Waarom? De kelner neemt de bestelling op en kent ook de ernst van de allergie van de gast, vervolgens neemt hij de bestelling mee naar de kok, vertelt niet de ernst, neemt de bestelling weer mee zonder te checken.. En zou het ook niet de gast zijn eigen verantwoordelijkheid zijn denk je? Dat vroeg ik me eigenlijk wel af. Als je zo'n ernstige allergie hebt, dan laat je je leven toch niet afhangen van anderen?quote:
Ja rip deze man, hij deed het toch, niet slim neequote:Op dinsdag 28 november 2017 20:46 schreef __Saviour__ het volgende:
Als je zo gigantisch allergisch bent is op restaurant gaan sowieso al een risico wegens kruisbesmetting.
Het is nogal lastig dit, omdat er een gedeelde verantwoordelijkheid heerst. Maar de kok is het meest schuldig. Ernstige allergie of niet, het gewenste eindresultaat in beide gevallen is geen uien. Man gaf dat aan, kelner ook, maar de kok verzaakte (als eerste).quote:Op dinsdag 28 november 2017 20:47 schreef richolio het volgende:
[..]
Waarom? De kelner neemt de bestelling op en kent ook de ernst van de allergie van de gast, vervolgens neemt hij de bestelling mee naar de kok, vertelt niet de ernst, neemt de bestelling weer mee zonder te checken.. En zou het ook niet de gast zijn eigen verantwoordelijkheid zijn denk je? Dat vroeg ik me eigenlijk wel af. Als je zo'n ernstige allergie hebt, dan laat je je leven toch niet afhangen van anderen?
Ja, op zich eens. Maar ik denk - hoe lullig het ook klinkt - dat hijzelf misschien nog wel het meeste schuld heeft. Bovendien kan een mens toch iets vergeten? Mensen maken nou eenmaal fouten en als hij beter was ingelicht door de kelner had hij die fout misschien niet gemaakt toch? Die kelner was onwijs laks. Maar misschien niet lakser dan die gast zelf, het gaat ook om zijn eigen levenquote:Op dinsdag 28 november 2017 20:51 schreef Gary_Oak het volgende:
[..]
Het is nogal lastig dit, omdat er een gedeelde verantwoordelijkheid heerst. Maar de kok is het meest schuldig. Ernstige allergie of niet, het gewenste eindresultaat in beide gevallen is geen uien. Man gaf dat aan, kelner ook, maar de kok verzaakte (als eerste).
ONZgod natuurlijk, het kan nog gekker dan ditquote:Tevens, schopje F&L.
De klant zelf. Hij moest beter op zijn eten letten, want hij wist dat het zijn dood zou kunnen betekenen.quote:Op dinsdag 28 november 2017 21:07 schreef richolio het volgende:
Gedeelde schuld sowieso idd, maar wie de meeste
Hmmm, een leidraad is bekijken waar de fout begon en wanneer die fout uiterlijk gecorrigeerd moest worden. Dan kom je uit bij de kok en die man zelf. Wie je dan de meeste schuld geeft, ligt aan jouw waarde van persoonlijke verantwoordelijkheid.quote:Op dinsdag 28 november 2017 21:06 schreef richolio het volgende:
[..]
Ja, op zich eens. Maar ik denk - hoe lullig het ook klinkt - dat hijzelf misschien nog wel het meeste schuld heeft. Bovendien kan een mens toch iets vergeten? Mensen maken nou eenmaal fouten en als hij beter was ingelicht door de kelner had hij die fout misschien niet gemaakt toch? Die kelner was onwijs laks. Maar misschien niet lakser dan die gast zelf, het gaat ook om zijn eigen leven
[..]
ONZgod natuurlijk, het kan nog gekker dan dit
Tenminste een iemand die het snapt. .quote:Op woensdag 29 november 2017 03:45 schreef JayHovah het volgende:
De ui zelf natuurlijk! Opsluiten die killer-groente!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.And so is the past
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |