abonnement Unibet Coolblue
pi_175450953


Afrikaanse landen betalen nog koloniale schuld aan Frankrijk
Meer dan vijftig jaar na hun onafhankelijkheidsstrijd betalen de voormalige Franse kolonies in Afrika nog steeds 'schulden' voor het toenmalig stelen van Franse eigendom.

Toen Sékou Touré van Guinea in 1958 als één van de eersten besloot om uit het Franse koloniale rijk te stappen en voor de onafhankelijkheid van zijn land te kiezen, was de Franse koloniale elite in Parijs woedend. In een historische vlaag van razernij beval zij de Franse administratie in Guinea alles in het land te vernietigen dat iets te maken had met wat zij beschouwden als de verworvenheden van de Franse kolonisatie.

Drieduizend Franse kolonialen verlieten het land. Ze namen al hun 'eigendommen' mee en vernietigden alles wat ze niet konden meenemen: scholen, kinderopvang, openbare gebouwen; auto’s, boeken, instrumenten van onderzoekinstellingen, tractoren. Paarden, koeien op boerderijen werden gedood en voedsel in de winkels werd verbrand of vergiftigd.

Het doel van deze schandalige daad was al hun andere kolonies een duidelijke boodschap te geven. Wie Frankrijk de rug toedraait, zal grote gevolgen dragen.

Langzaam verspreidde de angst zich onder de Afrikaanse elite. Geen van hen vond na deze gebeurtenissen in Guinea nog de moed om het voorbeeld van Sékou Touré te volgen, met zijn slogan: “Wij verkiezen armoede in vrijheid boven rijkdom in slavernij”.
Togo

Sylvanus Olympio, de eerste president van de republiek Togo, een klein land in West-Afrika, vond een tussenoplossing met de Fransen. Hij wou niet dat zijn land een Frans mandaatgebied bleef en weigerde het pact van president De Gaulle voor de feitelijke voortzetting van de kolonisatie onder een andere naam te ondertekenen. In de plaats daarvan ging hij akkoord met het betalen van een jaarlijkse schuld aan Frankrijk, voor de zogenaamde 'voordelen' die Togo had gehaald uit de Franse kolonisatie.

Het was de enige voorwaarde die Frankrijk stelde om het land niet te vernietigen voor het te verlaten. Het door Frankrijk geschatte bedrag was uiteindelijk zo groot dat de terugbetaling van de zogenaamde ‘koloniale schuld’ bijna veertig procent van de Togolese begroting van 1963 bedroeg.

De financiële situatie van het nieuw onafhankelijk land Togo was dus zeer instabiel. Op zoek naar enige financiële stabiliteit besloot president Olympio zich terug te trekken uit de Franse koloniale muntunie FCFA (Franc des Colonies françaises d'Afrique) en het land zijn eigen munt te geven.

Op 13 januari 1963, drie dagen nadat hij de eigen munt was begonnen te drukken, vermoordde een team ongeletterde soldaten, met steun van Frankrijk, de allereerste verkozen president van het net onafhankelijk wordende Afrikaanse continent. President Olympio werd vermoord door een voormalige sergeant van het Frans Vreemdelingenlegioen, Etienne Gnassingbe, die hiervoor vermoedelijk een premie van 612 dollar kreeg van de Franse ambassade in Togo. Het was president Olympio’s droom een onafhankelijk, zelfvoorzienend en zelfstandig land op te bouwen. De Fransen moesten van deze droom niets weten.
Mali

Op 30 juni 1962 besloot Modiba Keita, de allereerste president van de republiek Mali, zich eveneens terug te trekken uit de Franse koloniale munteenheid FCFA, die was opgelegd aan twaalf recent onafhankelijk geworden Afrikaanse landen. De Malinese president zag meer heil in een socialistische economie. Hij zag het pact met Frankrijk als een val, een last voor de ontwikkeling van het land.

President Keita werd op 19 november 1968, net als de Togolese president Olymio, het slachtoffer van een staatsgreep door een andere voormalig lid van het Franse Vreemdelingenlegioen, luitenant Moussa Traoré.

Tijdens de turbulente periode waarin de Afrikanen streden om zichzelf te bevrijden van de Europese kolonisatie, heeft Frankrijk zijn Franse legionairs nog meer ingezet om staatsgrepen uit te voeren tegen verkozen presidenten:


• op 1 januari 1966 pleegde voormalige Franse legionair Jean-Bédel Bokassa een staatsgreep tegen David Dacko, de eerste president van de Centraal-Afrikaanse Republiek;

• op 3 januari 1966 werd Maurice Yaméogo, de eerste president van de republiek Opper-Volta, het huidige Burkina Faso, het slachtoffer van een staatsgreep door Aboubacar Sangoulé Lamizana, een voormalige Franse legionair, die nog samen met het Franse leger had gevochten tegen de onafhankelijkheid in Indonesië en Algerije;

• op 26 oktober 1972 pleegde Mathieu Kérékou, een veiligheidsagent van president Hubert Maga, de eerste president van Republiek Benin, een staatsgreep nadat hij van 1968 tot 1970 de militaire school in Frankrijk had gevolgd.

De voorbije vijftig jaar zijn er in totaal 67 staatsgrepen gepleegd in 26 landen in Afrika. Zestien van deze landen zijn Franse ex-kolonies, wat betekent dat 61 procent van alle staatsgrepen in Afrika plaatsvond in Franssprekend Afrika.

Zoals deze cijfers aantonen, is Frankrijk redelijk wanhopig actief om te allen prijze een sterke greep op zijn voormalige kolonies te behouden. In maart 2008 zei voormalige president Jacques Chirac: “Zonder Afrika zal Frankrijk afglijden naar de status van een derderangs (wereld)macht”. Zijn voorganger François Mitterrand voorspelde al in 1957: “Frankrijk zal zonder Afrika geen geschiedenis meer hebben in de 21ste eeuw”.

Terwijl ik dit artikel schrijf, zijn via dit postkoloniale pact veertien Afrikaanse landen verplicht om 85% van hun buitenlandse reserves in de Franse centrale bank te plaatsen, onder controle van de Franse minister van Financiën. Tot op de dag van vandaag moeten Togo en dertien andere Afrikaanse landen ook een koloniale schuld betalen aan Frankrijk.
Postkoloniale financiële dwangbuis

De Afrikaanse leiders die dit weigeren te doen worden of vermoord of worden geslachtofferd door een staatsgreep. Degenen die gehoorzamen krijgen steun van Frankrijk en worden beloond met een uitbundige levensstijl, terwijl hun volk in extreme armoede en wanhoop leven. Het is zo'n kwaadaardig systeem dat het zelfs door de EU wordt veroordeeld. Frankrijk is echter niet van plan om dit koloniaal systeem te verlaten dat over vijftig jaar ongeveer vijfhonderd miljard dollar van Afrika naar hun schatkist heeft versast.

We beschuldigen Afrikaanse leiders vaak van corruptie en van het dienen van de belangen van de westerse landen, maar er is een duidelijke verklaring voor dit soort gedrag. Ze gedragen zich juist zo omdat ze bang zijn vermoord te worden of het slachtoffer van een staatsgreep. Ze geven daarom de voorkeur aan een machtige bondgenoot die hen zal steunen, indien er enige vorm van agressie of problemen zijn. In ruil voor deze bescherming van een 'vriendschappelijk' land, wordt de voorwaarde gesteld dat deze leiders afstand nemen van de belangen van hun eigen volk of land.

Met andere woorden, Afrikaanse leiders zouden zich inzetten voor de belangen van hun volk indien ze niet steeds achternagezeten en gepest werden door hun voormalige koloniale heersers.

In 1958 was de Senegalese leider Leopold Sédar Senghor bang voor de gevolgen, indien ze zouden kiezen voor de onafhankelijkheid van Frankrijk: “De keuze van het Senegalese volk is onafhankelijkheid. Zij verkiezen dat het enkel plaatsvindt in vriendschap met Frankrijk, niet in dispuut met hen.”

Vanaf toen aanvaardde Frankrijk enkel een “onafhankelijkheid op papier” voor zijn kolonies en legde ze bindende “samenwerkingsakkoorden” op. Daarin werd de aard van hun relatie met Frankrijk in detail bepaald, in het bijzonder met de Franse koloniale muntunie FCFA, het Franse onderwijssysteem en met de Franse militaire en commerciële prioriteiten.
Voortzetting van kolonisatie

Hieronder worden de elf voornaamste onderdelen van dit ‘project voor de voortzetting van de kolonisatie’ sinds de jaren 1950 opgenoemd:

#1. Koloniale schuld voor de voordelen van de Franse kolonisatie:


De nieuwe ‘onafhankelijke’ landen moeten betalen voor de infrastructuur die door Frankrijk tijdens de kolonisatie werd gebouwd. (Ik moet nog steeds de volledige details uitpluizen over dit bedrag, de evaluatie van de koloniale voordelen en de betalingsvoorwaarden opgelegd aan de Afrikaanse landen, maar wij werken eraan – help ons met informatie!)

