abonnement Unibet Coolblue
pi_175823359
Dag.

Dit is een lange post, zet u schrap. De 'too long, didn't read', bevindt zich onderaan met bold en underline font.

Ik woon begeleid. Hierin staat het werken aan je doelen centraal zodat er een plek in de maatschappij kan worden behaald indien je er moeite voor wil doen.

Tot twee maanden geleden lukte het me aardig om aan die doelen te werken - dag/nachtritme, hobby's die zich uitbreidden, minder gamen, leuke dagbesteding, therapieën, et cetera.

Toen diende zich een nieuwe onderbuurman aan. Op het eerste oog leek het een prima kerel. Klein dingetje bleek; hij had een dartbord. Het bleek 'zijn leven' te zijn. Nou prima, als dat zo is. Ieder zijn meug. Zolang ik er maar geen last van heb.

Echter, met zijn hobby diende ook nieuw geluid aan: het door enige lanceersnelheid te horen audiofragment welke herhalend intrede deed in mijn gehoorveld. Drie keer getik met een interval van 4 seconden en herhaling. Al gauw kon ik het herleiden naar buurman zijn dartgedrag en wenste ik vurig naar een oplossing.

Op dat moment de begeleiding erbij gehaald. Gezien de steevaste overlast die buurman had gecreëerd kon hij echter vanuit zijn humane visie het opbrengen om telefoonnummers uit te wisselen, zodat ik, wanneer ik last had, met hem in conclaaf om dit geluid te kunnen laten verminderen.

In een van die WhatsApp conversaties hem een tip gegeven over het aanbrengen van een geluiddempend ophangsysteem voor achter zijn dartbord om eventueel het geluid te doen verminderen. Hierop zijn begeleiding en buurman naar een dartshop gegaan en vanuit de visie van de winkeleigenaar gekomen dat zo'n systeem helemaal niet werkt. Tot op heden weten we niet of er in die winkel inderdaad de waarheid werd gesproken, of dat de winkeleigenaar het product simpelweg niet aanbood.

Buurman zelf maande zich tot de oplossing om een nieuw bord te kopen. Iets met het huidige bord hebben laten bevriezen in een auto van 'een maat' terwijl een dartbord in een gesloten omgeving vervoerd moet worden zodat het niet uitdroogt. Of zoiets.

Buurman kwam ook tot de wetenschap een surroundband er omheen te hebben geplaatst, en meende dat dit object het geluid ook enigszins deed verminderen. Na wat speurwerk op Google kwam ik tot de ontdekking dat zo'n band enkel dient ter bescherming van het dartbord, en niet ten aanzien van eventuele geluidsdemping.

In de eerste instantie heb ik weinig meegekregen van plaatsing, initieel gebruik en begin van overlast door het nieuwe dartbord, omdat ik in deze periode af en aan het ziekenhuis bezocht, door wat uiteindelijk een galwegverstopping bleek en daaropvolgend een galblaasverwijdering.

Na twee operaties ondergaan te hebben, was ik van mijn klachten genezen. Daarna twee weken thuis bij mijn ouders gebleven, want ik achtte het begeleid wonen niet in staat om me gedurende mijn revalidatie te verzorgen. Hierin dus ook weinig tot niets meegekregen van het dartgedrag van buurman.

Eenmaal terug in mijn appartement werd ik nogmaals geconfronteerd met het de overmaat aan getik door mijn appartement heen, wat nogmaals zijn oorsprong terug kon herleiden naar het dartgedrag van buurman. Het nieuwe bord hielp dus niets. Wederom werd de begeleiding erbij gehaald en ditmaal werd er gehamerd op het idee om er vloerisolatieplaten achter het bord te plaatsen. Dit hielp echter ook niet ter vermindering van het hoorbare getik.

Het getik bleef, mijn hobby's bleven onaangeraakt, ik ging steeds meer computeren. Aangezien ik in de eerste instantie vrede had met buurmans' dartgedrag (in het prille begin, in de trant van 'oh wat leuk voor je' en 'knap dat je serieus bezig bent daarmee') en ik niet wenste hypocriet over te willen komen, bedacht ik een tijdslimiet waarop buurman zijn hobby kon beoefenen. Ik vond 20.00 uur wel een goede stoptijd voor zijn hobby. Zodat a) hij kon trainen voor een wedstrijd en b) ik kon gaan lezen, schrijven, tekenen en best of all, minder computeren. Hierop de begeleiding weer ingeschakeld, een dialoog met buurman aangevraagd en hopend op een compromis.

Die dialoog was vanavond. Begeleiding was ook deelnemer in het gesprek, er werd gesproken over de bevestiging van de vloerisolatieplaten achter het dartbord. Wat bleek, de hansworst van een buurman had het materiaal bevestigd met dikke rvs schroeven op de muur. Natuurlijk werkt isolatie niet als je het gaat bevestigen met een ander vast materiaal, waardoor het geluid kan doordringen in de rest van de vaste stof - in dit geval het hele appartementencomplex waarin we ons bevinden.

Toen ik aangaf in plaats van schroeven het isolatiemateriaal door middel van kit te kunnen plaatsen op de muur, zodat demping misschien wat meer plaatsvond, werd ik vreemd aangekeken. Zowel de begeleiding als buurman keken me aan met grimmige starende gezichten en ik voelde me in het hokje gedrukt.

Al gauw kwamen de tegenargumenten als van begeleiding: 'hoe krijg je die rommel er weer af dan' en buurman: 'als het er op zit en er later weer af als ik ga verhuizen, en ik moet de woning schoon opleveren, dan kun jij voor de kosten opdraaien'. Welja, dat idee werd dus uit het raam gegooid. Wat restte was het tijdslimiet wat ingesteld kon worden om ons beiden in tijd te kunnen voorzien om onze hobby's te kunnen beoefenen.

Ook hiermee was buurman het niet eens. Het zit namelijk zo, volgens hem:
- hij komt thuis van werk
- doet nog even zijn ding
- gaat dan darten
In zijn woorden, 'en ja als dat om 20.00 uur is en ik ga tot 21:30 uur door, dan is dat zo'.
Mijn reactie op het idee dat ik ook een fijne avond wilde hebben werd compleet het raam uitgegooid. Ik kan dus niet lezen, schrijven, tekenen zonder half gestoord te worden van het getik van buurman zijn dartgedrag. Weg compromis.

tl;dr buurman blijkt een halve minkukel, een egocentrische flapdrol in zijn leven als darter, al wetende dat ie de omgeving mee lastig valt maar er niets fundamenteels aan wil veranderen om het voor alle partijen goed te kunnen laten functioneren.

Klacht 1: buurman blijkt een gore klootzak die alleen maar aan zichzelf denkt
Klacht 2: mijn tactiek van compromis zoeken blijkt dus niet altijd te werken, godverdomme
Klacht 3: niet kunnen werken aan mijn doelen door dat achterlijke getik
Klacht 4: hobby's elders moeten onderbrengen dan mijn.eigen.appartement, ffs
Klacht 5: nu elk ding moeten melden aan begeleiding omdat die achterlijke kneus niet weet hoe moet anderen om te moeten gaan

:( :( :r :r :{w
Google is your friend, abuse your friends
  maandag 18 december 2017 @ 22:19:46 #2
469863 RobjeGeus
Hier word ik vrolijk van!!
pi_175823567
Heb je er ook last van als je bijvoorbeeld een muziekje opzet ?
pi_175823601
Koop ook een dartboard, maak dat je nieuwe hobby en versla hem vervolgens in elk potje waar je hem voor uitnodigt.
pi_175823622
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 22:19 schreef RobjeGeus het volgende:
Heb je er ook last van als je bijvoorbeeld een muziekje opzet ?
Ja, dat hoor je erdoorheen. Ik moet het op disconiveau zetten als ik er niks meer van wil horen.
Na 20 seconden ben ik dat ook wel weer zat, maar blijft het getik. Om letterlijk gek van te worden.
Google is your friend, abuse your friends
pi_175823631
En natuurlijk de klassieke touch: een foto van je buurman over de bull's eye.
pi_175823715
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 22:20 schreef LurkJeRot het volgende:
Koop ook een dartboard, maak dat je nieuwe hobby en versla hem vervolgens in elk potje waar je hem voor uitnodigt.
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 22:21 schreef LurkJeRot het volgende:
En natuurlijk de klassieke touch: een foto van je buurman over de bull's eye.
Het speelt pertinent niet mee voor de argumenten tegen het dartspel van buurman (wat hij doet moet ie zelf weten, zolang hij mij of anderen er maar niet lastig mee valt), maar ik heb persoonlijk een hekel aan darten.
Google is your friend, abuse your friends
pi_175823738
Ik vraag mij altijd af of gekkies als ts ook voorkomen in minder welvarende landen.
pi_175823759
quote:
7s.gif Op maandag 18 december 2017 22:23 schreef Metalfrost het volgende:

[..]

[..]

Het speelt pertinent niet mee voor de argumenten tegen het dartspel van buurman (wat hij doet moet ie zelf weten, zolang hij mij of anderen er maar niet lastig mee valt), maar ik heb persoonlijk een hekel aan darten.
Dan heb ik geen andere opties meer, sorry.
pi_175823835
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 22:15 schreef Hyaenidae het volgende:
Veel te lang man, een goed topique is beknopt en bestaat uit maximaal 3 regels.
<a href="http://i.imgur.com/iq5BYAk.gif" target="_blank" rel="nofollow"><a href="http://i.imgur.com/iq5BYAk.gif&lt" target="_blank" rel="nofollow norererer noopener" >http://i.imgur.com/iq5BYAk.gif<</a>;/a>
pi_175824216
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 22:24 schreef Bananenpap het volgende:
Ik vraag mij altijd af of gekkies als ts ook voorkomen in minder welvarende landen.
Na 20:00 uur is het levensgevaarlijk om in het donker met een bijl in het bos een boom om te kappen.
Google is your friend, abuse your friends
  maandag 18 december 2017 @ 22:39:32 #11
461713 Terminuz
Stop feeding me, I am a Troll!
pi_175824225
Ik verbaas mij wel hoeveel mensen met begeleiding wonen hier in KLB! Hebben ze een computerlokaal bij pieter baancentrum ofso?
God doesn't help stupid!
  Moderator maandag 18 december 2017 @ 22:39:41 #12
441859 crew  Lenny77
pi_175824230
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 22:15 schreef Hyaenidae het volgende:
Veel te lang man, een goed topique is beknopt en bestaat uit maximaal 3 regels.
De buurman van TS speelt luid darts.
Ts vindt dit niet leuk.
De buurman speelt nog steeds luid darts.
Horum omnium fortissimi sunt Belgae
pi_175839978
Waarom neem je bowlen niet als nieuwe hobby?
Heeft de benedenbuurman vast geen moeite mee. :)
  dinsdag 19 december 2017 @ 15:55:53 #14
261324 MPC60
Roger Linn Groupie
pi_175840142
Ik zou gaan tapdansen.
Op maandag 8 januari 2018 14:29 schreef BadderHaring het volgende:
Ajax is geen club. Dat is een bedrijf.
  woensdag 20 december 2017 @ 00:13:11 #15
320891 Geelman
Uw conservatieve baken
pi_175855920
Elke keer ONEHUNDREDANDEIGHTYYYYYYYYYYYYYYY schreeuwen als je buurman z'n pijltjes weer gegooid heeft.

