abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_176280937
registreer om deze reclame te verbergen
Wij hebben gisteren voor het eerst een familiediner gehad! De eerste keer in hun stoeltjes. Afgezien van het feit dat de meiden hun eten pas wat later kregen, maar erbij zitten vonden ze al geweldig!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_176281379
Oh, mijn toch ook wel flinke baby van ruim 7 maanden zit nog dagelijks in z'n wipstoel. Vooral leuk om uitgebreid alles te kunnen bekijken, van de kat die voorbij komt, z'n zus die aan het spelen is, of zoals vanmorgen z'n moeder die de kerstboom opruimt. :D .

Wat betreft die triggers... ik praat inderdaad ook niet met mensen over hoe de nachten gaan. Maar ik heb wel een sterke trigger bij het idee of gevoel dat 'het nu eenmaal zo is' en dat er geen oplossing is. Dat vind ik toch zo'n benauwend idee, ik word er heel opstandig van. Het maakt bij mij iets los van dat ik als moeder alleen maar dienstbaar moet zijn aan mijn kind, en geen eigen leven of grenzen kan hebben. Dus voor mij werkt het wel om te denken: hoe dan ook, we gaan er voor zorgen dat de nachten binnenkort beter gaan.

Wat niet wil zeggen dat het ook zal lukken. Ik heb mijn peuter vier jaar lang bv gegeven, en dat deed ik vanaf dat ze zeven maanden was onder het mom van: als ik echt niet meer wil dan stop ik en dan is andere soort voeding ook goed. En ondertussen bleef ik dus gewoon maar doorgaan. :') .

Kortom, omdat het voor iedereen zo anders is, moeten we vooral ook maar gewoon schrijven wat we zelf voelen en denken en ons niet aantrekken wat een ander doet of zegt.

FF, leuke foto! Het is ook echt een mijlpaal he, als ze in een kinderstoel erbij zitten.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_176281517
Timo is ook al zo'n kleintje Sylver, was bij 7,5 maand iets meer dan 7 kilo, zat er vorige week toen ie ziek was zelfs weer iets onder. Hopelijk trekt het weer een beetje bij nu bij beter is.

:* en c_/ voor diegenen met slechte nachten. Hier gaat het heel wisselend. Maar zo in de vakantie maakt me het een stuk minder uit.

Edit: wat een leuke foto FF!
pi_176283643
registreer om deze reclame te verbergen
Over slechte nachten kan ik in dit topic weinig meepraten. Op de een of andere manier slapen mijn baby’s heel goed ‘s nachts. Ik houd alleen mijn hart vast voor wanneer M. 9 maanden is. Toen begon het gezeik met S. en dat is nog altijd gaande :{ :')

Oeh rollen, zo tof! Wel een vlugge, Memoru O+
pi_176284178
En ondertussen groeit mijn 8 maanden oude reus al uit z'n maxi cosi. 10 kilo. ;(
Je raekt an de dinge geweun.
pi_176286528
quote:
0s.gif Op donderdag 4 januari 2018 11:09 schreef Stormqueen het volgende:

(en ik kan niet tegen medeleven of medelijden, ik ga dan altijd ontzettend hard roepen dat het allemaal best mee valt en dat ik me ongelooflijk loop aan te stellen :@ :'))
Medeleven of medelijden klinkt meteen zo zwaar. Ik zie het eerder als (h)erkenning in deze groep dat het soms even niet zo lekker loopt denk ik.

