abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175459202
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 22:14 schreef DeParo het volgende:
We kennen allemaal wel die ene Marokkaan die zo tof is, aardige kerel, en soms zelfs een Goede vriend. Maar als grote groep vinden we ze allemaal kut. En als we eerlijk zijn. Marokkanen en Nederlanders leven dan ook compleet gescheiden van elkaar. Marokkaanse gezinnen leven in hun eigen buurten in een soort klein-Marokko waar in familie-kring nauwelijks Nederlands wordt gesproken en waarin sociale kringen vooral frustratie mbt het gebrek aan herkenning regeert. Alhoewel Turken sociaal en qua werk beter zijn geintegreerd, vaak ook beter de taal spreken, maar ook zij blijven over het algemeen in een soort klein-Turkije wonen.

Hoe mensen hun eigen huis en familie opvoeden is aan hun. Het mooie aan Nederland is dat we zo min mogelijk willen (!!) vertellen hoe mensen hun leven moeten leiden. Maar. We leven wel met z'n allen in Nederland. Het liberale Nederland, groots met kleine daden, en het land van doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.

Maar alles heeft een grens. Wanneer 'nieuwe' groepen zich als eigen groep blijven gedragen die niks van doen hoeven hebben met de rest van Nederland, dan hoeft dat niet per direct een probleem te zijn, maar dat kan het uiteindelijk wel worden als belangen en standpunten tegen elkaar ingaan. Wanneer deze groepen worden gekenmerkt door politieke discussies en standpunten die meer eigen zijn voor andere landen en regio's, wanneer deze groepen worden gekenmerkt door werkeloosheid en criminaliteit, baldadigheid etc dan heb je een probleem.

Om het maar even te versimpelen. De politieke discussie over dit onderwerp wordt gebombardeerd door enerzijds mensen die alleen maar roepen hoe mooi een multiculturele samenleving is en hoe modern (maar hoe dan?) en anderzijds mensen die 'andere' groepen er zo snel mogelijk uit willen mieteren (verantwoordelijkheid is dan ver te zoeken). Hierbij zijn nog allerlei soorten van belangengroepjes bijgekomen al dan niet aangewakkerd door gebeurtenissen in landen om ons heen met vergelijkbare problemen en discussies.

Op een gegeven moment moeten we op een punt komen dat er iemand of een partij opstaat die constructief met dit onderwerp omgaat. Die dit overgevoelige onderwerp uit de extremiteit van links of rechts trekt en er rationeel tegen aankijkt. Ja we hebben een integratieprobleem in Nederland met verschillende groepen. Nee het enige middel is niet om ze allemaal het land uit te zetten. Maar we moeten streng zijn:

Hoe zou een nieuw rationeel integratiebeleid eruit moeten zien?

Mijn inziens zou het 'Nederlanderschap' voorwaardelijk moeten zijn voor nieuwkomers. Dat is het in zekere zin al maar aangezien we te maken hebben met zeer grote groepen mensen met zeer andere Culturen moeten we vele malen strenger zijn. Het idee is dat duidelijker moet blijken voor nieuwkomers dat je je ook daadwerkelijk in een ander land en in een andere omgeving bevindt. Dat als je hier wilt zijn er zeer concrete voorwaarden aan verbonden worden.

Dat houdt in:

* Taalkennis
* Culturele Kennis van Nederland en het Westen
* Professionele Bijdrage
* Maatschappelijke Bijdrage
* Strafblad

Veel van deze punten zijn uiterst vaag en hebben we al in ons integratiebeleid. Het probleem met ons huidige integratiebeleid echter is dat we mensen als individu willen 'integreren'. Dat is fout, dat zou het eindresultaat moeten zijn, maar niet de realiteit vanaf het moment dat ze komen. Veel nieuwkomers, zeker uit Islamitische landen, komen als groep. Ze blijven ook woonachtig en sociaal hangen in hun eigen groep dus moet je ze ook als groep integreren en er Nederlandse individuen van willen maken. Dit vergt meer personeel en investeringen. Integratiebeleid vergt daarom meer overheidsinvesteringen om concrete punten per 'thema' aan te dragen en hier ook op toe te kunnen zien. Professionele en maatschappelijke bijdrages houdt in dat zowel publieke als private sector er zich mee moeten bemoeien. De overheid zou hier in principe best een soort sociaal PPP-model voor kunnen verzinnen. Op de korte termijn zal dit (veel) meer geld kosten dan het oplevert. Op de lange termijn creeer je een effectieve toevoer aan (echte) nieuwe Nederlanders, met nuttige vaardigheden, die een nuttige bijdragen leveren aan de economie en samenleving. Plus zich ook nog eens Nederlands voelen.

Om groepen te willen integreren moet je ook streng zijn en het Nederlanderschap als iets exclusief te beschouwen. Noodzakelijke stappen:

- Probleemgroepen over het land en verschillende buurten verspreiden

- Ervoor zorgen dat scholen niet of 100% autochtoon of 100% allochtoon zijn

- Voorwaardelijke verblijfsrechten voor migranten. Afhankelijk van strafblad, taalkennis, cultuurkennis en bijdrage aan de samenleving (vul maar in) kunnen verblijfsrechten elk jaar verlengd worden tot men een punt bereikt dat men zich definitief Nederland mag noemen. Dit doen we al min of meer maar moet veel strenger op worden gecontroleerd.

- Dubbele nationaliteit verbieden.

- Mogelijk 2e of 3e generatie, indien alle familieleden allochtoon zijn, aan dezelfde voorwaarden te verbinden indien hun familieleden de doelstellingen als hierboven beschreven nog niet hebben bereikt.

Rationaliteit begint met het accepteren dat je een probleem hebt. Dat punt bereiken we langzaam ondanks dat we er overduidelijk nog steeds bang voor zijn het hardop te noemen. Het accepteren van het probleem, allemaal, dat is de enige manier om een oplossing te bereiken los van extremiteiten en andere banaalheden die elke vorm van redelijkheid overschrijden.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_175463992
Kunnen we nu duidelijk krijgen wat voor topic dit is? Kunnen we die islam discussie niet gewoon in het midden-oosten topic houden? Dit gaat toch meer over falafels of erwtensoep lijkt me.
Liberalism is gibberish smoothed out by experience – the things that ought to work but fail to work are just not tried again. ‘Conservatism’ of the Thatcher type is merely Liberalism with the good intentions removed.
pi_175466568
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 04:52 schreef rockstah het volgende:
Kunnen we nu duidelijk krijgen wat voor topic dit is? Kunnen we die islam discussie niet gewoon in het midden-oosten topic houden? Dit gaat toch meer over falafels of erwtensoep lijkt me.
Toen ik dit topic startte was het niet de bedoeling om het over de Islam specifiek te hebben, jammer dat bepaalde posters het in die richting hebben gestuurd, liever heb ik het concreet over het Nederlanderschap en wat dat betekent met betrekking tot integratie en acceptatie.
pi_175518373
registreer om deze reclame te verbergen
@geavanceerd: jij hebt nog een reactie tegoed van mij over afvalligheid binnen de islam. Graag open ik in het subforum "religie en levensbeschouwing" een topic om hierover in discussie te gaan. Dus de islamitische orthodoxie (soennisme eigenlijk beter gezegd), wetscholen en hoe zo een positie inzake afvalligheid zich vormt soor de eeuwen heen. Wat het standpunt is en hoe er van afgeweken wordt.

Dit topic gaat idd over integratie ipv theologie.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_175685198
M.i. vallen bepaalde culturen / religies niet met elkaar te integreren, daar gewoonweg de onderlinge verschillen te groot zijn.

Hiermee zeg ik niet dat de een of de ander beter is. Ik zeg alleen dat het gewoonweg niet gaat en deze culturen dus gescheiden van elkaar gehouden moeten worden in hun eigen daarvoor bestemde gebieden. En zodoende dus een goede onderlinge verstandshouding en samenwerking met elkaar moeten/kunnen hebben.

De boel dus door elkaar gooien op 1 grondgebied werkt gewoonweg niet en zal alleen maar leiden tot een catastrofale uitkomst.

things_not_seen_ben_garrison.jpg

Tevens is het natuurlijk vreemd dat een Arabieren (of Afrikaan, Chinees, Mexicaan etc.) zogenaamd 'Nederlander' kunnen worden door ze een paspoort te geven waarin staat dat ze Nederlander zijn.

Zo zal een Nederlander zich dus ook geen Arabier (of Afrikaan, Chinees, Mexicaan etc.) gaan voelen als je hem een paspoort geeft dat hij een Arabier (of etc.) is.

yCHaU13.jpg

[ Bericht 0% gewijzigd door Teutonic op 13-12-2017 01:01:54 ]
pi_175711600
Moslimgebied in de wereld:

Muslim_Distribution_map.jpg

muslim-refugee-meme.jpg
pi_175758345
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 11:42 schreef DeParo het volgende:

[..]

Toen ik dit topic startte was het niet de bedoeling om het over de Islam specifiek te hebben, jammer dat bepaalde posters het in die richting hebben gestuurd, liever heb ik het concreet over het Nederlanderschap en wat dat betekent met betrekking tot integratie en acceptatie.
Ja dat is dikke pech natuurlijk, dat we ons niet aan dat censuur taboe houden.
Een integratie discussie waarbij we het niet over de islam mogen hebben :')
Dan snap je het gewoon echt niet of wil je het niet snappen.

Er is niets belangrijkers in de integratie problematiek dan de invloed van de islam. Dus ik raad iedereen aan om weer ouderwets eerlijk te zijn, niet te zwichten voor pogingen om de islam boven alle kritiek te verheffen en het de olifant in de kamer dus gewoon te benoemen.

De integratie gaat kut door de islam. En pas als we dat erkennen, kan het weer goed komen.
pi_175758367
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 03:19 schreef Teutonic het volgende:
Moslimgebied in de wereld:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Dat zet het mooi in perspectief.
Ach, die zielige minderheid van bijna 2 miljard moslims ook.We moeten daar een beetje voorzichtig over praten, anders zijn wij 11 miljoen autochtone Nederlanders te dominant in deze wereld.
pi_175758411
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 10:51 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Ja dat is dikke pech natuurlijk, dat we ons niet aan dat censuur taboe houden.
Een integratie discussie waarbij we het niet over de islam mogen hebben :')
Dan snap je het gewoon echt niet of wil je het niet snappen.

Er is niets belangrijkers in de integratie problematiek dan de invloed van de islam. Dus ik raad iedereen aan om weer ouderwets eerlijk te zijn, niet te zwichten voor pogingen om de islam boven alle kritiek te verheffen en het de olifant in de kamer dus gewoon te benoemen.

De integratie gaat kut door de islam. En pas als we dat erkennen, kan het weer goed komen.
Jij hebt het niet over integratie, jij hebt het alleen over de Islam, dan zoek je maar lekker een ander topic om te vergallen.
  zaterdag 16 december 2017 @ 11:29:43 #10
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_175758732
Goed zullen we het tweede deel ontopic blijven in zoals de TS dat heft bedoeld? Islamdiscussietopics zijn er genoeg.
  zaterdag 16 december 2017 @ 17:34:34 #11
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175765160
Migranten met een Arabische/ Noord-Afrikaanse achtergrond zijn vaak ouderwets en houden er een idioot mens- en wereldbeeld op na. Op een enkeling na brengen zij een positieve bijdrage aan de Nederlandse samenleving. Het merendeel hoort hier gewoon niet: te achterlijk, niet bereid zich aan te passen aan de Nederlandse cultuur en normen&waarden, te passief.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175767247
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 10:58 schreef DeParo het volgende:

[..]

Jij hebt het niet over integratie, jij hebt het alleen over de Islam, dan zoek je maar lekker een ander topic om te vergallen.
Je liegt. Ik heb het over de invloed van de islam op de integratie.
pi_175767279
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 11:29 schreef Hexagon het volgende:
Goed zullen we het tweede deel ontopic blijven in zoals de TS dat heft bedoeld? Islamdiscussietopics zijn er genoeg.
Discussies over sociaal economische omstandigheden en allerlei andere zaken die men bij de integratie haalt zijn er ook genoeg. Waarom toch altijd weer de neiging om de islam een soort taboe onderwerpje te maken?
  zaterdag 16 december 2017 @ 19:33:53 #14
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_175767530
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 19:23 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Discussies over sociaal economische omstandigheden en allerlei andere zaken die men bij de integratie haalt zijn er ook genoeg. Waarom toch altijd weer de neiging om de islam een soort taboe onderwerpje te maken?
Dit topic is TS zijn feestje dus dat respecteren we dan.

Als je lekker over de islam wil praten open je een eigen topic.
pi_175775352
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 19:22 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Je liegt. Ik heb het over de invloed van de islam op de integratie.
Nee. Jij wilde het puur en alleen hebben over Moslims als hersenloze kudde schaapjes die geen eigen keuze of wil hebben en een Boek volgen dat de hele wereld wil domineren en dat zij blind uitvoeren. Dan gaat het wel een stuk verder dan integratie alleen, hoe dan ook, blijf bij het onderwerp en dan valt er wat te bespreken zoals de Mod ook al stelde.
  zondag 17 december 2017 @ 05:24:01 #16
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175776906
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 11:42 schreef DeParo het volgende:

[..]

Toen ik dit topic startte was het niet de bedoeling om het over de Islam specifiek te hebben, jammer dat bepaalde posters het in die richting hebben gestuurd, liever heb ik het concreet over het Nederlanderschap en wat dat betekent met betrekking tot integratie en acceptatie.
Hoe kan je nou discussiëren over de totaal mislukte integratie van heel veel allochtonen zonder de verderfelijke invloed van de islam erbij te betrekken? Het is dit soort polico-gelul dat de grote problemen in Nederland niet oplost.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175776931
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 05:24 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Hoe kan je nou discussiëren over de totaal mislukte integratie van heel veel allochtonen zonder de verderfelijke invloed van de islam erbij te betrekken? Het is dit soort polico-gelul dat de grote problemen in Nederland niet oplost.
Ten eerste kan je prima de invloed van een Cultuur of Religie bespreken maar wel wanneer het uitsluitend betrekking heeft op integratie en acceptatie van en in Nederland. Ten tweede gaat het bij onze vriend Geavanceerd, en jouzelf, totaal niet meer om integratie als hoofdonderwerp maar alleen de Islam en dan houdt het gewoon op.
  zondag 17 december 2017 @ 06:53:58 #18
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175776942
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 06:31 schreef DeParo het volgende:

[..]

Ten eerste kan je prima de invloed van een Cultuur of Religie bespreken maar wel wanneer het uitsluitend betrekking heeft op integratie en acceptatie van en in Nederland. Ten tweede gaat het bij onze vriend Geavanceerd, en jouzelf, totaal niet meer om integratie als hoofdonderwerp maar alleen de Islam en dan houdt het gewoon op.
Ik zie de Islam niet als hoofdonderwerp van dit topic maar als de belangrijkste factor van de mislukte integratie in Nederland. Dus als je 'integratie' wil bespreken, kom je niet om de verderfelijke invloed van de Islam heen. Als je de Islam er toch niet bij wil betrekken, laten we dan maar couscous-recepten uitwisselen in dit topic.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175776951
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 06:53 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Ik zie de Islam niet als hoofdonderwerp van dit topic maar als de belangrijkste factor van de mislukte integratie in Nederland. Dus als je 'integratie' wil bespreken, kom je niet om de verderfelijke invloed van de Islam heen. Als je de Islam er toch niet bij wil betrekken, laten we dan maar couscous-recepten uitwisselen in dit topic.
Ik zie een groep immigranten, over het algemeen Moslim, uit landen en culturen die uiterest conservatief zijn. Waar de Islam op een uiterst conservatieve manier wordt uitgelegd en wat het inderdaad extra moeilijk maakt voor deze mensen om te integreren. Maar is de Islam dan het probleem? Kijkend naar talloze Islamitische immigranten komend uit Bosnie en Herzegovina, Indonesie, Iran en enkele andere landen niet gerelateerd aan conservatieve machtsblokken in het Midden-Oosten (Iran genoemd ivm pre-revolutie tijdperk) dan zie je dat deze mensen perfect zijn geintegreerd en nog steeds perfect integreren. Dan is de Islam niet het probleem, dan is de manier waarop de Islam wordt uitgelegd het probleem, en dat is niet het enige probleem, dan is de hele conservatieve achtergrond en cultuur van deze mensen een probleem waar Islam een dominante rol in speelt maar niet de enige. Dus ja ik ben het met je eens dat een discussie over dit probleem wel degelijk besproken moet kunnen worden, en dat heb ik in het vorige deel ook verschillende keren benadrukt, maar sommige posters willen alle problemen uitsluitend betrekken op de Islam, op een manier dat het niet meer gaat om integratie, maar puur en alleen om een religie die ze niet kennen en mogen.
  zondag 17 december 2017 @ 09:12:02 #20
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175777560
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 07:07 schreef DeParo het volgende:

[..]

Ik zie een groep immigranten, over het algemeen Moslim, uit landen en culturen die uiterest conservatief zijn. Waar de Islam op een uiterst conservatieve manier wordt uitgelegd en wat het inderdaad extra moeilijk maakt voor deze mensen om te integreren. Maar is de Islam dan het probleem? Kijkend naar talloze Islamitische immigranten komend uit Bosnie en Herzegovina, Indonesie, Iran en enkele andere landen niet gerelateerd aan conservatieve machtsblokken in het Midden-Oosten (Iran genoemd ivm pre-revolutie tijdperk) dan zie je dat deze mensen perfect zijn geintegreerd en nog steeds perfect integreren. Dan is de Islam niet het probleem, dan is de manier waarop de Islam wordt uitgelegd het probleem, en dat is niet het enige probleem, dan is de hele conservatieve achtergrond en cultuur van deze mensen een probleem waar Islam een dominante rol in speelt maar niet de enige. Dus ja ik ben het met je eens dat een discussie over dit probleem wel degelijk besproken moet kunnen worden, en dat heb ik in het vorige deel ook verschillende keren benadrukt, maar sommige posters willen alle problemen uitsluitend betrekken op de Islam, op een manier dat het niet meer gaat om integratie, maar puur en alleen om een religie die ze niet kennen en mogen.
Er is maar 1 Islam, je kan de Islam niet interpreteren. Elke moslim kan je dat vertellen.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175777688
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 00:43 schreef DeParo het volgende:

[..]

Nee. Jij wilde het puur en alleen hebben over Moslims als hersenloze kudde schaapjes die geen eigen keuze of wil hebben en een Boek volgen dat de hele wereld wil domineren en dat zij blind uitvoeren. Dan gaat het wel een stuk verder dan integratie alleen, hoe dan ook, blijf bij het onderwerp en dan valt er wat te bespreken zoals de Mod ook al stelde.
Je liegt weer. Ik adviseer je om de integratie te bespreken zonder onderwerpen taboe te maken.
pi_175777727
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 05:24 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Hoe kan je nou discussiëren over de totaal mislukte integratie van heel veel allochtonen zonder de verderfelijke invloed van de islam erbij te betrekken? Het is dit soort polico-gelul dat de grote problemen in Nederland niet oplost.
Dat kan niet.
Maar erkennen dat het de islam is die problemen veroorzaakt, is de integriteit van het eigen ego in gevaar brengen. Want hij neemt het voor de islam op, verheft het naar een onaantastbare positie en valt critici ervan aan. Om het eigen ego te beschermen tegen deze cognitieve dissonantie, maakt een kat rare sprongen.
pi_175777875
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 09:12 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Er is maar 1 Islam, je kan de Islam niet interpreteren. Elke moslim kan je dat vertellen.
En toch zijn er talloze stromingen binnen de Islam, vreemd, en talloze Moslims die prima zijn geintegreerd, en toch Moslim blijven, bizar.
pi_175777883
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 09:23 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Je liegt weer. Ik adviseer je om de integratie te bespreken zonder onderwerpen taboe te maken.
Als je ontopic blijft is er in ieder geval geen probleem verder.
  zondag 17 december 2017 @ 09:37:58 #25
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175777897
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 09:25 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Dat kan niet.
Maar erkennen dat het de islam is die problemen veroorzaakt, is de integriteit van het eigen ego in gevaar brengen. Want hij neemt het voor de islam op, verheft het naar een onaantastbare positie en valt critici ervan aan. Om het eigen ego te beschermen tegen deze cognitieve dissonantie, maakt een kat rare sprongen.
Klopt.
En kan DeParo ons misschien uitleggen waarom de joden momenteel massaal Europa verlaten?
Heeft zeker ook niks met de massale aanwezigheid van anti-semitische moslims te maken?
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175777906
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 09:36 schreef DeParo het volgende:

[..]

En toch zijn er talloze stromingen binnen de Islam, vreemd, en talloze Moslims die prima zijn geintegreerd, en toch Moslim blijven, bizar.
Talloze stromingen die grotendeels gelijk zijn.
Interpretatie is vastgelegd in de fiqh scholen, afwijken=doodstraf. Dus hij heeft wel degelijk gelijk dat er van vrij interpreteren helemaal geen sprake is.
pi_175777932
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 09:37 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Klopt.
En kan DeParo ons misschien uitleggen waarom de joden momenteel massaal Europa verlaten?
Heeft zeker ook niks met de massale aanwezigheid van anti-semitische moslims te maken?
Integratie.
pi_175777967
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 09:38 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Talloze stromingen die grotendeels gelijk zijn.
Interpretatie is vastgelegd in de fiqh scholen, afwijken=doodstraf. Dus hij heeft wel degelijk gelijk dat er van vrij interpreteren helemaal geen sprake is.
We hebben het hier al over gehad en we zijn het er gewoon niet over eens. Punt. En aangezien jij alleen maar interesse hebt om de Islam te bespreken en kritiek op te leveren met allerlei onzinargumenten, die van alle kanten al tig keer in het vorige topic zijn weerlegd, daar houdt de discussie gewoon op. Vele Moslims die prima zijn geintegreerd, en dan kijk ik liever daar naar, hoe deze voorbeelden andere Moslims ter voorbeeld kunnen dienen.
pi_175778156
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 09:42 schreef DeParo het volgende:

[..]

We hebben het hier al over gehad en we zijn het er gewoon niet over eens. Punt.
Feiten geven niks om gevoelens. Of jij het er nou mee eens bent of niet doet er niet toe.
Als de stromingen een doodstraf leren en jij verkondigt hier doodleuk dat het niet zo is, dan verdedig jij dus die doodstraf tegen kritiek. Dat is zeer kwalijk.

Nu weer even terug het belang hiervan bij de integratie: er is dus geen vrijheid om te integreren. Er staat een doodstraf op. Punt. Totdat je dit feit erkent, kun jij geen enkele oplossing voor de integratieproblematiek bedenken.
  zondag 17 december 2017 @ 10:02:45 #30
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175778210
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 09:40 schreef DeParo het volgende:

[..]

Integratie.
Nee hoor.
Dat Amsterdamse restaurant van laatst, was dat soms een blanke Nederlander?

Waarom lieg je zo verschrikkelijk over de Islam DeParo?
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175778298
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 09:57 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Feiten geven niks om gevoelens. Of jij het er nou mee eens bent of niet doet er niet toe.
Als de stromingen een doodstraf leren en jij verkondigt hier doodleuk dat het niet zo is, dan verdedig jij dus die doodstraf tegen kritiek. Dat is zeer kwalijk.

Nu weer even terug het belang hiervan bij de integratie: er is dus geen vrijheid om te integreren. Er staat een doodstraf op. Punt. Totdat je dit feit erkent, kun jij geen enkele oplossing voor de integratieproblematiek bedenken.
Ik ga niet meer op je Islam-onzin in want die is al veelvuldig weerlegd. Wat ik wel kan zeggen is dat het veel zin heeft om te kijken naar verschillende groepen Moslims. De Bosniers bijvoorbeeld waren al veel meer Europees en de Islam was voor hun minder conservatief dan in het Midden-Oosten en Noord-Afrika vandaag de dag. Iraniers die voor de Revolutie en gevolgen op de vlucht sloegen hadden hetzelfde. Indonesiers zijn nooit echt beinvloed geraakt door de conservatieve stroming vanuit Saoedie-Arabie, met uitzondering van Aceh wellicht alhoewel dat misschien de oorzaken van het conservatisme daar wat anders liggen, ook voor hun is de Islam prima te verenigen met wonen en leven in het Westen.

Als je kijkt naar Marokkanen en Turken zie je dat hun band vooral nog heel sterk is met hun land van afkomst. Dat is niet zo zeer religieus. Voor de val van de Sovjet-Unie waren deze landen juist zeer nationalistisch, stond Arabisme in het Midden-Oosten (had Turkije weer weinig mee) centraal, bovendien kregen wij veel arme gastarbeiders uit weinig ontwikkelde gebieden die vooral de band met hun achtergrond zagen, voor een betaalde baan kwamen, en niet zo zeer op de vlucht sloegen om zich voor eens en altijd te vestigen in een nieuw land per se. Later zijn deze landen verandert, nog steeds erg nationalisme maar ook dat nationalisme is verstrengeld geraakt met religie, dat neemt dus een bepalende rol in.

Veel nieuwkomers uit het Midden-Oosten komen uit landen met weinig nationale identiteit, zeker vandaag de dag, in deze landen zoals Syrie en Irak is het tegenwoordig vooral religie wat de klok slaat. Deze mensen hebben niks anders dan hun religie vaak, geen werk, geen voedsel, geen bestaanszekerheid het enige wat ze zeker weten en hebben dat is hun religie. Nu komen ze in een totaal andere omgeving terecht waar alles wel voorhanden is, dan moet je de mensen daar ook Goed in begeleiden, dat betekent dat je ze naast Moslim ook los moet leren te kijken van de groep Moslims en onderdeel worden van het Westen, dat alles waar je voorheen niet zeker van was dat je dit nu wel kunt krijgen, inclusief een nationale identiteit als je dat wilt. Om deze specifieke reden is de ontwikkeling van een Europese Islam, of Westerse Islam, zo belangrijk. Dan krijg je dat inzicht veel sneller en makkelijker als nieuwkomer in Nederland uit een bepaalde Islamitische land zoals in het Midden-Oosten.
pi_175778300
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 10:02 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Nee hoor.
Dat Amsterdamse restaurant van laatst, was dat soms een blanke Nederlander?

Waarom lieg je zo verschrikkelijk over de Islam DeParo?
Integratie.
pi_175778472
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 05:24 schreef Old_Pal het volgende:
Hoe kan je nou discussiëren over de totaal mislukte integratie van heel veel allochtonen zonder de verderfelijke invloed van de islam erbij te betrekken? Het is dit soort polico-gelul dat de grote problemen in Nederland niet oplost.
Inderdaad, hoeveel niet moslim-migranten hebben we waarvan de integratie mislukt is ?
Dat is toch echt een hele kleine minderheid hoor.
pi_175778533
quote:
1s.gif Op zondag 17 december 2017 10:20 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Inderdaad, hoeveel niet moslim-migranten hebben we waarvan de integratie mislukt is ?
Dat is toch echt een hele kleine minderheid hoor.
Wanneer de Islam een rol speelt bij integratie kan je het prima bespreken, zolang de connectie maar wordt gemaakt, en niet zoals bepaalde posters hierboven om maar een hetze te beginnen tegen een specifieke religie wat compleet voorbij gaat aan integratie.
  zondag 17 december 2017 @ 14:01:39 #35
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175783048
quote:
1s.gif Op zondag 17 december 2017 10:20 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Inderdaad, hoeveel niet moslim-migranten hebben we waarvan de integratie mislukt is ?
Dat is toch echt een hele kleine minderheid hoor.
Het geeft gewoon aan dat de islam een integratie-belemmerende factor van jewelste is. Heel veel moslims lijken heel lastig cultureel inpasbaar te zijn.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
  maandag 18 december 2017 @ 10:20:37 #36
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175805120
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 10:25 schreef DeParo het volgende:

[..]

Wanneer de Islam een rol speelt bij integratie kan je het prima bespreken, zolang de connectie maar wordt gemaakt, en niet zoals bepaalde posters hierboven om maar een hetze te beginnen tegen een specifieke religie wat compleet voorbij gaat aan integratie.
Onzin, er is geen sprake van een hetze maar een nuchtere kijk op de werkelijkheid. Dat jij een voorstander van de islam bent, moet jij weten maar het pleit niet voor je om later aan de goede kant van de geschiedenis te verkeren.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175805151
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 10:20 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Onzin, er is geen sprake van een hetze maar een nuchtere kijk op de werkelijkheid. Dat jij een voorstander van de islam bent, moet jij weten maar het pleit niet voor je om later aan de goede kant van de geschiedenis te verkeren.
Een voor- of tegenstander van de Islam, zucht, dit gesprek begint een heel akelige toon te krijgen op deze manier en met dit soort vreemde bewoordingen.
  maandag 18 december 2017 @ 12:21:28 #38
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175807771
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 10:21 schreef DeParo het volgende:

[..]

Een voor- of tegenstander van de Islam, zucht, dit gesprek begint een heel akelige toon te krijgen op deze manier en met dit soort vreemde bewoordingen.
Het is jouw schuld dat dit gesprek zo onaangenaam verloopt. Wegkijkers en ontkenners moeten met hun neus op de harde feiten worden gedrukt.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175808147
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 12:21 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Het is jouw schuld dat dit gesprek zo onaangenaam verloopt. Wegkijkers en ontkenners moeten met hun neus op de harde feiten worden gedrukt.
Ik ga niet meer op je Islam-onzin in want die is al veelvuldig weerlegd. Wat ik wel kan zeggen is dat het veel zin heeft om te kijken naar verschillende groepen Moslims. De Bosniers bijvoorbeeld waren al veel meer Europees en de Islam was voor hun minder conservatief dan in het Midden-Oosten en Noord-Afrika vandaag de dag. Iraniers die voor de Revolutie en gevolgen op de vlucht sloegen hadden hetzelfde. Indonesiers zijn nooit echt beinvloed geraakt door de conservatieve stroming vanuit Saoedie-Arabie, met uitzondering van Aceh wellicht alhoewel dat misschien de oorzaken van het conservatisme daar wat anders liggen, ook voor hun is de Islam prima te verenigen met wonen en leven in het Westen.