#2. Automatische inbeslagname van de nationale muntreserves:

De Afrikaanse landen moeten hun nationale monetaire reserves storten op de Franse Centrale bank. Frankrijk beheert op die manier sinds 1961 de nationale reserves van veertien Afrikaanse landen: Benin, Burkina Faso, Guinea-Bissau, Ivoorkust, Mali, Niger, Senegal, Togo, Kameroen, Centraal-Afrikaans Republiek, Tsjaad, Congo-Brazzaville, Equatoriaal-Guinea en Gabon.

Dr. Gary K. Busch schreef hierover: “Het monetaire beleid van een zo diverse verzameling landen is niet gecompliceerd, omdat het wordt beheerd door de Franse schatkist zonder enige invloed van de fiscale autoriteit van de West African Economic and Monetary Union (WAEMU) of de Communauté économique et monétaire de l'Afrique centrale (CEMAC). De voorwaarden van de overeenkomst die de banken van deze landen met de FCFA hebben opgericht, verplichten de centrale banken van elk betrokken Afrikaans land ten minste 65 procent van zijn internationale reserves te plaatsen op een rekening beheerd door de Franse schatkist. Hierboven komt nog twintig procent bij om de financiële risico’s te dekken.”

“De centrale banken van de CFA leggen ook een limiet op het krediet dat aan elk land wordt uitgereikt. Die ligt vast op twintig procent van de overheidsinkomsten van dat land in het voorgaande jaar. Alhoewel de Banque des Etats de l'Afrique Centrale (BEAC) en de Banque Centrale des Etats de l'Afrique de l'Ouest (BCEAO) een kaskrediet hebben bij de Franse schatkist, moeten ze voor het opnemen van dat krediet de instemming krijgen van de Franse schatkist. Het laatste woord is dus dat van de Franse schatkist die de internationale reserves van deze Afrikaanse landen onder zijn eigen naam heeft ingeschreven op de beurs van Parijs.”

“Kort samengevat, meer dan tachtig procent van de internationale reserves van deze Afrikaanse landen wordt bewaard op rekeningen beheerd door de Franse schatkist. De CFA-banken zijn op papier Afrikaans, maar hebben geen eigen monetaire beleidsbevoegdheden. De landen weten dus zelf niet hoeveel van hun internationale reserves, bewaard door de Franse schatkist, aan hen toebehoort als groep of individueel per land. Het wordt hun ook niet verteld.”

“De winsten voor de Franse schatkist, geboekt op de investeringen met deze fondsen, zouden opgeteld moeten worden bij dit geheel, maar er wordt geen boekhouding opgemaakt voor de banken of de landen afzonderlijk, met de details van een dergelijke aanpassing. Een kleine groep hoge functionarissen die de Franse schatkist beheert, weet welk bedrag er op deze rekeningen staat en waar de winst op hun investeringen terechtkomt. Het wordt hun echter verboden deze informatie vrij te geven aan de CFA-banken of de Afrikaanse centrale banken.”

“Het bedrag van de Afrikaanse landen dat Frankrijk momenteel beheert in zijn schatkist wordt geschat op 500 miljard dollar. Frankrijk zal echter er alles aan doen om te voorkomen dat iemand enige aandacht schenkt aan deze donkere zijde van het oude Franse rijk. De Afrikaanse landen kunnen zelf niet eens aan dat geld. Frankrijk geeft hun jaarlijks de mogelijkheid om maximaal 15 procent van dit geld te gebruiken. Indien de Afrikaanse landen meer nodig hebben, moeten ze aan commerciële rente lenen van hun eigen 65 procent geld dat beheerd wordt door de Franse schatkist.”

“Om het nog erger te maken, legt Frankrijk een limiet op het totaalbedrag dat de betrokken landen kunnen lenen van de reserves. Deze limiet ligt op twintig procent van de overheidsinkomsten van het voorgaande begrotingsjaar. Indien de landen meer moeten lenen dan deze limiet kan Frankrijk een veto uitspreken. Voormalig president Jacques Chirac sprak onlangs over dit Afrikaanse geld in Franse banken. In bijgevoegd videofragment heeft hij het over dit Franse uitbuitingssysteem. Hij zegt daarin onder meer: “We moeten eerlijk zijn en erkennen dat een groot deel van het geld in onze banken afkomstig is van de uitbuiting van het Afrikaanse continent.”

