abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175878787
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 21:53 schreef up7 het volgende:
Bedrijven leveren betere producten en/of goedkopere producten af door de vele efficiŽntiewinsten en technologische ontwikkelingen en dat verbloemt een deel van geldontwaarding. Dat wordt nou net niet in de CPI-methodiek meegenomen. Anders zou meer van de technologische winsten terecht komen bij spaarders.

Dat je dat effect veel beter ziet bij een munt als bitcoin, ondanks alle tegenstand, laat zien hoe groot de geldontwaarding van reguliere valuta moet zijn. Dat oorlogen kennelijk ook nodig zijn om het monetair beleid in stand te houden spreekt boekdelen. Maar sommigen staren zich graag blind op CPI-cijfers. Alles lekker in brokjes tot je nemen, doen alsof er geen sprake is van wisselwerking en maar volhouden dat het bitcoin is die in een bubbel verkeert.

Maar zelfs al zou die 2% kloppen dan zou dat al erg genoeg zijn.
Mocht je koopkracht stijgen dan kun je meer kopen (lagere prijzen / kosten) de geldhoeveelheid blijft echter gelijk...

eqtn_exch.gif

Prijsniveau daalt, real GDP neemt toe, V wordt van aangenomen dat het gelijk blijft, dusseh, dan heb je inderdaad wat meer inflatie nodig voor het oude prijsniveau.

Maar dan maak je nog een aanname dat inflatie de real interest beÔnvloed, maar inflatie die ingecalculeerd is heeft geen effect op de real interest ;)
pi_175879420
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 22:07 schreef up7 het volgende:

[..]

Dus als je boter omwille van de prijs vervangt door margarine heeft dat niets met inflatie te maken? Kom op zeg. Met die stelling zou de inflatie negatief uitvallen terwijl we naar een mandje gaan met louter water en droog brood. Smaken kunnen veranderen maar dat substituten en aanpassingen van het mandje geen inflatiecomponent kent is uiterst naÔef.
Dat heeft iets met relatieve prijzen tussen verschillende goederen te maken. De basket veranderd als bepaalde goederen relatief goedkoper (aan je inkomen) en duurder worden dan andere goederen.

ReŽle prijzen veranderen de basket, niet inflatie an sich, als boter en margarine dezelfde relatieve prijsstijging doormaken en relatief gelijk blijven aan je koopkracht gaat er niets veranderen aan je consumptie basket. Zou vreemd zijn dat als overal een 0 achter geplakt wordt en alles relatief even duur blijft dat je opeens wel andere zaken gaat kopen.

Dat is niet naÔef maar gewoon hoe het werkt, op de lange termijn heeft de stijging van de geldhoeveelheid en samenhangende prijzen gťťn effect op de werkelijke economie.

Kun je naÔef noemen wat je wilt maar hier zijn economen het unaniem over eens.

Feit blijft dat als je substituten zoekt voor je basket je vaak de relatief goedkopere zaken gaat kopen / goederen die relatief goedkoper zijn geworden....

Zoals jij net zelf eigenlijk al zei, dat je zaken koopt die efficiŽnter geproduceerd worden en goedkoper zijn etc, daar valt de inflatie lager van uit waardoor het prijsniveau daalt, het CPI laat dan dus een te hoge inflatie zien want in werkelijkheid koop je andere goederen dan die gebruikt zijn in de basket.

[ Bericht 0% gewijzigd door ludovico op 20-12-2017 22:30:25 ]
pi_175880069
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 21:20 schreef up7 het volgende:
Ze kunnen zoveel stellen. Als het ECB maandelijks tientallen miljarden bijdrukt dan weet je wel dat de werkelijke inflatie niet op 1-2% ligt.
https://www.forbes.com/si(...)he-cpi/#7aed688b200b
quote:
*Footnote: On 01/07/2013 M2 was $10.452 trillion. On 01/06/2014 M2 grew to $10.962 trillion. That’s a 4.9% increase in the monetary base in just one year. Conversely, a 4.9% decrease in the value of the US dollar.
Nee de waarde van de dollar wordt niet evenredig minder waard met de toename van de monetary base, dat geld wordt voor een deel helemaal niet uitgegeven en komt niet in de reeele economie.

De definitie van dat labor bureau in het artikel is de juiste definitie van inflatie, inflatie is een long term definitie, dat gaat over op lange termijn stijgende prijzen.

