abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_176185825
registreer om deze reclame te verbergen
Welkom in het babytopic!

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki:
http://wiki.fok.nl/index.php/Ouder%28s%29_Kalender

De baby wiki-lijst vind je hier:
http://wiki.fok.nl/index.php/BabyTopic

Het is natuurlijk verplicht gegevens in dit lijstje toe te voegen/aan te passen.

Ons motto:
Have babies they said, it will be fun they said *O*

r78ks.jpg

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Verboden woorden: egopost, faalmoeder. Het is niet egoistisch om even je gevoel te spuien zonder op anderen te reageren, en wat je ook doet je bent altijd de beste moeder voor jouw baby.
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_176186183
Ldg; tandjes! Wow, snelle jelle heb je gebakken zeg. :D

SQ: ik snap dat je de curve niet lekker vindt lopen zo. Ziet er ook heel dramatisch uit, maar met bewegen en ziekzijn denk ik wel verklaarbaar. Ik zou wel even naar een weeguurtje gaan, dan vergelijk je in elk geval dezelfde metingen. :*

Welkom Dennis, ik hoop dat je zoon snel uit de couveuse mag. :)

Rena, beterschap! Die galstenen klinken echt heel naar. :X En dan ook nog niet bij je baby kunnen zijn klinkt ook heel naar.
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
  zondag 31 december 2017 @ 12:29:34 #3
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_176186937
Heb je 'm 4 maanden geleden ook gewogen op dezelfde weegschaal, SQ ?
Ik zou ook even langs het weeguurtje gaan. Kan me voorstellen dat deze manier van wegen sowieso niet zo nauwkeurig is. Hij zal wellicht niet heel veel aangekomen zijn, maar de curve ziet er zo wel heftig uit idd.

Hier wordt het een gezellige oud en nieuw, Ella is aan het spugen, man is koortsig en kleuter heeft een pijnlijke tong met bultjes...
Dat wordt gourmetten in mijn eentje :+
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_176187611
registreer om deze reclame te verbergen
Heb je wel lekker veel. :Y)

SQ: herkenbaar, Timo is zelfs afgevallen. Ik zou inderdaad even naar het weeguurtje gaan en even overleggen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_176190824
Dentinox :o _O_ in n half uurtje van hoopje ongeluk naar blije teen grijpende baby :D

Bi-zar :D *O* en tof want dan kunnen we vanavond misschien toch wat leuks gaan doen *O*
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zondag 31 december 2017 @ 14:24:15 #6
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_176190970
Wow rena, wat een enorme pech had jij weer even op de valreep van dit jaar. Hopelijk ben je nu weer lekker thuis en samen.

Welkom nieuwe baby's *O*

SQ, ik hoop dat je weegschaal niet goed is. Het is klote, dat slechte groeien. Hopelijk kan je het lig even van je afzetten tot je een echt vergelijk-gewicht hebt. Ik geef ook wel de schuld aan de winter. Meer ziek, meer energie besteden aan jezelf warmhouden?

_O_ voor de toevoeging aan de OP.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  zondag 31 december 2017 @ 14:29:05 #7
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_176191160
registreer om deze reclame te verbergen
Gogo ik kan me voorstellen dat je er een tik van hebt gekregen hoor! En je mag ook best balen van dat je niet kan doorstuderen nu. Hopelijk was dit de eerste en de laatste keer dat je baby in het ziekenhuis belandde.

Fijn dat de dentinox werkt, LDG. Ik ben ook team paracetamol maar dit klinkt wel als goede reclame.

Sylver helpt het als ik zeg dat ik ook alleen eet vanavond? Vast niet he :P. Ik heb oliebollen gehaald in de stromende regen net. Ik ga een beetje heen en weer tussen 'het is gewoon een avond niks aan de hand' en 'OMG het jaar waarin mijn baby werd geboren'. We zullen zien waar het eindigt. Waarschijnlijk met een kind aan de borst :Y) . Een buurvrouw waarschuwde me wel al even dat er blijkbaar gigantisch wordt geknald hier in de straat...

