abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 17 januari 2018 @ 20:02:56 #1
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_176573904
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
A cabal is a group of people united in some close design together, usually to promote their private views or interests in an ideology, state, or other community, often by intrigue, usually unbeknown to persons outside their group...
De achtergrond waartegen zich dit saga voltrekt.

Er zijn twee componenten;
Ten eerste corruptie binnen het ministerie van Justitie (DoJ) en de FBI, waaronder het onwettig gebruik van FISA 702's
Ten tweede, hoe deze informatie werd geŽxtraheerd, doorgegeven aan mensen buiten de regering, herpakt en opnieuw samengesteld in het "Steele dossier".

Het is inmiddels bekend dat de DoJ (nationale veiligheidsdivisie) en de FBI (contraspionagedivisie) samen aan deze onderneming hebben gewerkt.
Deze samenwerking treft zich ook in het onderzoek van de speciale aanklager Robert Mueller met de hulp van zijn adviseur James Baker

s16bcx.jpg

De spelers; de Insiders:

DoJ-zijde: Adjunct Procureur-generaal Sally Yates , Adjunct Attorny General Hoofd van de afdeling Nationale Veiligheid, John P Carlin, Adjunct-procureur Bruce Ohr en juridische contacten tussen Main Justice en FBI, advocaat Lisa Page.

FBI-zijde: FBI-directeur James Comey, Adjunct FBI-directeur Andrew McCabe, Directeur van contraspionage W.H. Bill Priestap, FBI Chief Legal Counsel James Baker, en leiding FBI contraspionage agent Peter Strzok .

De buitenstaanders (The Dossier Crew):

Fusion GPS medeoprichter Glenn Simpson ; de vrouw van Simpson, Mary B. Jacoby, een ingehuurde privť-aannemer, bekend met CIA-operaties, Nellie Ohr (echtgenote van DoJ team insider Bruce Ohr); gecontracteerd voormalig Brits MI6-agent en hoofd van het Russia House, Christopher Steele (aan hem wordt het auteurschap van 'Dossier' toegeschreven).

Het Steele Dossier was een snel in elkaar geflanste rechtvaardiging voor twee dingen:
1) om het spioneren van het campagneteam van Trump te rechtvaardigen voor de periode waar Micheal Rogers, directeur van de agentschap nationale veiligheid NSA, de NSA Signals Intelligence SIGINT datamining voor Trump Team-communicatie tot april 2016 opheft.
2) ter rechtvaardiging van het herstarten van het onderscheppen van communicatie van het Trump campagne/transitie team door inlichtingendiensten. Het dossier wordt aan de FISA rechtbank gepresenteerd dat Trump-teamleden buitenlandse agenten waren die Rusland dienden.

Het is niet bekend vanaf wanneer precies de FBI subcontracters door de DoJ/FBI/Hillary/ Obama/DNC nexus zijn gebruikt om de NSA SIGINT-database te doorzoeken op hits met betrekking tot de Trump-campagneteam communicatie en daarna de Sec. 702 aanvragen voor te leggen.
Wat wel bekend is, is dat Rogers in april 2016 op de hoogte was van het feit dat er een ongewoon hoge hoeveelheid van de 702 aanvragen werden gedaan die via de FBI kwamen.
Wanneer Rogers deze onregelmatigheden onderzoekt, ontdekt hij dat bijna al deze “ontmasker dossiers” het resultaat zijn van een FBI subcontracter datamining van de SIGINT-database, die de FBI zonder minimale toezicht aan onderaannemers had gegeven.

Deze database is de verzameling van Intel-intercepts voor alle elektronische gegevens. Het is enorm. Het veronderstelt alles te verzamelen. Telefoontjes, e-mails, sms'en, etc. Het potentieel voor politieke en criminele misbruik van die verzamelde informatie is potentieel gigantisch.
Dit is de reden waarom er zeer strenge veiligheidscontroles moeten zijn om te voorkomen dat iemand deze verzamelde informatie gebruikt voor criminele of partijpolitieke doeleinden.
In april 2016 ontdekte de NSA-directeur dat een groep mensen binnen de DoJ en de FBI een manier hadden bedacht om de veiligheidssystemen binnen SIGINT te omzeilen. En in de procedure is er geen manier om dit onbedoeld te doen.

Deze groep mensen, zowel binnen de DoJ en de FBI als binnen de Hillary Clinton campagne-team en de Democratic National Comittee (DNC), wist elke beveiligingsmaatregel te omzeilen, de Intel-intercepts te verzamelen, de identiteiten daarvan te onthullen en deze gegevens door te geven.
Het enige deel van de DoJ waar inspecteur-generaal Micheal Horowitz, die belast is met het toezicht op alle overheidsinstanties, geen toezicht op mocht verlenen was het hoogste echelon, de National Security Division' (NSD).

Toen Horowitz besefte dat de top van de DoJ, de NSD, was gevrijwaard van enig toezicht, schreef hij een zeer specifieke brief aan de toenmalige adjunct-procureurs-generaal Sally Yates met het verzoek dit te corrigeren.
In een 58 pagina's lange memo antwoordde Yates dat wat de NSD ziet of wat het doet met NSA SIGINT buiten het toezicht van de OIG valt.

Yates wist heel goed dat mensen binnen de FBI een systeem hadden opgezet waarin subcontracters gegevens van de Trump campagne/transitie team uit de NSA SIGINT-database extraheerde en vervolgens Sec. 702 aanvragen deed, inlichtingenrapporten samenstelde en deze vervolgens met de NSD van de DoJ deelde.
De NSD van de DoJ verspreidde deze rapporten met informatie over het Trump campagne/transitie team. Kijk hoe Evelyn Farkas dit bespreekt bij Morning Joe.

Dit interview vond plaats op 2 maart 2017.
Ondanks de pogingen van sites zoals Snopes om wat Farkas duidelijk zei te verdraaien, beweert ze overduidelijk dat informatie binnen de Obama-regering op grote schaal wordt verzameld en verspreid.

De verklaring die de DoJ/FBI/Hillary/Obama/DNC nexus hiervoor gaf en het feit dat deze praktijken plaatsvonden voordat Rogers hiervan op de hoogte was, vůůr april 2016, was het narratief dat vooral moest worden gepusht dat zij geen andere keus hadden.
Donald Trump is een marionet van de Russen die alle bewijzen van een Russische hack in de doofpot zal willen stoppen.