Eens met de boks-smiley, dat zou wel echt uitkomst zijn. :P

Ff, wat een heerlijke gezelligheid zo! Lijkt me echt zo leuk, met de hele fam aan tafel. O+

Oja, iets over gewichten en zo, ik heb er geen verstand van. Het schijnt dat Dirk een 'atletisch type' is (lang en mager), maar ik vind m gewoon normaal. :D
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_176286656
registreer om deze reclame te verbergen
Rollen is tof Memoru! V rolde daarnet ook weer naar zijn buik en een plezier dat hij had. Uiteraard hier ook weer geen beeldmateriaal van, ze doen het erom :')
pi_176286925
quote:
0s.gif Op donderdag 4 januari 2018 13:36 schreef Skittles het volgende:
Het grote tepeltrekken is hier begonnen. Man, wat heb ik dat niet gemist zeg. Gelukkig zitten er geen vlijmscherpe tanden in zn bakkes
*boks* :X Geen tips dus om dit te voorkomen? Die verbaasde blik ook als ik dan keihard au roep als hij dat doet :')

Hier trouwens ook nog regelmatig een middernachtelijke (of 2 of 3) onderbreking. Een ‘voordeel’ is dat J. een nachtvoeding weigert dus meestal is een speentje genoeg om hem weer stil te krijgen. Alleen jammer als hij soms ineens klaarwakker is. Dan heb ik dus echt geen idee hoe ik hem weer in slaap moet krijgen. Bij zijn zus was den tiet altijd de oplossing.

Vannacht gaat hij een nachtje naar zijn eigen kamertje. Ik merk dat we elkaar de laatste dagen ateeds wakker houden/maken ‘s nachts, dus eens zien of dit gaat helpen. Stiekem toch wel weer een grote stap /weekdier :')
pi_176288103
Ik word waarschijnlijk binnen een week oom, wat is een beetje een leuk iets om te geven?
N A P O L I
C A M P A N I A
  donderdag 4 januari 2018 @ 20:13:17 #285
101840 Rijstebuiltje
De allerliefste dat ben jij!
pi_176288166
quote:
0s.gif Op donderdag 4 januari 2018 20:09 schreef Aiciu het volgende:
Ik word waarschijnlijk binnen een week oom, wat is een beetje een leuk iets om te geven?
Hou je van persoonlijke cadeaus met naam etc?

Stoeltje met geboortekaartje erop gedrukt oid .. ik heb regelmatig een fotoklokje cadeau gedaan, ze hangen nagenoeg bij alle kinderen nog op het kamertje..

Hier te vinden .. sowieso hebben ze hele toffe dingen en haal ik er leuke dingen vandaan, ook voor mijzelf.. http://www.printkado.nl
[url="http://lb1f.lilypie.com/uNDDp2.png]Trotse mama, van het liefste meisje[/url]
pi_176296645
Ik had vannacht 1 doorslaper *O* van 23:45 tot 6 heeft Lala geslapen! of ik ben het wakker worden vergeten... nu hebben ze beide laten zien dat ze het wel kunnen, nu alleen nog zorgen dat ze het vaker en ook tegelijk gaan doen en geen drama maken bij het daarna weer in slaap komen, maar dit stemt me al hoopvol!
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_176296802
Doorslapen. :') L. krijgt vaak om 23.00 nog een voeding en meldt zich meestal rond 2 of 3 uur weer om dan door te tukken tot 6/7/8 (dat wisselt regelmatig). Het irritante is dat ze na die onderbreking om 2/3 niet meer in haar eigen bed wil en dan eerst een half uur over ons heen gaat klimmen voor ze uiteindelijk in de houdgreep weer in slaap valt. Zo sliep ik vannacht bijvoorbeeld na 3 uur niet meer. :')

Medeleven vind ik alleen fijn van mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Ik heb een collega waarvan de kindjes vanaf een paar weken al doorsliepen (super fijn natuurlijk!), maar zij vindt het continu nodig om te vragen of L. al doorslaapt en als ik zeg dat dat niet zo is krijg ik een meelijwekkende en een "oooh, wat zwr voor jullie!" en dan kan ik alleen maar denken fyou. *) Wel zit zij sowieso al in mijn irritatiezone, dus dat werkt ook niet mee.

