abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_176751702
registreer om deze reclame te verbergen
Al decennia vraagt men zich af, waarom is er in relatief korte tijd zoveel overgewicht en obesitas bij mensen ontstaan, waarom zijn mensen bereid veel meer te eten dan ze nodig hebben, ook al willen ze niet graag te zwaar zijn?
Het is namelijk helemaal geen natuurlijk gedrag om veel meer te eten dan je nodig hebt. Bij dieren in de vrije natuur kom je het verschijnsel obesitas dan ook niet tegen, je zult bij voorbeeld nooit een hert of haas met extreem overgewicht tegenkomen in het wild.
Bijna overal lees je: “het is een welvaartsziekte, mensen eten gewoon teveel en bewegen te weinig that’s it!”
Mensen mogen dan meer energie tot zich nemen dan ze verbruiken, dat is gewoon een feit, maar het waarom blijft altijd onbeantwoord, ik heb zelfs weleens gelezen dat een virus de oorzaak van overgewicht zou kunnen zijn. Daarnaast heb ik meermaals gelezen dat eigenlijk in het geheel niet bekend is wat de daadwerkelijke oorzaak van obesitas ‘epidemie’ is, en dat betekend dus dat het antwoord overal te vinden moet kunnen zijn, als je maar lang genoeg zoekt.
Ik houd me nu 17 jaar bezig met overgewicht, en onlangs tijdens een discussie waarin werd beweerd dat kip gezonder zou zijn dan rund, bracht ik daar tegenin dat het toch niet gezond kan zijn om vlees te eten van een dier dat zijn hele leven stress heeft gehad; omdat vleeskuikens met 16-20 stuks leven op 1 vierkante meter, en niet kunnen slapen vanwege warmte, licht, lawaai en pijn. In 42 dagen groeien ze uit van een kuikentje tot een heel groot kuiken van twee en halve kilo en dat met 16-20 stuks op een vierkante meter, nee zulk vlees moet bol staan van de stresshormonen en dat kan niet gezond zijn zo redeneerde ik.

