die zich massaal dood eten zonder tussenkomst van de mens.
Vissen kunnen zich niet massaal dood eten omdat die hoeveelheid voedsel niet voorhanden is.
pi_176811730
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:56 schreef Wantie het volgende:

[..]

Muizen en ratten die in en om ons huis leven zijn dus geen wilde dieren...

Tja...
There were eight species in total: laboratory macaques, chimpanzees, vervet monkeys, marmosets and mice, as well as domestic dogs, domestic cats, and domestic and feral rats from both rural and urban areas.

;)
pi_176811731
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:41 schreef Za het volgende:

Dat zijn tamme eenden.
\
Nee, wilde eenden.
pi_176811737
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:47 schreef illusions het volgende:

Ja, negeer het feit maar dat er in de natuur dus ook gewoon obesitas voorkomt. :P
Lees je eigen artikel zou ik zeggen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')