Dat we prijzen bijhouden op de korte termijn en dit ook inflatie noemen daar gelaten. Dat blijft de beste voorspeller voor inflatie zoals economisch wordt gedefinieerd en geeft de beste sturingsmogelijkheden daaraan. “as a process of continuously rising prices or equivalently, of a continuously falling value of money.”
pi_175886319
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 21:40 schreef ludovico het volgende:
Deflatoir...
Enig idee wat economen daar van vinden? Die vinden het niet zo leuk als mensen geld gaan oppotten en niet gebruiken. De deflatoire bitcoin zit economisch herstel in de weg (valt misschien wel mee overigens, lichtelijk deflatoire / lage inflatie cijfers lijken geen effect op de economie te hebben)
Je doet het voorkomen alsof daar consensus over bestaat onder economen. Dat is niet zo. Daarbij zijn de negatieve kanten van deflatie gebaseerd om aannames, we hebben namelijk nog nooit een langere periode van deflatie gekend in Europa. De angst voor deflatie zit hem er veel meer in het feit dat deflatie schulden laat stijgen. En wie hebben er de meeste schulden? Inderdaad, de overheden.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  donderdag 21 december 2017 @ 10:19:40 #105
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_175887192
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 16:29 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

[..]

btc direct

jezus ....ik wilde 100 euro doen...oplichters
Even een serieuze tip.

Pak eventueel een andere coin.
Ga anders voor Ethereum. Ik weet niet of dat wel met een lager instap bedrag kan, maar van daaruit kun je ook vooruit. Anders een andere exchange opzoeken.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_175887292
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 19:50 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

Ja dat jij en je bitcoinvriendjes niet anders aan het doen zijn dan SPECULEREN op een stijging van de bitcoin.

Nee je wilt alleen maar dat die munt gaat stijgen voor de rest is het waardeloze bullshit.

je bent een ordinaire speculant. En in de beleggingswereld weten we dat speculeren grote risico's met zich meebrengt......
Bitcoin is misschien wat gevoelig voor speculatie dat klopt, maar het doet niets af aan de onderligende reden waarom bitcoin echt stijgt.

Alle wereld valuta zijn ťťn grote speculatie, namelijk een speculatie op de krachten van de centrale banken om alle cijfers zo te kunnen manipuleren om het nog enigsinds te laten functioneren. (Gegarandeerd dat je verlies maakt bij het houden ervan overigens).

Je ziet gevaar in een bitcoin stijging waar het nu zo'n waarde heeft van §240 miljard. (Qua wereld assets drie keer niks). Als bitcoin valt gebeurd er niets, een aantal mensen raakt hun spaarcenten kwijt en hebben (hopelijk) weer wat nieuws geleerd. Niet dat ik echt denk dat het snel gaat dalen omdat er simpelweg heel veel geld is in de wereld. Het echte gevaar schuild zich in de westerse financiŽle wereld. Een bank als Deutche bank bezit derivaten ter waarde van x aantal keer de gehele EU.

De kracht van Bitcoin is dat het niet wordt bij geprint, niemand kan het afpakken, zal altijd enige waarde hebben en nog nooit kon je kapitaal zo eenvoudig wereldwijd verplaatsen. Bitcoin is een perfecte hedge voor de Euro en USD. De overheid kan het nooit echt verbieden eigenlijk, waar bijvoorbeeld de US het zal verbieden zul je gaan zien dat mensen simpelweg gaan emigreren. China is een perfect voorbeeld om te zien dat zelfs een land als China het niet lukt om kapitaal vast te houden in eigen land, je kan nog zoveel politie hebben en blokkades bedenken, kapitaal vind zijn weg toch wel. De euro is nog redelijk stabiel, er zijn nog honderde valuta's waarbij de bitcoin een nůg beter alternatief is tov hun eigen valulata.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_175887424
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 21:40 schreef ludovico het volgende:
Er zijn redenen waarom monetair beleid gevoerd wordt, dat jij je geld minder waard ziet worden vind je natuurlijk niet leuk, maar de gehele economie profiteert er van dat de crisis sneller voorbij is en dat er niet teveel bedrijven failliet gaan die kort na de crisis prima rendabel zouden opereren.
Laat dit nou net een goede reden zijn waarom Bitcoin dus werkelijk een beter alternatief is dan de Euro.