En toen opeens viel het kwartje; waarom zijn deze kuikens bereid om zo extreem veel te eten dat ze in 42 dagen uitgroeien tot vleesklompen van twee en halve kilo, die niet meer op hun poten kunnen staan?
“Ze worden vetgemest” is dan het antwoord, maar hoe dwing je een dier dat je niet onder mentale druk kunt zetten tot het zich ongans eten? Niet alleen vleeskippen, maar ook varkens en koeien uiteraard?
Deze dieren zijn zodanig gefokt (op slechte erfelijke afwijkingen) dat ze enorme eetlust hebben, snel aankomen en uitgroeien tot monsters, en krijgen stoffen toegediend die maken dat ze extra veel eten en aankomen.
Kortom, onze veestapel betreft zonder uitzondering obese dieren die hun hele leven onder enorme stress leven en wiens lichaam bol staat van de stress hormonen (cortisol; een eetlust opwekkend hormoon).
En wij eten deze dieren, dus wij krijgen al deze stoffen binnen, elke dag weer.
Wanneer je de wereldkaart erbij pakt loopt er een parallel tussen landen waarvan meer dan de helft van de bevolking overgewicht tot obesitas heeft en de aanwezigheid van de bio-industrie. In de landen waar er later met de bio-industrie is gestart zoals bv China en Zuid Afrika is er ook enorme toename van het aantal mensen met obesitas waar te nemen, en in sommige landen waar wel veel sprake is van obesitas maar geen bio-industrie (Saudi ArabiŽ) dan betreft dat landen die hun vlees importeren uit de bio-industrie hanterende landen.
Het land waar de obesitas het hoogst is (Koeweit) is tevens het land met de op een na hoogste vleesconsumptie (geÔmporteerd uit de VS) ter wereld. Het loopt gewoon synchroon, telkens weer, overgewicht, obesitas, en de (overmatige) consumptie van vlees uit de bio-industrie.
Wanneer je gaat zoeken welke middelen er zoal aan dieren worden gegeven om ze zo zwaar te krijgen zal je daar niet een twee drie een antwoord op vinden, maar een van de belangrijkste stoffen is antibiotica, en dan onder het mom ‘ter preventie van infecties’, en daarnaast hormonen onder het mom van ‘de vruchtbaarheid te verbeteren’..
Maar hoe het eigenlijk zit; vele jaren geleden kwamen boeren erachter dat wanneer ze geÔnfecteerd vee behandelden met antibiotica dat dat vee opeens veel meer gewicht kreeg, deze constatering heeft tot gevolg dat op dit moment in de Verenigde Staten jaarlijks 15.000.000 kilo antibiotica wordt toegediend aan vee.
Het werkt zo; antibiotica zorgt ervoor dat bepaalde bacteriŽn in de darmen worden gedood, en dat andere bacteriŽn de voedselopname middels de darm zodanig beÔnvloeden dat er vele malen meer energie uit hetzelfde voer wordt opgenomen. Mocht u hieraan twijfelen; in een publicatie van 7 november 2017 heeft de WHO onomwonden aangegeven dat antibiotica wordt gebruikt om vee sneller te laten groeien.
Plus in Amerika is het toegestaan groeihormonen toe te dienen aan dergelijke dieren. In Europa mag dat niet, maar dat wordt handig omzeilt door de dieren te voeden met genetisch gemanipuleerde soja, die rijk is aan plantaardige oestrogenen welke de werking van vrouwelijke oestrogenen prachtig weten te imiteren en dan is er nog het toedienen van hormonen ter vruchtbaarheidssynchronisatie.
Decennia lang doen mensen dus precies datgene waartoe de boeren het vee (het vlees dat wij eten) gemanipuleerd hebben; veel meer eten dan ze nodig hebben, snel in gewicht aankomen, het hebben van stress.
En nee het is duidelijk geen toeval noch een mysterie, het is simpelweg oorzaak en gevolg, ook al heb ik er zelf ook 17 jaar over gedaan om tot deze conclusie te komen, en natuurlijk ook wat research gedaan om te kijken of mijn vermoedens klopten, voor zover je met terugwerkende kracht iets kunt aantonen dat over een periode van 40 jaar heeft plaatsgevonden.
Maar nu de vraag, was het al die tijd echt een mysterie, was er niemand die deze link kon leggen? Ik geloof daar niet zo in eerlijk gezegd. Wij zien toch zelden obese veganisten en ook vegetariŽrs wegen over het algemeen vele malen minder zwaar dan vleeseters.
En dan onze huisdieren, ook zij hebben deze “welvaartsziekte” want de helft van onze huisdieren heeft overgewicht, en dat komt omdat zij vlees eten uit exact dezelfde veestapel als wij, ook zij krijgen voorgenoemde stoffen binnen en neigen snel naar overgewicht.
Amerikanen lopen zo’n 15 jaar voor op ons in de obesitas race, en dat is makkelijk te verklaren wanneer je beseft dat Amerikanen twee keer zoveel vlees eten als Europeanen.
Er is gewoon geen speld tussen te krijgen, het is zo logisch als het maar zijn kan, en alle statistieken plus tal van wetenschappelijke onderzoeken lijken eveneens deze richting uit te wijzen.
Dat vlees-vrij eten leidt tot gewichtsverlies is al langer bekend, maar voorgenoemde stoffen bevinden zich ook in dierlijke producten als eieren, boter, kaas melk etc. En aangezien de landbouwgrond wordt bemest met de mest van dit vee, worden de obesogene stoffen (antibiotica) dan ook eveneens teruggevonden in groenten en fruit, dus eigenlijk is het overal.
Had ik al gezegd dat de verwachting is dat in 2030 86% van de Amerikanen overgewicht zal hebben? En wij volgen hen op de voet. Maar ondertussen geen plastic tasjes meer in de winkels om het milieu te beschermen voor het nageslacht dat het straks waarschijnlijk fysiek maar met moeite op kan brengen van al dit natuurschoon te genieten.

