abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zaterdag 23 december 2017 @ 14:03:49 #1
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_175944959
registreer om deze reclame te verbergen
Veel doden door tropische storm Filipijnen


In het zuiden van de Filipijnen zijn veel mensen omgekomen door modderstromen en overstromingen. Het dodental is opgelopen tot meer dan 130. Vermoedelijk ligt het werkelijke aantal doden nog hoger.

Het natuurgeweld is het gevolg van de tropische storm Vinta. Vorige week raasde Kai-tak, een andere tropische storm, al over grote delen van het land.

Alle slachtoffers vielen op het zuidelijke eiland Mindanao. De lokale autoriteiten onderzoeken geruchten dat een heel boerendorp onder modderstromen is bedolven.

Correspondent Michel Maas denkt dat het nog wel even duurt voordat alle lichamen zijn geborgen. "Hele gebieden zijn niet toegankelijk. Voordat je alle modder hebt weggegraven ben je wel even verder." Ook sluit hij niet uit dat er nog veel meer slachtoffers worden gevonden. "Uit een rivier werden 36 doden geborgen, dat aantal kan nog snel oplopen."

Evacuaties
Het Rode Kruis meldt dat een onbekend aantal mensen wordt geėvacueerd. Ook zijn honderden voedselpakketten uitgedeeld. De Filipino's wisten dat de storm eraan kwam en waren dus relatief goed voorbereid. "Maar het water en de modder komen zo snel aanrazen dat veel mensen toch verrast werden door de overstromingen. Daardoor zijn er veel slachtoffers gevallen en dat gaat eigenlijk elke keer zo", zegt Maas.

Ook de tropische storm van vorige week eiste met uiteindelijk 46 doden veel slachtoffers. Veel landbouwgrond en wegen zijn verwoest. Kuststeden als Tacloban, waar in november 2013 bijna 8000 mensen omkwamen bij een van de zwaarste stormen ooit gemeten, werden opnieuw getroffen. De Filipijnen worden elk jaar getroffen door meerdere stormen en orkanen.

https://nos.nl/artikel/22(...)torm-filipijnen.html
.....
  zaterdag 23 december 2017 @ 14:04:23 #2
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
  zaterdag 23 december 2017 @ 20:37:20 #3
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_175955220
Dodental zit boven de 200.


Het dodental door de tropische storm die afgelopen week over grote delen van de Filipijnen raasde, loopt steeds verder op. Regeringsmedewerkers lieten zaterdag weten dat in het zuiden van de Filipijnen zeker tweehonderd mensen zijn omgekomen.
Vooral de provincie Lanao del Norte is zwaar getroffen. Tot zaterdagavond zijn daar zeker 127 mensen omgekomen. Circa zeventig mensen worden in die provincie nog vermist.

De storm Tembin ging gepaard met zware regenval die aardverschuivingen veroorzaakte. Ook ontstonden grote overstromingen. In het dorpje Anungan werden zeker dertig mensen door het water meegesleurd, aldus de Britse zender Sky News.

https://www.nu.nl/buitenl(...)ert-tweehonderd.html
.....
pi_175982294
registreer om deze reclame te verbergen
Gaat lekker daar.
pi_175996404
quote:
Rampweek voor Filipijnen: doden door brand en natuurgeweld

Op de Filipijnen zijn dit weekend meer dan 200 mensen om het leven gekomen door een brand en door natuurgeweld. Als gevolg van een tropische storm kwamen zeker 200 mensen om, bij een brand in een winkelcentrum zijn waarschijnlijk nog eens tientallen doden gevallen.

Door de brand in de stad Davao worden 37 mensen vermist. Volgens een brandweercommandant is er geen enkele kans dat ze het overleefd hebben. Vanochtend is een dodelijk slachtoffer uit het winkelcentrum gehaald.

Het vuur brak uit in een meubelzaak op de derde verdieping van het gebouw en greep snel om zich heen. Daardoor kwamen medewerkers van een callcenter op de vierde verdieping vast te zitten. Zes mensen wisten te ontkomen.

Elders in de Filipijnen vielen veel slachtoffers door modderstromen en aardverschuivingen als gevolg van de zware tropische storm Tembin. Verwacht wordt dat het dodental van 200 nog veel verder oploopt, omdat veel afgelegen gebieden nog niet zijn bereikt door reddingswerkers. Tot nu toe worden zo'n 160 mensen vermist. Duizenden mensen zijn op de vlucht geslagen.

Volgens de autoriteiten vielen veel slachtoffers in de zuidelijke provincies Lanao del Norte en Lanao del Sur. In de plaats Sibuco spoelden honderd vissershutten weg, met daarin meer dan 30 mensen. Vijf lichamen in Sibuco zijn tot nu toe geborgen. De burgemeester van de plaats denkt dat de aardverschuivingen worden veroorzaakt door ontbossing in de bergen.

Het is een ware rampweek voor het Aziatische land: eerder deze week sloeg een veerboot in de buurt van de hoofdstad Manilla om. Vijf mensen verdronken, 252 anderen konden worden gered. Dat gebeurde tijdens een andere tropische storm, Kai-Tak. Door die tropische storm kwamen vorige week ook al zeker tientallen mensen om het leven. De Filipijnen worden jaarlijks getroffen door stormen en orkanen.
pi_175996490
Hee, het is kerst. Onze lieve heer heeft deze mensen gewoon nodig voor al die kerstdiners die geserveerd moeten worden. Vraag en aanbod. Marktwerking is ook daar ook doorgedrongen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')