abonnement Unibet Coolblue
pi_175910012
Beste mensen,

Ik heb even een kloon account aangemaakt, omdat ik vrij bekend ben op dit forum en ik sta op de rand van de afgrond na 14 jaar samen te zijn met mijn meissie. Ik zal alles proberen zo goed mogelijk te omschrijven, zodat het helder is. Mochten er vragen zijn dan ben ik uiteraard bereid deze te beantwoorden. Hopelijk zijn er wat mensen die mij kunnen adviseren ofzo.

Zoals gezegd ben ik al 14 jaar samen met de liefde van mijn leven. We zijn vanaf dat we 17 jaar zijn bijelkaar en wonen sinds een kleine 10 jaar samen. Eerst 6 jaar in een heel klein dorp en nu sinds 4 jaar in een groter dorp met ongeveer 10.000 inwoners.

Wij hebben in ons leven heel veel dingen meegemaakt en dit begon al op de allereerste dag dat ik haar voor de eerste keer zag. Haar ouders lagen namelijk in scheiding en er werd net niet gevochten in huis. Uiteindelijk is dat overigens goed gekomen, nadat haar moeder 6 weken uit huis is geweest.

Enkele jaren geleden kreeg mijn vriendin een ongeluk en werd aangereden. Hierdoor kwam ze 6 maanden in het ziekenhuis te liggen en hield daar beenletsel aan over, mede door toedoen van het ziekenhuis (wonden niet goed schoongemaakt). Ze moest opnieuw leren lopen, staan etc en is inmiddels al 8 jaar werkzaam in een Horeca bedrijf waar ze het reuze naar haar zin heeft, maar daar kom ik later nog op terug.

In de tussentijd heb ik gewoon gewerkt, maar op en af. Aantal keer goed pech gehad dat de bedrijven waar ik werkzaam voor was failliet gingen of ik kon het gewoon niet vinden met collega's etc. Ik ben daar zeer gevoelig voor vanwege een psychische stoornis die ik heb en die sinds vorig jaar pas erkend is (eindelijk). Ik ben dus niet iemand die langer dan 2-3 jaar bij een baas blijft hangen, ook al wil ik dat wel, het lukt telkens niet.

Sinds wij wonen waar wij nu wonen is er veel gebeurd. In de afgelopen 4 jaar hebben wij ieder jaar iemand verloren waar wij veel om geven. Zo overleed mijn oom plotseling aan een hartaanval 4 jaar geleden (waar mijn vriendin ook een goede band mee had), 3 jaar geleden mijn nicht van 32 aan een meervoudige hersentumor, 2 jaar geleden haar beste collega en vriendin aan kanker (ook net 38 ofzo) en nu staan wij op het punt om opnieuw iemand te verliezen, namelijk een vriendin van 26 ook aan kanker. Die zal op korte termijn overlijden en is niet meer te redden.

Toen wij hier kwamen wonen vertelde mijn vriendin mij; Ey ga nou eens wat doen, zoek eens wat contact etc. Uiteindelijk kwam ik bij de vereniging terecht waar ik nu bij zit en waar ik het ontzettend naar mijn zin heb. Het zijn echt vrienden geworden en ook mijn vriendin voelt zich daar welkom. Jaarlijks hebben we uitjes of komt ze kijken etc etc. En een tijdje geleden zijn we nog samen naar een bruiloft geweest van iemand uit mijn team.

Nu is het zo dat ik de afgelopen 2 jaar een ziektewetuitkering heb gehad en uiteindelijk ben ik goedgekeurd (niet geheel terecht maar goed). Ik was sinds Augustus dit jaar bezig om te solliciteren. Letterlijk honderden sollicitaties en gesprekken reeds gevoerd. Ik kon niet eerder dan Augustus solliciteren, omdat ik een ziektewetuitkering had en ik moest wachten op het eindoordeel van de arts. Mijn vriendin vertelde mij dat ze erg trots was dat ik het eindelijk inzag en dat ik zo snel reageerde. Ze maakte zich logischerwijs druk om de financiën.