[ Bericht 0% gewijzigd door dellipder op 19-01-2018 09:13:58 ]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  woensdag 17 januari 2018 @ 20:08:23 #2
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_176574010
In april 2016 zorgt Michael Rogers ervoor dat subcontracters geen gebruik meer kunnen maken van de NSA SIGINT-database door de toegang daarvan voor hen te blokkeren.
In onderstaande clip van het verhoor voor de Senate Intellegence Committee inzake de Foreign Intelligence Surveillance Act, the Section 702 surveillance program en onderzoek over Russische inmenging in de 2016 presidentsverkiezing van de DoJ legt Rogers uit waarom de 702 aanvragen zijn stopgezet en hij een volledige beoordeling heeft verzocht om de beveiligingsmaatregelen te herstellen (vanaf minuut 0:40)

Terwijl James Clapper, Loretta Lynch. Sally Yates, Eric Holder en vele anderen meegingen met het misbruik van geheime inlichtingen van de NSA voor politiek gebruik, ging Michael Rogers daar tegenin en stopte dit misbruik in april 2016.
1zbrnzd.jpg
De DoJ/FBI/Hillary/Obama/DNC nexus had dus een probleem. Ze waren ontdekt en nu hadden ze een excuus nodig om juridische problemen te ontlopen voor het illegale gebruik van de informatie die ze aan elkaar hadden gelekt.
sv6sy8.jpg
Dus het allereerste probleem dat moet worden aangepakt is het bedenken van een geldig excuus met betrekking tot nationale veiligheid om de communicatie van de mensen van de Trump campagne/transitie team uit de NSA SIGINT te extraheren, te verzamelen en de identiteiten daarvan te onthullen.
Dan is er nog het tweede probleem dat ze moeten aanpakken. De nexus wil nog steeds toegang hebben tot de communicatie van de Trump campagne /transitie team. Vanwege Rogers zullen ze dit vanaf nu op een legale manier voor elkaar moeten zien te krijgen.
De legale manier is via de FISA rechtbank en overtuig de leden daarvan dat de Trump campagne/transitie team Russische agenten zijn.
Het Steele-dossier wordt ingevoegd.
Door snel een klein aantal anoniem verkregen beschuldigingen te fabriceren die beweren dat Donald Trump is gecompromitteerd door de Russen en leden van zijn team Russische agenten zijn, kunnen ze beide problemen oplossen.
Men moet hierbij in beschouwing nemen dat het eerste probleem in april 2016 slechts een potentieel probleem was, aangezien de nexus en gelijkgestemden volledig verwachten dat Hillary Clinton de verkiezingen zou winnen in november 2016. Zij zien het als hun taak het haar zo gemakkelijk mogelijk te maken. Vandaar dat zij ook helemaal niet gefocust zijn op een rechtvaardiging van het onderscheppen van NSA inlichtingen en het illegale gebruik van deze informatie.
Het lot van Micheal Rogers na de verkiezingswinst van Hillary Clinton staat al vast. Pentagon and intelligence community chiefs have urged Obama to remove the head of the NSA

De focus van de DoJ/FBI/Obama/Hillary nexus lag dus op het herinvoeren van het onderscheppen van NSA inlichtingen en het bespioneren van de Trump campagne/transitie team.
Rond juni/juli 2016 is de nexus terug met plan B, het Steele dossier. Ze nemen dit Fusion GPS politieke product samengesteld door verschillende mensen zoals Glenn Simpson en Nellie Ohr, gebruiken Christopher Steele als een voorman en leggen het voor aan de FISA rechtbank als een US inlichtingenproduct.

Wanneer de nexus uiteindelijk de FISA dagvaarding weet te bemachtigen is het rond juli en is de overtuiging nog steeds volledig dat Clinton gaat winnen. Het dossier wordt enkel bezien als gebruik makend van overheidsinstellingen opposition research.
Niemand zal ooit het verhaal achter het Steele Dossier te weten komen. De financiering daarvan of hoe deze werd gebruikt om de surveillance van het Trump campagne-team opnieuw te starten. Hillary gaat winnen en dit alles verdwijnt daarmee in de doofpot.
En dan gebeurt er het onwaarschijnlijke:
2n1vnnd.jpg
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  woensdag 17 januari 2018 @ 20:16:50 #3
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_176574226
Op de avond van de verkiezingen wordt voor de nexus duidelijk dat ze hun 'insurance policy' moeten gaan gebruiken.
quote:
“I want to believe the path you threw out for consideration in Andy’s office that there’s no way he gets elected – but I’m afraid we can’t take that risk. It’s like an insurance policy in the unlikely event you die before you’re 40.”
Laat men duidelijk bewust worden wat deze verzekeringspolis inhoudt. Dit is het complete 'Russia collusion' complottheorie en alle bijbehorende -en daaropvolgende- FBI- en DoJ-samenwerkingsacties die onder auspiciŽn van een contra-inlichtingenoperatie van de FBI zijn ondernomen om een volledig valse premisse te genereren.
Het doel van het gebruik van de "verzekeringspolis" was president Trump in hevig diskrediet te brengen en mogelijk af te zetten.
Een groot deel van de verzekeringspolis was ook het voortzetten van het bespioneren van het Trump campagne/transitie team, dat zich klaar maakte de uitvoerende macht in ongeveer 90 dagen over te nemen.
De verkiezingswinst van Trump veranderde alles. De nexus die al deze wetten heeft overtreden, illegaal hebben bespioneerd en overheidsinstrumenten heeft ingezet voor politieke doeleinden is nu kwetsbaar dat ze wordt opgespoord en vervolgd. Ze moet dus snel handelen.
De neus heeft een plan nodig om te gebruiken om Trump vroegtijdig uit zijn presidentschap te krijgen.
Op zijn minst moet ze een schandaal creŽren dat zo slecht is voor de binnenkomende Trump regering dat het haar verlamt en ondoeltreffend maakt om werkelijke beleidsveranderingen door te voeren of de criminele activiteiten van de DoJ/FBI/Hillary/Obama/DNC nexus bloot te leggen.
Ook na de verkiezingen gebruikt de nexus nog steeds de FISA dagvaarding om het Trump transitieteam te bespioneren.
Dit zegt Devin Nunes over wat hij gezien heeft (in zijn hoedanigheid als voorzitter van de House Intelligence Committee) in zijn persconferentie in maart 2017:

Hij zegt daar duidelijk 'verkozen president' en 'overgangsteam'. Nunes was absoluut geshockeerd om de fragmenten te zien van Intel-intercepts inlichtingenrapporten die aantoonden dat de leden van het Trump transitieteam dingen bespreken die niets met Rusland of enig ander land te maken hebben.
Er zijn letterlijk tekenen van een overheid die in oorlog is met zichzelf. 'White Hats' proberen 'Black Hats' te stoppen en hun criminele activiteiten, het misbruik maken het inlichtingen die zijn verzameld voor partijpolitieke doeleinden, bloot te leggen.
En dit is al jaren aan de gang.
Mensen binnen de overheid wisten van dit misbruik af en fungeerde nu als klokkenluiders. Dit is de reden waarom Nunes deze persconferentie hield. De klokkenluiders lieten hem het bewijs van partijpolitiek gebruik van geheime inlichtingen zien.
Een ander teken van de oorlog tussen 'White Hats en 'Black Hats' is het stevig aanmoedigen door Clapper en andere Obama officials om NSA directeur Micheal Rogers te ontslaan.
In november 2016 waren er mediaberichten over Rogers die op 17 november 2016 plotseling een verrassingsbezoek bracht aan Trump Tower om het daar aanwezige overgangsteam van Donald Trump te bezoeken.
NSA Head Meets With Trump Team But Doesn't Give Obama A Heads Up

De media concentreerden zich op 2 dingen in haar berichtgeving over Rogers bezoek aan Trump Tower: hij maakte dit bezoek niet eerst bekend aan president Obama of aan ODNI James Clapper, en ten tweede zou Rogers Trump Tower hebben bezocht om de aankomende president te smeken hem niet te ontslaan.
Dit is wat de media niet hebben vermeld in hun berichtgeving. nadat Roger het Trump transitieteam op Trump Tower op 17 november 2016 heeft bezocht. Het Trump transitieteam verhuisde de volgende dag op 18 november naar Ledminister New Jersey.