Als je kijkt naar Marokkanen en Turken zie je dat hun band vooral nog heel sterk is met hun land van afkomst. Dat is niet zo zeer religieus. Voor de val van de Sovjet-Unie waren deze landen juist zeer nationalistisch, stond Arabisme in het Midden-Oosten (had Turkije weer weinig mee) centraal, bovendien kregen wij veel arme gastarbeiders uit weinig ontwikkelde gebieden die vooral de band met hun achtergrond zagen, voor een betaalde baan kwamen, en niet zo zeer op de vlucht sloegen om zich voor eens en altijd te vestigen in een nieuw land per se. Later zijn deze landen verandert, nog steeds erg nationalisme maar ook dat nationalisme is verstrengeld geraakt met religie, dat neemt dus een bepalende rol in.

Veel nieuwkomers uit het Midden-Oosten komen uit landen met weinig nationale identiteit, zeker vandaag de dag, in deze landen zoals Syrie en Irak is het tegenwoordig vooral religie wat de klok slaat. Deze mensen hebben niks anders dan hun religie vaak, geen werk, geen voedsel, geen bestaanszekerheid het enige wat ze zeker weten en hebben dat is hun religie. Nu komen ze in een totaal andere omgeving terecht waar alles wel voorhanden is, dan moet je de mensen daar ook Goed in begeleiden, dat betekent dat je ze naast Moslim ook los moet leren te kijken van de groep Moslims en onderdeel worden van het Westen, dat alles waar je voorheen niet zeker van was dat je dit nu wel kunt krijgen, inclusief een nationale identiteit als je dat wilt. Om deze specifieke reden is de ontwikkeling van een Europese Islam, of Westerse Islam, zo belangrijk. Dan krijg je dat inzicht veel sneller en makkelijker als nieuwkomer in Nederland uit een bepaalde Islamitische land zoals in het Midden-Oosten.
  maandag 18 december 2017 @ 14:55:12 #40
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175810808
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 12:42 schreef DeParo het volgende:

[..]

Ik ga niet meer op je Islam-onzin in want die is al veelvuldig weerlegd.
Je hebt niks weerlegd. Je blijft ontkennen en wegkijken.
"Het zijn geen moslims, dit heeft niets met de islam te maken." Het is inderdaad de meest gehanteerde standaardreactie. Het meest treurige: er zijn nog steeds teveel mensen zoals jij die dat geloven.

Een grote fout van de Europese politieke leiders is de inschatting van de gevolgen van een ruimhartige immigratiebeleid voor moslims. Men gaat ervan uit dat de Islam zich zal aanpassen aan Europese waarden, en dat er dus een gematigde Islam ontstaat. Niets is minder waar. Overal waar een grote moslimpopulatie is, zullen de baardmannen de macht proberen te grijpen met een beroep op de eenduidige uitleg van de Koran. Met als resultaat dat onderdrukking en geweld het primaire communicatiemiddel is. Europa zal gaan lijken op de gebieden in Afrika en het M.O. met strijd, burgeroorlog en rivieren van bloed. Om deze reden pleit ik voor een 100% stop op moslimimmigratie.

De islam is de Pest van de 21e eeuw.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175811259
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 14:55 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Je hebt niks weerlegd. Je blijft ontkennen en wegkijken.
"Het zijn geen moslims, dit heeft niets met de islam te maken." Het is inderdaad de meest gehanteerde standaardreactie. Het meest treurige: er zijn nog steeds teveel mensen zoals jij die dat geloven.

Een grote fout van de Europese politieke leiders is de inschatting van de gevolgen van een ruimhartige immigratiebeleid voor moslims. Men gaat ervan uit dat de Islam zich zal aanpassen aan Europese waarden, en dat er dus een gematigde Islam ontstaat. Niets is minder waar. Overal waar een grote moslimpopulatie is, zullen de baardmannen de macht proberen te grijpen met een beroep op de eenduidige uitleg van de Koran. Met als resultaat dat onderdrukking en geweld het primaire communicatiemiddel is. Europa zal gaan lijken op de gebieden in Afrika en het M.O. met strijd, burgeroorlog en rivieren van bloed. Om deze reden pleit ik voor een 100% stop op moslimimmigratie.

De islam is de Pest van de 21e eeuw.
Als je niet leest of reageert op wat ik schrijf heeft een discussie weinig zin. Als je de tekst wel had gelezen dan had je gezien dat er talloze geslaagde integraties zijn van Moslims. Dat het met de huidige groep(en) wat minder succesvol is heeft specifieke redenen die je hierboven kan terugvinden dus.
  maandag 18 december 2017 @ 16:42:51 #42
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175813659
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 15:12 schreef DeParo het volgende:

[..]

Als je niet leest of reageert op wat ik schrijf heeft een discussie weinig zin. Als je de tekst wel had gelezen dan had je gezien dat er talloze geslaagde integraties zijn van Moslims. Dat het met de huidige groep(en) wat minder succesvol is heeft specifieke redenen die je hierboven kan terugvinden dus.
Je bent een ontkenner en een wegkijker, dat heb ik al vele malen tegen je gezegd. Helaas, je bent een protagonist van de Islam dus discussiëren met jou is niet mogelijk. De Islam is immers een starre, dogmatische visie op mens en maatschappij.

Laten we maar couscous-recepten uitwisselen want jouw onzin over de Islam overtuigt mij toch niet.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175814672
Ik heb een jaar of 10 geleden een email gestuurd aan alle Nederlandse politieke partijen met de vraag:

Wat is integratie?

Geen enkele reactie terug gekregen. Na een reminder kreeg ik weer geen enkele reactie terug, behalve de PvdA.
Desgevraagd door mij waarom nu juist dat antwoord was hun reactie: Dat staat zo in het woordenboek.
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_175814766
Als je de werken, mn zijn pyramide, van socioloog en psycholoog Maslow bestudeert, dan weet je dat integratie niet bestaat.

Een ieder, iedere groep, houdt zich cultureel en maatschappelijk vast aan die groep waarin hij behoort. Hij verandert dat niet...want dat kan hij niet.

[ Bericht 2% gewijzigd door cempexo op 18-12-2017 18:24:45 ]
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_175814904
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 17:22 schreef cempexo het volgende:
Ik heb een jaar of 10 geleden een email gestuurd aan alle Nederlandse politieke partijen met de vraag:

Wat is integratie?

Geen enkele reactie terug gekregen. Na een reminder kreeg ik weer geen enkele reactie terug, behalve de PvdA.
Desgevraagd door mij waarom nu juist dat antwoord was hun reactie: Dat staat zo in het woordenboek.
Misschien kwam zo'n vraag, zonder enige context, wat rauw op hun dak vallen?
pi_175829206
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 16:42 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Je bent een ontkenner en een wegkijker, dat heb ik al vele malen tegen je gezegd. Helaas, je bent een protagonist van de Islam dus discussiëren met jou is niet mogelijk. De Islam is immers een starre, dogmatische visie op mens en maatschappij.

Laten we maar couscous-recepten uitwisselen want jouw onzin over de Islam overtuigt mij toch niet.
Bewaar jouw praatjes maar voor de volgende Stormfront-bijeenkomst.
  dinsdag 19 december 2017 @ 05:20:35 #47
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175829223
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 04:59 schreef DeParo het volgende:

[..]

Bewaar jouw praatjes maar voor de volgende Stormfront-bijeenkomst.
Hahaha, zo kennen we de Gutmensch weer. Als hij het niet meer weet, dan is iedereen die een objectieve kijk op de Islam heeft een nazi.

Maar goed, mijn mening blijft onveranderd: de Islam is een integratie-belemmerende factor van jewelste en zou wat mij betreft verboden moeten worden. Het is een kut-religie die mens en maatschappij veroordeeld tot de achterlijkheid.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175829228
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 05:20 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Hahaha, zo kennen we de Gutmensch weer. Als hij het niet meer weet, dan is iedereen die een objectieve kijk op de Islam heeft een nazi.
Tot dusverre heb je nog niet een keer inhoudelijk gereageerd dus ik denk dat je vooral jezelf een spiegeltje voorhoudt.
  dinsdag 19 december 2017 @ 05:26:22 #49
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175829230
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 05:24 schreef DeParo het volgende:

[..]

Tot dusverre heb je nog niet een keer inhoudelijk gereageerd dus ik denk dat je vooral jezelf een spiegeltje voorhoudt.
Tot nu toe zie ik alleen maar wegkijken en ontkennen bij jou. Nogmaals, je bent een verdediger van de Islam en dat is je goed recht. Maar het is mijn recht om te zeggen dat je dom bent.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175829236
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 05:26 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Tot nu toe zie ik alleen maar wegkijken en ontkennen bij jou. Nogmaals, je bent een verdediger van de Islam en dat is je goed recht. Maar het is mijn recht om te zeggen dat je dom bent.
Oh dus we hebben pas een discussie als ik ook zeg dat Islam verderfelijk is en per direct verboden moet worden? Vreemde manier van discussieren heb jij. Bovendien gaat het in dit topic niet om de Islam maar om integratie, en ja als bepaalde opvattingen binnen de Islamitische gemeenschap integratie in de weg staan moet dat worden besproken, maar dat is nog altijd iets heel anders dan het puur en alleen over de Islam willen hebben dan zit je toch echt op het verkeerde forum. Er is ook een Religie-subforum voor dit als je daar meer behoefte aan hebt.
  dinsdag 19 december 2017 @ 14:53:26 #51
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175838534
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 05:28 schreef DeParo het volgende:

Bovendien gaat het in dit topic niet om de Islam maar om integratie, en ja als bepaalde opvattingen binnen de Islamitische gemeenschap integratie in de weg staan moet dat worden besproken, maar dat is nog altijd iets heel anders dan het puur en alleen over de Islam willen hebben dan zit je toch echt op het verkeerde forum.
Je draait de zaak om. Jij wilt de Islam buiten de discussie over integratie houden. Maar elk weldenkend mens ziet en snapt dat dit onmogelijk is. De Islam heeft een allesvernietigende invloed op alles wat redelijk, verstandig en vredelievend is. Anders gezegd: of de Islam verbieden of we stevenen op termijn af op een burgeroorlog.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
  dinsdag 19 december 2017 @ 15:33:58 #52
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175839654
Islam en integratie in Nederland. Wat betekent dat?
Antwoord: naast vele andere problemen, parallelle samenlevingen en een ontzettend slechte beheersing van het Nederlands

Dus:
Islam = geen integratie

Dit topic dient dus vooral te gaan over de Islam die de oorzaak is dat haar aanhangers nauwelijks tot niet inpasbaar zijn in de Nederlandse samenleving.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175840716
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 14:53 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Je draait de zaak om. Jij wilt de Islam buiten de discussie over integratie houden. Maar elk weldenkend mens ziet en snapt dat dit onmogelijk is. De Islam heeft een allesvernietigende invloed op alles wat redelijk, verstandig en vredelievend is. Anders gezegd: of de Islam verbieden of we stevenen op termijn af op een burgeroorlog.
Hoe verklaar je dan dat Bosnische, Indonesische, en de eerste generaties Iraanse Moslims prima zijn geintegreerd in Nederland?
pi_175840742
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 15:33 schreef Old_Pal het volgende:
Islam en integratie in Nederland. Wat betekent dat?
Antwoord: naast vele andere problemen, parallelle samenlevingen en een ontzettend slechte beheersing van het Nederlands

Dus:
Islam = geen integratie

Dit topic dient dus vooral te gaan over de Islam die de oorzaak is dat haar aanhangers nauwelijks tot niet inpasbaar zijn in de Nederlandse samenleving.
Dit dus niet, je gaat aan het onderwerp van dit topic voorbij, het topic is integratie en niet Islam, in tegenstelling tot wat jij beweert mag het best over Moslims gaan en zelfs hoe de Islam van invloed kan zijn op hun integratieproces, maar het hoofdonderwerp blijft integratie en niet wat jij ervan probeert te maken.
  dinsdag 19 december 2017 @ 17:24:21 #55
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175842193
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 16:19 schreef DeParo het volgende:

[..]

Hoe verklaar je dan dat Bosnische, Indonesische, en de eerste generaties Iraanse Moslims prima zijn geintegreerd in Nederland?
Hoe verklaar je dan dit? Waarom toch dat ontkennen en wegkijken?
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
  dinsdag 19 december 2017 @ 17:27:16 #56
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175842253
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 16:21 schreef DeParo het volgende:

[..]

Dit dus niet, je gaat aan het onderwerp van dit topic voorbij, het topic is integratie en niet Islam, in tegenstelling tot wat jij beweert mag het best over Moslims gaan en zelfs hoe de Islam van invloed kan zijn op hun integratieproces, maar het hoofdonderwerp blijft integratie en niet wat jij ervan probeert te maken.
Zonder de islam erbij te betrekken kunnen we het maar beter over de Marokkaanse of Turkse keuken hebben. Heb jij je zin en vegen we het Grote Probleem gewoon onder het tafelkleed.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175842295
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 09:12 schreef Old_Pal het volgende:
Er is maar 1 Islam, je kan de Islam niet interpreteren. Elke moslim kan je dat vertellen.
:')
pi_175852921
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 17:27 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Zonder de islam erbij te betrekken kunnen we het maar beter over de Marokkaanse of Turkse keuken hebben. Heb jij je zin en vegen we het Grote Probleem gewoon onder het tafelkleed.
Beantwoord de vraag dan.
  woensdag 20 december 2017 @ 06:15:41 #59
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175857645
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 22:38 schreef DeParo het volgende:

[..]

Beantwoord de vraag dan.
Verklaar waarom Nederland parallelle samenlevingen kent en moslims iha zo ontzettend slecht Nederlands spreken. Het ging jou toch om 'integratie'?

Maar goed, jij wilde de islam buiten deze discussie houden want die is volgens jou een cultuurverrijkende en integratiebevorderende factor.

Dan maar dit:

quote:
Ingrediënten 4 personen

1 pak couscous,
1 bos bosuien,
1 komkommer,
6 lekkere tomaten
300 gram Griekse feta
1 citroen
1 flinke bos munt
peper en zout
een beetje olijfolie

Voorbereiding

Couscous overgieten met heel klein beetje gekookt water, couscous kneden en 5 minuten laten staan. Herhaal dit drie maal of tot de couscous gaar is.
Bereidingswijze

Snijd alle ingredienten klein en schep het door de couscous. Knijp de hele citroen erin en strooi er naar smaak zout er peper door. Roer er nog een eetlepel olijfolie door om het een beetje smeuiig te maken.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175861330
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 10:09 schreef DeParo het volgende:

[..]

Ik ga niet meer op je Islam-onzin in want die is al veelvuldig weerlegd.
Het is geen onzin. Alle grote islamstromingen leren de doodstraf voor afvalligheid. Integreren betekent afstand nemen van bepaalde islamitische waarden, dus de doodstraf.

Je kunt geen werkend plan voor integratie hebben als je deze doodstraf afdoet als onzin.

quote:
Wat ik wel kan zeggen is dat het veel zin heeft om te kijken naar verschillende groepen Moslims. De Bosniers bijvoorbeeld waren al veel meer Europees en de Islam was voor hun minder conservatief dan in het Midden-Oosten en Noord-Afrika vandaag de dag. Iraniers die voor de Revolutie en gevolgen op de vlucht sloegen hadden hetzelfde. Indonesiers zijn nooit echt beinvloed geraakt door de conservatieve stroming vanuit Saoedie-Arabie, met uitzondering van Aceh wellicht alhoewel dat misschien de oorzaken van het conservatisme daar wat anders liggen, ook voor hun is de Islam prima te verenigen met wonen en leven in het Westen.

Als je kijkt naar Marokkanen en Turken zie je dat hun band vooral nog heel sterk is met hun land van afkomst. Dat is niet zo zeer religieus. Voor de val van de Sovjet-Unie waren deze landen juist zeer nationalistisch, stond Arabisme in het Midden-Oosten (had Turkije weer weinig mee) centraal, bovendien kregen wij veel arme gastarbeiders uit weinig ontwikkelde gebieden die vooral de band met hun achtergrond zagen, voor een betaalde baan kwamen, en niet zo zeer op de vlucht sloegen om zich voor eens en altijd te vestigen in een nieuw land per se. Later zijn deze landen verandert, nog steeds erg nationalisme maar ook dat nationalisme is verstrengeld geraakt met religie, dat neemt dus een bepalende rol in.

Veel nieuwkomers uit het Midden-Oosten komen uit landen met weinig nationale identiteit, zeker vandaag de dag, in deze landen zoals Syrie en Irak is het tegenwoordig vooral religie wat de klok slaat. Deze mensen hebben niks anders dan hun religie vaak, geen werk, geen voedsel, geen bestaanszekerheid het enige wat ze zeker weten en hebben dat is hun religie. Nu komen ze in een totaal andere omgeving terecht waar alles wel voorhanden is, dan moet je de mensen daar ook Goed in begeleiden, dat betekent dat je ze naast Moslim ook los moet leren te kijken van de groep Moslims en onderdeel worden van het Westen, dat alles waar je voorheen niet zeker van was dat je dit nu wel kunt krijgen, inclusief een nationale identiteit als je dat wilt. Om deze specifieke reden is de ontwikkeling van een Europese Islam, of Westerse Islam, zo belangrijk. Dan krijg je dat inzicht veel sneller en makkelijker als nieuwkomer in Nederland uit een bepaalde Islamitische land zoals in het Midden-Oosten.
Dat is allemaal leuk en aardig, maar er is dus zoiets als een DOODSTRAF. Nog simpeler verwoord: er is geen vrijheid om te integreren. Er is wel vrijheid om mee te doen en zodra men sterk genoeg is de sharia in te gaan voeren. Verwar dat niet met integreren. Natuurlijk zul jij als jij deze doodstraf ontkent, nooit geeist hebben dat moslims afstand moeten nemen van dat soort barbaarse praktijken. Jij vindt dat ze gewoon prima integreren zonder dat ze hier afstand van hoeven te nemen. Nou niet dus.

Als jij stelt dat moslims die het eens zijn met die doodstraf hier wel goed geintegreerd zijn, dan klopt jouw idee van integreren niet.

Concreet: hoe stel jij voor moslims hier te integreren als daar een doodstraf op staat? Hoe gaan we moslims beschermen voor dit soort barbaarse praktijken als mensen als jou in beginsel ontkennen dat die barbaarse praktijken echt zijn? Als een moslim naar jou toe komt en zegt te vrezen voor zijn leven, zeg jij dan hetzelfde als wat je tegen mij zegt, dat hij poep praat en moet zwijgen?
pi_175861669
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 16:19 schreef DeParo het volgende:

[..]

Hoe verklaar je dan dat Bosnische, Indonesische, en de eerste generaties Iraanse Moslims prima zijn geintegreerd in Nederland?
Sommige kleinere stromingen zijn niet zo streng. Zo heb je de alawieten in Syrie. Nu daar oorlog is, vluchten sommigen. Je kunt je voorstellen dat zij veel beter zullen integreren dan hun soennitische tegenstanders welke met jihad bezig zijn.

En verder, mogelijk heb je dit al eens eerder afgedaan als onzin: de islam is een proces. Het is het pad dat Mohammed bewandelde. Dus niet het eindpunt, niet een bepaalde stand van zaken, maar het proces naar dat eindpunt toe. Dus een islamitische gemeenschap doorloopt een proces, zoals Mohammed dat deed. Als het klein is is het gematigd, naarmate het groter wordt wordt het assertiever.
pi_175884076
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 06:15 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Verklaar waarom Nederland parallelle samenlevingen kent en moslims iha zo ontzettend slecht Nederlands spreken. Het ging jou toch om 'integratie'?

Maar goed, jij wilde de islam buiten deze discussie houden want die is volgens jou een cultuurverrijkende en integratiebevorderende factor.

Dan maar dit:

[..]

Je bent gewoon letterlijk niet in staat een simpele vraag te beantwoorden, je bent niet in staat tot een discussie, wat doe je hier dan uberhaupt.
pi_175884101
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 11:26 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Het is geen onzin. Alle grote islamstromingen leren de doodstraf voor afvalligheid. Integreren betekent afstand nemen van bepaalde islamitische waarden, dus de doodstraf.

Je kunt geen werkend plan voor integratie hebben als je deze doodstraf afdoet als onzin.

[..]

Dat is allemaal leuk en aardig, maar er is dus zoiets als een DOODSTRAF. Nog simpeler verwoord: er is geen vrijheid om te integreren. Er is wel vrijheid om mee te doen en zodra men sterk genoeg is de sharia in te gaan voeren. Verwar dat niet met integreren. Natuurlijk zul jij als jij deze doodstraf ontkent, nooit geeist hebben dat moslims afstand moeten nemen van dat soort barbaarse praktijken. Jij vindt dat ze gewoon prima integreren zonder dat ze hier afstand van hoeven te nemen. Nou niet dus.

Als jij stelt dat moslims die het eens zijn met die doodstraf hier wel goed geintegreerd zijn, dan klopt jouw idee van integreren niet.

Concreet: hoe stel jij voor moslims hier te integreren als daar een doodstraf op staat? Hoe gaan we moslims beschermen voor dit soort barbaarse praktijken als mensen als jou in beginsel ontkennen dat die barbaarse praktijken echt zijn? Als een moslim naar jou toe komt en zegt te vrezen voor zijn leven, zeg jij dan hetzelfde als wat je tegen mij zegt, dat hij poep praat en moet zwijgen?

Dus om heel concreet te zijn je zegt eigenlijk dat ook Bosnische, Indonesische, en Iraanse Moslims niet geintegreerd zijn?
pi_175884118
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 11:40 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Sommige kleinere stromingen zijn niet zo streng. Zo heb je de alawieten in Syrie. Nu daar oorlog is, vluchten sommigen. Je kunt je voorstellen dat zij veel beter zullen integreren dan hun soennitische tegenstanders welke met jihad bezig zijn.

En verder, mogelijk heb je dit al eens eerder afgedaan als onzin: de islam is een proces. Het is het pad dat Mohammed bewandelde. Dus niet het eindpunt, niet een bepaalde stand van zaken, maar het proces naar dat eindpunt toe. Dus een islamitische gemeenschap doorloopt een proces, zoals Mohammed dat deed. Als het klein is is het gematigd, naarmate het groter wordt wordt het assertiever.
Maar zelfs Alawieten zullen volgens jou dus nooit perfect integreren? Dus eigenlijk gaat het jou alleen om alle Soennietische Moslims? Maar ook daar heb je genoeg voorbeelden van zoals eerder genoemd die wel zijn geintegreerd zie hierboven in citaat?
pi_175884966
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 01:17 schreef DeParo het volgende:

[..]

Je bent gewoon letterlijk niet in staat een simpele vraag te beantwoorden, je bent niet in staat tot een discussie, wat doe je hier dan uberhaupt.
Dit is een jij-bak maar het kan niet anders met jou: je bent gewoon letterlijk niet in staat een simpele vraag te beantwoorden, je bent niet in staat tot een discussie, wat doe je hier dan uberhaupt.

Nee De Paro, jij bent een simpele ziel door de Islam niet als het grootste probleem voor integratie te zien. Elk weldenkend mens van de 21e eeuw ziet dat deze achterlijke religie elke vooruitgang belemmert en haat zaait. Waarom is het anti-semitisme toegenomen de laatste pakweg 40 jaar? Door de Islam natuurlijk. De pogroms zijn weer begonnen:
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175884983
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 01:19 schreef DeParo het volgende:

[..]

Dus om heel concreet te zijn je zegt eigenlijk dat ook Bosnische, Indonesische, en Iraanse Moslims niet geintegreerd zijn?
Elke moslim zal nooit geïntegreerd zijn omdat zij hun denkbeeldige God boven de reële Nederlandse wet stellen. Dan houdt alles op.

Het is echt veel beter voor Nederlandse moslims om vrijwillig hun boeltje pakken en naar Verwegistan te verhuizen waar ze lekker samen met hun vriendjes hun achterlijke religie in alle vrijheid mogen uitoefenen. Hoeven ze zich ook niet meer elke dag te ergeren aan al die ongelovige varkens op straat in ons kikkerlandje.

Als ze ervoor kiezen om toch in Nederland te blijven dan heb ik en vele anderen het recht om moslims achterlijk te noemen.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175885167
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 01:19 schreef DeParo het volgende:
Dus om heel concreet te zijn je zegt eigenlijk dat ook Bosnische, Indonesische, en Iraanse Moslims niet geintegreerd zijn?
Snap het dan... Je bent pas geïntegreerd als je ex-moslim bent volgens geavanceerd! En hij weet ook zelf beter hoe de "enige" islam tot op het detail in elkaar zit. En als je dat anders ziet ben je geen moslim/of wijk je van die "ektuh" islam af. Het is maar goed dat hij geen moslim of bekeerling is met deze tunnelvisie want dan had hij een Bataclannetje gezet.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_175886463
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 01:21 schreef DeParo het volgende:

[..]

Maar zelfs Alawieten zullen volgens jou dus nooit perfect integreren? Dus eigenlijk gaat het jou alleen om alle Soennietische Moslims? Maar ook daar heb je genoeg voorbeelden van zoals eerder genoemd die wel zijn geintegreerd zie hierboven in citaat?
Soennieten zijn 90% van de moslims. En het gaat me niet om allen, ik openbaar gewoon dat zij niet mogen integreren van hun geloof zelfs al zouden ze dat willen. De druk om niet te integreren is vele malen sterker dan om wel te integreren. Het een is een pistool tegen je hoofd en het ander is de zachte hand van links.
pi_175886595
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 01:19 schreef DeParo het volgende:

[..]

Dus om heel concreet te zijn je zegt eigenlijk dat ook Bosnische, Indonesische, en Iraanse Moslims niet geintegreerd zijn?
Nee.
Ik vertelde je iets over de invloed van de islam mbt integratie. Dat versta jij als "alle moslims kunnen niet integreren". Maar dat is dus niet wat ik zeg.

Ga eens onderzoeken wat de situatie in Indonesie was destijds en welke Indonesiers naar Nederland gekomen zijn. Mogelijk vind je een verklaring waarom zij het beter doen dan bijvoorbeeld Turken en Mocro's.
pi_175888867
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 07:12 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Snap het dan... Je bent pas geïntegreerd als je ex-moslim bent volgens geavanceerd!
geavanceerd heeft gelijk. Moslims kunnen gewoon niet integreren in de Westerse haramwereld. In hun achterlijke visie zijn homo's, joden en vrouwen minderwaardig aan de moslimman.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175894497
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 07:12 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Snap het dan... Je bent pas geïntegreerd als je ex-moslim bent volgens geavanceerd! En hij weet ook zelf beter hoe de "enige" islam tot op het detail in elkaar zit. En als je dat anders ziet ben je geen moslim/of wijk je van die "ektuh" islam af. Het is maar goed dat hij geen moslim of bekeerling is met deze tunnelvisie want dan had hij een Bataclannetje gezet.
De typische vijandigheid van de moslim radicaal.
Ik openbaar dat alle grote stromingen de doodstraf leren voor afvalligheid. Een gematigde zou zeggen: dat klopt, het is verschrikkelijk.

Aloulu daarentegen ontkent en wordt vijandig tegen de critici.

Trek uw conclusies.

Ps: tot welke islamitische stroming behoor jij Aloulu? Dit vraag ik omdat ik wil weten hoe jij afstand hebt genomen van bepaalde zaken uit jouw geloof om te kunnen integreren in Nederland.

[ Bericht 2% gewijzigd door geavanceerd op 21-12-2017 18:57:03 ]
pi_175912945
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 16:03 schreef geavanceerd het volgende:
De typische vijandigheid van de moslim radicaal.
Ik openbaar dat alle grote stromingen de doodstraf leren voor afvalligheid. Een gematigde zou zeggen: dat klopt, het is verschrikkelijk.

Aloulu daarentegen ontkent en wordt vijandig tegen de critici.

Trek uw conclusies.
Je zit ernaast. Maar die gehele discussie heb ik al gehad. Niettemin is elk normaal mens voor volledige vrijheid van geloof inclusief het rechtnhet te verlaten zonder consequenties, zoals in de Koran terugkomt of ook klassieke geleerden uit de achtste eeuw waren. Hetzij een minderheid toendertijd. Maar vele geleerden vandaag de dag ook verkondigen.

quote:
Ps: tot welke islamitische stroming behoor jij Aloulu? Dit vraag ik omdat ik wil weten hoe jij afstand hebt genomen van bepaalde zaken uit jouw geloof om te kunnen integreren in Nederland.
Van welke zaken heb ik afstand genomen? Tot de soennitische stroming.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_175912953
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 11:52 schreef Old_Pal het volgende:
geavanceerd heeft gelijk. Moslims kunnen gewoon niet integreren in de Westerse haramwereld. In hun achterlijke visie zijn homo's, joden en vrouwen minderwaardig aan de moslimman.
Ik ben moslim en heb geen probleem met joden, homo's en zie hen allen als volledige gelijken. Dit ontkrachtigt dus meteen jouw stelling. Die kan in de prullenbak?
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_175913112
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 09:44 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Nee.
Ik vertelde je iets over de invloed van de islam mbt integratie. Dat versta jij als "alle moslims kunnen niet integreren". Maar dat is dus niet wat ik zeg.

Ga eens onderzoeken wat de situatie in Indonesie was destijds en welke Indonesiers naar Nederland gekomen zijn. Mogelijk vind je een verklaring waarom zij het beter doen dan bijvoorbeeld Turken en Mocro's.
Elke dag komen vluchten vol Islamitische Indonesiers naar Nederland, dat zijn echt niet allemaal Christenen hoor als je dat denkt, allemaal weer wegsturen dus?