Natuurlijk als je altijd loon krijgt en het weer uitgeeft maakt het eigenlijk niets uit hoe hoog de inflatie is. Maar als je zoals veel Nederlanders een deel spaart heb je toch een slechte aan het financiŽle beleid wat we deze dagen uitvoeren.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
  donderdag 21 december 2017 @ 10:59:53 #108
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_175887797
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 10:27 schreef ITrade het volgende:

[..]

Bitcoin is misschien wat gevoelig voor speculatie dat klopt, maar het doet niets af aan de onderligende reden waarom bitcoin echt stijgt.

Alle wereld valuta zijn ťťn grote speculatie, namelijk een speculatie op de krachten van de centrale banken om alle cijfers zo te kunnen manipuleren om het nog enigsinds te laten functioneren. (Gegarandeerd dat je verlies maakt bij het houden ervan overigens).

Je ziet gevaar in een bitcoin stijging waar het nu zo'n waarde heeft van §240 miljard. (Qua wereld assets drie keer niks). Als bitcoin valt gebeurd er niets, een aantal mensen raakt hun spaarcenten kwijt en hebben (hopelijk) weer wat nieuws geleerd. Niet dat ik echt denk dat het snel gaat dalen omdat er simpelweg heel veel geld is in de wereld. Het echte gevaar schuild zich in de westerse financiŽle wereld. Een bank als Deutche bank bezit derivaten ter waarde van x aantal keer de gehele EU.

De kracht van Bitcoin is dat het niet wordt bij geprint, niemand kan het afpakken, zal altijd enige waarde hebben en nog nooit kon je kapitaal zo eenvoudig wereldwijd verplaatsen. Bitcoin is een perfecte hedge voor de Euro en USD. De overheid kan het nooit echt verbieden eigenlijk, waar bijvoorbeeld de US het zal verbieden zul je gaan zien dat mensen simpelweg gaan emigreren. China is een perfect voorbeeld om te zien dat zelfs een land als China het niet lukt om kapitaal vast te houden in eigen land, je kan nog zoveel politie hebben en blokkades bedenken, kapitaal vind zijn weg toch wel. De euro is nog redelijk stabiel, er zijn nog honderde valuta's waarbij de bitcoin een nůg beter alternatief is tov hun eigen valulata.
Als Bitcoin verboden wordt in Amerika (bijvoorbeeld) zullen mensen gaan emigreren? Ik denk dat dat wel meevalt. Sowieso is er maar een heel klein groepje mensen die zo veel Bitcoin hebben dat dit interessant is.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_175887898
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 10:19 schreef Komakie het volgende:

[..]

Even een serieuze tip.

Pak eventueel een andere coin.
Ga anders voor Ethereum. Ik weet niet of dat wel met een lager instap bedrag kan, maar van daaruit kun je ook vooruit. Anders een andere exchange opzoeken.
welke site kan je dat het beste kopen
"Wedstrijden kun je altijd verliezen anders hoef je die wedstrijden ook niet te spelen"
Klaasweetalles 14-08-2018
pi_175887921
quote:
'135.000 Nederlanders hebben Bitcoins,' maar minder dan helft staat op winst
dat was op 13 oktober....nog voor de grote stijging
"Wedstrijden kun je altijd verliezen anders hoef je die wedstrijden ook niet te spelen"
Klaasweetalles 14-08-2018
pi_175888109
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 11:08 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

dat was op 13 oktober....nog voor de grote stijging
Ik benieuwd hoe ze aan die wijsheid komen.

Mensen kunnen twee wallets hebben en wallets zijn dan weer niet op land geregistreerd.
Klier? Ik? Kijk lekker naar je zelf !
pi_175888254
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 19:20 schreef ludovico het volgende:

[..]

Dan zijn al die particuliere dummies hun spaarcenten kwijt.

Ik ben over het algemeen best liberaal... Alleen de bitcoin als currency maakt monetair beleid onmogelijk en kunnen we dus niet toestaan. Daarnaast, wisselkoersen werken een stuk soepeler dan interne devaluatie.... Dit zijn prima redenen om de bitcoin te verbieden.

Als bitcoin geen transactiemiddel is maar puur waardeopslag / een soort van nieuwe asset dan zou het nog kunnen... Maar dan moet je dus als overheid alsnog verbieden dat je bij retailers kunt betalen met bitcoin.
Maar wat is dan het probleem als die particuliere dummies hun spaarcenten kwijt zijn? Daar zal de Nederlandse economie echt niet stil van vallen.

Ik ben benieuwd hoe je dat verbieden voor je ziet. Dat zie ik niet snel effectief afgedwongen worden, de geest is uit de fles en die krijg je er niet meer in. Hoe wil je verbieden dat mensen waarde aan iets toekennen? Dat is niet te doen. Je kunt het hooguit verbieden als betaalmiddel, maar dan nog is dat lastig te handhaven denk ik/
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_175888896
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 10:59 schreef Komakie het volgende:

[..]

Als Bitcoin verboden wordt in Amerika (bijvoorbeeld) zullen mensen gaan emigreren? Ik denk dat dat wel meevalt. Sowieso is er maar een heel klein groepje mensen die zo veel Bitcoin hebben dat dit interessant is.
Als je dus een lange termijn bitcoin bezitter bent zoals vele zijn, je hebt ergens enkele miljoenen in de cloud zoals toch wel een flink aantal hebben. Denk je dan dat je dit liever waardeloos in de clowd laat staan ipv een andere levensstijl te kunnen leven in bijvoorbeeld Singapore? Er zijn nu al genoeg Amerikanen die emigreren om financiŽle redenen. Genoeg bitcoin bezitters die dit zeker ook zullen gaan doen indien nodig.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_175888949
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 11:07 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

welke site kan je dat het beste kopen
Bij Bitonic kan je al voor 200 euro kopen, voor iemand die alles weet en zo'n standpunt heeft over Bitcoin stel je wel echt noob vragen.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_175888992
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 11:56 schreef ITrade het volgende:

[..]

Bij Bitonic kan je al voor 200 euro kopen, voor iemand die alles weet en zo'n standpunt heeft over Bitcoin stel je wel echt noob vragen.
goed he

ik heb eigenlijk nooit vertrouwen gehad in die shit van digitale muntjes.....dus nooit in verdiept

het is ook eigenlijk tijdverspilling tenzij je er vroeg instapt....
"Wedstrijden kun je altijd verliezen anders hoef je die wedstrijden ook niet te spelen"
Klaasweetalles 14-08-2018
pi_175889034
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 11:57 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

goed he

ik heb eigenlijk nooit vertrouwen gehad in die shit van digitale muntjes.....dus nooit in verdiept

het is ook eigenlijk tijdverspilling tenzij je er vroeg instapt....
the-best-time-to-start-was-yesterday-the-next-best-time-is-now-vector-id665192688
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_175889565
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 11:57 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

goed he

ik heb eigenlijk nooit vertrouwen gehad in die shit van digitale muntjes.....dus nooit in verdiept

het is ook eigenlijk tijdverspilling tenzij je er vroeg instapt....
Nooit in verdiept maar dat weerhoud je er niet van er toch een stevige mening over te hebben.

Leren ze je niet op Harvard dat je beter je mond kunt houden over zaken waar je je niet in verdiept hebt?
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_175889965
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 11:57 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

goed he

ik heb eigenlijk nooit vertrouwen gehad in die shit van digitale muntjes.....dus nooit in verdiept

het is ook eigenlijk tijdverspilling tenzij je er vroeg instapt....
Dit is waarom mensen niet rijk worden
pi_175889981
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 11:57 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

goed he

ik heb eigenlijk nooit vertrouwen gehad in die shit van digitale muntjes.....dus nooit in verdiept

het is ook eigenlijk tijdverspilling tenzij je er vroeg instapt....
Dus na het lezen van een nieuwsartikel ben je ergens van overtuigd?
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
  donderdag 21 december 2017 @ 12:48:10 #120
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_175890138
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 11:57 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

goed he

ik heb eigenlijk nooit vertrouwen gehad in die shit van digitale muntjes.....dus nooit in verdiept

het is ook eigenlijk tijdverspilling tenzij je er vroeg instapt....
Dat is natuurlijk onzin.
Winst maken met crypto gaat er om hoeveel % winst een munt heeft en niet wat de totale waarde van 1 munt is. Daarom zijn de berichtgevingen ook zo onzinnig. 1 Bitcoin is 20000 dollar waard. Dat is niet zo belangrijk. Hoeveel hij gestegen is, dat is veel belangrijker.