Verder uitkeringsstrugles, door een chronisch overschot aan tijd ga je je aan alles zitten ergeren.
Ook zag ik, dat al het zwoegen, alsook alle bekwaamheid in het werk, louter naijver is van de een op de ander; ook dit is ijdelheid en najagen van wind.
  Forum Admin woensdag 20 december 2017 @ 07:36:44 #16
54263 crew  Pharkus
eeuwig vader, deeltijd autist
pi_175857978
Kan hij niet tegen een ander muurtje aan gooien?
Overigens een goede reden om viool te gaan leren spelen.
Een vel leeg papier kan altijd nog een mooie tekening worden.
pi_175858038
Koop een goedkope didgeridoo en maak het je hobby. Door te blazen waar hij zit zullen de trillingen van je didgeridoo zijn spel verstoren.
  woensdag 20 december 2017 @ 07:48:16 #18
470095 Kaizen_
Luck favors the prepared
pi_175858072
quote:
1s.gif Op woensdag 20 december 2017 07:36 schreef Pharkus het volgende:
Kan hij niet tegen een ander muurtje aan gooien?
Dit lijkt me een open deur, maar goed punt.
Without new experiences, something inside of us sleeps. The sleeper must awaken.
pi_175858103
quote:
8s.gif Op maandag 18 december 2017 22:13 schreef Metalfrost het volgende:
Dag.

Dit is een lange post, zet u schrap. De 'too long, didn't read', bevindt zich onderaan met bold en underline font.

Ik woon begeleid. Hierin staat het werken aan je doelen centraal zodat er een plek in de maatschappij kan worden behaald indien je er moeite voor wil doen.

Tot twee maanden geleden lukte het me aardig om aan die doelen te werken - dag/nachtritme, hobby's die zich uitbreidden, minder gamen, leuke dagbesteding, therapieën, et cetera.

Toen diende zich een nieuwe onderbuurman aan. Op het eerste oog leek het een prima kerel. Klein dingetje bleek; hij had een dartbord. Het bleek 'zijn leven' te zijn. Nou prima, als dat zo is. Ieder zijn meug. Zolang ik er maar geen last van heb.

Echter, met zijn hobby diende ook nieuw geluid aan: het door enige lanceersnelheid te horen audiofragment welke herhalend intrede deed in mijn gehoorveld. Drie keer getik met een interval van 4 seconden en herhaling. Al gauw kon ik het herleiden naar buurman zijn dartgedrag en wenste ik vurig naar een oplossing.

Op dat moment de begeleiding erbij gehaald. Gezien de steevaste overlast die buurman had gecreëerd kon hij echter vanuit zijn humane visie het opbrengen om telefoonnummers uit te wisselen, zodat ik, wanneer ik last had, met hem in conclaaf om dit geluid te kunnen laten verminderen.

In een van die WhatsApp conversaties hem een tip gegeven over het aanbrengen van een geluiddempend ophangsysteem voor achter zijn dartbord om eventueel het geluid te doen verminderen. Hierop zijn begeleiding en buurman naar een dartshop gegaan en vanuit de visie van de winkeleigenaar gekomen dat zo'n systeem helemaal niet werkt. Tot op heden weten we niet of er in die winkel inderdaad de waarheid werd gesproken, of dat de winkeleigenaar het product simpelweg niet aanbood.

Buurman zelf maande zich tot de oplossing om een nieuw bord te kopen. Iets met het huidige bord hebben laten bevriezen in een auto van 'een maat' terwijl een dartbord in een gesloten omgeving vervoerd moet worden zodat het niet uitdroogt. Of zoiets.

Buurman kwam ook tot de wetenschap een surroundband er omheen te hebben geplaatst, en meende dat dit object het geluid ook enigszins deed verminderen. Na wat speurwerk op Google kwam ik tot de ontdekking dat zo'n band enkel dient ter bescherming van het dartbord, en niet ten aanzien van eventuele geluidsdemping.

In de eerste instantie heb ik weinig meegekregen van plaatsing, initieel gebruik en begin van overlast door het nieuwe dartbord, omdat ik in deze periode af en aan het ziekenhuis bezocht, door wat uiteindelijk een galwegverstopping bleek en daaropvolgend een galblaasverwijdering.