Donderdagavond laat kondigde Trump heel plotseling aan de media dat hij zijn vergaderingen inzake de transitie vanaf vrijdag ging voortzetten in Ledminister.
Trump brings transition team to quiet New Jersey town

Dus wat is het laatste moment dat Trump en zijn team werden geattendeerd op het feit dat DoJ/FBI/Hillary/Obama/DNC nexus hen bespioneerde? Toen Micheal Rogers hen vertelde dat al hun communicatie van Trump Tower werd gemonitord, onderschept, verzameld, ontmaskerd en verspreid. Op 17 november 2016.
Trump en zijn team waren zich er waarschijnlijk al van bewust dat de Obama regering illegaal NSA inlichtingen onderschepte en misbruik maakte van deze informatie. Na het bezoekje van Rogers aan Trump Tower was er geen twijfel mogelijk.
bf3zvk.jpg

[ Bericht 1% gewijzigd door dellipder op 17-01-2018 20:26:41 ]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  Forum Admin woensdag 17 januari 2018 @ 20:21:21 #4
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176574323
registreer om deze reclame te verbergen
Jemig, respect weer voor je lappen tekst, altijd machtig interessant om te lezen. Ook wel een beetje deprimerend maar ach, dat terzijde.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  woensdag 17 januari 2018 @ 20:32:08 #5
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_176574587
quote:
14s.gif Op woensdag 17 januari 2018 20:21 schreef jogy het volgende:
Jemig, respect weer voor je lappen tekst, altijd machtig interessant om te lezen. Ook wel een beetje deprimerend maar ach, dat terzijde.
Ja, klopt.
Ik heb veel woorden nodig. :P
Het lijkt sterk op een blog, maar in elk geval een heel interessant verhaal. Tenminste ik hoop dat dit zo ervaren wordt.
Het is sowieso anders dan de gebruikelijke discours van CNN :P
En ik heb plaatsjes erbij gedaan, dus dat scheelt iets ;)

[ Bericht 4% gewijzigd door dellipder op 17-01-2018 20:57:26 ]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_176574691
Allemaal stuk voor stuk stumped by GEOTUS ^O^
pi_176574703
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op woensdag 17 januari 2018 20:21 schreef jogy het volgende:
Jemig, respect weer voor je lappen tekst, altijd machtig interessant om te lezen. Ook wel een beetje deprimerend maar ach, dat terzijde.
  woensdag 17 januari 2018 @ 20:44:31 #8
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_176574935
Welke acties zou de DoJ/FBI/Hillary/Obama/DNC nexus nemen zodra Donald Trump aantrad als 45e president van de Verenigde Staten? Hoe precies kon zij hem bestrijden?
Heel snel na de verkiezingen gaven de acties van Clinton en Obama aanwijzingen.

Onmiddellijk na de verkiezingen begon Clinton uit te varen over Russische bemoeienis tijdens de verkiezingen ten voordele van Trump en dat deze bemoeienis hem hielp te winnen.
Er is een sterke aanwijzing dat de Hillary Clinton campagne sterk verbonden was met het delen van alle informatie over het Trump campagne team, dat door de Obama regering voor april 2016 tot aan de verkiezingen zelf werd verspreid.
Onthoud dat op het moment dat Mike Rogers het verdere misbruik van 702 aanvragen stopte, de rechtvaardiging die werd geproduceerd om het bespioneren weer op gang te krijgen, de Russische aantijgingen in het Steele Dossier waren, die de campagne van HRC ervoor had gecreŽerd.
Clinton campaign, DNC paid for research that led to Russia dossier

In de laatste dagen van de Obama regering zijn Witte Huis officials nog bij elkaar gekomen om de verspreiding van informatie over mogelijke contacten tussen medewerkers van president-elect Donald Trump en Russische officials te coŲrdineren.
Obama Administration Rushed to Preserve Intelligence of Russian Election Hacking

Nu Trump de verkiezingen heeft gewonnen, moeten ze een manier vinden om hem weer snel uit zijn functie te krijgen, voordat al hun misdrijven worden onthuld.
Dit is ook het doel van het Hillary Clinton campagneteam om onmiddellijk het narratief 'Trump/Rusland' te lanceren. Er moet een sterke verdenking worden gecreŽerd dat Trump in feite is gecompromitteerd door de Russen. Hij wordt op zijn minst gechanteerd en leden van zijn team zijn eigenlijk agenten van de Russen.

De mainstream media die heel teleurgesteld zijn over de verkiezingsuitslag zijn maar al te blij dat ze de kijker op meedogenloze manier kan geselen met het idee dat Trump enkel heeft gewonnen door samen te spannen met de Russen.
Eind december, in letterlijk de laatste maand als president, meldt Obama tot zijn tevredenheid opeens dat het Russische hacken is bewezen. Hij stelt daaropvolgend een reeks van sancties in tegen Rusland en zet 35 Russische diplomaten uit de VS.
Statement by the President on Actions in Response to Russian Malicious Cyber Activity and Harassment

Dit is meteen de eerste crisis waarmee het Trump transitieteam te maken zal krijgen. En DoJ/FBI/Hillary/Obama/DNC nexus ziet haar aangewezen gelegenheid om Trump impeached te krijgen. Ieder actie die het Trump team maakt kan gebruikt worden om er een misdrijf van te maken.
De man die belast is met buitenlandse betrekkingen en dus ook met contacten naar de Russen en hen adviseert niet te overdreven te reageren op de nieuwe harde sancties van Obama is deze man; Luitenant-generaal Michael Flynn, de inkomende nationale veiligheidsadviseur van Trump.
29ne6q8.jpg

Obama legt op 28 december 2016 sancties op. Op 29 december heeft Flynn een reeks telefoontjes met de toenmalige Russische ambassadeur in de VS, Sergey Kislyak.