Nog steeds stijgen er dagelijks munten als een gek. Soms munten die al vrij veel waard zijn per stuk, soms hele "goedkope munten".
De kunst is om je er goed in te verdiepen en op die manier de juiste keuzes te maken. En eerlijk is eerlijk, je moet er ook een dosis geluk bij hebben.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_175891185
Het gaat hier specifiek over bitcoin en niet over blockchain, ING staat wel degelijk achter blockchain technieken:

http://www.banken.nl/bank/ing/nieuws/thema/blockchain
pi_175891273
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 11:27 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
Ik ben benieuwd hoe je dat verbieden voor je ziet. Dat zie ik niet snel effectief afgedwongen worden, de geest is uit de fles en die krijg je er niet meer in. Hoe wil je verbieden dat mensen waarde aan iets toekennen? Dat is niet te doen. Je kunt het hooguit verbieden als betaalmiddel, maar dan nog is dat lastig te handhaven denk ik/
Kan prima verboden worden als betaalmiddel, daarna zien we wel verder. Harstikke makkelijk te handhaven, net als alcohol verkoop.
pi_175891353
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 10:36 schreef ITrade het volgende:

[..]

Laat dit nou net een goede reden zijn waarom Bitcoin dus werkelijk een beter alternatief is dan de Euro.

Natuurlijk als je altijd loon krijgt en het weer uitgeeft maakt het eigenlijk niets uit hoe hoog de inflatie is. Maar als je zoals veel Nederlanders een deel spaart heb je toch een slechte aan het financiŽle beleid wat we deze dagen uitvoeren.
Ik zou niet zeggen dat dat slecht is, als er niets geproduceerd wordt zal er ook inflatie optreden en een algehele vlaag van armoede die grotere nadelen heeft dan dat beetje inflatitie / lage rentes.

Relatief slecht voor spaarders maakt nog niet slecht voor spaarders. Enkelzijdig zaken belichten is uiteraard wel leuk voor populisme / propaganda.
pi_175891538
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 13:27 schreef ludovico het volgende:

[..]

Kan prima verboden worden als betaalmiddel, daarna zien we wel verder. Harstikke makkelijk te handhaven, net als alcohol verkoop.
Ik denk dat je je daarin vergist.

Als ik mijn auto naar de garage breng, dan betaal ik altijd contant. Zwart. Daar hoef ik niet eens om te vragen, dat is standaard daar. Zwart, geen bon. als je wilt pinnen raakt iedereen in paniek.

In zo'n situatie zou ik ook prima in bitcoin kunnen betalen als hij dat zou accepteren, geen idee hoe je daar als overheid zicht op kan houden als je al niet eens zicht kunt houden op garages die minimaal 90% van de omzet zwart draaien.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_175891567
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 09:29 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Je doet het voorkomen alsof daar consensus over bestaat onder economen. Dat is niet zo. Daarbij zijn de negatieve kanten van deflatie gebaseerd om aannames, we hebben namelijk nog nooit een langere periode van deflatie gekend in Europa. De angst voor deflatie zit hem er veel meer in het feit dat deflatie schulden laat stijgen. En wie hebben er de meeste schulden? Inderdaad, de overheden.
We hebben wel langere periodes van deflatie gekend in Europa, we hebben grote periodes betaald met gouden munten die steeds kleiner werden omdat de relatieve waarde van goud steeds hoger werd.

Ehm, de eigenaren van staatsobligaties zijn, zeker in Nederland, gewoon Nederlanders. Maak je die rijker doordat de reele rente hoger wordt kan er op die groep ook meer belasting worden geheven, de houdbaarheid van de overheidsfinancien is dus niet afhankelijk (in Nederland) van de rentestand.

Sowieso dat reele rente, nogmaals, helemaal niets te maken heeft met long term inflatie dan wel deflatie. Het angstbeeld dat je schetst stelt eigenlijk niet zoveel voor.

Economen zijn er wel van overtuigt dat prijsstabiliteit toegevoegde waarde heeft. Grote inflatie is slecht voor de economische groei.

Een beetje deflatie zullen ze niet zozeer schokkend vinden.
Short term reele rente die stijgt daarentegen terwijl de economie op zijn gat ligt, ik denk dat er een grote meerderheid van economen wel wat ziet in monetair beleid en dus ook het drukken van de reele rente in tijden dat het economisch niet zo vlot loopt.
Natuurlijk zijn er genoeg te vinden die denken dat met je tengels van de markt afblijven de beste optie is, ik ben zelf wat meer Keynesiaan dan Hayek / Milton Friedman.

Die laatste is overigens behoorlijk liberaal maar wel een "monetarist" en gelooft - dacht ik - ook gewoon dat je de markt kunt sturen (short term) met monetair beleid.

[ Bericht 8% gewijzigd door ludovico op 21-12-2017 13:46:51 ]
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')