Na twee operaties ondergaan te hebben, was ik van mijn klachten genezen. Daarna twee weken thuis bij mijn ouders gebleven, want ik achtte het begeleid wonen niet in staat om me gedurende mijn revalidatie te verzorgen. Hierin dus ook weinig tot niets meegekregen van het dartgedrag van buurman.

Eenmaal terug in mijn appartement werd ik nogmaals geconfronteerd met het de overmaat aan getik door mijn appartement heen, wat nogmaals zijn oorsprong terug kon herleiden naar het dartgedrag van buurman. Het nieuwe bord hielp dus niets. Wederom werd de begeleiding erbij gehaald en ditmaal werd er gehamerd op het idee om er vloerisolatieplaten achter het bord te plaatsen. Dit hielp echter ook niet ter vermindering van het hoorbare getik.

Het getik bleef, mijn hobby's bleven onaangeraakt, ik ging steeds meer computeren. Aangezien ik in de eerste instantie vrede had met buurmans' dartgedrag (in het prille begin, in de trant van 'oh wat leuk voor je' en 'knap dat je serieus bezig bent daarmee') en ik niet wenste hypocriet over te willen komen, bedacht ik een tijdslimiet waarop buurman zijn hobby kon beoefenen. Ik vond 20.00 uur wel een goede stoptijd voor zijn hobby. Zodat a) hij kon trainen voor een wedstrijd en b) ik kon gaan lezen, schrijven, tekenen en best of all, minder computeren. Hierop de begeleiding weer ingeschakeld, een dialoog met buurman aangevraagd en hopend op een compromis.

Die dialoog was vanavond. Begeleiding was ook deelnemer in het gesprek, er werd gesproken over de bevestiging van de vloerisolatieplaten achter het dartbord. Wat bleek, de hansworst van een buurman had het materiaal bevestigd met dikke rvs schroeven op de muur. Natuurlijk werkt isolatie niet als je het gaat bevestigen met een ander vast materiaal, waardoor het geluid kan doordringen in de rest van de vaste stof - in dit geval het hele appartementencomplex waarin we ons bevinden.

Toen ik aangaf in plaats van schroeven het isolatiemateriaal door middel van kit te kunnen plaatsen op de muur, zodat demping misschien wat meer plaatsvond, werd ik vreemd aangekeken. Zowel de begeleiding als buurman keken me aan met grimmige starende gezichten en ik voelde me in het hokje gedrukt.

Al gauw kwamen de tegenargumenten als van begeleiding: 'hoe krijg je die rommel er weer af dan' en buurman: 'als het er op zit en er later weer af als ik ga verhuizen, en ik moet de woning schoon opleveren, dan kun jij voor de kosten opdraaien'. Welja, dat idee werd dus uit het raam gegooid. Wat restte was het tijdslimiet wat ingesteld kon worden om ons beiden in tijd te kunnen voorzien om onze hobby's te kunnen beoefenen.

Ook hiermee was buurman het niet eens. Het zit namelijk zo, volgens hem:
- hij komt thuis van werk
- doet nog even zijn ding
- gaat dan darten
In zijn woorden, 'en ja als dat om 20.00 uur is en ik ga tot 21:30 uur door, dan is dat zo'.
Mijn reactie op het idee dat ik ook een fijne avond wilde hebben werd compleet het raam uitgegooid. Ik kan dus niet lezen, schrijven, tekenen zonder half gestoord te worden van het getik van buurman zijn dartgedrag. Weg compromis.

tl;dr buurman blijkt een halve minkukel, een egocentrische flapdrol in zijn leven als darter, al wetende dat ie de omgeving mee lastig valt maar er niets fundamenteels aan wil veranderen om het voor alle partijen goed te kunnen laten functioneren.

Klacht 1: buurman blijkt een gore klootzak die alleen maar aan zichzelf denkt
Klacht 2: mijn tactiek van compromis zoeken blijkt dus niet altijd te werken, godverdomme
Klacht 3: niet kunnen werken aan mijn doelen door dat achterlijke getik
Klacht 4: hobby's elders moeten onderbrengen dan mijn.eigen.appartement, ffs
Klacht 5: nu elk ding moeten melden aan begeleiding omdat die achterlijke kneus niet weet hoe moet anderen om te moeten gaan

:( :( :r :r :{w
Is er geen publieke ruimte of hal of gang waar ook gedart kan worden
  woensdag 20 december 2017 @ 08:01:42 #20
320891 Geelman
Uw conservatieve baken
pi_175858191
Maar wat zei je psycholoog hierover ts?
Ook zag ik, dat al het zwoegen, alsook alle bekwaamheid in het werk, louter naijver is van de een op de ander; ook dit is ijdelheid en najagen van wind.
pi_175858217
Dartpijltjes anaal inbrengen. Bij je buurman, voor de duidelijkheid.
  woensdag 20 december 2017 @ 08:10:22 #22
470095 Kaizen_
Luck favors the prepared
pi_175858252
quote:
1s.gif Op woensdag 20 december 2017 07:50 schreef Argo het volgende:
Is er geen publieke ruimte of hal of gang waar ook gedart kan worden
Hele openingsposts quoten ;(
Without new experiences, something inside of us sleeps. The sleeper must awaken.
pi_175858449
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 08:10 schreef Kaizen_ het volgende:

[..]

Hele openingsposts quoten ;(
Is geen regel die zegt dat het niet mag.
  woensdag 20 december 2017 @ 08:37:03 #24
470095 Kaizen_
Luck favors the prepared
pi_175858474
quote:
1s.gif Op woensdag 20 december 2017 08:34 schreef Argo het volgende:

[..]

Is geen regel die zegt dat het niet mag.
Rebelse Fokker die je bent.
Without new experiences, something inside of us sleeps. The sleeper must awaken.
pi_175861585
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 22:39 schreef Terminuz het volgende:
Ik verbaas mij wel hoeveel mensen met begeleiding wonen hier in KLB! Hebben ze een computerlokaal bij pieter baancentrum ofso?
Grappig. Ik woon op mezelf, maar ontvang hulp bij het wonen. Vanuit zolderkamer perspectief en pestverleden leek me dat de meest handige oplossing.
quote:
1s.gif Op woensdag 20 december 2017 07:36 schreef Pharkus het volgende:
Kan hij niet tegen een ander muurtje aan gooien?
Zoveel ruimte heeft ie niet (heb zijn appartement gezien toen we nog enigszins normaal met elkaar konden praten)
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 07:44 schreef Argo het volgende:
Koop een goedkope didgeridoo en maak het je hobby. Door te blazen waar hij zit zullen de trillingen van je didgeridoo zijn spel verstoren.
Ik heb genoeg aan mijn eigen hobby's en de common sense hierin luidt niet het strijdtoneel op te zoeken, maar een overeenkomstig ideaal te vinden tussen lawaaimaker en omgeving.
quote:
1s.gif Op woensdag 20 december 2017 07:50 schreef Argo het volgende:

[..]

Is er geen publieke ruimte of hal of gang waar ook gedart kan worden
Zou op zich nog kunnen, ja. In de openbare ruimte van het begeleid wonen, wellicht.
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 08:01 schreef Geelman het volgende:
Maar wat zei je psycholoog hierover ts?
Ik heb geen psycholoog. Na 10 jaar hulp zoeken weet ik onderhand wel wat de opstelling is van een psycholoog, de handelswijze en de structuur waarin er gepoogd wordt een maakbare oplossing te vinden voor een probleem.
Die heb ik in deze geprobeerd te presenteren (op zoek naar het compromis), maar er wordt geen gehoor aan gegeven.

[ Bericht 1% gewijzigd door Metalfrost op 20-12-2017 12:54:29 ]
Google is your friend, abuse your friends
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')