Tevens zijn we al 3 jaar bezig om vader en moeder te worden. Na uitgebreid onderzoek bleek dat wij niet natuurlijk zwanger kunnen worden. De ''fout'' ligt bij mij. Hiervoor zijn we dit jaar een traject ingegaan bij het Erasmus in Rotterdam. Door middel van een ICSI-behandeling kunnen wij alsnog vader en moeder worden.Wel moest mijn vriendin 5 kilo afvallen oftewel erbij sporten. En ze werkt nog eens 40-45 uur per week en ik deed op dat moment niets.

In November zouden wij terug moeten komen bij het ziekenhuis, maar je raad het al. Enkele dagen voor we zouden gaan kwam ze met het nieuws dat ze twijfelt aan onze relatie. Ze zag op tegen de datum van het ziekenhuis en of we het wel allemaal konden rondbreien. Aan de ene kant heeft ze gelijk, omdat ik al een aantal keer een kans heb gehad wat betreft werk etc, maar aan de andere kant denk ik; Een baby dat gaat 9 maanden duren. Geef mij dan ook die tijd, je zag dat ik goed bezig was.

Op haar werk is ze heel goed met haar collega's, zelfs te goed misschien. Ze gaat graag op stap, feestjes en dat soort dingen. Dat is na de dood van haar beste collega meer geworden (die hield daar ook van, maar stierf alleen en was vaak eenzaam, eeuwige vrijgezel en kwam vaak de verkeerde mannen tegen zeg maar). Ik heb haar die vrijheid NOOIT ontnomen, omdat ik wist dat ze dat gemist heeft in haar jeugd, mede door toedoen van haar ouders. Ze zorgde immers altijd voor alles en iedereen.

Nu is de situatie zo dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Ze loopt bij een psycholoog voor haarzelf, maar niet voor onze relatie. Ik heb haar verteld dat die psycholoog het waarschijnlijk erger maakt. Waarom? Als jij met een vraag komt; Ik heb altijd voor anderen gezorgd, wat moet ik doen? Dan zegt die psycholoog uiteraard dat je voor jezelf moet kiezen.

Onze relatie is ALTIJD goed geweest. Samen op vakantie, samen lachen en huilen, respect, waardering, goede sex (nog steeds) en zelden tot nooit ruzie. Weleens discussies maar geen ruzie. Tevens drink ik niet, drugs gebruik ik niet en geweld gebruik ik al helemaal niet. Ik ben eigenlijk een lief persoon die ook liefde nodig heeft en zij idem.

Nu is het zo dat ik bij mijn ouders verblijf voor inmiddels 10+ dagen en ik het zelf misschien erger heb gemaakt door haar te appen, vanwege onzekerheid en het ongewisse. Dit heb ik niet gewild, maar als ze in mijn schoenen had gestaan had ze hetzelfde gedaan denk ik. Wel hebben we enkele malen per email contact gehad.

In deze emails geeft ze de volgende punten aan;

Financiën (daar was ik mee bezig en ik heb vrijdag bijvoorbeeld weer een gesprek staan)
Vrijheid (die ze altijd van mij gekregen heeft maar toch heeft ze het gevoel een bepaalde verantwoordelijk richting mij te hebben)
Genegenheid (die gaf ik haar erg veel, zeker toen ik net wegging en dat vond ze ook heel fijn.)
Huishouden (oftewel of ik vaker dingen zelf wil zien, maar het probleem is ik zie het niet en dat stinkt haar terecht. Ook dit is op te lossen lijkt mij bijv met een memo bord ofzo)

Ik denk dat ze zich teveel spiegelt aan haar collega's die vaak jonger zijn en lekker alles los en vast neuken wat er is en lekker zuipen. Ik merk dat ze dat ook wil, maar dat heeft ze altijd tot op zekere hoogte gemogen. Het is voor mij dus een raadsel en het kwam als koude kak op mijn dak waar dit ineens vandaan komt.

1 week voordat ze met dit verhaal kwam hadden we nog wereldse sex en was het hou van je, wil je niet kwijt en we gaan ervoor he in 2018 en ineens PATS BOEM.

