abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_176751702
registreer om deze reclame te verbergen
Al decennia vraagt men zich af, waarom is er in relatief korte tijd zoveel overgewicht en obesitas bij mensen ontstaan, waarom zijn mensen bereid veel meer te eten dan ze nodig hebben, ook al willen ze niet graag te zwaar zijn?
Het is namelijk helemaal geen natuurlijk gedrag om veel meer te eten dan je nodig hebt. Bij dieren in de vrije natuur kom je het verschijnsel obesitas dan ook niet tegen, je zult bij voorbeeld nooit een hert of haas met extreem overgewicht tegenkomen in het wild.
Bijna overal lees je: “het is een welvaartsziekte, mensen eten gewoon teveel en bewegen te weinig that’s it!”
Mensen mogen dan meer energie tot zich nemen dan ze verbruiken, dat is gewoon een feit, maar het waarom blijft altijd onbeantwoord, ik heb zelfs weleens gelezen dat een virus de oorzaak van overgewicht zou kunnen zijn. Daarnaast heb ik meermaals gelezen dat eigenlijk in het geheel niet bekend is wat de daadwerkelijke oorzaak van obesitas ‘epidemie’ is, en dat betekend dus dat het antwoord overal te vinden moet kunnen zijn, als je maar lang genoeg zoekt.
Ik houd me nu 17 jaar bezig met overgewicht, en onlangs tijdens een discussie waarin werd beweerd dat kip gezonder zou zijn dan rund, bracht ik daar tegenin dat het toch niet gezond kan zijn om vlees te eten van een dier dat zijn hele leven stress heeft gehad; omdat vleeskuikens met 16-20 stuks leven op 1 vierkante meter, en niet kunnen slapen vanwege warmte, licht, lawaai en pijn. In 42 dagen groeien ze uit van een kuikentje tot een heel groot kuiken van twee en halve kilo en dat met 16-20 stuks op een vierkante meter, nee zulk vlees moet bol staan van de stresshormonen en dat kan niet gezond zijn zo redeneerde ik.

En toen opeens viel het kwartje; waarom zijn deze kuikens bereid om zo extreem veel te eten dat ze in 42 dagen uitgroeien tot vleesklompen van twee en halve kilo, die niet meer op hun poten kunnen staan?
“Ze worden vetgemest” is dan het antwoord, maar hoe dwing je een dier dat je niet onder mentale druk kunt zetten tot het zich ongans eten? Niet alleen vleeskippen, maar ook varkens en koeien uiteraard?
Deze dieren zijn zodanig gefokt (op slechte erfelijke afwijkingen) dat ze enorme eetlust hebben, snel aankomen en uitgroeien tot monsters, en krijgen stoffen toegediend die maken dat ze extra veel eten en aankomen.
Kortom, onze veestapel betreft zonder uitzondering obese dieren die hun hele leven onder enorme stress leven en wiens lichaam bol staat van de stress hormonen (cortisol; een eetlust opwekkend hormoon).
En wij eten deze dieren, dus wij krijgen al deze stoffen binnen, elke dag weer.
Wanneer je de wereldkaart erbij pakt loopt er een parallel tussen landen waarvan meer dan de helft van de bevolking overgewicht tot obesitas heeft en de aanwezigheid van de bio-industrie. In de landen waar er later met de bio-industrie is gestart zoals bv China en Zuid Afrika is er ook enorme toename van het aantal mensen met obesitas waar te nemen, en in sommige landen waar wel veel sprake is van obesitas maar geen bio-industrie (Saudi ArabiŰ) dan betreft dat landen die hun vlees importeren uit de bio-industrie hanterende landen.
Het land waar de obesitas het hoogst is (Koeweit) is tevens het land met de op een na hoogste vleesconsumptie (ge´mporteerd uit de VS) ter wereld. Het loopt gewoon synchroon, telkens weer, overgewicht, obesitas, en de (overmatige) consumptie van vlees uit de bio-industrie.
Wanneer je gaat zoeken welke middelen er zoal aan dieren worden gegeven om ze zo zwaar te krijgen zal je daar niet een twee drie een antwoord op vinden, maar een van de belangrijkste stoffen is antibiotica, en dan onder het mom ‘ter preventie van infecties’, en daarnaast hormonen onder het mom van ‘de vruchtbaarheid te verbeteren’..
Maar hoe het eigenlijk zit; vele jaren geleden kwamen boeren erachter dat wanneer ze ge´nfecteerd vee behandelden met antibiotica dat dat vee opeens veel meer gewicht kreeg, deze constatering heeft tot gevolg dat op dit moment in de Verenigde Staten jaarlijks 15.000.000 kilo antibiotica wordt toegediend aan vee.
Het werkt zo; antibiotica zorgt ervoor dat bepaalde bacteriŰn in de darmen worden gedood, en dat andere bacteriŰn de voedselopname middels de darm zodanig be´nvloeden dat er vele malen meer energie uit hetzelfde voer wordt opgenomen. Mocht u hieraan twijfelen; in een publicatie van 7 november 2017 heeft de WHO onomwonden aangegeven dat antibiotica wordt gebruikt om vee sneller te laten groeien.
Plus in Amerika is het toegestaan groeihormonen toe te dienen aan dergelijke dieren. In Europa mag dat niet, maar dat wordt handig omzeilt door de dieren te voeden met genetisch gemanipuleerde soja, die rijk is aan plantaardige oestrogenen welke de werking van vrouwelijke oestrogenen prachtig weten te imiteren en dan is er nog het toedienen van hormonen ter vruchtbaarheidssynchronisatie.
Decennia lang doen mensen dus precies datgene waartoe de boeren het vee (het vlees dat wij eten) gemanipuleerd hebben; veel meer eten dan ze nodig hebben, snel in gewicht aankomen, het hebben van stress.
En nee het is duidelijk geen toeval noch een mysterie, het is simpelweg oorzaak en gevolg, ook al heb ik er zelf ook 17 jaar over gedaan om tot deze conclusie te komen, en natuurlijk ook wat research gedaan om te kijken of mijn vermoedens klopten, voor zover je met terugwerkende kracht iets kunt aantonen dat over een periode van 40 jaar heeft plaatsgevonden.
Maar nu de vraag, was het al die tijd echt een mysterie, was er niemand die deze link kon leggen? Ik geloof daar niet zo in eerlijk gezegd. Wij zien toch zelden obese veganisten en ook vegetariŰrs wegen over het algemeen vele malen minder zwaar dan vleeseters.
En dan onze huisdieren, ook zij hebben deze “welvaartsziekte” want de helft van onze huisdieren heeft overgewicht, en dat komt omdat zij vlees eten uit exact dezelfde veestapel als wij, ook zij krijgen voorgenoemde stoffen binnen en neigen snel naar overgewicht.
Amerikanen lopen zo’n 15 jaar voor op ons in de obesitas race, en dat is makkelijk te verklaren wanneer je beseft dat Amerikanen twee keer zoveel vlees eten als Europeanen.
Er is gewoon geen speld tussen te krijgen, het is zo logisch als het maar zijn kan, en alle statistieken plus tal van wetenschappelijke onderzoeken lijken eveneens deze richting uit te wijzen.
Dat vlees-vrij eten leidt tot gewichtsverlies is al langer bekend, maar voorgenoemde stoffen bevinden zich ook in dierlijke producten als eieren, boter, kaas melk etc. En aangezien de landbouwgrond wordt bemest met de mest van dit vee, worden de obesogene stoffen (antibiotica) dan ook eveneens teruggevonden in groenten en fruit, dus eigenlijk is het overal.
Had ik al gezegd dat de verwachting is dat in 2030 86% van de Amerikanen overgewicht zal hebben? En wij volgen hen op de voet. Maar ondertussen geen plastic tasjes meer in de winkels om het milieu te beschermen voor het nageslacht dat het straks waarschijnlijk fysiek maar met moeite op kan brengen van al dit natuurschoon te genieten.

Door je eetwijze iets aan te passen kan je er wel voor zorgen zo min mogelijk van deze rommel binnen te krijgen, en wanneer iedereen dat doet zal er automatisch een vraag ontstaan naar vlees zonder deze stoffen, dus vlees van dieren die nog een zeker deel van leven hebben gehad, en dat op zich zou een enorm grote winst zijn want de bio-industrie is zo betreurenswaardig dat de meeste mensen er zelfs liever niets over willen horen of zien.
Maar nu we er zelf het slachtoffer van lijken te gaan worden wordt het misschien een ander verhaal, en zijn we misschien bereid wat meer geld neer te tellen voor het vlees op ons bord. Wanneer dit tot gevolg heeft dat de generaties na ons niet volledig in overgewicht en obesitas vervallen, dan is dat toch zeer de moeite waard? (Ronald Leonardo, auteur ‘Afslanken voor echte mannen’).

=====================================================

De westerse mens zal binnen tientallen jaren standaard obese zijn/worden, omdat de overheden juist deze intensieve veeteelt hebben aangemoedigd en deze inmiddels onomkeerbaar is.

Zij zullen nooit toegeven dat de problemen van de bevolking helemaal niet liggen in teveel snoepen/snacken en te weinig bewegen, maar in het hen systematisch vergiftigen ten behoeve van een sterke economie.

Misschien kan iemand er in dit subforum iets mee.
pi_176751839
De kippen eten niet zo bizar veel, maar ze bewegen niet en hoeven geen moeite te doen om eten te zoeken. Daarom worden ze dik. En ploffen. Enzo.
En huisdieren zijn dik omdat baasjes ze veel te veel verwennen.
En Amerikanen zijn zo zwaar omdat ze immens veel eten en geen idee hebben wat gezond eten is. Een groot deel althans.

Verder een beetje tl;dr.
  vrijdag 26 januari 2018 @ 02:23:37 #3
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_176751895
Edit: never mind
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_176751924
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 02:08 schreef mootie het volgende:
De kippen eten niet zo bizar veel, maar ze bewegen niet en hoeven geen moeite te doen om eten te zoeken. Daarom worden ze dik. En ploffen. Enzo.
Vleeskippen zijn doorgefokt op genetische afwijkingen. Ze bewegen niet zoveel omdat ze als ze 30 dagen oud zijn al niet meer op hun poten kunnen staan.
Misschien herinner je je nog die vrachtwagen met kippen die gekanteld was onlangs, geen enkele kip ging ervandoor, want te zwaar.

quote:
En huisdieren zijn dik omdat baasjes ze veel te veel verwennen.
Huisdieren eten uit dezelfde voedselketen de slechtste delen.

quote:
En Amerikanen zijn zo zwaar omdat ze immens veel eten en geen idee hebben wat gezond eten is. Een groot deel althans.
In Amerika zijn groeihormonen nog steeds toegestaan, eten ze veel vlees, daarom hebben ze een voorsprong op ons.

quote:
Verder een beetje tl;dr.
QuÚ?

[ Bericht 1% gewijzigd door Za op 26-01-2018 02:38:57 ]
pi_176751926
quote:
14s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 02:23 schreef Fir3fly het volgende:
Edit: never mind
Jammer.
pi_176751943
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 02:33 schreef Za het volgende:

[..]

Vleeskippen zijn doorgefokt op genetische afwijkingen. Ze bewegen niet zoveel omdat ze als ze 30 dagen oud zijn al niet meer op hun poten kunnen staan.
Misschien herinner je je nog die vrachtwagen met kippen die gekanteld was onlangs, geen enkele kip ging ervandoor, want te zwaar.

[..]

Huisdieren eten uit dezelfde voedselketen de slechtste delen.

[..]

In Amerika zijn groeihormonen nog steeds toegestaan, eten ze veel vlees, daarom hebben ze een voorsprong op ons.

[..]

QuÚ?
Ik zie nog steeds niet in waarom dit alles zogenaamd veroorzaakt wordt door overheden. Door kapitalisme ja, maar overheid? Neh.
pi_176751951
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 02:45 schreef illusions het volgende:

Ik zie nog steeds niet in waarom dit alles zogenaamd veroorzaakt wordt door overheden. Door kapitalisme ja, maar overheid? Neh.
Die zijn verantwoordelijk voor het landbouw en veeteelt beleid.
(boeren werden door de overheid aangemoedigd tot intensieve veeteelt en kregen hier subsidies voor)
Daarbij een bevolking die met volle overgave de producten van Unilever uit de schappen pakt, is goed voor de economie, gevolgd door afslankmethodes ($$$) die gedoemd zijn te falen etc.
pi_176751954
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 02:48 schreef Za het volgende:

[..]

Die zijn verantwoordelijk voor het landbouw en veeteelt beleid.
(boeren werden door de overheid aangemoedigd tot intensieve veeteelt en kregen hier subsidies voor)
Daarbij een bevolking die met volle overgave de producten van Unilever uit de schappen pakt, is goed voor de economie, gevolgd door afslankmethodes ($$$) die gedoemd zijn te falen etc.
Overheden worden be´nvloed en gecontroleerd door grote bedrijven. Kapitalisme maakt/leidt tot obesitas, overheden hebben er niets mee te maken.
pi_176751961
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 02:52 schreef illusions het volgende:

Overheden worden be´nvloed en gecontroleerd door grote bedrijven. Kapitalisme maakt/leidt tot obesitas, overheden hebben er niets mee te maken.
Ze zijn verantwoordelijk voor het welzijn van de bevolking en tot het geven van eerlijke informatie.
pi_176751963
Suiker is de boosdoener, niet vlees (vegan propaganda).

De overheid kan hiertegen optreden, maar doet het niet en is dus aan te wijzen als de oorzaak.

quote:
Er is een ware wereldwijde vetepidemie. Niet omdat we als mensen opeens massaal luier zijn geworden. Nee, we zijn luier geworden omdat we dikker zijn, en niet andersom.

Omgevingsfactoren spelen een grote rol bij deze vetepidemie. Bijvoorbeeld bedrijven die sinaasappelsap vol met suiker stoppen? En Henk maar denken dat-ie gezond bezig is door die troep te drinken. Alleen de overheid kan hier iets aan doen. Door dit soort misleidende shit te verbieden. Maar dat gebeurt niet. Is een keuze. De overheid verdient aan ongezond gedrag en hoeft ook minder AOW uit te keren. De medicijnenverstrekkers verdienen aan je. Dokters verdienen aan je. DiŰtisten verdienen aan je. De vetepidemie komt door het zieke internationale systeem en niet doordat mensen wereldwijd massaal zijn doorgedraaid.

Ongelijkheid zorgt voor meer ongezondheid. Denk de volgende keer een beetje na voordat je achterlijk mensen gaat discrimineren om hoe ze eruit zien.

There is ample evidence that social factors, including education, employment status, income level, gender and ethnicity have a marked influence on how healthy a person is. In all countries – whether low-, middle- or high-income – there are wide disparities in the health status of different social groups. The lower an individual’s socio-economic position, the higher their risk of poor health.
http://www.who.int/features/factfiles/health_inequities/en/

quote:
Kapitalisme maakt/leidt tot obesitas, overheden hebben er niets mee te maken.
Overheid bepaalt nog altijd zelf of ze extreem kapitalisme tolereren of niet.
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_176751971
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 03:06 schreef alilami het volgende:
Suiker is de boosdoener, niet vlees (vegan propaganda).

De overheid kan hiertegen optreden, maar doet het niet en is dus aan te wijzen als de oorzaak.

[..]

http://www.who.int/features/factfiles/health_inequities/en/

[..]

Overheid bepaalt nog altijd zelf of ze extreem kapitalisme tolereren of niet.
Suiker is een factor niet de oorzaak.
Waarom eet een mens veel meer suikerrijke producten dan hij nodig heeft?
Waarom zelfs zoveel dat hij/zij zich niet gelukkig voelt met zijn uiterlijk en gezondheid?

Er is het aanbod, de verborgen suikers (en vetten) er is de verslavingsgevoeligheid, er zijn misschien wel 30 factoren.

Maar de grondreden, waarom een mens veel meer eet dan hij nodig heeft, en een dier in het wild niet (ookal is er buitenproportioneel aanbod) is omdat de stoffen die we binnenkrijgen (cortisol, antibiotica, fyto-oestrogenen) maken dat we een onstuitbare trek krijgen, dat onze darmflora verandert en we extreem veel energie gaan opslaan, deze stoffen krijgen we binnen ook via vegan producten, want die worden bemest met mest van ditzelfde vee, dus geen vegan propaganda.
pi_176751981
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 03:00 schreef Za het volgende:

[..]

Ze zijn verantwoordelijk voor het welzijn van de bevolking en tot het geven van eerlijke informatie.
Dat betekent niet dat ze de veroorzaker zijn van obesitas.

quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 03:06 schreef alilami het volgende:
Overheid bepaalt nog altijd zelf of ze extreem kapitalisme tolereren of niet.
Je hebt een vrij optimistisch wereldbeeld.
pi_176751985
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 03:18 schreef illusions het volgende:

Dat betekent niet dat ze de veroorzaker zijn van obesitas.

Indirect uiteraard.
pi_176751987
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 03:22 schreef Za het volgende:

[..]

Indirect uiteraard.
Dan kan je alles wel oneindig doortrekken.
pi_176751996
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 03:22 schreef illusions het volgende:

Dan kan je alles wel oneindig doortrekken.
Nee dat vind ik niet, de boeren zijn door de overheid gestimuleerd tot intensieve veehouderij, incluis subsidies.
Deze stimulans leidt niet direct tot overgewicht, maar de obesitas epidemie is er wel uit voortgekomen.
  vrijdag 26 januari 2018 @ 07:16:25 #16
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_176752638
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 03:31 schreef Za het volgende:

[..]

Nee dat vind ik niet, de boeren zijn door de overheid gestimuleerd tot intensieve veehouderij, incluis subsidies.
Deze stimulans leidt niet direct tot overgewicht, maar de obesitas epidemie is er wel uit voortgekomen.
Het heet niet voor niets consuMEREN.
Een goed voorbeeld zijn energiedrankjes. Je hoeft niet letterlijk alles te verbieden maar de overheid werkt ook niet actief mee aan een ontmoedigingsbeleid...
  vrijdag 26 januari 2018 @ 07:22:33 #17
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_176752660
TS legt schuld bij overheid voor wat men zelf naar binnen propt.

Men let gewoon zelf niet op wat men naar binnen werkt.
Tripje Mac is natuurlijk veel makkelijker dan zelf koken.

Wat kan de overheid hier aan doen?

Een oplossing kan zijn tax verhogen op ongezondere producten, energie drank leeftijd verhogen naar 16 jaar dat soort dingen.