Wipstoel kon hier vanaf 6 maanden echt niet meer, toen gooide ze zich al steeds opzij en probeerde ze te zitten, met 7 maanden ging ze staan, enz.

Franny, hier helpt de gedachte "het zij zo" juist wel. Ik weet dat het zo (relatief) kort is en dat het voorbij gaat. Het zorgt bij mij juist voor frustratie om actief te gaan sturen en dan vervolgens toch te falen.
pi_176297043
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 10:14 schreef Selvaria het volgende:

Ik heb een collega waarvan de kindjes vanaf een paar weken al doorsliepen (super fijn natuurlijk!), maar zij vindt het continu nodig om te vragen of L. al doorslaapt en als ik zeg dat dat niet zo is krijg ik een meelijwekkende en een "oooh, wat zwr voor jullie!" en dan kan ik alleen maar denken fyou. *) Wel zit zij sowieso al in mijn irritatiezone, dus dat werkt ook niet mee.
Oeh, dat is ook echt heel geniepig. Onder het mom van belangstelling tonen eigenlijk vooral even bevestigd willen worden dat het zo fijn is dat je eigen kinderen wel doorslapen.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_176297334
Oeh Selv, dat kan ik ook echt niet hebben.
Of ouders die zeggen dat hun kind altijd doorslaapt. Ja, behalve dat vorige week, maar dat was door tandjes. En deze week, maar dat was door verkoudheid.
Zeg dan gewoon dat je kind ook niet doorslaapt, is geen schande hoor 8)7
pi_176297714
Doorslapen. Ik heb me er geloof ik bij neergelegd dat dat er voorlopig niet inzit.

Ik was gisteravond zo moe en murw van een ontevreden huilbaby de hele dag dat ik erg onredelijk tegen J. deed. Hij bleef maar huilen en niks was goed. Man is hem boven van me af komen pakken. Om mij even uit de situatie te halen. En terecht 't kennelijk, want hij sliep al voor man de trap afgelopen was. Hij reageerde gewoon op mijn moeheid en frustratie ofzo.
Vandaag weer een huilende ontevreden plakbaby. Zit er rond 4 weken al ergens een sprongetje? Want we hebben wel wat nieuwe features (oogcontact O+). Ben te moe om oei ik groei erbij te pakken om het op te zoeken. :')
Want het leven is niet meer dan een sprookje
  vrijdag 5 januari 2018 @ 11:30:40 #291
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_176298065
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 10:14 schreef Selvaria het volgende:
Medeleven vind ik alleen fijn van mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Ik heb een collega waarvan de kindjes vanaf een paar weken al doorsliepen (super fijn natuurlijk!), maar zij vindt het continu nodig om te vragen of L. al doorslaapt en als ik zeg dat dat niet zo is krijg ik een meelijwekkende en een "oooh, wat zwr voor jullie!" en dan kan ik alleen maar denken fyou. *) Wel zit zij sowieso al in mijn irritatiezone, dus dat werkt ook niet mee.
*; op deze hele alinea.

Ik ben gisteren ook gerriteerd weggelopen bij een baby die maar blf happen en jammeren en draaien. Voelde me daar vervolgens weer schuldig over natuurlijk maar hij viel gewoon in slaap. Het is wat, moeder en kind zijn. :s) .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_176298409
Bij ons zit er zo'n twee/drie uur tussen de voedingen 's nachts, daar ben ik dik tevreden mee. Als er maar niet eindeloos gehuild wordt vind ik ondertussen alles best. :@

Vandaag is de eerste dag dat mijn man echt weer een paar uur naar zijn werk is. Mijn moeder komt straks even helpen, die mag mijn broodjes smeren en thee zetten. :9~

Ondertussen leer ik Flensje eindelijk beter kennen. Het grootste deel van de dag slaapt hij lekker tegen me aan en anders bij mijn man. 's Nachts gelukkig zonder problemen in de wieg.