Ik ben nu 31 en mijn leven is helemaal vernield. Ik verlies haar, mijn 2 honden en 3 katten en mijn vrienden die ik net had opgebouwd daarzo. Nu ik 100 kilometer verder zit denk ik; Wat nu? Ik heb hier bij mijn ouders helemaal niets en ik wil dat het goed komt, maar wat te doen?

Ik weet dat mijn tante haar vanavond belt en ik spreek haar donderdagavond even. Zaterdag ga ik denk ik wel met de vereniging het uitje doen en een vriend raadde mij aan om haar zondag even lekker mee te nemen naar de schaatsbaan, maar aan de andere kant komt dat misschien opdringerig over, omdat ze aangaf rust te willen. Ik kan niet begrijpen dat je iemand waar je zoveel van houd en dat doet ze, zo ineens kan behandelen.

Ze is van een lieve, open, eerlijke, charmante en zorgzame vrouw INEENS omgeslagen naar iemand die alleen wil zijn, koud is en weinig empathie heeft. Ik begrijp er werkelijk niets van aan een kant.

Nu zul je denken; Ze wil ermee stoppen. Maar er zijn een aantal dingen waaraan ik denk waarvan ik zeg; Ze wil niet stoppen. Ze heeft namelijk de afspraak bij het ziekenhuis VERZET en niet geannuleerd. Verzet naar volgende week al zelfs. Tevens draagt ze onze verlovingsring nog.

Ik weet het niet meer en sorry voor het warrige verhaal.
pi_175910038
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 00:01 schreef mrspoeZ het volgende:

[..]

Als jij helder bent in je keuzes dan krijg je geen shit en gedoe; dan is de situatie helder en weet iedereen waar hij aan toe is, jij, zij en iedereen om jullie heen.
Jij bent dusdanig dominant in je communicatie dat ze jou de definitieve keuze gunt, neem die kans. Word gelukkig!
Dat begrijp ik maar ik ben gelukkig hoe vreemd dat ook klinkt nu. Als jij iets wilt dan maak jij die beslissing, niemand anders. Ze gunt mij die keuze helemaal niet, ze durft hem zelf niet te nemen en dat is jammer voor haar dan.
  vrijdag 22 december 2017 @ 00:06:21 #3
31858 mrspoeZ
crazy catlady
pi_175910138
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 00:02 schreef AnoniemH het volgende:

[..]

Dat begrijp ik maar ik ben gelukkig hoe vreemd dat ook klinkt nu. Als jij iets wilt dan maak jij die beslissing, niemand anders. Ze gunt mij die keuze helemaal niet, ze durft hem zelf niet te nemen en dat is jammer voor haar dan.
Je doet het weer; je eist dat zij de keuze maakt terwijl ze die uit liefde, dan wel uit angst voor jouw verbale dominantie bij jou legt.
Prrrrr
pi_175910202
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 00:06 schreef mrspoeZ het volgende:

[..]

Je doet het weer; je eist dat zij de keuze maakt terwijl ze die uit liefde, dan wel uit angst voor jouw verbale dominantie bij jou legt.
Je ziet dat toch echt verkeerd lieverd. Als ik ergens niet mee eens ben, moet ik dat oplossen. Als ik een auto van 50.000 wil kopen maak ik die beslissing. Als ik jou nooit meer wil zien, maak ik die beslissing. Angst dit dat, leuk en aardig allemaal, maar zij komt hiermee niet ik. Wie zijn kont brand, nogmaals. Het is wel errrrruuuug makkelijk om alles bij mij neer te leggen. A: Ik verlies mijn vrienden, dieren, huis alles (zij alleen mij in principe) B Ik moet OOK nog de keuze voor haar maken. No thanks.
pi_175910253
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 00:06 schreef mrspoeZ het volgende:

[..]

Je doet het weer; je eist dat zij de keuze maakt terwijl ze die uit liefde, dan wel uit angst voor jouw verbale dominantie bij jou legt.
En dat blijft hij doen, want zolang zij het niet uit maakt is er een minimale kans dat het goed komt. Die illusie heeft hij tenminste.