Het komt meer door de consument zelf dat ze niet opletten en niet sporten dat ze last hebben van overgewicht.
Pope John Paul II shot first!!!
pi_176752863
TS vergeet een heel belangrijk aspect; de overbevolking.
Alleen al in Nederland wonen ruim 17 miljoen mensen, en die mensen moeten elke dag eten.
Supermarkten bieden elke dag vers fruit en groenten aan en dus ook elke dag vers vlees en verse vis.
Om dit aanbod te kunnen blijven garanderen (tot nu toe althans) moet je wel gaan knoeien met de basis.
<a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/" target="_blank" rel="nofollow"><a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt" target="_blank" rel="nofollow">http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt</a>;/a>
  vrijdag 26 januari 2018 @ 08:10:58 #19
64781 bonke
pipo koeie
pi_176752913
Suiker is volgens mij wel degelijk de boosdoener :), omdat ze jaren geleden begonnen met alles vetarm te maken.
Ze kwamen erachter dat vetarm toch niet zo heel erg lekker was dus werd er suiker toegevoegd om het lekkerder te maken.
Omdat de zuivelindustrie alles maar vetarm maakte bleef er natuurlijk een boel vet over.
Dus toen kwam de kaasindustrie op toeren en werd er gigantisch veel meer kaas gemaakt, en via de media werd toen verteld dat kaas lekker was, Mensen gingen meer kaas eten enzz
pies on joe toe
pi_176753175
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 01:41 schreef Za het volgende:
Al decennia vraagt men zich af, waarom is er in relatief korte tijd zoveel overgewicht en obesitas bij mensen ontstaan, waarom zijn mensen bereid veel meer te eten dan ze nodig hebben, ook al willen ze niet graag te zwaar zijn?
Het is namelijk helemaal geen natuurlijk gedrag om veel meer te eten dan je nodig hebt. Bij dieren in de vrije natuur kom je het verschijnsel obesitas dan ook niet tegen, je zult bij voorbeeld nooit een hert of haas met extreem overgewicht tegenkomen in het wild.
Bijna overal lees je: “het is een welvaartsziekte, mensen eten gewoon teveel en bewegen te weinig that’s it!”
Mensen mogen dan meer energie tot zich nemen dan ze verbruiken, dat is gewoon een feit, maar het waarom blijft altijd onbeantwoord, ik heb zelfs weleens gelezen dat een virus de oorzaak van overgewicht zou kunnen zijn. Daarnaast heb ik meermaals gelezen dat eigenlijk in het geheel niet bekend is wat de daadwerkelijke oorzaak van obesitas ‘epidemie’ is, en dat betekend dus dat het antwoord overal te vinden moet kunnen zijn, als je maar lang genoeg zoekt.
Ik houd me nu 17 jaar bezig met overgewicht, en onlangs tijdens een discussie waarin werd beweerd dat kip gezonder zou zijn dan rund, bracht ik daar tegenin dat het toch niet gezond kan zijn om vlees te eten van een dier dat zijn hele leven stress heeft gehad; omdat vleeskuikens met 16-20 stuks leven op 1 vierkante meter, en niet kunnen slapen vanwege warmte, licht, lawaai en pijn. In 42 dagen groeien ze uit van een kuikentje tot een heel groot kuiken van twee en halve kilo en dat met 16-20 stuks op een vierkante meter, nee zulk vlees moet bol staan van de stresshormonen en dat kan niet gezond zijn zo redeneerde ik.

En toen opeens viel het kwartje; waarom zijn deze kuikens bereid om zo extreem veel te eten dat ze in 42 dagen uitgroeien tot vleesklompen van twee en halve kilo, die niet meer op hun poten kunnen staan?
“Ze worden vetgemest” is dan het antwoord, maar hoe dwing je een dier dat je niet onder mentale druk kunt zetten tot het zich ongans eten? Niet alleen vleeskippen, maar ook varkens en koeien uiteraard?
Deze dieren zijn zodanig gefokt (op slechte erfelijke afwijkingen) dat ze enorme eetlust hebben, snel aankomen en uitgroeien tot monsters, en krijgen stoffen toegediend die maken dat ze extra veel eten en aankomen.
Kortom, onze veestapel betreft zonder uitzondering obese dieren die hun hele leven onder enorme stress leven en wiens lichaam bol staat van de stress hormonen (cortisol; een eetlust opwekkend hormoon).
En wij eten deze dieren, dus wij krijgen al deze stoffen binnen, elke dag weer.
Wanneer je de wereldkaart erbij pakt loopt er een parallel tussen landen waarvan meer dan de helft van de bevolking overgewicht tot obesitas heeft en de aanwezigheid van de bio-industrie. In de landen waar er later met de bio-industrie is gestart zoals bv China en Zuid Afrika is er ook enorme toename van het aantal mensen met obesitas waar te nemen, en in sommige landen waar wel veel sprake is van obesitas maar geen bio-industrie (Saudi ArabiŰ) dan betreft dat landen die hun vlees importeren uit de bio-industrie hanterende landen.
Het land waar de obesitas het hoogst is (Koeweit) is tevens het land met de op een na hoogste vleesconsumptie (ge´mporteerd uit de VS) ter wereld. Het loopt gewoon synchroon, telkens weer, overgewicht, obesitas, en de (overmatige) consumptie van vlees uit de bio-industrie.
Wanneer je gaat zoeken welke middelen er zoal aan dieren worden gegeven om ze zo zwaar te krijgen zal je daar niet een twee drie een antwoord op vinden, maar een van de belangrijkste stoffen is antibiotica, en dan onder het mom ‘ter preventie van infecties’, en daarnaast hormonen onder het mom van ‘de vruchtbaarheid te verbeteren’..
Maar hoe het eigenlijk zit; vele jaren geleden kwamen boeren erachter dat wanneer ze ge´nfecteerd vee behandelden met antibiotica dat dat vee opeens veel meer gewicht kreeg, deze constatering heeft tot gevolg dat op dit moment in de Verenigde Staten jaarlijks 15.000.000 kilo antibiotica wordt toegediend aan vee.
Het werkt zo; antibiotica zorgt ervoor dat bepaalde bacteriŰn in de darmen worden gedood, en dat andere bacteriŰn de voedselopname middels de darm zodanig be´nvloeden dat er vele malen meer energie uit hetzelfde voer wordt opgenomen. Mocht u hieraan twijfelen; in een publicatie van 7 november 2017 heeft de WHO onomwonden aangegeven dat antibiotica wordt gebruikt om vee sneller te laten groeien.
Plus in Amerika is het toegestaan groeihormonen toe te dienen aan dergelijke dieren. In Europa mag dat niet, maar dat wordt handig omzeilt door de dieren te voeden met genetisch gemanipuleerde soja, die rijk is aan plantaardige oestrogenen welke de werking van vrouwelijke oestrogenen prachtig weten te imiteren en dan is er nog het toedienen van hormonen ter vruchtbaarheidssynchronisatie.
Decennia lang doen mensen dus precies datgene waartoe de boeren het vee (het vlees dat wij eten) gemanipuleerd hebben; veel meer eten dan ze nodig hebben, snel in gewicht aankomen, het hebben van stress.
En nee het is duidelijk geen toeval noch een mysterie, het is simpelweg oorzaak en gevolg, ook al heb ik er zelf ook 17 jaar over gedaan om tot deze conclusie te komen, en natuurlijk ook wat research gedaan om te kijken of mijn vermoedens klopten, voor zover je met terugwerkende kracht iets kunt aantonen dat over een periode van 40 jaar heeft plaatsgevonden.
Maar nu de vraag, was het al die tijd echt een mysterie, was er niemand die deze link kon leggen? Ik geloof daar niet zo in eerlijk gezegd. Wij zien toch zelden obese veganisten en ook vegetariŰrs wegen over het algemeen vele malen minder zwaar dan vleeseters.
En dan onze huisdieren, ook zij hebben deze “welvaartsziekte” want de helft van onze huisdieren heeft overgewicht, en dat komt omdat zij vlees eten uit exact dezelfde veestapel als wij, ook zij krijgen voorgenoemde stoffen binnen en neigen snel naar overgewicht.
Amerikanen lopen zo’n 15 jaar voor op ons in de obesitas race, en dat is makkelijk te verklaren wanneer je beseft dat Amerikanen twee keer zoveel vlees eten als Europeanen.
Er is gewoon geen speld tussen te krijgen, het is zo logisch als het maar zijn kan, en alle statistieken plus tal van wetenschappelijke onderzoeken lijken eveneens deze richting uit te wijzen.
Dat vlees-vrij eten leidt tot gewichtsverlies is al langer bekend, maar voorgenoemde stoffen bevinden zich ook in dierlijke producten als eieren, boter, kaas melk etc. En aangezien de landbouwgrond wordt bemest met de mest van dit vee, worden de obesogene stoffen (antibiotica) dan ook eveneens teruggevonden in groenten en fruit, dus eigenlijk is het overal.
Had ik al gezegd dat de verwachting is dat in 2030 86% van de Amerikanen overgewicht zal hebben? En wij volgen hen op de voet. Maar ondertussen geen plastic tasjes meer in de winkels om het milieu te beschermen voor het nageslacht dat het straks waarschijnlijk fysiek maar met moeite op kan brengen van al dit natuurschoon te genieten.

Door je eetwijze iets aan te passen kan je er wel voor zorgen zo min mogelijk van deze rommel binnen te krijgen, en wanneer iedereen dat doet zal er automatisch een vraag ontstaan naar vlees zonder deze stoffen, dus vlees van dieren die nog een zeker deel van leven hebben gehad, en dat op zich zou een enorm grote winst zijn want de bio-industrie is zo betreurenswaardig dat de meeste mensen er zelfs liever niets over willen horen of zien.
Maar nu we er zelf het slachtoffer van lijken te gaan worden wordt het misschien een ander verhaal, en zijn we misschien bereid wat meer geld neer te tellen voor het vlees op ons bord. Wanneer dit tot gevolg heeft dat de generaties na ons niet volledig in overgewicht en obesitas vervallen, dan is dat toch zeer de moeite waard? (Ronald Leonardo, auteur ‘Afslanken voor echte mannen’).

=====================================================

De westerse mens zal binnen tientallen jaren standaard obese zijn/worden, omdat de overheden juist deze intensieve veeteelt hebben aangemoedigd en deze inmiddels onomkeerbaar is.

Zij zullen nooit toegeven dat de problemen van de bevolking helemaal niet liggen in teveel snoepen/snacken en te weinig bewegen, maar in het hen systematisch vergiftigen ten behoeve van een sterke economie.

Misschien kan iemand er in dit subforum iets mee.
Niet alleen mensen hoor. Ook katten en honden.

Denk dat het heel simpel te beantwoorden is. Vaccinatie


Of is het verbeterde receptuur van whiskas nu met aspartaam.
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
  vrijdag 26 januari 2018 @ 08:37:53 #21
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_176753183
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 08:10 schreef bonke het volgende:
Suiker is volgens mij wel degelijk de boosdoener :), omdat ze jaren geleden begonnen met alles vetarm te maken.
Ze kwamen erachter dat vetarm toch niet zo heel erg lekker was dus werd er suiker toegevoegd om het lekkerder te maken.
Omdat de zuivelindustrie alles maar vetarm maakte bleef er natuurlijk een boel vet over.
Dus toen kwam de kaasindustrie op toeren en werd er gigantisch veel meer kaas gemaakt, en via de media werd toen verteld dat kaas lekker was, Mensen gingen meer kaas eten enzz
De suikerlobby is inderdaad een BNW onderwerp op zichzelf :Y
  vrijdag 26 januari 2018 @ 08:38:56 #22
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_176753198
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 08:37 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

Niet alleen mensen hoor. Ook katten en honden.

Denk dat het heel simpel te beantwoorden is. Vaccinatie
Nee hoor, mijn hond krijgt alle entingen maar is kerngezond en superfit. Kwestie van je hond niet overvoeren met slecht spul.
  vrijdag 26 januari 2018 @ 08:47:40 #23
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_176753313
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 08:38 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Nee hoor, mijn hond krijgt alle entingen maar is kerngezond en superfit. Kwestie van je hond niet overvoeren met slecht spul.
In veel honden en katten voer zit veel opvullingen zoals granen etc, dat is iets waar een hond of kat weinig aan heeft.
Beter is even informeren bij een dieren winkel over voer, een met veel meer vlees er in bijvoorbeeld.
Beste is combi tussen vers vlees en vlees brokken.

quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 08:37 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

Niet alleen mensen hoor. Ook katten en honden.

Denk dat het heel simpel te beantwoorden is. Vaccinatie

Of is het verbeterde receptuur van whiskas nu met aspartaam.
Juist door vaccinatie besluit ik eerder een zak chips leeg te vreten en niet meer te kijken op verpakkingen naar voedingswaardes.
Pope John Paul II shot first!!!
  vrijdag 26 januari 2018 @ 09:05:22 #24
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_176753496
Als het niet nodig is vaccineer ik mijn katten niet. Ik doe het alleen als ik weet als ze binnenkort naar een pension gaan omdat ze anders niet toegelaten worden. Zelfs mijn da zegt dat jaarlijks vaccineren niet meer nodig is.

Een poos geleden een docu gezien over de voedingsindustrie hoe er overal suiker toegevoegd wordt want suiker is net zo verslavend als coca´ne. In babyhapjes wordt daar al mee begonnen. Mensen worden ziek op den duur wat weer gunstig is voor BP. Zelfs als je junkfood vermijdt krijg je ongezien nog best wat (stille) suikers binnen. Ik verbaas me trouwens regelmatig hoeveel mensen ik tegenwoordig niet zie met energy drinks al in de vroege ochtend.

Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
  vrijdag 26 januari 2018 @ 09:09:54 #25
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_176753553
dubbel- sorry
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_176753695
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 09:05 schreef controlaltdelete het volgende:
Als het niet nodig is vaccineer ik mijn katten niet. Ik doe het alleen als ik weet als ze binnenkort naar een pension gaan omdat ze anders niet toegelaten worden. Zelfs mijn da zegt dat jaarlijks vaccineren niet meer nodig is.

Een poos geleden een docu gezien over de voedingsindustrie hoe er overal suiker toegevoegd wordt want suiker is net zo verslavend als coca´ne. In babyhapjes wordt daar al mee begonnen. Mensen worden ziek op den duur wat weer gunstig is voor BP. Zelfs als je junkfood vermijdt krijg je ongezien nog best wat (stille) suikers binnen. Ik verbaas me trouwens regelmatig hoeveel mensen ik tegenwoordig niet zie met energy drinks al in de vroege ochtend.

Dat suiker net zo verslavend is als coca´ne is onzin.
Suiker is een essentiŰle voedingsstof voor ons lichaam, waardoor we van nature een sterk verlangen naar suiker hebben. Het is niet zo dat ons dit is aangeleerd. Mocht iemand denken van wel, dan adviseer ik diegene om zijn of haar kroost dan geen borstvoeding te geven, want moedermelk bevat een hoog suikergehalte. Vele malen hoger dan bijv koemelk.
Maar ieder weldenkend mens begrijpt wel dat melk essentieel is voor een baby.
pi_176753773
Vaak wordt beweerd dat suiker een verslavende werking zou hebben. Hierdoor zouden ook steeds meer mensen overgewicht hebben. Maar volgens onderzoeker Han de Jong van de Universiteit Utrecht bestaat een suikerverslaving niet.

Suiker eten geeft weliswaar een gevoel van beloning, maar verandert de hersenen niet blijvend. Het is ook niet verslavend op dezelfde manier als verslavende drugs dat zijn, concludeert De Jong in zijn promotieonderzoek.

Dopamine

Wel zijn er overeenkomsten tussen drugs en suiker. Eetgedrag wordt uitgelokt door signalen uit de omgeving. Zo'n signaal kan bijvoorbeeld de geur of het uiterlijk van lekker eten zijn, maar ook reclame-uitingen over voedsel. Bij die motivatie om te eten speelt de stof dopamine een belangrijke rol.


Suiker veroorzaakt een dopamineafgifte in ons brein en in dat opzicht lijkt het op verslavende drugs. Dit is de reden dat mensen suikerrijk eten zo aantrekkelijk vinden. Maar drugs kunnen na verloop van tijd het dopaminesysteem echt veranderen; ze manipuleren onze hersenen op een manier dat suiker dat niet doet.

Suiker heeft dus wel een sterk effect op de hersenen. De Jong stelt dan ook dat het belangrijk is dat we ons daarvan bewust zijn, zeker als het gaat om kwetsbare, makkelijk te be´nvloeden hersenen zoals die van kinderen. Om te stellen dat suiker Úcht verslavend is, gaat volgens hem echter te ver.

https://www.gezondheidsne(...)slaving-bestaat-niet

Het ligt dus iets genuanceerder.
pi_176753796
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 08:10 schreef bonke het volgende:
Suiker is volgens mij wel degelijk de boosdoener :), omdat ze jaren geleden begonnen met alles vetarm te maken.
Ze kwamen erachter dat vetarm toch niet zo heel erg lekker was dus werd er suiker toegevoegd om het lekkerder te maken.
Omdat de zuivelindustrie alles maar vetarm maakte bleef er natuurlijk een boel vet over.
Dus toen kwam de kaasindustrie op toeren en werd er gigantisch veel meer kaas gemaakt, en via de media werd toen verteld dat kaas lekker was, Mensen gingen meer kaas eten enzz
Dat verhaal klopt niet helemaal. Suiker wordt niet aan vetarme producten toegevoegd om ze smakelijker te maken: het vet moet worden vervangen door iets anders, en dat is in de meeste gevallen gebonden water, oftewel water met koolhydraten. Koolhydraten zijn suikers.
Als je melk vetarm maakt, dan houd je geen kaas over, maar boter.
Dus dat klopt ook niet. Verder kan de media 1000 x tegen mij zeggen dat kaas lekker is, maar dan lust ik het nog steeds niet.
pi_176753823
Verder vraag ik me af waarom een overheid belang zou hebben bij te dikke mensen.
  vrijdag 26 januari 2018 @ 09:25:52 #30
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_176753826
Fabrikanten weten dat wij een aangeboren voorkeur voor zoet hebben (moedermelk is heel zoet) en daar maken ze slim gebruik van. Ze voegen suiker toe aan producten zodat wij het als ‘lekker’ ervaren en het product blijven kopen. Dit geeft gewenning aan de zoetheid van suiker en dat zorgt ervoor dat we eten zonder suiker vaak niet meer zo lekker vinden.

https://npofocus.nl/artikel/7485/is-suiker-verslavend

Fabrikanten verwerken suiker onder schuilnamen in producten. In een kopje cupasoup zit 1 klontje suiker :o
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
  vrijdag 26 januari 2018 @ 09:31:34 #31
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_176753921
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 09:25 schreef controlaltdelete het volgende:
Fabrikanten weten dat wij een aangeboren voorkeur voor zoet hebben (moedermelk is heel zoet) en daar maken ze slim gebruik van. Ze voegen suiker toe aan producten zodat wij het als ‘lekker’ ervaren en het product blijven kopen. Dit geeft gewenning aan de zoetheid van suiker en dat zorgt ervoor dat we eten zonder suiker vaak niet meer zo lekker vinden.

https://npofocus.nl/artikel/7485/is-suiker-verslavend

Fabrikanten verwerken suiker onder schuilnamen in producten. In een kopje cupasoup zit 1 klontje suiker :o
Sinds ik bijna volledig suikervrij eet ben ik veel fitter, veel alerter en veel minder hongerig. En de eerste twee weken had ik echte afkickverschijnselen.
Nu zit ik op maximaal 30g koolhydraten (suikers) per dag en zijn mijn bloedwaarden zelfs sterk verbeterd volgens mijn huisarts. Die was er eerst heel sceptisch over, dat was wel interessant.
pi_176753981
Blijft de vraag waarom overheden mensen suikerverslaafd zouden willen maken. Kan me daar geen enkel belang bij voorstellen. Te dikke mensen kost alleen maar.
pi_176754122
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 09:25 schreef controlaltdelete het volgende:
Fabrikanten weten dat wij een aangeboren voorkeur voor zoet hebben (moedermelk is heel zoet) en daar maken ze slim gebruik van. Ze voegen suiker toe aan producten zodat wij het als ‘lekker’ ervaren en het product blijven kopen. Dit geeft gewenning aan de zoetheid van suiker en dat zorgt ervoor dat we eten zonder suiker vaak niet meer zo lekker vinden.

https://npofocus.nl/artikel/7485/is-suiker-verslavend

Fabrikanten verwerken suiker onder schuilnamen in producten. In een kopje cupasoup zit 1 klontje suiker :o
Klopt, niet alleen suiker trouwens, maar ook smaakversterkers.Gistextract bijv. geeft de smaak 'umami', en die smaaksensatie zorgt er voor dat je blijft dooreten. Test het maar eens met een zak chips waarin het zit en een zak chips zonder smaakversterkers. De eerste is sneller leeg.
pi_176754140
Bedrijven als CocaCola willen dat, overheden lijkt me een beetje ver gezocht.
Onder deze lijn niet schrijven
  vrijdag 26 januari 2018 @ 09:47:16 #35
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_176754150
Zieke mensen brengen geld in het laatje van BP. Bovendien gaan ze sneller dood waar de overheid stiekem best blij mee is.
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_176754168
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 09:31 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Sinds ik bijna volledig suikervrij eet ben ik veel fitter, veel alerter en veel minder hongerig. En de eerste twee weken had ik echte afkickverschijnselen.
Nu zit ik op maximaal 30g koolhydraten (suikers) per dag en zijn mijn bloedwaarden zelfs sterk verbeterd volgens mijn huisarts. Die was er eerst heel sceptisch over, dat was wel interessant.
Dat is best knap van je :)
Dat je afkick krijgt is logisch, je lichaam is gewend aan je voedingspatroon en moet wennen aan die radicale wijziging. Dat zie je ook wel bij mensen die van vleeseters in 1 x veganist worden, die kunnen dan te maken krijgen met een heftige tegenreactie van het lichaam.
pi_176754188
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 09:47 schreef controlaltdelete het volgende:
Zieke mensen brengen geld in het laatje van BP. Bovendien gaan ze sneller dood waar de overheid stiekem best blij mee is.
De leeftijd van de gemiddelde mens stijgt nog steeds.
  vrijdag 26 januari 2018 @ 09:49:26 #38
64781 bonke
pipo koeie
pi_176754203
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 09:47 schreef marzman het volgende:
Bedrijven als CocaCola willen dat, overheden lijkt me een beetje ver gezocht.
dit soort superbedrijven betalen belasting dus overheden zijn er wel blij mee :)
pies on joe toe
pi_176754239
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 09:49 schreef bonke het volgende:

[..]

dit soort superbedrijven betalen belasting dus overheden zijn er wel blij mee :)
Ze ontwijken vooral het betalen van belasting ;)
  vrijdag 26 januari 2018 @ 09:58:25 #40
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_176754332
“Gemiddeld verliezen mensen met overgewicht (dat wil zeggen: een BMI tussen de 25 en 30, red.) een jaar van hun levensverwachting,” vertelt onderzoeker Emanuele Di Angelantonio. Mensen met een BMI tussen de 30 en 35 zien hun levensverwachting met drie jaar dalen. “Ook ontdekten we dat mannen die obesitas hadden een veel grotere kans hadden om vroegtijdig te sterven dan vrouwen met obesitas.”

EÚn op zeven vroegtijdige sterftegevallen

De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat wereldwijd ongeveer 1,3 miljard volwassenen overgewicht hebben. Nog eens 600 miljoen volwassenen wereldwijd hebben obesitas. De onderzoekers schatten dat ongeveer 1 op de zeven vroegtijdige sterftegevallen in Europa veroorzaakt wordt door obesitas. In Noord-Amerika is dat zelfs 1 op 5. Daarmee is obesitas ÚÚn van de belangrijkste oorzaken van een vroegtijdige dood.

https://www.scientias.nl/(...)ge-dood-name-mannen/

Trouwens het is een nieuwe hype om nu in producten extra zout toe te voegen. Chocola met zout etc.
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_176754358
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 09:58 schreef controlaltdelete het volgende:
“Gemiddeld verliezen mensen met overgewicht (dat wil zeggen: een BMI tussen de 25 en 30, red.) een jaar van hun levensverwachting,” vertelt onderzoeker Emanuele Di Angelantonio. Mensen met een BMI tussen de 30 en 35 zien hun levensverwachting met drie jaar dalen. “Ook ontdekten we dat mannen die obesitas hadden een veel grotere kans hadden om vroegtijdig te sterven dan vrouwen met obesitas.”

EÚn op zeven vroegtijdige sterftegevallen

De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat wereldwijd ongeveer 1,3 miljard volwassenen overgewicht hebben. Nog eens 600 miljoen volwassenen wereldwijd hebben obesitas. De onderzoekers schatten dat ongeveer 1 op de zeven vroegtijdige sterftegevallen in Europa veroorzaakt wordt door obesitas. In Noord-Amerika is dat zelfs 1 op 5. Daarmee is obesitas ÚÚn van de belangrijkste oorzaken van een vroegtijdige dood.

https://www.scientias.nl/(...)ge-dood-name-mannen/

Trouwens het is een nieuwe hype om nu in producten extra zout toe te voegen. Chocola met zout etc.
Ik vind dat zˇ smerig :r
Btw, zout is het nieuwe suiker. Is ook niet goed.
  vrijdag 26 januari 2018 @ 10:04:17 #42
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_176754412
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 09:47 schreef controlaltdelete het volgende:
Zieke mensen brengen geld in het laatje van BP. Bovendien gaan ze sneller dood waar de overheid stiekem best blij mee is.
Nah, de overheid wint daar niks mee. De suikerlobby (voedselindustrie) verdient grof aan suikerverslaafde veelvraten ;)
  vrijdag 26 januari 2018 @ 10:04:26 #43
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_176754414
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 09:47 schreef controlaltdelete het volgende:
Zieke mensen brengen geld in het laatje van BP. Bovendien gaan ze sneller dood waar de overheid stiekem best blij mee is.
Door in de ziekte wet te gaan zitten en te teren op de overheid door niet te werken?
Pope John Paul II shot first!!!
  vrijdag 26 januari 2018 @ 10:05:49 #44
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_176754436
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 10:04 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Nah, de overheid wint daar niks mee. De suikerlobby (voedselindustrie) verdient grof aan suikerverslaafde veelvraten ;)
Dit kijk naar bijvb een Nestle.
Top-10-FMCG-bedrijven-ter-wereld-19262.jpg
Pope John Paul II shot first!!!
pi_176754500
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 09:58 schreef controlaltdelete het volgende:
“Gemiddeld verliezen mensen met overgewicht (dat wil zeggen: een BMI tussen de 25 en 30, red.) een jaar van hun levensverwachting,” vertelt onderzoeker Emanuele Di Angelantonio. Mensen met een BMI tussen de 30 en 35 zien hun levensverwachting met drie jaar dalen. “Ook ontdekten we dat mannen die obesitas hadden een veel grotere kans hadden om vroegtijdig te sterven dan vrouwen met obesitas.”

EÚn op zeven vroegtijdige sterftegevallen

De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat wereldwijd ongeveer 1,3 miljard volwassenen overgewicht hebben. Nog eens 600 miljoen volwassenen wereldwijd hebben obesitas. De onderzoekers schatten dat ongeveer 1 op de zeven vroegtijdige sterftegevallen in Europa veroorzaakt wordt door obesitas. In Noord-Amerika is dat zelfs 1 op 5. Daarmee is obesitas ÚÚn van de belangrijkste oorzaken van een vroegtijdige dood.

https://www.scientias.nl/(...)ge-dood-name-mannen/

Trouwens het is een nieuwe hype om nu in producten extra zout toe te voegen. Chocola met zout etc.
Uit datzelfde artikel blijkt dat de overheid het roken juist zou moeten gaan promoten als hun doel is om mensen minder oud te laten worden.
  vrijdag 26 januari 2018 @ 10:13:27 #46
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_176754534
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 10:04 schreef theguyver het volgende:

[..]

Door in de ziekte wet te gaan zitten en te teren op de overheid door niet te werken?
Wat een onzin. Ik ken een aantal collega's met overgewicht ÚÚn heeft zelfs diabetes. Hij werkt gewoon elke dag hoor. De kans op hart en vaatziektes door obesitas is groot dit betekent dat je het loodje legt door een hartinfarct e.d. en waarschijnlijk niet hoogbejaard zult worden.
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_176754557
Ik mis ÚÚn ding! Waar blijft de eigen verantwoording van de mensen. Je hoeft niet alles in je mond te stoppen. Gezond eten duur....,ammehoela. Struik andijvie 0.39 euro, 5 kilo aardappelen 2.99 euro. Je kan die troep van Unilever gewoon laten liggen. In mijn tuintje staan 5 potten met verse kruiden. Bologense saus . 3 tomaten, tomatenpuree en kruiden.

De eter bepaald.
pi_176754563
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 10:13 schreef controlaltdelete het volgende:

[..]

Wat een onzin. Ik ken een aantal collega's met overgewicht ÚÚn heeft zelfs diabetes. Hij werkt gewoon elke dag hoor. De kans op hart en vaatziektes door obesitas is groot dit betekent dat je het loodje legt door een hartinfarct e.d. en waarschijnlijk niet hoogbejaard zult worden.
Bij hart- en vaatziektes neemt het ziekteverzuim ook toe en ligt arbeidsongeschiktheid op de loer...
pi_176754597
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 10:15 schreef thekolere het volgende:
Ik mis ÚÚn ding! Waar blijft de eigen verantwoording van de mensen. Je hoeft niet alles in je mond te stoppen. Gezond eten duur....,ammehoela. Struik andijvie 0.39 euro, 5 kilo aardappelen 2.99 euro. Je kan die troep van Unilever gewoon laten liggen. In mijn tuintje staan 5 potten met verse kruiden. Bologense saus . 3 tomaten, tomatenpuree en kruiden.

De eter bepaald.
Dat is de trend he. Ook overgewaaid vanuit de VS. De verantwoordelijkheid voor alles bij anderen neer leggen...
  vrijdag 26 januari 2018 @ 10:18:48 #50
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_176754623
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 10:13 schreef controlaltdelete het volgende:

[..]

Wat een onzin. Ik ken een aantal collega's met overgewicht ÚÚn heeft zelfs diabetes. Hij werkt gewoon elke dag hoor. De kans op hart en vaatziektes door obesitas is groot dit betekent dat je het loodje legt door een hartinfarct e.d. en waarschijnlijk niet hoogbejaard zult worden.
Klopt zelfs voor je 65ste, dus betekend dat je vaak nog voor je pensioen de pijp uit gaat en niet net na je pensieon?
EN hoe heeft de overheid er baat bij dat je die laatste jaren geen belasting betaald voor van alles en nog wat.
Om maar te zijgen over de zorg die die persoon wel niet nodig heeft.
Pope John Paul II shot first!!!
  vrijdag 26 januari 2018 @ 10:21:18 #51
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_176754679
De zorg wordt ook uitgeknepen zeker voor Jan met de Pet als die op leeftijd komt. Alleen maar een meevaller als iemand voor zijn pensioen het loodje legt.
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_176754816
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 10:21 schreef controlaltdelete het volgende:
De zorg wordt ook uitgeknepen zeker voor Jan met de Pet als die op leeftijd komt. Alleen maar een meevaller als iemand voor zijn pensioen het loodje legt.
De overheid betaalt het pensioen niet ;)
Verder wordt het leeuwendeel aan zorg nog altijd vergoed uit de basiszorg. Vriend van me is chronisch ziek, heeft elke maand voor tienduizenden euro's zorg nodig. Dat komt allemaal uit de basisverzekering. Hij maakt geen enkel gebruik van de aanvullende verzekering.
  vrijdag 26 januari 2018 @ 10:38:57 #53
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_176754993
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 10:28 schreef Wantie het volgende:

[..]

De overheid betaalt het pensioen niet ;)
Verder wordt het leeuwendeel aan zorg nog altijd vergoed uit de basiszorg. Vriend van me is chronisch ziek, heeft elke maand voor tienduizenden euro's zorg nodig. Dat komt allemaal uit de basisverzekering. Hij maakt geen enkel gebruik van de aanvullende verzekering.
Ik heb het over verzorging op de oude dag als je het bejaardenhuis indondert dan word je pas goed uitgekleed en de verzorging is vaak beneden peil. Fijn voor je vriend maar ik ken ook een aantal trieste gevallen van zieke mensen die elk dubbeltje om moeten draaien omdat ze op een gegeven moment in de bijstand komen. Allemaal kosten voor Vadertje Staat, hopelijk vallen ze snel om. Maar ik weet inmiddels dat je een voorstander bent van het systeem dus ik hou het hierbij om mijn woord tot jou te richten. Werkze!
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_176755219
bd6d96fcc6a5009ed16ff67f18578cc3.jpg
Der der den Wind der Verńnderung spŘrt, sollte keinen Windschutz sondern eine WindmŘhle bauen.
  vrijdag 26 januari 2018 @ 10:52:51 #55
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_176755226
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 10:38 schreef controlaltdelete het volgende:

[..]

Ik heb het over verzorging op de oude dag als je het bejaardenhuis indondert dan word je pas goed uitgekleed en de verzorging is vaak beneden peil. Fijn voor je vriend maar ik ken ook een aantal trieste gevallen van zieke mensen die elk dubbeltje om moeten draaien omdat ze op een gegeven moment in de bijstand komen. Allemaal kosten voor Vadertje Staat, hopelijk vallen ze snel om. Maar ik weet inmiddels dat je een voorstander bent van het systeem dus ik hou het hierbij om mijn woord tot jou te richten. Werkze!
Hey, het kan altijd beter.
Daar gaat het hier niet om, Lees de OP van TS nog eens door.
Obesitas epidemie veroorzaakt door overheden.

En ik zeg het je Obesitas word veroorzaakt door de persoon zelf, door slechte keuzes te maken qua voedsel en beweging.
Kijk even naar die collega's van je, Ik betwijfel of ze veel sporten en gezond eten.

Ligt de schuld dan bij hun??
Of bij de overheid?
Pope John Paul II shot first!!!
  vrijdag 26 januari 2018 @ 10:53:57 #56
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_176755249
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 10:52 schreef RM-rf het volgende:
[ afbeelding ]
Mooi voorbeeld van wat TS bedoeld!
Pope John Paul II shot first!!!
pi_176755300
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 10:53 schreef theguyver het volgende:

[..]

Mooi voorbeeld van wat TS bedoeld!
inclusief de achterliggende complot-theorie...

Wat me overigens eraan doet denken of dat geen interssante basis van een toekomstgerichte complottheorie, of Artificiele Intelligentie computersysteem kunnen ontstaan die langzaam ook onze overheid overnemen en de bevolking gaan controleren....
inclusief de vraag of dat al bezig kan zijn misschien.
Der der den Wind der Verńnderung spŘrt, sollte keinen Windschutz sondern eine WindmŘhle bauen.
  vrijdag 26 januari 2018 @ 11:00:44 #58
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_176755363
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 10:57 schreef RM-rf het volgende:

[..]

inclusief de achterliggende complot-theorie...

Wat me overigens eraan doet denken of dat geen interssante basis van een toekomstgerichte complottheorie, of Artificiele Intelligentie computersysteem kunnen ontstaan die langzaam ook onze overheid overnemen en de bevolking gaan controleren....
inclusief de vraag of dat al bezig kan zijn misschien.
https://en.wikipedia.org/wiki/Maggie_De_Block
https://nl.wikipedia.org/wiki/Maggie_De_Block

Nja misschien in belgie dat het wel klopt?

image?id=178980
Pope John Paul II shot first!!!
  vrijdag 26 januari 2018 @ 11:02:45 #59
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_176755394
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 10:52 schreef theguyver het volgende:

[..]

Hey, het kan altijd beter.
Daar gaat het hier niet om, Lees de OP van TS nog eens door.
Obesitas epidemie veroorzaakt door overheden.

En ik zeg het je Obesitas word veroorzaakt door de persoon zelf, door slechte keuzes te maken qua voedsel en beweging.
Kijk even naar die collega's van je, Ik betwijfel of ze veel sporten en gezond eten.

Ligt de schuld dan bij hun??
Of bij de overheid?
Bij de overheid. Als ze echt zo begaan waren dan zouden ze al die producten uit de supermarkt halen en de voedselindustrie een rode kaart geven. Maar ze houden elkaar achter de schermen allemaal sneaky in stand. Stiekem baby's al verslaafd maken aan suikers met nog wat vaccinaties erachter aan. Zo jong mogelijk mee beginnen. Ben er nu even .. ja ja vandoor.. andere dingen doen >:)
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
  vrijdag 26 januari 2018 @ 11:04:12 #60
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_176755421
De link met vaccinaties is er in mijn ogen niet, noch de overheid. Wel met BigFood
pi_176755763
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 03:06 schreef alilami het volgende:
Suiker is de boosdoener, niet vlees (vegan propaganda).

De overheid kan hiertegen optreden, maar doet het niet en is dus aan te wijzen als de oorzaak.

[..]

http://www.who.int/features/factfiles/health_inequities/en/

[..]

Overheid bepaalt nog altijd zelf of ze extreem kapitalisme tolereren of niet.
Nee de light producten is boosdoener. Aspartaam shit
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
pi_176755783
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 08:10 schreef bonke het volgende:
Suiker is volgens mij wel degelijk de boosdoener :), omdat ze jaren geleden begonnen met alles vetarm te maken.
Ze kwamen erachter dat vetarm toch niet zo heel erg lekker was dus werd er suiker toegevoegd om het lekkerder te maken.
Omdat de zuivelindustrie alles maar vetarm maakte bleef er natuurlijk een boel vet over.
Dus toen kwam de kaasindustrie op toeren en werd er gigantisch veel meer kaas gemaakt, en via de media werd toen verteld dat kaas lekker was, Mensen gingen meer kaas eten enzz
vet eten is juist goed
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
pi_176755810
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 09:05 schreef controlaltdelete het volgende:
Als het niet nodig is vaccineer ik mijn katten niet. Ik doe het alleen als ik weet als ze binnenkort naar een pension gaan omdat ze anders niet toegelaten worden. Zelfs mijn da zegt dat jaarlijks vaccineren niet meer nodig is.