Oh jongens die baby van mij. Volgens mij heeft ie vannacht geslapen tot half 7. Ik weet het uiteraard niet zeker :') . En nu ligt hij al voor de tweede keer gewoon in de wieg te slapen. Superfijn. Tikje ongezellig. Om mezelf lekker in de labiele sferen te houden ben ik Over mijn lijk aan het bingewatchen.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_176192679
Ohh jongens V rolde zich net op zijn buik!! :'( O+
Ik zit te janken van trots! O+
  zondag 31 december 2017 @ 15:16:04 #9
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_176192871
*O* Lekker bezig die V
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_176193091
Sterkte Rena, hopelijk ben je ondertussen alweer lekker terug bij je baby.

Lekker Lemijn zo’n nachtje doorslapen! Het lijkt me haast onwennig en soms een beetje jammer dat ze zo snel groot worden.

Welkom Ellie en Mekamotut!

Bedankt voor je advies Lemijn, die ga ik heel letterlijk nemen. :) Overigens lukt het me wel om heel duidelijk te zijn voor het eerst in mijn leven. Voor mijn man geldt hetzelfde, die gaf ook te weinig tegengas. Mogelijk dat iedereen daarom ineens zo schrikt en moet wennen.

Ik lees steeds over nageltjes vijlen, wij verbazen ons er nou vooral nog over hoe zijn vingertjes van lang en slank ineens spekkig worden.

Mooi momentje Flav! O+

Vannacht viel de stroom in de stad uit. :( In eerste instantie vroeg ik me af hoe manlief ongemerkt uit bed was gekomen om het licht uit te doen. Met bouwlamp erbij je baby aanleggen, niet fijn. Wel een geluk bij een ongeluk dat we bouwlampen gekocht hadden als voorbereiding voor de thuisbevalling. Gelukkig werkte het na een paar uurtjes weer.

Flens ligt inmiddels heerlijk te slapen. Sinds de voeding van half elf was hij onrustig, steeds loslaten met voeden, niet willen slapen met speen, niet willen slapen op schoot. Hij wou eigenlijk alleen maar aan de borst en dan toch ook weer niet. Ondertussen had ik om half twaalf nog altijd geen hap op en alleen soms tussendoor wat kunnen drinken. Ik begon maar met de baby mee te huilen. ;(
Wanhopig belde ik maar weer eens naar de verloskundige. Zij zei dat het heel normaal is dat babytjes soms tussen de voedingen in niet slapen. Aangezien hij vannacht prima dronk en sliep zou het logischerwijs niet aan de wijze van voeden moeten liggen.
Met andere woorden, hij heeft dus een clustermoment in de ochtend. Gisteren kreeg ik hem ook alleen maar in slaap geknuffeld. Volgens mij kunnen ze er bijna de klok op gelijk zetten dat ik om een bepaalde tijd de verloskundige bel. :D

Het goeie nieuws is, Flens hapt zichzelf nou echt keurig aan en zonder tepelhoedjes. Oefening baart kunst en oefenen dat wil hij!
En ik heb me er maar bij neergelegd dat Flens misschien toch een ‘pittig’ kindje is. Hij is nou eenmaal ongeduldig, dat zegt iedereen die zich even met hem bemoeid heeft. Eerst wou ik er niks van weten en zocht ik de problemen alleen bij mezelf maar hij heeft echt wel een karaktertje. :@

Nog een handige truc, Flens slaapt het beste wanneer manlief en ik aan het praten zijn. Vannacht viel ik in mijn borstvoedingscoma en kreeg mijn man hem niet in slaap. Toen ik wakker werd en we wat napraatten was Flens zo vertrokken. Vanochtend werkte het ook heel even. Alleen jammer dat ik echt nks meer kan bedenken om het nog met mijn man over te hebben, anders dan de baby. -O-

Ondertussen ben ik steeds minder afhankelijk van manlief om voor Flens te zorgen, komende week gaat hij weer halve dagen (thuis) werken. Dat ik Flens nou zelf kan aanleggen, of hij zichzelf, scheelt enorm in mijn zorgen. Ook ’s nachts lukt het me steeds beter om alles zelf te doen, manlief helpt vooral met verschonen.

Mijn man kreeg gisteren nog een app van zijn vader dat hij er nog over na had gedacht maar wil toch pas langskomen wanneer Flens groter is. Hij kreeg een app terug dat zolang hij zich niet als betere vader gedraagt hij niet welkom is. Daar gaat de beste man nog eens over nadenken en dan komt hij er op terug. Hopelijk niet pas na drie maanden. :') Verder is het vooral even het probleem van mijn man en probeer ik me er niet zo druk meer om te maken.

Excuses voor de lange post, het gaat zo makkelijk met laptop en twee vrije handen. :@
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
pi_176193506
Pannenkoek, dit klinkt me als compleet normaal (mini)babygedrag in de oren. Je lijkt enorm op zoek te zijn naar redenen waarom je baby gedrag X vertoont, maar het is nu eenmaal een mini die het liefst bij je in de buurt is en er is niet altijd een aanwijsbare reden waarom hij iets wel/niet doet. Heb je een draagdoek/zak? Als dat je lichamelijk zelf aankan kan je dan gewoon je eigen ding doen. Anders gewoon lekker bij je houden met drinken/eten voor jezelf binnen handbereik.
  zondag 31 december 2017 @ 15:43:58 #12
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_176193854
Mijn stem is hier na 5 maanden nog steeds bijna altijd het meest favoriete geluid. De enorme verhalen die ik vooral de eerste maanden aan hem verteld heb... Over een jongetje dat Jacob heet en met zijn moeder in een huis woont. En hoe dat zo was gekomen en wat ze allemaal nog gaan doen. En maar bewegen. Ik zet dat nog steeds in op momenten dat hij niet in z'n hum is.

Niet alles verklaren en oplossen maar gewoon er zijn. Dat is nou juist het fijne van zijn moeder zijn, dat je aanwezigheid zo waardevol is dat er verder weinig hoeft.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_176194013
En zorg ook eerst goed voor jezelf Pannenkoekenmix. Om half 12 nog niet ontbeten hebben is nergens voor nodig. Laat man je een boterham in je mond stoppen. Of leg je baby 2 minuten weg om zelf een boterham te smeren.

Dat je niet hebt gedoucht en in de make up zit is logisch, maar goed eten en drinken is zo ontzettend belangrijk. :*
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_176194077
Herkenbaar Lemijn, die verhalen. Ik vind dat ook zo heerlijk kneuterig, alles aan m'n baby vertellen. Ik eindig vaak in zelfverzonnen onzin liedjes terwijl ik sta te hupsen. :')
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_176196023
quote:
0s.gif Op zondag 31 december 2017 15:43 schreef Lemijn het volgende:


Niet alles verklaren en oplossen maar gewoon er zijn. Dat is nou juist het fijne van zijn moeder zijn, dat je aanwezigheid zo waardevol is dat er verder weinig hoeft.
+100 O+
pi_176196404
Pannenkoek, er zijn inderdaad, niet teveel nadenken, en lekker veel eten en drinken want dat heb je nodig bij al die borstvoeding. O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_176196459
SQ, die curve is wel wat dramatisch inderdaad. Over een weekje kan het er alweer anders uit zien, als hij goed hersteld is van het ziek zijn. Van een andere orde wel, maar met I hadden we dit laatst ook. Die weegt al niet veel, maar na een paar dagen ziek zijn was er helemaal niets meer van over, en begon haar curve zorgwekkend te worden. Maar dat trok gelukkig ook snel weer bij.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_176196497
Ellie en Mekamotut, gefeliciteerd met jullie baby's O+

Lemijn, O+ Heerlijk dat je zo lekker ongecompliceerd en accepterend in het leven staat. Zou ik graag wat meer van willen hebben O+

Pannenkoekenmix, ook goed voor jezelf zorgen! Anders kun je ook niet goed voor je kleine zorgen! Ik vergeet het ook regelmatig, maar wordt daar door anderen dan ook op gewezen, dat ik ook best eerst even zelf mag eten, voordat de baby gevoed wordt.
Fijn dat het voeden beter gaat en dat je minder afhankelijk bent van je man daarin O+

Flav *O* Mooi moment h? En natuurlijk ben je trots :D
Toen mijn S. voor het eerst van rug naar buik rolde, heb ik meteen iedereen gemaild e.d., ik kon het van trots wel van de daken schreeuwen 8-)

LDG, tandjes :o Fijn dat de Dentinox helpt!

SQ, hoe is het nu eigenlijk met dat ploppen van de gewrichten van Noud? Ik dacht vanochtend iets soortgelijks te horen bij S.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Voor iedereen een heerlijk uiteinde van een prachtig jaar voor ons allemaal!! Dat 2018 maar een jaar met nog veel meer mooie momenten mag worden *O* *O* *O* *O*
pi_176196819
quote:
0s.gif Op zondag 31 december 2017 15:43 schreef Lemijn het volgende:

Niet alles verklaren en oplossen maar gewoon er zijn. Dat is nou juist het fijne van zijn moeder zijn, dat je aanwezigheid zo waardevol is dat er verder weinig hoeft.
O+
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zondag 31 december 2017 @ 17:18:27 #20
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_176197086
Wakker maken voor de klok? En dan met een huilend niet-begrijpend kind op schoot zitten? Geen haar op m'n hoofd :o.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_176197276
quote:
0s.gif Op zondag 31 december 2017 17:18 schreef Lemijn het volgende:
Wakker maken voor de klok? En dan met een huilend niet-begrijpend kind op schoot zitten? Geen haar op m'n hoofd :o.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_176197819
quote:
0s.gif Op zondag 31 december 2017 15:48 schreef Krisvc het volgende:
En zorg ook eerst goed voor jezelf Pannenkoekenmix. Om half 12 nog niet ontbeten hebben is nergens voor nodig. Laat man je een boterham in je mond stoppen. Of leg je baby 2 minuten weg om zelf een boterham te smeren.

Dat je niet hebt gedoucht en in de make up zit is logisch, maar goed eten en drinken is zo ontzettend belangrijk. :*
Ja, dit dus! Geeft jou ook de energie om het vol te houden en je moet ook weer voeding aanmaken voor de baby he, daar heeft je lichaam eten voor nodig :*

Mijn meisje ligt nu voor het eerst in 24 uur weer aan de borst O+ Genieten O+
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_176197848
Tolstoifan, ik zou ook niet wakker maken hoor,wat heeft een baby daar aan? :)
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_176197884
V gaat hier gewoon op normale tijd naar bed. We vieren door bij de buren dus de babyfoon aan. Geen denken aan dat we V wakker gaan maken voor 12 uur, hij begrijpt het toch nog niet.
We hebben wel voor het eerst ooit vuurwerk gekocht, 1 pot om ter ere van V af te steken O+
pi_176199621
Ik maak wel mijn 4 jarige wakker, die praat al sinds vorig jaar over het vuurwerk wat hij toen gezien heeft. Dat is zo’n kind dat daarna weer prima gaat slapen.
Vanavond komen mijn ouders en broertje naar ons. Normaal spelen we Catan of gaan we kaarten. Weet niet hoe dat met zo’n verse baby gaat uitpakken, (voeden, verschonen, naar bed etc.) neemt toch tijd in.
Maar we zien wel. Waarschijnlijk wel compleet gesloopt morgen. :')
Qua voeden merk ik trouwens dat ik het meest moe ben tijdens haar 5:30-6:15 voeding.
Ik sukkel elke keer in slaap. :O
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')