En helaas is zij de enige die daaraan wat kan doen. Want hij gaat het niet doen, hij leeft liever in die droomwereld.
Verkrijgbaar met diverse letter- en cijfercombinaties!
  vrijdag 22 december 2017 @ 00:09:59 #6
31858 mrspoeZ
crazy catlady
pi_175910261
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 00:08 schreef AnoniemH het volgende:

[..]

Je ziet dat toch echt verkeerd lieverd. Als ik ergens niet mee eens ben, moet ik dat oplossen. Als ik een auto van 50.000 wil kopen maak ik die beslissing. Als ik jou nooit meer wil zien, maak ik die beslissing. Angst dit dat, leuk en aardig allemaal, maar zij komt hiermee niet ik. Wie zijn kont brand, nogmaals. Het is wel errrrruuuug makkelijk om alles bij mij neer te leggen. A: Ik verlies mijn vrienden, dieren, huis alles (zij alleen mij in principe) B Ik moet OOK nog de keuze voor haar maken. No thanks.
Grinnik. Je doet het nu bij mij ook.
Prrrrr
pi_175910266
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 23:59 schreef AnoniemH het volgende:

[..]

Eens maar dan nog ga ik die keuze niet maken. Dan krijg je achteraf verwijten en shit van je omgeving. No fucking way. Dan maar nog maanden kapot gaan. Ik maak die keuze niet. Zij moet ook inzien wat ze mij aandoet en ik vraag mij af of ze dat echt beseft.
Je omgeving is veel belangrijker ja en dat zal d'r vast wel doen inzien dat ze een kutwijf is om je niet a la minute terug te nemen ja. Heb je gelijk een mooi excuus voor de komende maanden ook dat een en ander (nog) niet lukt of gelukt is, want dan kan het ook lekker haar schuld blijven.

Nog maar een keer: Hoe zit het met huishoudelijke taken doen nu je bij paps en mams logeert?
pi_175910288
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 00:09 schreef mrspoeZ het volgende:

[..]

Grinnik. Je doet het nu bij mij ook.
Even zonder gekheid. Als jij als mens wat wil dan ga je dat toch zelf regelen? Waarom moet een ander dat doen? Is ze dan ineens mongolisch ofzo? Wel de mond opentrekken maar niet durven. Erg makkelijk.
pi_175910293
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 00:08 schreef AnoniemH het volgende:

[..]

Je ziet dat toch echt verkeerd lieverd. Als ik ergens niet mee eens ben, moet ik dat oplossen. Als ik een auto van 50.000 wil kopen maak ik die beslissing. Als ik jou nooit meer wil zien, maak ik die beslissing. Angst dit dat, leuk en aardig allemaal, maar zij komt hiermee niet ik. Wie zijn kont brand, nogmaals. Het is wel errrrruuuug makkelijk om alles bij mij neer te leggen. A: Ik verlies mijn vrienden, dieren, huis alles (zij alleen mij in principe) B Ik moet OOK nog de keuze voor haar maken. No thanks.
Jij bent het toch niet eens met de wijze waarop het nu gaat? Los het dan op. Je profileert jezelf wel als een ongelofelijk slappe zak momenteel.
Verkrijgbaar met diverse letter- en cijfercombinaties!
  vrijdag 22 december 2017 @ 00:11:13 #10
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_175910298
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 00:02 schreef AnoniemH het volgende:

[..]

Dat begrijp ik maar ik ben gelukkig hoe vreemd dat ook klinkt nu. Als jij iets wilt dan maak jij die beslissing, niemand anders. Ze gunt mij die keuze helemaal niet, ze durft hem zelf niet te nemen en dat is jammer voor haar dan.
Maar ipv dit kinderachtige ik wacht lekker tot jij er zelf mee komt moet je gewoon om een keuze vragen. Zo ver is het namelijk allang gekomen.

Jouw keuze is we vechten ervoor, als zij dat niet wil moet ze dat idd uitspreken. Dat gaat ze zo te merken niet in de aankomende dagen uit zichzelf doen, dus jij zal moeten zeggen dat je duidelijkheid nodig hebt. Dat je echt hoopt op ervoor willen knokken en best wil praten over rustig aan weer bij elkaar komen, maar dat je nu wel wil weten welke kant het op gaat.

