abonnement Unibet Coolblue
pi_175417297
Hoi ja sinds de komst van de avatars ( blauwe ruimte mannetjes ) op deze planeet , vind ik blauwe pieten niet meer van deze tijd ( 2189 ) , ja ik vind dat we dan toch moeten overstappen weer op gingers met pruiken, want das gewoon menselijker en daarmee doe je niemand pijn,
pi_175417302
Eens
standaarddrinker
pi_175417307
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 02:29 schreef DrDentz het volgende:
Eens
hoi dankjewel. :)
  vrijdag 1 december 2017 @ 08:08:55 #5
448036 Achterhoker
Hauptsache Alkohol
pi_175418483
Leuk topic weer Gargamel.
Fade to Black
pi_175418706
Gaan we doen!

-> ONZ
pi_175454181
In het kader van de Blauwe Piet-discussie herhaal ik graag mijn post uit oktober 2014:



quote:
Brilsmurf: 'Blauwe Piet kan echt niet'
"Het is beledigend, kwetsend en denigrerend." Brilsmurf is boos over de blauw geschminkte varianten van Bonte Piet. Hij eist dat er bij de Klaasintocht duidelijke kleurvoorschriften komen, waarbij blauw als schminkkleur wordt verboden.

Brilsmurf meldt dat een 5-jarige jongen hem op straat laatst voor Bonte Piet heeft uitgescholden. Ook Grote Smurf kreeg met dergelijke agressie te maken. "Het komt intimiderend op ons over. Ik heb niks tegen Bonte Piet, maar waarom moeten die Pieten zo nodig blauw zijn? Het werkt verwarring in de hand", moppert Brilsmurf. "De uitdrukking 'bont en blauw' bestaat niet voor niets. Als blauw onderdeel was van bont, was het niet apart benoemd."

Veranderingen
Bonte Piet bestaat sinds 2015. Het is de opvolger van Zwarte Piet; een racistisch fenomeen dat in 2015 door de rechter werd verboden als onderdeel van de toenmalige Sinterklaasintocht. Sinterklaas was de voorloper van Klaas. In 2017 werd 'Sint' uit de naam van Klaas verwijderd onder druk van atheļsten en moslims die aanstoot namen aan het rooms-katholieke karakter van het woord Sint. Ook werd dat jaar, op aandringen van de Dierenbescherming, besloten om Klaas niet langer op een paard te laten rijden.

Ondanks gerechtelijke uitspraken en een zorgvuldige invoering van het nieuwe Klaasfeest, blijken er elk jaar weer mensen te zijn die zich gekwetst voelen. Was er vorig jaar al kritiek van de Hulk op de Groene Piet, dit jaar roeren de Smurfen zich. "Ik weet dat het kinderen zijn die het zeggen, maar ik wens niet met een Blauwe Piet geassocieerd te worden", moppert Brilsmurf. "We moeten gewoon stoppen met Pieten blauw schminken. Er blijven genoeg andere kleuren over en kinderen zien echt het verschil niet."

Kritiek
De in 2018 ingestelde Ethische Commissie Klaasintocht (ECK) beraadt zich op de kritiek. "Ook al vormen Smurfen slechts 0,0001 procent van de populatie, we moeten toch iets met deze discussie", zegt een woordvoerder. "Klaas en zijn Bonte Pieten moeten boven elke twijfel zijn verheven. Binnenkort gaan we met onze sponsors om tafel om de veranderingen voor komend jaar te bespreken. De Haagse Hopjespiet® is te bruin, de Goudse Kaaspiet® zit te veel in het vaarwater van de kanariepiet, de Fruitellapiet® blijkt voor veel kinderen te ingewikkeld en sommige M&M-pieten® zijn blauw. Daar moeten we dus echt iets mee. We willen een ethisch verantwoord Klaasfeest, een feest voor iedereen."
pi_175454188
beter negerpiet van maken! En geen smurfpiet..
pi_175460024
Possepiet = beste piet.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')