abonnement Unibet Coolblue
pi_175634895
Nanuke, ik zie mijn werk als mijn vrije tijd :@ en dat had ik bij mijn heel erg makkelijke zoon ook al, dat ik blij was dat de tien weken verlof om waren. En ik vind het nu ook nog steeds overleven, elke dag ben ik blij dat ze weer een dagje ouder zijn. Het eerste jaar is gewoon bikkelen en wennen, daarna wordt het pas echt leuk!

Grappig Twist en Kris, ik had dat net andersom. Opeens zo'n extra spleet en opletten dat je van boven naar beneden poetst enzo :D

Wij hebben een heel zielig meisje. Em is enorm schor en in plaats van het gebruikelijke keiharde gillen is het nu kermen als een puppy aka krolse kat. Ik denk dat ik daar wel een YouTube kanaal mee kan vullen, "Dier of een baby?". M'n oren vinden dit geluid wel een stuk fijner, maar het klinkt ook wel veel zieliger en pijnlijk soms zelfs.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  maandag 11 december 2017 @ 00:08:07 #127
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_175635966
Oh Nanuke, de eerste tijd is ook echt gewoon zwaar, ook als je op papier niks te klagen zou hebben. Zeker bij de eerste vond ik het zo'n aardverschuiving, dat heeft echt wel een paar maanden geduurd voordat alles weer een beetje rustig werd.
Ik sluit me bij de rest aan, je bent echt geen faalmoeder :*

Awwh, FF. Ella was laatst ook schor, was wel lekker rustig :D :@
Maar ze had verder nergens last van, gaf geen pijn oid aan. Em wel?
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_175636273
Overigens stem ik ervoor dat faalmoeder in hetzelfde lijstje komt als egopost. Stomme, negatieve woorden waarmee we onszelf onderuit schuiven.
Schrijf dan maar dat je onzeker bent over het moederschap, dan kunnen we samen gaan vertellen dat die onzekerheid erbij hoort en ook weer verdwijnt/verandert.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_175637175
Jullie zijn zo lief. O+ :'(

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik vind het echt heel fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die het ook gewoon heel zwaar vindt. Ik hoop dat het inderdaad wat beter wordt als ik weer wat meer tijd heb voor mezelf. Af en toe vraag ik wel iemand om een paar uur op te passen, en ik heb inmiddels ook een vast avondje dansen weer. Maar het is niet altijd al genoeg om weer op adem te komen. (En dat voelt echt heel erg om toe te geven trouwens.)
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_175637342
Maar Nanuke, eerst had je toch ook een eigen leven. Daar komt ineens een hoop verantwoordelijkheid bij kijken en een altijd aanwezige baby. Het krijgen van kinderen wil niet per definitie zeggen dat je geen eigen behoeftes meer hebt.
Geniet gewoon van je activiteiten, net zoals je eerst ook deed. Je oude Nanuke is niet vervangen, alleen uitgebreid met het moederschap.

En dat leren kennen van je kindje is heel normaal. Ik hou net zo zielsveel van M. als van S., maar S. ken ik door en door en M. moet ik nog leren kennen.
Komt nog eens bij dat de communicatiemiddelen van baby’s ontzettend beperkt zijn, waardoor elkaar snappen zo lastig is. Maar dat komt, echt waar. :*
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_175637835
Ik herken het ook van het eerste jaar met I. Heb toen een paar hysterische uitbarstingen gehad (wel altijd als zij lekker in haar bedje lag te slapen) waarbij ik tegen vriend tekeer ging hoe ik alleen nog maar met mijn baby bezig was, dat ik het niet meer trok, dat ik gek werd etc. Ben ook een keer in zo'n bui 's avonds de straat op gegaan. Een soort vluchtpoging. Na een half uurtje rondjes lopen in de wijk en denken: hoe moet dit nu, ik kan toch moeilijk echt weglopen, mijn meisje ligt nu lief in haar bedje te slapen en die kan er ook niets aan doen, ben ik natuurlijk weer teruggegaan en heb ik maar een borrel gedronken. :') .

Het kan echt benauwend zijn en ook verstikkend, dat gevoel dat je er ALTIJD voor je kind moet zijn, en als je dan af en toe even twijfelt of je je kind eigenlijk wel zo leuk vindt, begrijpt, en bij alles denkt: zou het niet beter zijn als ik meer zus of zo of dit en dat deed? Ja, dan kun je wel een beetje doordraaien.