Je bent nu zelfs al boos ook, dit gaat alleen maar erger worden... Liefdevol uit elkaar gaan is al pijnlijk genoeg. Hou hiermee op, vraag om duidelijkheid.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_175910315
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 00:10 schreef Scary_Mary het volgende:

[..]

Je omgeving is veel belangrijker ja en dat zal d'r vast wel doen inzien dat ze een kutwijf is om je niet a la minute terug te nemen ja. Heb je gelijk een mooi excuus voor de komende maanden ook dat een en ander (nog) niet lukt of gelukt is, want dan kan het ook lekker haar schuld blijven.

Nog maar een keer: Hoe zit het met huishoudelijke taken doen nu je bij paps en mams logeert?
Ik had die vraag niet gezien mijn excuses. Mijn ouders doen dat zelf en willen niet dat ik mij ergens mee bemoei. Ze zien hoe zwaar ik het ermee heb en zijn een luisterend oor en begrijpen haar deels wel en deels niet.
pi_175910338
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 00:11 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Maar ipv dit kinderachtige ik wacht lekker tot jij er zelf mee komt moet je gewoon om een keuze vragen. Zo ver is het namelijk allang gekomen.

Jouw keuze is we vechten ervoor, als zij dat niet wil moet ze dat idd uitspreken. Dat gaat ze zo te merken niet in de aankomende dagen uit zichzelf doen, dus jij zal moeten zeggen dat je duidelijkheid nodig hebt. Dat je echt hoopt op ervoor willen knokken en best wil praten over rustig aan weer bij elkaar komen, maar dat je nu wel wil weten welke kant het op gaat.

Je bent nu zelfs al boos ook, dit gaat alleen maar erger worden... Liefdevol uit elkaar gaan is al pijnlijk genoeg. Hou hiermee op, vraag om duidelijkheid.
Dankjewel. Hoe pak ik dit het beste aan nu? Ik heb haar net geappt dat ik graag tegemoetkoming vanuit haar wil en of ze een datum kan prikken.
  vrijdag 22 december 2017 @ 00:12:36 #13
331246 Kentekenplaat
Vaak op de foto.
pi_175910342
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 00:10 schreef AnoniemH het volgende:

[..]

Even zonder gekheid. Als jij als mens wat wil dan ga je dat toch zelf regelen? Waarom moet een ander dat doen? Is ze dan ineens mongolisch ofzo? Wel de mond opentrekken maar niet durven. Erg makkelijk.
Hoe graag ze ook van je af wil, het is wel een relatie van 14 jaar. Dus is het, hoe gek het ook klinkt, ook lastig voor haar. Maar niet voor haar gevoel, meer voor jouw reactie.
Verkrijgbaar met diverse letter- en cijfercombinaties!
pi_175910357
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 00:12 schreef Kentekenplaat het volgende:

[..]

Hoe graag ze ook van je af wil, het is wel een relatie van 14 jaar. Dus is het, hoe gek het ook klinkt, ook lastig voor haar. Maar niet voor haar gevoel, meer voor jouw reactie.
Dat snap ik ook wel hoor, maar dan nog moet ze toch die keuze maken. Overigens denk ik en mijn omgeving wel dat haar klap nog komt als het echt definitief is zeg maar dat idee.
pi_175910363
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 00:11 schreef AnoniemH het volgende:

[..]

Ik had die vraag niet gezien mijn excuses. Mijn ouders doen dat zelf en willen niet dat ik mij ergens mee bemoei. Ze zien hoe zwaar ik het ermee heb en zijn een luisterend oor en begrijpen haar deels wel en deels niet.
Hebben ze je vroeger wel mee laten meehelpen in het huishouden?
pi_175910374
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 00:13 schreef Scary_Mary het volgende:

[..]