Je punt is heel vaag, nu zeg je dus dat Moslims wel kunnen integreren, vreemd.

Wat is je punt nu eigenlijk in dit topic?
pi_175913141
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 06:17 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Elke moslim zal nooit geïntegreerd zijn omdat zij hun denkbeeldige God boven de reële Nederlandse wet stellen. Dan houdt alles op.

Het is echt veel beter voor Nederlandse moslims om vrijwillig hun boeltje pakken en naar Verwegistan te verhuizen waar ze lekker samen met hun vriendjes hun achterlijke religie in alle vrijheid mogen uitoefenen. Hoeven ze zich ook niet meer elke dag te ergeren aan al die ongelovige varkens op straat in ons kikkerlandje.

Als ze ervoor kiezen om toch in Nederland te blijven dan heb ik en vele anderen het recht om moslims achterlijk te noemen.
Met zulke onzin moet je de SGP er vast ook uit willen hebben naar verwachting dus eigenlijk os het vooral jouw intolerante houding die hier het probleem vertegenwoordigt.
  vrijdag 22 december 2017 @ 06:26:14 #76
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175913410
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 04:08 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Ik ben moslim en heb geen probleem met joden, homo's en zie hen allen als volledige gelijken. Dit ontkrachtigt dus meteen jouw stelling. Die kan in de prullenbak?
Geen woorden maar daden. Moslims overtuigen mij niet met loze praatjes.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175913617
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 06:26 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Geen woorden maar daden. Moslims overtuigen mij niet met loze praatjes.
Gelukkig geven anderen zoveel om jouw persoonlijke mening. Jeetje.
  vrijdag 22 december 2017 @ 07:33:43 #78
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175913774
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 06:59 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

[..]

Gelukkig geven anderen zoveel om jouw persoonlijke mening. Jeetje.
Klopt, ik ben niemand maar gelukkig ben ik in dit land nog steeds niet verplicht moslims te geloven.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175913841
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 07:33 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Klopt, ik ben niemand maar gelukkig ben ik in dit land nog steeds niet verplicht moslims te geloven.
Ik vind mensen als jij altijd wonderbaarlijk. Worden jullie buiten, in de echte boze wereld, serieus genomen?

Integratie werkt trouwens twee kanten op. Als jij bij voorbaat al zo tegenover je medemens staat, zal hij ook zo tegenover jou staan.
  vrijdag 22 december 2017 @ 07:49:44 #80
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175913880
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 07:44 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

[..]

Ik vind mensen als jij altijd wonderbaarlijk. Worden jullie buiten, in de echte boze wereld, serieus genomen?

Integratie werkt trouwens twee kanten op. Als jij bij voorbaat al zo tegenover je medemens staat, zal hij ook zo tegenover jou staan.
Ben ik niet met je eens. Ik, Nederlander, heb nooit gevraagd om Nederland achterlijker te maken met verwerpelijke buitenlandse invloeden. De islam is een verschrikkelijke intolerante en barbaarse cultuur. Ik ben niet verplicht deze ontwikkeling als cultuurverrijkend te zien.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175915173
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 06:00 schreef Slaro het volgende:
Je punt is heel vaag, nu zeg je dus dat Moslims wel kunnen integreren, vreemd.
Dus volgens jou kunnen moslims niet integreren?
Zijn alle moslims terroristen volgens jou?
Straks ga je weer zeggen van niet. Heel vreemd.
pi_175915238
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 04:05 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Je zit ernaast. Maar die gehele discussie heb ik al gehad. Niettemin is elk normaal mens voor volledige vrijheid van geloof inclusief het rechtnhet te verlaten zonder consequenties, zoals in de Koran terugkomt of ook klassieke geleerden uit de achtste eeuw waren. Hetzij een minderheid toendertijd. Maar vele geleerden vandaag de dag ook verkondigen.
Helaas, alle grote stromingen leren dat afvalligen vermoord moeten worden.
Kunnen we het nu aub hebben over hoe dit de integratie in de weg staat? Het is niet constructief om dat te blijven ontkennen. Ik snap dat je islamitische geloof jou verbiedt iets te zeggen wat de islam schade doet. Maar de rest van ons moet verder.

Hoe kunnen we de invloed van de islam dusdanig beperken dat moslims mogen integreren?

quote:
Van welke zaken heb ik afstand genomen? Tot de soennitische stroming.
Ja hallo, welke soennitische stroming?
pi_175920002
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 06:26 schreef Old_Pal het volgende:

Geen woorden maar daden. Moslims overtuigen mij niet met loze praatjes.
Gelukkig zijn niet alle moslims hetzelfde dus jouw mening vertegenwoordig alleen jezelf en niet alle Christenen/Joden etc. (of wat je achtergrond ook moge zijn)
  vrijdag 22 december 2017 @ 14:09:03 #84
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175921230
quote:
15s.gif Op vrijdag 22 december 2017 13:25 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Gelukkig zijn niet alle moslims hetzelfde dus jouw mening vertegenwoordig alleen jezelf en niet alle Christenen/Joden etc. (of wat je achtergrond ook moge zijn)
Klop, niet alle moslims zijn hetzelfde maar dat waren de nazi's ook niet.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
  vrijdag 22 december 2017 @ 14:12:08 #85
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175921326
Kan iemand mij 1 dingetje noemen over een positief effect van de Islam op de Nederlandse cultuur in de afgelopen pakweg 40 jaar? Eentje maar.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
  vrijdag 22 december 2017 @ 17:25:26 #86
468655 LordHorusNL
Suck It, commie scum.
pi_175926344
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 07:44 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

Ik vind mensen als jij altijd wonderbaarlijk. Worden jullie buiten, in de echte boze wereld, serieus genomen?

Integratie werkt trouwens twee kanten op. Als jij bij voorbaat al zo tegenover je medemens staat, zal hij ook zo tegenover jou staan.
Ik geloof niet dat jij helemaal snapt hoe integratie hoort te werken, het is de bedoeling dat allochtone individuen die naar een gastland zoals Nederland verhuizen integreren in de samenleving/cultuur van dat land!

Niet dat de mensen in het gastland hun cultuur aan gaan passen aan een gedachtegang die aan de andere kant van de wereld gecultiveerd is.

Dus nee! integratie werkt niet twee kanten op.

En nee Islam voegt niets toe aan de Nederlandse cultuur behalve geweld tegen vrouwen en een gedachtegoed die 600 jaar geleden al achterhaald was.
  vrijdag 22 december 2017 @ 17:37:54 #87
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175926628
De enige ideologie die moslims hier hanteren is: "als wij in de meerderheid zijn krijgen jullie minder rechten." Ze zeggen het zelf en schamen zich nergens voor. Dat is hun "dank" aan ons. Echt, als de moslims besluiten om vrijwillig te vertrekken uit Nederland zou ik ze dankbaar zijn. Hebben ze toch nog 1 ding goed gedaan voor Nederland.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175935825
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 09:39 schreef geavanceerd het volgende:
Helaas, alle grote stromingen leren dat afvalligen vermoord moeten worden.
Kunnen we het nu aub hebben over hoe dit de integratie in de weg staat? Het is niet constructief om dat te blijven ontkennen. Ik snap dat je islamitische geloof jou verbiedt iets te zeggen wat de islam schade doet. Maar de rest van ons moet verder.
Als je gelooft dat op afvalligheid de doodstraf staat staat dat integratie wel in de weg ja. Gelukkig geloven de meeste NLse moslims dat echter niet.

quote:
Hoe kunnen we de invloed van de islam dusdanig beperken dat moslims mogen integreren?
Welke islam? Mijn islam als moslim kent geen doodstraf op afvalligheid. Dus geen belemmering in integratie.

quote:
Ja hallo, welke soennitische stroming?
Wetschool. Bedoel je. Madhab. Geen enkele Wetschool.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_175935892
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 23:08 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Welke islam? Mijn islam als moslim kent geen doodstraf op afvalligheid. Dus geen belemmering in integratie.
Mijn islam ook niet.
  zaterdag 23 december 2017 @ 07:19:42 #90
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175939954
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 01:21 schreef DeParo het volgende:

[..]

Maar zelfs Alawieten zullen volgens jou dus nooit perfect integreren? Dus eigenlijk gaat het jou alleen om alle Soennietische Moslims? Maar ook daar heb je genoeg voorbeelden van zoals eerder genoemd die wel zijn geintegreerd zie hierboven in citaat?
Het lukt je niet echt om de islam buiten deze discussie te houden, niet? Ik hoop dat je nu eindelijk begrijpt dat het idee om te babbelen over 'integratie' zonder de invloed van de islam erbij te betrekken, onzinnig is. Het getuigt niet van een objectieve kijk op de werkelijkheid.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175940549
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 23:08 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Als je gelooft dat op afvalligheid de doodstraf staat staat dat integratie wel in de weg ja. Gelukkig geloven de meeste NLse moslims dat echter niet.
Zelfs jij als moslim bent niet eerlijk genoeg om te erkennen dat alle grote islamstromingen de doodstraf leren voor afvalligheid. En wat je niet erkent, kun je ook niet verwerpen.

Jij beweert hier dat de meeste Nederlandse moslims niet eens op de hoogte zouden zijn wat hun eigen stromingen leren. En dat moeten wij van jou maar aannemen, terwijl je vaker hebt gelogen hier over je geloof.

Sorry, maar die levensgevaarlijk gok horen Nederlanders niet te nemen. We zeggen nee tegen de islam, en gaan de invloed ervan tot 0 beperken zodat er nog iets aan de integratie gedaan kan worden.

quote:
Welke islam? Mijn islam als moslim kent geen doodstraf op afvalligheid. Dus geen belemmering in integratie.
Waarom doe je dan zo ontwijkend als ik je vraag tot welke stroming je behoort?
Ik zal je vertellen waarom je zo doet. Omdat als je vertelt tot welke stroming je behoort, mensen kunnen controleren wat die stroming leert over oa. afvalligheid. En dus of jij wel eerlijk bent hier.

Kijk, het is prima dat jij tegen de doodstraf voor afvalligheid bent. Maar het is iets geheel anders dat jij ontkent dat die doodstraf er uberhaupt is. En omdat je dat laatste doet, trekt dat sterk in twijfel of jij uberhaupt wel tegen die doodstraf bent. Een gematigde moslim is eerlijk en oprecht en keurt het af. Een radicaal ontkent en wordt vijandig.

Goed, verder on topic nu.
ElParo, hoe stel jij voor dat we deze doodstraf voor afvalligheid om zeep helpen tbv de integratie?

[ Bericht 2% gewijzigd door geavanceerd op 23-12-2017 09:31:28 ]
pi_175956548
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 09:17 schreef geavanceerd het volgende:
Zelfs jij als moslim bent niet eerlijk genoeg om te erkennen dat alle grote islamstromingen de doodstraf leren voor afvalligheid. En wat je niet erkent, kun je ook niet verwerpen.
Je bedoelt de madhabs. Wetscholen. Geen stromingen. Jawel hoor. Dat heb ik je al eerder uitgelegd namelijk. Alleen het verhaaltje bevalt je niet. Namelijk:

Traditioneel gezien leren de vier soennitische wetscholen dat op afvalligheid de doodstraf staat voor een man. En drie van de vier dat dat ook voor een vrouw geldt.
Niettemin had je vroeger ij de achtste eeuw ook al geleerden die aangaven dat er géén doodstraf op stond. Alleen is dat niet de dominante opvatting geworden.

Alleen zie je dat vele tientallen geleerden vandaag de dag wel volledig godsdienstvrijheid onderschrijven en zeggen "er staat geen doodstraf op afvalligheid want het komt niet in de Koran voor".
Ik heb je vele namen gegeven van geleerden die vanuit een van de vier wetscholen recht spreken. Het committee van meer dan 30 Marokkaanse Maliki-wetschool geleerden. Etc etc. Maar meneer de niet-moslim meent de islam beter te kennen en zo is de cirkel rond. Niveautje van "wij van de wc-eend".

quote:
Jij beweert hier dat de meeste Nederlandse moslims niet eens op de hoogte zouden zijn wat hun eigen stromingen leren.
Dat beweer ik niet letterlijk. Lees eens goed. Ik heb het over persoonlijke opvattingen. Niet de vraag of men kennis heeft wat stroming-X leert.

quote:
En dat moeten wij van jou maar aannemen, terwijl je vaker hebt gelogen hier over je geloof.
Je moet niets. Maar ik ken de moslimgemeenschap in NL wel iets beter dan jou. Zullen we een wedje leggen daarvoor? En ook wat doorsnee-theologie is in een gemiddelde moskee en wat niet.

quote:
Waarom doe je dan zo ontwijkend als ik je vraag tot welke stroming je behoort?
Ik doe niet ontwijkend. Ik volg geen wetschool. Is ook helemaal geen verplichting overigens. Indien dit wel verplicht is moet je dan aantonen.

quote:
Ik zal je vertellen waarom je zo doet. Omdat als je vertelt tot welke stroming je behoort, mensen kunnen controleren wat die stroming leert over oa. afvalligheid. En dus of jij wel eerlijk bent hier.
Het komt gewoon niet in je op dat er velen moslims zijn die geen wetschool volgen. Zelfs salafisten verwerpen het idee dat je één wetschool moet volgen en noemen dat een "toevoeging aan de islam die nergens terugkomt in de Koran en overleveringen".

Vraag aan jou: geef jij het bewijs vanuit primaire islamitische bronnen (koran of uitspraken van mohammed) waarin moslims verplicht zijn een stroming/wetschool te volgen. Dan is het einde discussie direct. Ik wacht af.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_175966854
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 21:14 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Je bedoelt de madhabs. Wetscholen. Geen stromingen. Jawel hoor. Dat heb ik je al eerder uitgelegd namelijk. Alleen het verhaaltje bevalt je niet. Namelijk:

Traditioneel gezien leren de vier soennitische wetscholen dat op afvalligheid de doodstraf staat voor een man. En drie van de vier dat dat ook voor een vrouw geldt.
Niettemin had je vroeger ij de achtste eeuw ook al geleerden die aangaven dat er géén doodstraf op stond. Alleen is dat niet de dominante opvatting geworden.

Alleen zie je dat vele tientallen geleerden vandaag de dag wel volledig godsdienstvrijheid onderschrijven en zeggen "er staat geen doodstraf op afvalligheid want het komt niet in de Koran voor".
Ik heb je vele namen gegeven van geleerden die vanuit een van de vier wetscholen recht spreken. Het committee van meer dan 30 Marokkaanse Maliki-wetschool geleerden. Etc etc. Maar meneer de niet-moslim meent de islam beter te kennen en zo is de cirkel rond. Niveautje van "wij van de wc-eend".

[..]

Dat beweer ik niet letterlijk. Lees eens goed. Ik heb het over persoonlijke opvattingen. Niet de vraag of men kennis heeft wat stroming-X leert.

[..]

Je moet niets. Maar ik ken de moslimgemeenschap in NL wel iets beter dan jou. Zullen we een wedje leggen daarvoor? En ook wat doorsnee-theologie is in een gemiddelde moskee en wat niet.

[..]

Ik doe niet ontwijkend. Ik volg geen wetschool. Is ook helemaal geen verplichting overigens. Indien dit wel verplicht is moet je dan aantonen.

[..]

Het komt gewoon niet in je op dat er velen moslims zijn die geen wetschool volgen. Zelfs salafisten verwerpen het idee dat je één wetschool moet volgen en noemen dat een "toevoeging aan de islam die nergens terugkomt in de Koran en overleveringen".

Vraag aan jou: geef jij het bewijs vanuit primaire islamitische bronnen (koran of uitspraken van mohammed) waarin moslims verplicht zijn een stroming/wetschool te volgen. Dan is het einde discussie direct. Ik wacht af.
Okee, dus alle grote islamstromingen leren wel degelijk de doodstraf voor afvalligheid. EINDELIJK.
Was dat nou zo moeilijk? Al dat gebrabbel eromheen mag je weglaten, het riekt naar een rookscherm. Vooral die laatste vraag kun je stoppen waar de zon niet schijnt. Als de islam de doodstraf voor afvalligheid leert, zoals je zelf nu EINDELIJK toegegeven hebt, dan zijn moslims dus helemaal niet vrij om te kiezen wat ze wel en niet volgen. Doe dus niet zo onnozel en alsof je dat niet snapt.

Wetten gelden ook als jij het er niet mee eens bent. En als de meeste moslims die doodstraf zouden verwerpen, zou dat echt wel vertegenwoordigd zijn in een enorme islamitische stroming. Nou die is er dus niet.

En nee, jij kent noch de islam noch de islamitische gemeenschap beter dan ik. Ik ken de islamitische gemeenschap als niet-moslim, jij als moslim. Dat verklaart ook waarom je zelf niet eens door had dat een doodstraf voor afvalligheid inherent inhoud dat je niet vrij bent om de rechtsscholen te negeren.

En dat jij persoonlijk geen rechtsschool volgt, dat is nogal een zwaktebod. Ik mag aannemen dat jij de rechtsscholen barbaars vindt en verwerpt! Net zoals wij het nazisme verwerpen en niet slechts stellen van "oh, ik volg het nazisme niet hoor".

Wat zijn je voorstellen om de invloed van de islam terug te dringen zodat assimilatie gaat plaatsvinden, en indien dat niet plaatsvindt, hoe repatriëren we ze terug zonder al te veel kosten en schade?

[ Bericht 3% gewijzigd door geavanceerd op 24-12-2017 11:03:48 ]
pi_175985617
quote:
0s.gif Op zondag 24 december 2017 10:54 schreef geavanceerd het volgende:
Okee, dus alle grote islamstromingen leren wel degelijk de doodstraf voor afvalligheid. EINDELIJK.
Is niet hetzelfde als:

quote:
Als de islam de doodstraf voor afvalligheid leert,
Er is geen consensus (ijma) over de doodstraf op afvalligheid. Juist omdat er altijd al (ook vroeger) meningen waren BINNEN die wetscholen (stromingen) die niet de doodstraf op afvalligheid verkondigden.

Dus nee de islam in al zijn aspecten leert géén doodstraf op afvalligheid noch de unanimiteit daarvan. Dat is jouw misvatting die je inmiddels wel inziet. Wel is het traditioneel gezien de dominante opvatting geweest onder de vier soennitische wetscholen.

quote:
dan zijn moslims dus helemaal niet vrij om te kiezen wat ze wel en niet volgen.
Dat geldt alleen als jij hard kan maken dat moslims verplicht zijn een van die wetscholen te volgen. Dus bij deze: rond de discussie af. En toon dat aan vanuit de primaire bronnen. Ik wacht geduldig. Je stelde meermaals dat moslims niet van de stromingen mogen afwijken. Ik vraag vanuit islamitisch schrift naar het bewijs van die claim.

quote:
En als de meeste moslims die doodstraf zouden verwerpen, zou dat echt wel vertegenwoordigd zijn in een enorme islamitische stroming. Nou die is er dus niet.
En ik heb je gewezen op tientallen namen van geleerden in voornamelijk de Arabische wereld die de doodstraf op afvalligheid verwerpen:

Hoogste committee van Marokkaanse Maliki-wetschool geleerden 33 man tellend.

En velen meer (100-tal) hier te lezen met desbetreffende uitspraken waarin ze hun mening uiteenzetten:

http://apostasyandislam.b(...)s-affirming.html?m=1

quote:
En nee, jij kent noch de islam noch de islamitische gemeenschap beter dan ik. Ik ken de islamitische gemeenschap als niet-moslim, jij als moslim.
Ik weet wat mainstream-leer is. Jij overduidelijk niet. Sorry jongen, it is what it is.

quote:
Dat verklaart ook waarom je zelf niet eens door had dat een doodstraf voor afvalligheid inherent inhoud dat je niet vrij bent om de rechtsscholen te negeren.
Onderbouw je statement met bewijs. Dus dat men verplicht is een wetschool te volgen. En deze straf op afvalligheid waarover geen eens consensus is "niet mag negeren".

quote:
En dat jij persoonlijk geen rechtsschool volgt, dat is nogal een zwaktebod.
Hoezo?

quote:
Ik mag aannemen dat jij de rechtsscholen barbaars vindt en verwerpt!
De straffen als doodstraf op afvalligheid zijn barbaars ja.

quote:
Wat zijn je voorstellen om de invloed van de islam terug te dringen zodat assimilatie gaat plaatsvinden, en indien dat niet plaatsvindt, hoe repatriëren we ze terug zonder al te veel kosten en schade?
Dat men niet jouw islam aanhangt. En niet van IS of salafisten. Maar wel mijn islam of anderen die samengaat met de grondwet van dit land en vrijheden als vrijheid van religie volledig omarmt.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_175988949
quote:
Integration in den Arbeitsmarkt Kommunen sehen großen Nachholbedarf

Die Integration von Flüchtlingen in den Arbeitsmarkt gehe in Deutschland nicht schnell genug, warnt der Deutsche Städte- und Gemeindebund. Schuld seien die "starren Konzepte", mit denen die Herausforderung angegangen werde. Dänemark gebe da ein besseres Beispiel ab.

Die Kommunen haben vor zu großen Lücken bei der Integration von Flüchtlingen in den deutschen Arbeitsmarkt gewarnt. Hier müssten noch "gewaltige Anstrengungen" unternommen werden, damit diese besser gelinge, mahnte der Hauptgeschäftsführer des Deutschen Städte- und Gemeindebunds, Gerd Landsberg, im Interview mit den Zeitungen der Funke Mediengruppe.

Mehr Flüchtlinge beziehen Hartz IV
Mitte 2017 hätten fast 600.000 Flüchtlinge als erwerbsfähige Leistungsberechtigte die Grundsicherung Hartz IV bezogen, führte Landsberg aus. Gegenüber 2016 bedeute das ein Plus von 250.000 Menschen. Zum gleichen Zeitpunkt 2017 seien jedoch weniger als 200.000 Flüchtlinge einer sozialversicherungspflichtigen Beschäftigung nachgegangen.

Den Grund für die schleppende Integration sieht Landsberg in den "starren Mustern", mit denen Deutschland versuche, dieses Problem zu lösen. Neue Herausforderungen müssten auch mit neuen Konzepten angegangen werden.

Vorbild Dänemark
Als positives Beispiel führte Landsberg etwa Dänemark an. Hier gelinge die Integration in die Arbeitswelt wesentlich schneller, da Flüchtlinge parallel an den Arbeitsmarkt herangeführt würden und die dänische Sprache erlernten.

Zugleich appellierte der Hauptgeschäftsführer an Unternehmen, mehr Engagement aufzubringen. Landsberg schlug etwa lokale Bündnisse vor, in denen Kommunen, Handelskammern, Unternehmen, regionale Wirtschaft und Ausbildungseinrichtungen kooperieren.
De integratie van migranten in Duitsland verloopt te traag. Als oorzaak ziet men starre concepten en verwijst naar Denemarken als voorbeeld. In Denemarken krijgen migranten tegelijk met het zoeken naar een baan de Deense taal te leren. In Denemarken is het als migrant niet meer mogelijk het deense paspoort te verkrijgen als je recent langdurig van een bijstandsuitkering hebt geleeft, bovendien is het bijstandsniveau flink lager voor migranten. Dit is een flinke stimulans voor migranten om te integreren en een baan te vinden.
quote:
https://www.justlanded.co(...)-Permits/Citizenship
You must also prove that you are able to support yourself, meaning you do not, and must not have, received any public benefits within the past year. You must also have been self-supportive for 4 years and 6 months out of the last 5 years before your application.


[ Bericht 0% gewijzigd door Digi2 op 25-12-2017 11:09:16 ]
We can't afford the illusion anymore
pi_175990516
Geaccepteerde asielzoekers Denemarken. Incl familiehereniging, dat na 2 jaar wachten. En andere glasheldere voorwaarden. De Deense grenzen zijn gesloten. En blijven gesloten ondanks de eis van EU Brussel.

2016:

jan 887
febr 451
mrt 497
april 761
mei 990
juni 914
juli 835
aug 540
sept 325
okt 406
nov 442
dec 446

totaal 7494
-

2017:

jan 381
feb 309
mrt 333
apr 263
mei 272
jun 202
jul 187
aug 166
sep 172
okt 117

sub totaal 2402
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_175990738
quote:
0s.gif Op maandag 25 december 2017 12:19 schreef cempexo het volgende:
Geaccepteerde asielzoekers Denemarken. Incl familiehereniging, dat na 2 jaar wachten. En andere glasheldere voorwaarden. De Deense grenzen zijn gesloten. En blijven gesloten ondanks de eis van EU Brussel.

2016:

jan 887
febr 451
mrt 497
april 761
mei 990
juni 914
juli 835
aug 540
sept 325
okt 406
nov 442
dec 446

totaal 7494
-

2017:

jan 381
feb 309
mrt 333
apr 263
mei 272
jun 202
jul 187
aug 166
sep 172
okt 117

sub totaal 2402
Als deense asielzoekers eenmaal een baan hebben en een deens paspoort is de kans groot dat zij gaan stemmen op partijen die een strikte migratie politiek voorstaan omdat zij nu ook de rekening gepresenteerd krijgen als er bovenmatig gebruik wordt gemaakt van sociale voorzieningen of als sociale onrust ontstaat.
We can't afford the illusion anymore
pi_175991024
quote:
0s.gif Op maandag 25 december 2017 12:29 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Als deense asielzoekers eenmaal een baan hebben en een deens paspoort is de kans groot dat zij gaan stemmen op partijen die een strikte migratie politiek voorstaan omdat zij nu ook de rekening gepresenteerd krijgen als er bovenmatig gebruik wordt gemaakt van sociale voorzieningen of als sociale onrust ontstaat.
Er is -altijd al- een uitstekende samenwerking tussen de Deense socialisten en de Deense Dansk Folkeparti, soort PVV.

Men realiseert zich beiden dat de belangen van het Deense volk veilig gesteld moeten worden. Eerst dan krijg je een werkbare saamhorigheid onder de mensen...alle mensen.

[ Bericht 0% gewijzigd door cempexo op 25-12-2017 12:54:14 ]
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_175991269
quote:
0s.gif Op maandag 25 december 2017 12:41 schreef cempexo het volgende:

[..]

Er is -altijd al- een uitstekende samenwerking tussen de Deense socialisten en de Deense Dansk Folkeparti, soort PVV.

De sociaal demokraten zijn de grootste partij in Denemarken, wat is hun houding t.o.v. het migratiebeleid van de huidige regering?
We can't afford the illusion anymore
pi_175991508
quote:
0s.gif Op maandag 25 december 2017 12:52 schreef Digi2 het volgende:

[..]

De sociaal demokraten zijn de grootste partij in Denemarken, wat is hun houding t.o.v. het migratiebeleid van de huidige regering?
In de verkiezingen 2015 zijn ze de grootste partij geworden maar wilden niet regeren. https://www.dr.dk/nyheder/politik/valg2015/resultat

De liberalen met ondersteuning van de Dansk Folkeparti (ondenkbaar dus in Nederland) regeren thans.
Zoals ik al zei, de socialisten bedienen de belangen het land en derhalve niet hun specifieke doelgroep. Men wil uitsluitend echte asielzoekers hebben en zetten zich daar voor in.
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
  maandag 25 december 2017 @ 13:59:36 #101
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175992771
quote:
0s.gif Op maandag 25 december 2017 12:41 schreef cempexo het volgende:

Men realiseert zich beiden dat de belangen van het Deense volk veilig gesteld moeten worden. Eerst dan krijg je een werkbare saamhorigheid onder de mensen...alle mensen.
Probleem in Nederland is Links. Die willen dat alle migranten direct toegang krijgen tot alle sociale voorzieningen. Er is geen enkele stimulans meer voor vooral niet-Westerse migranten om te integreren. Gewoon handje ophouden bij de overheid en vervolgens klagen over de Zwarte Piet traditie hier. Links is zo dom.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175993059
quote:
0s.gif Op maandag 25 december 2017 13:59 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Die willen dat alle migranten direct toegang krijgen tot alle sociale voorzieningen. Er is geen enkele stimulans meer voor vooral niet-Westerse migranten om te integreren. Gewoon handje ophouden bij de overheid en vervolgens klagen over de Zwarte Piet traditie hier. Links is zo dom.
In Duitsland speelt dit evenzeer. Hartz IV is kariger en veel activerender dan onze bijstand maar ik vermoed dat veel migranten gewend waren minder welvarend te leven. Als de begeleiding naar de arbeidsmarkt en taalcursussen dan ook nog eens gebrekking verlopen is het geen wonder dat migranten en masse in Harz IV belanden en erin blijven hangen.
Wat opvalt is dat men naar Denemarken verwijst als voorbeeld maar daarbij niet vermeld dat in Denemarken het uitkeringsniveau veel lager is voor migranten en het niet mogelijk is het deense paspoort te verkrijgen indien je je eigen broek niet kan ophouden. Oftewel er is een veel sterkere stimulans te integreren voor de migrant dan in Duitsland het geval is.[ Bericht 3% gewijzigd door Digi2 op 25-12-2017 14:28:07 ]
We can't afford the illusion anymore
pi_175993138
quote:
0s.gif Op maandag 25 december 2017 13:59 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Probleem in Nederland is Links. Die willen dat alle migranten direct toegang krijgen tot alle sociale voorzieningen. Er is geen enkele stimulans meer voor vooral niet-Westerse migranten om te integreren. Gewoon handje ophouden bij de overheid en vervolgens klagen over de Zwarte Piet traditie hier. Links is zo dom.
Dat wat de zonnebril dragende Nederlandse politici en de wegkijkende Nederlandse ambtenaren verzwijgen, dat zal ik dan maar doen:

Dit lijstje is van 2000 t/m 2016 bijgewerkt.