Door je eetwijze iets aan te passen kan je er wel voor zorgen zo min mogelijk van deze rommel binnen te krijgen, en wanneer iedereen dat doet zal er automatisch een vraag ontstaan naar vlees zonder deze stoffen, dus vlees van dieren die nog een zeker deel van leven hebben gehad, en dat op zich zou een enorm grote winst zijn want de bio-industrie is zo betreurenswaardig dat de meeste mensen er zelfs liever niets over willen horen of zien.
Maar nu we er zelf het slachtoffer van lijken te gaan worden wordt het misschien een ander verhaal, en zijn we misschien bereid wat meer geld neer te tellen voor het vlees op ons bord. Wanneer dit tot gevolg heeft dat de generaties na ons niet volledig in overgewicht en obesitas vervallen, dan is dat toch zeer de moeite waard? (Ronald Leonardo, auteur ‘Afslanken voor echte mannen’).

=====================================================

De westerse mens zal binnen tientallen jaren standaard obese zijn/worden, omdat de overheden juist deze intensieve veeteelt hebben aangemoedigd en deze inmiddels onomkeerbaar is.

Zij zullen nooit toegeven dat de problemen van de bevolking helemaal niet liggen in teveel snoepen/snacken en te weinig bewegen, maar in het hen systematisch vergiftigen ten behoeve van een sterke economie.

Misschien kan iemand er in dit subforum iets mee.
pi_176751839
De kippen eten niet zo bizar veel, maar ze bewegen niet en hoeven geen moeite te doen om eten te zoeken. Daarom worden ze dik. En ploffen. Enzo.
En huisdieren zijn dik omdat baasjes ze veel te veel verwennen.
En Amerikanen zijn zo zwaar omdat ze immens veel eten en geen idee hebben wat gezond eten is. Een groot deel althans.

Verder een beetje tl;dr.
  vrijdag 26 januari 2018 @ 02:23:37 #3
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_176751895
Edit: never mind
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_176751924
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 02:08 schreef mootie het volgende:
De kippen eten niet zo bizar veel, maar ze bewegen niet en hoeven geen moeite te doen om eten te zoeken. Daarom worden ze dik. En ploffen. Enzo.
Vleeskippen zijn doorgefokt op genetische afwijkingen. Ze bewegen niet zoveel omdat ze als ze 30 dagen oud zijn al niet meer op hun poten kunnen staan.
Misschien herinner je je nog die vrachtwagen met kippen die gekanteld was onlangs, geen enkele kip ging ervandoor, want te zwaar.

quote:
En huisdieren zijn dik omdat baasjes ze veel te veel verwennen.
Huisdieren eten uit dezelfde voedselketen de slechtste delen.

quote:
En Amerikanen zijn zo zwaar omdat ze immens veel eten en geen idee hebben wat gezond eten is. Een groot deel althans.
In Amerika zijn groeihormonen nog steeds toegestaan, eten ze veel vlees, daarom hebben ze een voorsprong op ons.

quote:
Verder een beetje tl;dr.
Quť?

[ Bericht 1% gewijzigd door Za op 26-01-2018 02:38:57 ]
pi_176751926
quote:
14s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 02:23 schreef Fir3fly het volgende:
Edit: never mind
Jammer.
pi_176751943
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 02:33 schreef Za het volgende:

[..]

Vleeskippen zijn doorgefokt op genetische afwijkingen. Ze bewegen niet zoveel omdat ze als ze 30 dagen oud zijn al niet meer op hun poten kunnen staan.
Misschien herinner je je nog die vrachtwagen met kippen die gekanteld was onlangs, geen enkele kip ging ervandoor, want te zwaar.

[..]

Huisdieren eten uit dezelfde voedselketen de slechtste delen.

[..]

In Amerika zijn groeihormonen nog steeds toegestaan, eten ze veel vlees, daarom hebben ze een voorsprong op ons.

[..]

Quť?
Ik zie nog steeds niet in waarom dit alles zogenaamd veroorzaakt wordt door overheden. Door kapitalisme ja, maar overheid? Neh.
pi_176751951
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 02:45 schreef illusions het volgende:

Ik zie nog steeds niet in waarom dit alles zogenaamd veroorzaakt wordt door overheden. Door kapitalisme ja, maar overheid? Neh.
Die zijn verantwoordelijk voor het landbouw en veeteelt beleid.
(boeren werden door de overheid aangemoedigd tot intensieve veeteelt en kregen hier subsidies voor)
Daarbij een bevolking die met volle overgave de producten van Unilever uit de schappen pakt, is goed voor de economie, gevolgd door afslankmethodes ($$$) die gedoemd zijn te falen etc.
pi_176751954
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 02:48 schreef Za het volgende:

[..]

Die zijn verantwoordelijk voor het landbouw en veeteelt beleid.
(boeren werden door de overheid aangemoedigd tot intensieve veeteelt en kregen hier subsidies voor)
Daarbij een bevolking die met volle overgave de producten van Unilever uit de schappen pakt, is goed voor de economie, gevolgd door afslankmethodes ($$$) die gedoemd zijn te falen etc.
Overheden worden beÔnvloed en gecontroleerd door grote bedrijven. Kapitalisme maakt/leidt tot obesitas, overheden hebben er niets mee te maken.
pi_176751961
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 02:52 schreef illusions het volgende:

Overheden worden beÔnvloed en gecontroleerd door grote bedrijven. Kapitalisme maakt/leidt tot obesitas, overheden hebben er niets mee te maken.
Ze zijn verantwoordelijk voor het welzijn van de bevolking en tot het geven van eerlijke informatie.
pi_176751963
Suiker is de boosdoener, niet vlees (vegan propaganda).

De overheid kan hiertegen optreden, maar doet het niet en is dus aan te wijzen als de oorzaak.

quote:
Er is een ware wereldwijde vetepidemie. Niet omdat we als mensen opeens massaal luier zijn geworden. Nee, we zijn luier geworden omdat we dikker zijn, en niet andersom.

Omgevingsfactoren spelen een grote rol bij deze vetepidemie. Bijvoorbeeld bedrijven die sinaasappelsap vol met suiker stoppen? En Henk maar denken dat-ie gezond bezig is door die troep te drinken. Alleen de overheid kan hier iets aan doen. Door dit soort misleidende shit te verbieden. Maar dat gebeurt niet. Is een keuze. De overheid verdient aan ongezond gedrag en hoeft ook minder AOW uit te keren. De medicijnenverstrekkers verdienen aan je. Dokters verdienen aan je. DiŽtisten verdienen aan je. De vetepidemie komt door het zieke internationale systeem en niet doordat mensen wereldwijd massaal zijn doorgedraaid.

Ongelijkheid zorgt voor meer ongezondheid. Denk de volgende keer een beetje na voordat je achterlijk mensen gaat discrimineren om hoe ze eruit zien.

There is ample evidence that social factors, including education, employment status, income level, gender and ethnicity have a marked influence on how healthy a person is. In all countries – whether low-, middle- or high-income – there are wide disparities in the health status of different social groups. The lower an individual’s socio-economic position, the higher their risk of poor health.
http://www.who.int/features/factfiles/health_inequities/en/

quote:
Kapitalisme maakt/leidt tot obesitas, overheden hebben er niets mee te maken.
Overheid bepaalt nog altijd zelf of ze extreem kapitalisme tolereren of niet.
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_176751971
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 03:06 schreef alilami het volgende:
Suiker is de boosdoener, niet vlees (vegan propaganda).

De overheid kan hiertegen optreden, maar doet het niet en is dus aan te wijzen als de oorzaak.

[..]

http://www.who.int/features/factfiles/health_inequities/en/

[..]

Overheid bepaalt nog altijd zelf of ze extreem kapitalisme tolereren of niet.
Suiker is een factor niet de oorzaak.
Waarom eet een mens veel meer suikerrijke producten dan hij nodig heeft?
Waarom zelfs zoveel dat hij/zij zich niet gelukkig voelt met zijn uiterlijk en gezondheid?

Er is het aanbod, de verborgen suikers (en vetten) er is de verslavingsgevoeligheid, er zijn misschien wel 30 factoren.

Maar de grondreden, waarom een mens veel meer eet dan hij nodig heeft, en een dier in het wild niet (ookal is er buitenproportioneel aanbod) is omdat de stoffen die we binnenkrijgen (cortisol, antibiotica, fyto-oestrogenen) maken dat we een onstuitbare trek krijgen, dat onze darmflora verandert en we extreem veel energie gaan opslaan, deze stoffen krijgen we binnen ook via vegan producten, want die worden bemest met mest van ditzelfde vee, dus geen vegan propaganda.
pi_176751981
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 03:00 schreef Za het volgende:

[..]

Ze zijn verantwoordelijk voor het welzijn van de bevolking en tot het geven van eerlijke informatie.
Dat betekent niet dat ze de veroorzaker zijn van obesitas.

quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 03:06 schreef alilami het volgende:
Overheid bepaalt nog altijd zelf of ze extreem kapitalisme tolereren of niet.
Je hebt een vrij optimistisch wereldbeeld.
pi_176751985
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 03:18 schreef illusions het volgende:

Dat betekent niet dat ze de veroorzaker zijn van obesitas.

Indirect uiteraard.
pi_176751987
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 03:22 schreef Za het volgende:

[..]

Indirect uiteraard.
Dan kan je alles wel oneindig doortrekken.
pi_176751996
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 03:22 schreef illusions het volgende:

Dan kan je alles wel oneindig doortrekken.
Nee dat vind ik niet, de boeren zijn door de overheid gestimuleerd tot intensieve veehouderij, incluis subsidies.
Deze stimulans leidt niet direct tot overgewicht, maar de obesitas epidemie is er wel uit voortgekomen.
  vrijdag 26 januari 2018 @ 07:16:25 #16
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_176752638
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 03:31 schreef Za het volgende:

[..]

Nee dat vind ik niet, de boeren zijn door de overheid gestimuleerd tot intensieve veehouderij, incluis subsidies.
Deze stimulans leidt niet direct tot overgewicht, maar de obesitas epidemie is er wel uit voortgekomen.
Het heet niet voor niets consuMEREN.
Een goed voorbeeld zijn energiedrankjes. Je hoeft niet letterlijk alles te verbieden maar de overheid werkt ook niet actief mee aan een ontmoedigingsbeleid...
  vrijdag 26 januari 2018 @ 07:22:33 #17
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_176752660
TS legt schuld bij overheid voor wat men zelf naar binnen propt.

Men let gewoon zelf niet op wat men naar binnen werkt.
Tripje Mac is natuurlijk veel makkelijker dan zelf koken.

Wat kan de overheid hier aan doen?

Een oplossing kan zijn tax verhogen op ongezondere producten, energie drank leeftijd verhogen naar 16 jaar dat soort dingen.

Het komt meer door de consument zelf dat ze niet opletten en niet sporten dat ze last hebben van overgewicht.
Pope John Paul II shot first!!!
pi_176752863
TS vergeet een heel belangrijk aspect; de overbevolking.
Alleen al in Nederland wonen ruim 17 miljoen mensen, en die mensen moeten elke dag eten.
Supermarkten bieden elke dag vers fruit en groenten aan en dus ook elke dag vers vlees en verse vis.
Om dit aanbod te kunnen blijven garanderen (tot nu toe althans) moet je wel gaan knoeien met de basis.
<a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/" target="_blank" rel="nofollow"><a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt" target="_blank" rel="nofollow">http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt</a>;/a>
  vrijdag 26 januari 2018 @ 08:10:58 #19
64781 bonke
pipo koeie
pi_176752913
Suiker is volgens mij wel degelijk de boosdoener :), omdat ze jaren geleden begonnen met alles vetarm te maken.
Ze kwamen erachter dat vetarm toch niet zo heel erg lekker was dus werd er suiker toegevoegd om het lekkerder te maken.
Omdat de zuivelindustrie alles maar vetarm maakte bleef er natuurlijk een boel vet over.
Dus toen kwam de kaasindustrie op toeren en werd er gigantisch veel meer kaas gemaakt, en via de media werd toen verteld dat kaas lekker was, Mensen gingen meer kaas eten enzz
pies on joe toe
pi_176753175
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 01:41 schreef Za het volgende:
Al decennia vraagt men zich af, waarom is er in relatief korte tijd zoveel overgewicht en obesitas bij mensen ontstaan, waarom zijn mensen bereid veel meer te eten dan ze nodig hebben, ook al willen ze niet graag te zwaar zijn?
Het is namelijk helemaal geen natuurlijk gedrag om veel meer te eten dan je nodig hebt. Bij dieren in de vrije natuur kom je het verschijnsel obesitas dan ook niet tegen, je zult bij voorbeeld nooit een hert of haas met extreem overgewicht tegenkomen in het wild.
Bijna overal lees je: “het is een welvaartsziekte, mensen eten gewoon teveel en bewegen te weinig that’s it!”
Mensen mogen dan meer energie tot zich nemen dan ze verbruiken, dat is gewoon een feit, maar het waarom blijft altijd onbeantwoord, ik heb zelfs weleens gelezen dat een virus de oorzaak van overgewicht zou kunnen zijn. Daarnaast heb ik meermaals gelezen dat eigenlijk in het geheel niet bekend is wat de daadwerkelijke oorzaak van obesitas ‘epidemie’ is, en dat betekend dus dat het antwoord overal te vinden moet kunnen zijn, als je maar lang genoeg zoekt.
Ik houd me nu 17 jaar bezig met overgewicht, en onlangs tijdens een discussie waarin werd beweerd dat kip gezonder zou zijn dan rund, bracht ik daar tegenin dat het toch niet gezond kan zijn om vlees te eten van een dier dat zijn hele leven stress heeft gehad; omdat vleeskuikens met 16-20 stuks leven op 1 vierkante meter, en niet kunnen slapen vanwege warmte, licht, lawaai en pijn. In 42 dagen groeien ze uit van een kuikentje tot een heel groot kuiken van twee en halve kilo en dat met 16-20 stuks op een vierkante meter, nee zulk vlees moet bol staan van de stresshormonen en dat kan niet gezond zijn zo redeneerde ik.