Alle oproepen aan Russische diplomaten op onbeveiligde telefoons worden gemonitord, geregistreerd, getranscribeerd en er worden inlichtingenrapporten over geschreven. Flynn was hiermee bekend. Hij wist dat hij geen geheim of persoonlijk telefoongesprek voerde met Kislyak.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  woensdag 17 januari 2018 @ 20:56:43 #9
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_176575286
De nexus wendde zich vervolgens begin januari tot hun media-bondgenoten om twee dingen te doen:
1) publiceer en verspreid de Steele-dossier beschuldigingen (11 januari) en
2) Flynns telefoontjes afschilderen aan het publiek alsof hij net betrapt is op het begaan van een groot misdrijf.
Buzzfeed bracht het twee maanden durende narratief over de samenzwering tussen Trump en het Trump campagne team en de Russen tot een kookpunt met de publicatie van het Steele dossier op 11 januari 2017.
David Ignatius van the Washington Post startte Flynn op heterdaad betrapt narratief in zijn column op 12 januari.
9h5gmx.jpg

Deze column werd gevolgd door bijna twee weken door de media aangedreven narratief dat er een onderzoek naar Micheal Flynn gestart zou moeten worden, omdat hij had geprobeerd de nieuw opgelegde sancties van Obama te ondermijnen middels een 'geheime' deal.
Een onderdeel van de FBI reageert snel op de miskwalificaties over Flynns telefoongesprekken met Kislyak en pleit Flynn volledig vrij van enig wangedrag. Dit wordt door de media op 23 januari meegedeeld.
FBI reviewed Flynn’s calls with Russian ambassador but found nothing illicit

Wat later zou de toenmalige FBI-directeur James Comey in zijn verhoor ook bevestigen dat het volstrekt gebruikelijk is voor een inkomende regering om contacten te leggen met afgevaardigden van buitenlandse mogendheden in de aanloop naar het ambtstermijn.


De volgende dag, op januari 23 2017, verschijnt een groep FBI agenten, geleid door Peter Strzok, in het Witte Huis om Flynn over de telefoongesprekken met Kislyak te ondervragen.
sdg31f.jpg

Tijdens het interview realiseert Flynn dat de vragenlijn het doel heeft hem zover te krijgen dat hij toegeeft dat hij door Trump is verteld om een soort geheime deal te sluiten met Kislyak over de Russische sancties die Obama heeft opgelegd.
Het is bijna niet voor te stellen dat de 'White Hats' de dag ervoor Flynn van enig wangedrag hebben vrijgepleit en de volgende dag de 'Black Hats' verschijnen, die niet weten dat hij is vrijgepleit, Flynn in de val willen lokken.
Dit alles speelt zich af voordat Jeff Sessions en Donald Trump het Witte Huis betreden. Totale overzichtelijkheid speelde toen vooral parten.

Het lukt Strzok niet Flynn te laten verklaren dat Trump hem op 29 december heeft gevraagd of opgedragen met Kislyak te bellen. Gefrustreerd neemt Strzok genoegen met een procesmisdrijf; meineed tijdens een interview.
Dus alhoewel het de Black Hats niet is gelukt Trump direct in het frame te betrekken beginnen ze wel een zaak op te bouwen tegen luitenant-generaal Flynn.
Als Trump aantreedt op 20 januari 2017, hebben de 'Black Hats' er vertrouwen in dat ze dit Flynn-onderzoek kunnen omzetten in wat ze nodig hebben om Trump impeached te krijgen of op zijn minst een schandaal te lanceren dat hem zal dwingen af te treden.
Het gebruik van het Steele dossier en een nepverhaal over de telefoontjes van Flynn om de hele inkomende Trump regering onder verdenking van Russische heimelijke verstandhouding te plaatsen, lijkt het een tijdje zijn vruchten af te werpen.

Het Flynn onderzoek en het Steele dossier zou voldoende moeten zijn om een special counsel in te stellen waar de belangrijkste leden van de 'Black Hats' vanuit de DoJ worden samengesteld.
Vanaf daar kunnen ze beginnen aan de afzetting van Donald Trump.
Er zijn verschillende theorieŽn dat James Comey een 'White Hat' is die zich voordoet als 'Black Hat', maar in dit verhaal is hij een 'Black Hat'.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  woensdag 17 januari 2018 @ 21:13:07 #10
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_176575681
Comey vertelt Sessions en Trump niets. Vermoedelijk is hij betrapt met het verbergen van louche zaakjes (Hillary Clinton e-mail onderzoek), dus hij blijft niet lang onder de nieuwe regering werken. In mei 2017 wordt hij ontslagen.
Comey is de sleutel wat hierna volgt. Hij schrijft memo's voor zichzelf waarin hij de gesprekken uiteenzette die hij zou hebben gehad met president Trump.
In ťťn van deze privťgesprekken, beweert Comey dat Trump hem heeft bevolen het FBI-onderzoek van Flynn te beŽindigen.
Comey lekt een van deze memo's naar een vriend, die later Columbia Law School professor Daniel Richman bleek te zijn.
Hij lekt dit vervolgens naar the New York Times die er vervolgens daarvan een verslag publiceert.
Comey wordt naar het Congres geroepen om te getuigen over zijn beweringen en daar eist hij dat een speciale aanklager wordt aangesteld om Russische bemoeienis met de verkiezingen van 2016 te onderzoeken.

Op 17 mei krijgt Comey zijn wens. De speciale aanklager die hij eist wordt benoemd - het is zijn oude vriend, Robert Mueller.
Mueller stelt snel een team van zwaargewichten samen van overwegend hoogst partijdige Democraten. Het plan van de 'Black Hats' lijkt aardig te lukken, niet waar?

Er is er een groot geloof (of hoop) dat Trump op heel kort termijn weer verdwenen is. Zelfs de Nederlandse media gaat mee in deze sfeer. Een soort van euforie is op te merken.
Maar er gebeurt iets anders. Terwijl de 'Black Hats' hard aan het werk zijn om hun plan te ontvouwen en in werking te zetten wachten de 'White Hats' af en zetten op hun beurt tegenmaatregelen inwerking.

Bijna iedereen heeft het niet opgemerkt dat dit 12 januari was aangekondigd.

206bwoj.jpg

Terwijl de 'Black Hats' van de DoJ en de FBI Trump, Flynn en anderen aan het onderzoeken zijn hebben ze er geen idee van dat 'White Hats'in de DoJ en FBI de onderzoekers aan het onderzoeken waren en zijn.

Het onderzoek van de 'White Hats' voltrekt zich als het ware ondergronds en niemand is er zich van bewust wat er komen gaat, totdat luitenant-generaal Flynn op 1 december zijn plea deal maakt.
Flynn pleads guilty to lying to FBI, is cooperating with Mueller

Rond 20 december is het nieuws vol met namen zoals Peter Strzok, Lisa Page, Bruce en Nellie Ohr, Adrew McCabe en Bill Priestap.
In Texts, F.B.I. Officials in Russia Inquiry Said Clinton ‘Just Has to Win’

In 2-3 maanden is het volgende aan de oppervlakte verschenen. De HRC/DNC/OFA (en waarschijnlijk de FBI) betaalden voor het Steele dossier. Het was niet de bedoeling dat dit openbaar zou worden gebracht.
Het dossier is gebruikt als rechtvaardiging voor FISA dagvaarding. Het was niet de bedoeling dat het publiek dit te weten zou komen.
Maar het is bekend geworden!
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  woensdag 17 januari 2018 @ 21:28:21 #11
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_176576009
Na een jaar het narratief te hebben gestuurd dat de Russische reis van Carter Page en het Steele Dossier werden gebruikt voor de FISA dagvaarding om de surveillance van het team van Trump te starten in juni of juli 2016, veranderde de media plotseling dit verhaal toen de feiten over het dossier en hoe dit was gebruikt ontegenzeggelijk zichtbaar werd.
Ineens downplayen de Democraten en de media gedurende twee weken dit narratief door te suggereren dat er nieuw bewijs was opgedoken.
Het was helemaal geen Carter Page/Steele-dossier, het was George Papadopoulos, de vrijwilliger die in de campagneperiode meehielp, die halfdronken dronken een praatje maakte in een Londense bar met een Australische diplomaat. :')

Afgevaardigde Roy DeSantis ontkracht het nieuwe verhaal over George Papadopoulos als genesis van het Trump collusion onderzoek, omdat het eerdere berichten en verklaringen onder ede bestrijdt.

Het hoofd van de inlichtingendiensten onder president Obama James Clapper was vooraf niet op de hoogte gebracht van het nieuwe narratief. Hij vertelde op televisie dat hij niet op de hoogte was van een voormalig vrijwilliger van de Trump campagne als instigator van het Trump collusion onderzoek.

quote:
In an interview on CNN, former Director of National Intelligence James Clapper said that when he left his Obama administration job on Jan. 20, 2017, George Papadopoulos “was not a name on my radar scope.”
Maar ook via gewoon gezond verstand is heel gemakkelijk op te maken dat dit narratief een zwakke poging is om de hoax opnieuw leven in te blazen. Het narratief ligt inmiddels aan de beademing en de defibrillator (the New York Times) moet eraan te pas komen om er weer schwung in te krijgen.
James Comey start 15 juli 2016 het contra-inlichtingen onderzoek naar Russische inmenging.
De FBI bezoekt Papadopoulos 15 januari 2017.
De FBI wacht 6 maanden om de genesis van Russia collusion onderzoek te bezoeken? That really doesn't make any sense!
In het laatste Joint Analysis Report komt George Papadopoulus ook helemaal niet in voor.

Verder ga ik aan deze zwakke poging desinformatie te verspreiden geen verder moeite verspelen.
In deze Twitter thread hieronder, voor de liefhebbers, is het verhaal van the New York Times vakkundig ontleed en op de vuilnisbelt gegooid.

--->Twiter thread<---
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  woensdag 17 januari 2018 @ 21:59:44 #12
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_176576718
Nu de andere ontwikkelingen van afgelopen twee maanden.

Hillary Clinton e-mail onderzoek heropend. Restoring the Rule of Law to the Protection of Classified Information
Uranium One onderzoek beoordeeld op de rechtvaardiging voor een onderzoek van een speciale aanklager. Prosecutors ask FBI agents for info on UraniumOne deal
Clinton Foundation is in onderzoek. FBI launches new Clinton Foundation investigation

Ik vond over de Clinton Foundation in relatie tot HaÔti ook nog een krachtige en vrijwel onbekende getuigenverklaring die werd opgevoerd tijdens de presidentscampagne van Donald Trump.
Een must see voor vooral degenen die zich niet realiseren hoe verwoestend het is dat wanneer hoop is gevestigd op liefdadigheid en de initiatiefnemers dit verraden voor eigen gewin; De ondermijning van Project Cassandra is onthuld en in onderzoek. Sessions creates team to focus on Hezbollah financing and drugs


Justitie heeft Mark Lambert aangeklaagd op 11 punten met betrekking tot zijn rol in een omkoping, witwas en smeergeld schandaal. Exec charged with bribing Russian official in uranium deal

Former President of Maryland-Based Transportation Company Indicted on 11 Counts Related to Foreign Bribery, Fraud and Money Laundering Scheme

Over kwestie UraniumOne bestaan misverstanden dat deze zaak is 'debunked' en dus niet meer ter zake doende is. Geen idee waarom men dit probeert te geloven, dus wat nadere toelichting is volgens mij toepasselijk.

Uit de eerdere aanklachten in de UraniumOne kwestie is nu bekend geworden dat Rod Rosenstein en Robert Mueller nooit het gebruik van fake bedrijven door RosAtom hebben onderzocht om op de Amerikaanse uraniumreserves grip te krijgen. Noch hebben ze de uitbetalingen aan Clinton's en de Clinton Foundation tegen het licht gehouden.
Feitelijk is er nooit een onderzoek naar UraniumOne gestart.

Het betekent dat, hoewel Mueller, als FBI-directeur, van zowel de Kazakstan/ RosAtom uitbetalingen aan de Clintons en de Clinton Foundation en de faÁade die RosAtom opwierp om via het gebruik van fake bedrijven uit AustraliŽ en Canada grip te krijgen op Amerikaanse uraniumreserves moet hebben geweten. Maar hij deed niets.

Het betekent ook dat Rosenstein, van het bestaan van deze inspanningen moet hebben geweten.
Het is onwaarschijnlijk om de kennis hierover te kunnen vermijden, gedurende zijn onderzoek naar de Tenex in Maryland. Maar waarschijnlijkheid heeft Rosenstein bewust voor de hand liggende uitbreiding van het onderzoek naar de financiŽle transacties die deze fake bedrijf uitvoerden of de uitbetalingen aan de Clintons deed genegeerd of omzeild.
Hij moet worden gedagvaard om voor de House Judiciary Committee uit te leggen wat hier precies is gebeurd en waarom hij bepaalde stappen heeft ondernomen en andere stappen juist achterwege heeft gelaten.

Dat het onderzoek van de FBI en DoJ niet verder reikte dan de omkoopschandalen, smeergeld- en witwaspraktijk van Tenex betekent ook dat er geen reden was voor de CFIUS om de verkoop van UraniumOne aan RosAtom niet goed te keuren omdat er geen onderzoek was gedaan naar de ernstige criminele activiteiten van RosAtom.
Het onderzoek van de FBI en DoJ stopte voortijdig en keek alleen naar relatief kleine gevallen van omkoping en witwassen. Case Information United States of America v. Daren Condrel

Nu wordt ook helder dat de uitbetalingen aan de Clintons en de Clinton Foundation met betrekking tot de transactie UraniumOne hier in de VS niet zijn gedaan om de CFIUS in te palmen, ze werden gedaan om te voorkomen dat het onderzoek van Mueller en Rosenstein niet dieper ging dan de bovenstaande casus.
Tenzij er een speciale aanklager wordt ingesteld om deze zaak dieper te onderzoeken dan Mueller en Rosenstein voorheen hebben gedaan zullen de misdrijven die hier gepleegd zijn onbestraft blijven.
Jeff Sessions heeft zich verschoond van alle activiteiten met betrekking tot de Clintons of de Clinton Foundation en Rod Rosenstein zal het zeker niet onderzoeken.
Wat het in elk geval betekent voor de misplaatste claim is dat wanneer justitie hier geen onderzoek instelt de feiten daarmee niet ontkracht zijn.
Misschien dat het Huis naar verloop van tijd aanwijzingen vindt om aanbevelingen naar de DoJ te sturen. House GOP Probing Obama-Era Uranium Sale to Russia
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  woensdag 17 januari 2018 @ 22:03:55 #13
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_176576806
Ah, ik wilde net die video van die Haitiaan posten ja.
  woensdag 17 januari 2018 @ 22:11:43 #14
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_176576979
quote:
0s.gif Op woensdag 17 januari 2018 22:03 schreef ChrisCarter het volgende:
Ah, ik wilde net die video van die Haitiaan posten ja.
Ik heb deze gisteren voor het eerst gezien en ik kan je vertellen dat deze hier veel indruk heeft gemaakt.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  woensdag 17 januari 2018 @ 22:17:18 #15
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_176577111
Om weer terug te komen op de ontwikkelingen van de afgelopen twee maanden hebben Jeff Sessions en Micheal Horowitz heel voorzichtig gemanoeuvreerd om tot dit punt te komen. Sommigen dachten dat Sessions zichzelf vleugellam had gemaakt vanwege zijn verschoning maar op de achtergrond heeft hij veel werk verzet.

Bovendien was het misbruik van bevoegdheden en overheidsinstrumenten zo massaal en vergaand dat simpelweg ontslaan van wat ambtenaren niet meer aan de orde kan zijn. Er moet ook de waan blijven bestaan dat men zich veilig kan wanen en dat er gelegenheid gecreŽerd wordt dat men zichzelf zaken ten laste legt.

Er is op dit moment slechts een fractie van het totaal van de sms-berichten tussen Strzok en Page openbaar gemaakt. En dan alleen van de periode voor de verkiezingen. Ik kan me voorstellen dat in de hele periode van na de verkiezingen tot augustus 2017, toen Strzok plotseling werd overgeplaatst naar de HR-afdeling, er nog wel meer belastende teksten zijn verstuurd.

Sessions en Horowitz hebben een jaar lang opgespoord, gescreend en bewijs verzameld tegen deze politieke machtsmisbruikers. Al hun activiteiten van vůůr de verkiezingen en daarna tot en met december 2017 werden zorgvuldig verzameld. Het doel is vervolging.
En hun gebruik van het Steele Dossier bij het maken van een rechtvaardiging voor hun illegale bespioneren van het team van Trump met behulp van illegale 702 aanvragen en vervolgens 'legaal' bespioneren van het team van Trump via een frauduleus verkregen FISA rechtbankbevel zal hen de figuurlijke kop kosten.

Het papieren spoor is gevolgd en die is vernietigend. Het Steele-dossier zit vol met fake, niet geverifieerde beschuldigingen. Het werd in elkaar geflanst als een rechtvaardiging achteraf voor de datamining van de NSA database. Het werd aan het FISA rechtbank aangeboden als legitieme Amerikaanse inlichtingen.
De mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn kunnen niet verbergen wat ze hebben gedaan.

[ Bericht 0% gewijzigd door dellipder op 20-01-2018 12:59:20 ]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  woensdag 17 januari 2018 @ 22:27:11 #16
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_176577386
Het verbergen dat de Hillary-campagne via de DNC het Steele-dossier financierde door de constructie van advocatenkantoor Perkins Coie, zag er op dat moment waarschijnlijk schitterend uit.

Echter werd het web vol intriges en schandalen ontrafelt. Het geld en documenten spoor werd gevolgd en ontmaskert en alles in het daglicht gezet dat volgens de nexus in de doofpot had moeten worden gebracht.
En nu komt de DoJ IG Micheal Horowitz met een eindrapport naar AG Jeff Sessions. Dit rapport is nog niet klaar en de einddatum staat nog niet vast. Echter zijn er aanwijzingen dat het onderzoek van Horowitz bijna is afgerond, aangezien afgelopen vrijdag de overdracht plaatsvond van meer dan 1.2 miljoen documenten van Justitie naar het Congres.
De documenten zijn onder andere gerelateerd aan de activiteiten van Justitie rondom de 2016 verkiezingen.
quote:
Chad Pergram from FOX News tweeted on Friday that the DOJ turned over some of the 1.2 million documents requested to the House Intelligence Committee.
ChadPergram twitterde op vrijdag 12-01-2018 om 23:56:01 DoJ turns over some of the 1.2 million documents requested by Hse Judiciary Cmte as part of Congressional probe into DoJ & the election reageer retweet
Pas de laatste twee maanden begonnen mensen zoals Strzok, McCabe, Priestap, Ohr en anderen in te zien hoe Sessions, Horowitz (en Trump) hen hadden bespeeld , terwijl ze dachten de controle te hebben en de impeachmentprocedure van een president construeerden.

“…there are many things that can be done administratively by the IRS and other government agencies — we must redouble those efforts immediately.”

Dit is een citaat van Senate Democratic Policy Committee Chuck Schumer

Dit is een senator die half januari 2014 deze uitspraak deed als onderdeel van zijn speech waarin hij dus letterlijk stelt dat de belastingdienst moet worden gebruikt om zich tegen groepen te richten en te bestraffen die het niet eens zijn met de politieke agenda van de Democratische Partij.
Het staat op video by the way
De geschiedenis laat zien dat volksvertegenwoordigers met slechte intenties en zich laten leiden door het misbruik van overheidsmiddelen totaal los gezongen zijn van het principe voor het volk door het volk. IRS Scandal Fast Facts

Dit zijn dan geen volksvertegenwoordigers maar politici.

Credits
The conservativetreehouse
@Imperator_Rex3
@TheLastRefuge2
@USNJack
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  donderdag 18 januari 2018 @ 12:33:44 #17
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_176586366
Ik wil met dit en het volgende bericht dieper ingaan op het verzamelen van inlichtingen door de Amerikaanse overheidsdiensten. Enigszins vergelijkbaar met de Nederlandse variant de sleepnetregeling, zal vandaag de Amerikaanse senaat stemmen over de verlenging van de wet die gaat over het monitoren en verzamelen van privťgegevens. Als voor deze aftapwet wordt gestemd wordt het mandaat weer met 6 jaar verlengd.

Om te beginnen is het handig te begrijpen hoe en waarom geheime diensten zijn ontworpen zoals ze zijn.
In dit verhaal zijn twee primaire instanties betrokken. Zij zijn het ministerie van Justitie (DoJ) en de FBI.
De DoJ is onderverdeeld in 30 afdelingen. Enkele voorbeelden daarvan zijn Drugshandhaving, Burgerrechten, FBI, Bureau van penitentiaire inrichtingen, Misdaad en Handhaving en Nationale Veiligheid.

De FBI (dat dus een onderdeel is van de DoJ) is verdeeld in 6 takken. Deze zijn Intelligence Branch, National Security Branch, Criminal, Cyber, Response, and Services Branch, Science and Technology Branch, Information and Technology Branch en tot slot de Human Resources Branch.
Opmerking: zowel de DoJ als de FBI hebben een divisie nationale veiligheid.