2.059.566 emigranten uit Nederland weggegaan

2.462.929 immigranten in Nederland binnengekomen

Dat is een mutatie van 25% van de bevolking. Dit heeft een blijvende invloed op de sociale structuur van het land en het menselijke gedrag van vele mensen gekregen. Met name de vervreemding van de mensen van elkaar.

Er ontwikkeld zich een nieuw fenomeen in Nederland, namelijk de goedopgeleide en de hoogopgeleide mensen verlaten Nederland. Er ontwikkeld zich bij mij daarom een nieuwe en actuele vraag: Wat hou je dan over?

https://www.visionair.nl/(...)troom-uit-nederland/
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_175994557
quote:
0s.gif Op maandag 25 december 2017 14:18 schreef cempexo het volgende:

[..]

Dat wat de zonnebril dragende Nederlandse politici en de wegkijkende Nederlandse ambtenaren verzwijgen, dat zal ik dan maar doen:

Dit lijstje is van 2000 t/m 2016 bijgewerkt.

2.059.566 emigranten uit Nederland weggegaan

2.462.929 immigranten in Nederland binnengekomen

Dat is een mutatie van 25% van de bevolking. Dit heeft een blijvende invloed op de sociale structuur van het land en het menselijke gedrag van vele mensen gekregen. Met name de vervreemding van de mensen van elkaar.

Er ontwikkeld zich een nieuw fenomeen in Nederland, namelijk de goedopgeleide en de hoogopgeleide mensen verlaten Nederland. Er ontwikkeld zich bij mij daarom een nieuwe en actuele vraag: Wat hou je dan over?

https://www.visionair.nl/(...)troom-uit-nederland/
Er zijn nog genoeg goed opgeleide mensen in Nederland die een goede boterham verdienen. Zij hebben op kortere termijn weinig te vrezen van de huidige immigratie. Mocht het aantal beter opgeleiden uit de eigen bevolking tekortschieten dan kan het bedrijfsleven die uit het buitenland aantrekken. De eigen bevolking speelt voor de corporaat&gouvernementele elite in de UK, US en Nederland geen belangrijke rol en wordt als lastig ervaren.

VPRO Tegenlicht
Woede als wapen


[ Bericht 0% gewijzigd door Digi2 op 25-12-2017 15:52:21 ]
We can't afford the illusion anymore
pi_175994806
quote:
0s.gif Op maandag 25 december 2017 15:30 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Er zijn nog genoeg goed opgeleide mensen in Nederland die een goede boterham verdienen. Zij hebben op kortere termijn weinig te vrezen van de huidige immigratie. Mocht het aantal beter opgeleiden uit de eigen bevolking tekortschieten dan kan het bedrijfsleven die uit het buitenland aantrekken. De eigen bevolking speelt voor de corporaat&gouvernementele elite in de UK, US en Nederland geen belangrijke rol en wordt als lastig worden ervaren.

VPRO Tegenlicht
Woede als wapen

Het is in ieder geval een hoge verliespost in geld en energieverlies van al die mensen die bij hun opleidingsgebeuren zijn betrokken.
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_175994983
quote:
0s.gif Op maandag 25 december 2017 15:44 schreef cempexo het volgende:

[..]

Het is in ieder geval een hoge verliespost in geld en energieverlies van al die mensen die bij hun opleidingsgebeuren zijn betrokken.
Vele buitenlandse studenten studeren hier in Nederland. De Universiteit Wageningen breidt zelfs al enige tijd uit om die reden.
We can't afford the illusion anymore
pi_175995311
quote:
0s.gif Op maandag 25 december 2017 15:54 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Vele buitenlandse studenten studeren hier in Nederland. De Universiteit Wageningen breidt zelfs al enige tijd uit om die reden.
Dat is niet zo bijzonder. Het is -op dit moment- meer regel dan uitzondering in Europa en wat daarbuiten. https://www.b.dk/national(...)et-ophold-i-udlandet

Maar dat betekent nog niet dat de afgestudeerde student ook in dat betreffende land blijft.

[ Bericht 5% gewijzigd door cempexo op 25-12-2017 17:47:07 ]
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_175995920
quote:
0s.gif Op maandag 25 december 2017 15:30 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Er zijn nog genoeg goed opgeleide mensen in Nederland die een goede boterham verdienen. Zij hebben op kortere termijn weinig te vrezen van de huidige immigratie. Mocht het aantal beter opgeleiden uit de eigen bevolking tekortschieten dan kan het bedrijfsleven die uit het buitenland aantrekken. De eigen bevolking speelt voor de corporaat&gouvernementele elite in de UK, US en Nederland geen belangrijke rol en wordt als lastig ervaren.

VPRO Tegenlicht
Woede als wapen

Vooropgesteld...ik heb enkel de tekst inleiding gelezen.

Als je de werken - mn de pyramide - van socioloog en psycholoog Maslow bestudeerd, dan weet je dat mensen bij een groep willen behoren en blijven behoren. Integratie, what ever that maybe, bestaat niet. De persoon in kwestie kan zelfs niet integreren door zijn psyche dat geprogrammeerd en misschien wel geconditioneerd is.
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_176007654
quote:
1s.gif Op maandag 25 december 2017 04:21 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Is niet hetzelfde als:

[..]

Er is geen consensus (ijma) over de doodstraf op afvalligheid. Juist omdat er altijd al (ook vroeger) meningen waren BINNEN die wetscholen (stromingen) die niet de doodstraf op afvalligheid verkondigden.
En weer blijkt dat ik jouw eigen religie beter ken dan jijzelf. Er is wél ijma dat afvalligen vermoord moeten worden, en nog wel de hoogste vorm van ijma die bereikt is tijdens het leven van Mopedo himself.

Tenzij jij bewust de meest nauwe definitie van ijma voor alle stromingen (het breedst) gaat hanteren, kun je "stellen" (jezelf voor de gek houden danwel liegen) dat er geen consensus hierover is. Wat weer niet bepaald oprecht overkomt.

quote:
Dus nee de islam in al zijn aspecten leert géén doodstraf op afvalligheid noch de unanimiteit daarvan. Dat is jouw misvatting die je inmiddels wel inziet. Wel is het traditioneel gezien de dominante opvatting geweest onder de vier soennitische wetscholen.
Alweer een rookscherm.
Alle grote islamstromingen leren dat afvalligen (moslims die ook maar een millimeter afwijken van de islamitische regeltjes waarover consensus bestaat) afgeslacht moeten worden. Oftewel, de islam leert dat terrorisme goed is en moslims in hun recht staan wanneer ze aanslagen plegen op andere moslims. En natuurlijk ook op niet-moslims, om allerlei andere regeltjes.

quote:
En ik heb je gewezen op tientallen namen van geleerden in voornamelijk de Arabische wereld die de doodstraf op afvalligheid verwerpen:

Hoogste committee van Marokkaanse Maliki-wetschool geleerden 33 man tellend.
Dude, voor de tiende keer. Jouw 33 mannetjes in je eigen bron zien afvalligheid als HOOGVERRAAD wat de politiek moet bestraffen, ipv de religie. En natuurlijk moet die politiek dan wel islamitisch zijn. Lees je eigen bron.

Er is iets goed mis als jij dat gematigd vindt en daar trots mee zit te pronken. En ook dat ik je dit nu al tig keer heb verteld, lees je eigen bronnen eens.

quote:
Dat men niet jouw islam aanhangt. En niet van IS of salafisten. Maar wel mijn islam of anderen die samengaat met de grondwet van dit land en vrijheden als vrijheid van religie volledig omarmt.
Je bent niet oprecht geweest. Pas na weken geef je eindelijk toe dat alle grote islamstromingen de doodstraf leren voor afvalligheid. Rookscherm na rookscherm en het houdt niet op. En nog steeds kom je aan met een bron die stelt dat het hoogverraad is, om aan te tonen dat de islam geen doodstraf ervoor leert. Probeer nog wat assimilatie. Dit soort shit beschouwen wij hier als ultra ultra radicaal en niet acceptabel.

Nu weer on topic: hoe gaan we de invloed van de islam terugdringen om de assimilatie te verbeteren, en als dat niet verbetert, hoe repatriëren we ze zonder al te veel kosten en schade?
  dinsdag 26 december 2017 @ 11:28:32 #110
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176009447
Ruim helft asielzoekers leeft van uitkering
https://www.telegraaf.nl/(...)-leeft-van-uitkering

quote:
BERLIJN - Van de miljoen mensen die twee jaar geleden Duitsland in mochten, leeft meer dan de helft van een uitkering. Duitse steden en gemeenten slaan alarm.

De Duitse gemeenten, waar de vluchtelingen staan ingeschreven, maken zich grote zorgen. Er is nog veel werk aan de winkel omtrent de integratie van de vluchtelingen op de arbeidsmarkt. Dat zegt Gerd Landsberg, hoofd van de Duitse vereniging van steden en gemeenten, in de Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ).

Ruim 600.000 arbeidsbekwame vluchtelingen kregen dit jaar een uitkering. Vluchtelingen die zich aanmelden voor opleidingsplaatsen komen vaak niet door de eerste selectie heen, waardoor zij noodgedwongen thuis komen te zitten. Taalproblemen, maar ook het verschil in opleiding en de waardering van bijvoorbeeld Syrische diploma’s in Duitsland spelen hierbij een grote rol.
Denemarken

Landsberg noemt Denemarken als voorbeeld. Daar worden vluchtelingen zo snel mogelijk aan het werk gezet. Zo leren ze ook veel sneller de taal. Landsberg denkt dat vooral grote ondernemingen veel meer kunnen doen om vluchtelingen sneller te laten integreren.
Verschrikkelijk. Wat een sof, wat een afgang, wat een belachelijk vluchtelingenbeleid. Nederland is geen haar beter.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_176023083
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 december 2017 10:11 schreef geavanceerd het volgende:
En weer blijkt dat ik jouw eigen religie beter ken dan jijzelf. Er is wél ijma dat afvalligen vermoord moeten worden, en nog wel de hoogste vorm van ijma die bereikt is tijdens het leven van Mopedo himself.
Bewijs maar. Ik wacht op je.

quote:
Tenzij jij bewust de meest nauwe definitie van ijma voor alle stromingen (het breedst) gaat hanteren, kun je "stellen" (jezelf voor de gek houden danwel liegen) dat er geen consensus hierover is. Wat weer niet bepaald oprecht overkomt.
Bewijs nou eerst eens dat er consensus is. Hebben we het daarna over de verschillende vormen, welke wel of niet opgaat.

Bewijs ook nog eens dat een moslim verplicht is een wetschool te volgen. Daar wacht ik ook nog op. Jij bent de oprechte meneer hier volgens jezelf. Ik wacht geduldig af.

quote:
Alweer een rookscherm.
Alle grote islamstromingen leren dat afvalligen (moslims die ook maar een millimeter afwijken van de islamitische regeltjes waarover consensus bestaat) afgeslacht moeten worden. Oftewel, de islam leert dat terrorisme goed is en moslims in hun recht staan wanneer ze aanslagen plegen op andere moslims. En natuurlijk ook op niet-moslims, om allerlei andere regeltjes.
Nee joh je hebt er echt geen kaas van gegeten. Als we al stellen dat de gehele Islam unaniem leert dat afvalligen dood moeten (for arguments sake ga ik met je mee). Dan heb jij geen kaas gegeten van islamitische theologie als je stelt dat "afwijken van regels je afvallig maakt". Zolang je de kernleer (dus theologie, oftewel geloofsfundamenten...niet praxis) onderschrijft ben je ongeacht je zonden of niet naleven van de leer nooit afvallig. Voorbeeld: je bidt niet (praxis), maar gelooft wel -> niet afvallig. Je gelooft dat op afvalligheid geen doodstraf staat -> niet afvallig. Waarom niet? Omdat de kernleer van alle theologische teksten waar je in moet geloven om als moslim beschouwd te worden niet gaat over futiliteiten als "afvallige moet dood". Dat behoort tot de "kleinere aspecten" van de Islam. Het minimale om als moslim beschouwd te worden is wat eenduidig (niet metaforisch dus) in de Koran terugkomt; geloof in 1 God, geloof in de profeten & engelen, geloof in de geopenbaarde boeken, geloof in de laatste dag. Als je dat ontkent beschouwen alle grote stromingen je niet als moslim. Al het andere is in ieder geval in de soennitische theologie boeken (aqidah) niets wat je buiten de islam zet.

Even een korte islam-fordummies geef ik je hier. Zoek je het wel na wat ik zeg? :W
Het bekendste soennitische theologische werk dat door alle soennieten wordt onderschreven is het boek "aqidah al-tahawiyyah" en soms kort de absoluut noodzakelijke geloofspunten op om als moslim te worden beschouwd:
quote:
The Unifying Creed of Imam Tahawi[edit]
The texts raises many points of creed that are essential matters and defines the belief of the Sunni Muslim, covering the topics;
On Tawhid
On Prophet Muhammad
On the Qur'an
On the Mi'raj
On Al Kawthar
On Intercession
On the Covenant
On Taqdir
On the Throne and Chair
The Status of Ibrahim and Musa
On the Books of Allah
On the Muslim and Mu'min
On the Messengers
In General
Geen politiek. Geen kalifaat. Geen doodstraf op afvalligheid om als moslim te worden beschouwd of als je er niet in gelooft dat men je als afvallige beschouwd. Houd aub anderen voor de gek aub :7

quote:
Dude, voor de tiende keer. Jouw 33 mannetjes in je eigen bron zien afvalligheid als HOOGVERRAAD wat de politiek moet bestraffen, ipv de religie. En natuurlijk moet die politiek dan wel islamitisch zijn. Lees je eigen bron.
Je hebt moeite met begrijpend lezen zie ik nu. Ik meen het. Wat zij zeggen is dat het historische voorbeeld waarin Mohammed zei: "hij die zijn religie verandert dood hem", opgaat voor hoogverraad. Met de expliciete vermelding dat het gezegd is in tijden van oorlog (wapengekletter) en waarbij het dus vandaag de dag opgaat voor hoogverraad dit gezegde en niet afvalligheid ansich. Dus die doodstraf in dit gezegde zegt het committee letterlijk gaat op voor hoogverraad en niet afvalligheid ansich. Capito? Ik heb je de originele Arabische tekst gegeven, google translate en je kan het zo natrekken. Klein beetje moeite mag je wel doen.

quote:
Je bent niet oprecht geweest. Pas na weken geef je eindelijk toe dat alle grote islamstromingen de doodstraf leren voor afvalligheid. Rookscherm na rookscherm en het houdt niet op. En nog steeds kom je aan met een bron die stelt dat het hoogverraad is, om aan te tonen dat de islam geen doodstraf ervoor leert. Probeer nog wat assimilatie. Dit soort shit beschouwen wij hier als ultra ultra radicaal en niet acceptabel.
Je kan niet lezen. Ademen aub en goed lezen.

quote:
Nu weer on topic: hoe gaan we de invloed van de islam terugdringen om de assimilatie te verbeteren, en als dat niet verbetert, hoe repatriëren we ze zonder al te veel kosten en schade?
Als men een islam aanhangt die met de grondwet van dit land samengaan, is daarmee de kous af toch? Of niet voor jou? Want dat doe ik. Al Hamdoulilah.

PS: ik verwacht van jou dat jij gaat aantonen dat het volgen van een wetschool verplicht is. Je hebt heel veel grootpraat dus maak het waar. Anders kan elke moslim ook geen wetschool volgen en goed moslim zijn namelijk. Ik wacht dus af.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_176032018
Nu ga je wel erg offtopic. Ik begin te begrijpen waarom anderen hier geen islamdiscussie willen. Omdat daar nooit een einde aan komt en deze steeds dieper wordt door tegenstribbelende moslims die rookschermen opwerpen.

Maar je hebt zelf toegegeven dat alle grote islamstromingen de doodstraf leren voor afvalligheid. Je zegt dat moslims niet verplicht een rechtsschool hoeven te volgen, maar schattebout, dat is nu juist wat die doodstraf inhoudt: dat is wél verplicht, want anders wordt je vermoord.

De vraag die dus overblijft (en om het een beetje ontopic te houden): als integrerende moslims rechtmatig vermoord mogen worden van de islam, en er dus een mandaat is om terrorisme uit te voeren tegen de niet-islamitische gemeenschap, hoe kan er dan integratie plaatsvinden?

Het lijkt mij dat er als de sodemieter gecontroleerd moet worden wat voor shit er allemaal op islamitische scholen en moskeeën geleerd wordt. Gevolgd door de harde eis dat alle islamitische scholen, moskeeën en moslims zich in woord en daad in gaan spannen om al deze radicale zaken te gaan bestrijden, pro-actief. Niet door te ontkennen dat de islam gewelddadig is en terrorisme leert, maar door dat te erkennen, vervolgens te verwerpen en pro-actief de islamitische literatuur aan te passen zodat deze acceptabel wordt voor Nederland. De enige islam die geleerd en gepreekt mag worden is de islam die voor Nederlanders acceptabel is.

Want de groep moslims die dit terrorisme uitvoeren wordt groter en groter, en de vrijheid voor moslims om te integreren wordt daarmee kleiner en kleiner. De vrijheid is er al nauwelijks meer, tenzij je een eenzame moslim bent in een prachtige echt Nederlandse wijk. Dan zijn er nog geen andere moslims die je vermoorden als je bijvoorbeeld Jezus accepteert als de zoon van god, of atheist wordt, of homo wordt, of als moslima met een Nederlandse man naar bed gaat omdat je die gewoon zo lekker vindt, en de volgende dag met een andere Nederlandse man, of zelfs een vrouw.

[ Bericht 16% gewijzigd door geavanceerd op 27-12-2017 10:57:02 ]
  Moderator / Redactie FP woensdag 27 december 2017 @ 11:02:32 #113
221644 crew  timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_176032881
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 10:33 schreef geavanceerd het volgende:
Nu ga je wel erg offtopic. Ik begin te begrijpen waarom anderen hier geen islamdiscussie willen. Omdat daar nooit een einde aan komt en deze steeds dieper wordt door tegenstribbelende moslims die rookschermen opwerpen.

Maar je hebt zelf toegegeven dat alle grote islamstromingen de doodstraf leren voor afvalligheid. Je zegt dat moslims niet verplicht een rechtsschool hoeven te volgen, maar schattebout, dat is nu juist wat die doodstraf inhoudt: dat is wél verplicht, want anders wordt je vermoord.

De vraag die dus overblijft (en om het een beetje ontopic te houden): als integrerende moslims rechtmatig vermoord mogen worden van de islam, en er dus een mandaat is om terrorisme uit te voeren tegen de niet-islamitische gemeenschap, hoe kan er dan integratie plaatsvinden?

Het lijkt mij dat er als de sodemieter gecontroleerd moet worden wat voor shit er allemaal op islamitische scholen en moskeeën geleerd wordt. Gevolgd door de harde eis dat alle islamitische scholen, moskeeën en moslims zich in woord en daad in gaan spannen om al deze radicale zaken te gaan bestrijden, pro-actief. Niet door te ontkennen dat de islam gewelddadig is en terrorisme leert, maar door dat te erkennen, vervolgens te verwerpen en pro-actief de islamitische literatuur aan te passen zodat deze acceptabel wordt voor Nederland. De enige islam die geleerd en gepreekt mag worden is de islam die voor Nederlanders acceptabel is.

Want de groep moslims die dit terrorisme uitvoeren wordt groter en groter, en de vrijheid voor moslims om te integreren wordt daarmee kleiner en kleiner. De vrijheid is er al nauwelijks meer, tenzij je een eenzame moslim bent in een prachtige echt Nederlandse wijk. Dan zijn er nog geen andere moslims die je vermoorden als je bijvoorbeeld Jezus accepteert als de zoon van god, of atheist wordt, of homo wordt, of als moslima met een Nederlandse man naar bed gaat omdat je die gewoon zo lekker vindt, en de volgende dag met een andere Nederlandse man, of zelfs een vrouw.
Hoe kom je erbij dat integrerende moslims vermoord moeten worden?

Ik weet niet wat jij onder integratie verstaat, maar dat klinkt meer als assimilatie. Volgens mij kan je best moslim zijn én integreren, hoef je daar je geloof niet voor af te vallen.

Er zijn genoeg moslims geintegreerd en ik hoor nog niet op het nieuws van massale lynchpartijen op afvalligen. Ik ken persoonlijk wat moslims waar ik wel een biertje mee doe en die het dus niet zo nauw nemen met hun geloof. Daar is ook nog geen prijs op hun hoofd gezet.

Dus waar haal je dit allemaal vandaan dat dit een belemmering vormt?
Kan je een beetje leuk schrijven? Waarom niet voor FOK! Mail even naar [email protected]
  Moderator / Redactie FP woensdag 27 december 2017 @ 12:04:07 #114
221644 crew  timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_176034831
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 23:08 schreef Aloulu het volgende:
@geavanceerd: jij hebt nog een reactie tegoed van mij over afvalligheid binnen de islam. Graag open ik in het subforum "religie en levensbeschouwing" een topic om hierover in discussie te gaan. Dus de islamitische orthodoxie (soennisme eigenlijk beter gezegd), wetscholen en hoe zo een positie inzake afvalligheid zich vormt soor de eeuwen heen. Wat het standpunt is en hoe er van afgeweken wordt.

Dit topic gaat idd over integratie ipv theologie.
Dit lees ik nu pas. Dit lijkt mij inderdaad wel een prima plek hiervoor
Kan je een beetje leuk schrijven? Waarom niet voor FOK! Mail even naar [email protected]
pi_176035060
quote:
0s.gif Op maandag 25 december 2017 14:14 schreef Digi2 het volgende:

[..]

In Duitsland speelt dit evenzeer. Hartz IV is kariger en veel activerender dan onze bijstand maar ik vermoed dat veel migranten gewend waren minder welvarend te leven. Als de begeleiding naar de arbeidsmarkt en taalcursussen dan ook nog eens gebrekking verlopen is het geen wonder dat migranten en masse in Harz IV belanden en erin blijven hangen.
Wat opvalt is dat men naar Denemarken verwijst als voorbeeld maar daarbij niet vermeld dat in Denemarken het uitkeringsniveau veel lager is voor migranten en het niet mogelijk is het deense paspoort te verkrijgen indien je je eigen broek niet kan ophouden. Oftewel er is een veel sterkere stimulans te integreren voor de migrant dan in Duitsland het geval is.

Denemarken is wat nationalistischer. Daar zie je hun vlag meer wapperen in het straatbeeld dan in Nederland of Duitsland. Overigens zie je bij een links een groot paradox qua nationalisme. Nationalisme van eigen bodem is extreem taboe, maar nationalisme van etnische minderheden wordt bejubeld. Zo van 'kijk hoe trots ze zijn op hun land'. Palestijns nationalisme is virulent onder links, overal zie je die vlaggen.
pi_176038739
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 december 2017 11:28 schreef Old_Pal het volgende:
Ruim helft asielzoekers leeft van uitkering
https://www.telegraaf.nl/(...)-leeft-van-uitkering

[..]

Verschrikkelijk. Wat een sof, wat een afgang, wat een belachelijk vluchtelingenbeleid. Nederland is geen haar beter.
Hoe weet je dat?
  woensdag 27 december 2017 @ 15:39:42 #117
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176042253
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 14:03 schreef DeParo het volgende:

[..]

Hoe weet je dat?
Wij laten ook elke nietsnut, potentiële terrorist en culturele dwaas binnen.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_176044984
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 15:39 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Wij laten ook elke nietsnut, potentiële terrorist en culturele dwaas binnen.
Data?
  woensdag 27 december 2017 @ 17:12:59 #119
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176045541
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 16:55 schreef DeParo het volgende:

[..]

Data?
Gewoon je gezond verstand gebruiken en het nieuws volgen.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_176045579
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 09:37 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Klopt.
En kan DeParo ons misschien uitleggen waarom de joden momenteel massaal Europa verlaten?
Heeft zeker ook niks met de massale aanwezigheid van anti-semitische moslims te maken?
Er zou een tribunaal moeten komen over de vraag in hoeverre politici verantwoordelijk zijn voor de instroom van mensen met haatgevoelens jegens mensen in wier naam hen gastvrijheid geboden wordt.
  woensdag 27 december 2017 @ 17:43:32 #121
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176046461
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 17:14 schreef visbox het volgende:

[..]

Er zou een tribunaal moeten komen over de vraag in hoeverre politici verantwoordelijk zijn voor de instroom van mensen met haatgevoelens jegens mensen in wier naam hen gastvrijheid geboden wordt.
Ik verwacht dan dat Jesse Klaver met pek en veren het land wordt uitgejaagd. Hij stelt het belang van Afrikaanse gelukszoekers boven die van de Nederlanders. Landverraad klinkt zo enorm .... maar het is wel een gedachte die bij mij opkomt.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_176046830
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 17:12 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Gewoon je gezond verstand gebruiken en het nieuws volgen.
Je hebt dus geen bewijs.
pi_176047915
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 10:53 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Dat zet het mooi in perspectief.
Ach, die zielige minderheid van bijna 2 miljard moslims ook.We moeten daar een beetje voorzichtig over praten, anders zijn wij 11 miljoen autochtone Nederlanders te dominant in deze wereld.
Een klein beetje zielig wel natuurlijk, de groep met het meest terechte minderwaardigheidscomplex in de geschiedenis van het heelal.
pi_176047945
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 11:02 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Hoe kom je erbij dat integrerende moslims vermoord moeten worden?

Ik weet niet wat jij onder integratie verstaat, maar dat klinkt meer als assimilatie. Volgens mij kan je best moslim zijn én integreren, hoef je daar je geloof niet voor af te vallen.

Er zijn genoeg moslims geintegreerd en ik hoor nog niet op het nieuws van massale lynchpartijen op afvalligen. Ik ken persoonlijk wat moslims waar ik wel een biertje mee doe en die het dus niet zo nauw nemen met hun geloof. Daar is ook nog geen prijs op hun hoofd gezet.

Dus waar haal je dit allemaal vandaan dat dit een belemmering vormt?
Dat komt wel zodra Mutti Merkel er voldoende geïmporteerd heeft.
pi_176051022
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 11:02 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Hoe kom je erbij dat integrerende moslims vermoord moeten worden?

Ik weet niet wat jij onder integratie verstaat, maar dat klinkt meer als assimilatie. Volgens mij kan je best moslim zijn én integreren, hoef je daar je geloof niet voor af te vallen.

Er zijn genoeg moslims geintegreerd en ik hoor nog niet op het nieuws van massale lynchpartijen op afvalligen. Ik ken persoonlijk wat moslims waar ik wel een biertje mee doe en die het dus niet zo nauw nemen met hun geloof. Daar is ook nog geen prijs op hun hoofd gezet.

Dus waar haal je dit allemaal vandaan dat dit een belemmering vormt?
Die discussie hebben we de afgelopen pagina's gevoerd. Afvalligheid is niet wat je denkt dat het is. Het is niet dat een moslim de islam verlaat, maar dat hij of zei een of ander regeltje van de islam niet navolgt en daardoor als afvallige wordt beschouwd. De definities die hierbij relevant zijn zijn de islamitische. Je hoort bijvoorbeeld wel eens dat een dochter te "verwesterd" werd en daardoor verminkt/vermoord werd door de familie.

Er treedt een conflict op wanneer er onder integratie wordt verstaan dat moslims afstand nemen van de zeer radicale zaken van hun eigen stromingen. Neemt een moslim er afstand van, dan wordt deze als afvallige beschouwd. Dan heb je aan de Westerse kant de maatregelen die integratie zouden moeten bevorderen (zoals een taalcursus en dat soort dingen) en aan de andere kant een pistool tegen je hoofd. Dan kun je wel raden waar men voor "kiest". Van enige vrijheid is dan nog weinig sprake.

En als je denkt dat dit geen reële belemmering is in de praktijk van een Westers land, komt dat waarschijnlijk omdat je het islamitisch recht in de praktijk niet herkent. Je kunt het natuurlijk pas herkennen als je het überhaupt kent. In Nederland vinden 10-20 eermoorden per jaar plaats. Eer die aangetast wordt wanneer... inderdaad, wanneer een of ander islamitisch regeltje overtreden wordt. Een dochter die de hoofddoek niet draagt, die een niet-islamitische lover heeft enz.

Maar ook wat wij terrorisme noemen is de uitvoer van het islamitisch recht in de praktijk. Het doden van critici, cartoonisten, aanvallen op cafés, concerten, voetbalwedstrijden, rechtbanken, uniformen, maar ook aanslagen op moskeeën.

Hoe kan men integreren als het niet mag? Dat kan alleen zolang van onze Westerse kant een zeer verknipt idee van integratie bestaat. En dat bestaat er dus ook. Wat het nog lastiger te bevatten maakt is dat de islam leert om wel degelijk te "integreren" maar alleen met het doel om uiteindelijk de niet-islamitische macht omver te werpen. Een complot.
  Moderator / Redactie FP woensdag 27 december 2017 @ 20:05:15 #126
221644 crew  timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_176051236
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 19:59 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Die discussie hebben we de afgelopen pagina's gevoerd. Afvalligheid is niet wat je denkt dat het is. Het is niet dat een moslim de islam verlaat, maar dat hij of zei een of ander regeltje van de islam niet navolgt en daardoor als afvallige wordt beschouwd. De definities die hierbij relevant zijn zijn de islamitische. Je hoort bijvoorbeeld wel eens dat een dochter te "verwesterd" werd en daardoor verminkt/vermoord werd door de familie.

Er treedt een conflict op wanneer er onder integratie wordt verstaan dat moslims afstand nemen van de zeer radicale zaken van hun eigen stromingen. Neemt een moslim er afstand van, dan wordt deze als afvallige beschouwd. Dan heb je aan de Westerse kant de maatregelen die integratie zouden moeten bevorderen (zoals een taalcursus en dat soort dingen) en aan de andere kant een pistool tegen je hoofd. Dan kun je wel raden waar men voor "kiest". Van enige vrijheid is dan nog weinig sprake.

