FOK!forum / Culinesse à gogo / Gerookte makreel 1 dag over datum doen?
Graf..Coudenhove..Kalergizondag 24 december 2017 @ 11:02
Hi,

Ik heb nog gerookte makreel in de koeling liggen maar deze is al 1 dag over datum zou dit nog te eten zijn?
Graf..Coudenhove..Kalergizondag 24 december 2017 @ 11:08
:@
hugecoollzondag 24 december 2017 @ 11:08
Kijk ernaar, ruik eraan
Basp1zondag 24 december 2017 @ 11:14
Lijkt me nog wel te doen.

Je zou in je smartphone gewoon een bacterieteller moeten hebggen om het zeker te weten. :D
Graf..Coudenhove..Kalergizondag 24 december 2017 @ 11:20
quote:
0s.gif Op zondag 24 december 2017 11:14 schreef Basp1 het volgende:
Lijkt me nog wel te doen.

Je zou in je smartphone gewoon een bacterieteller moeten hebggen om het zeker te weten. :D
Mooie app zou dat zijn ja ^O^
Graf..Coudenhove..Kalergizondag 24 december 2017 @ 11:20
Ik ga ervoor het ruikt niet vreemd of zo.
WodanIsGrootzondag 24 december 2017 @ 11:21
Suckzes!
#ANONIEMzondag 24 december 2017 @ 11:33
quote:
0s.gif Op zondag 24 december 2017 11:20 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Ik ga ervoor het ruikt niet vreemd of zo.
Gewaagd.

Zal TS de kerst halen?
Graf..Coudenhove..Kalergizondag 24 december 2017 @ 11:35
Was lekker hoor een broodje gerookte makreel :9 :Y)
Farenjizondag 24 december 2017 @ 11:42
Gerookt, dus niks aan de hand. Dat blijft wel even goed. Vers was het misschien een ander verhaal geweest.
Symphoniczondag 24 december 2017 @ 11:46
quote:
0s.gif Op zondag 24 december 2017 11:20 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Ik ga ervoor het ruikt niet vreemd of zo.
mag ook geen enkel probleem zijn
Bart2002zondag 24 december 2017 @ 12:22
quote:
0s.gif Op zondag 24 december 2017 11:42 schreef Farenji het volgende:
Gerookt, dus niks aan de hand. Dat blijft wel even goed. Vers was het misschien een ander verhaal geweest.
Die rooksmaak is vaak wat het is, een smaakje. Geen garantie voor de lange houdbaarheid zoals bij een "echte" van de visboer. Maar misschien gaat het wel over een echte dat vermeldt de geschiedenis dan weer niet.
ikweethetooknietzondag 24 december 2017 @ 12:53
Als je een poes in huis hebt, die even laten proeven ;)
Als die het niet eet is het zeker bedorven
Eet poes het wel dan op tijd rest weghalen en zelf opeten :+
Graf..Coudenhove..Kalergizondag 24 december 2017 @ 13:50
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 12:53 schreef ikweethetookniet het volgende:
Als je een poes in huis hebt, die even laten proeven ;)
Als die het niet eet is het zeker bedorven
Eet poes het wel dan op tijd rest weghalen en zelf opeten :+
:) :D

Ja klopt dat deden wij vroeger ook toen we nog katten hadden >:O O+ >:O
Graf..Coudenhove..Kalergizondag 24 december 2017 @ 13:51
quote:
0s.gif Op zondag 24 december 2017 12:22 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Die rooksmaak is vaak wat het is, een smaakje. Geen garantie voor de lange houdbaarheid zoals bij een "echte" van de visboer. Maar misschien gaat het wel over een echte dat vermeldt de geschiedenis dan weer niet.
Ik hoop dat het echte rook was het was een hele vis geen filet of zo en het zag er ook uit als een gerookte vis.
Bart2002zondag 24 december 2017 @ 16:06
quote:
0s.gif Op zondag 24 december 2017 13:51 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:

[..]

Ik hoop dat het echte rook was het was een hele vis geen filet of zo en het zag er ook uit als een gerookte vis.
Nou ja, je leeft nog Maestro. Niet een bietje misselijk? Zo niet dat kon het dus prima. :)
Graf..Coudenhove..Kalergizondag 24 december 2017 @ 16:27
quote:
0s.gif Op zondag 24 december 2017 16:06 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Nou ja, je leeft nog Maestro. Niet een bietje misselijk? Zo niet dat kon het dus prima. :)
I feel good *O* B:)B :B *O*
qajariaqzondag 24 december 2017 @ 16:29
Ik vind makreel vies worden als het iets ouder is. De structuur gaat er dan een beetje uit. Maar dat is iets anders dan bacterieel niet goed meer.
Farenjizondag 24 december 2017 @ 17:40
quote:
0s.gif Op zondag 24 december 2017 16:27 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:

[..]

I feel good *O* B:)B :B *O*
Je hebt natuurlijk ook een flinke afweer opgebouwd met je prison hooch. ;)
Nobuzondag 24 december 2017 @ 17:49
quote:
0s.gif Op zondag 24 december 2017 11:14 schreef Basp1 het volgende:
Lijkt me nog wel te doen.

Je zou in je smartphone gewoon een bacterieteller moeten hebggen om het zeker te weten. :D
Jammer dat die smartphone waarschijnlijk de grootste bacillenhaard in je omgeving is.
Bart2002zondag 24 december 2017 @ 18:36
quote:
99s.gif Op zondag 24 december 2017 16:29 schreef qajariaq het volgende:
Ik vind makreel vies worden als het iets ouder is. De structuur gaat er dan een beetje uit. Maar dat is iets anders dan bacterieel niet goed meer.
Het vet in de makreel wordt ranzig. Dat is wat je dan proeft. Hoewel het dan nog prima kan qua gezondheid is de smaak dan al to oblivian.
Graf..Coudenhove..Kalergizondag 24 december 2017 @ 21:44
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 17:40 schreef Farenji het volgende:

[..]

Je hebt natuurlijk ook een flinke afweer opgebouwd met je prison hooch. ;)
:D :')

Hey ! :( o|O