Een poos geleden een docu gezien over de voedingsindustrie hoe er overal suiker toegevoegd wordt want suiker is net zo verslavend als coca´ne. In babyhapjes wordt daar al mee begonnen. Mensen worden ziek op den duur wat weer gunstig is voor BP. Zelfs als je junkfood vermijdt krijg je ongezien nog best wat (stille) suikers binnen. Ik verbaas me trouwens regelmatig hoeveel mensen ik tegenwoordig niet zie met energy drinks al in de vroege ochtend.

en dan ook nog van de halve liter blikjes
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
  vrijdag 26 januari 2018 @ 11:23:20 #64
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_176755814
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 11:02 schreef controlaltdelete het volgende:

[..]

Bij de overheid. Als ze echt zo begaan waren dan zouden ze al die producten uit de supermarkt halen en de voedselindustrie een rode kaart geven. Maar ze houden elkaar achter de schermen allemaal sneaky in stand. Stiekem baby's al verslaafd maken aan suikers met nog wat vaccinaties erachter aan. Zo jong mogelijk mee beginnen. Ben er nu even .. ja ja vandoor.. andere dingen doen >:)
En later zeuren omdat je zin hebt in een zak chips maar de overheid heeft op je eigen aanraden dat verboden.

Zal mijn vrouw even vragen of er iemand van de overheid aan haar tiet heeft lopen lurken.
giphy.gif
Pope John Paul II shot first!!!
pi_176755902
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 09:25 schreef Lavenderr het volgende:
Verder vraag ik me af waarom een overheid belang zou hebben bij te dikke mensen.
dat is een deal met bigfarma. Zieke ontevrede mensen is kassa.

Daarom dus ook pensioenen uitknijpen, en de bejaardenzorg versoberen. En mantelzorg familie met belasting bullshit lastig vallen.

Een week in poepluier kan makkelijk en eens per maand douchen.
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
pi_176755930
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 09:47 schreef controlaltdelete het volgende:
Zieke mensen brengen geld in het laatje van BP. Bovendien gaan ze sneller dood waar de overheid stiekem best blij mee is.
meer plek voor moslim immigrant
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
pi_176755990
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 09:48 schreef Wantie het volgende:

[..]

Dat is best knap van je :)
Dat je afkick krijgt is logisch, je lichaam is gewend aan je voedingspatroon en moet wennen aan die radicale wijziging. Dat zie je ook wel bij mensen die van vleeseters in 1 x veganist worden, die kunnen dan te maken krijgen met een heftige tegenreactie van het lichaam.
ik heb vorig jaar de suikerchallenge van maand gedaan.

Van 66 dat ik woog was ik in 2 weken 8 kilo kwijt.

Dus geen snickers, geen biertje, geen patatje en chips.

Wel een zak mandarijnen per dag enzo
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
pi_176756079
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 10:15 schreef thekolere het volgende:
Ik mis ÚÚn ding! Waar blijft de eigen verantwoording van de mensen. Je hoeft niet alles in je mond te stoppen. Gezond eten duur....,ammehoela. Struik andijvie 0.39 euro, 5 kilo aardappelen 2.99 euro. Je kan die troep van Unilever gewoon laten liggen. In mijn tuintje staan 5 potten met verse kruiden. Bologense saus . 3 tomaten, tomatenpuree en kruiden.

De eter bepaald.
Mee eens. Eigen verantwoording.
pi_176756100
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 09:48 schreef Wantie het volgende:

[..]

De leeftijd van de gemiddelde mens stijgt nog steeds.
dat is een kapitale rekenfout.

Gewogen gemiddelde.

Ik kn niet begrijpen dat mwn zegt voor heen werd men maar 40. Volslagen bullshit.

Er was wel hogere kindsterfte en dat trekte normale gemiddelde drastisch omlaag. Als je ouder dan 5 werd had je meer kans om 80 te worden dan nu.

Dat iemand dood ging op slagveld zegt niets over hoe oud we kunnen worden.
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
pi_176756164
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 10:52 schreef theguyver het volgende:

[..]

Hey, het kan altijd beter.
Daar gaat het hier niet om, Lees de OP van TS nog eens door.
Obesitas epidemie veroorzaakt door overheden.

En ik zeg het je Obesitas word veroorzaakt door de persoon zelf, door slechte keuzes te maken qua voedsel en beweging.
Kijk even naar die collega's van je, Ik betwijfel of ze veel sporten en gezond eten.

Ligt de schuld dan bij hun??
Of bij de overheid?
Overheid, omdat ze semi verplichten vaccins te nemen.

Daarmee is het lichamelijk system verruineerd
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
pi_176756196
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 10:52 schreef RM-rf het volgende:
[ afbeelding ]
met segways, liften, roltrappen,zelfrijdende autos.

Maakt dat obesitas doorzet
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
  vrijdag 26 januari 2018 @ 12:00:36 #72
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_176756516
Ik vind de verbroedering in dit topic voor de afwisseling wel fijn :@ /einde modbericht
pi_176756714
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 11:38 schreef Lambiekje het volgende:

[..]


Ik kn niet begrijpen dat mwn zegt voor heen werd men maar 40. Volslagen bullshit.


Gemiddeld wel, en niet alleen vanwege kindersterfte.
Ook door slechte voeding, ziekte, leefomstandigheden werden minder mensen oud.

Dat is allemaal verbeterd, waardoor de levensverwachting hoger is.
  vrijdag 26 januari 2018 @ 12:26:16 #74
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_176756988
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 11:41 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

Overheid, omdat ze semi verplichten vaccins te nemen.

Daarmee is het lichamelijk system verruineerd
Jij weegt 66 kilo en je bent gevaccineerd.
En hoe vaak ben je met lichamelijke klachten bij een arts geweest?

Oh wacht. ;)
Pope John Paul II shot first!!!
pi_176757087
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 11:04 schreef ChrisCarter het volgende:
De link met vaccinaties is er in mijn ogen niet, noch de overheid. Wel met BigFood
Of misschien een link met de opkomst van digitale apparaten die bv de fysieke activiteit meten... sport-tellers e.d. onder de naam Health-Tracker-Apps

deels die vervolgens verbonden zijn via internet met centrale opslagpunten waar dan die gegevens opgeslagen worden, wat de beheerders daarvan interssante kennis geeft over de fysieke activiteiten van mensen die dit doen...

Gegevens die vervolgens zeer interssant voor bv verzekeraars zijn, die daaruit bv. ook kunnen halen hoe risicovol qua gezondheid mensen zijn...
DE eerste Proefprojecten zijn er al waarbij verzekeraars mensen een korting geven op hun bijdrages als ze dit soort statistieken delen;
er is zelfs een recent proefproject warbij bv een verzekeraar een klantenkaart van een supermarkt beschikbaar stelde aan personen en deze personen ook tegen een bijdragekorting wel al hun inkopen moesten laten volgen door die verzekeraar...

Natuurlijk onder het mom van 'gezondheids-hulp', maar eigenlijk gewoon een andere vorm van een (commerciele) volg- en spionage-maatschappij.

zie bv
https://www.forbes.com/si(...)e-plan/#3dda9041637f
https://www.theguardian.c(...)ees-jobs-health-data
https://www.heise.de/tr/a(...)strafen-2791079.html

[ Bericht 9% gewijzigd door RM-rf op 26-01-2018 12:51:50 ]
Der der den Wind der Verńnderung spŘrt, sollte keinen Windschutz sondern eine WindmŘhle bauen.
pi_176764113
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 03:06 schreef alilami het volgende:
. Bijvoorbeeld bedrijven die sinaasappelsap vol met suiker stoppen?
Tja, dat kan niet, je mag geen suiker toevoegen aan sinaasappelsap.
Maakt verder ook niet uit, sinaasappelsap is van nature even zoet als frisdrank.
pi_176764143
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 11:28 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

dat is een deal met bigfarma. Zieke ontevrede mensen is kassa.

Tja, brood en spelen was het toch? Dus een tevreden, fitte burger. Ontevreden burgers zorgen voor onrust en dat wil een overheid niet. Een gezonde bevolking die lekker hard kan werken voor de belastingcenten levert veel meer op.
pi_176764517
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 12:33 schreef RM-rf het volgende:

[..]

Of misschien een link met de opkomst van digitale apparaten die bv de fysieke activiteit meten... sport-tellers e.d. onder de naam Health-Tracker-Apps

deels die vervolgens verbonden zijn via internet met centrale opslagpunten waar dan die gegevens opgeslagen worden, wat de beheerders daarvan interssante kennis geeft over de fysieke activiteiten van mensen die dit doen...

Gegevens die vervolgens zeer interssant voor bv verzekeraars zijn, die daaruit bv. ook kunnen halen hoe risicovol qua gezondheid mensen zijn...
DE eerste Proefprojecten zijn er al waarbij verzekeraars mensen een korting geven op hun bijdrages als ze dit soort statistieken delen;
er is zelfs een recent proefproject warbij bv een verzekeraar een klantenkaart van een supermarkt beschikbaar stelde aan personen en deze personen ook tegen een bijdragekorting wel al hun inkopen moesten laten volgen door die verzekeraar...

Natuurlijk onder het mom van 'gezondheids-hulp', maar eigenlijk gewoon een andere vorm van een (commerciele) volg- en spionage-maatschappij.

zie bv
https://www.forbes.com/si(...)e-plan/#3dda9041637f
https://www.theguardian.c(...)ees-jobs-health-data
https://www.heise.de/tr/a(...)strafen-2791079.html
*stappenteller weggooit
pi_176764666
quote:
11s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 19:29 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

*stappenteller weggooit
Mijn health app is onklaar gemaakt 👍
pi_176764709
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 19:35 schreef Wantie het volgende:

[..]

Mijn health app is onklaar gemaakt 👍
hartslagmeter ook maar het raam uit :W
pi_176765172
Ik koop voortaan alleen nog chips en chocola en koekjes in het illegale circuit.
pi_176765392
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 10:21 schreef controlaltdelete het volgende:
De zorg wordt ook uitgeknepen zeker voor Jan met de Pet als die op leeftijd komt. Alleen maar een meevaller als iemand voor zijn pensioen het loodje legt.
Stond vandaag nog een interview in de krant over een vrouw van 100 jaar die ergens in een kamertje gepropt zit met uitzicht op een kale muur. En dat in dit rijke land, het is om je kapot te schamen. Ze zou graag in het Gooi wonen waar nog familie woont maar niemand helpt. Instanties doen niets. Dan is het eenzaam om zo oud te worden.
pi_176765411
quote:
7s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 20:04 schreef Biancavia het volgende:
Ik koop voortaan alleen nog chips en chocola en koekjes in het illegale circuit.
Je kan alvast gaan hamsteren nu er nog volop in de winkels ligt :D
pi_176765878
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 08:03 schreef Hiddendoe het volgende:
TS vergeet een heel belangrijk aspect; de overbevolking.
Alleen al in Nederland wonen ruim 17 miljoen mensen, en die mensen moeten elke dag eten.
Supermarkten bieden elke dag vers fruit en groenten aan en dus ook elke dag vers vlees en verse vis.
Om dit aanbod te kunnen blijven garanderen (tot nu toe althans) moet je wel gaan knoeien met de basis.
Uiteraard is het om tegemoet te komen aan een grote vraag, maar of je moet gaan knoeien op een manier die de volksgezondheid op grote schaal be´nvloed brengt zoals gebeurd is, is de vraag.
En dan vervolgens propageren "eet wat gezonder, beweeg wat meer" als zgn oplossing.

In elk land waar bio-industrie gestart is neemt obesitas schrikbarend toe (China nu bv).
Het aanbod is te ruim en te goedkoop (alleen al in Nederland wordt jaarlijks 2 miljard kilo voedsel weggegooid), het komt de individu niet ten goede.
pi_176766979
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 19:11 schreef Wantie het volgende:

[..]

Tja, brood en spelen was het toch? Dus een tevreden, fitte burger. Ontevreden burgers zorgen voor onrust en dat wil een overheid niet. Een gezonde bevolking die lekker hard kan werken voor de belastingcenten levert veel meer op.
Ik weet niet als er echt 'n gezonde burger is. Beef ,ham, chicken, lamb, kangaroo, alligator, veggie allemaal lekker.
Can't beat a broodje kofte though.
In the new 'reality' we will be living in,nothing will be real and everything will be true-David A.McGowan
pi_176769172
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 20:15 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Stond vandaag nog een interview in de krant over een vrouw van 100 jaar die ergens in een kamertje gepropt zit met uitzicht op een kale muur. En dat in dit rijke land, het is om je kapot te schamen. Ze zou graag in het Gooi wonen waar nog familie woont maar niemand helpt. Instanties doen niets. Dan is het eenzaam om zo oud te worden.
fijne familie dan....
pi_176769843
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 10:15 schreef thekolere het volgende:
Ik mis ÚÚn ding! Waar blijft de eigen verantwoording van de mensen. Je hoeft niet alles in je mond te stoppen. Gezond eten duur....,ammehoela. Struik andijvie 0.39 euro, 5 kilo aardappelen 2.99 euro. Je kan die troep van Unilever gewoon laten liggen. In mijn tuintje staan 5 potten met verse kruiden. Bologense saus . 3 tomaten, tomatenpuree en kruiden.

De eter bepaald.
In die struik andijvie en aardappelen zitten eveneens de sporen van antibiotica en dergelijke uit mest (welke je darmflora verstoren).
Tomaten, bolognesesaus, kruiden:

Hoe diep zit antibiotica en hoe oud is het water?
We troffen zes soorten antibiotica regelmatig tot incidenteel aan: sulfamethazine, sulfadiazine, sulfamethoxazol, lincomycin, chlooramfenicol en ciprofloxa-cin. De concentraties varieerden van 0,1 tot 18 ng/l. De antibiotica werden gevonden op alle bemonsterde diepten, dat wil zeggen tussen 3 en 25 m onder maai- veld. De stoffen bevonden zich zowel in jong water van enkele jaren oud als in water dat 40 jaar geleden via infiltratie van regenwater en opgeloste meststoffen
in de ondergrond terecht kwam.

Dan nog de antibiotica die we binnenkrijgen via vlees en dierlijke producten, de stresshormonen, de groeihormomen (onder het mom van vruchtbaarheidssyndicatie)

De veestapel is erfelijk belast met obesitas (daar zijn ze op gefokt), de mest van deze dieren wordt gebruikt voor het bemesten van het land, en daar denk jij als gezonde andijvie eter een bewuste keuze te maken.

De eter heeft niets meer te bepalen zolangzamerhand.
pi_176769966
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 22:42 schreef Wantie het volgende:

[..]

fijne familie dan....
Dat ene nichtje deed dus ßlles om haar naar het Gooi te krijgen maar de instanties werkten niet mee dus slijt haar tante haar dagen in eenzaamheid al zorgt haar nichtje goed voor haar en komt langs om de was mee te nemen en schoon weer terug te brengen. Wat is er nu moeilijk om die oude vrouw in het Gooi in een verpleeghuis te plaatsen? Ik begrijp het echt niet. Het is natuurlijk erg lastig dat ze nog leeft. Beter als ze maar dood was gegaan. (sarcasme, je begrijpt). Ik vind het meer dan triest.
pi_176772140
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 23:16 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Dat ene nichtje deed dus ßlles om haar naar het Gooi te krijgen maar de instanties werkten niet mee dus slijt haar tante haar dagen in eenzaamheid al zorgt haar nichtje goed voor haar en komt langs om de was mee te nemen en schoon weer terug te brengen. Wat is er nu moeilijk om die oude vrouw in het Gooi in een verpleeghuis te plaatsen? Ik begrijp het echt niet. Het is natuurlijk erg lastig dat ze nog leeft. Beter als ze maar dood was gegaan. (sarcasme, je begrijpt). Ik vind het meer dan triest.
Dat is inderdaad triest. Heb hier zelf niets over gelezen. Wel enkele jaren terug mijn schoonmoeder naar onze woonplaats gehaald omdat we de afstand te groot vonden. Dat was binnen enkele weken geregeld. Snap dus niet waarom dat in dit geval niet kan, tenzij er simpelweg geen ruimte is in de verpleeghuizen in de omgeving van haar nichtje..
  zaterdag 27 januari 2018 @ 09:22:56 #90
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_176773774
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 11:43 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

met segways, liften, roltrappen,zelfrijdende autos.

Maakt dat obesitas doorzet
En de e-bike. Werd laatst gepromoot in een kinderprogramma, andere kindertjes kwamen aan het woord die vertelden hoe fijn en handig zo'n e-bike wel niet was.
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_176774416
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 20:16 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Je kan alvast gaan hamsteren nu er nog volop in de winkels ligt :D
En alles cash betalen, ook smartphone uit of wifi uitschakelen.

Overigens zou een beter TT zijn "Obesitas epidemie veroorzaakt door onze genen" zijn, nog uit de tijd dat we nog moesten jagen en verzamelen.

[ Bericht 0% gewijzigd door anoniem_141120181032 op 27-01-2018 10:44:38 ]
pi_176774443
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 januari 2018 09:22 schreef controlaltdelete het volgende:

[..]

En de e-bike. Werd laatst gepromoot in een kinderprogramma, andere kindertjes kwamen aan het woord die vertelden hoe fijn en handig zo'n e-bike wel niet was.
Met een e-bike krijg je nog wel beweging en als je kind 20km of meer moet reizen naar een middelbare school (niet heel ongebruikelijk in Groningen/Friesland/Drenthe) dan is een e-bike niet eens zo gek vind ik en het is ook al snel goedkoper dan de trein/bus (als dat al een optie is).
pi_176774485
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 23:10 schreef Za het volgende:

[..]

In die struik andijvie en aardappelen zitten eveneens de sporen van antibiotica en dergelijke uit mest (welke je darmflora verstoren).
Tomaten, bolognesesaus, kruiden:

Hoe diep zit antibiotica en hoe oud is het water?
We troffen zes soorten antibiotica regelmatig tot incidenteel aan: sulfamethazine, sulfadiazine, sulfamethoxazol, lincomycin, chlooramfenicol en ciprofloxa-cin. De concentraties varieerden van 0,1 tot 18 ng/l. De antibiotica werden gevonden op alle bemonsterde diepten, dat wil zeggen tussen 3 en 25 m onder maai- veld. De stoffen bevonden zich zowel in jong water van enkele jaren oud als in water dat 40 jaar geleden via infiltratie van regenwater en opgeloste meststoffen
in de ondergrond terecht kwam.

Dan nog de antibiotica die we binnenkrijgen via vlees en dierlijke producten, de stresshormonen, de groeihormomen (onder het mom van vruchtbaarheidssyndicatie)

De veestapel is erfelijk belast met obesitas (daar zijn ze op gefokt), de mest van deze dieren wordt gebruikt voor het bemesten van het land, en daar denk jij als gezonde andijvie eter een bewuste keuze te maken.

De eter heeft niets meer te bepalen zolangzamerhand.
Als ik zo lees wat jij allemaal opnoemt zou je dus eigenlijk niks meer kunnen eten. Zo angstig wil ik niet leven hoor. Als ik vragen mag, wat eet jij zelf eigenlijk nog wel?
pi_176775069
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 23:10 schreef Za het volgende:

[..]

In die struik andijvie en aardappelen zitten eveneens de sporen van antibiotica en dergelijke uit mest (welke je darmflora verstoren).
Tomaten, bolognesesaus, kruiden:

Hoe diep zit antibiotica en hoe oud is het water?
in de ondergrond terecht kwam.


De veestapel is erfelijk belast met obesitas (daar zijn ze op gefokt), de mest van deze dieren wordt gebruikt voor het bemesten van het land, en daar denk jij als gezonde andijvie eter een bewuste keuze te maken.

Nee, obesitas is dat je te dik wordt, oftewel te vet. Vleeskoeien worden gefokt op spiermassa.
pi_176789993
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 januari 2018 11:38 schreef Wantie het volgende:

Nee, obesitas is dat je te dik wordt, oftewel te vet. Vleeskoeien worden gefokt op spiermassa.
Dieren met genetische fouten (aanleg om extreem zwaar te worden) worden doorgefokt tot rassen voor de vleesindustrie zoals de BWB koe. Deze dieren kunnen zich niet meer zelfstandig voortplanten noch op natuurlijke weg geboren worden, en zijn wereldwijd enorm populair.
Dit zijn geen toch normale omstandigheden:

Graphite-de-Dessous-la-Ville.jpg
pi_176789998
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 januari 2018 10:37 schreef Lavenderr het volgende:

Als ik zo lees wat jij allemaal opnoemt zou je dus eigenlijk niks meer kunnen eten. Zo angstig wil ik niet leven hoor. Als ik vragen mag, wat eet jij zelf eigenlijk nog wel?
Ik heb net als jij geen keuze en eet gewoon wat er is, iig zelden vlees.
pi_176790072
quote:
0s.gif Op zondag 28 januari 2018 04:46 schreef Za het volgende:

[..]

Ik heb net als jij geen keuze en eet gewoon wat er is, iig zelden vlees.
Iedereen heeft de keuze.
pi_176790074
quote:
0s.gif Op zondag 28 januari 2018 04:40 schreef Za het volgende:

[..]

Dieren met genetische fouten (aanleg om extreem zwaar te worden) worden doorgefokt tot rassen voor de vleesindustrie zoals de BWB koe. Deze dieren kunnen zich niet meer zelfstandig voortplanten noch op natuurlijke weg geboren worden, en zijn wereldwijd enorm populair.
Dit zijn geen toch normale omstandigheden:

[ afbeelding ]
Het is echter geen obesitas.
pi_176790077
quote:
0s.gif Op zondag 28 januari 2018 04:40 schreef Za het volgende:

[..]

Dieren met genetische fouten (aanleg om extreem zwaar te worden) worden doorgefokt tot rassen voor de vleesindustrie zoals de BWB koe. Deze dieren kunnen zich niet meer zelfstandig voortplanten noch op natuurlijke weg geboren worden, en zijn wereldwijd enorm populair.
Dit zijn geen toch normale omstandigheden:

[ afbeelding ]
extreme_bodybuilders_.jpg

Ook niet normaal, maar dit noemen we ook geen obesitas.
  Moderator zondag 28 januari 2018 @ 10:31:35 #100
249559 crew  Lavenderr
pi_176791730
quote:
1s.gif Op zondag 28 januari 2018 06:21 schreef Wantie het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Ook niet normaal, maar dit noemen we ook geen obesitas.
Dit kunnen we grotesk noemen.
pi_176794362
quote:
0s.gif Op zondag 28 januari 2018 10:31 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Dit kunnen we grotesk noemen.
Ik word wel spontaan veganist als ik te lang naar dat plaatje kijk ...
  Moderator zondag 28 januari 2018 @ 12:55:46 #102
249559 crew  Lavenderr
pi_176794507
quote:
1s.gif Op zondag 28 januari 2018 12:50 schreef Wantie het volgende:

[..]

Ik word wel spontaan veganist als ik te lang naar dat plaatje kijk ...
Ik zou zijn dieeet wel willen weten. Of wordt zijn eten ingespoten? :X
pi_176801069
Eenden worden ook veel te dik als ze te vaak gevoerd worden. Daar gaat de redenering dat dieren van nature niet te veel eten.
  Moderator / Miss SHO zondag 28 januari 2018 @ 17:23:09 #104
22592 crew  Ole
pi_176801107
quote:
0s.gif Op zondag 28 januari 2018 17:21 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
Eenden worden ook veel te dik als ze te vaak gevoerd worden. Daar gaat de redenering dat dieren van nature niet te veel eten.
wat dacht je van walvissen, zeeleeuwen, zeehonden.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_176805773
quote:
0s.gif Op zondag 28 januari 2018 17:21 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
Eenden worden ook veel te dik als ze te vaak gevoerd worden. Daar gaat de redenering dat dieren van nature niet te veel eten.
Enorm veel dieren. Vissen, honden, etc.
pi_176807333
Ja, klopt. Het is vooral voedselschaarste en het soort dieet dat er voor zorgt dat de meeste dieren in de natuur niet te dik worden.
Een koe moet best veel gras eten om daaruit voldoende voedingsstoffen te halen.
pi_176810438
quote:
1s.gif Op zondag 28 januari 2018 06:14 schreef Wantie het volgende:

Iedereen heeft de keuze.
Welke keuze?
pi_176810627
quote:
0s.gif Op zondag 28 januari 2018 23:42 schreef Za het volgende:

[..]

Welke keuze?
Alle keuze.
Je moet alleen bereid zijn daar moeite voor te doen.
pi_176810687
quote:
1s.gif Op zondag 28 januari 2018 06:15 schreef Wantie het volgende:

Het is echter geen obesitas.
Noem het hoe je wilt.

quote:
1s.gif Op zondag 28 januari 2018 06:21 schreef Wantie het volgende:

[ afbeelding ]

Ook niet normaal, maar dit noemen we ook geen obesitas.
Het rund in kwestie traint niet, dus ik zie geen vergelijking.
pi_176810700
quote:
1s.gif Op zondag 28 januari 2018 23:52 schreef Wantie het volgende:

Alle keuze.
Op welk vlak?
pi_176810733
quote:
0s.gif Op zondag 28 januari 2018 23:55 schreef Za het volgende:

[..]

Noem het hoe je wilt.

[..]

Het rund in kwestie traint niet, dus ik zie geen vergelijking.
Beide zijn freaks, maar niet obese.
pi_176810742
quote:
0s.gif Op zondag 28 januari 2018 23:56 schreef Za het volgende:

[..]

Op welk vlak?
De keuze die je wilt qua voedsel inname.
pi_176810745
quote:
0s.gif Op zondag 28 januari 2018 17:21 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
Eenden worden ook veel te dik als ze te vaak gevoerd worden. Daar gaat de redenering dat dieren van nature niet te veel eten.
Dat zijn gedomesticeerde dieren.
Ik het wild zul je nooit bv een zwaarlijvig hert tegenkomen.
pi_176810777
quote:
0s.gif Op zondag 28 januari 2018 23:59 schreef Za het volgende:

[..]

Dat zijn gedomesticeerde dieren.
Ik het wild zul je nooit bv een zwaarlijvig hert tegenkomen.
Vanwege het voedsel aanbod.
pi_176810779
quote:
1s.gif Op zondag 28 januari 2018 23:59 schreef Wantie het volgende:

De keuze die je wilt qua voedsel inname.
Aangezien er jaarlijks 500.000 kilo antibiotica in het NL'se grondwater terechtkomt, en zowel het vlees, de dierlijke producten alsmede de groente en fruit vervuild zijn met oa antibiotica, waar wil je je voedsel dan gaan betrekken?
pi_176810794
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:01 schreef Wantie het volgende:

Vanwege het voedsel aanbod.
Nee, ook bij een overmatig aanbod eten wilde dieren zich niet zwaarlijvig.
pi_176810939
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:01 schreef Za het volgende:

[..]

Aangezien er jaarlijks 500.000 kilo antibiotica in het NL'se grondwater terechtkomt, en zowel het vlees, de dierlijke producten alsmede de groente en fruit vervuild zijn met oa antibiotica, waar wil je je voedsel dan gaan betrekken?
Je kunt zelf je voedsel verbouwen onder condities waarbij de grond niet in aanraking komt met de stoffen die jij er niet in wilt hebben...

Keuzes...
pi_176810948
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:02 schreef Za het volgende:

[..]

Nee, ook bij een overmatig aanbod eten wilde dieren zich niet zwaarlijvig.
Er zijn meerdere voorbeelden gegeven.
pi_176811120
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:11 schreef Wantie het volgende:

Je kunt zelf je voedsel verbouwen onder condities waarbij de grond niet in aanraking komt met de stoffen die jij er niet in wilt hebben...

Keuzes...
Over welke condities hebben we het hier?
Hoe moet iemand die in een stad woont zijn voedsel gaan verbouwen?
pi_176811137
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:12 schreef Wantie het volgende:

Er zijn meerdere voorbeelden gegeven.
Van gedomesticeerde dieren, die eten uit dezelfde voedselketen.
pi_176811148
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:23 schreef Za het volgende:

[..]

Over welke condities hebben we het hier?
Hoe moet iemand die in een stad woont zijn voedsel gaan verbouwen?
Keuzes he, je kiest er zelf voor daar te gaan wonen.
pi_176811199
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:25 schreef Za het volgende:

[..]

Van gedomesticeerde dieren, die eten uit dezelfde voedselketen.
Ook van wilde dieren.
Probleem is dat ons eten bewerkt is, waardoor het hoogcalorisch en gemakkelijk te verteren is.
Wilde eenden die veel brood eten worden daardoor dik, omdat ze weinig moeite hoeven te doen om het calorierijke voedsel te krijgen.

Herten die je eerder noemde eten voedsel dat heel laag calorisch is en langzaam verteert. In de natuur zie je daardoor dat ze eerder een voedseltekort hebben dan overgewicht.
pi_176811238
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:26 schreef Wantie het volgende:

Keuzes he, je kiest er zelf voor daar te gaan wonen.
Mensen hebben banen, je kunt niet zomaar zelfvoorzienend worden.
pi_176811266
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:35 schreef Za het volgende:

[..]

Mensen hebben banen, je kunt niet zomaar zelfvoorzienend worden.
Keuzes...
Verder kun je best een baan hebben en je eigen voedsel verbouwen.
Mijn ouders hadden allebei een baan 5 kinderen en verbouwden hun eigen voedsel.
pi_176811317
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:31 schreef Wantie het volgende:

Ook van wilde dieren.
Sorry, maar dat waren geen voorbeelden, sommige diersoorten moeten grote koude overleven en hebben om die reden een dikke speklaag, daarmee kun je ze niet als dier met overgewicht qualificeren.

quote:
Probleem is dat ons eten bewerkt is, waardoor het hoogcalorisch en gemakkelijk te verteren is.
Wilde eenden die veel brood eten worden daardoor dik, omdat ze weinig moeite hoeven te doen om het calorierijke voedsel te krijgen.
Dat zijn tamme eenden.

quote:
Herten die je eerder noemde eten voedsel dat heel laag calorisch is en langzaam verteert. In de natuur zie je daardoor dat ze eerder een voedseltekort hebben dan overgewicht.
Of iets veel of weinig caloriŰn bevat is niet relevant. In het voorjaar is er heel erg veel voedsel voor de herten in de natuur, maar geen enkele heeft extreem overgewicht na die paar maanden.
pi_176811347
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:37 schreef Wantie het volgende:

Keuzes...
Verder kun je best een baan hebben en je eigen voedsel verbouwen.
Mijn ouders hadden allebei een baan 5 kinderen en verbouwden hun eigen voedsel.
Dat vind ik wel mooi, maar was dat in de buurt van een landbouwgebied, en hoe ontliepen zij invloeden van het grondwater?

Waren zij in staat het gezin te voorzien van groente/fruit/vlees/zuivel/brood alles zelf verbouwd/gefokt, het hele jaar door?

[ Bericht 4% gewijzigd door Za op 29-01-2018 01:11:14 ]
pi_176811474
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:02 schreef Za het volgende:

[..]

Nee, ook bij een overmatig aanbod eten wilde dieren zich niet zwaarlijvig.
Waar baseer je dat op? Als je vissen teveel eten geeft, vreten ze zichzelf binnen een dag dood. Of ken jij tamme vissen?
pi_176811501
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:55 schreef illusions het volgende:

Waar baseer je dat op? Als je vissen teveel eten geeft, vreten ze zichzelf binnen een dag dood. Of ken jij tamme vissen?
Zodra jij de vissen eten geeft betreft het geen dieren in het wild meer.

Vreten de vissen die in de zee leven zich systematisch dood? Ik heb er nog nooit van vernomen.
pi_176811508
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:58 schreef Za het volgende:

[..]

Zodra jij de vissen eten geeft betreft het geen dieren in het wild meer.

Vreten de vissen die in de zee leven zich systematisch dood? Ik heb er nog nooit van vernomen.
Als je ze in het wild teveel eten geeft gaan ze ook dood. :')
  maandag 29 januari 2018 @ 01:01:52 #130
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_176811521
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:23 schreef Za het volgende:

[..]

Over welke condities hebben we het hier?
Hoe moet iemand die in een stad woont zijn voedsel gaan verbouwen?
op het dak of collectief, hier in Rotterdam zijn er mogelijkheden genoeg om dat te doen, volkstuin bijvoorbeeld.
pi_176811522
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:59 schreef illusions het volgende:

Als je ze in het wild teveel eten geeft gaan ze ook dood. :')
Zodra jij ze eten geeft kun je niet meer spreken van 'in het wild'.

Kom eens met wat artikelen van vissen die zich massaal dood eten zonder tussenkomst van de mens.
pi_176811528
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:01 schreef ootjekatootje het volgende:

op het dak of collectief, hier in Rotterdam zijn er mogelijkheden genoeg om dat te doen, volkstuin bijvoorbeeld.
Daar kun je geen vee houden, daarbij hebben we hier seizoenen en dan groeit er weinig op het dak.
  maandag 29 januari 2018 @ 01:12:23 #133
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_176811562
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 01:41 schreef Za het volgende:
Al decennia vraagt men zich af, waarom is er in relatief korte tijd zoveel overgewicht en obesitas bij mensen ontstaan, waarom zijn mensen bereid veel meer te eten dan ze nodig hebben, ook al willen ze niet graag te zwaar zijn?
Het is namelijk helemaal geen natuurlijk gedrag om veel meer te eten dan je nodig hebt. Bij dieren in de vrije natuur kom je het verschijnsel obesitas dan ook niet tegen, je zult bij voorbeeld nooit een hert of haas met extreem overgewicht tegenkomen in het wild.
Bijna overal lees je: “het is een welvaartsziekte, mensen eten gewoon teveel en bewegen te weinig that’s it!”
Mensen mogen dan meer energie tot zich nemen dan ze verbruiken, dat is gewoon een feit, maar het waarom blijft altijd onbeantwoord, ik heb zelfs weleens gelezen dat een virus de oorzaak van overgewicht zou kunnen zijn. Daarnaast heb ik meermaals gelezen dat eigenlijk in het geheel niet bekend is wat de daadwerkelijke oorzaak van obesitas ‘epidemie’ is, en dat betekend dus dat het antwoord overal te vinden moet kunnen zijn, als je maar lang genoeg zoekt.
Ik houd me nu 17 jaar bezig met overgewicht, en onlangs tijdens een discussie waarin werd beweerd dat kip gezonder zou zijn dan rund, bracht ik daar tegenin dat het toch niet gezond kan zijn om vlees te eten van een dier dat zijn hele leven stress heeft gehad; omdat vleeskuikens met 16-20 stuks leven op 1 vierkante meter, en niet kunnen slapen vanwege warmte, licht, lawaai en pijn. In 42 dagen groeien ze uit van een kuikentje tot een heel groot kuiken van twee en halve kilo en dat met 16-20 stuks op een vierkante meter, nee zulk vlees moet bol staan van de stresshormonen en dat kan niet gezond zijn zo redeneerde ik.