Het belangrijkste is denk ik jezelf niet te veroordelen hierop. Je bent gewoon maar een mens, en die gevoelens mogen er ook zijn.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  maandag 11 december 2017 @ 09:39:23 #132
149959 SQ
snelle trees
pi_175638825
Nanuke, ik denk dat heel veel mensen het wel herkennen hoor. Ik had het in elk geval ook toen ik nog maar net moeder was. Het is ook het meest life changing dingetje wat je maar kan overkomen. Dat heeft impact.

Wat de wijze vrouwen boven mij al zeggen: je faalt niet. Voor Dirk ben jij de allerliefste allerenigste mama en zijn wereld. :*
disclaimer
pi_175640039
Ik kan weinig toevoegen wat nog niet gezegd is qua onzekerheid; het is écht heel herkenbaar Nanuke :*

En ik kan me zomaar voorstellen dat jullie 'route' naar een baby hier nog eens extra bovenop komt, omdat je meermaals hebt moeten schakelen zeg maar.
Ik zou zeggen: spui hier vooral je gevoel en kijk daarnaast of er in je omgeving mensen zijn met wie je hier goed over kunt praten. Ik ben totaal geen prater, maar merk dat het mij altijd erg oplucht als ik zulke gedachten deel met m'n man :*

Twijfelachtige mijlpaal hier: het eerste kakjepakje is een feit :')
Het luchtte hem zichtbaar op :D
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
  maandag 11 december 2017 @ 11:03:07 #134
19376 LadyS
Help Liam --> SMA2
pi_175640289
In zekere zin wel herkenbaar, Nanuke: Ik vind mijn kind heel leuk, ik twijfel soms of hij mij wel leuk vind :{ :@ of ik dingen wel goed doe. Gelukkig in therapie geleerd hoe met dat soort gedachten om te gaan ("hij krijgt eten, schone luier, liefde, geborgenheid, knuffels enz etc, dus wát precies zou ik niet goed doen?")

En ik moest ook wennen aan een jongen met verschonen. Een keer was wel heel erg :@. Ik was hem aan het verschonen en deed zijn billen omhoog om er zalf op te smeren en hij begon te plassen. Met een mooie boog in zijn gezicht en omdat hij aan het huilen was, kwam er zelfs een beetje in zijn mond :') :'(
Help, deel en doneer! Steun Liam in de strijd tegen SMA2! De tijd dringt!
https://steunliamtegensma2.nl/doneer/
  maandag 11 december 2017 @ 11:08:59 #135
149959 SQ
snelle trees
pi_175640384
Hahaha ja zo'n babyscrotum :') ik moest er ook ontzettend aan wennen, maar dat is ook puur omdat ik anders gewend ben :D
Nu poets ik overal met het grootste gemak poep vanaf 8-) je moet maar een skill hebben, toch?
disclaimer
pi_175640533
Ik blijf erbij dat jongetjes poetsen makkelijker is dan al die plooien en vouwen van zo'n meisje :')
pi_175640727
Oh puur het poetsen zeker weten :Y
Maar het toegevoegde risico van dat plassen :( kind is 11 dagen oud en heeft me al 5x te pakken gehad :')
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_175640781
quote:
1s.gif Op maandag 11 december 2017 11:17 schreef BlueEyes het volgende:
Ik blijf erbij dat jongetjes poetsen makkelijker is dan al die plooien en vouwen van zo'n meisje :')
Oneens, de mijne heeft alsnog zijn verstopplekjes :')
  maandag 11 december 2017 @ 11:30:36 #139
149959 SQ
snelle trees
pi_175640827
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 11:24 schreef twist02 het volgende:
Oh puur het poetsen zeker weten :Y
Maar het toegevoegde risico van dat plassen :( kind is 11 dagen oud en heeft me al 5x te pakken gehad :')
het wordt snel minder. Newborns pissen nog 6 keer per uur, dan is het risico veel groter :')
disclaimer
pi_175640946
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 11:24 schreef twist02 het volgende:
Oh puur het poetsen zeker weten :Y
Maar het toegevoegde risico van dat plassen :( kind is 11 dagen oud en heeft me al 5x te pakken gehad :')
Dat was bij ons de eerste tijd ook zo, tot we leerden er een doekje overheen te leggen tijdens het verschonen. Elke keer als ik het weer vergat was ik weer de sjaak. Na een tijdje hield het op, totdat T een maand of 18 was. Toen ging hij het voor de grap doen, 's avonds voor het naar bed gaan. Hard lachen joh. }:| O+
pi_175641223
Jäger :D

Ik had meer last van projectielpoepen dan het onderplassen bij F
J plast somehow standaard als ik de luier onder haar billen wegtrek. Of fijn net na het douchen als je haar in de handdoek meeneemt naar haar kamer :')
pi_175641455
Jongetjes zijn inderdaad veel gemakkelijker te verschonen. ^O^ . Plassen als de luier uitging heeft I nooit gedaan, dus het is even wennen dat A dat wel doet. Gelukkig dus geen boogjes. :+.

Zeg trouwens even dat ik niet de enige ben die de kraan boven het badje aan zet, baby uit gaat kleden en er dan bij terugkomst in de badkamer achterkomt dat de stop niet in het badje zat.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_175641469
Haha jagar! :D

Hier ook standaard een doekje erop, hoe de kraamhulp dat deed met de pink erop en dan ook nog de enkels vasthouden is hem niet geworden :{w
Maar het wordt inderdaad minder, gister was het weer sinds lange tijd raak, en wel tegen mijn bril.
pi_175641823
Dat onderplassen wordt snel minder gelukkig. Hier nu met n drie maanden ventje nog maar zelden. Eigenlijk alleen bij het uittrekken van een heel natte luier.

De eerste keer kon je me opvegen :D zo met n boog zn eigen gezicht/mondje in. Ik kwam niet meer bij en heb toen gierend de kraam geroepen om te vragen of ik er nog iets speciaals mee moest qua schoonmaken _O-

Gotta love boys O+ kleine smeerkezen O+
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_175641826
DaD :o
Gelukkig nog in de badkamer!
Wij hadden bij het eerste badje van J dat F heel enthousiast erbij stond en alles uitprobeerde en de stop eruit trok.
De kraamvpk vloeken :') papa in paniek met J in zijn armen in het water en ik trok heel droog en rustig F weg en knikte de slang dubbel waar het water uitkwam.
  maandag 11 december 2017 @ 12:16:09 #146
149959 SQ
snelle trees
pi_175641934
In z'n eigen gezicht plassen is nog schattig.
Er komt een dag dat ie in je mond kotst op het moment dat je hem een troostend kusje wil geven.
Ja, met brokjes.
;(
disclaimer
pi_175642058
quote:
1s.gif Op maandag 11 december 2017 12:11 schreef BlueEyes het volgende:
DaD :o
Gelukkig nog in de badkamer!
Wij hadden bij het eerste badje van J dat F heel enthousiast erbij stond en alles uitprobeerde en de stop eruit trok.
De kraamvpk vloeken :') papa in paniek met J in zijn armen in het water en ik trok heel droog en rustig F weg en knikte de slang dubbel waar het water uitkwam.
Ja ik sta echt elke keer dan weer met baby in de armen naar een leeg badje te kijken. :').

Whehe, dat ging hier de eerste keer ook zo! :D. I trok ook de stop eruit. Alleen stond het badje toen wel in de slaapkamer (ik kon nog niet uit bed toen en zo kon ik er toch bij zijn). Sindsdien zegt I elke keer: 'Ik mag niet de stop eruit trekken hè mama?' Nee dat klopt. :').
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_175642098
quote:
1s.gif Op maandag 11 december 2017 12:16 schreef Stormqueen het volgende:
In z'n eigen gezicht plassen is nog schattig.
Er komt een dag dat ie in je mond kotst op het moment dat je hem een troostend kusje wil geven.
Ja, met brokjes.
;(
ik afgelopen week met de kapitein naar mn vriend toe die nog in bed lag en uit zou slapen"even papa kusje geven" dus ik zwiep baby boven mn vriend zn gezicht...baaaaaaaaarf :X. Dat eehm werd geen uitslapen :') :@
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_175642139
quote:
1s.gif Op maandag 11 december 2017 12:16 schreef Stormqueen het volgende:
In z'n eigen gezicht plassen is nog schattig.
Er komt een dag dat ie in je mond kotst op het moment dat je hem een troostend kusje wil geven.
Ja, met brokjes.
;(
Beginnersfout bij de 1e een keer ja :')
Even boven de hoofd oetsiekoetsie doen.
Jamjam 2ehandborstvoeding in mijn mond :X
pi_175642144
Soms doe ik ook wel de wisseltruc, nieuwe luier eronder dan kijken of de kust veilig is en de oude luier onder hem vandaan trekken ^O^ Dan even een snelle check of den plasser goed ligt en even vegen met een doekje. Mocht er ooit een meisje komen zal ik ook moeten wennen, ik veeg nu van alle kanten. Heb begrepen dat dat bij meisjes niet kan haha (8>
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')