abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator maandag 8 januari 2018 @ 09:28:37 #1
8781 crew  Frutsel
pi_176360157
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Sydney zucht onder hitte: 47,3 graden

Sydney beleeft een van zijn warmste dagen ooit. In de Australische miljoenenstad werd het vandaag 47,3 graden, zo melden Australische media. Het is er de warmste dag in bijna 80 jaar.

In en rond Sydney leidt de hitte tot flink wat problemen. Zo is op verschillende plaatsen de stroom uitgevallen en is de luchtkwaliteit matig. Ook is op sommige plekken het asfalt gesmolten. Het ATP-tennistoernooi in Sydney is vanwege de warmte gestaakt, nadat de Franse tennisster Kristina Mladenovic vanwege de warmte had moeten opgeven.

Bosbranden
De autoriteiten maken zich vanwege het warme weer zorgen om bosbranden. Door het warme weer in combinatie met een stevige wind kan vuur zich makkelijk verspreiden.

In de omgeving van Sydney is een verbod op open vuur van kracht. Ook rokers mogen hun sigaret niet op de grond uitmaken. Ze riskeren daarmee een boete van 1300 dollar, zegt de brandweer.

In de loop van maandag verwacht de Australische weerdienst dat het wat koeler wordt. Er staan dan temperaturen van 33 graden op het programma.

quote:
Hottest day in Sydney sinds 1939
A short, sharp burst of very hot desert air hit South Australia and the southeastern States over the weekend forcing authorities to issue total fire bans and health advisories.

The brunt of the heat took Penrith, west of Sydney where Sunday's temperatures (January 7) reached 47.3 C (117 F) at 15:25 local time, just shy of the record-high temperature of 47.8 C (118 F) Sydney recorded in 1939.

The temperature was confirmed by New South Wales BOM, according to preliminary live data from the weather station there.

Some 7 000 homes across the New South Wales were left without power Sunday, partly because of the heat.
Total fire bans remain in effect in the greater Sydney area after some 50 bushfires ignited across the state on Saturday, destroying several homes.

Residents are urged to take plenty of water and limit their outdoor exposure.
Hier voelde het vanochtend als een ijskoude vriesdag maar als je dit leest dan denk ik dat ik toch liever die vrieskou heb :')
  maandag 8 januari 2018 @ 09:44:07 #2
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_176360556
Als ze nou eens de helft aan ons geven.
Brrrrrr ik moet er niet aan denken, nog warmer dan Death Valley -O-
Kuttepielen, daar zit muziek in
Pigmeat met Beter Leven Keurmerk
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')