En toen opeens viel het kwartje; waarom zijn deze kuikens bereid om zo extreem veel te eten dat ze in 42 dagen uitgroeien tot vleesklompen van twee en halve kilo, die niet meer op hun poten kunnen staan?
“Ze worden vetgemest” is dan het antwoord, maar hoe dwing je een dier dat je niet onder mentale druk kunt zetten tot het zich ongans eten? Niet alleen vleeskippen, maar ook varkens en koeien uiteraard?
Deze dieren zijn zodanig gefokt (op slechte erfelijke afwijkingen) dat ze enorme eetlust hebben, snel aankomen en uitgroeien tot monsters, en krijgen stoffen toegediend die maken dat ze extra veel eten en aankomen.
Kortom, onze veestapel betreft zonder uitzondering obese dieren die hun hele leven onder enorme stress leven en wiens lichaam bol staat van de stress hormonen (cortisol; een eetlust opwekkend hormoon).
En wij eten deze dieren, dus wij krijgen al deze stoffen binnen, elke dag weer.
Wanneer je de wereldkaart erbij pakt loopt er een parallel tussen landen waarvan meer dan de helft van de bevolking overgewicht tot obesitas heeft en de aanwezigheid van de bio-industrie. In de landen waar er later met de bio-industrie is gestart zoals bv China en Zuid Afrika is er ook enorme toename van het aantal mensen met obesitas waar te nemen, en in sommige landen waar wel veel sprake is van obesitas maar geen bio-industrie (Saudi ArabiŰ) dan betreft dat landen die hun vlees importeren uit de bio-industrie hanterende landen.
Het land waar de obesitas het hoogst is (Koeweit) is tevens het land met de op een na hoogste vleesconsumptie (ge´mporteerd uit de VS) ter wereld. Het loopt gewoon synchroon, telkens weer, overgewicht, obesitas, en de (overmatige) consumptie van vlees uit de bio-industrie.
Wanneer je gaat zoeken welke middelen er zoal aan dieren worden gegeven om ze zo zwaar te krijgen zal je daar niet een twee drie een antwoord op vinden, maar een van de belangrijkste stoffen is antibiotica, en dan onder het mom ‘ter preventie van infecties’, en daarnaast hormonen onder het mom van ‘de vruchtbaarheid te verbeteren’..
Maar hoe het eigenlijk zit; vele jaren geleden kwamen boeren erachter dat wanneer ze ge´nfecteerd vee behandelden met antibiotica dat dat vee opeens veel meer gewicht kreeg, deze constatering heeft tot gevolg dat op dit moment in de Verenigde Staten jaarlijks 15.000.000 kilo antibiotica wordt toegediend aan vee.
Het werkt zo; antibiotica zorgt ervoor dat bepaalde bacteriŰn in de darmen worden gedood, en dat andere bacteriŰn de voedselopname middels de darm zodanig be´nvloeden dat er vele malen meer energie uit hetzelfde voer wordt opgenomen. Mocht u hieraan twijfelen; in een publicatie van 7 november 2017 heeft de WHO onomwonden aangegeven dat antibiotica wordt gebruikt om vee sneller te laten groeien.
Plus in Amerika is het toegestaan groeihormonen toe te dienen aan dergelijke dieren. In Europa mag dat niet, maar dat wordt handig omzeilt door de dieren te voeden met genetisch gemanipuleerde soja, die rijk is aan plantaardige oestrogenen welke de werking van vrouwelijke oestrogenen prachtig weten te imiteren en dan is er nog het toedienen van hormonen ter vruchtbaarheidssynchronisatie.
Decennia lang doen mensen dus precies datgene waartoe de boeren het vee (het vlees dat wij eten) gemanipuleerd hebben; veel meer eten dan ze nodig hebben, snel in gewicht aankomen, het hebben van stress.
En nee het is duidelijk geen toeval noch een mysterie, het is simpelweg oorzaak en gevolg, ook al heb ik er zelf ook 17 jaar over gedaan om tot deze conclusie te komen, en natuurlijk ook wat research gedaan om te kijken of mijn vermoedens klopten, voor zover je met terugwerkende kracht iets kunt aantonen dat over een periode van 40 jaar heeft plaatsgevonden.
Maar nu de vraag, was het al die tijd echt een mysterie, was er niemand die deze link kon leggen? Ik geloof daar niet zo in eerlijk gezegd. Wij zien toch zelden obese veganisten en ook vegetariŰrs wegen over het algemeen vele malen minder zwaar dan vleeseters.
En dan onze huisdieren, ook zij hebben deze “welvaartsziekte” want de helft van onze huisdieren heeft overgewicht, en dat komt omdat zij vlees eten uit exact dezelfde veestapel als wij, ook zij krijgen voorgenoemde stoffen binnen en neigen snel naar overgewicht.
Amerikanen lopen zo’n 15 jaar voor op ons in de obesitas race, en dat is makkelijk te verklaren wanneer je beseft dat Amerikanen twee keer zoveel vlees eten als Europeanen.
Er is gewoon geen speld tussen te krijgen, het is zo logisch als het maar zijn kan, en alle statistieken plus tal van wetenschappelijke onderzoeken lijken eveneens deze richting uit te wijzen.
Dat vlees-vrij eten leidt tot gewichtsverlies is al langer bekend, maar voorgenoemde stoffen bevinden zich ook in dierlijke producten als eieren, boter, kaas melk etc. En aangezien de landbouwgrond wordt bemest met de mest van dit vee, worden de obesogene stoffen (antibiotica) dan ook eveneens teruggevonden in groenten en fruit, dus eigenlijk is het overal.
Had ik al gezegd dat de verwachting is dat in 2030 86% van de Amerikanen overgewicht zal hebben? En wij volgen hen op de voet. Maar ondertussen geen plastic tasjes meer in de winkels om het milieu te beschermen voor het nageslacht dat het straks waarschijnlijk fysiek maar met moeite op kan brengen van al dit natuurschoon te genieten.

Door je eetwijze iets aan te passen kan je er wel voor zorgen zo min mogelijk van deze rommel binnen te krijgen, en wanneer iedereen dat doet zal er automatisch een vraag ontstaan naar vlees zonder deze stoffen, dus vlees van dieren die nog een zeker deel van leven hebben gehad, en dat op zich zou een enorm grote winst zijn want de bio-industrie is zo betreurenswaardig dat de meeste mensen er zelfs liever niets over willen horen of zien.
Maar nu we er zelf het slachtoffer van lijken te gaan worden wordt het misschien een ander verhaal, en zijn we misschien bereid wat meer geld neer te tellen voor het vlees op ons bord. Wanneer dit tot gevolg heeft dat de generaties na ons niet volledig in overgewicht en obesitas vervallen, dan is dat toch zeer de moeite waard? (Ronald Leonardo, auteur ‘Afslanken voor echte mannen’).

=====================================================

De westerse mens zal binnen tientallen jaren standaard obese zijn/worden, omdat de overheden juist deze intensieve veeteelt hebben aangemoedigd en deze inmiddels onomkeerbaar is.

Zij zullen nooit toegeven dat de problemen van de bevolking helemaal niet liggen in teveel snoepen/snacken en te weinig bewegen, maar in het hen systematisch vergiftigen ten behoeve van een sterke economie.

Misschien kan iemand er in dit subforum iets mee.
Klopt, vers eten en weten wat je eet, lijkt ne stap 1. Ik ben 56 kilo en 8 weken geleden bevallen van nummer 4. Mijn lichaam is net als 20 jaar geleden en ik heb energie voor 10.

Lullig voor de rest of eten zij teveel of verkeerd? Ik kook dagelijks vers en beweeg veel, maar ben nog nooit in een sportschool geweest. Ik eet geen eten na 19:30 uur maar ben gezond.

Mijn kinderen eten naar eigen behoefte, volgens de richtlijnen dus teveel maar ze zijn nooit ziek of verkouden. Antibiotica hebben ze geen van allen ooit gehad. Luisteren naar je lichaam en geest maar niets overdrijven, misschien is dat de basis?
pi_176811566
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:01 schreef Za het volgende:

[..]

Zodra jij ze eten geeft kun je niet meer spreken van 'in het wild'.

Kom eens met wat artikelen van vissen die zich massaal dood eten zonder tussenkomst van de mens.
Tuurlijk wel, omdat jij er bent betekent het niet meer gelijk dat het geen wilde dieren zijn. Ben je echt zo simpel? Er zijn enorm veel dieren zie zich vet vreten als er teveel eten is - maar in het wild doe je daar over het algemeen meer moeite voor, maar het komt zeker voor.

Betekent niet dat de overheid ons mensen dik maakt ofzo.

Overigens, Googlen kan je vast zelf ook, maar ik heb het even voor je gedaan:
https://www.livescience.com/10277-obesity-rise-animals.html
pi_176811567
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:03 schreef Za het volgende:

[..]

Daar kun je geen vee houden, daarbij hebben we hier seizoenen en dan groeit er weinig op het dak.
Er zijn genoeg dingen die ook in de winter groeien. Er zijn zelfs wietplanten die bij temperaturen onder 0 doorgroeien.
pi_176811579
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:13 schreef illusions het volgende:

[..]

Tuurlijk wel, omdat jij er bent betekent het niet meer gelijk dat het geen wilde dieren zijn. Ben je echt zo simpel? Er zijn enorm veel dieren zie zich vet vreten als er teveel eten is - maar in het wild doe je daar over het algemeen meer moeite voor, maar het komt zeker voor.

Betekent niet dat de overheid ons mensen dik maakt ofzo.

Overigens, Googlen kan je vast zelf ook, maar ik heb het even voor je gedaan:
https://www.livescience.com/10277-obesity-rise-animals.html
Dat zijn huisdieren, gedomesticeerde dieren, geen dieren in het wild.
pi_176811600
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:17 schreef Za het volgende:

[..]

Dat zijn huisdieren, gedomesticeerde dieren, geen dieren in het wild.
Kan je wel Engels lezen?

De eerste paragraaf zegt het volgende:

The problem of obesity isn't confined to just humans. A new study finds increased rates of obesity in mammals ranging from feral rats and mice to domestic pets and laboratory primates.

Dat wil dus zeggen dat het over heel veel soorten dieren gaat, niet alleen huisdieren en proefkonijnen.
pi_176811658
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:12 schreef ootjekatootje het volgende:

Klopt, vers eten en weten wat je eet, lijkt ne stap 1. Ik ben 56 kilo en 8 weken geleden bevallen van nummer 4. Mijn lichaam is net als 20 jaar geleden en ik heb energie voor 10.

Lullig voor de rest of eten zij teveel of verkeerd? Ik kook dagelijks vers en beweeg veel, maar ben nog nooit in een sportschool geweest. Ik eet geen eten na 19:30 uur maar ben gezond.

Mijn kinderen eten naar eigen behoefte, volgens de richtlijnen dus teveel maar ze zijn nooit ziek of verkouden. Antibiotica hebben ze geen van allen ooit gehad. Luisteren naar je lichaam en geest maar niets overdrijven, misschien is dat de basis?
Ik denk dat het soort vlees is dat je eet een rol speelt, veel stoffen stapelen zich op in de lever of in het halsgebied van de dieren (wat dan weer verwerkt wordt in van alles).

Intensief sporten is een stress gebeurtenis voor je lichaam, omdat die het als fight or flight situatie ziet. Sporters hebben veel vaker meest last van ziektes, ontstekingen, virussen etc.
Gewoon bewegen is wel zo prettig dus. Ik neem aan dat je nooit een dieet hebt gevolgd en je spiermassa dus nog gewoon op orde is. Geen antibiotica dus darmflora niet verstoord.

Ik denk dat je alles goed doet, netjes :)
pi_176811676
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:41 schreef Za het volgende:

Of iets veel of weinig caloriŰn bevat is niet relevant. In het voorjaar is er heel erg veel voedsel voor de herten in de natuur, maar geen enkele heeft extreem overgewicht na die paar maanden.
Is wel relevant, afgezien dat herten mager uit de winter komen en dus sowieso nog flink moeten aanzetten om op normaal gewicht te komen: doordat het laagcalorisch voedsel is, is het voor het hert vrijwel onmogelijk om zichzelf te overvoeren.
pi_176811683
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:38 schreef Za het volgende:

[..]

Ik denk dat het soort vlees is dat je eet een rol speelt, veel stoffen stapelen zich op in de lever of in het halsgebied van de dieren (wat dan weer verwerkt wordt in van alles).

Intensief sporten is een stress gebeurtenis voor je lichaam, omdat die het als fight or flight situatie ziet. Sporters hebben veel vaker meest last van ziektes, ontstekingen, virussen etc.
Gewoon bewegen is wel zo prettig dus. Ik neem aan dat je nooit een dieet hebt gevolgd en je spiermassa dus nog gewoon op orde is. Geen antibiotica dus darmflora niet verstoord.

Ik denk dat je alles goed doet, netjes :)
Ja, negeer het feit maar dat er in de natuur dus ook gewoon obesitas voorkomt. :P
pi_176811685
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:03 schreef Za het volgende:

[..]

Daar kun je geen vee houden, daarbij hebben we hier seizoenen en dan groeit er weinig op het dak.
Vee is niet relevant, we hebben geen vlees nodig om te overleven. Verder hebben we in Nederland het jaar rond groente uit eigen land, ongeacht de seizoenen. Kwestie van de juiste technieken toepassen.

Je werpt steeds drempels op die er niet zijn.
pi_176811692
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:01 schreef Za het volgende:

[..]

Zodra jij ze eten geeft kun je niet meer spreken van 'in het wild'.

Oh jawel, alleen komt je dat niet goed uit in je relaas.
Punt is dat dieren in het wild te maken hebben met voedselschaarste en daardoor geringe kans hebben op overgewicht. Maar als ze toegang hebben tot ons voedsel, hetzij vrijwillig omdat wij ze dat geven, hetzij onvrijwillig omdat ze ons afval eten of eten 'stelen' merk je dat wilde dieren ook te maken krijgen met overgewicht.
Dus de stelling dat een wild dier nooit meer tot zich zal nemen dan nodig is onzin.
pi_176811693
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:58 schreef Za het volgende:

[..]

Zodra jij de vissen eten geeft betreft het geen dieren in het wild meer.

Dat zijn het wel.
pi_176811707
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:42 schreef Za het volgende:

[..]

Dat vind ik wel mooi, maar was dat in de buurt van een landbouwgebied, en hoe ontliepen zij invloeden van het grondwater?
Waar staat dat zij er voor hebben gekozen om die invloeden te vermijden?
En nee, dat was niet in de buurt van landbouwgebied, maar in het centrum van het dorp.

quote:
Waren zij in staat het gezin te voorzien van groente/fruit/vlees/zuivel/brood alles zelf verbouwd/gefokt, het hele jaar door?
Jazeker, hadden eigen kippen, een schaap zelfs op een gegeven moment.
Nomaals: keuzes.
Als jij zo bang bent voor residu in je voedsel, dan zul je zelf de keuze moeten maken om daar iets aan te doen. En dat kan best, mits je de juiste keuzes maakt. Maar elke keuze heeft zijn consequenties.
pi_176811711
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:47 schreef illusions het volgende:

[..]

Ja, negeer het feit maar dat er in de natuur dus ook gewoon obesitas voorkomt. :P
Het wordt heel hardvochtig ontkend :)
pi_176811720
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:21 schreef illusions het volgende:

[..]

Kan je wel Engels lezen?

De eerste paragraaf zegt het volgende:

The problem of obesity isn't confined to just humans. A new study finds increased rates of obesity in mammals ranging from feral rats and mice to domestic pets and laboratory primates.

Dat wil dus zeggen dat het over heel veel soorten dieren gaat, niet alleen huisdieren en proefkonijnen.
Muizen en ratten die in en om ons huis leven zijn dus geen wilde dieren...

Tja...
pi_176811725
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:01 schreef Za het volgende:

[..]

Zodra jij ze eten geeft kun je niet meer spreken van 'in het wild'.

Kom eens met wat artikelen van vissen die zich massaal dood eten zonder tussenkomst van de mens.
Vissen kunnen zich niet massaal dood eten omdat die hoeveelheid voedsel niet voorhanden is.
pi_176811730
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:56 schreef Wantie het volgende:

[..]

Muizen en ratten die in en om ons huis leven zijn dus geen wilde dieren...

Tja...
There were eight species in total: laboratory macaques, chimpanzees, vervet monkeys, marmosets and mice, as well as domestic dogs, domestic cats, and domestic and feral rats from both rural and urban areas.

;)
pi_176811731
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 00:41 schreef Za het volgende:

Dat zijn tamme eenden.
\
Nee, wilde eenden.
pi_176811737
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:47 schreef illusions het volgende:

Ja, negeer het feit maar dat er in de natuur dus ook gewoon obesitas voorkomt. :P
Lees je eigen artikel zou ik zeggen.
pi_176811738
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:59 schreef Za het volgende:

[..]

Lees je eigen artikel zou ik zeggen.
Toponderbouwing! :D :')
pi_176811746
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:56 schreef Wantie het volgende:

Muizen en ratten die in en om ons huis leven zijn dus geen wilde dieren...

Tja...
Nee, die leven van afval en dus uit dezelfde voedselketen.
pi_176811749
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:00 schreef illusions het volgende:

Toponderbouwing! :D :')
Het is een serieus advies. Het gaat er nergens over dieren in het wild.
pi_176811753
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:38 schreef Za het volgende:

[..]

Ik denk dat het soort vlees is dat je eet een rol speelt, veel stoffen stapelen zich op in de lever of in het halsgebied van de dieren (wat dan weer verwerkt wordt in van alles).

Intensief sporten is een stress gebeurtenis voor je lichaam, omdat die het als fight or flight situatie ziet. Sporters hebben veel vaker meest last van ziektes, ontstekingen, virussen etc.
Gewoon bewegen is wel zo prettig dus. Ik neem aan dat je nooit een dieet hebt gevolgd en je spiermassa dus nog gewoon op orde is. Geen antibiotica dus darmflora niet verstoord.

Ik denk dat je alles goed doet, netjes :)
Mja, je theorie was dat ze juist last moet hebben van het antibiotica-residu dat onvermijdelijk in alle groente en fruit zit.
pi_176811755
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 01:58 schreef illusions het volgende:

[..]

There were eight species in total: laboratory macaques, chimpanzees, vervet monkeys, marmosets and mice, as well as domestic dogs, domestic cats, and domestic and feral rats from both rural and urban areas.

;)
Laboratoriumdieren leven onder stress, maken heel veel cortisol aan, waardoor ze meer gaan eten en energie opslaan, Ook hebben ze niet dezelfde beweging als in de natuur.

Welke dieren in het wild hebben ze het over?
pi_176811756
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:03 schreef Za het volgende:

[..]

Het is een serieus advies. Het gaat er nergens over dieren in het wild.
Jawel hoor, kennelijk kun je dus echt geen Engels lezen.

The problem of obesity isn't confined to just humans. A new study finds increased rates of obesity in mammals ranging from feral rats and mice to domestic pets and laboratory primates.

En:

There were eight species in total: laboratory macaques, chimpanzees, vervet monkeys, marmosets and mice, as well as domestic dogs, domestic cats, and domestic and feral rats from both rural and urban areas.

Lees het stukje vˇˇr "as well as" eens.

Mijn god zeg, het lijkt wel of je het expres negeert. :')
pi_176811759
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:04 schreef Za het volgende:

[..]

Laboratoriumdieren leven onder stress, maken heel veel cortisol aan, waardoor ze meer gaan eten en voedsel opslaan, Ook hebben ze niet dezelfde beweging als in de natuur.

Welke dieren in het wild hebben ze het over?
Chimpanzees, vervet monkeys, marmosets and mice, feral rats.
pi_176811760
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:04 schreef Za het volgende:

[..]

Laboratoriumdieren leven onder stress, maken heel veel cortisol aan, waardoor ze meer gaan eten en voedsel opslaan, Ook hebben ze niet dezelfde beweging als in de natuur.

Welke dieren in het wild hebben ze het over?
Wilde dieren leven ook continu onder stress.
Er is altijd gevaar op de loer.
pi_176811763
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:04 schreef Wantie het volgende:

Mja, je theorie was dat ze juist last moet hebben van het antibiotica-residu dat onvermijdelijk in alle groente en fruit zit.
Dat is ook zo, maar het is een proces van jaren. Op dit moment heeft 50% van de bevolking overgewicht, in 2030 mogelijk 70% en in het jaar 2050 iedereen.
pi_176811764
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:04 schreef Za het volgende:

[..]

Laboratoriumdieren leven onder stress, maken heel veel cortisol aan, waardoor ze meer gaan eten en voedsel opslaan, Ook hebben ze niet dezelfde beweging als in de natuur.

Welke dieren in het wild hebben ze het over?
Waarom denk je overigens dat er "domestic" voor de andere dierensoorten staat? Omdat de rest van de genoemde dieren dat niet zijn, dus wild. ;)
pi_176811766
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:02 schreef Za het volgende:

[..]

Nee, die leven van afval en dus uit dezelfde voedselketen.
Waarmee je dus toegeeft dat het gaat om het soort voedsel dat je binnen krijgt, niet om wild vs tam.
En dat is ook het punt dat ik maakte.
Wilde dieren worden ook obese als ze toegang krijgen tot grote hoeveelheden bewerkt en calorierijk voedsel.
pi_176811772
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:04 schreef illusions het volgende:

[..]

Jawel hoor, kennelijk kun je dus echt geen Engels lezen.

The problem of obesity isn't confined to just humans. A new study finds increased rates of obesity in mammals ranging from feral rats and mice to domestic pets and laboratory primates.

En:

There were eight species in total: laboratory macaques, chimpanzees, vervet monkeys, marmosets and mice, as well as domestic dogs, domestic cats, and domestic and feral rats from both rural and urban areas.

Lees het stukje vˇˇr "as well as" eens.

Mijn god zeg, het lijkt wel of je het expres negeert. :')
Ik geef je nog 1 keer antwoord.
Huisdieren zijn geen dieren in het wild.
Laboratorium dieren zijn geen dieren in de vrije natuur.
Ratten en muizen uit de stad Baltimore (volgens jouw onderzoek) leven van het vuilnis van mensen, en eten uit dezelfde voedselketen.
pi_176811780
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:08 schreef Za het volgende:

[..]

Ik geef je nog 1 keer antwoord.
Huisdieren zijn geen dieren in het wild.
Laboratorium dieren zijn geen dieren in de vrije natuur.
Ratten en muizen uit de stad Baltimore (volgens jouw onderzoek) leven van het vuilnis van mensen, en eten uit dezelfde voedselketen.
Het gaat dus om meer dan alleen laboratoriumdieren en huisdieren, probeer eens te lezen, maargoed dat realiseer je je vast wel. Je geeft nog 1 keer antwoord omdat je beseft dat je schaakmat staat. :P
pi_176811781
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:06 schreef Za het volgende:

[..]

Dat is ook zo, maar het is een proces van jaren. Op dit moment heeft 50% van de bevolking overgewicht, in 2030 mogelijk 70% en in het jaar 2050 iedereen.
Dat is raar, want van bacterieen is bekend dat ze resistent worden, dus latere generaties mensen hebben geen problemen met hun darmflora als gevolg van antibiotica residu omdat hun darmflora daar resistent tegen geworden is.

Dan vind ik het veel aannemelijker dat er een verband ligt tussen de hoeveelheid calorieen die we binnen krijgen vs de hoeveelheid beweging die we nog hebben.
Zo brengen kinderen veel meer tijd door achter laptop/tablet, etc dan vroeger, drinken ze veel meer frisdrank en dergelijke dan in mijn kinderjaren (toen dronk je overdag water en alleen in het weekend frisdrank) en worden ze naar school gebracht en gehaald ipv zelf te fietsen...
pi_176811784
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:07 schreef Wantie het volgende:

Waarmee je dus toegeeft dat het gaat om het soort voedsel dat je binnen krijgt, niet om wild vs tam.
En dat is ook het punt dat ik maakte.
Ik geef dat nergens toe, ik geef aan dat stads ratten hetzelfde voedsel eten als jij en ik, dus niet hetzelfde als de een of andere wilde prairie rat.

Dieren in het wild zijn niet obese punt.

quote:
Wilde dieren worden ook obese als ze toegang krijgen tot grote hoeveelheden bewerkt en calorierijk voedsel.
Zodra er tussenkomst van mensen is. Dan spreken we van gedomesticeerde dieren.
pi_176811785
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:08 schreef Za het volgende:

[..]

Ratten en muizen uit de stad Baltimore (volgens jouw onderzoek) leven van het vuilnis van mensen, en eten uit dezelfde voedselketen.
Het zijn dus wilde dieren.
pi_176811787
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:12 schreef Za het volgende:

Zodra er tussenkomst van mensen is. Dan spreken we van gedomesticeerde dieren.
Onzin. Ga jij maar lekker krokodillen voeren. _O-
pi_176811790
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:12 schreef Za het volgende:

[..]

Zodra er tussenkomst van mensen is. Dan spreken we van gedomesticeerde dieren.
Er is geen sprake van tussenkomst van mensen in dit geval.
pi_176811797
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:12 schreef Za het volgende:

[..]

Ik geef dat nergens toe, ik geef aan dat stads ratten hetzelfde voedsel eten als jij en ik, dus niet hetzelfde als de een of andere wilde prairie rat.

Dieren in het wild zijn niet obese punt.

Beide betreffen wilde dieren.
en een prairierat heeft veel minder toegang tot voedsel en zal daardoor veel minder kans hebben obese te worden.
Maar impliciet geef je zelf aan dat zodra die prairierat in aanraking komt met mensen en hun voedselvoorraad steelt, ze dus risico lopen obese te worden.
Dat heeft dus niet met het dier zelf te maken, die is heus niet opeens tam. Maar te maken met het feit dat er meer voedsel beschikbaar is dat bovendien calorierijker is.
pi_176811808
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:12 schreef Za het volgende:

Zodra er tussenkomst van mensen is. Dan spreken we van gedomesticeerde dieren.
Nee, bijv. stel dat je kippen houdt en daar komen muizen op af vanwege het voedselaanbod: die zijn daardoor niet opeens gedomesticeerd. Zodra je maatregelen neemt dat ze niet meer bij de voedselbron van de kippen kunnen komen zullen de muizen elders in de natuur hun voedsel vinden.
pi_176811809
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:12 schreef Wantie het volgende:

Het zijn dus wilde dieren.
Die niet in de vrije natuur leven, maar van menselijk afval, en in die zin gedomesticeerd ook al zijn het geen huisdieren.
pi_176811813
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:11 schreef Wantie het volgende:

[..]

Dat is raar, want van bacterieen is bekend dat ze resistent worden, dus latere generaties mensen hebben geen problemen met hun darmflora als gevolg van antibiotica residu omdat hun darmflora daar resistent tegen geworden is.
Weet je ik ben geen vraagbaak, ga er eens over lezen als het je interesseerd.
Babies krijgen bv bij de geboorte de darmflora over van hun (obese) moeders.
pi_176811816
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:20 schreef Za het volgende:

[..]

Die niet in de vrije natuur leven, maar van menselijk afval, en in die zin gedomesticeerd ook al zijn het geen huisdieren.
Nonsens, stel dat de mensen besluiten het gebied te verlaten, dan vinden die ratten en muizen andere voedselbronnen.
Gedomesticeerd betekent ' door mensen gehouden' . Wij houden die muizen en ratten niet. In tegendeel, we bestrijden ze het liefst.
pi_176811819
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:22 schreef Za het volgende:

[..]

Babies krijgen bv bij de geboorte de darmflora over van hun (obese) moeders.
Dus die zijn al voorbereid op de aanwezigheid van antibiotica-residu in het voedsel en daar dus resistent tegen.
Wat is dan het probleem precies?
pi_176811821
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:22 schreef Za het volgende:

[..]

Weet je ik ben geen vraagbaak
Ik stelde ook geen vraag in het citaat.
pi_176811851
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:23 schreef Wantie het volgende:

Nonsens, stel dat de mensen besluiten het gebied te verlaten, dan vinden die ratten en muizen andere voedselbronnen.
Gedomesticeerd betekent ' door mensen gehouden' . Wij houden die muizen en ratten niet. In tegendeel, we bestrijden ze het liefst.
Ik zeg niet dat wij ze houden, maar dat ze ons afval eten, dus in die zin gedomesticeerd, we zijn hier toch geen woordspelletjes aan het spelen.

Wanneer de mensen ergens anders gaan wonen en de ratten op een andere wijze aan voedsel moeten komen zal hun gewicht weer iets afnemen, dan wel door veranderde darmflora in stand gehouden worden.
pi_176811860
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:39 schreef Za het volgende:

[..]

Ik zeg niet dat wij ze houden, maar dat ze ons afval eten, dus in die zin gedomesticeerd,
Nee, dat zijn ze niet.
Je verzint zelf een andere betekenis bij dat woord.
pi_176811865
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:24 schreef Wantie het volgende:

Dus die zijn al voorbereid op de aanwezigheid van antibiotica-residu in het voedsel en daar dus resistent tegen.
Wat is dan het probleem precies?
Het punt waar het om gaat is dat antibiotica je darmflora zodanig (blijvend) verstoord dat je maximaal energie gaat opslaan uit minimale energie inname.

Het heeft niets met resistentie te maken.
pi_176811866
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:39 schreef Za het volgende:

[..]

Ik zeg niet dat wij ze houden, maar dat ze ons afval eten, dus in die zin gedomesticeerd, we zijn hier toch geen woordspelletjes aan het spelen.

Wanneer de mensen ergens anders gaan wonen en de ratten op een andere wijze aan voedsel moeten komen zal hun gewicht weer iets afnemen, dan wel door veranderde darmflora in stand gehouden worden.
Dus ratten blijven dan obese volgens jou.
Heb je daar bewijs voor?

En waarom verandert bijv. het graan dat muizen in het kippenhok tot zich nemen diens darmflora dusdanig dat ze daardoor obese worden en niet door het feit dat ze gemakkelijker aan eten komen en dus niet alle calorieen verbranden?
pi_176811871
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:43 schreef Za het volgende:

[..]

Het punt waar het om gaat is dat antibiotica je darmflora zodanig (blijvend) verstoord dat je maximaal energie gaat opslaan uit minimale energie inname.

Het heeft niets met resistentie te maken.
Dus je darmen gaan efficienter werken dankzij antibiotica?

Anyway, we hadden het over antibiotica-residu, dus een heel lage dosering van antibiotica, niet een kuur dat als doel heeft een bacteriestam in je lichaam dood te maken en daarbij ook andere stammen dood maakt...
pi_176811887
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:42 schreef Wantie het volgende:

Nee, dat zijn ze niet.
Je verzint zelf een andere betekenis bij dat woord.
Ik geen zin meer in woordspelletjes.
pi_176811896
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:44 schreef Wantie het volgende:

Dus ratten blijven dan obese volgens jou.
Heb je daar bewijs voor?

En waarom verandert bijv. het graan dat muizen in het kippenhok tot zich nemen diens darmflora dusdanig dat ze daardoor obese worden en niet door het feit dat ze gemakkelijker aan eten komen en dus niet alle calorieen verbranden?
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:45 schreef Wantie het volgende:

[..]

Dus je darmen gaan efficienter werken dankzij antibiotica?

Anyway, we hadden het over antibiotica-residu, dus een heel lage dosering van antibiotica, niet een kuur dat als doel heeft een bacteriestam in je lichaam dood te maken en daarbij ook andere stammen dood maakt...
Het had een interessante discussie kunnen zijn, maar het komt er op neer dat je alleen maar vragen neerplempt, en antwoorden verwacht (die je vervolgens maar half leest), terwijl je zelf geen enkel bijdrage levert, ik ben er klaar mee.
pi_176811902
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:50 schreef Za het volgende:

[..]

Ik geen zin meer in woordspelletjes.
Je bent er zelf mee begonnen...
pi_176811906
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 02:53 schreef Za het volgende:

[..]

[..]

Het had een interessante discussie kunnen zijn, maar het komt er op neer dat je alleen maar vragen neerplempt, en antwoorden verwacht (die je vervolgens maar half leest), terwijl je zelf geen enkel bijdrage levert, ik ben er klaar mee.
Tja, je verschuift zelf continu de doelpalen.
Daar volgt geen goede discussie op te voeren.
  maandag 29 januari 2018 @ 07:05:42 #185
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_176812603
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 09:46 schreef Wantie het volgende:

[..]

Klopt, niet alleen suiker trouwens, maar ook smaakversterkers.Gistextract bijv. geeft de smaak 'umami', en die smaaksensatie zorgt er voor dat je blijft dooreten. Test het maar eens met een zak chips waarin het zit en een zak chips zonder smaakversterkers. De eerste is sneller leeg.
Ja i love umami, geweldige kennismaking met die smaak maar die zit ook in puur verse producten zoals tomaat, zalm en truffel.
  maandag 29 januari 2018 @ 07:19:13 #186
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_176812652
De dieren hier op de kinderboerderij zijn steevast te dik, hoop gegil en geschreeuw want goed bezochte tent.

De eenden in de wijkvijver komen niet altijd op brood af, vol is vol dacht ik altijd.

De varkens op een echte Deense bioboerderij zijn zwaar relaxed en niet te dik, bewegen veel maar lijken totaal niet op onze vetgemeste beesten.

Antibiotica blijkt me de grootste boosdoener, vind ook dat mensen het te snel tot zich nemen.
  Moderator maandag 29 januari 2018 @ 12:55:37 #187
249559 crew  Lavenderr
pi_176816987
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 07:19 schreef ootjekatootje het volgende:
De dieren hier op de kinderboerderij zijn steevast te dik, hoop gegil en geschreeuw want goed bezochte tent.

De eenden in de wijkvijver komen niet altijd op brood af, vol is vol dacht ik altijd.

De varkens op een echte Deense bioboerderij zijn zwaar relaxed en niet te dik, bewegen veel maar lijken totaal niet op onze vetgemeste beesten.

Antibiotica blijkt me de grootste boosdoener, vind ook dat mensen het te snel tot zich nemen.
Het wordt dan tegenwoordig ook spaarzaam voorgeschreven. Veel spaarzamer dan vroeger.
  maandag 29 januari 2018 @ 13:21:23 #188
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_176817384
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 03:13 schreef Za het volgende:

[..]

Suiker is een factor niet de oorzaak.
Waarom eet een mens veel meer suikerrijke producten dan hij nodig heeft?
Waarom zelfs zoveel dat hij/zij zich niet gelukkig voelt met zijn uiterlijk en gezondheid?

Er is het aanbod, de verborgen suikers (en vetten) er is de verslavingsgevoeligheid, er zijn misschien wel 30 factoren.

Maar de grondreden, waarom een mens veel meer eet dan hij nodig heeft, en een dier in het wild niet (ookal is er buitenproportioneel aanbod) is omdat de stoffen die we binnenkrijgen (cortisol, antibiotica, fyto-oestrogenen) maken dat we een onstuitbare trek krijgen, dat onze darmflora verandert en we extreem veel energie gaan opslaan, deze stoffen krijgen we binnen ook via vegan producten, want die worden bemest met mest van ditzelfde vee, dus geen vegan propaganda.
Dieren in het wild met een buitenproportioneel aanbod worden ook gewoon dik. Alleen komt dat amper voor in het wild. Komt er na een dik seizoen vrijwel altijd een mager seizoen.

Obisitas komt in de natuur zo weinig voor omdat die luxe er gewoon niet is. Aan eten komen lastig kan zijn en er veel lichaamsbeweging is uit noodzaak.
Zet een wild dier in een omgeving waar veel bewegen geen noodzaak is, geef het dier onbeperkt toegang tot eten en het dier wordt moddervet.

Als dieren konden praten wist ik wel welk antwoord de meeste zouden geven op de vraag wat wil je later worden als je groot bent? Vet en lui, dat zouden de meeste antwoorden.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_176819306
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 13:21 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Dieren in het wild met een buitenproportioneel aanbod worden ook gewoon dik. Alleen komt dat amper voor in het wild. Komt er na een dik seizoen vrijwel altijd een mager seizoen.

Obisitas komt in de natuur zo weinig voor omdat die luxe er gewoon niet is. Aan eten komen lastig kan zijn en er veel lichaamsbeweging is uit noodzaak.
Zet een wild dier in een omgeving waar veel bewegen geen noodzaak is, geef het dier onbeperkt toegang tot eten en het dier wordt moddervet.

Als dieren konden praten wist ik wel welk antwoord de meeste zouden geven op de vraag wat wil je later worden als je groot bent? Vet en lui, dat zouden de meeste antwoorden.
Dit dus.

Ik snap die zware verdediging niet echt, want dat bewijst ook niet echt dat de overheid achter obesitas zit.
pi_176819917
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 13:21 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Dieren in het wild met een buitenproportioneel aanbod worden ook gewoon dik. Alleen komt dat amper voor in het wild. Komt er na een dik seizoen vrijwel altijd een mager seizoen.

Obisitas komt in de natuur zo weinig voor omdat die luxe er gewoon niet is. Aan eten komen lastig kan zijn en er veel lichaamsbeweging is uit noodzaak.
Zet een wild dier in een omgeving waar veel bewegen geen noodzaak is, geef het dier onbeperkt toegang tot eten en het dier wordt moddervet.

Als dieren konden praten wist ik wel welk antwoord de meeste zouden geven op de vraag wat wil je later worden als je groot bent? Vet en lui, dat zouden de meeste antwoorden.
Een dier in het wild met extreem overgewicht kom je niet tegen. Het zou ook een te makkelijke prooi worden voor natuurlijke vijanden, en de groep verzwakken dus nee het zou hun wens niet zijn.

Overigens is dit niet de kern van de discussie, het vee krijgt antibiotica om zwaar te worden, hun darmflora wordt bewust verstoord. Terwijl het darmflora bij dieren in het wild niet verstoord is, en zij dus niet extreem aankomen van een normale hoeveelheid voedsel.
pi_176819995
Antibiotica is niet om dieren zwaarder te maken en ja dieren zullen ook in het wild te dik worden bij een overvloed aan voeding.

De hoofdschuldigen blijven gewoon onze genen, zien we eten dan gaan we eten.
pi_176820153
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 15:34 schreef Chewie het volgende:
Antibiotica is niet om dieren zwaarder te maken.
Dat is het wel. Zie ook de WHO publicatie van 7-11-2017 alinea 1.
  maandag 29 januari 2018 @ 15:47:23 #193
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_176820203
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 15:34 schreef Chewie het volgende:
Antibiotica is niet om dieren zwaarder te maken en ja dieren zullen ook in het wild te dik worden bij een overvloed aan voeding.

De hoofdschuldigen blijven gewoon onze genen, zien we eten dan gaan we eten.
Er zijn wel degelijk anti biotica stammen die ook gebruikt worden om groei te bevorderen. Die werken als een soort groeihormonen. Toen groeihormonen net verboden werden zag je dat men uitweek naar die anti biotica stammen. Maar ook dat is aan banden gelegd (door de overheid...).

Maar overeten is heel normaal bij vrijwel alle diersoorten. De hang naar suikers en vetten komt omdat die in het wild lastiger te verkrijgen zijn. Daar moet je je best voor willen doen, dus is er een beloningssysteem in onze hersenen.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_176820258
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 15:47 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Er zijn wel degelijk anti biotica stammen die ook gebruikt worden om groei te bevorderen. Die werken als een soort groeihormonen. Toen groeihormonen net verboden werden zag je dat men uitweek naar die anti biotica stammen. Maar ook dat is aan banden gelegd (door de overheid...).
Het vindt nog altijd plaats (lagere hoeveelheid als 5 jaar geleden weliswaar) maar de effecten van fyto oestrogenen van gemanipuleerde soya in veevoer ondervangen dat.
pi_176820286
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 15:44 schreef Za het volgende:

[..]

Dat is het wel. Zie ook de WHO publicatie van 7-11-2017 alinea 1.
Dat is in ieder geval niet het hoofddoel

Maar op de rest wil je niet ingaan?

Of vind je het prettiger om de schuld niet bij jezelf te zoeken (ook al kun je er niks aan doen) en dan maar een ongrijpbare overheid als dader aan te wijzen?

Vroeger was er minder obesitas maar waren we zeker niet gezonder.
pi_176820333
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 15:52 schreef Za het volgende:

[..]

Het vindt nog altijd plaats (lagere hoeveelheid als 5 jaar geleden weliswaar) maar de effecten van fyto oestrogenen van gemanipuleerde soya in veevoer ondervangen dat.
Dat zou betekenen dat Veganisten obese zijn ;)
pi_176820434
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 15:30 schreef Za het volgende:

[..]

Een dier in het wild met extreem overgewicht kom je niet tegen.
Want:

quote:
Het zou ook een te makkelijke prooi worden voor natuurlijke vijanden, en de groep verzwakken
Dus overgewicht hebben vormt een nadeel, waardoor deze dieren eerder ten prooi vallen aan hun vijanden en dus niet extreem obese zullen worden.
Dat stadium bereiken ze simpelweg niet.

quote:
dus nee het zou hun wens niet zijn.
quote:
Dieren die wensen hebben...
Feit blijft dat als er wel ruim voedsel voorradig is en het wel meevalt met natuurlijke vijanden, zoals het geval is bij bijv. muizen en ratten die in steden leven, dan is er wel sprake van obesitas.

[quote]
Overigens is dit niet de kern van de discussie, het vee krijgt antibiotica om zwaar te worden, hun darmflora wordt bewust verstoord. Terwijl het darmflora bij dieren in het wild niet verstoord is, en zij dus niet extreem aankomen van een normale hoeveelheid voedsel.
Vee krijgt ook krachtvoer om meer dan normaal aan te komen, het is niet zo dat ze leven op een normale hoeveelheid voedsel.
pi_176825398
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 16:02 schreef Wantie het volgende:
Dieren die wensen hebben...
Eea is in antwoord op:

quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 13:21 schreef Cause_Mayhem het volgende:
Als dieren konden praten wist ik wel welk antwoord de meeste zouden geven op de vraag wat wil je later worden als je groot bent? Vet en lui, dat zouden de meeste antwoorden.
Je kunt daar eventueel terecht voor je bezwaren.
pi_176825447
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 15:57 schreef Wantie het volgende:

Dat zou betekenen dat Veganisten obese zijn ;)
Het is een grondstof voor veevoeder, dus nee.
pi_176829198
What about urban foxes?
Not enough space,food, etc. is forcing them to become domesticated due to land development.
In the new 'reality' we will be living in,nothing will be real and everything will be true-David A.McGowan
pi_176829273
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 22:24 schreef Tingo het volgende:
What about urban foxes?
Not enough space,food, etc. is forcing them to become domesticated due to land development.
Zijn die obese?
pi_176829315
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 20:11 schreef Za het volgende:

[..]

Het is een grondstof voor veevoeder, dus nee.
Soja wordt veel gegeten door veganisten en daar is de kwestie van hormonen in de soja ook een discussiepunt.
pi_176829470
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 20:08 schreef Za het volgende:

[..]

Eea is in antwoord op:

[..]

Je kunt daar eventueel terecht voor je bezwaren.
Beide citaten zijn niet verenigbaar.
pi_176829645
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 22:27 schreef Wantie het volgende:

[..]

Zijn die obese?
Weet 't niet precies - ik denk wat plemper dan wilde vossen dacht ik.
The urban foxes have fancier hairstyles and a better quality furcoat maybe...but it might be all cosmetic fakery....for BBC documentaries....even the wild animals have a dressing room.
In the new 'reality' we will be living in,nothing will be real and everything will be true-David A.McGowan
pi_176831192
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 22:28 schreef Wantie het volgende:

Soja wordt veel gegeten door veganisten en daar is de kwestie van hormonen in de soja ook een discussiepunt.
Ik had het over genetisch gemanipuleerde soja welke als basis voor veevoer dient.

Dus jouw stelling dat dat zou betekenen dat veganisten obese zijn :?
pi_176831222
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 22:24 schreef Tingo het volgende:
What about urban foxes?
Not enough space,food, etc. is forcing them to become domesticated due to land development.
Pas maar op met wat je zegt, voor je het weet heb je pagina's lang Wantie achter je aan.
pi_176831805
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 00:04 schreef Za het volgende:

[..]

Ik had het over genetisch gemanipuleerde soja welke als basis voor veevoer dient.

Dus jouw stelling dat dat zou betekenen dat veganisten obese zijn :?
Dan mag je de veganisten gerust stellen ;)

Maar je wordt dus obese als je die soja eet?
pi_176831812
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 00:06 schreef Za het volgende:

[..]

Pas maar op met wat je zegt, voor je het weet heb je pagina's lang Wantie achter je aan.
Dat is zijn grootste nachtmerrie.
Wel jammer dat alleen ik indruk op je hebt gemaakt, terwijl volgens mij illusions je wees op het onderscheid.
pi_176831976
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 00:47 schreef Wantie het volgende:

je wees op het onderscheid.
Ik ben op geen enkel onderscheid gewezen.
pi_176832037
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 01:09 schreef Za het volgende:

[..]

Ik ben op geen enkel onderscheid gewezen.
Hij denkt daar anders over...
  dinsdag 30 januari 2018 @ 15:30:06 #211
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_176840155
Of je post gewoon in het Nederlands.
pi_176876540
@OP

Ik lees geen lappen tekst zonder allinea's, koppen en subkoppen. En helemaal niet als de aannames niet met data zijn onderbouwt. Als je wat wil presenteren doe het dan goed.
  donderdag 1 februari 2018 @ 04:42:17 #213
474362 Sadcopter
Is er leven op Pluto?
pi_176876564
quote:
1s.gif Op donderdag 1 februari 2018 04:11 schreef Beathoven het volgende:
@OP

Ik lees geen lappen tekst zonder allinea's, koppen en subkoppen. En helemaal niet als de aannames niet met data zijn onderbouwt. Als je wat wil presenteren doe het dan goed.
BNW is veel theoretisch en bewijzen ervoor moeilijk vergaarbaar. Anders was het geen BNW meer.

Ik geef je een paar voorbeelden die je kunt googlen:

Low fat high carb is goed

Melk is goed voor je botten

Plantaardige olieŰn zijn goed voor je aderen

Zout is slecht
pi_176877254
quote:
1s.gif Op donderdag 1 februari 2018 04:42 schreef Sadcopter het volgende:

[..]

BNW is veel theoretisch en bewijzen ervoor moeilijk vergaarbaar. Anders was het geen BNW meer.

Ik geef je een paar voorbeelden die je kunt googlen:

Low fat high carb is goed

Melk is goed voor je botten

Plantaardige olieŰn zijn goed voor je aderen

Zout is slecht
Melk is helemaal niet goed wat ik gelezen heb :{
Voor de rest geen mening nu ff :P
  donderdag 1 februari 2018 @ 06:50:37 #215
222024 RaXz
Begrafenisondernemer
pi_176877323
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 07:22 schreef theguyver het volgende:
TS legt schuld bij overheid voor wat men zelf naar binnen propt.

Men let gewoon zelf niet op wat men naar binnen werkt.
Tripje Mac is natuurlijk veel makkelijker dan zelf koken.

Wat kan de overheid hier aan doen?

Een oplossing kan zijn tax verhogen op ongezondere producten, energie drank leeftijd verhogen naar 16 jaar dat soort dingen.

Het komt meer door de consument zelf dat ze niet opletten en niet sporten dat ze last hebben van overgewicht.
Meer genetisch gemanipuleerd voedsel introduceren, vooral in veevoer, vooral in de V.S. bestaan mensen grotendeels uit genetisch gemanipuleerd mais, en het vee wordt veelal net geslacht voordat het eraan bezwijkt. En dan kunnen de zwijnmensen het lekker veroberen, hopelijk worden ze zieker en zieker erdoor waardoor ze de creditcard vaker tevoorschijn moeten toveren voor medische hulp, zieke mensen bestaan immers om dik aan te profiteren, elk beschaafd land weet dat.


En daarnaast is er genetisch gemanipuleerde Soja, een andere vette kanker profijt machine.


Zowel kanker als dieet zijn vette profijt machines, ka-ching.


Gelukkig is Monsanto samen gegaan met I.G. Farben.. erm Bayer
[ Bericht 0% gewijzigd door Lavenderr op 02-02-2018 13:34:34 ]
Trots komt vˇˇr de ondergang, en hoogmoed komt vˇˇr de val. -Spreuken 16:18
Nederlanders gaan net als de Amerikanen de Saudi akbar doen met Trump en Israel
  donderdag 1 februari 2018 @ 06:51:47 #216
222024 RaXz
Begrafenisondernemer
pi_176877326
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 19% gewijzigd door Lavenderr op 01-02-2018 10:25:06 ]
Trots komt vˇˇr de ondergang, en hoogmoed komt vˇˇr de val. -Spreuken 16:18
Nederlanders gaan net als de Amerikanen de Saudi akbar doen met Trump en Israel
pi_176878526
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 06:50 schreef RaXz het volgende:

[..]

Meer genetisch gemanipuleerd voedsel introduceren, vooral in veevoer, vooral in de V.S. bestaan mensen grotendeels uit genetisch gemanipuleerd mais, en het vee wordt veelal net geslacht voordat het eraan bezwijkt. En dan kunnen de zwijnmensen het lekker veroberen, hopelijk worden ze zieker en zieker erdoor waardoor ze de creditcard vaker tevoorschijn moeten toveren voor medische hulp, zieke mensen bestaan immers om dik aan te profiteren, elk beschaafd land weet dat.


En daarnaast is er genetisch gemanipuleerde Soja, een andere vette kanker profijt machine.


Zowel kanker als dieet zijn vette profijt machines, ka-ching.


Gelukkig is Monsanto samen gegaan met I.G. Farben.. erm BayerSIEG HEIL!
Mensen bestaan uit ma´s?
  donderdag 1 februari 2018 @ 09:24:38 #218
222024 RaXz
Begrafenisondernemer
pi_176878537
quote:
1s.gif Op donderdag 1 februari 2018 09:23 schreef Wantie het volgende:

[..]

Mensen bestaan uit ma´s?
Je bent wat je eet.

Kan overigens gemakkelijk vervangen worden door hennepzaad, zo ook vee voer, maar dat is gezond en niet winstgevend genoeg voor de kankerindustrie, kanker bestaat immers om ervan te profiteren, des te meer kanker des te meer winst.
Trots komt vˇˇr de ondergang, en hoogmoed komt vˇˇr de val. -Spreuken 16:18
Nederlanders gaan net als de Amerikanen de Saudi akbar doen met Trump en Israel
  donderdag 1 februari 2018 @ 09:25:07 #219
222024 RaXz
Begrafenisondernemer
pi_176878545
Trots komt vˇˇr de ondergang, en hoogmoed komt vˇˇr de val. -Spreuken 16:18
Nederlanders gaan net als de Amerikanen de Saudi akbar doen met Trump en Israel
pi_176878633
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 09:24 schreef RaXz het volgende:

[..]

Je bent wat je eet.

Zoveel ma´s wordt hier niet gegeten.

Verder hoeven we niet onze credit card te trekken als we ziek zijn, dus je verhaal komt erg Amerikaans gericht over...
  donderdag 1 februari 2018 @ 09:31:09 #221
222024 RaXz
Begrafenisondernemer
pi_176878640
quote:
1s.gif Op donderdag 1 februari 2018 09:30 schreef Wantie het volgende:

[..]

Zoveel ma´s wordt hier niet gegeten.

Verder hoeven we niet onze credit card te trekken als we ziek zijn, dus je verhaal komt erg Amerikaans gericht over...
Trots komt vˇˇr de ondergang, en hoogmoed komt vˇˇr de val. -Spreuken 16:18
Nederlanders gaan net als de Amerikanen de Saudi akbar doen met Trump en Israel
pi_176878676
quote:
Dat maakt het niet waar he ;)
  donderdag 1 februari 2018 @ 09:34:12 #223
222024 RaXz
Begrafenisondernemer
pi_176878687
quote:
1s.gif Op donderdag 1 februari 2018 09:33 schreef Wantie het volgende:

[..]

Dat maakt het niet waar he ;)
Iedereen weet het altijd beter dan ik.
Trots komt vˇˇr de ondergang, en hoogmoed komt vˇˇr de val. -Spreuken 16:18
Nederlanders gaan net als de Amerikanen de Saudi akbar doen met Trump en Israel
  donderdag 1 februari 2018 @ 09:35:01 #224
222024 RaXz
Begrafenisondernemer
pi_176878695
Ik heb al duizenden mensen de dood in gestort, en miljarden schade toegebracht, maar iedereen weet het altijd beter.
Trots komt vˇˇr de ondergang, en hoogmoed komt vˇˇr de val. -Spreuken 16:18
Nederlanders gaan net als de Amerikanen de Saudi akbar doen met Trump en Israel
  donderdag 1 februari 2018 @ 09:36:20 #225
222024 RaXz
Begrafenisondernemer
pi_176878711
Gelukkig weet ik hoe ik varkentjes moet wassen, een gevecht in m'n uppie tegen miljarden ga ik beslist nooit uit de weg.
Trots komt vˇˇr de ondergang, en hoogmoed komt vˇˇr de val. -Spreuken 16:18
Nederlanders gaan net als de Amerikanen de Saudi akbar doen met Trump en Israel
  donderdag 1 februari 2018 @ 09:37:52 #226
222024 RaXz
Begrafenisondernemer
pi_176878729
Trots komt vˇˇr de ondergang, en hoogmoed komt vˇˇr de val. -Spreuken 16:18
Nederlanders gaan net als de Amerikanen de Saudi akbar doen met Trump en Israel
pi_176878743
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 09:35 schreef RaXz het volgende:
Ik heb al duizenden mensen de dood in gestort, en miljarden schade toegebracht, maar iedereen weet het altijd beter.
Beide staan dan ook los van elkaar...
  donderdag 1 februari 2018 @ 09:39:20 #228
222024 RaXz
Begrafenisondernemer
pi_176878748
Trots komt vˇˇr de ondergang, en hoogmoed komt vˇˇr de val. -Spreuken 16:18
Nederlanders gaan net als de Amerikanen de Saudi akbar doen met Trump en Israel
  donderdag 1 februari 2018 @ 09:42:42 #229
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_176878784
quote:
1s.gif Op donderdag 1 februari 2018 09:30 schreef Wantie het volgende:

[..]

Zoveel ma´s wordt hier niet gegeten.

Verder hoeven we niet onze credit card te trekken als we ziek zijn, dus je verhaal komt erg Amerikaans gericht over...
De gezondheidszorg daar is wel zorgwekkend inderdaad.

Mais is daar ook meer een focuspunt. Hopelijk waaien beide zaken niet over.
pi_176897592
NWS / Indiase kippen preventief behandeld met "last resort" antibiotica

the drugs are being administered to them to promote the growth of healthy animals.
https://www.theguardian.c(...)ibiotics-study-finds

India is getting fatter by the day - CNN.com
http://edition.cnn.com/in(...)a-childhood-obesity/
  zaterdag 3 februari 2018 @ 11:15:11 #231
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_176923673
quote:
RT als bron ;(
pi_176924170
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 11:15 schreef Erasmo het volgende:

[..]

RT als bron ;(
Yup, met een negatief bericht per de VS :)
pi_176935292
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 06:50 schreef RaXz het volgende:

[..]

Meer genetisch gemanipuleerd voedsel introduceren, vooral in veevoer, vooral in de V.S. bestaan mensen grotendeels uit genetisch gemanipuleerd mais, en het vee wordt veelal net geslacht voordat het eraan bezwijkt.
Genetisch gemanipuleerd veevoer heeft geen negatieve consequenties voor de gezondheid van het beest. Na miljarden maaltijden valt dat wel te concluderen. Dat punt kan naar het rijk der fabeltjes verwezen worden.

https://www.sciencedaily.com/releases/2014/09/140926101023.htm

[ Bericht 0% gewijzigd door Broomer op 03-02-2018 21:37:20 ]
pi_177028048
Zeer gewild koeienras in de vleesindustrie:

pi_177030197
quote:
0s.gif Op donderdag 8 februari 2018 03:12 schreef Za het volgende:
Zeer gewild koeienras in de vleesindustrie:

Maar goed, dit gaat over een specifiek ras. De meeste 'gewone' koeien zijn van normaal gewicht.
pi_177030780
quote:
0s.gif Op donderdag 8 februari 2018 10:18 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Maar goed, dit gaat over een specifiek ras. De meeste 'gewone' koeien zijn van normaal gewicht.
Klopt, dit is vrij exclusief vlees.
pi_177048093
quote:
0s.gif Op donderdag 8 februari 2018 10:18 schreef Lavenderr het volgende:

Maar goed, dit gaat over een specifiek ras. De meeste 'gewone' koeien zijn van normaal gewicht.
Alle vleeskoeien gaan gebukt onder abnormaal gewicht. In Nederland wordt al ruim 20% van de koeien ge´nsemineerd met deze BWB, ook de melkkoeien.
Andere populaire vleeskoe rassen zijn minstens zo extreem.

Ik denk dat je melkkoe bedoelt? De bonte gewone koe?
  Moderator vrijdag 9 februari 2018 @ 11:04:23 #238
249559 crew  Lavenderr
pi_177051346
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 februari 2018 02:00 schreef Za het volgende:

[..]

Alle vleeskoeien gaan gebukt onder abnormaal gewicht. In Nederland wordt al ruim 20% van de koeien ge´nsemineerd met deze BWB, ook de melkkoeien.
Andere populaire vleeskoe rassen zijn minstens zo extreem.

Ik denk dat je melkkoe bedoelt? De bonte gewone koe?
Ja, de gewone koeien die we zomers in de wei zien staan.
pi_177052666
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 februari 2018 11:04 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Ja, de gewone koeien die we zomers in de wei zien staan.
Dit is een ras dat weer in opkomst is:
http://zeldzamerassen.nl/lakenvelderrund/

Heeft heel mooi rood vlees.
En toch niet verkeerd als rund.
pi_177052768
http://www.limousinrund.nl/

Bekende vleeskoe...

https://nl.wikipedia.org/wiki/Aberdeen_Angus

Wie kent de angus burger van Mcdonalds niet? Mcdonalds lift daarmee mee op de immense populariteit van dit vleesras.
  Moderator vrijdag 9 februari 2018 @ 12:47:59 #241
249559 crew  Lavenderr
pi_177054591
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 februari 2018 11:50 schreef Wantie het volgende:
http://www.limousinrund.nl/

Bekende vleeskoe...

https://nl.wikipedia.org/wiki/Aberdeen_Angus

Wie kent de angus burger van Mcdonalds niet? Mcdonalds lift daarmee mee op de immense populariteit van dit vleesras.
We hebben hier in het dorp een restaurant waar alleen vlees van Anguskoeien op het menu staat en ja, het smaakt heerlijk.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')