Hebben ze je vroeger wel mee laten meehelpen in het huishouden?
Jawel hoor. Niet altijd. Mijn ouders hadden een eigen zaak hier om de hoek dus ik was vaak daar te vinden of ik was aan het sporten (4-5x per week).
pi_175910452
Overigens viel mij 1 appje van haar op en dat is de volgende. Toen ik aangaf graag binnenkort iets leuks met haar te willen doen appte ze direct terug: Geen Geld!!!!!!!! DAAR zit de grootste frustratie aan de app te zien. Ik moet het er echt uit vissen, want van haar krijg ik geen duidelijkheid zover, maar dat is wat ik eruit kan halen.
  vrijdag 22 december 2017 @ 00:17:30 #18
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_175910455
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 00:13 schreef AnoniemH het volgende:

[..]

Dat snap ik ook wel hoor, maar dan nog moet ze toch die keuze maken. Overigens denk ik en mijn omgeving wel dat haar klap nog komt als het echt definitief is zeg maar dat idee.
Na zo’n langdurig proces denk ik dat het een immense opluchting voor haar zal zijn.
pi_175910481
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 00:17 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]

Na zo’n langdurig proces denk ik dat het een immense opluchting voor haar zal zijn.
Ik denk ook een enorme klap. Het is niet zo dat zij mij altijd bij de hand heeft genomen. Ze heeft ook veel aan mij te danken. Haar baan, verlegenheid waar ik meteen op ingesprongen ben omdat ze dat wilde veranderen, scheiding ouders en ga zo maar verder. Het is niet zo dat alles van haar kant af kwam ofzo.
  vrijdag 22 december 2017 @ 00:21:01 #20
31858 mrspoeZ
crazy catlady
pi_175910528
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 00:17 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]

Na zo’n langdurig proces denk ik dat het een immense opluchting voor haar zal zijn.
+1
Prrrrr
pi_175910537
Mijn ex dacht ook dat het een enorme klap voor mij zou zijn toen ik vertrok. Eerste avond alleen op de bank van mijn eigen nieuwe huisje heb ik zitten janken. Van opluchting. Ook daarna is er nooit enige vorm van 'een klap' gekomen. Alleen maar vrijheid en geluk.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 22 december 2017 @ 00:21:46 #22
401689 Steef121
Boomjehuisjebeestje
pi_175910540
Heb je al overwogen een liedje voor haar te spelen op de akoestische gitaar begeleid met vocale kunsten?
Op een dag word ik wakker, als een van de koeiossen, grazend in de wei
🐄🌳
pi_175910544
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 00:21 schreef mrspoeZ het volgende:

[..]

+1
Eens maar ook eens met ts. Als ze alles opkropt etc komt haar klap nog natuurlijk
pi_175910556
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 00:21 schreef Isabeau het volgende:
Mijn ex dacht ook dat het een enorme klap voor mij zou zijn toen ik vertrok. Eerste avond alleen op de bank van mijn eigen nieuwe huisje heb ik zitten janken. Van opluchting. Ook daarna is er nooit enige vorm van 'een klap' gekomen. Alleen maar vrijheid en geluk.
Dat is per relatie verschillend natuurlijk. Dat is maar net wat er zich heeft afgespeeld etc. De een gaat daar ook makkelijker mee om etc.
pi_175910566
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 00:14 schreef AnoniemH het volgende:

[..]

Jawel hoor. Niet altijd. Mijn ouders hadden een eigen zaak hier om de hoek dus ik was vaak daar te vinden of ik was aan het sporten (4-5x per week).
Niet altijd, dus geen structuur. Iets wat nu nog een probleem is, in de relatie die je zo graag zou willen. Als je ouders je zo goed begrijpen en willen helpen, dan vind ik het eerlijk gezegd een beetje jammer dat ze je dan niet mee laten helpen maar weer stimuleren om het lekker zo te laten gaan. Ze gaan er ook niet eeuwig zijn om je daarmee te helpen en zeker als jij straks alleen of met huisdieren of met een betere balans in een volgende relatie wil functioneren, is dit wel een beetje een gemiste kans. Daarnaast kan het naast leerzaam en een stukje routine opbouwen, ook gewoon lekker afleidend zijn. Even hersenloos fysiek bezig zijn en je kan iets nuttigs terug doen voor je ouders.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')