#3. Recht van eerste bod op de aankoop van nieuw ontdekte natuurlijk grondstoffen:

Frankrijk heeft het voorrecht om als eerste alle natuurlijke grondstoffen die worden ontdekt in zijn ex-kolonies op te kopen. Enkel nadat Frankrijk heeft gezegd “Ik ben niet geïnteresseerd”, mogen de Afrikaanse landen andere kandidaat-kopers zoeken.

#4. Recht van eerste bod voor Franse bedrijven bij openbare aanbestedingen:

Bij het toekennen van overheidsopdrachten moeten Franse bedrijven eerst gecontacteerd worden. Het doet er daarbij niet toe of de betrokken Afrikaanse landen ergens anders beter waar voor hun geld kunnen krijgen. Dit heeft tot gevolg dat de belangrijkste economische troeven van de meeste Franse ex-kolonies in de handen zijn Franse expats.

Zo hebben in Ivoorkust Franse bedrijven al de belangrijkste voorzieningen – water, elektriciteit, telefonie, transport, havens, de grootste banken – in handen. Uiteindelijk leven Afrikanen nu op een continent dat in de handen is van de Europeanen!

#5. Exclusief recht om militair materiaal te leveren en officieren op te leiden:

Via een uitgekiend systeem van studiebeurzen, subsidies en 'defensie-overeenkomsten' verbonden aan dit postkoloniaal pact, zijn alle Afrikaanse hoge militairen verplicht opleidingen te volgen in Frankrijk of in een door Frankrijk beheerd opleidingscentrum.

Zo heeft Frankrijk tot nu honderden, zelfs duizenden verraders opgeleid en gevoed. Ze houden zich op de achtergrond zolang ze niet nuttig zijn, maar treden op de voorgrond zodra ze nodig zijn voor een staatsgreep of iets anders!

#6. Het recht van Frankrijk om troepen op te stellen en militair in te grijpen om zijn belangen te verdedigen:


Frankrijk heeft volgens deze 'defensie-overeenkomsten' in dit postkoloniaal pact het recht om militair tussenbeide te komen in de betrokken Afrikaanse landen, alsook om permanent militaire troepen op te stellen in militaire bases en centrums, volledig beheerd door Frankrijk.

Franse militaire bases in Afrika




Toen president Laurent Gbagbo van Ivoorkust poogde een einde te maken aan de Franse uitbuiting van zijn land, organiseerde Frankrijk een staatsgreep. Tijdens het lange proces om Gbagbo af te zetten, kwamen Franse tanks, gevechtshelikopters en speciale eenheden tussenbeide, die op burgers schoten met talrijke doden tot gevolg.

Om het nog erger te maken maakte Frankrijk de schatting dat de Franse zakenwereld meerdere miljoenen dollars heeft verloren toen ze in 2006 in alle haast de hoofdstad Abidjan moesten verlaten. Tijdens deze terugtrekking heeft het Franse leger wel 65 ongewapende burgers afgeslacht en 1200 anderen verwond.

Nadat Frankrijk succesvol de coup had gepleegd en de macht had doorgegeven aan Alassane Ouattara, eiste Frankrijk van Ouatara een vergoeding aan de Franse zakenwereld om de verliezen, opgelopen tijdens de burgeroorlog, te compenseren. De regering van Ouattara heeft dat effectief gegaan, zelfs tweemaal meer dan het door Frankrijk geschatte bedrag.

#7. Verplichting om het Frans als officiële taal te gebruiken door de overheid en in het onderwijs:

'Francophonie' is de organisatie die werd opgericht om de Franse taal en cultuur te verspreiden over de Afrikaanse landen. Ze staat samen met verscheidene satelliet- en gelieerde organisaties onder toezicht van de Franse minister van Buitenlandse Zaken. Zoals aangetoond wordt in dit artikel heb je, indien Frans de enige taal is die je spreekt, slechts toegang tot minder dan vier procent van de kennis en ideeëngoed van de mensheid. Dit is zeer beperkend.