Elk onderdeel heeft zijn eigen spelregels en zijn eigen toezichtmiddelen, maar valt onder de toezichtorgaan van de overheid de de Office of Inspector General (OIG) waarvan Micheal Horowitz het hoofd is.
In 2015 toen Horowitz om goedkeuring vroeg voor het toezicht van de nationale veiligheidsafdeling van de DoJ werd hij echter tegengehouden. Hij mocht geen toezicht uitoefenen.
In dit bericht staat hierover meer informatie.

De NSA is de primaire agentschap dat belast is met het verzamelen van informatie voor de gehele inlichtingengemeenschap (de CIA heeft een concurrerende database).
De NSA verzamelt continue 24/7 informatie en slaat alles op. Wanneer een bureau informatie uit de NSA-database nodig heeft, moeten zij voorgeschreven protocollen volgen om het verzoek in te dienen. Deze protocollen verschillen afhankelijk van de divisie die het verzoek indient, het soort onderzoek dat wordt uitgevoerd en het type doelwit.
Een aantal termen die voor de rest van dit verhaal handig zijn om te weten:

probable cause
FISA
702's
warrants
queries

[ Bericht 0% gewijzigd door dellipder op 18-01-2018 16:47:11 ]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_176586465
@dellipder
Hulde voor je uitgebreide posts ^O^
  donderdag 18 januari 2018 @ 12:50:12 #19
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_176586722
In een strafrechtelijk onderzoek van een Amerikaanse staatsburger, verdacht van bankfraude, zal de agent belast met de zaak, als hij telefoongegevens, sms'jes of e-mails wil ontvangen, een beŽdigde verklaring moeten invullen die redelijke gronden (oorzaak) van een misdrijf aantonen (probable cause). Hij legt dit vervolgens bij een rechter voor om een bevelschrift te verkrijgen.
Zodra het verzoek wordt ingewilligd krijgt hij toegang tot de NSA-database.
Dus voor een Amerikaanse staatsburger (die wordt beschermd tegen onredelijke huiszoeking en inbeslagname door de 4th Amendment) is een bevelschrift altijd vereist om te mogen aftappen en/of toegang te krijgen tot de de NSA-database.
Wanneer een agentschap (FBI of DoJ) inlichtingen wil verkrijgen over een buitenlandse burger, verdacht van activiteit die mogelijk schadelijk is, is het niet nodig om de probable cause van een misdrijf aan te tonen. Het is geen criminele kwestie. Het wordt beschouwd als een kwestie van nationale veiligheid.

Nationale veiligheidsaangelegenheden hanteren een andere set regels.
In plaats van de probable cause van een misdrijf moet de rechercheur meestal de probable cause laten zien dat de persoon in kwestie een agent is die een buitenlandse macht vertegenwoordigt en dat hun activiteiten een duidelijk aanwezig gevaar vormen.
In de meeste gevallen vult een agent een beŽdigde verklaring in en deze wordt vervolgens geautoriseerd door functionarissen van de National Security Branch (FBI) en National Security Division (DoJ).
Het gaat naar de Foreign Intelligence Surveillance Court. Als een FISA-bevelschrift wordt uitgegeven, kan toegang worden verkregen tot de NSA-database. Maar er is een andere manier om toegang te krijgen tot de NSA-database.

Als er een contraspionage of antiterrorisme-onderzoek wordt geopend en als de persoon in kwestie een onmiddellijke dreiging vormt, kan toegang worden verkregen tot de NSA-database zonder een FISA-bevelschrift te krijgen.
Dit wordt gedaan door het indienen van een speciaal verzoek. Het verzoek waarop dit verhaal hoofdzakelijk concentreert, staat bekend als een “about” -query, het veld # 17 in de FISA-database.
Een agent voert een reeks tekens in op het formulier en als er een overeenkomende gegevensset wordt gevonden, wordt een bevestiging gegeven.
Als de bevestiging eenmaal is ontvangen dat het onderwerp van het onderzoek een duidelijk en aanwezig gevaar is, kan de informatie (raw data) onmiddellijk worden bekeken zonder een FISA-bevelschrift te krijgen.
Anderzijds als het onderwerp niet als een duidelijk aanwezig gevaar wordt beschouwd, wordt het gebruikelijke proces van het verkrijgen van een FISA-bevelschrift gevolgd voordat de gegevens kunnen worden bekeken.

Ik heb via deze link de complete (86 pagina's lange) uitleg in PDF-vorm en in dit bericht staat ook nog wat extra informatie hierover.

[ Bericht 0% gewijzigd door dellipder op 18-01-2018 15:44:29 ]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  donderdag 18 januari 2018 @ 13:23:29 #20
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_176587442
Er zijn dus verschillende manieren om inlichtingen te verkrijgen, afhankelijk van de aard van het onderzoek, de afdeling waarvoor men werkt en het type persoon dat wordt onderzocht.
Dit is de kern van de discussie tussen Bob Goodlatte en FBI-directeur Christopher Wray tijdens hun recente hoorzitting afgelopen 7 december voor de House Judiciary Committee.
Goodlatte wilde dat de FBI-directeur inzag dat de commissie wist dat er op ongepaste wijze gebruik werd gemaakt van de “about” query, in gevallen dat het echter niets met antiterrorisme te maken had.
Goodlatte herhaalt dat er de verschillen zijn in de procedure om inlichtingen te verzamelen tussen Amerikaanse en buitenlandse burgers en dat er ook een onderscheid is in de procedure tussen criminele en antiterrorisme gevallen, die zouden moeten worden gerespecteerd.

Recente wijzigingen:
FISA 702 vervalt op 19 januari. Het Huis van Afgevaardigden heeft vorige week voor verlenging van deze wet gestemd. De Senaat zal er vervolgens vandaag over stemmen. De kans is groot dat deze opnieuw voor 6 jaar wordt geautoriseerd.

Hoewel de FISA 702-act waarschijnlijk opnieuw wordt geautoriseerd, heeft het eerdere misbruik al gezorgd voor wijzigingen. NSA-directeur admiraal Micheal Rogers heeft de # 17 "about query" die geen bevelschrift vereisen om burgers af te tappen en elektronisch te volgen permanent verwijderd.
Dat op zichzelf is een enorme overwinning.
In dit bericht staat hierover nog extra informatie.

President Trump heeft een memo afgegeven aan zijn NSA-directeur, waarin het verzoek aan hem staat dat hij alle inlichtingendiensten vraagt een uitgebreid plan op te stellen waarin wordt uitgelegd hoe zij zullen reageren op verzoeken om inlichtingen van Amerikaanse burgers.
Presidential Memorandum for the Director of National Intelligence

Het is niet ondenkbaar dat president Trump, die zelf slachtoffer is geworden van misbruik van het inlichtingenapparaat, de nodige voorzorgsmaatregelen in zal stellen de 4th Amendment te waarborgen, terwijl gelijkertijd legitieme bedreigingen voor de nationale veiligheid gedetecteerd en geneutraliseerd kunnen worden.

De stemming in de Senaat over deze aftapwet, vind vandaag plaats.
Vote on FISA/702 at 12:15pm Thursday
Dit is dan rond 18.30 uur onze tijd. Volgens mij is de stemming via deze site en anders waarschijnlijk via C-SPAN te volgen.

