abonnement Unibet Coolblue
pi_175667455
Alle drukte in de stad, en dan sluiten ook in-ear's niet altijd volledig af. Daar heeft Xiaomi nu een oplossing voor gevonden middels de 'noise-cancelling' oordopjes. Het gaat dus om dopjes die actief het achtergrond geluid eruit filteren zodat je zo goed mogelijk kan luisteren naar de muziek. Het gaat om deze dopjes die voor ¤34,01 over de toonbank gaan.

Belangrijk om wél te weten is dat ze niet op alle toestellen werken, het werkt wel met de Xiaomi 5 / 5S / 5S Plus / 6 / MIX / Note 2, werkt niet met de Xiaomi 5C en Redmi Pro




Dit is het doosje wat je ontvangt, redelijk klein en zoals je van Xiaomi gewend bent netjes verpakt. Het is allemaal vrij solide gebouwd en komt, naast de normale maten dopjes, ook met een soort extra rubbertjes zodat hij beter in je oor zit. Zelf heb ik hier geen gebruik van gemaakt en werken de normale dopjes voldoende.




Specificaties
• USB Type-C
• Kabel lengte. 1,25 meter
• Respons frequentie 20-40KHz
• Impedantie 32ohms
• Gevoeligheid 112dB
• 50-2000Hz noise cancelling
• Stroomvoorziening via telefoon zelf



Het gaat dus om oordopjes met een schakelaartje om het noise-cancelling aan / uit te zetten. Het gebruikt dan wat accu van je telefoon, en ik heb dit wat in de praktijk getest en zie een wat hoger verbruik van zo'n 10% met noise-cancelling aan. Het is in ieder geval erg fijn dat je niet weer oordopjes hebt die je óók moet opladen.

Op deze schakelaar, zitten nog drie knopjes voor het opnemen / neerleggen (pauzeren muziek), of volume hoger of lager. Het voelt allemaal erg degelijk en geen problemen op dit gebied.

Dan waar het eigenlijk om gaat, het noise-cancellen. De afgelopen week heb ik de oordopjes gebruikt in de trein, metro en tijdens een wandeling door Amsterdam centrum. Genoeg plekken met erg veel omgevingsgeluid. Het is een nogal rare ervaring als je de optie inschakelt, omdat je dan opeens het idee hebt dat je in een soort doos zit waarbij je wel iedereen ziet lopen en je hersenen geluiden verwachten hierbij maar ze zeer gedempt zijn.

Het dempt ook niet alles. Bij de NS hoor je nog wel mensen met rolkoffers, of de geluiden van het omroepsysteem. Vooral de wat lagere geluiden worden eruit gefilterd zoals metrogeluid, treinen et cetera. Het werkt wel erg fijn dat je dus wat minder last hebt van deze geluiden en het is dan ook wel wennen. Wél gebruik ik het nu vrijwel standaard en zie ik het zeker als prettige toevoeging op normale oordopjes.

Qua geluidskwaliteit vind ik ze middelmatig. De lagere tonen schieten wat te kort en het is minder vol. Mogelijk heeft dit te maken met de noise-cancelling functie. Al met al is het dus kiezen of je het de moeite vindt om omgevingsgeluid voor een groot gedeelte eruit te filteren, maar wel wat moet inleveren op de geluidskwaliteit.

Check voor volledige specs even de site waar je hem kan kopen nu voor ¤34,01
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_175796044
Maar dus niet bruikbaar met bv een Motorola of iPhone, correct?
pi_175801518
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 21:29 schreef WammesWaggel het volgende:
Maar dus niet bruikbaar met bv een Motorola of iPhone, correct?
In de eerste instantie is alleen het usb-C type geïntroduceerd en daarom alleen geschikt voor toestellen met usb-C audio out, maar sinds kort is er ook een 3.5mm uitvoering
Nog even afwachten wanneer deze goed verkrijgbaar zullen zijn.

bron

[ Bericht 3% gewijzigd door elinx op 18-12-2017 07:42:45 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')