Soms poept/scheet hij wanneer hij net begint met drinken en laar dan los. Ik snapte er dan niks van want wel hongersignalen maar niet willen drinken.

Geen speen meer en zo min mogelijk pinken zodat hij geen energie verspilt met zuigen. Dan maar aan de borst in slaap vallen, zo erg is dat niet.

Soms heeft hij krampjes, reflux of raakt niet vol na de voeding door overproductie. Het klotst soms echt nog naar binnen bij hem en mijn borsten drinkt hij niet goed leeg, ondanks dat hij flink doordrinkt. In overleg met de vk mag ik soms leegkolven en blokvoeden. Dit lijkt zo wel goed te werken, volgende week overleggen we hoe weer verder.

Volgens mij gaan we het wel redden zo. O+

Kris gisteravond was ik het ook even helemaal zat met het gehuil. Heb hem ook moeten afgeven aan mijn man die er nog wel rustig mee kon zitten. Ik ben zelf lekker gaan slapen. Achteraf kon ik toch niets doen, het waren waarschijnlijk krampjes. :{
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
  Moderator vrijdag 5 januari 2018 @ 11:51:06 #293
149959 crew  Stormqueen
snelle trees
pi_176298422
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 11:10 schreef Krisvc het volgende:
Doorslapen. Ik heb me er geloof ik bij neergelegd dat dat er voorlopig niet inzit.

Ik was gisteravond zo moe en murw van een ontevreden huilbaby de hele dag dat ik erg onredelijk tegen J. deed. Hij bleef maar huilen en niks was goed. Man is hem boven van me af komen pakken. Om mij even uit de situatie te halen. En terecht 't kennelijk, want hij sliep al voor man de trap afgelopen was. Hij reageerde gewoon op mijn moeheid en frustratie ofzo.
Vandaag weer een huilende ontevreden plakbaby. Zit er rond 4 weken al ergens een sprongetje? Want we hebben wel wat nieuwe features (oogcontact O+). Ben te moe om oei ik groei erbij te pakken om het op te zoeken. :')
yes! Sterkte :*
disclaimer
Friettijdpietvoeding
pi_176299219
Dames, ik heb een rare baby. Als ik hem ergens op de grond neer leg en ik ga eventjes weg verplaatst hij zich zo een paar meter (en gaat bijvoorbeeld kersstalschapen knagen of werpen, wat dan weer een hysterische peuter oplevert: "nee kevin, kijken!!!!")
Maar als ik blijf kijken om te zien hoe hij zich verplaatst, blijft hij netjes liggen.
Man zegt dat het een conbinatie is van rollen en tijgeren, maar ik wil het ook wel eens zien!

Een kus voor iedereen die het nodig heeft. Baby slaapt nu gelukkig weer goed door, want peuter vind het nodig om uren drama te maken 's nachts.

FlyingFish, wat ziet het er gezellig uit zo. En ik vind het steeds leuk om te zien hoe trots O kijkt als hij bij zijn zusjes is.

quote:
1s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 10:14 schreef Selvaria het volgende:

Medeleven vind ik alleen fijn van mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Ik heb een collega waarvan de kindjes vanaf een paar weken al doorsliepen (super fijn natuurlijk!), maar zij vindt het continu nodig om te vragen of L. al doorslaapt en als ik zeg dat dat niet zo is krijg ik een meelijwekkende en een "oooh, wat zwr voor jullie!" en dan kan ik alleen maar denken fyou. *) Wel zit zij sowieso al in mijn irritatiezone, dus dat werkt ook niet mee.
Zo herkenbaar. Ook bij mensen die niet in mijn irritatiezone zitten denk ik ooit "houd je mond, wat wil je nu? Horen hoe geweldige moeder je bent of mij gewoon een slecht gevoel geven".
Maar dat was vooral bij mijn eerste die wel wat achter liep qua motorische ontwikkeling gruwelijk irritant.
pi_176299430
hoe houden al die werkende mama's het bij hier!? Bijlezen lukt tijdens een voeding, maar als ik toe ben aan reageren is N klaar met drinken :D
Volgende week weer volle bak aan de slag ipv 50% dus nog minder tijd ben ik bang, maar doe mijn best!
We hebben net een wandeling gemaakt en ze slaapt nu nog even door in de bak.