[ Bericht 0% gewijzigd door dellipder op 18-01-2018 13:43:22 ]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  donderdag 18 januari 2018 @ 18:54:12 #21
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_176593946
De Senaat stemt voor een zes-jarige verlenging van FISA Section 702 van de Foreign Intelligence Surveillance Act met 65-34.
De wet gaat nu naar president Trump voor de ondertekening.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_176600860
Werd er niet gefilibusterd weer een dezer dagen tegen een beperkende wet weer?
  vrijdag 19 januari 2018 @ 08:39:25 #23
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_176604596
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 23:28 schreef ChrisCarter het volgende:
Werd er niet gefilibusterd weer een dezer dagen tegen een beperkende wet weer?
Dat was bij deze amendement. De re-autorisatie van de FISA Section 702. Rand Paul (R) en Ron Wyden (D) waren daarvan de aanjagers, maar dit werd gepareerd door een zogenaamde cloture.
Dit is een twee derde meerderheid aan stemmen die noodzakelijk is om de filibustering te beŽindigen en de maximale spreektijd terug te brengen tot 30 uur. De filibuster werd afgelopen dinsdag al na tweeŽnhalve uur discussie weggestemd met 60-38.

[ Bericht 0% gewijzigd door dellipder op 20-01-2018 13:02:48 ]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  vrijdag 19 januari 2018 @ 08:47:16 #24
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_176604706
Het is ondertussen duidelijk geworden dat het Steele dossier niet enkel het product was van oud MI6-agent Christopher Steele, maar dat het een middel was waarmee een contra-inlichtingen onderzoek van de FBI, in samenwerking met Fusion GPS, gerechtvaardigd en van een onafhankelijk karakter kon worden voorzien.
Dit versterkte hun zaak voor de FISA-rechtbank toen zij werden gedwongen het aftappen en het surveilleren van het Trump campagne-team met terugwerkende kracht legaal te maken.
Tegelijkertijd zorgde het ook voor een zekere mate van geloofwaardigheid aan het verhaal over de geheime samenspanning tussen Donald Trump en de Trump campagneteam met Rusland dat zij hadden gecreŽerd ťn een opstapje naar een legitiem onderzoek, dat momenteel aan de gang is, via special counsel Robert Mueller.

Wat volgt is een tijdlijn aan gebeurtenissen die ik in een aantal berichten zal uiteen zetten, natuurlijk zoveel als mogelijk voorzien van bronnen zodat een ieder zelf kan bepalen op welke waarde de hier aangereikte informatie kan worden ingeschat.
Het indirecte bewijs suggereert tot nog toe een uiterst vernietigende zaak tegen de Counter Intelligence Divison van de FBI (inclusief de toenmalige FBI-directeur James Comey) en elementen binnen de DoJ en haar National Security Division (NDS) van inspanningen om Donald Trump en zijn campagneteam te bespioneren.
Deze DoJ/FBI/Hillary/Obama/DNC nexus (nexus) was niet zozeer pro-Clinton, maar simpelweg anti-Trump. En misschien bestond er bij geen van hen een directe politieke motivatie, die was er wel voor president Obama, als zijn actieve betrokkenheid bewezen kan worden.
Het is in elk geval zeer onwaarschijnlijk dat Obama geen enkel benul had wat er precies binnen zijn departementen afspeelde. En er zijn al aanwijzingen die doen vermoeden dat hij er alles vanaf wist.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  vrijdag 19 januari 2018 @ 09:12:25 #25
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_176605104
De geschiedenis van het Steele dossier begint overigens niet in 2016 met Christopher Steele en Nellie Ohr. Het begint met een artikel “How Lobbyists Help Ex-Soviets Woo Washington”, dat Glenn Simpson met zijn vrouw Mary B. Jacoby op 17 april 2007 schreef voor de Wall Street Journal (WSJ).
Het artikel legt uit hoe prominente Republikeinen, waaronder de Republikeinse presidentskandidaat voor de verkiezingen van 1996 Robert Dole, deuren in Washington DC opende voor aan het Kremlin gelieerde oligarchen en andere vrienden van Vladimir Poetin.
Onder die vrienden van Poetin was Viktor Yanukovich, die in 2010 president van OekraÔne zou worden. Volgens het artikel betaalde een van Yanukovich rijke opdrachtgevers een politieke lobbyist genaamd Paul Manafort om Yanukovich te introduceren bij het machtige DC figuren, inclusief voormalige vice-president Dick Cheney.
Prominent in het artikel van Simpson en Jacoby is de naam Paul Manafort.

Een jaar later, toen Simpson en Jacoby ontdekten dat een adviseur van het campagneteam van John McCain voor de presidentsverkiezingen van 2008 samenwerkte met Yanukovich, waren zij nauwelijks verbaasd dat ook Paul Manafort midden in dit nieuwe schandaal te vinden was.
In een ander WSJ-artikel van 14 mei beschreven zij hoe Davis Manafort, Manaforts lobbykantoor Yanukovich rond Washington DC begeleidde.

Dus toen de Trump campagne Paul Manafort op 24 maart 2016 aanstelde als campagnemanager, zaten Simpson en Jacoby hier meteen bovenop.
Op datzelfde moment was Fusion GPS in onderhandeling met Perkins Coie, het advocatenkantoor dat de Clinton-campagne en de DNC vertegenwoordigde, om te zien of er voor het bedrijf belangstelling was om het onderzoek naar de oppositie, dat ze waren begonnen namens de Washington Free Beacon. voort te zetten.
Naast wat de pitch dat Simpson had kunnen bieden over Manafort, had de Clinton-campagne ook uit zichzelf geconcludeerd dat onderzoek naar de connecties van Manafort zeer waarschijnlijk politieke voordelen zouden kunnen opleveren.

Volgens een brief van Perkins Coie, van 24 oktober 2017, heeft het bedrijf Fusion GPS ingehuurd om haar opposition research in april (2016) voort te zetten, kort nadat Manafort door Trump was ingehuurd.

Als je dan nu begrijpt dat Simpson Manafort heel goed kent vanwege de artikelen die hij schreef, is het misschien niet zo heel raar voor te stellen dat de toon en het karakter uit de WSJ ook in het dossier terecht kwamen. En dat hij in het dossier handig gebruik maakt van Putin vanwege de gevoelswaarde die zijn naam oproept, om daarmee de aandacht te vestigen op corruptie, dat reŽel was volgens zijn eerdere berichten. “Ex-Ukrainian President Yanukovich confides directly to Putin that he authorised kick-back payments to Manafort, as alleged in western media” en “Assures Russian president however there is no documentary evidence/trail.”, vertelt het dossier.
Special counsel Robert Mueller vond in elk geval voldoende aanknopingspunten. Manafort werd in oktober 2017 aangeklaagd voor onder andere het witwassen van miljoenen die afkomstig waren van Yanukovich.
Terug naar de tijdlijn die ik in de volgende berichten ga maken, maar andere verplichtingen hebben op dit moment voorrang.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')