#8. Verplichting van het gebruik van de Franse koloniale munt FCFA:

Dit is de grote melkkoe van Frankrijk, een systeem zo kwaadaardig dat het zelfs door de EU wordt veroordeeld. Frankrijk is echter niet van plan om dit koloniaal systeem op te geven. Het bracht tot nu ongeveer 500 miljard Afrikaanse dollars.

De meeste EU-landen ontdekten deze Franse uitbuiting pas toen de euro werd ingevoerd. Vooral de Scandinavische landen waren geschokt en maanden Frankrijk aan dit systeem op te heffen, zonder enig succes.

#9. Verplichting om jaarlijks de balans en stand van de reserve over te maken aan Frankrijk:

Zonder het verslag, geen geld. Hoe dan ook zijn de secretarissen van de centrale banken van de betrokken ex-kolonies en de secretaris van de tweejaarlijkse bijeenkomst van de ministers van Financiën altijd personeelsleden van de Franse centrale bank of de Franse thesaurie.

#10. Geen militair samenwerkingsverband met een ander land tenzij toegelaten door Frankrijk:

Afrikaanse landen hebben in het algemeen weinig of geen regionale militaire bondgenoten. De meeste van deze landen hebben enkel militaire samenwerkingsverbanden met hun voormalige kolonisators (grappig, maar het is niet anders)! In het geval van de Franse ex-kolonies verbiedt Frankrijk hen concreet om enige militaire samenwerking aan te gaan met landen als dat niet door Frankrijk zelf werd voorgesteld.

#11. Verplichting zich aan de zijde van Frankrijk te scharen in geval van oorlog of crisis:

Meer dan één miljoen Afrikaanse soldaten vochten mee tegen het nazisme en fascisme tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hun toenmalige bijdrage wordt meestal genegeerd of geminimaliseerd. Als je weet dat het Duitsland slechts zes weken kostte om Frankrijk in 1940 te verslaan, dan weet Frankrijk evengoed dat de Afrikanen in de toekomst zeer goed van pas kunnen komen om “la Grandeur de la France” te vrijwaren.
Conclusie

Er is iets bijna psychopathisch aan de relatie van Frankrijk met Afrika.

Ten eerste is Frankrijk sinds de tijden van slavernij zwaar 'verslaafd' aan het plunderen en uitbuiten van Afrika. Vervolgens is er het complete gebrek aan creativiteit en inbeelding bij de Franse elite om verder te denken dan dit verleden en deze traditie.

Ten slotte beheert Frankrijk twee instellingen die helemaal vast zitten in het verleden, die bewoond worden door paranoïde en psychopathische “hoge functionarissen”. Zij verspreiden een angstbeeld van totale ondergang als Frankrijk zou veranderen. Hun ideologische referentie is nog steeds de negentiende-eeuwse romantiek. We hebben het hier over het ministerie van Financiën en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze twee instellingen vormen niet alleen een gevaar voor Afrika maar ook voor de Fransen zelf.

Om even een historische vergelijking te geven, Frankrijk heeft Haïti een bedrag van 21 miljard dollar (omgerekend naar de huidige waarde) doen betalen tussen 1804 en 1947 (bijna anderhalve eeuw) om de 'verliezen' van de Franse slavenhandelaars te vergoeden voor het afschaffen van de slavernij en de bevrijding van de Haïtiaanse slaven. De Afrikaanse landen zijn nog maar vijftig jaar koloniale belasting aan het betalen. Er blijft nog een eeuw te gaan!

Het is aan ons, de Afrikanen, om onszelf te bevrijden, zonder hun toestemming te vragen.

http://www.dewereldmorgen(...)schuld-aan-frankrijk
Bram van Molen.
pi_175451227
Wat heeft dit verhaal in godsnaam met Sinterklaas te maken? :')
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
pi_175451380
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 16:06 schreef spijkerbroek het volgende:
Wat heeft dit verhaal in godsnaam met Sinterklaas te maken? :')
Sinterklaas feest is een koloniale slavernij feest. Ik vroeg me daardoor af wie de opper sinterklaas is. Nederland of Frankrijk? Iedereen , inclusief de VN wijst naar Nederland. Maar volgens mij is Frankrijk de ''echte'' sinterklaas en niet Nederland.
Bram van Molen.
pi_175451470
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 16:13 schreef Bramvanmolen het volgende:
Sinterklaas feest is een koloniale slavernij feest. Ik vroeg me daardoor af wie de opper sinterklaas is. Nederland of Frankrijk? Iedereen , inclusief de VN wijst naar Nederland. Maar volgens mij is Frankrijk de ''echte'' sinterklaas en niet Nederland.
Wow, dat is wel bijzonder vergezocht en bijzonder kansloos.
En als je je dat al afvraagt, waarom zet je dat dan niet in de OP? Dat had je ook best kunnen doen, of was dat copy/paste al veel werk?
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
  zaterdag 2 december 2017 @ 16:20:22 #5
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_175451497
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 16:13 schreef Bramvanmolen het volgende:

[..]