En als je denkt dat dit geen reële belemmering is in de praktijk van een Westers land, komt dat waarschijnlijk omdat je het islamitisch recht in de praktijk niet herkent. Je kunt het natuurlijk pas herkennen als je het überhaupt kent. In Nederland vinden 10-20 eermoorden per jaar plaats. Eer die aangetast wordt wanneer... inderdaad, wanneer een of ander islamitisch regeltje overtreden wordt. Een dochter die de hoofddoek niet draagt, die een niet-islamitische lover heeft enz.

Maar ook wat wij terrorisme noemen is de uitvoer van het islamitisch recht in de praktijk. Het doden van critici, cartoonisten, aanvallen op cafés, concerten, voetbalwedstrijden, rechtbanken, uniformen, maar ook aanslagen op moskeeën.

Hoe kan men integreren als het niet mag? Dat kan alleen zolang van onze Westerse kant een zeer verknipt idee van integratie bestaat. En dat bestaat er dus ook. Wat het nog lastiger te bevatten maakt is dat de islam leert om wel degelijk te "integreren" maar alleen met het doel om uiteindelijk de niet-islamitische macht omver te werpen. Een complot.
Jij gaat er altijd vanuit dat er één ware Islam is, maar dat is even dom als stellen dat er één waar Christendom is. Maar goed, zoals eerder gesteld kan je die discussie beter voeren in WFL of hoe dat forum ook heet tegenwoordig
Kan je een beetje leuk schrijven? Waarom niet voor FOK! Mail even naar [email protected]
pi_176057300
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 10:33 schreef geavanceerd het volgende:
Nu ga je wel erg offtopic.
Je maakt je er nu te makkelijk vanaf en wilt hem er tussen uit knijpen?

Ik heb al jouw vragen beantwoord. Jij niet de mijnen:

1. Bewijs eens vanuit islamitische bronnen dat een moslim verplicht is een wetschool te volgen.

2. Bewijs eens dat het ontkennen van de doodstraf voor afvalligheid iemand afvallig maakt.

Ik wacht nu al een paar posts op met name de eerste vraag maar je blijft het negeren. Kan je het antwoord niet vinden op google? (is er niet namelijk).

quote:
Maar je hebt zelf toegegeven dat alle grote islamstromingen de doodstraf leren voor afvalligheid. Je zegt dat moslims niet verplicht een rechtsschool hoeven te volgen, maar schattebout, dat is nu juist wat die doodstraf inhoudt: dat is wél verplicht, want anders wordt je vermoord.
Bron??? We spreken met bewijzen. Anders kan iedereen alles claimen.

Ik wacht voor de zoveelste keer af.

quote:
Het lijkt mij dat er als de sodemieter gecontroleerd moet worden wat voor shit er allemaal op islamitische scholen en moskeeën geleerd wordt.
Dat doet men al toch? De AIVD brengt jaarlijks rapporten uit wat radicalisme en potentiele terreurdreiging ook mbt invloedrijke moslimfiguren in NL en/of moskeeën en stichtingen die men in de gaten houdt.

quote:
Gevolgd door de harde eis dat alle islamitische scholen, moskeeën en moslims zich in woord en daad in gaan spannen om al deze radicale zaken te gaan bestrijden, pro-actief. Niet door te ontkennen dat de islam gewelddadig is en terrorisme leert, maar door dat te erkennen, vervolgens te verwerpen en pro-actief de islamitische literatuur aan te passen zodat deze acceptabel wordt voor Nederland. De enige islam die geleerd en gepreekt mag worden is de islam die voor Nederlanders acceptabel is.
Dit is multi-interpretabel. "welke islam" is voor Nederlanders acceptabel. En welke NLers spreken voor de NLers? De huidige grondwet onderschrijven is genoeg. Meer hoeft er niet gevraagd te worden. Jij meent dat islam terrorisme leert in NL maar de overgrote meerderheid der NLse moslims menen dat islam dat niet leert. Daar sta je dan.

quote:
Want de groep moslims die dit terrorisme uitvoeren wordt groter en groter,
Cijfers? Dat terrorisme in NL door moslims groter is dan voorgaande jaren?

quote:
en de vrijheid voor moslims om te integreren wordt daarmee kleiner en kleiner.
Is nog net zo groot hoor.

quote:
Dan zijn er nog geen andere moslims die je vermoorden als je bijvoorbeeld Jezus accepteert als de zoon van god, of atheist wordt, of homo wordt, of als moslima met een Nederlandse man naar bed gaat omdat je die gewoon zo lekker vindt, en de volgende dag met een andere Nederlandse man, of zelfs een vrouw.
Ja er worden dagelijks of wekelijks of maandelijks moslims omgelegd door mede-radicalen omdat ze de islam achter zich lieten, homo zijn of het bed met een NLer (niet-moslim) deelden....
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_176065747
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 20:05 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Jij gaat er altijd vanuit dat er één ware Islam is, maar dat is even dom als stellen dat er één waar Christendom is. Maar goed, zoals eerder gesteld kan je die discussie beter voeren in WFL of hoe dat forum ook heet tegenwoordig
Stroman argument, want daar ga ik helemaal niet vanuit.
Verder voer ik geen discussie over de ware islam, daar begon jij over.
De islam leert dat afvalligen vermoord moeten worden, en de vraag is hoe we daar mee omgaan tbv de integratie. En mocht je de discussie niet gevolgd hebben, met de islam wordt hier bedoeld alle grote islamitische stromingen, waar circa 90% van de moslims toe behoren. Als een bepaalde sekte deze doodstraf niet leert, dan heb ik het dus niet over die sekte.
  donderdag 28 december 2017 @ 10:53:00 #129
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_176066743
Graag niet op de man spelen
  donderdag 28 december 2017 @ 11:58:46 #130
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176068179
Ik heb nog geen 1 enkel argument gehoord voor de stelling dat de Islam een positieve bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse cultuur.

Dus noem (slechts) 1 element van de Islam die ons Nederlanders cultureel heeft verrijkt. Eentje maar.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_176068561
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 22:33 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Je maakt je er nu te makkelijk vanaf en wilt hem er tussen uit knijpen?

Ik heb al jouw vragen beantwoord. Jij niet de mijnen:

1. Bewijs eens vanuit islamitische bronnen dat een moslim verplicht is een wetschool te volgen.

2. Bewijs eens dat het ontkennen van de doodstraf voor afvalligheid iemand afvallig maakt.

Ik wacht nu al een paar posts op met name de eerste vraag maar je blijft het negeren. Kan je het antwoord niet vinden op google? (is er niet namelijk).

[..]

Bron??? We spreken met bewijzen. Anders kan iedereen alles claimen.

Ik wacht voor de zoveelste keer af.

[..]

Dat doet men al toch? De AIVD brengt jaarlijks rapporten uit wat radicalisme en potentiele terreurdreiging ook mbt invloedrijke moslimfiguren in NL en/of moskeeën en stichtingen die men in de gaten houdt.

[..]

Dit is multi-interpretabel. "welke islam" is voor Nederlanders acceptabel. En welke NLers spreken voor de NLers? De huidige grondwet onderschrijven is genoeg. Meer hoeft er niet gevraagd te worden. Jij meent dat islam terrorisme leert in NL maar de overgrote meerderheid der NLse moslims menen dat islam dat niet leert. Daar sta je dan.

[..]

Cijfers? Dat terrorisme in NL door moslims groter is dan voorgaande jaren?

[..]

Is nog net zo groot hoor.

[..]

Ja er worden dagelijks of wekelijks of maandelijks moslims omgelegd door mede-radicalen omdat ze de islam achter zich lieten, homo zijn of het bed met een NLer (niet-moslim) deelden....
Je kunt bezwaren blijven opwerpen, maar die doodstraf is er in alle grote islamstromingen. Als bewijs dat dit niet zo is, heb jij een groepje geestelijken aangedragen van een specifieke stroming die stellen dat het "slechts" hoogverraad is waar de politiek mee moet afrekenen. Dat zegt eigenlijk al genoeg.

Enfin, waar ik heen wil, is dat bij het bespreken van dit integratie thema er in ieder geval rekening mee gehouden wordt dat moslims niet mógen integreren, dat wil zeggen: de islamitische zaken verwerpen die wij in Nederland onwenselijk, radicaal, illegaal of terroristisch vinden.

De mate van integratie die nu plaatsvindt is niet anders dan in andere landen. De problematiek die wij met de islamitische gemeenschap hebben hierbij is niet iets Nederlands, niet iets Europees of iets Westers. Dit proces speelt in tientallen landen wereldwijd en dat ziet er slecht uit. Het is namelijk niet de integratie van de islam in de seculiere democratie, maar de aantasting van de seculiere democratie totdat deze in overeenstemming met de sharia is. Dit proces heet de islam.

Hoe beoordeel je of je fijne moslim collega geintegreerd is? Hij/zij doet lekker mee en is vriendelijk en dus zit het wel goed? Misschien kennen jullie allemaal wel zulke moslims. Maar waarom hebben die jullie nooit verteld over oa. deze doodstraf? Waarom heeft Aloulou dit nooit eerder verteld hier? Waarom moet ik het eruit trekken en dan nog steeds op veel tegenzin stuiten? Waarom hebben zij jullie nooit verteld over de gevaren van het jihadisme, en reizen er intussen honderden Nederlandse en duizenden Europese moslims moordend de wereld rond?

Goede wil begint bij oprecht te zijn. Wees eerlijk over de radicale shit die de islam leert en help de integratie door dat te bestrijden.
pi_176082498
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 12:16 schreef geavanceerd het volgende:
Je kunt bezwaren blijven opwerpen,
Doe ik niet. Ik stel twee vragen maar je wilt er niet op antwoorden. Omdat je er waarschijnlijk achter bent gekomen dat je je beweringen niet hard kan maken. Na wat google zoektochten.

Tot op heden heb je dus nergens aangetoond met bewijs dat moslims verplicht zijn een wetschool te volgen.

Blijven die twee vragen overeind tot ik verder met je ga:

1. Moslims zijn verplicht wetscholen te volgen: bewijs?
2. Verwerpen van de doodstraf op afvalligheid betekent dat die moslim zelf afvallig is geworden: bewijs?

Indien je dit niet hard kan maken vanuit islamitische bronnen kunnen je beweringen nogmaals de prullenbak in.

[ Bericht 23% gewijzigd door Aloulu op 28-12-2017 19:31:14 ]
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
  vrijdag 29 december 2017 @ 03:07:05 #133
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176098708
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 19:26 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Doe ik niet. Ik stel twee vragen maar je wilt er niet op antwoorden. Omdat je er waarschijnlijk achter bent gekomen dat je je beweringen niet hard kan maken. Na wat google zoektochten.

Tot op heden heb je dus nergens aangetoond met bewijs dat moslims verplicht zijn een wetschool te volgen.

Blijven die twee vragen overeind tot ik verder met je ga:

1. Moslims zijn verplicht wetscholen te volgen: bewijs?
2. Verwerpen van de doodstraf op afvalligheid betekent dat die moslim zelf afvallig is geworden: bewijs?

Indien je dit niet hard kan maken vanuit islamitische bronnen kunnen je beweringen nogmaals de prullenbak in.

Je bent niet geloofwaardig. De Islam is een verschrikkelijk geloof en een verwerpelijke cultuur. Het heeft niets goeds voortgebracht. En dat allemaal in naam van een hersenspinsel genaamd Allah.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_176100090
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 03:07 schreef Old_Pal het volgende:
Je bent niet geloofwaardig.
Ik sprak dan ook niet met jou.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
  vrijdag 29 december 2017 @ 10:44:06 #135
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176102571
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 08:49 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Ik sprak dan ook niet met jou.
Ok. Maar ik heb toch wel de behoefte aan jou mede te delen dat de mens al langer bestaat dan jullie verzonnen Allah. Gebruik eens je verstand.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_176103824
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 19:26 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Doe ik niet. Ik stel twee vragen maar je wilt er niet op antwoorden. Omdat je er waarschijnlijk achter bent gekomen dat je je beweringen niet hard kan maken. Na wat google zoektochten.

Tot op heden heb je dus nergens aangetoond met bewijs dat moslims verplicht zijn een wetschool te volgen.

Blijven die twee vragen overeind tot ik verder met je ga:

1. Moslims zijn verplicht wetscholen te volgen: bewijs?
2. Verwerpen van de doodstraf op afvalligheid betekent dat die moslim zelf afvallig is geworden: bewijs?

Indien je dit niet hard kan maken vanuit islamitische bronnen kunnen je beweringen nogmaals de prullenbak in.

Je werpt weer een rookscherm op. Een doodstraf op afvalligheid houdt inherent in dat men niet vrij is af te wijken. Dat is de juridische positie die de wetscholen van de grootste stromingen leren waartoe 90% van de moslims wereldwijd behoren.

De grootste rechtsscholen leren dus dat moslims in hun recht staan om anderen te vermoorden, of zoals wij het noemen, om terrorisme te plegen voor bepaalde "vergrijpen". Dat is de juridische positie die de wetscholen leren, op wat kleinere sektes na. Het gevolg daarvan is, natuurlijk, terrorisme. Wereldwijd terrorisme in de fase van prille aanslagen tot complete oorlogen tot de onderwerping en uitdoving van andere culturen.

Dat heeft natuurlijk effect op de integratie. Net zoals het effect zou hebben als de Nederlandse wet een doodstraf had voor het praten met moslims. Met zulke effecten moet rekening gehouden worden in de integratie problematiek. Het negeren ervan leidt tot een mislukte integratie, het ontkennen ervan leidt tot het bestrijden van de critici van deze doodstraf.

Jouw visie dat het gematigd is om afvalligheid als hoogverraad te zien, biedt weinig hoop. Mocht het nog niet doordringen: vanuit Nederlands perspectief is dat ultra radicaal. Als een moslim collega mij dat zou vertellen, zou ik naar mijn baas stappen en naar de AIVD.
  vrijdag 29 december 2017 @ 17:41:08 #137
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176117953
Het komt er dus op neer dat elke Salafistische moslim een potentiële moordenaar is.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_176118552
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 17:41 schreef Old_Pal het volgende:
Het komt er dus op neer dat elke Salafistische moslim een potentiële moordenaar is.
En jij een ongeletterde dwaas.
  zaterdag 30 december 2017 @ 06:11:12 #139
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176138317
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 17:58 schreef DeParo het volgende:

[..]

En jij een ongeletterde dwaas.
Jij blijft dit topic maar vervuilen met ongefundeerde en persoonlijke aanvallen.

Enfin, jij vindt Salafisten dus geen potentiële moordenaars? Het moet heerlijk zijn om zo naïef door het leven te gaan.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_176140982
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 17:58 schreef DeParo het volgende:

[..]

En jij een ongeletterde dwaas.
Neem je het nu werkelijk op voor salafisten?
Ben je zelf een moslim toevallig?
pi_176141302
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 december 2017 10:51 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Neem je het nu werkelijk op voor salafisten?
Ben je zelf een moslim toevallig?
Nee.
Nee.
pi_176141321
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 december 2017 06:11 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Jij blijft dit topic maar vervuilen met ongefundeerde en persoonlijke aanvallen.

Enfin, jij vindt Salafisten dus geen potentiële moordenaars? Het moet heerlijk zijn om zo naïef door het leven te gaan.
Je hebt nog altijd niet inhoudelijk op mijn eerdere uitzettingen gereageerd.
pi_176141336
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 06:08 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Dit is een jij-bak maar het kan niet anders met jou: je bent gewoon letterlijk niet in staat een simpele vraag te beantwoorden, je bent niet in staat tot een discussie, wat doe je hier dan uberhaupt.

Nee De Paro, jij bent een simpele ziel door de Islam niet als het grootste probleem voor integratie te zien. Elk weldenkend mens van de 21e eeuw ziet dat deze achterlijke religie elke vooruitgang belemmert en haat zaait. Waarom is het anti-semitisme toegenomen de laatste pakweg 40 jaar? Door de Islam natuurlijk. De pogroms zijn weer begonnen:
Over persoonlijke aanvallen gesproken zeg.
pi_176141383
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 06:17 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Elke moslim zal nooit geïntegreerd zijn omdat zij hun denkbeeldige God boven de reële Nederlandse wet stellen. Dan houdt alles op.

Het is echt veel beter voor Nederlandse moslims om vrijwillig hun boeltje pakken en naar Verwegistan te verhuizen waar ze lekker samen met hun vriendjes hun achterlijke religie in alle vrijheid mogen uitoefenen. Hoeven ze zich ook niet meer elke dag te ergeren aan al die ongelovige varkens op straat in ons kikkerlandje.

Als ze ervoor kiezen om toch in Nederland te blijven dan heb ik en vele anderen het recht om moslims achterlijk te noemen.
Hun God is net zo echt als de Christelijke of Joodse God, echt dus het is immers dezelfde, vanwaar dan die selectieve verontwaardiging?
pi_176141445
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 09:37 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Soennieten zijn 90% van de moslims. En het gaat me niet om allen, ik openbaar gewoon dat zij niet mogen integreren van hun geloof zelfs al zouden ze dat willen. De druk om niet te integreren is vele malen sterker dan om wel te integreren. Het een is een pistool tegen je hoofd en het ander is de zachte hand van links.
Jij kent geen enkele Soennietische Moslim die wel is geintegreerd? Geen enkele? En je ziet geen enkel verschil tussen Soennietische Moslims uit land A of land B? Ongeacht enkele Soennietische landen die ik al had genoemd?
pi_176141537
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 09:44 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Nee.
Ik vertelde je iets over de invloed van de islam mbt integratie. Dat versta jij als "alle moslims kunnen niet integreren". Maar dat is dus niet wat ik zeg.

Ga eens onderzoeken wat de situatie in Indonesie was destijds en welke Indonesiers naar Nederland gekomen zijn. Mogelijk vind je een verklaring waarom zij het beter doen dan bijvoorbeeld Turken en Mocro's.
Ik zie verdacht veel Islamitische Indonesiers, tot de dag van vandaag deze kan opkomen, zonder problemen overigens tenzij ik misschien wat nieuws heb gemist.

Maar ik vraag mij af, en die verklaring heb je nog altijd niet gegeven, hoe Soennieten uit land A wel kunnen integreren en Soennieten uit land B wat moeilijker in dit geval.

Hoe is dat mogelijk dan?
pi_176141561
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 07:12 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Snap het dan... Je bent pas geïntegreerd als je ex-moslim bent volgens geavanceerd! En hij weet ook zelf beter hoe de "enige" islam tot op het detail in elkaar zit. En als je dat anders ziet ben je geen moslim/of wijk je van die "ektuh" islam af. Het is maar goed dat hij geen moslim of bekeerling is met deze tunnelvisie want dan had hij een Bataclannetje gezet.
Tunnelvisies die integratie van welwillenden bijna onmogelijk maakt.
pi_176141579
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 07:19 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Het lukt je niet echt om de islam buiten deze discussie te houden, niet? Ik hoop dat je nu eindelijk begrijpt dat het idee om te babbelen over 'integratie' zonder de invloed van de islam erbij te betrekken, onzinnig is. Het getuigt niet van een objectieve kijk op de werkelijkheid.
Ik snap dat begrijpend lezen niet je beste vaardigheid is op de basisschool.
  zaterdag 30 december 2017 @ 15:38:05 #149
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176149608
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 december 2017 11:05 schreef DeParo het volgende:

[..]

Je hebt nog altijd niet inhoudelijk op mijn eerdere uitzettingen gereageerd.
Je hebt nog steeds geen afstand genomen van het salafisme.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
  zaterdag 30 december 2017 @ 15:39:20 #150
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176149651
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 december 2017 11:08 schreef DeParo het volgende:

[..]

Hun God is net zo echt als de Christelijke of Joodse God, echt dus het is immers dezelfde, vanwaar dan die selectieve verontwaardiging?
Omdat hun God heel slecht is. In ieder geval slecht voor de integratie. Of was je het onderwerp van je eigen topic weer eens vergeten?
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
  zaterdag 30 december 2017 @ 15:41:24 #151
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176149726
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 december 2017 11:14 schreef DeParo het volgende:

[..]

Ik snap dat begrijpend lezen niet je beste vaardigheid is op de basisschool.
Ik snap dat jij niet in staat bent inhoudelijk te argumenteren maar dit slaat alles. :6
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_176151513
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 december 2017 11:13 schreef DeParo het volgende:

[..]

Maar ik vraag mij af, en die verklaring heb je nog altijd niet gegeven, hoe Soennieten uit land A wel kunnen integreren en Soennieten uit land B wat moeilijker in dit geval.

Hoe is dat mogelijk dan?
Wat jij verstaat onder "Integreren" is gewoon een fase van de islam. Als de gemeenschap klein is, doen ze mee totdat ze sterk genoeg zijn. Je kunt het nep integreren noemen.

Iedereen die vaak met moslims in contact komt weet dat er van integratie nagenoeg geen sprake is en er in plaats daarvan parallelle samenlevingen ontstaan. Op die plekken zie je de islam in een latere fase, waar ze dus andere dingen preken en daar worden as we speak duizenden jihadisten gekweekt.
pi_176151684
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 december 2017 11:10 schreef DeParo het volgende:

[..]

Jij kent geen enkele Soennietische Moslim die wel is geintegreerd? Geen enkele? En je ziet geen enkel verschil tussen Soennietische Moslims uit land A of land B? Ongeacht enkele Soennietische landen die ik al had genoemd?
Een moslim uit het kalifaat is anders dan een moslim die geboren is in Brazilie. De islam bevindt zich in andere fases.

Ik ken ontzettend veel soennieten en omdat ik hun geloof vaak beter ken dan zijzelf, kan ik gerust stellen dat zij absoluut niet geïntegreerd zijn. Het zou je schokken wat er speelt in de islamitische gemeenschap in Nederland.
pi_176163582
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 december 2017 16:32 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Een moslim uit het kalifaat is anders dan een moslim die geboren is in Brazilie. De islam bevindt zich in andere fases.

Ik ken ontzettend veel soennieten en omdat ik hun geloof vaak beter ken dan zijzelf, kan ik gerust stellen dat zij absoluut niet geïntegreerd zijn. Het zou je schokken wat er speelt in de islamitische gemeenschap in Nederland.
Dat is nog eens een uitspraak dat je hun religie beter kent dan zij. Dus als zij willen integreren vertel jij dat dit niet mag van hun religie. Het feit dat een Moslim geboren in het Kalifaat anders in het leven staat dan een uit Brazilie zou je toch te denken moeten geven dat integratieproblemen wellicht niet alleen met deze religie verklaard kunnen worden bijvoorbeeld er.
pi_176163622
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 december 2017 15:41 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Ik snap dat jij niet in staat bent inhoudelijk te argumenteren maar dit slaat alles. :6
Uiteraard slaat het alles want je reageert niet alleen slecht je leest schijnbaar ook gewoon niet.
pi_176163794
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 december 2017 16:29 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Wat jij verstaat onder "Integreren" is gewoon een fase van de islam. Als de gemeenschap klein is, doen ze mee totdat ze sterk genoeg zijn. Je kunt het nep integreren noemen.
Noem eens een voorbeeld dan.

quote:
Iedereen die vaak met moslims in contact komt weet dat er van integratie nagenoeg geen sprake is en er in plaats daarvan parallelle samenlevingen ontstaan. Op die plekken zie je de islam in een latere fase, waar ze dus andere dingen preken en daar worden as we speak duizenden jihadisten gekweekt.
En er zijn hier verschillende posters, die veelvuldig met moslims in aanraking komen, die anders beweren of anders verklaren. Maar je dweept consequent met persoonlijke ervaringen dus vertek daar eens over dan dus.
pi_176163823
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 december 2017 15:39 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Omdat hun God heel slecht is. In ieder geval slecht voor de integratie. Of was je het onderwerp van je eigen topic weer eens vergeten?
Wat een onzin.
pi_176163853
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 december 2017 15:38 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Je hebt nog steeds geen afstand genomen van het salafisme.
Moet dat dan?
  zaterdag 30 december 2017 @ 21:59:04 #159
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176166955
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 december 2017 21:03 schreef DeParo het volgende:

[..]

Wat een onzin.
Als dit onzin is, geef dan het tegendeel eens aan. Bewijs dat de God van de moslims niet slecht is voor hun integratie in Nederland? De God van de Christenen heeft van Nederland een prachtig land gemaakt maar de God van de Islam is het aardig aan het verzieken hier.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_176167165
quote:
10s.gif Op zaterdag 30 december 2017 21:59 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Als dit onzin is, geef dan het tegendeel eens aan. Bewijs dat de God van de moslims niet slecht is voor hun integratie in Nederland? De God van de Christenen heeft van Nederland een prachtig land gemaakt maar de God van de Islam is het aardig aan het verzieken hier.
Hoe dan?
  zaterdag 30 december 2017 @ 22:06:30 #161
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176167364
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 december 2017 22:03 schreef DeParo het volgende:

[..]

Hoe dan?
Als je uit je salafistische bubble stapt, dan word je alles duidelijk.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_176167516
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 december 2017 22:06 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Als je uit je salafistische bubble stapt, dan word je alles duidelijk.
Wees nou eens een keer concreet, hoe verziekt de Islamitische God Nederland, op welke manier heb jij er last van dan.
  zaterdag 30 december 2017 @ 22:12:04 #163
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176167723
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 december 2017 22:08 schreef DeParo het volgende:

[..]

Wees nou eens een keer concreet, hoe verziekt de Islamitische God Nederland, op welke manier heb jij er last van in deze.
Welke positieve invloed heeft de Islam op de Nederlandse cultuur? In hoeverre ben ik als Nederlander verrijkt door deze perverse religie (Mohammed was tenslotte een echte kindervriend).

Die vraag heb ik je al eens eerder gesteld. Geef eens antwoord op deze simpele vraag.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_176167882
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 december 2017 22:12 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Welke positieve invloed heeft de Islam op de Nederlandse cultuur? In hoeverre ben ik als Nederlander verrijkt door deze perverse religie (Mohammed was tenslotte een echte kindervriend).

Die vraag heb ik je al eens eerder gesteld. Geef eens antwoord op deze simpele vraag.
Het gaat hier niet om de Islam die Nederland verrijkt, of beter maakt, het gaat om integratieproblemen, jij zegt dat de Islam dit niet alleen in de weg staat maar het land ook nog eens verziekt, hoe dan?
  zaterdag 30 december 2017 @ 22:16:23 #165
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176167982
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 december 2017 22:14 schreef DeParo het volgende:

[..]

Het gaat hier niet om de Islam die Nederland verrijkt, of beter maakt, het gaat om integratieproblemen, jij zegt dat de Islam dit niet alleen in de weg staat maar het land ook nog eens verziekt, hoe dan?
Je draait er omheen. Jij bent een protagonist van de Islam. Vertel dan eens welke culturele schat de Islam Nederland heeft geschonken.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_176168148
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 december 2017 22:16 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Je draait er omheen. Jij bent een protagonist van de Islam. Vertel dan eens welke culturele schat de Islam Nederland heeft geschonken.
Ik beweer niet dat het een culturele schat is voor Nederland. Jij wel dat het Nederland verziekt. Hoe gebeurt dat dan precies?
pi_176182484
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 december 2017 21:03 schreef DeParo het volgende:

[..]

Noem eens een voorbeeld dan.
Elk islamitisch land ter wereld, elk moslimland ter wereld, elk land met moslims.

quote:
En er zijn hier verschillende posters, die veelvuldig met moslims in aanraking komen, die anders beweren of anders verklaren. Maar je dweept consequent met persoonlijke ervaringen dus vertek daar eens over dan dus.
Anecdotisch bewijs is geen bewijs.
Heb je die verhalen uit oorlogsgebieden niet gehoord over niet-moslims die generaties lang vreedzaam naast moslimburen woonden, tot op een dag de moslims opeens oorlog begonnen te voeren tegen ze?
pi_176182607
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 december 2017 20:58 schreef DeParo het volgende:

[..]

Dat is nog eens een uitspraak dat je hun religie beter kent dan zij.
Hoe bedoel je?

quote:
Dus als zij willen integreren vertel jij dat dit niet mag van hun religie. Het feit dat een Moslim geboren in het Kalifaat anders in het leven staat dan een uit Brazilie zou je toch te denken moeten geven dat integratieproblemen wellicht niet alleen met deze religie verklaard kunnen worden bijvoorbeeld er.
Als zij willen integreren dan merk je dat wel. Het begint met oprechtheid. Zijn ze eerlijk over hun geloof? Dat kun je alleen herkennen als je je over de islam informeert voordat zij je daarover informeren. Als zij je informeren over de islam dan zul je nooit iets horen waardoor je een slechte mening krijgt over de islam, want dat is voor hen verboden.