En toen opeens viel het kwartje; waarom zijn deze kuikens bereid om zo extreem veel te eten dat ze in 42 dagen uitgroeien tot vleesklompen van twee en halve kilo, die niet meer op hun poten kunnen staan?
“Ze worden vetgemest” is dan het antwoord, maar hoe dwing je een dier dat je niet onder mentale druk kunt zetten tot het zich ongans eten? Niet alleen vleeskippen, maar ook varkens en koeien uiteraard?
Deze dieren zijn zodanig gefokt (op slechte erfelijke afwijkingen) dat ze enorme eetlust hebben, snel aankomen en uitgroeien tot monsters, en krijgen stoffen toegediend die maken dat ze extra veel eten en aankomen.
Kortom, onze veestapel betreft zonder uitzondering obese dieren die hun hele leven onder enorme stress leven en wiens lichaam bol staat van de stress hormonen (cortisol; een eetlust opwekkend hormoon).
En wij eten deze dieren, dus wij krijgen al deze stoffen binnen, elke dag weer.
Wanneer je de wereldkaart erbij pakt loopt er een parallel tussen landen waarvan meer dan de helft van de bevolking overgewicht tot obesitas heeft en de aanwezigheid van de bio-industrie. In de landen waar er later met de bio-industrie is gestart zoals bv China en Zuid Afrika is er ook enorme toename van het aantal mensen met obesitas waar te nemen, en in sommige landen waar wel veel sprake is van obesitas maar geen bio-industrie (Saudi ArabiŽ) dan betreft dat landen die hun vlees importeren uit de bio-industrie hanterende landen.
Het land waar de obesitas het hoogst is (Koeweit) is tevens het land met de op een na hoogste vleesconsumptie (geÔmporteerd uit de VS) ter wereld. Het loopt gewoon synchroon, telkens weer, overgewicht, obesitas, en de (overmatige) consumptie van vlees uit de bio-industrie.
Wanneer je gaat zoeken welke middelen er zoal aan dieren worden gegeven om ze zo zwaar te krijgen zal je daar niet een twee drie een antwoord op vinden, maar een van de belangrijkste stoffen is antibiotica, en dan onder het mom ‘ter preventie van infecties’, en daarnaast hormonen onder het mom van ‘de vruchtbaarheid te verbeteren’..
Maar hoe het eigenlijk zit; vele jaren geleden kwamen boeren erachter dat wanneer ze geÔnfecteerd vee behandelden met antibiotica dat dat vee opeens veel meer gewicht kreeg, deze constatering heeft tot gevolg dat op dit moment in de Verenigde Staten jaarlijks 15.000.000 kilo antibiotica wordt toegediend aan vee.
Het werkt zo; antibiotica zorgt ervoor dat bepaalde bacteriŽn in de darmen worden gedood, en dat andere bacteriŽn de voedselopname middels de darm zodanig beÔnvloeden dat er vele malen meer energie uit hetzelfde voer wordt opgenomen. Mocht u hieraan twijfelen; in een publicatie van 7 november 2017 heeft de WHO onomwonden aangegeven dat antibiotica wordt gebruikt om vee sneller te laten groeien.
Plus in Amerika is het toegestaan groeihormonen toe te dienen aan dergelijke dieren. In Europa mag dat niet, maar dat wordt handig omzeilt door de dieren te voeden met genetisch gemanipuleerde soja, die rijk is aan plantaardige oestrogenen welke de werking van vrouwelijke oestrogenen prachtig weten te imiteren en dan is er nog het toedienen van hormonen ter vruchtbaarheidssynchronisatie.
Decennia lang doen mensen dus precies datgene waartoe de boeren het vee (het vlees dat wij eten) gemanipuleerd hebben; veel meer eten dan ze nodig hebben, snel in gewicht aankomen, het hebben van stress.
En nee het is duidelijk geen toeval noch een mysterie, het is simpelweg oorzaak en gevolg, ook al heb ik er zelf ook 17 jaar over gedaan om tot deze conclusie te komen, en natuurlijk ook wat research gedaan om te kijken of mijn vermoedens klopten, voor zover je met terugwerkende kracht iets kunt aantonen dat over een periode van 40 jaar heeft plaatsgevonden.
Maar nu de vraag, was het al die tijd echt een mysterie, was er niemand die deze link kon leggen? Ik geloof daar niet zo in eerlijk gezegd. Wij zien toch zelden obese veganisten en ook vegetariŽrs wegen over het algemeen vele malen minder zwaar dan vleeseters.
En dan onze huisdieren, ook zij hebben deze “welvaartsziekte” want de helft van onze huisdieren heeft overgewicht, en dat komt omdat zij vlees eten uit exact dezelfde veestapel als wij, ook zij krijgen voorgenoemde stoffen binnen en neigen snel naar overgewicht.
Amerikanen lopen zo’n 15 jaar voor op ons in de obesitas race, en dat is makkelijk te verklaren wanneer je beseft dat Amerikanen twee keer zoveel vlees eten als Europeanen.
Er is gewoon geen speld tussen te krijgen, het is zo logisch als het maar zijn kan, en alle statistieken plus tal van wetenschappelijke onderzoeken lijken eveneens deze richting uit te wijzen.
Dat vlees-vrij eten leidt tot gewichtsverlies is al langer bekend, maar voorgenoemde stoffen bevinden zich ook in dierlijke producten als eieren, boter, kaas melk etc. En aangezien de landbouwgrond wordt bemest met de mest van dit vee, worden de obesogene stoffen (antibiotica) dan ook eveneens teruggevonden in groenten en fruit, dus eigenlijk is het overal.
Had ik al gezegd dat de verwachting is dat in 2030 86% van de Amerikanen overgewicht zal hebben? En wij volgen hen op de voet. Maar ondertussen geen plastic tasjes meer in de winkels om het milieu te beschermen voor het nageslacht dat het straks waarschijnlijk fysiek maar met moeite op kan brengen van al dit natuurschoon te genieten.

Door je eetwijze iets aan te passen kan je er wel voor zorgen zo min mogelijk van deze rommel binnen te krijgen, en wanneer iedereen dat doet zal er automatisch een vraag ontstaan naar vlees zonder deze stoffen, dus vlees van dieren die nog een zeker deel van leven hebben gehad, en dat op zich zou een enorm grote winst zijn want de bio-industrie is zo betreurenswaardig dat de meeste mensen er zelfs liever niets over willen horen of zien.
Maar nu we er zelf het slachtoffer van lijken te gaan worden wordt het misschien een ander verhaal, en zijn we misschien bereid wat meer geld neer te tellen voor het vlees op ons bord. Wanneer dit tot gevolg heeft dat de generaties na ons niet volledig in overgewicht en obesitas vervallen, dan is dat toch zeer de moeite waard? (Ronald Leonardo, auteur ‘Afslanken voor echte mannen’).