pannenkoekenmix fijn dat je je al een stuk beter voelt over hoe het voeden nu gaat, klinkt goed!

oh en skittles dat tepeltrekken klinkt herkenbaar. Alles wat voorbij loopt of iets zegt tijdens het voeden is interessant dus dan draai je daar naartoe met tepel in je mond. Ook heeft ze de neiging om te poepen tijdens het drinken en als ze aan het duwen is dus op mijn tepel te bijten. Auw! Ik stop dan ook meteen met voeden voor een aantal minuten. Vaak kijkt ze me dan aan met de liefste glimlach die ze heeft. Hopelijk is de boodschap duidelijk voordat er tandjes komen!

Rollers bij Flav en memoru, wow wat goed. De mijne lijkt dat totaal niet interessant te vinden nog.

En een doorslaper bij ff!
pi_176299454
Och Krisvc, die eerste twee sprongetjes zijn zo vervelend. De eerste net als je elkaar wat kent, en als je dat doorheen bent bijna gelijk de 2e. Sterkte. :*

Lemijn, wat knap dat je bent weggelopen en wat fijn dat hij gewoon in slaap viel. :)

FF, een doorslaper! Lijkt me echt heel gek dat je daar dan nog weinig aan hebt. Ik hoop voornje dat ze het snel een keer allebei samen doen.

En verder deel ik koffie uit. c_/
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
  Moderator vrijdag 5 januari 2018 @ 12:44:44 #297
149959 crew  Stormqueen
snelle trees
pi_176299518
Ik reageer tijdens saaie vergaderingen / het kolven / lopen naar het andere gebouw, nolita :')
disclaimer
Friettijdpietvoeding
pi_176299731
Ik ben overdag een pro met twee kinderen, huishouden en reageren hier. 8-) 's Nachts daarentegen ben ik een faalhaas eerste klas met mijn baby en moet man het nog steeds 9/10 keer oplossen. :') ;(
pi_176300077
Selvaria, zo'n collega zou ik ook niet blij van worden en subtiel een sneer terug proberen te geven. Ik zou doorslapen zelf wel heel fijn vinden, maar uit onderzoek was ook gebleken dat kinderen die nachtvoeding krijgen later intelligenter zijn, dus daar doe ik het maar voor :')

Ik ben overigens mede dankzij dit topic er wel van overtuigd dat ik het beste doe/probeer voor mijn kinderen, en trek me weinig aan van wat anderen daarover denken, dat gaan het ene oor in, andere gelijk weer uit. Ik hecht meer waarde aan meningen in dit topic dan irl :@

Lala heeft waarschijnlijk doorgeslapen omdat ze koorts heeft -O- beetje jammer.

Adrian, ik vind het ook mooi om te zien, die interactie. Hij overlaad ze tegenwoordig ook met speelgoed en wil overal bij zijn, krijgen de meiden eten wil hij erbij zitten. groot voordeel daarvan was gisteren dat hij al helemaal klaar zat voor het avondeten en zonder piepen alles heeft opgegeten. Beste avondmaaltijd in maanden :D maar tegelijk kan hij soms ook heel jaloers zijn, met name als m'n man net uit z'n werk is. En ze mogen niet hem zomaar aanraken of aan zijn boekjes zitten tijdens het voorlezen, dan is het "nee Lala!" en wordt de hand weggeduwd. Als ze het dan nog een keer doen wordt hij boos en klapt het boek dicht :')
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_176300325
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Meld Nova in dit topic, begin december geboren. Alles gaat heerlijk met de kleine muppet :)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')