Waarom ben ik de enige die erover valt dat Aloulou het gematigd vindt dat afvalligheid hoogverraad is? Zijn jullie wel helemaal wakker? En er zijn echt legio opvattingen bij dat soort lui die je niet aan ziet komen, dat van afvalligheid is het topje van de ijsberg. Je kunt jarenlang met ze rondhangen hier tot je een paar keer de juiste vragen stelt en je er opeens achterkomt dat ze vinden dat vreemdgaande vrouwen gestenigd moeten worden en afvalligen voor hoogverraad bestraft moeten worden. En nee, dat is geen grapje. Durf het eens te vragen.
pi_176182684
quote:
0s.gif Op zondag 31 december 2017 09:48 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Elk islamitisch land ter wereld, elk moslimland ter wereld, elk land met moslims.
Dat slaat nergens op. Nu zeg je dat toen Moslims honderden jaren geleden dominanter werden in bepaalde landen ze die landen ook overnamen. Ja duh dat is de Geschiedenis van de Mensheid. Niet alleen de Islam. Iedereen heeft dat gedaan. Dat heeft niks met integratie in de 21e eeuw te maken. Ik vroeg om een concreet voorbeeld, het liefst in Nederland, hoe eem voorheen kleine maar nu grote groep Moslims is veranderd van zogenaamd samenwerken naar het proberen te veranderen van dit land.
[..]

quote:
Anecdotisch bewijs is geen bewijs.
Heb je die verhalen uit oorlogsgebieden niet gehoord over niet-moslims die generaties lang vreedzaam naast moslimburen woonden, tot op een dag de moslims opeens oorlog begonnen te voeren tegen ze?
Ja. Iedereen kent die verhalen. Maar ik ken vergelijkbare verhalen ook voor compleet andere groepen in de geschiedenis van de mensheid. Ik zie nogmaals niet in waarom de Moslims hier zo uniek in zouden zijn. Ik zie wel dat Moslims uit bepaalde landen (niet alle Moslims dus) vandaag de dag door allerlei redenen eerder geneigd zijn tot problematisch gedrag maar op basis van datzelfde vergelijkbare materiaal, geschiedenis, en algemene kennis zie ik niet in hoe de Islam hier de oorzaak van is, ik zie de Islam wel worden gebruikt door bepaalde kwaadwillenden of types met dubieuze intenties, maar dan moet je toch nog altijd wat beter naar de achtergrond kijken van hoe en vooral waarom de Islam zo is veranderd in bepaalde gebieden en onder bepaalde groepen.
pi_176182771
quote:
0s.gif Op zondag 31 december 2017 10:00 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Hoe bedoel je?
Alsof een Syrier naar jou toekomt en zegt dat hij beter weet dan jij wat het Nederlanderschap betekent en inhoudt.

[..]

quote:
Als zij willen integreren dan merk je dat wel. Het begint met oprechtheid. Zijn ze eerlijk over hun geloof? Dat kun je alleen herkennen als je je over de islam informeert voordat zij je daarover informeren. Als zij je informeren over de islam dan zul je nooit iets horen waardoor je een slechte mening krijgt over de islam, want dat is voor hen verboden.
Ik ben geen Moslim maar wel geintegreerd. En net als anderen in dit topic houd ik er een volledig andere mening op na dan jij. Ligt het probleem van niet geinformeerd zijn dan echt volledig bij ons of zou het niet kunnen dat je zelf gewoon verkeerde constateringen doet of verkeerde conclusies trekt?

quote:
Waarom ben ik de enige die erover valt dat Aloulou het gematigd vindt dat afvalligheid hoogverraad is? Zijn jullie wel helemaal wakker? En er zijn echt legio opvattingen bij dat soort lui die je niet aan ziet komen, dat van afvalligheid is het topje van de ijsberg. Je kunt jarenlang met ze rondhangen hier tot je een paar keer de juiste vragen stelt en je er opeens achterkomt dat ze vinden dat vreemdgaande vrouwen gestenigd moeten worden en afvalligen voor hoogverraad bestraft moeten worden. En nee, dat is geen grapje. Durf het eens te vragen.
Omdat jij je blindstaart op individuele perspectieven die voor een heleboel Moslims of niet relevant zijn of hun Islam niet vertegenwoordigt. Dat is hier al verschillende malen gezegd maar wat jij als centraal ziet voor de Islam. Dat ervaren heel veel Moslims toch heel wat anders.
pi_176183698
quote:
1s.gif Op zondag 31 december 2017 10:12 schreef DeParo het volgende:

[..]

Alsof een Syrier naar jou toekomt en zegt dat hij beter weet dan jij wat het Nederlanderschap betekent en inhoudt.
Islam is geen afkomst of ras maar een ideologie. Je vergelijking is dus onzin.


quote:
Ik ben geen Moslim maar wel geintegreerd. En net als anderen in dit topic houd ik er een volledig andere mening op na dan jij. Ligt het probleem van niet geinformeerd zijn dan echt volledig bij ons of zou het niet kunnen dat je zelf gewoon verkeerde constateringen doet of verkeerde conclusies trekt?
Natuurlijk heb jij een andere mening als je de islam niet kent.

quote:
Omdat jij je blindstaart op individuele perspectieven die voor een heleboel Moslims of niet relevant zijn of hun Islam niet vertegenwoordigt. Dat is hier al verschillende malen gezegd maar wat jij als centraal ziet voor de Islam. Dat ervaren heel veel Moslims toch heel wat anders.
Maar dan zouden die moslims toch nog steeds gewoon oprecht zijn over de islam?

Logica, beste Watson.

Ik heb overigens niks gezegd over iets centraal zien van de islam. Je zit weer moeilijk te doen en eromheen te lullen.

Er is een doodstraf, oftewel het recht om te moorden, wat wij terrorisme noemen. Een moslim die dat niet verwerpt of die jou daarover voorliegt is niet geïntegreerd. Ik snap dat dit voor jou niet zo belangrijk is, maar ondertussen worden er genocides gepleegd door Europese moslims die hierin onderwezen zijn in Europese scholen en Europese moskeeën. Mogelijk gemaakt door de wegkijkers.
pi_176185466
quote:
1s.gif Op zondag 31 december 2017 11:00 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Islam is geen afkomst of ras maar een ideologie. Je vergelijking is dus onzin.
Het is onderdeel van iemand zijn of haar identiteit, geboren of gekozen, de vergelijking is zeker relevant als iemand anders gaat beweren een belangrijk deel an jouw identiteit beter te kennen dan jijzelf dus.

[..]

quote:
Natuurlijk heb jij een andere mening als je de islam niet kent.
Ik Hoop dat je zelf inziet dat dit natuurlijk niet opgaat als argument.

[..]

quote:
Maar dan zouden die moslims toch nog steeds gewoon oprecht zijn over de islam?
Dan is er toch geen probleem als ze voor ons acceptabele denkbeelden hebben over de Islam? Wat doe je dan moeilijk.

quote:
Logica, beste Watson.
Wat ik zeg wel ja, maar jij pikt er enkele zelfs voor de Middeleeuwen radicale opvattingen uit relevant voor een heel andere context en doet net of dat de enige manier is om naar de Islam, zelfs vandaag.

quote:
Ik heb overigens niks gezegd over iets centraal zien van de islam. Je zit weer moeilijk te doen en eromheen te lullen.
Als je dat niet zegt of bedoelt dan moet je toch kunnen begrijpen dat de Islamitische interpretatie flexibel is en ook kan veranderen afhankelijk van tijd en plaats bijvoorbeeld.

quote:
Er is een doodstraf, oftewel het recht om te moorden, wat wij terrorisme noemen. Een moslim die dat niet verwerpt of die jou daarover voorliegt is niet geïntegreerd.
Ho een doodstraf en terrorisme zijn toch echt niet altijd hetzelfde. Leg eerst maar eens uit wat je precies bedoelt.


quote:
Ik snap dat dit voor jou niet zo belangrijk is, maar ondertussen worden er genocides gepleegd door Europese moslims die hierin onderwezen zijn in Europese scholen en Europese moskeeën. Mogelijk gemaakt door de wegkijkers.
Dus omdat er Europese Moslims bij de oorlogen in het Midden-Oosten zijn betrokken, bij mogelijke Genocides zelfs, is alle integratie mislukt? Wat is nou de relevantie voor je punt?
  zondag 31 december 2017 @ 14:15:23 #173
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176190673
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 december 2017 22:19 schreef DeParo het volgende:

[..]

Ik beweer niet dat het een culturele schat is voor Nederland.
Dan ben je het dus met mij eens dat de Islam mag verdwijnen uit Nederland?
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_176190753
quote:
0s.gif Op zondag 31 december 2017 14:15 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Dan ben je het dus met mij eens dat de Islam mag verdwijnen uit Nederland?
Je weigert gewoon antwoord te geven, geavanceerd heefg ook heel foute denkbeelden, maar hij probeert ten minste soms nog antwoord te geven deze discussie.
  zondag 31 december 2017 @ 14:21:53 #175
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176190901
quote:
1s.gif Op zondag 31 december 2017 14:17 schreef DeParo het volgende:

[..]

Je weigert gewoon antwoord te geven, geavanceerd heefg ook heel foute denkbeelden, maar hij probeert ten minste soms nog antwoord te geven deze discussie.
Jij bent ongelofelijk. Jij vindt de islam geen culturele schat maar de consequentie dat het dan maar mag verdwijnen uit Nederland durf je niet te trekken.

Ik heb je niet voor niets bij de POL-verkiezing genomineerd voor de Therese May-trofee als meest meelijwekkende user. Maar toch wens ik je een gelukkig 2018. :)
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_176191034
quote:
0s.gif Op zondag 31 december 2017 14:21 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Jij bent ongelofelijk. Jij vindt de islam geen culturele schat maar de consequentie dat het dan maar mag verdwijnen uit Nederland durf je niet te trekken.

Ik heb je niet voor niets bij de POL-verkiezing genomineerd voor de Therese May-trofee als meest meelijwekkende user. Maar toch wens ik je een gelukkig 2018. :)
Van hetzelfde maar geef nou gewoon eens antwoord op de vraag.
  zondag 31 december 2017 @ 15:00:01 #177
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176192322
quote:
1s.gif Op zondag 31 december 2017 14:25 schreef DeParo het volgende:

[..]

Van hetzelfde maar geef nou gewoon eens antwoord op de vraag.
Geef nou eens antwoord op mijn vragen.
Hoe kan je in godesnaam zo de islam blijven verdedigen? Je geeft zelf toe dat deze ongrondwettelijke religie geen enkele culturele schat kenmerkt.
Waarom laat je toe dat salafisten zand in je ogen strooien? Ben je eigenlijk wel gezegend met een kritische geest?
Om welke krankzinnige reden vertrouw je hen wel en gewone Nederlanders als geavanceerd en mij niet?
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_176193371
quote:
0s.gif Op zondag 31 december 2017 15:00 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Geef nou eens antwoord op mijn vragen.
Hoe kan je in godesnaam zo de islam blijven verdedigen? Je geeft zelf toe dat deze ongrondwettelijke religie geen enkele culturele schat kenmerkt.
Waarom laat je toe dat salafisten zand in je ogen strooien? Ben je eigenlijk wel gezegend met een kritische geest?
Om welke krankzinnige reden vertrouw je hen wel en gewone Nederlanders als geavanceerd en mij niet?
Als je nou voorbeelden had, argumenten zou gebruiken, misschien won je dan nog wel eens iemand voir je zaak. Maar zoals gezegd geef je nergens antwoord op en verval je uitsluitend in persoonlijke aanvallen. Dat lijkt me een behoorlijk eenzame strijd dan.
pi_176200021
quote:
0s.gif Op zondag 31 december 2017 11:50 schreef DeParo het volgende:

[..]

Het is onderdeel van iemand zijn of haar identiteit, geboren of gekozen, de vergelijking is zeker relevant als iemand anders gaat beweren een belangrijk deel an jouw identiteit beter te kennen dan jijzelf dus.
Als jij je nu bekeert tot de islam, betekent het niet dat je meer weet dan ik. Het is helemaal geen gekke stelling dat ik meer van de islam weet dan veruit de meeste moslims, net zoals iemand die zich heel erg verdiept heeft in het christendom het christendom waarschijnlijk beter kent dan een christen zelf. Vooral ook omdat zo'n persoon zelf buiten het geloof staat en niet gebonden is aan de interne regels zoals censuur.

quote:
Dan is er toch geen probleem als ze voor ons acceptabele denkbeelden hebben over de Islam? Wat doe je dan moeilijk.
Maar hoe weet je dat? Tenzij je de islam zelf kent, kun jij niet beoordelen of wat iemand jou vertelt over de islam waar is of niet. Dat is logica.
Als iemand van de PVV zegt dat de PVV niks tegen de islam heeft, zal een bijvoorbeeld Amerikaanse toeschouwer dat misschien mooi vinden klinken. Voor degenen die wel de PVV kennen, weten dat het een leugen is. En dat juist het vertellen van zulke leugens een indicatie van slechte wil is.

Juist zij die je vertellen dat de islam vreedzaam is, zijn vaak de radicalen. De gematigden vertellen je de radicale dingen.

Daarom is de oprechtheid zo belangrijk,

quote:
Wat ik zeg wel ja, maar jij pikt er enkele zelfs voor de Middeleeuwen radicale opvattingen uit relevant voor een heel andere context en doet net of dat de enige manier is om naar de Islam, zelfs vandaag.
Hoe weet je dat als je de islam niet kent? De claims die ik doe gaan over de mainstream islam vandaag de dag. Het feit dat Aloulou aan komt zetten met een bron waarin afvalligheid als hoogverraad beschouwd wordt om aan te tonen dat er niet overal een doodstraf is, wijst toch wel in de richting van wat ik zeg. En je kunt het natuurlijk ook eens zelf opzoeken, dan zie je dat ik die niet uit mijn duim zuig. Maar pas wel op, als je herhaalt wat je leest, dan ben je opeens zelf een extremist geworden.

quote:
Als je dat niet zegt of bedoelt dan moet je toch kunnen begrijpen dat de Islamitische interpretatie flexibel is en ook kan veranderen afhankelijk van tijd en plaats bijvoorbeeld.
Die is niet flexibel. De deur zit zo dicht als zij hem zelf zetten. Jurisprudentie is eenduidig en niet interpreteerbaar, en ik heb het over islamitische jurisprudentie.

quote:
Ho een doodstraf en terrorisme zijn toch echt niet altijd hetzelfde. Leg eerst maar eens uit wat je precies bedoelt.
Ik zeg niet dat ze altijd hetzelfde zijn, wel dat de uitvoer van het islamitisch recht door ons vaak als terrorisme gezien wordt. Bijvoorbeeld de moord op Theo. Dat noemen we terrorisme. Wat leren de grootste stromingen over iemand die de islam beledigt of bekritiseert? Daar staat de doodstraf op. De uitvoer van die doodstraf noemen we terrorisme.
In het buitenland vechten zo'n beetje alle legers ter wereld inmiddels tegen jihadisten. Vaak worden die ook terroristen genoemd. Als een buitenlands leger een islamitisch gebied betreedt dan wordt jihad een plicht van de gemeenschap. Weer het islamitisch recht dus wat wij terrorisme noemen. En zo kan ik wel doorgaan.

Maar het is toch niet zo moeilijk te geloven dat de islamitische extremisten de islam zeer zeer serieus nemen, en dus handelen volgens het islamitisch recht.

quote:
Dus omdat er Europese Moslims bij de oorlogen in het Midden-Oosten zijn betrokken, bij mogelijke Genocides zelfs, is alle integratie mislukt? Wat is nou de relevantie voor je punt?
De relevantie is dat er nu wel heel vrijblijven een gokje gewaagd wordt met de integratie. Er zijn oorlogen om minder verklaard wist je dat? Als jihadisten opgeleid in Afghanistan aanslagen beginnen te plegen in Europa of Amerika bijvoorbeeld? Wat denk je dat er gebeurt als onze jihadisten rotzooi gaan trappen in Rusland, of zelfs in Duitsland. Ga je dan ook doodleuk volhouden dat moslims hier gewoon de sharia geleerd mogen krijgen? Wir haben es nicht gewust?
pi_176214348
quote:
0s.gif Op zondag 31 december 2017 18:43 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Als jij je nu bekeert tot de islam, betekent het niet dat je meer weet dan ik. Het is helemaal geen gekke stelling dat ik meer van de islam weet dan veruit de meeste moslims, net zoals iemand die zich heel erg verdiept heeft in het christendom het christendom waarschijnlijk beter kent dan een christen zelf. Vooral ook omdat zo'n persoon zelf buiten het geloof staat en niet gebonden is aan de interne regels zoals censuur.
Als je denkt dat religie uitsluitend en alleen vanuit regels of hierarchie wordt bepaald zou dat misschien kunnen. Maar je negeert volkomen de persoonlijke beleving van een religie, of gemeenschapsgevoel, dat doe jij af als irrelevant omdat het jouw aanname niet staaft dat Moslims kuddedieren met oogkleppen zijn. Maar misschien is dat niet helemaal de realitieit. Misschien moet je dat eens overwegen. Als je dat niet doet denk ik niet dat veel mensen zich kunnen herkrnnen in jouw retoriek.

[..]

quote:
Maar hoe weet je dat? Tenzij je de islam zelf kent, kun jij niet beoordelen of wat iemand jou vertelt over de islam waar is of niet. Dat is logica.
Als iemand van de PVV zegt dat de PVV niks tegen de islam heeft, zal een bijvoorbeeld Amerikaanse toeschouwer dat misschien mooi vinden klinken. Voor degenen die wel de PVV kennen, weten dat het een leugen is. En dat juist het vertellen van zulke leugens een indicatie van slechte wil is.

Juist zij die je vertellen dat de islam vreedzaam is, zijn vaak de radicalen. De gematigden vertellen je de radicale dingen.

Daarom is de oprechtheid zo belangrijk,
En ook dit sluit aan op wat ik zeg. Als iemand zegt dat de PVV niets tegen de Islam heeft hoeft dat geen leugen te zijn als hij daar zelf van overtuigd is of omdat bijvoorbeeld voor die persoon dat zo is en hij om andere redenen op de PVV stemt. En dan hanteer je hier nog het voorbeeld van eem partij met standpunten terwijl de Islam een gemeenschap us met een variteit aan perspectieven en inzichten over de wereld. Religie is ook een persoonlijke beleving verbonden met en los van regels en opinies gebonden aan contextuele omstandigheden.

[..]

quote:
Hoe weet je dat als je de islam niet kent? De claims die ik doe gaan over de mainstream islam vandaag de dag. Het feit dat Aloulou aan komt zetten met een bron waarin afvalligheid als hoogverraad beschouwd wordt om aan te tonen dat er niet overal een doodstraf is, wijst toch wel in de richting van wat ik zeg. En je kunt het natuurlijk ook eens zelf opzoeken, dan zie je dat ik die niet uit mijn duim zuig. Maar pas wel op, als je herhaalt wat je leest, dan ben je opeens zelf een extremist geworden.
Nee. Jouw bron laat zien dat dit perspectief over afvalligheid bestaat in de Islam. Aloulou's bron laat zien dat niet iedereen het eens is met die regel en dat deze ook vrijwel booit is uitgevoerd als zodanig. Wat dit zegt is dat de doodstraf voor afvalligheid een perspectief is dat gebruokt kan worden door Moslims maar datver blijkbaar toch ook, wellicht onder meer moderne omstandigheden, aan getwijfeld kan en mag worden. Dit laat zien dat de Islam net zo Goed flexibel kan zijn in opvattingen.

[..]

quote:
Die is niet flexibel. De deur zit zo dicht als zij hem zelf zetten. Jurisprudentie is eenduidig en niet interpreteerbaar, en ik heb het over islamitische jurisprudentie.
De deur is zo dicht als wij hem laten zetten, als wij uit veel Moslims uit conservatieve gebieden halen en ze niet trachten te doen overtuigen van onze inzichten dan is de kans groot wellicht dat ze die conservatieve jurisprudentie zullen volgen of als acceptabel beschouwen, werken we beter aan integratie in de vorm van een Europese Islam bijvoorbeeld, of een Verlichte Islam, dan zal andere of wellicht nieuwe jurisprudentie de overhand krijgen.

[..]

quote:
Ik zeg niet dat ze altijd hetzelfde zijn, wel dat de uitvoer van het islamitisch recht door ons vaak als terrorisme gezien wordt. Bijvoorbeeld de moord op Theo. Dat noemen we terrorisme. Wat leren de grootste stromingen over iemand die de islam beledigt of bekritiseert? Daar staat de doodstraf op. De uitvoer van die doodstraf noemen we terrorisme.
In het buitenland vechten zo'n beetje alle legers ter wereld inmiddels tegen jihadisten. Vaak worden die ook terroristen genoemd. Als een buitenlands leger een islamitisch gebied betreedt dan wordt jihad een plicht van de gemeenschap. Weer het islamitisch recht dus wat wij terrorisme noemen. En zo kan ik wel doorgaan.

Maar het is toch niet zo moeilijk te geloven dat de islamitische extremisten de islam zeer zeer serieus nemen, en dus handelen volgens het islamitisch recht.
Ze nemen hun eenlijnige variant zeer serieus. Maar hoezo zou dat de enige variant zijn? Gebrek aan kritisch vermogen en tolerantie is niet zo zeer eigen aan de Islam en jij weet net zo Goed dat in de Wereldgeschiedenis mensen zich ondet bepaalde omstandigheden zo fanatiek kunnen gedragen. Onfeacht of ze Moslim, Christen, Communist en soms zelfs Liberaal claimen te zijn en zo hun acties rechtvaardigen enigszins dan.

[..]

quote:
De relevantie is dat er nu wel heel vrijblijven een gokje gewaagd wordt met de integratie. Er zijn oorlogen om minder verklaard wist je dat? Als jihadisten opgeleid in Afghanistan aanslagen beginnen te plegen in Europa of Amerika bijvoorbeeld? Wat denk je dat er gebeurt als onze jihadisten rotzooi gaan trappen in Rusland, of zelfs in Duitsland. Ga je dan ook doodleuk volhouden dat moslims hier gewoon de sharia geleerd mogen krijgen? Wir haben es nicht gewust?
De relevantie is niet zo zeer vrijblijvendheid met Islam maar met de afkomst van deze mensen want wetend dat ze komen uit woelige en conservatieve gebieden waar bepaalde conservatieve denkbeelden dominant zijn moet je daar wel rekening mee houden bij immigratie en integratie en de limiet.

[ Bericht 0% gewijzigd door DeParo op 01-01-2018 14:41:01 ]
  dinsdag 2 januari 2018 @ 06:40:43 #181
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176230507
Voor Nederland is het gewoon veel beter dat er geen plaats meer is voor de islam. Nederland verzwakt en verziekt teveel als die halve gare cultuur hier ongebreideld kan voortwoekeren. Alle moslims van welke etnische achtergrond dan ook dienen beleefd te worden verzocht te vertrekken naar een land waar zij blij en gelukkig hun achterlijke religie in volle vrijheid kunnen uitoefenen.

Niemand in dit topic heeft mij kunnen uitleggen welke positieve invloed de islam op de Nederlandse cultuur heeft gehad dus mag het van mij oprotten.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_176233267
quote:
1s.gif Op maandag 1 januari 2018 14:19 schreef DeParo het volgende:

[..]

Als je denkt dat religie uitsluitend en alleen vanuit regels of hierarchie wordt bepaald zou dat misschien kunnen. Maar je negeert volkomen de persoonlijke beleving van een religie, of gemeenschapsgevoel, dat doe jij af als irrelevant omdat het jouw aanname niet staaft dat Moslims kuddedieren met oogkleppen zijn. Maar misschien is dat niet helemaal de realitieit. Misschien moet je dat eens overwegen. Als je dat niet doet denk ik niet dat veel mensen zich kunnen herkrnnen in jouw retoriek.
Stropop op stropop op stropop. Altijd als je kritiek hebt op de islam, wordt dat verdraait naar "alle moslims".

Ik zeg dat wat het islamitisch recht leert effect heeft, net zoals het Nederlandse recht effect heeft op de Nederlander. En dat de wet van toepassing is of iemand het er nou mee eens is of niet.

quote:
En ook dit sluit aan op wat ik zeg. Als iemand zegt dat de PVV niets tegen de Islam heeft hoeft dat geen leugen te zijn als hij daar zelf van overtuigd is of omdat bijvoorbeeld voor die persoon dat zo is en hij om andere redenen op de PVV stemt.
Waar zijn de imam's die de doodstraf op afvalligheid verwerpen? Imam's zijn echt niet onwetend hierover. Wat de moslim te horen krijgt over de islam is afhankelijk van de fase waarin de gemeenschap zich bevindt. Naarmate de gemeenschap groeit, verandert de boodschap die de imam's aan hun kudde vertellen. Dit en dat vers is vervangen door een ander vers (abrogatie/naskh). Daarom zie je honderden jihadisten opstaan in de wijken waar de islamitische gemeenschap groter is. En daarom zeg ik dus dat ik de islam beter ken dan de meeste moslims. En in alle waarschijnlijkheid beter dan Aloulou die binnen zo'n fase leeft.

Maar de doodstraf is er wel degelijk. Iemand die zegt dat dit niet zo is, kent of zijn geloof niet, of is niet oprecht. In beide gevallen is dat niet constructief om het probleem aan te pakken. Iemand die het niet weet van zijn eigen geloof zal vijandig reageren als iemand zegt dat het wel zo is. En het probleem van deze fases is: hoe weet je of een gemeenschap goed integreert, of dat men gewoon in een vroege fase zit? Dat weet je niet, tenzij je het geloof kent. Daar kun je gewoon geen gokje mee nemen. De inzet van dit gokje is je land, en actueler: duizenden Syriers die door Nederlandse moslims afgeslacht zijn.

Hoeveel duizenden Nederlandse jihadisten moeten er afreizen naar het buitenland voordat je het ziet? Wat als de honderden jihadisten in Nederland rotzooi hadden getrapt ipv in het kalifaat? Zou de ernst dan doordringen? Zou je je dan gaan afvragen waarom geen enkele moslim je heeft verteld over dit groeiende probleem, in plaats daarvan vertellen ze je dat alles koek en ei is.

quote:
Nee. Jouw bron laat zien dat dit perspectief over afvalligheid bestaat in de Islam. Aloulou's bron laat zien dat niet iedereen het eens is met die regel en dat deze ook vrijwel booit is uitgevoerd als zodanig. Wat dit zegt is dat de doodstraf voor afvalligheid een perspectief is dat gebruokt kan worden door Moslims maar datver blijkbaar toch ook, wellicht onder meer moderne omstandigheden, aan getwijfeld kan en mag worden. Dit laat zien dat de Islam net zo Goed flexibel kan zijn in opvattingen.
Aloulou's bron laat zien dat de uitzondering op de doodstraf een groepje geestelijken is die afvalligheid als hoogverraad classificeren. Doe vooral je eigen onderzoek, tik de namen van de rechtsscholen in en kijk wat de actuele straf is voor afvalligheid. Pas dan kun je herkennen wanneer iemand je voorliegt. Let hierbij wel op dat de bron die je bekijkt bedoeld is voor een islamitisch publiek, en dat je dus ziet wat er aan moslims geleerd wordt.

En deze doodstraf wordt veel vaker uitgevoerd dan de doodstraf die in sommige Amerikaanse staten geldt. We hebben het over duizenden keren per jaar. In 13 islamitische landen wordt hij vanuit de staat opgelegd, in de andere landen door de bevolking zelf omdat de fase van islamitische staat nog bereikt is. Familieleden die hem bijvoorbeeld uitvoeren, of jihadisten die streven naar de islamitische staat.

Als ook maar 1% van de moslims het islamitisch recht serieus neemt heb je het over 15 miljoen man. Peilingen wijzen uit dat het percentage echter rond de 60-80% zit, dus dik over een miljard moslims die moorden uit naam van het geloof goedkeuren.

Hoe triest is het gesteld met de integratie als zelfs Nederlandse moslims die doodstraf gaan bagatelliseren? Het is niet zo erg, want maar in 13 moslimlanden wordt je vermoord door de staat als je de islam verlaat, dus doe niet zo moeilijk?


quote:
De deur is zo dicht als wij hem laten zetten, als wij uit veel Moslims uit conservatieve gebieden halen en ze niet trachten te doen overtuigen van onze inzichten dan is de kans groot wellicht dat ze die conservatieve jurisprudentie zullen volgen of als acceptabel beschouwen, werken we beter aan integratie in de vorm van een Europese Islam bijvoorbeeld, of een Verlichte Islam, dan zal andere of wellicht nieuwe jurisprudentie de overhand krijgen.
Ze zijn niet vrij om te integreren. Of bedoel jij met "overtuigen" dat we het islamitische recht gaan ontmantelen? Dan zitten we op een lijn.

Maar uh, hoe kan een moslim eigenlijk aan jou vertellen dat hij de islam niet mag verlaten en vreest voor zijn/haar leven? Als jij reageert zoals je op mij reageert, ga je dan ook zeggen dat hij walgelijke opvattingen heeft omdat hij gelooft dat hij vermoord zal worden?

[ Bericht 1% gewijzigd door geavanceerd op 02-01-2018 12:02:32 ]
  dinsdag 2 januari 2018 @ 12:35:25 #183
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176234213
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 11:48 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Stropop op stropop op stropop. Altijd als je kritiek hebt op de islam, wordt dat verdraait naar "alle moslims".
Klopt. DeParo heeft erg veel moeite met kritiek op de islam maar tegelijkertijd kan hij geen positieve punten van deze verschrikkelijke religie noemen. Te bizar voor woorden.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_176235981
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 12:35 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Klopt. DeParo heeft erg veel moeite met kritiek op de islam maar tegelijkertijd kan hij geen positieve punten van deze verschrikkelijke religie noemen. Te bizar voor woorden.
Als het niks positiefs oplevert waarom zouden we het dan binnenlaten.

Maar helaas, in het multiculti ideaal geldt: alles wat mag, moet.
  vrijdag 5 januari 2018 @ 05:23:27 #185
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176294679
Integratie van moslims zal nooit werken. Moslimimmigratie dient gestopt te worden.

Forse toename van geweld in Duitsland en steeds vaker zijn daders vluchtelingen
https://www.hln.be/nieuws(...)chtelingen~a780d296/
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
  vrijdag 5 januari 2018 @ 12:09:58 #186
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176298865
‘Rapper Boef noemde mijn moeder kkhoer’
Screen-Shot-2018-01-05-at-10.46.39.png

Weer een bewijs dat integratie faalt in Nederland. Het was niks, is niks en zal nooit wat worden.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_176319302
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 05:23 schreef Old_Pal het volgende:
Integratie van moslims zal nooit werken. Moslimimmigratie dient gestopt te worden.

Forse toename van geweld in Duitsland en steeds vaker zijn daders vluchtelingen
https://www.hln.be/nieuws(...)chtelingen~a780d296/
Dit is nog slechts de prille fase van wat ons te wachten staat.
pi_176319580
Laatste cijfers van Denemarken van geaccepteerde asielzoekers. Inclusief overgekomen familieleden. Alsmede een aantal bepalingen zoals een borgsom storten voor die familieleden, en geen uitkering.

De Deense grenzen zijn dicht en worden sinds 1 maand nog uitgebreider gecontroleerd.

2017:

jan 381
feb 309
mrt 333
apr 263
mei 272
jun 202
jul 187
aug 166
sep 172
okt 117
nov 85

sub totaal 2487

Opdat je wat kunt vergelijken:

Nederland idem
okt 2017: 34.418
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
  zaterdag 6 januari 2018 @ 11:25:02 #189
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176319697
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 11:16 schreef cempexo het volgende:

Nederland idem
okt 2017: 34.418
Dramatisch. Nederland verzuipt in de zee. De zee van mensen met allerlei achterlijke culturen.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_176322563
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 11:25 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Dramatisch. Nederland verzuipt in de zee. De zee van mensen met allerlei achterlijke culturen.
Ik las gisteren dat een asielzoeker in Denemarken 30 dagen de gevangenis in moet, daar hij zich volgens afspraken zich niet regelmatig melde bij de autoriteiten.

In Nederland ben je dan een held. Of een onbegrepen slachtoffer.
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
  zaterdag 6 januari 2018 @ 15:29:46 #191
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176323814
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 14:16 schreef cempexo het volgende:

[..]

Ik las gisteren dat een asielzoeker in Denemarken 30 dagen de gevangenis in moet, daar hij zich volgens afspraken zich niet regelmatig melde bij de autoriteiten.

In Nederland ben je dan een held. Of een onbegrepen slachtoffer.
Klopt. President Victor Orbán van Hongarije is een wijs man. Het is niet voor niets dat Hongarije zich zo verzet tegen de binnenkomst van vooral islamitische migranten. Ze integreren simpelweg niet: ‘Is er ook maar een land waar dat wel is gelukt?’ Het zwakke, welvarende West-Europa dreigt aan ‘culturele zelfmoord’ ten onder te gaan, denkt hij.'

Mijn grootmoeder zei altijd : "al trek je een aap het duurste pak aan, het is en blijft een aap". Deze metafoor geldt ook voor de "geslaagde" moslim, vergeet dat nooit. Ik vertrouw ze voor geen meter.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_176323873
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 05:28 schreef DeParo het volgende:

[..]

Oh dus we hebben pas een discussie als ik ook zeg dat Islam verderfelijk is en per direct verboden moet worden? Vreemde manier van discussieren heb jij. Bovendien gaat het in dit topic niet om de Islam maar om integratie, en ja als bepaalde opvattingen binnen de Islamitische gemeenschap integratie in de weg staan moet dat worden besproken, maar dat is nog altijd iets heel anders dan het puur en alleen over de Islam willen hebben dan zit je toch echt op het verkeerde forum. Er is ook een Religie-subforum voor dit als je daar meer behoefte aan hebt.
Dat is nu juist het probleem: de islam is een totalitair systeem vermomd als religie. Ik kan mij voorstellen dat FOK-users er een probleem mee hebben dat het in het Religie forum besproken gaat worden. Het hoort thuis tussen de totalitaire systemen zoals fascisme en communisme.

Het verband tussen islam en slechte integratie is dan ook onvermijdelijk.
Exaudi orationem meam
Requiem aeternam dona eis, Domine.
Et lux perpetua luceat eis.
pi_176324006
quote:
0s.gif Op maandag 25 december 2017 14:18 schreef cempexo het volgende:

[..]

Dat wat de zonnebril dragende Nederlandse politici en de wegkijkende Nederlandse ambtenaren verzwijgen, dat zal ik dan maar doen:

Dit lijstje is van 2000 t/m 2016 bijgewerkt.

2.059.566 emigranten uit Nederland weggegaan

2.462.929 immigranten in Nederland binnengekomen

Dat is een mutatie van 25% van de bevolking. Dit heeft een blijvende invloed op de sociale structuur van het land en het menselijke gedrag van vele mensen gekregen. Met name de vervreemding van de mensen van elkaar.

Er ontwikkeld zich een nieuw fenomeen in Nederland, namelijk de goedopgeleide en de hoogopgeleide mensen verlaten Nederland. Er ontwikkeld zich bij mij daarom een nieuwe en actuele vraag: Wat hou je dan over?

https://www.visionair.nl/(...)troom-uit-nederland/
+ 403.000 mensen (over 16 jaar nota bene) is een mutatie van +25% van de bevolking ja? Niet toevallig +2,5%?

[ Bericht 0% gewijzigd door probeer op 06-01-2018 16:01:36 ]
"Pools are perfect for holding water"
pi_176324484
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 15:33 schreef Oud_student het volgende:
Dat is nu juist het probleem: de islam is een totalitair systeem vermomd als religie. Ik kan mij voorstellen dat FOK-users er een probleem mee hebben dat het in het Religie forum besproken gaat worden. Het hoort thuis tussen de totalitaire systemen zoals fascisme en communisme.

Het verband tussen islam en slechte integratie is dan ook onvermijdelijk.
Inderdaad, de islam simpelweg beschouwen als een religie is je kop in het zand steken.
  zondag 7 januari 2018 @ 11:18:19 #195
295722 Euribob
Plus 150 Basispunten
pi_176341542
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 15:33 schreef Oud_student het volgende:

[..]

Dat is nu juist het probleem: de islam is een totalitair systeem vermomd als religie. Ik kan mij voorstellen dat FOK-users er een probleem mee hebben dat het in het Religie forum besproken gaat worden. Het hoort thuis tussen de totalitaire systemen zoals fascisme en communisme.

Het verband tussen islam en slechte integratie is dan ook onvermijdelijk.
Neuh, dat is niet het geval. Een dergelijk wereldvreemde complottheorie lopen verkondigen is POL ook de plek niet voor, dus doe dat lekker ergens anders.

Als er in dit topic niet over integratie kan worden gediscussieerd zonder dat het vertrekpunt is dat aanhangers van de Islam onderdeel van de vijfde kolonne dan gaat het topic gewoon dicht. Laatste waarschuwing.
Choking on those tossed salads and scrambled eggs
  zondag 7 januari 2018 @ 12:23:41 #196
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176342647
quote:
1s.gif Op zondag 7 januari 2018 11:18 schreef Euribob het volgende:

[..]

Neuh, dat is niet het geval. Een dergelijk wereldvreemde complottheorie lopen verkondigen is POL ook de plek niet voor, dus doe dat lekker ergens anders.

Als er in dit topic niet over integratie kan worden gediscussieerd zonder dat het vertrekpunt is dat aanhangers van de Islam onderdeel van de vijfde kolonne dan gaat het topic gewoon dicht. Laatste waarschuwing.
OK. Dat doe ik niet meer mee aan deze zinloze discussie.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_176342734
Was dit artikel al gepost ? Een omschrijving van de verschillen tussen de westerse "schuldcultuur" en de "schaamtecultuur" die je eigenlijk overal elders aantreft - ook bij moslims. En hoe dat elkaar tegenwerkt: https://www.groene.nl/artikel/ik-heb-het-niet-gedaan

quote:
Je kent het wel. Hondsbrutaal zijn. Meteen op scherp staan als je iets zegt. Vol minachting kijken, vooral naar vrouwen. Je op je zwakste punt pakken, geneigd zijn tot fysieke reactie, en reageren alsof je een misdaad hebt begaan als je ze een tikje op de arm geeft.’

‘En dan die ontkenningen’, vervolgt Kaldenbach. ‘Als ze iets op de grond gooien, en je spreekt ze erop aan, dan zeggen ze dat ze het niet gedaan hebben. Is dat liegen? Taalkundig gezien wel. Maar inhoudelijk gezien bedoelen ze iets anders.
pi_176343163
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 12:23 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

OK. Dat doe ik niet meer mee aan deze zinloze discussie.
Idem, als de moderator feiten en/of meningen gaat verbieden :{
Exaudi orationem meam
Requiem aeternam dona eis, Domine.
Et lux perpetua luceat eis.
  zondag 7 januari 2018 @ 13:03:42 #199
295722 Euribob
Plus 150 Basispunten
pi_176343391
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 12:50 schreef Oud_student het volgende:

[..]

Idem, als de moderator feiten en/of meningen gaat verbieden :{
Complottheorieën zijn geen feiten, helaas.
Choking on those tossed salads and scrambled eggs
  zondag 7 januari 2018 @ 13:15:20 #200
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176343584
quote:
1s.gif Op zondag 7 januari 2018 13:03 schreef Euribob het volgende:

[..]

Complottheorieën zijn geen feiten, helaas.
Dat de islam belemmerend werkt op de integratie is wel een feit, helaas.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_176344086
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 13:15 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Dat de islam belemmerend werkt op de integratie is wel een feit, helaas.
Islamietenhaat idem. Ook een feit, helaas
  zondag 7 januari 2018 @ 13:46:38 #202
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176344199
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 13:42 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Islamietenhaat idem. Ook een feit, helaas
Correctie: Islamhaat
Ik heb inderdaad een grondige hekel aan deze perverse en gewelddadige ideologie.
Hun aanhangers zijn domme sukkels, meer niet.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
  zondag 7 januari 2018 @ 13:47:38 #203
295722 Euribob
Plus 150 Basispunten
pi_176344227
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 13:46 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Correctie: Islamhaat
Ik heb inderdaad een grondige hekel aan deze perverse en gewelddadige ideologie.
Hun aanhangers zijn domme sukkels, meer niet.
Fijn, heeft verder alleen niets met integratie te maken.
Choking on those tossed salads and scrambled eggs
pi_176344521
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 13:42 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Islamietenhaat idem. Ook een feit, helaas
Dus gewoon islam afschaffen. 2 vliegen in 1 klap 8-)
Just a humble motherfucker with a big dick.
pi_176344638
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 14:01 schreef ems. het volgende:

[..]

Dus gewoon islam afschaffen. 2 vliegen in 1 klap 8-)
hoe dan ?
Mensen moeten tegelijk religie en religieuze haat afschaffen.
Maar ja....
pi_176344664
quote:
1s.gif Op zondag 7 januari 2018 13:47 schreef Euribob het volgende:

[..]

Fijn, heeft verder alleen niets met integratie te maken.
Islamietenhaters zijn anti-integratie en willen zelf niet integreren met mensen van islamitische afkomst
pi_176344835


[ Bericht 29% gewijzigd door Euribob op 07-01-2018 16:14:56 (Ik ben duidelijk geweest) ]
  zondag 7 januari 2018 @ 14:24:16 #208
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_176344965
quote:
0s.gif Op maandag 25 december 2017 14:18 schreef cempexo het volgende:

[..]

Dat wat de zonnebril dragende Nederlandse politici en de wegkijkende Nederlandse ambtenaren verzwijgen, dat zal ik dan maar doen:

Dit lijstje is van 2000 t/m 2016 bijgewerkt.

2.059.566 emigranten uit Nederland weggegaan

2.462.929 immigranten in Nederland binnengekomen

Dat is een mutatie van 25% van de bevolking. Dit heeft een blijvende invloed op de sociale structuur van het land en het menselijke gedrag van vele mensen gekregen. Met name de vervreemding van de mensen van elkaar.

Er ontwikkeld zich een nieuw fenomeen in Nederland, namelijk de goedopgeleide en de hoogopgeleide mensen verlaten Nederland. Er ontwikkeld zich bij mij daarom een nieuwe en actuele vraag: Wat hou je dan over?

https://www.visionair.nl/(...)troom-uit-nederland/
Je bent toch niet iemand die denkt dat al die migranten moslims zijn?

Misschien werkt deze tabel wel verhelderend voor jou:

top%2025%20allochtonen%202017.jpg
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  zondag 7 januari 2018 @ 14:25:28 #209
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_176344984
Het zou prettig zijn als het integratietopic niet werd behandeld als kapstokje om islamkritiek aan op te hangen. Het kan best breder dan dat.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  zondag 7 januari 2018 @ 14:26:52 #210
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_176345010
quote:
3s.gif Op zondag 7 januari 2018 14:25 schreef GSbrder het volgende:
Het zou prettig zijn als het integratietopic niet werd behandeld als kapstokje om islamkritiek aan op te hangen. Het kan best breder dan dat.
Flikker dan gewoon die inhoudsloze posts weg waar users uitgemaakt worden voor dhimmi's.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  zondag 7 januari 2018 @ 14:29:01 #211
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_176345056
quote:
2s.gif Op zondag 7 januari 2018 14:26 schreef Falco het volgende:

[..]

Flikker dan gewoon die inhoudsloze posts weg waar users uitgemaakt worden voor dhimmi's.
Niet users, mod in dit geval.
Dat is ook weggehaald.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  zondag 7 januari 2018 @ 14:30:25 #212
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_176345083
quote:
3s.gif Op zondag 7 januari 2018 14:29 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Niet users, mod in dit geval.
Dat is ook weggehaald.
Even CTRL+F doen ;)

Dit staat er nog:

[ Bericht 28% gewijzigd door GSbrder op 07-01-2018 14:33:29 ]
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  zondag 7 januari 2018 @ 14:33:54 #213
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_176345150
quote:
2s.gif Op zondag 7 januari 2018 14:30 schreef Falco het volgende:

[..]

Even CTRL+F doen ;)

Dit staat er nog:
Zit niet op m'n mobiele telefoon.
Is nu weg.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_176345277
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 14:07 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

hoe dan ?
Mensen moeten tegelijk religie en religieuze haat afschaffen.
Maar ja....
Daarvoor hoef je alleen religie af te schaffen.
Just a humble motherfucker with a big dick.
  zondag 7 januari 2018 @ 14:46:15 #215
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_176345391
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 14:40 schreef ems. het volgende:

[..]

Daarvoor hoef je alleen religie af te schaffen.
En dan stoppen al die aanslagen en is elke migrant goed geïntegreeerd in de westerse samenleving?
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  zondag 7 januari 2018 @ 14:49:50 #216
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_176345467
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 14:40 schreef ems. het volgende:

[..]

Daarvoor hoef je alleen religie af te schaffen.
Dat kan niet, al zou je het willen.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_176345472
quote:
2s.gif Op zondag 7 januari 2018 14:46 schreef Falco het volgende:

[..]

En dan stoppen al die aanslagen en is elke migrant goed geïntegreeerd in de westerse samenleving?
Ja. En daarna allemaal zingen rond het kampvuur.
Just a humble motherfucker with a big dick.
  zondag 7 januari 2018 @ 14:52:06 #218
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_176345505
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 14:50 schreef ems. het volgende:

[..]

Ja. En daarna allemaal zingen rond het kampvuur.
Oke leuk man.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_176345535
quote:
2s.gif Op zondag 7 januari 2018 14:52 schreef Falco het volgende:

[..]

Oke leuk man.
Maar nee, uiteraard zijn daarmee niet alle problemen opgelost. Beetje een domme vraag natuurlijk.
Just a humble motherfucker with a big dick.
  zondag 7 januari 2018 @ 15:03:50 #220
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_176345772
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 14:53 schreef ems. het volgende:

[..]

Maar nee, uiteraard zijn daarmee niet alle problemen opgelost. Beetje een domme vraag natuurlijk.
Wat ga je er dan mee bereiken?
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_176345892
quote:
2s.gif Op zondag 7 januari 2018 15:03 schreef Falco het volgende:

[..]

Wat ga je er dan mee bereiken?
Een vermindering van de algemene verderfelijke invloed van religie.
Just a humble motherfucker with a big dick.
  zondag 7 januari 2018 @ 15:12:05 #222
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_176345958
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 15:09 schreef ems. het volgende:

[..]

Een vermindering van de algemene verderfelijke invloed van religie.
Kun je dit kwantificeren? Het liefst ook in de vorm van een kosten baten analyse.

Dit soort rigoreuze restrictieve maatregelen die ingrijpen op de persoonlijke levensfeer van sommige mensen, hebben nogal wat voeten in de aarde.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_176346022
quote:
2s.gif Op zondag 7 januari 2018 15:12 schreef Falco het volgende:

[..]

Kun je dit kwantificeren? Het liefst ook in de vorm van een kosten baten analyse.
Ja is goed man, morgen.
quote:
Dit soort rigoreuze restrictieve maatregelen die ingrijpen op de persoonlijke levensfeer van sommige mensen, hebben nogal wat voeten in de aarde.
Oh, dat is het punt met religie. Het moet ook puur persoonlijk blijven. Ik ben niet zozeer voor een verbod maar eerder dat het uit het straatbeeld wordt gehaald en op geen enkele manier meer vanuit uit de staat wordt geaccommodeerd. Een ontmoedigingsbeleid zoals bij roken het geval is lijkt me ook op z'n plaats.
Just a humble motherfucker with a big dick.
  zondag 7 januari 2018 @ 15:19:23 #224
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_176346105
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 15:14 schreef ems. het volgende:

[..]

Ja is goed man, morgen.
Houd ik je aan dude 8-)
quote:
[..]

Oh, dat is het punt met religie. Het moet ook puur persoonlijk blijven. Ik ben niet zozeer voor een verbod maar eerder dat het uit het straatbeeld wordt gehaald en op geen enkele manier meer vanuit uit de staat wordt geaccommodeerd. Een ontmoedigingsbeleid zoals bij roken het geval is lijkt me ook op z'n plaats.
Het is inderdaad persoonlijk. Maar waar heb je dan last van? En wat zie je het liefst niet meer aangemoedigd worden? Halal-slagers? Moskeeën? Hoofddoeken? Welk leed of verminderd levensgenot wordt jou hierdoor aangedaan? Krijg je longkanker van de geur van Döner Kebab ofzo?
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_176346295
quote:
2s.gif Op zondag 7 januari 2018 15:19 schreef Falco het volgende:

[..]

Het is inderdaad persoonlijk. Maar waar heb je dan last van?
De algehele negatieve impact die religie heeft op de samenleving. Het splitsing die het creeert in de samenleving. De anti-wetenschappelijke manier van zaken benaderen. De wetten/regels die omzeild kunnen worden door eenvoudigweg te stellen dat dat niet mag van het geloof. Religie heeft enkel negatieve invloeden op een land.
quote:
En wat zie je het liefst niet meer aangemoedigd worden? Halal-slagers? Moskeeën? Hoofddoeken?
Alledrie, hoewel de hoofddoekjes van mij best mogen. Ik kleed me ook weleens belachelijk, immers.
quote:
Welk leed of verminderd levensgenot wordt jou hierdoor aangedaan?
Er zijn zoveel zaken die mij niet persoonlijk benadelen maar waar ik wel een broertje dood aan heb. Ik neem aan dat dat voor jou ook het geval is.
quote:
Krijg je longkanker van de geur van Döner Kebab ofzo?
Kebab heeft niets met religie te maken.
Just a humble motherfucker with a big dick.
pi_176350087
Video: Abgelehnt und abgeschoben

Vanuit Duitsland worden steeds meer migranten uitgezet. Zoals uit de reportage blijkt krijgen migranten die asiel aanvragen tegenwoordig sneller de kans te gaan werken. Indien er de indruk bestaat van begeleidende instanties dat de migrant zijn eigen broek kan gaan ophouden gedoogt men miganten van wie het asiel afgewezen is. Deze groep ¨illegale¨ migranten is afhankelijk van de steun en het beleid van de deelstaat waar hij/zij zich bevindt. Migranten met een strafblad waarvan het asiel is afgewezen vallen buiten deze gedoging en worden uitgezet. Dit blijkt de groep te zijn met de grootste geweldsbereidheid. Men gaat uit van 2 tot 3 gewapende agenten per migrant uit deze categorie benodigd voor de uitzetting.
We can't afford the illusion anymore
pi_176369566
[quote]0s.gif Op zondag 17 december 2017 05:24 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Hoe kan je nou discussiëren over de totaal mislukte integratie van heel veel allochtonen zonder de verderfelijke invloed van de islam erbij te betrekken? Het is dit soort polico-gelul dat de grote problemen in Nederland niet oplost.
[/

Vorige week hielpen een paar jonge vrouwen 's nachts een opkomende jonge populaiere rapper die pech onderweg had. Zij stopten om iemand -hem- te helpen. Dat is toch lief, humaan, christelijk of Islamistisch of niet dan?
De jonge rapper -van Marokkaanse afkomst en populair bij de jongeren binnen de islamitische gemeenschap- bedankte de lieve behulpzame jonge vrouwen met een rap-liedje. In die 'rap' bevestigde hij zijn bekendheid binnen zijn fan schare. Wat hij in zijn rap zei? Dat de behulpzame jonge vrouwen die hem hielpen "Kechs" waren, oftewel HOER in het Marokkaans.

Een jonge rapper -Marokkaans derde generatie Nederlander- die vanuit zijn meegekregen geloof en waarde en normen set de Nederlandse meisjes voor hoer uitmaakt. Is die rapper de succesvol geïntegreerde jonge man? Waarom noemt hij de vrouwen die hem hielpen HOER? Heeft dat niets met zijn geloof te maken?

Wanneer bijna 100 procent van de immigranten van islamitische afkomst zijn en zij zoals die rapper voelen en denken dan heeft integratie ALLES met het islam geloof van doen.
Ter verdediging van onze leefwijze MOET dat gister of heel snel veranderen.
  maandag 8 januari 2018 @ 18:02:52 #228
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_176370757
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 15:14 schreef ems. het volgende:

[..]

Ja is goed man, morgen.
Yo!
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_176395133


[ Bericht 100% gewijzigd door Euribob op 09-01-2018 22:16:35 (Ja, is het wel, klaar.) ]
pi_176406665


[ Bericht 100% gewijzigd door Euribob op 10-01-2018 11:14:16 (Bespreek dat maar in een religie-topic) ]
pi_176407559
quote:
2s.gif Op zondag 7 januari 2018 14:46 schreef Falco het volgende:

[..]

En dan stoppen al die aanslagen en is elke migrant goed geïntegreeerd in de westerse samenleving?
Nee natuurlijk niet. Die mensen zullen NOOIT integreren tot op het niveau dat de islam bashende users van hun wensen. Zit zitten immers bijna allemaal aan de onderkant van de sociale ladder en hun jeugd zijn de have nots van de grenzeloos consumerende westerse samenleving. Die zien allemaal dat hun leven relatief kut is in verhouding tot de heersende norm van de overwegend blanke middenklasse. Er zal dus altijd een tegen de norm aanschoppende counter-culture ontwikkelen onder de jeugd die zich focust op de verschillen. Als je daar de islam uit de vergelijking haalt dan worden andere zoals etnische/culturele verschillen wel benadrukt en zeikt iedereen als nog "ze zijn niet goed geïntegreerd".
pi_176407642
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 10:53 schreef Hugo862 het volgende:

[..]

Nee natuurlijk niet. Die mensen zullen NOOIT integreren tot op het niveau dat de islam bashende users van hun wensen. Zit zitten immers bijna allemaal aan de onderkant van de sociale ladder en hun jeugd zijn de have nots van de grenzeloos consumerende westerse samenleving. Die zien allemaal dat hun leven relatief kut is in verhouding tot de heersende norm van de overwegend blanke middenklasse. Er zal dus altijd een tegen de norm aanschoppende counter-culture ontwikkelen onder de jeugd die zich focust op de verschillen. Als je daar de islam uit de vergelijking haalt dan worden andere zoals etnische/culturele verschillen wel benadrukt en zeikt iedereen als nog "ze zijn niet goed geïntegreerd".
Alle bekende misvattingen op een rijtje.
Waarom zitten ze aan de onderkant? Waarom zijn ze de have nots?
Omdat ze niet integreren. Omdat ze dat niet mogen danwel willen. Waarom niet? Boem, de islam.

Ze zullen altijd tegen de niet-islamitische norm aanschoppen.
pi_176407956
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 10:58 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Alle bekende misvattingen op een rijtje.
Waarom zitten ze aan de onderkant? Waarom zijn ze de have nots?
Omdat ze niet integreren. Omdat ze dat niet mogen danwel willen. Waarom niet? Boem, de islam.

Ze zullen altijd tegen de niet-islamitische norm aanschoppen.
Antillianen zitten ook aan de onderkant van de samenleving. De Antillen zijn zwaar christelijk. Toch zijn er een hoop problemen met die groep. Veel zigeuners zijn ook zware probleem gevallen. Roma en Sinti zijn over het algemeen ook zwaar christelijk. Molukkers in Nederland zijn voor het overgrote deel christelijk en die kaapten treinen en gijzelde scholen en hebben hun eigen criminele organisatie (Satudarah) en dat allemaal zonder Islam.....

Het maakt geen donder uit in welk land je komt. Zodra je door de achterbuurten gaat lopen is het allemaal even kut. Zelfde problemen met criminaliteit, drugs, geweld en armoede. Daar heb je geen Islam voor nodig.
  woensdag 10 januari 2018 @ 11:16:31 #234
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_176407979
Je kunt het niet afdwingen.

- In allerlei gebieden in Nederland worden allerlei verschillende dialecten gesproken die voor sprekers van het Standaardnederlands moeilijk tot niet te verstaan zijn. Soms zelfs een regiogebonden andere taal (Fries) en, denk aan de grote steden, groepen mensen die uitsluitend Engels spreken in het dagelijks leven. Gaan we dan al die mensen dwingen om Standaardnederlands te leren? Of alleen de groepen die door radicaalrechtse groeperingen minderwaardig worden gevonden?

- Allerlei religieuze gemeenschappen in Nederland beperken leden in hun partnerkeuze en klieken op andere manieren samen. Gereformeerden, jehova's, enzovoort. Gaan we dat dan voor al die gemeenschappen verbieden, of alleen voor de islamitische?

- Meer dan de helft van alle scholen in Nederland is, in ieder geval in naam, christelijk. Vrijheid van onderwijs. Je kunt dan niet islamitische scholen verbieden en tegelijkertijd die vrijheid van onderwijs handhaven.

- En om nog maar even bij die scholen te blijven: steeds meer scholen worden tweetalig. Universiteiten zijn al Engelstalig. Blijkbaar is dat Nederlands toch niet zo heel erg belangrijk.

- Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft geen enkele kennis van de Nederlandse cultuur. Waarom moeten alleen bepaalde groepen dat ineens wel hebben?

- Een groot deel van de Nederlandse bevolking levert geen enkele professionele of maatschappelijke bijdrage. We hebben ooit besloten om dat te faciliteren met allerlei soorten uitkeringen en toeslagen. Dat kunnen we ook laten. Maar als we van de ene groep maatschappelijke en professionele inspanning verwachten, dan van alle andere ook.

- Je kunt van mensen niet eisen dat ze zich Nederlander voelen. Als je nationalisme wil verplichten... Nou ja, vul zelf maar in.

Heel kort gezegd: al dat soort verplichtingen en verboden die je mensen wil opleggen, moeten ook gelden voor Piet, de gereformeerde Limburger met een WAO-uitkering.
pi_176408299
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 11:14 schreef Hugo862 het volgende:

[..]

Antillianen zitten ook aan de onderkant van de samenleving. De Antillen zijn zwaar christelijk. Toch zijn er een hoop problemen met die groep. Veel zigeuners zijn ook zware probleem gevallen. Roma en Sinti zijn over het algemeen ook zwaar christelijk. Molukkers in Nederland zijn voor het overgrote deel christelijk en die kaapten treinen en gijzelde scholen en hebben hun eigen criminele organisatie (Satudarah) en dat allemaal zonder Islam.....

Het maakt geen donder uit in welk land je komt. Zodra je door de achterbuurten gaat lopen is het allemaal even kut. Zelfde problemen met criminaliteit, drugs, geweld en armoede. Daar heb je geen Islam voor nodig.
Je moet aan je logica werken.
Andere groepen hebben andere redenen. Wat is de reden bij Anti's? Kan het misschien iets met cultuur te maken hebben? Natuurlijk kan dat. En natuurlijk is dat zo. En Natuurlijk maakt het wel degelijk uit uit welk land en welke cultuur je komt.

Hoe kun je zo los van de realiteit staan dat je dat niet ziet? Meen je dat het xenofobisch is om dat te zien ofzo? Dat is gelijk ook het antwoord op de vraag waarom de integratie mislukt. Sommige Nederlanders kunnen niet omgaan met al die cultuurtjes. Die zien alleen een donkere huidskleur en proberen dan alles met de mantel der liefde te bedekken. Ze zijn racistisch, maar menen dat het goed is. Ze zien minderheden als groepen die ze speciaal moeten behandelen, ipv normaal behandelen als ieder ander. Het racisme van de lagere verwachtingen.
  woensdag 10 januari 2018 @ 11:40:26 #236
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_176408308
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 10:58 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Alle bekende misvattingen op een rijtje.
Waarom zitten ze aan de onderkant? Waarom zijn ze de have nots?
Omdat ze niet integreren. Omdat ze dat niet mogen danwel willen. Waarom niet? Boem, de islam.

Ze zullen altijd tegen de niet-islamitische norm aanschoppen.
Maar hoe denk jij dit probleem wel op te lossen?
Ik kan tellen
pi_176408665
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 11:16 schreef Jigzoz het volgende:
Je kunt het niet afdwingen.

- In allerlei gebieden in Nederland worden allerlei verschillende dialecten gesproken die voor sprekers van het Standaardnederlands moeilijk tot niet te verstaan zijn. Soms zelfs een regiogebonden andere taal (Fries) en, denk aan de grote steden, groepen mensen die uitsluitend Engels spreken in het dagelijks leven. Gaan we dan al die mensen dwingen om Standaardnederlands te leren? Of alleen de groepen die door radicaalrechtse groeperingen minderwaardig worden gevonden?
Herstel van het ABN als norm zou wel goed zijn. Het ABN is de gemeenschappelijke taal, die moeten Nederlanders leren zodat ze met Nederlanders uit andere landstreken kunnen communiceren, bovenop op de taal of dialect die ze met hun familie en in hun woonplaats spreken. Die is er niet om regionale talen te vervangen, maar om iedereen de mogelijkheid te geven buiten de eigen regio en kring te functioneren. Ik zie niet in waarom dat anders zou moeten zijn voor buitenlandse talen of zgn straattaal.