=====================================================

De westerse mens zal binnen tientallen jaren standaard obese zijn/worden, omdat de overheden juist deze intensieve veeteelt hebben aangemoedigd en deze inmiddels onomkeerbaar is.

Zij zullen nooit toegeven dat de problemen van de bevolking helemaal niet liggen in teveel snoepen/snacken en te weinig bewegen, maar in het hen systematisch vergiftigen ten behoeve van een sterke economie.

Misschien kan iemand er in dit subforum iets mee.
Niet alleen mensen hoor. Ook katten en honden.

Denk dat het heel simpel te beantwoorden is. Vaccinatie


Of is het verbeterde receptuur van whiskas nu met aspartaam.
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
  vrijdag 26 januari 2018 @ 08:37:53 #21
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_176753183
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 08:10 schreef bonke het volgende:
Suiker is volgens mij wel degelijk de boosdoener :), omdat ze jaren geleden begonnen met alles vetarm te maken.
Ze kwamen erachter dat vetarm toch niet zo heel erg lekker was dus werd er suiker toegevoegd om het lekkerder te maken.
Omdat de zuivelindustrie alles maar vetarm maakte bleef er natuurlijk een boel vet over.
Dus toen kwam de kaasindustrie op toeren en werd er gigantisch veel meer kaas gemaakt, en via de media werd toen verteld dat kaas lekker was, Mensen gingen meer kaas eten enzz
De suikerlobby is inderdaad een BNW onderwerp op zichzelf :Y
  vrijdag 26 januari 2018 @ 08:38:56 #22
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_176753198
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 08:37 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

Niet alleen mensen hoor. Ook katten en honden.

Denk dat het heel simpel te beantwoorden is. Vaccinatie
Nee hoor, mijn hond krijgt alle entingen maar is kerngezond en superfit. Kwestie van je hond niet overvoeren met slecht spul.
  vrijdag 26 januari 2018 @ 08:47:40 #23
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_176753313
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 08:38 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Nee hoor, mijn hond krijgt alle entingen maar is kerngezond en superfit. Kwestie van je hond niet overvoeren met slecht spul.
In veel honden en katten voer zit veel opvullingen zoals granen etc, dat is iets waar een hond of kat weinig aan heeft.
Beter is even informeren bij een dieren winkel over voer, een met veel meer vlees er in bijvoorbeeld.
Beste is combi tussen vers vlees en vlees brokken.

quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 08:37 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

Niet alleen mensen hoor. Ook katten en honden.

Denk dat het heel simpel te beantwoorden is. Vaccinatie

Of is het verbeterde receptuur van whiskas nu met aspartaam.
Juist door vaccinatie besluit ik eerder een zak chips leeg te vreten en niet meer te kijken op verpakkingen naar voedingswaardes.
Pope John Paul II shot first!!!
  vrijdag 26 januari 2018 @ 09:05:22 #24
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_176753496
Als het niet nodig is vaccineer ik mijn katten niet. Ik doe het alleen als ik weet als ze binnenkort naar een pension gaan omdat ze anders niet toegelaten worden. Zelfs mijn da zegt dat jaarlijks vaccineren niet meer nodig is.

Een poos geleden een docu gezien over de voedingsindustrie hoe er overal suiker toegevoegd wordt want suiker is net zo verslavend als cocaÔne. In babyhapjes wordt daar al mee begonnen. Mensen worden ziek op den duur wat weer gunstig is voor BP. Zelfs als je junkfood vermijdt krijg je ongezien nog best wat (stille) suikers binnen. Ik verbaas me trouwens regelmatig hoeveel mensen ik tegenwoordig niet zie met energy drinks al in de vroege ochtend.

Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
  vrijdag 26 januari 2018 @ 09:09:54 #25
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_176753553
dubbel- sorry
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')