Sinterklaas feest is een koloniale slavernij feest.
:').
And so is the past
pi_175451522
Buiten alles als je dit leest dan krijg je eigenlijk gewoon begrip voor de gemiddelde Afrikaan die kei en kei hard is uitgebuit en beroofd door de blanke baas , waarom ze tegen de sinterklaas feest zijn.
Bram van Molen.
pi_175451580
quote:
7s.gif Op zaterdag 2 december 2017 16:20 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

:').
Mensen roepen vaak van ''HET IS EEN KINDERFEEST''!.

Feitelijk is het gewoon een feest die slavernij verheerlijkt waarbij de blanke de baas is over de zwarte. De koloniale geschiedenis van de blanke wordt eigenlijk trots naar voren geschoven en duidelijk gemaakt van ''Hey wij blanke zijn de verkrachters van de zwarte medemens. En dat gaan we lekker iedere jaar keer op keer kei hard vieren , en lekker die koloniale verleden verheerlijken.''
Bram van Molen.
  zaterdag 2 december 2017 @ 16:25:50 #8
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175451586
Wat is de samenvatting/mening van TS?
pi_175451612
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 16:25 schreef Lunatiek het volgende:
Wat is de samenvatting/mening van TS?
Ik denk persoonlijk dat Frankrijk de opper sinterklaas is. En niet Nederland. Nederland is ook sinterklaas , maar meer een rechterhand van de Fransen zeg maar. Nederland zal de Franse kolonies altijd beschermen ten gunste van Frankrijk , met militaire middelen zoals we dat hadden gezien laatst in onder andere Mali. Mali is een Franse kolonie.
Bram van Molen.
  zaterdag 2 december 2017 @ 16:28:40 #10
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175451639
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 16:22 schreef Bramvanmolen het volgende:
Buiten alles als je dit leest dan krijg je eigenlijk gewoon begrip voor de gemiddelde Afrikaan die kei en kei hard is uitgebuit en beroofd door de blanke baas , waarom ze tegen de sinterklaas feest zijn.
Vooralsnog zijn het slechts een handvol zwarte Nederlanders die volop van de westerse verworvenheden profiteren die tegen Zwarte Piet/Sinterklaas zijn.
In Afrika geeft men geen fuck.
  zaterdag 2 december 2017 @ 16:29:16 #11
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_175451649
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 16:25 schreef Lunatiek het volgende:
Wat is de samenvatting/mening van TS?
Knetterleip.
And so is the past
  zaterdag 2 december 2017 @ 16:29:52 #12
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175451662
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 16:27 schreef Bramvanmolen het volgende:

[..]

Ik denk persoonlijk dat Frankrijk de opper sinterklaas is. En niet Nederland. Nederland is ook sinterklaas , maar meer een rechterhand van de Fransen zeg maar. Nederland zal de Franse kolonies altijd beschermen ten gunste van Frankrijk , met militaire middelen zoals we dat hadden gezien laatst in onder andere Mali. Mali is een Franse kolonie.
Mali is geen Franse kolonie meer. Een van de landen waar zwarten zwarten als slaaf hebben is het wel.
pi_175451753
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 16:29 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Mali is geen Franse kolonie meer. Een van de landen waar zwarten zwarten als slaaf hebben is het wel.
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 16:29 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Mali is geen Franse kolonie meer. Een van de landen waar zwarten zwarten als slaaf hebben is het wel.
Mali is een Franse kolonie. De toenmalige president Keita ( 1968 ) wou onafhankelijk worden van Frankrijk. Tot Frankrijk de order gaf tot een staatsgreep door het Franse Vreemdelingenlegioen, luitenant Moussa Traoré.

Mali is nooit onafhankelijk geweest. Het is vandaag nog steeds gewoon een kolonie van Frankrijk die nog steeds kei hard aan het aftikken is. Al het geld van dat land wordt geplaatst in de centrale bank van Frankrijk.
Bram van Molen.
pi_175451872
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 16:27 schreef Bramvanmolen het volgende:
Ik denk persoonlijk dat Frankrijk de opper sinterklaas is. En niet Nederland. Nederland is ook sinterklaas , maar meer een rechterhand van de Fransen zeg maar. Nederland zal de Franse kolonies altijd beschermen ten gunste van Frankrijk , met militaire middelen zoals we dat hadden gezien laatst in onder andere Mali. Mali is een Franse kolonie.
Godallecrisis, wat een hoop nonsens bij elkaar _O- _O- _O-
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
pi_175452010
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 16:35 schreef Bramvanmolen het volgende:

[..]

[..]

Mali is een Franse kolonie. De toenmalige president Keita ( 1968 ) wou onafhankelijk worden van Frankrijk. Tot Frankrijk de order gaf tot een staatsgreep door het Franse Vreemdelingenlegioen, luitenant Moussa Traoré.

Mali is nooit onafhankelijk geweest. Het is vandaag nog steeds gewoon een kolonie van Frankrijk die nog steeds kei hard aan het aftikken is. Al het geld van dat land wordt geplaatst in de centrale bank van Frankrijk.
Mali is sinds 1960 onafhankelijk.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
pi_175452028
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 16:42 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Godallecrisis, wat een hoop nonsens bij elkaar _O- _O- _O-


De coup pleger in 2012 in Mali , is een verrader. Zwart van buiten , wit van binnen. Hij kreeg zijn ''staatsgreep'' opleiding in Amerika waar hij zoals de rest van zijn collega's les kregen. Staatsgrepen van binnenuit is een onderdeel van het westen. Door dit systeem blijven al die landen onder het gezag van het westen en blijven ze netjes hun blanke baas (sinterklaas) betalen iedere jaar.

https://en.wikipedia.org/wiki/Amadou_Sanogo

https://en.wikipedia.org/(...)ucation_and_Training
Bram van Molen.
pi_175452097
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 16:49 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Mali is sinds 1960 onafhankelijk.
Nope. Het is nog steeds een Franse kolonie. Misschien noemen ze het niet letterlijk kolonie maar dat is het wel. Al het geld van dat land ligt in de Franse centrale bank. Leger van dat land wordt bestuurd door Frankrijk. Amerika en de rest van de westerse landen steunen Frankrijk om zijn koloniale macht in dat land overeind te houden.

Je geeft trouwens 1960 aan terwijl 8 jaar erna, namelijk in 1968 door een officier van de Franse leger een staatsgreep is gepleegd , net zoals dat is gebeurd in 2012. En het zal blijven gebeuren wanneer de Franse gezag over dat land in gevaar komt.

Turkije was bijvoorbeeld een kolonie van Engeland(en later ook een kolonie van Amerika). Tot Erdogan vorige jaar door middel van een self-coup de top van de Turkse leger kon zuiveren van NATO verraders die graag staatsgrepen plegen in naam van NATO.
Bram van Molen.
  zaterdag 2 december 2017 @ 16:58:26 #18
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175452140
Schopje BNW?
pi_175452216
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 16:58 schreef Lunatiek het volgende:
Schopje BNW?
Turkey military purge has ‘degraded’ Nato, says general



President Recep Tayyip Erdogan’s purge of alleged coup plotters in Turkey’s armed forces has “degraded” Nato’s command operations by removing experienced senior officers, the alliance’s top general has said.

As many as 150 high-level Turkish personnel were detained, recalled from Nato or retired from active service after the failed military coup in July, said General Curtis Scaparrotti, Nato’s supreme allied commander in Europe.

These officers served well here in Nato . . . I had talented, capable people here and I’m taking a degradation on my staff for the skill, the expertise and the work that they produced,” Gen Scaparrotti said as Nato foreign ministers met at the headquarters of the alliance in Brussels.

Asked whether he ever had any suspicions that any of the officers who were removed might be involved in planning a coup, Gen Scaparrotti said: “No.”

Gen Scaparrotti — one of the highest-ranking generals in the US military, with service in Korea and Afghanistan — said their removal from Nato’s “allied command operations” also had an impact on the military capabilities of Turkey itself.

The country’s military is one of the largest within the alliance, with a strategic role on Nato’s borders with Syria, Iran and Iraq.

“It does have an impact because it was largely very senior personnel and you lose a good deal of experience. So we are seeing a bit of degradation there and we are also having to build relationships with new leaders, Nato partners. That’s coming along fine but it is going to take some time.”

He said concerns were being allayed through talks with Turkey’s chief of defence, General Hulusi Akar.

The removal of Turkish Nato officers comes as the relationship between Ankara and the EU has become increasingly tense, with Brussels hardening its stance on Mr Erdogan while the Turkish president has warned that he could allow 3m refugees into Europe.

The personnel removed mostly held the rank of lieutenant-colonel, colonel and flag-rank officer, Gen Scaparrotti said, describing them as having “a great deal of experience” and an important role in training.

About half of the personnel have since been replaced by Turkey through the promotion of more junior officers.

In recent weeks, Nato acknowledged that some Turkish officers posted to Nato missions in Europe had sought asylum rather than return home. The alliance has said the assessment of asylum applications was a matter for national authorities.

Gen Scaparrotti said he had sought and received assurances from Turkey about the treatment of officers and their families on their return to the country.

“I have a concern about what happened the people who were working for us. I’ve said to Gen Akar my concern is that they would follow the rule of law and treat their people appropriately.

“I talked to him about my concern about the care for them and their families as well. That’s a concern for those officers who you know in some cases really don’t understand what their future is at this point. So yes, I am concerned.”

https://www.ft.com/content/102a20f0-bc92-11e6-8b45-b8b81dd5d080
Bram van Molen.
pi_175452250
Verraders die ervoor zorgden dat Turkije een kolonie bleef van het westen zijn eruit gekickt. In Mali is dat dus nog niet gelukt. Dat betekend dat de oppersinterklaas, Frankrijk zal blijven eten van het geld waar de Malinezen voor moeten werken.
Bram van Molen.
  zaterdag 2 december 2017 @ 17:05:30 #21
233102 cherrycoke
Burdened with glorious purpose
pi_175452274
man man man
"Been A Long Journey For You, Hasn't It? Lot Of Running, Lot Of Pain. And You, You're A Flea On The Back Of A Dragon In For One Hell Of A Ride, But You Did Manage To Hang On. I Guess That Counts For Something."
  zaterdag 2 december 2017 @ 17:06:05 #22
233102 cherrycoke
Burdened with glorious purpose
pi_175452288
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 17:04 schreef Bramvanmolen het volgende:
Verraders die ervoor zorgden dat Turkije een kolonie bleef van het westen zijn eruit gekickt. In Mali is dat dus nog niet gelukt. Dat betekend dat de oppersinterklaas, Frankrijk zal blijven eten van het geld waar de Malinezen voor moeten werken.
turkije staat onder curatele van meneer erdogan, atatürk draait zich om in zijn graf.
"Been A Long Journey For You, Hasn't It? Lot Of Running, Lot Of Pain. And You, You're A Flea On The Back Of A Dragon In For One Hell Of A Ride, But You Did Manage To Hang On. I Guess That Counts For Something."
pi_175452289
Fascinerend. Was hier niet van op de hoogte. Bedankt voor dit topic.
wooblabalurg
pi_175452351
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 december 2017 17:06 schreef cherrycoke het volgende:

[..]

turkije staat onder curatele van meneer erdogan, atatürk draait zich om in zijn graf.
Ataturk was gewoon een ambassadeur van Engeland en niets anders. De Turken hebben hun land gered uit de handen van de kolonisten.
Bram van Molen.
  zaterdag 2 december 2017 @ 17:11:19 #25
233102 cherrycoke
Burdened with glorious purpose
pi_175452386
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 17:09 schreef Bramvanmolen het volgende:

[..]

Ataturk was gewoon een ambassadeur van Engeland en niets anders. De Turken hebben hun land gered uit de handen van de kolonisten.
zonder ataturk was turkije verdeeld geweest onder de kolonisten, het was ATATURK die vocht tegen de kolonisten het was ATATRUK die turkije hielp aan een gouden tijd het was ATATURK die een vuist maakte eenheid maakte en vocht tegen de kolonisten, wat voor mongool ben jij dan wel niet om te denken dat ataturk voor engeland werkte.
"Been A Long Journey For You, Hasn't It? Lot Of Running, Lot Of Pain. And You, You're A Flea On The Back Of A Dragon In For One Hell Of A Ride, But You Did Manage To Hang On. I Guess That Counts For Something."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')