Op school zou iedereen dan ook accentloos ABN moeten leren, of dat nou helemaal lukt of niet. Als Tukker of Fries kom je ook niet zover als je het Nederlands niet beheerst, en een flink accent is zeker een belemmering als je carriere wil maken als hogeropgeleide in de randstad. Als een Marokkaan nou keurig Nederlands spreekt dan is die naam ook alweer een veel kleiner probleem bij het krijgen van een stageplek of baan.

quote:
- Allerlei religieuze gemeenschappen in Nederland beperken leden in hun partnerkeuze en klieken op andere manieren samen. Gereformeerden, jehova's, enzovoort. Gaan we dat dan voor al die gemeenschappen verbieden, of alleen voor de islamitische?
Er zit wel verschil in de dwang daartoe vanuit de gemeenschap. Ook hoef je importbruiden en bruidegommen niet op deze manier toe te staan.

quote:
- Meer dan de helft van alle scholen in Nederland is, in ieder geval in naam, christelijk. Vrijheid van onderwijs. Je kunt dan niet islamitische scholen verbieden en tegelijkertijd die vrijheid van onderwijs handhaven.
Je kunt wel buitenlandse financiering verbieden, en je kunt Nederlandse openbare scholen beschermen tegen religieuze invloeden.

quote:
- En om nog maar even bij die scholen te blijven: steeds meer scholen worden tweetalig. Universiteiten zijn al Engelstalig. Blijkbaar is dat Nederlands toch niet zo heel erg belangrijk.
Geld gaat voor. Buitenlandse studenten lokken is het importeren van geld, net als toerisme, dat levert meer op dan binnenlands geld laten rollen. Dus universiteitssteden verwelkomen dat, en universiteiten worden afgerekend op het aantal diploma's, niet op het niveau van een diploma. Bovendien betalen Nederlandse papa's en mama's zo belasting voor onderwijs van lager niveau voor hun kind, en voor meer concurrentie voor hun kind op de arbeidsmarkt. Dat is geen duurzaam houdbare werkwijze.

quote:
- Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft geen enkele kennis van de Nederlandse cultuur. Waarom moeten alleen bepaalde groepen dat ineens wel hebben?
Er is een verschil tussen kennis hebben van een cultuur en het onderdeel uitmaken van een cultuur.

quote:
- Een groot deel van de Nederlandse bevolking levert geen enkele professionele of maatschappelijke bijdrage. We hebben ooit besloten om dat te faciliteren met allerlei soorten uitkeringen en toeslagen. Dat kunnen we ook laten. Maar als we van de ene groep maatschappelijke en professionele inspanning verwachten, dan van alle andere ook.
Ja, maar een land is veroordeeld tot zijn boorlingen, niet tot zijn immigranten, dat is een keuze. Daarnaast vergroot je natuurlijk het probleem van onvoldoende werkgelegenheid door mensen binnen te halen waar geen vraag naar is.

quote:
- Je kunt van mensen niet eisen dat ze zich Nederlander voelen. Als je nationalisme wil verplichten... Nou ja, vul zelf maar in.
Je kunt wel ophouden met het faciliteren van buitenlands nationalisme. Je hoeft immigratie niet te laten leiden tot een soort Noord-Afrikaanse en Turkse nederzettingen in Nederland.

quote:
Heel kort gezegd: al dat soort verplichtingen en verboden die je mensen wil opleggen, moeten ook gelden voor Piet, de gereformeerde Limburger met een WAO-uitkering.
Mwah, gelijke gevallen gelijk beoordelen en ongelijke gevallen naarmate van hun ongelijkheid. Als je in een ander land geboren bent en rechten tov die staat hebt dan is dat een ongelijk geval tov iemand die hier geboren is.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_176408731
quote:
7s.gif Op woensdag 10 januari 2018 11:40 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Maar hoe denk jij dit probleem wel op te lossen?
De oplossing kun je zien op plekken waar deze problematiek in zijn geheel niet bestaat. Dat is ook nog op plekken in Nederland gelukkig. En als de problematiek daar niet bestaat, betekent dat dat het een goede, constructieve oplossing is. Ook al zullen sommigen zeggen dat de afwezigheid van deze problematiek een verschrikkelijke oplossing impliceert, de realiteit wijst anders uit: het is niet verschrikkelijk op die plekken. Het is er beter.
  woensdag 10 januari 2018 @ 12:05:53 #239
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_176408735
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:01 schreef Weltschmerz het volgende:

Mwah, gelijke gevallen gelijk beoordelen en ongelijke gevallen naarmate van hun ongelijkheid. Als je in een ander land geboren bent en rechten tov die staat hebt dan is dat een ongelijk geval tov iemand die hier geboren is.
Punt is dat de meeste mensen over wie geklaagd wordt gewoon hier geboren zijn. En al was dat niet het geval: als je de Nederlandse nationaliteit hebt, dan ben je volledig Nederlander. Niet minder dan iemand die zijn wortels al generaties lang hier heeft.
pi_176408895
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:05 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Punt is dat de meeste mensen over wie geklaagd wordt gewoon hier geboren zijn. En al was dat niet het geval: als je de Nederlandse nationaliteit hebt, dan ben je volledig Nederlander. Niet minder dan iemand die zijn wortels al generaties lang hier heeft.
Volgens de wet. Maar mensen zijn geen lopende rechtbanken.

Nederlanders moeten anderen gewoon behandelen zoals ze willen. Als Nederlanders vinden dat immigranten zich niet goed aanpassen, moeten ze gewoon dusdanig reageren dat de immigranten zich wel gaan aanpassen. Laat merken dat je ze niet mag. Dat mag de Nederlander gewoon doen, aldus hetzelfde wetboek.
  woensdag 10 januari 2018 @ 12:18:10 #241
295722 Euribob
Plus 150 Basispunten
pi_176408959
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:15 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Volgens de wet. Maar mensen zijn geen lopende rechtbanken.

Nederlanders moeten anderen gewoon behandelen zoals ze willen. Als Nederlanders vinden dat immigranten zich niet goed aanpassen, moeten ze gewoon dusdanig reageren dat de immigranten zich wel gaan aanpassen. Laat merken dat je ze niet mag. Dat mag de Nederlander gewoon doen, aldus hetzelfde wetboek.
Mensen die hier geboren zijn zijn dus gewoon Nederlanders en geen "anderen" of "immigranten".
Choking on those tossed salads and scrambled eggs
  woensdag 10 januari 2018 @ 12:18:27 #242
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_176408967
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:15 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Volgens de wet. Maar mensen zijn geen lopende rechtbanken.

Nederlanders moeten anderen gewoon behandelen zoals ze willen. Als Nederlanders vinden dat immigranten zich niet goed aanpassen, moeten ze gewoon dusdanig reageren dat de immigranten zich wel gaan aanpassen. Laat merken dat je ze niet mag. Dat mag de Nederlander gewoon doen, aldus hetzelfde wetboek.
Klopt. Doe ik ook met extreemrechts tuig bijvoorbeeld. Graag de tyfus voor dat afval.
pi_176408994
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:18 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Klopt. Doe ik ook met extreemrechts tuig bijvoorbeeld. Graag de tyfus voor dat afval.
Exact. Als je het echt over extreem rechts tuig hebt, van de neonazis die net als heel heel veel extreme linkserts een bloedhekel aan Joden hebben.
pi_176409028
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:19 schreef geavanceerd het volgende:
heel veel extreme linkserts een bloedhekel aan Joden hebben.
is dat zo ?
of wil je dat graag denken..
  woensdag 10 januari 2018 @ 12:21:43 #245
295722 Euribob
Plus 150 Basispunten
pi_176409033
Geweld tegen minderheden goedpraten is dit topic trouwens niet voor bedoeld. Ook niet op een subtiele manier.
Choking on those tossed salads and scrambled eggs
  woensdag 10 januari 2018 @ 12:21:50 #246
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_176409038


[ Bericht 100% gewijzigd door Euribob op 10-01-2018 12:22:43 (Maak er geen jij-bak van) ]
pi_176409048
quote:
1s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:18 schreef Euribob het volgende:

[..]

Mensen die hier geboren zijn zijn dus gewoon Nederlanders en geen "anderen" of "immigranten".
Nogmaals, volgens de wet ja.
Maar mensen zijn geen lopende rechtbanken. De onderbuik is wijzer dan de wet.
pi_176409061
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:21 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

is dat zo ?
of wil je dat graag denken..
Het niet eens zijnmet Israëlische politiek wordt al gezien als antisemitisch zoals je weet ;)
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  woensdag 10 januari 2018 @ 12:23:45 #249
295722 Euribob
Plus 150 Basispunten
pi_176409071
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:22 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Nogmaals, volgens de wet ja.
Maar mensen zijn geen lopende rechtbanken. De onderbuik is wijzer dan de wet.
Mensen hebben zich gewoon aan de wet te houden. En die laatste zin van je slaat echt helemaal nergens op.
Choking on those tossed salads and scrambled eggs
  woensdag 10 januari 2018 @ 12:23:50 #250
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176409072
quote:
1s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:18 schreef Euribob het volgende:

[..]

Mensen die hier geboren zijn zijn dus gewoon Nederlanders en geen "anderen" of "immigranten".
Voor de wet wel maar ze voelen zich geen Nederlander .... dan ben je voor mij geen landgenoot.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_176409073
quote:
15s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:21 schreef Euribob het volgende:
Geweld tegen minderheden goedpraten is dit topic trouwens niet voor bedoeld. Ook niet op een subtiele manier.
Waar heb jij het nou weer over.
  woensdag 10 januari 2018 @ 12:24:35 #252
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_176409090
quote:
1s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:18 schreef Euribob het volgende:

[..]

Mensen die hier geboren zijn zijn dus gewoon Nederlanders en geen "anderen" of "immigranten".
Nederlander kan je ook zijn als je elders geboren bent maar hier geassimileerd bent en je kunt hier geboren zijn en niet in de verste verte Nederlander zijn. Nederlander zijn gaat over je waarden en je cultuur niet om hier geboren zijn.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  woensdag 10 januari 2018 @ 12:25:47 #253
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_176409116
Nou, daar zijn dan de te verwachten etnische eisen voor het Nederlanderschap. Aftellen naar een eufemisme voor raszuiverheid...
  woensdag 10 januari 2018 @ 12:26:40 #254
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_176409133
quote:
2s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:24 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Nederlander kan je ook zijn als je elders geboren bent maar hier geassimileerd bent en je kunt hier geboren zijn en niet in de verste verte Nederlander zijn. Nederlander zijn gaat over je waarden en je cultuur niet om hier geboren zijn.
Welnee. De nationaliteit hebben is alles.
  woensdag 10 januari 2018 @ 12:26:52 #255
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_176409139
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:05 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

De oplossing kun je zien op plekken waar deze problematiek in zijn geheel niet bestaat. Dat is ook nog op plekken in Nederland gelukkig. En als de problematiek daar niet bestaat, betekent dat dat het een goede, constructieve oplossing is. Ook al zullen sommigen zeggen dat de afwezigheid van deze problematiek een verschrikkelijke oplossing impliceert, de realiteit wijst anders uit: het is niet verschrikkelijk op die plekken. Het is er beter.
En nu even concreet. Welke maatregelen stel je voor om dit probleem in Nederland op te lossen?
Ik kan tellen
pi_176409155
quote:
1s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:23 schreef Euribob het volgende:

[..]

Mensen hebben zich gewoon aan de wet te houden. En die laatste zin van je slaat echt helemaal nergens op.
Denk er nog eens wat langer over na.
Hoe is de wet ontstaan? Misschien is die wel gevormd naar wat de mensen in Nederland acceptabel vinden. En dus niet andersom, dat de wet bepaald wat Nederlanders acceptabel mogen vinden. Zoek het eens op, de natuurwet (en nee dat gaat niet om de natuur).
pi_176409164
quote:
2s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:24 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Nederlander kan je ook zijn als je elders geboren bent maar hier geassimileerd bent en je kunt hier geboren zijn en niet in de verste verte Nederlander zijn. Nederlander zijn gaat over je waarden en je cultuur niet om hier geboren zijn.
Exact.
  woensdag 10 januari 2018 @ 12:28:37 #258
295722 Euribob
Plus 150 Basispunten
pi_176409170
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:23 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Waar heb jij het nou weer over.
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:15 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Nederlanders moeten anderen gewoon behandelen zoals ze willen. Als Nederlanders vinden dat immigranten zich niet goed aanpassen, moeten ze gewoon dusdanig reageren dat de immigranten zich wel gaan aanpassen. Laat merken dat je ze niet mag.
Hier stel je dat "immigranten" in jouw ogen vogelvrij zijn voor de wet als ze niet doen wat de "Nederlanders" vinden wat ze moeten doen. Dat is oprecht een millimeter verwijderd van het goedpraten van geweld tegen "immigranten".

Dus doe dat maar gewoon niet.
Choking on those tossed salads and scrambled eggs
pi_176409182
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:25 schreef Jigzoz het volgende:
Nou, daar zijn dan de te verwachten etnische eisen voor het Nederlanderschap. Aftellen naar een eufemisme voor raszuiverheid...
Daar komen de verdachtmakingen weer, alsof anderen nazi's zijn die geweld willen.
  woensdag 10 januari 2018 @ 12:30:21 #260
295722 Euribob
Plus 150 Basispunten
pi_176409192
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:28 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Denk er nog eens wat langer over na.
Hoe is de wet ontstaan? Misschien is die wel gevormd naar wat de mensen in Nederland acceptabel vinden. En dus niet andersom, dat de wet bepaald wat Nederlanders acceptabel mogen vinden. Zoek het eens op, de natuurwet (en nee dat gaat niet om de natuur).
Ja, en als een wet niet meer reflecteert wat de mensen vinden wordt deze aangepast. Hebben we een hele democratische rechtsstaat voor. Zolang die wet niet wordt aangepast reflecteert die nog gewoon de wens van het volk, en heb je je er maar aan te houden.
Choking on those tossed salads and scrambled eggs
pi_176409266
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:25 schreef Jigzoz het volgende:
Nou, daar zijn dan de te verwachten etnische eisen voor het Nederlanderschap. Aftellen naar een eufemisme voor raszuiverheid...
Het gaat niet over raszuiverheid maar over cultuur. Of iemand de Nederlandse cultuur aanhangt wordt bepaalt door Culturele prestatie indicatoren zoals:

* De geconsumeerde hoeveelheid boerenkool met worst op jaarbasis gemeten in ton
* Het aantal originele Hollandse meesters in de woonkamer
* Het aantal boeken van Jan Wolkers op je boekenplank
* Het aantal CDs/Platen van Guus Meeuwers, André Rieu en Nick en Simon in je collectie
* De hoeveelheid melk die je consumeert bij je ontbijt
* Enz

:P
  woensdag 10 januari 2018 @ 12:35:44 #262
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_176409281
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:29 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Daar komen de verdachtmakingen weer, alsof anderen nazi's zijn die geweld willen.
Als het om zuiveren op basis van afkomst of geloof gaat, komt het daar wel verdacht dichtbij...
Ik kan tellen
pi_176409285
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:23 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Voor de wet wel maar ze voelen zich geen Nederlander .... dan ben je voor mij geen landgenoot.
Als jij in hetzelfde land woont, dan ben je een landgenoot. Zo simpel ligt dat.
Het is exacter om te zeggen volksgenoot of etniciteitsgenoot.
Maar nog steeds zitten de nuances niet ingebouwd in deze termen.
Mensen kunnen zich definiëren als niet-Nederlands, maar wel zich betrokken voelen bij Nederland en Nederlanders.
  woensdag 10 januari 2018 @ 12:37:16 #264
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_176409317
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:34 schreef Hugo862 het volgende:

[..]

Het gaat niet over raszuiverheid maar over cultuur. Of iemand de Nederlandse cultuur aanhangt wordt bepaalt door Culturele prestatie indicatoren zoals:

* De geconsumeerde hoeveelheid boerenkool met worst op jaarbasis gemeten in ton
* Het aantal originele Hollandse meesters in de woonkamer
* Het aantal boeken van Jan Wolkers op je boekenplank
* Het aantal CDs/Platen van Guus Meeuwers, André Rieu en Nick en Simon in je collectie
* De hoeveelheid melk die je consumeert bij je ontbijt
* Enz

:P
Als je ouders uit Marokko komen wel. Komen ze uit Groningen, dan hoeft dat niet. De etniciteit bepaalt de mate van vereiste 'integratie'.
  woensdag 10 januari 2018 @ 12:37:31 #265
295722 Euribob
Plus 150 Basispunten
pi_176409326
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:23 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Voor de wet wel maar ze voelen zich geen Nederlander .... dan ben je voor mij geen landgenoot.
En dat mag jij bepalen? En al die PVV'ers die zich niet meer thuisvoelen in Nederland, zijn dat dan ook geen Nederlanders meer?
Choking on those tossed salads and scrambled eggs
pi_176409478
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:37 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Als je ouders uit Marokko komen wel. Komen ze uit Groningen, dan hoeft dat niet. De etniciteit bepaalt de mate van vereiste 'integratie'.
Het stukje "huidskleur moet binnen de marge Ral 9001 - Ral 9003 vallen" valt onder het kopje Enz. Dan kunnen toch alles wat niet blank genoeg is buiten houden zonder dat die vervelende linkse gut menschen (en Hitler was links dus links = nazi) ons voor racisten uitmaken. Dat zijn wij namelijk niet, wij zijn gewoon bezorgde blanke cultuur-relativisten :P
  woensdag 10 januari 2018 @ 12:53:10 #267
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_176409567
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:47 schreef Hugo862 het volgende:

[..]

Het stukje "huidskleur moet binnen de marge Ral 9001 - Ral 9003 vallen" valt onder het kopje Enz. Dan kunnen toch alles wat niet blank genoeg is buiten houden zonder dat die vervelende linkse gut menschen (en Hitler was links dus links = nazi) ons voor racisten uitmaken. Dat zijn wij namelijk niet, wij zijn gewoon bezorgde blanke cultuur-relativisten :P
Ja, het is wel het tijdperk van het met eufemismen verhulde oerracisme.

"White power!" Ho, ik bedoel natuurlijk dat er helemaal niets mis is met blank zijn.
pi_176409589
quote:
2s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:26 schreef 99.999 het volgende:

[..]

En nu even concreet. Welke maatregelen stel je voor om dit probleem in Nederland op te lossen?
Nee dankjewel.
Stel nou eens dat het probleem begon/begint in de hoofden van autochtonen die deze problematiek nooit voorzien hadden en nog altijd niet begrijpen? Elke concrete maatregel die je aan hen voorstelt, zal afgekeurd worden omdat ze het probleem niet begrijpen. Als je ze uberhaupt al verteld dat er zo'n groot probleem zal komen dan noemen ze je een extreem rechtse racist. Het is alsof je de stelling van pythagoras voorstelt aan iemand die meent dat een driehoek een vierkant is, en dat het extreem rechts is om maar 3 hoeken te hebben. Eerst moet het besef doordringen bij die persoon dat hij zelf het probleem is.

En nu even concreet blijk geven dat je het begrepen hebt.

[ Bericht 2% gewijzigd door geavanceerd op 10-01-2018 13:03:58 ]
pi_176409618
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:47 schreef Hugo862 het volgende:

[..]

Het stukje "huidskleur moet binnen de marge Ral 9001 - Ral 9003 vallen" valt onder het kopje Enz. Dan kunnen toch alles wat niet blank genoeg is buiten houden zonder dat die vervelende linkse gut menschen (en Hitler was links dus links = nazi) ons voor racisten uitmaken. Dat zijn wij namelijk niet, wij zijn gewoon bezorgde blanke cultuur-relativisten :P
Relativist? Je bent gewoon een *** Nogal beledigend van je om mij en nog 7 miljoen mensen in Nederland nazi te noemen, Het zegt heel erg veel over je redelijkheid die niet deugt.
  woensdag 10 januari 2018 @ 13:00:06 #270
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_176409700
quote:
15s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:30 schreef Euribob het volgende:

[..]

Ja, en als een wet niet meer reflecteert wat de mensen vinden wordt deze aangepast. Hebben we een hele democratische rechtsstaat voor. Zolang die wet niet wordt aangepast reflecteert die nog gewoon de wens van het volk, en heb je je er maar aan te houden.
Er zijn heel veel wetten die de wens van het volk niet reflecteren, zo ze dat ooit al gedaan hebben, maar die desondanks gewoon gehandhaafd blijven.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  woensdag 10 januari 2018 @ 13:00:19 #271
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_176409706
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:55 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Relativist? Je bent gewoon een *** Nogal beledigend van je om mij en nog 7 miljoen mensen in Nederland nazi te noemen, Het zegt heel erg veel over je redelijkheid die niet deugt.
Je ironieradar is stuk.
pi_176409744
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 13:00 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Je ironieradar is stuk.
Is het? sarcasmemodel van mensen is stuk.
Sarcasme moet je doen met lichaamstaal .... lukt niet goed in cyberspace
pi_176409864
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:54 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Nee dankjewel.
Stel nou eens dat het probleem begon/begint in de hoofden van autochtonen die deze problematiek nooit voorzien hadden en nog altijd niet begrijpen? Elke concrete maatregel die je aan hen voorstelt, zal afgekeurd worden omdat ze het probleem niet begrijpen. Als je ze uberhaupt al verteld dat er zo'n groot probleem zal komen dan noemen ze je een extreem rechtse racist. Het is alsof je de stelling van pythagoras voorstelt aan iemand die meent dat een driehoek een vierkant is, en dat het extreem rechts is om maar 3 hoeken te hebben. Eerst moet het besef doordringen bij die persoon dat hij zelf het probleem is.

En nu even concreet blijk geven dat je het begrepen hebt.
Dus je hebt wel concrete oplossingen maar bent bang om er kritiek op te krijgen want dat is compleet onterecht natuurlijk. Je bent echt geen nazi als je voorstander bent van het deporteren van Moslims. Dat is namelijk een rechts standpunt en Hitler was links. Links is = nazi dus iedereen die mij Nazi/fascist/racist noemt zit er naast. Toch?
  woensdag 10 januari 2018 @ 13:23:32 #274
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176410176
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:35 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Als jij in hetzelfde land woont, dan ben je een landgenoot. Zo simpel ligt dat.
Die Erdogan-Turken bijvoorbeeld die Rotterdam vorig jaar onveilig maakten, zijn voor mij geen landgenoten maar Turken. Turken die hier niet thuishoren maar moeten ophoepelen naar hun vader/moederland.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
  woensdag 10 januari 2018 @ 13:25:02 #275
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176410199
quote:
1s.gif Op woensdag 10 januari 2018 12:37 schreef Euribob het volgende:

[..]

En dat mag jij bepalen?
Ik bepaal niks want ik ben niemand. Maar emotioneel gezien zijn de meeste allochtonen voor mij vreemdelingen.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
  woensdag 10 januari 2018 @ 13:27:13 #276
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_176410238
Ah, we gaan weer bevolkingsgroepen deporteren. Je kon erop wachten.
pi_176410255
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 13:23 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Die Erdogan-Turken bijvoorbeeld die Rotterdam vorig jaar onveilig maakten, zijn voor mij geen landgenoten maar Turken. Turken die hier niet thuishoren maar moeten ophoepelen naar hun vader/moederland.
Zij wonen in het land waar jij ook woont .... jullie zijn landgenoten.
En je laat je discriminerende karakter zien..... mensen die niet van jouw volk zijn normale rechten willen ontzeggen.
  woensdag 10 januari 2018 @ 13:31:25 #278
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176410336
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 13:27 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Zij wonen in het land waar jij ook woont .... jullie zijn landgenoten.
En je laat je discriminerende karakter zien..... mensen die niet van jouw volk zijn normale rechten willen ontzeggen.
Lul niet zo dom. Ik neem niemands rechten af. Ik zeg alleen dat de meeste niet-Westerse allochtonen van mij mogen vertrekken omdat ze hier niks te zoeken hebben. Ik zal ze nooit dwingen om op te hoepelen maar ik heb het recht om mijn eigen vrienden uit te zoeken.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
  woensdag 10 januari 2018 @ 13:35:59 #279
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_176410433
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 13:31 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Lul niet zo dom. Ik neem niemands rechten af. Ik zeg alleen dat de meeste niet-Westerse allochtonen van mij mogen vertrekken omdat ze hier niks te zoeken hebben. Ik zal ze nooit dwingen om op te hoepelen maar ik heb het recht om mijn eigen vrienden uit te zoeken.
O, je bedoelde dat ze van jou weg mogen als ze dat willen?

Aardig van je. Ik denk dat dat wel wederzijds is.
pi_176410575
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 13:09 schreef Hugo862 het volgende:

[..]

Dus je hebt wel concrete oplossingen maar bent bang om er kritiek op te krijgen want dat is compleet onterecht natuurlijk. Je bent echt geen nazi als je voorstander bent van het deporteren van Moslims. Dat is namelijk een rechts standpunt en Hitler was links. Links is = nazi dus iedereen die mij Nazi/fascist/racist noemt zit er naast. Toch?
Dit is je interne dialoog: als moslims nooit zullen integreren, dan gaat het afschuwelijk mis en kom je bij deportatie of genocide uit. Dit is allemaal afschuwelijk Hitleresque, dus de enige acceptabele conclusie overblijft is: integratie zal gebeuren en degenen die zeggen van niet zijn dus nazis.

Maar er zit een fout in deze hersenkronkel. Met deze hersenkronkel zou jij de nazis in de jaren 30 als slachtoffers gezien hebben als zij niet waren getolereerd, als ze op tijd gestopt waren.

Je maakt je zorgen om genocide op en deportatie van moslims. Ga je zorgen maken om genocide op en deporatie van niet-moslims. Nu al zien we dat miljoenen Nederlanders weg moeten vluchten uit wijken die steeds islamitischer worden. Andersom is er helemaal geen sprake van. Het zijn ook niet de autochtonen die aanslagen plegen op moslims, maar andersom. Duizenden ongeintegreerde Europese moslims hebben de afgelopen paar jaar letterlijk genocide uitgevoerd in het buitenland. Ga je zorgen maken om de gevolgen voor de Nederlander, ipv de gevolgen voor hen die niet integreren omdat ze vasthouden aan theocratische genocidale idealen.
pi_176410646
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 13:31 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Lul niet zo dom. Ik neem niemands rechten af.
Je ontzegt landgenoten het recht de mening te uiten in eigen land. Je ontzegt landgenoten te wonen in dit land.
Gelukkig maar dat jij die macht niet hebt mensen hun democratische rechten af te pakken.

quote:
Ik zeg alleen dat de meeste niet-Westerse allochtonen van mij mogen vertrekken omdat ze hier niks te zoeken hebben.
Die meesten zoeken hier een bestaan. Maar dat recht ontzeg je hen.
  woensdag 10 januari 2018 @ 13:50:21 #282
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176410679
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 13:35 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

O, je bedoelde dat ze van jou weg mogen als ze dat willen?

Aardig van je. Ik denk dat dat wel wederzijds is.
Maar ik blijf hier want ik heb al tientallen jaren netjes belasting en premies betaald, heb nooit een boete hoeven te betalen, ben nog nooit veroordeeld voor een misdrijf, heb nooit mijn hand hoeven op te houden voor een uitkering, etc. Kom daar maar eens om met de gemiddelde allochtone klaploper.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
  woensdag 10 januari 2018 @ 13:51:42 #283
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_176410703
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 13:50 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Maar ik blijf hier
Oké. Zij waarschijnlijk ook.
  woensdag 10 januari 2018 @ 13:52:03 #284
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176410707
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 13:48 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Je ontzegt landgenoten het recht de mening te uiten in eigen land. Je ontzegt landgenoten te wonen in dit land.
Gelukkig maar dat jij die macht niet hebt mensen hun democratische rechten af te pakken.

[..]

Die meesten zoeken hier een bestaan. Maar dat recht ontzeg je hen.
Ik ontzeg niemand iets, gek. Ik zou het alleen fijn vinden als de meeste niet-Westerse allochtonen ophoepelen naar hun land. Maar ik dwing ze niet hoor.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
  woensdag 10 januari 2018 @ 13:52:53 #285
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_176410723
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 13:51 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Oké. Zij waarschijnlijk ook.
Tuurlijk, je hand ophouden en een uitkering krijgen, gaat hier makkelijk.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
  woensdag 10 januari 2018 @ 13:54:23 #286
295722 Euribob
Plus 150 Basispunten
pi_176410758
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 13:52 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Ik ontzeg niemand iets, gek. Ik zou het alleen fijn vinden als de meeste niet-Westerse allochtonen ophoepelen naar hun land. Maar ik dwing ze niet hoor.
Fijne bijdrage aan de discussie wel zo. Goed inzicht.
Choking on those tossed salads and scrambled eggs
  woensdag 10 januari 2018 @ 13:54:32 #287
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_176410761
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 13:52 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Tuurlijk, je hand ophouden en een uitkering krijgen, gaat hier makkelijk.
Als je het sociale vangnet ernstig wil versoberen, dan ben ik het met je eens hoor. Maar niet als we dat op basis van etniciteit gaan doen.
pi_176410777
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 13:27 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Zij wonen in het land waar jij ook woont .... jullie zijn landgenoten.
En je laat je discriminerende karakter zien..... mensen die niet van jouw volk zijn normale rechten willen ontzeggen.
Hij mag dat gewoon vinden hoor, dat is zijn recht.
Jij daarentegen wil hem het recht ontnemen dat te mogen vinden.
pi_176410812
quote: