Curry is eigenlijk een verzamelnaam van ingrediėnten (groente, peulvruchten of vlees) bereid in een basis van langzaam gebruinde uien in een of andere saus. Die kun je natuurlijk op miljard manieren maken en laten smaken zoals je wil, met veel of juist heel weinig kruiden, pittig of juist helemaal niet, verschillende sauzen obv tomaat, kokos, room, bouillon of gemalen cashews bijv. Ik kan niet geloven dat iemand geen enkele curry lust.quote:Op zaterdag 13 januari 2018 09:56 schreef Bleie het volgende:
Met die broccoli kan ik wel proberen. Curry krijg ik er bij mijn eigen kinderen niet in, helaas, dingen met paddenstoelen ook niet.
Of misschien doe ik wel gewoon een pasta.
Nou ja, zo uitgebreid is mijn arsenaal niet. Maar met name mijn dochter is helaas een moeilijke eter, die weinig lekker vindt, en de curry's die ik geprobeerd heb in elk geval niet.quote:Op zaterdag 13 januari 2018 10:06 schreef Farenji het volgende:
[..]
Curry is eigenlijk een verzamelnaam van ingrediėnten (groente, peulvruchten of vlees) bereid in een basis van langzaam gebruinde uien in een of andere saus. Die kun je natuurlijk op miljard manieren maken en laten smaken zoals je wil, met veel of juist heel weinig kruiden, pittig of juist helemaal niet, verschillende sauzen obv tomaat, kokos, room, bouillon of gemalen cashews bijv. Ik kan niet geloven dat iemand geen enkele curry lust.
Veel pastasauzen zijn in wezen ook een curry, in de brede definitie.
voer je dochter dahlquote:Op zaterdag 13 januari 2018 10:30 schreef Bleie het volgende:
Nou ja, zo uitgebreid is mijn arsenaal niet. Maar met name mijn dochter is helaas een moeilijke eter, die weinig lekker vindt, en de curry's die ik geprobeerd heb in elk geval niet.
Humus is altijd lekker idd. Ook lekker als beleg: baba ganoush (soms heet het baba anoush), of muhammara, in zowat elke super wel te koop. En jam, appelstroop of hagelslag is natuurlijk ook veganistisch.quote:Op zaterdag 13 januari 2018 10:30 schreef Bleie het volgende:
[..]
Nou ja, zo uitgebreid is mijn arsenaal niet. Maar met name mijn dochter is helaas een moeilijke eter, die weinig lekker vindt, en de curry's die ik geprobeerd heb in elk geval niet.
Voor ontbijt moet de logé trouwens maar gewoon brood eten, heb ik bedacht, al hebben we weinig beleg dat echt veganistisch is. Ik haal wel humus, dat vindt ze lekker, en de vega-smeerworst die we altijd hebben ook.
de meeste supermarkten verkopen geen baba ganoush meer die veganistisch is thoquote:Op zaterdag 13 januari 2018 10:41 schreef Farenji het volgende:
[..]
Humus is altijd lekker idd. Ook lekker als beleg: baba ganoush (soms heet het baba anoush), of muhammara, in zowat elke super wel te koop. En jam, appelstroop of hagelslag is natuurlijk ook veganistisch.
... of pindakaas!quote:Op zaterdag 13 januari 2018 10:41 schreef Farenji het volgende:
[..]
Humus is altijd lekker idd. Ook lekker als beleg: baba ganoush (soms heet het baba anoush), of muhammara, in zowat elke super wel te koop. En jam, appelstroop of hagelslag is natuurlijk ook veganistisch.
Damn, die van maza bevat idd kippenei, dat wist ik niet. Waarom zou je in hemelsnaam kippenei in baba ganoush stoppen?quote:Op zaterdag 13 januari 2018 10:54 schreef zeer het volgende:
[..]
de meeste supermarkten verkopen geen baba ganoush meer die veganistisch is tho
snap het ook niet, is ook nergens voor nodig idd :’) maza baba ganoush kan ik ook niet meer vindenquote:Op zaterdag 13 januari 2018 10:59 schreef Farenji het volgende:
[..]
Damn, die van maza bevat idd kippenei, dat wist ik niet. Waarom zou je in hemelsnaam kippenei in baba ganoush stoppen?
Die van garden gourmet is wel vegan maar die kon ik inderdaad laatst ook niet meer vinden in de ah. Jammer want die is ook nog eens lekkerder dan die van maza, lekker beetje rokerig smaakje, zoals het hoort.
ligt aan het merk hagelslag, je hebt de meeste kans bij pure hagelslag en de meest goedkope troep waar het woord ‘chocolade’ niet op vernoemd staatquote:Op zaterdag 13 januari 2018 13:13 schreef Bleie het volgende:
Dank allemaal. Ik vind zelf veganistisch wel echt een stuk ingewikkelder dan vegetarisch moet ik zeggen, maar goed, We komen er wel uit hoor. We eten pasta met groente, en voor morgenochtend is er brood met humus, pindakaas, jam. Hagelslag lijkt me niet veganistsch trouwens, zit daar geen melkpoeder in?
vergeet het edelgist nietquote:Op zaterdag 13 januari 2018 13:24 schreef Bleie het volgende:
Nee hoor, ik doe er cannelinibonen door voor proteļne, gaat prima. Maar die balletjes zijn wel erg lekker ja. Staan hier regelmatig op tafel.
Ik vind het niet meer dan normaal dat je rekening houdt met dieetwensen van gasten, maar ik merk dat ik veganistisch best lastig vind, juist omdat ik er helemaal niet op ingesteld ben. We eten wel een paar dagen in de week zonder vlees, maar dat vervang ik dan juist vrij vaak door ei of kaas. En dan gaat het hier ook nog om een kind - die zijn meestal lastiger met eten. Maar goed, het gaat goedkomen.quote:Op zaterdag 13 januari 2018 13:27 schreef zeer het volgende:
Wel tof dat je zo je best doet voor d’r! Probeer zelf altijd zo min mogelijk “tot last” te zijn als ik bij iemand anders eet die niet veganistisch eet.
Nee hoor, met gevarieerde groente, eiwitten uit noten, soja en/of peulvruchten, en wat dierlijk vet uit eieren of zuivel krijg je alles binnen wat je nodig hebt. Alleen als je volledig veganistisch eet is het lastig om genoeg vitamine b12 en de juiste vetzuren binnen te krijgen dus dan is bijslikken aan te raden.quote:Op donderdag 25 januari 2018 12:17 schreef morgane het volgende:
Ik eet sinds ong. oktober vrijwel geheel vegetarisch; alleen als ik uit eten ga of bij iemand anders eet, neem ik soms vlees of vis. Maar dit is sporadisch. Moet ik nu eigenlijk nog vitaminen bijslikken?
Ik eet redelijk veel groente (elke dag bij het avondeten en vaak ook als snack tussendoor) en fruit (2 stuks per dag is het streven) en regelmatig yoghurt, noten en eieren. In plaats van vlees eet ik bonen, een vleesvervanger of soms tofu.
Ik vraag het hier even omdat ik best moe ben de laatste tijd en veel tegenstrijdige berichten tegenkom op internet.
Dat klinkt een stuk gezonder dan ik (ruim twintig jaar veggie, vaak richting vegan).quote:Op donderdag 25 januari 2018 12:17 schreef morgane het volgende:
Ik eet sinds ong. oktober vrijwel geheel vegetarisch; alleen als ik uit eten ga of bij iemand anders eet, neem ik soms vlees of vis. Maar dit is sporadisch. Moet ik nu eigenlijk nog vitaminen bijslikken?
Ik eet redelijk veel groente (elke dag bij het avondeten en vaak ook als snack tussendoor) en fruit (2 stuks per dag is het streven) en regelmatig yoghurt, noten en eieren. In plaats van vlees eet ik bonen, een vleesvervanger of soms tofu.
Ik vraag het hier even omdat ik best moe ben de laatste tijd en veel tegenstrijdige berichten tegenkom op internet.
Je kunt als de klachten aanhouden inderdaad even langs de huisarts (geen maanden mee wachten natuurlijk ) . VitB12 zou je in principe binnen moeten krijgen via zuivel/eieren, maar er zijn ook vegetariėrs en mensen die vlees eten met tekorten hiervan. (Het wordt ook niet voor niets via supplementen (al dan niet door het veevoeder) aan zuivel/vlees toegevoegd.)quote:Op donderdag 25 januari 2018 12:17 schreef morgane het volgende:
Ik eet sinds ong. oktober vrijwel geheel vegetarisch; alleen als ik uit eten ga of bij iemand anders eet, neem ik soms vlees of vis. Maar dit is sporadisch. Moet ik nu eigenlijk nog vitaminen bijslikken?
Ik eet redelijk veel groente (elke dag bij het avondeten en vaak ook als snack tussendoor) en fruit (2 stuks per dag is het streven) en regelmatig yoghurt, noten en eieren. In plaats van vlees eet ik bonen, een vleesvervanger of soms tofu.
Ik vraag het hier even omdat ik best moe ben de laatste tijd en veel tegenstrijdige berichten tegenkom op internet.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |